Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Van Binck naar Saxo?

7.884 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 ... 391 392 393 394 395 » | Laatste
graham20
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 27 augustus 2022 09:33:

[...]

Betaal je in France als buitenlander belasting over je rendement op aandelen ? En doet Saxo aangifte van je gerealiseerde rendementen ?
De Franse belasting voor inwoners, ongeacht hun nationaliteit, over capital gains behaald op aandelen is 30%.
rationeel
0
quote:

luchtschip schreef op 27 augustus 2022 11:47:

[...]

Vervelend voor je om met deze ervaring in je maag te zitten

Er zijn best wel professionele begeleiders, die je kunnen uitleggen dat in ieder land mensen hun eigen regels maken in samenspraak met elkaar

Maar het gaat te ver om je persoonlijke beperkingen op dit forum te bespreken

Het beste is dit binnenskamers te houden en te bespreken met je arts, die je wel kan verwijzen naar een psycholoog

Veel succes en ik hoop dat je jouw ervaringen kunt bijstellen zodat hier het onderwerp van bankzaken besproken kan worden
In mijnmaag zit voedsel, nog wel gelukkig.

Mensen maken regels in samenspraak met elkaar.

Hier dus bijvoorbeeld. Hier wisselen we ideeen uit, en bekritiseren we bestaande regels.

Binnenskamers, maar vooral ook met een grotere groep mensen, buiten onze kamers.

Dat is inspirerend hoor, om je oor OVERAL te luisteren te leggen.

Jij houdt daar niet van. Jij wilt niet graag andere meningen horen.

Narrow minded individual;)
marique
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 27 augustus 2022 09:33:

(...)
Betaal je in France als buitenlander belasting over je rendement op aandelen ? En doet Saxo aangifte van je gerealiseerde rendementen ?
Op het bruto cashdividend wordt standaard 30% dividendbelasting ingehouden.
Saxo doet hiervan aangifte aan de Nederlandse fiscus.

Er een regeling om reductie op dat dividend aan te vragen waarmee de dividendheffing 12,8% bedraagt, geldend voor met name large caps. Sommige brokers, waaronder Binck destijds regel(d)en dat voor hun klanten. Saxo wil dat ook wel doen maar heeft dat nog steeds niet goed op orde.
Ron Kerstens
1
Het gaat niet over dividendbelasting Marique. Ruud Frankrijk woont in Frankrijk en betaalt daar blijkbaar een tax over zijn rendementen op aandelen, ik ben benieuwd hoe dat zit en of Saxo daar dan een overzicht voor verstrekt.

Wat betreft dividendbelasting: Bij Saxo kan je gewoon een form invullen, net als bij Binck, waardoor ze inderdaad slechts 12,8% inhouden, dat werkt zowaar goed.
marique
1
quote:

Ron Kerstens schreef op 27 augustus 2022 17:07:

(...)
Wat betreft dividendbelasting: Bij Saxo kan je gewoon een form invullen, net als bij Binck, waardoor ze inderdaad slechts 12,8% inhouden, dat werkt zowaar goed.
Nou, bij mij nog niet, terwijl alle benodigde gegevens al lang bij Saxo zijn en goed bevonden.
Nog maar weer eens een ticket er aan besteden.
KaPeeN63
0
quote:

its all in the game schreef op 19 augustus 2022 11:03:

[...]

Krijg jij het dividend in cash en controleer je dat ook steeds in het rekening overzicht?
Ik kan het maar slecht vinden, bij mij zijn er diverse corporate actions aangekondigd, maar ook diverse die daarna een oranje driehoek krijgen. Ik kan er geen touw aan vastknopen, ook mijn rekeningafschrift is daar zeer onduidelijk in.
Wat late reactie van mij; maar bij IDENTIEK; Super warrig. Advies: zelf alles bijhouden , datum ex dividend, hoeveel dividend, aantal aandelen en wanneer vind betaling plaat.
Laat mijn portefeuille langzaam maar zeker bij SaxBank "leeglopen" en verhuis naar De Giro, alwaar ik nu inmiddels nu ca. 1 jaar bij zit.
Ron Kerstens
0

AFM dreigt BinckBank met boete voor 'misselling'
Sonny Motké Mathijs Rotteveel 11:04

In het kort

Toezichthouder AFM legt BinckBank een last onder dwangsom op van maximaal €500.000.
BinckBank wordt gedwongen maatregelen te nemen om 'misselling' te voorkomen.
De gebreken zijn - nog - niet verholpen mede vanwege de klantmigratie naar Saxo.

BinckBank is op de vingers getikt door de Autoriteit Financiële Markten, omdat het te risicovolle producten verkoopt aan onervaren beleggers. Als de onlinebroker niet binnen twee maanden de juiste procedures ontwikkelt die voorkomen dat opties, turbo's en spacs bij de verkeerde klanten terechtkomen dan riskeert BinckBank boetes, van maximaal €500.000.

AFM vindt dat de onlinebroker niet voldoet aan de Europese regels voor 'misselling'. Volgens deze regels mogen brokers en banken ingewikkelde en risicovolle producten alleen verkopen aan de juiste doelgroep: ervaren beleggers. Dat zou bij BinckBank niet het geval zijn geweest.

Het FD onthulde in juli al dat de AFM onderzoek deed naar BinckBank, en dreigde met boetes. Destijds wilde BinckBank niet kwijt of hij bezwaar aantekent tegen de bevindingen. Nu blijkt dat BinckBank heeft besloten dat niet te doen. In een schriftelijke reactie meldt Liesbeth Sinke, chief financial officer van BinckBank dat 'maatregelen en processen' worden geïmplementeerd om de geconstateerde gebreken te corrigeren.
Migratie

Uit het dinsdag gepubliceerde onderzoeksrapport van de AFM volgt dat BinckBank al in 2019 voor het eerst werd gewaarschuwd voor overtredingen van de zogenoemde 'productgovernance'. In februari 2021 heeft BinckBank beloofd wijzigingen in de distributie door te voeren om 'misselling' te voorkomen. Toen verbetering uitbleef, startte de AFM mei vorig jaar een grootscheeps onderzoek bij BinckBank.

Uit het onderzoeksrapport komt naar voren dat BinckBank onder meer wijst naar de problematisch verlopen verhuizing van circa 400.000 Nederlandse klanten naar het beleggingsplatform van moederbedrijf Saxo Bank. De AFM concludeert dat BinckBank bepaalde productproblemen pas wilde oplossen na afronding van de migratie. De toezichthouder stelt dat de broker het voorkomen van 'misselling' 'onvoldoende centraal' heeft gesteld.
Klachtenregen

De problemen met het overzetten van beleggingsportefeuilles van BinckBank-klanten naar het Saxo-platform zijn eerder uitvoerig beschreven in het FD. Nadat het proces begon regende het klachten, zowel online als bij de particuliere beleggersvereniging VEB.

Teleurgestelde klanten melden dat de fusie van de twee bedrijven heeft geleid tot ernstig vertraagde transacties, mislukte betalingsopdrachten en onterecht in rekening gebrachte kosten. Sommige klanten raakten hun beleggingsportefeuille wekenlang kwijt. Ze zagen beleggingen ter waarde van tienduizenden euro's verdwijnen van hun rekening bij BinckBank, maar niet verschijnen bij Saxo. Anderen zagen onverklaarbare kosten verschijnen of transacties mislukken. Bovendien raakte de helpdesk overbelast.

BinckBank stelde eerder in de media 'het volste vertrouwen' te hebben in het nieuwe Saxo-platform, en sprak het geloof uit dat klanten de kracht ervan 'gaan ervaren'.

Da Freeze
0
BinckBank stelde eerder in de media 'het volste vertrouwen' te hebben in het nieuwe Saxo-platform, en sprak het geloof uit dat klanten de kracht ervan 'gaan ervaren'.

Daar moet ik toch opnieuw weer om lachen. Binck had altijd al meer humor dan Saxo.

Gebruikt iemand de SaxotraderGo app? Sinds enkele dagen is die bij mij zo traag als dikke str#nt door een tr#chter. De SaxoInvestor app werkt wel prima.
Stapelaar
0
Vandaag opeens geen real time koersen bij Eurex en CME.
Gevraagd waarom want ik betaal voor die info.
Antwoord: u dient abo's te vernieuwen want vanwege regelgeving moeten wij deze na 9 maanden stopzetten.
Vreemd blijft dat stopzetting op de 31e is terwijl ik die maand wel moet betalen en ook dat de abo's begin februari zijn gestart (ik tel slechts zeven maanden).
Somberman
0
quote:

Stapelaar schreef op 31 augustus 2022 22:55:

Vandaag opeens geen real time koersen bij Eurex en CME.
Gevraagd waarom want ik betaal voor die info.
Antwoord: u dient abo's te vernieuwen want vanwege regelgeving moeten wij deze na 9 maanden stopzetten.
Vreemd blijft dat stopzetting op de 31e is terwijl ik die maand wel moet betalen en ook dat de abo's begin februari zijn gestart (ik tel slechts zeven maanden).
Ik heb welgeteld -0,01 vermogen bij de Binck. Kreeg vandaag een dringend verzoek om me te identificeren als professional, want mijn porto blijkt dat te persifleren. Zouden pro's gemiddeld in de min staan?
Gaasp
4
Er zijn vrouwen die bij hun man blijven, ook al worden ze steeds door hem in elkaar gemept.
Een aantal posters hier vertonen een zelfde soort gedrag.
Stap toch gewoon over naar een andere bank/broker, dan ben je van het gezeur af.
Da Freeze
0
marique
2
Ja, er werden/worden fouten/vergissingen gemaakt bij Saxo. Deels te maken met alle accounts, deels per account afzonderlijk.
---> Maar feit is ook dat fouten/vergissingen worden opgelost. Soms voordat je een klacht hebt kunnen indienen maar in ieder geval na klachten.
Afgezien van de relatief prijzige tarieven ben ik verder tevreden, in aanmerking nemende dat ik Alex/Binck gewoon beter vond.
graham20
0
"Er ligt nu een rapport van de toezichthouder. Maar of BinckBank zijn zaken op orde heeft? Uit het rapport blijkt dat in ieder geval een gedeelte van de problemen nog niet is opgelost. Misschien helpt het dat de Franse toezichthouder AMF zich inmiddels ook heeft gemeld en de misstanden onderzoekt bij de klantverhuizing van BinckBank naar Saxo. Beleggers verdienen een goed functionerende broker. "

fd.nl/opinie/1450480/beleggers-verdie...
FozzieBearBull
0
Ik zie sinds enkele dagen op al mijn rekeningen (3 stuks) een klein negatief bedrag in 'te verwerken kas'. Paar euro (-3,xx en -1,xx). Staat er al enkele dagen, wordt dus niet direct verwerkt overnight. Heb dit nog nooit eerder gezien, hou de kas altijd goed in de gaten. Op 2 vd 3 rekeningen ook al weken geen transacties gedaan, er zijn alleen dividenden bijgeschreven.

Iemand een idee waar dit voor is ? Kosten voor een of ander ?
marique
0
Fozzie,
Bij mij ook. Raadselachtig. Veriëert ook steeds van enkele duppies tot enkele euro's. Ben benieuwd naar de verantwoording in het Rekeningafschrift.
mirjam
0
Gelukkig. Ik ben niet de enige. In de chat konden ze niet inzien wat dit te betekenen heeft.
FozzieBearBull
0
Krijg net antwoord op de service-ticket die ik daarvoor heb aangemaakt:

Hartelijk dank voor uw bericht. Sinds deze maand wordt uw opgelopen service fee weergegeven onder 'Te verwerken kas'. Dit zal dus elke dag oplopen tot het bedrag wordt afgeschreven.

Met vriendelijke groet,
medewerker
marique
0
Allemachtig zeg, dacht dat de samenstelling van de post 'Nog te verwerken kas' tot nu toe al lastig genoeg te achterhalen was. Nee, hoor Saxo weet er nog een schepje bovenop te doen.
Ofwel, hoe je simpele zaken onnodig ingewikkeld kan maken.
sax100
0
Van een vriend die zelf geen lezer is van dit forum kreeg ik de bijgesloten bijlage. Op de print staan twee totaal verschillende initialmargins, resp. ongeveer 1000 en meer dan 800.000. Deze verschillen waren ontstaan na een aantal merkwaardige foutieve ? boekingen medio augustus die slechts gedeeltelijk zijn gecorrigeerd. Na meer dan 3 weken is er nog steeds door Saxo geen correct antwoord op een melding hierover gegeven. Het lijkt erop dat de chaos in hun administratie nog steeds niet is opgelost.
Bijlage:
7.884 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 ... 391 392 393 394 395 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.322,91 -0,19%
 EUR/USD 1,0702 +0,47%
 WTI 83,30 +1,52%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront