Accsys Technologies « Terug naar discussie overzicht

Accsys 2022

1.072 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiclana schreef op 12 september 2022 13:53:

Ik had in 1980 een houtskelet huis gekocht ,opgetrokken van red cedar en behandeld met wolman zouten.in principe was het onderhoudsvrij .Het kreeg alleen een zilveren kleur je kon er een olie opsmeren voor de kleur.De delen gingen wel uit elkaar staan en in de zomer erg warm in huis maar in de winter energie zuinig
Die laatste zin kan niet kloppen, want warm in de zomer is koud in de winter.

Red Ceder heeft trouwens geen serieuze isolatiewaarde en helemaal niet met kieren.
alida1
0
quote:

Bowski schreef op 12 september 2022 13:51:

[...]
Je had er dus met de kwast van af moeten blijven. Nu ben je verplicht om steeds opnieuw te schilderen. Zonde van je investering.
Hoe ziet Accoya er onbehandeld uit na -tig jaren?
Ik vermoed dat het een beetje verkleurt, maar dat de indruk van natuurlijk hout blijft bestaan.

ik kom regelmatig ergens waar het 15 jaar geleden onbehandeld is toegepast. Gaat prima. Het project waar ik eerst op doelde betreft een monumentaal pand, daar moet geschilderd worden. maar onderhoud technisch is het niet nodig. en het geeft een mooie zilverkleurige uitstraling. Hooguit dat er wat alg verkleuring is.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 september 2022 14:06:

[...]

Die laatste zin kan niet kloppen, want warm in de zomer is koud in de winter.
Als de muren (misschien van hout) en de rest van de woning weinig massa hebben en de zon door de ramen (1000W/m2) binnen komt is het binnen snel warm, terwijl de uitstekende isolatie voorkomt dat die hitte weg kan.
Bas2012
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 september 2022 13:39:

[...]

Accoya is duurder dan de vele soorten kunststof/rockwool planken die ook nooit geschilderd hoeven te worden.
Het hele punt is lijkt mij, in dat je kiest voor Accoya, is als je een houtlook wilt creeeren. Goedkope kunststof planken zijn voor de massa die kosten kiest boven alles. Niks mis mee maar als je keuze valt op hout is het een afweging voor Capex vs opex & sustaining capex.

Neemt allemaal niet weg dat Accsys weer zeer behouden communiceert en je duidelijk ziet dat grootaandeelhouders daarin een flinke voorsprong hebben (kijk in rapportage Teslin bijvoorbeeld). Ben benieuwd hoe de andere aandeelhouders in Hull (Medite en Ineos) erin zitten of wat voor spel er wordt gespeeld
appiehappie
0
Als je e.e.a. Goed leest is het een winstwaarschuwing… succes en geniet van van de dag!
DeZwarteRidder
0
Meer tegenslag Accsys bij bouw duurzaamhoutfabriek in Engeland
Van onze redacteur 14:42

Houtbewerkingsbedrijf Accsys Technologies kampt met nieuwe tegenslag bij de bouw van een fabriek in het Britse Hull. De productielocatie had eigenlijk al operationeel moeten zijn, maar volgens Accsys is het onwaarschijnlijk dat die dit jaar nog opengaat.

Dat heeft Accsys maandag laten weten in een tussentijds handelsbericht. In reactie op het nieuws ging het aandeel Accsys hard onderuit op de Amsterdamse beurs. In de ochtendhandel zakte de koers met 13%. Het bedrijf is dit jaar al 55% gedaald op de Amsterdamse beurs.
Duurzaam mdf

Accsys heeft al langer een fabriek in Arnhem staan, waar het bedrijf hout bewerkt om het de eigenschappen van hardhout te geven. De fabriek in Hull moet de eerste productielocatie worden voor een tweede product: een duurzamer alternatief voor mdf-platen.

Maar de aanleg van de fabriek in Noord-Engeland verloopt moeizaam. Vorig jaar liep de bouw al vertraging op, waardoor de kosten met €9 mln à €15 mln stegen, tot €90 mln à €96 mln.
Extra kosten

In juni bleek het project verder te zijn vertraagd, en de kosten opgelopen tot mogelijk boven de €100 mln. Nu meldt Accsys dat de kosten mogelijk nog hoger uitvallen en dat de extreem gestegen gasprijs de winstgevendheid van de fabriek kan drukken.

Accsys zegt dat het nog met zijn partners in het project in overleg is over hoe de extra kosten gefinancierd moeten worden. Het Britse chemieconcern Ineos is een van die partners.
Omzet gelijk

Volgens het bedrijf verlopen twee andere projecten — de uitbreiding van de fabriek in Arnhem en de bouw van een duurzaamhoutfabriek in de Verenigde Staten — wel volgens planning.

In de eerste vijf maanden van het boekjaar 2022-23 heeft Accsys voor €39 mln aan duurzaam hout verkocht, ruwweg evenveel als een jaar eerder. De verkoop werd gehinderd doordat de fabriek in Arnhem dit voorjaar tijdelijk dicht moest om de uitbreiding mogelijk te maken.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1451347/meer-tege...
[verwijderd]
0
quote:

stocktrader schreef op 12 september 2022 10:55:

Ook hier een koopadvies afgegeven door IEX op 1 juli op 1,30 door Niels Koerts.
Niet best gezien ...
Sindsdien in ruim 2 maanden afgegleden van 1.30 naar 88 centjes of 33% gedaald na dat koopadvies.
Iedereen kan een zelfbenoemde professional worden, zo zie maar…
Chiclana
0
Ik heb er zelf 20 jaar in gewoond ,dus weet wel waar ik het over heb. Het waren gewolmaniseerde red Cedar delen die dakpansgewijs waren aangebracht op een gegeven moment ging het hout werken natuurlijk geen grote kieren zodat je de isolatie kon zien . Nogmaals deze houtskelet bouw was zeer goed geïsoleerd winters weinig stookkosten maar in de zomer was het veel warmer dan de stenen huizen. Het was een project in Spijkenisse.
Warren B...
3
quote:

Daarom schreef op 12 september 2022 12:06:

Wordt wel tijd dat Niels Koerts zijn koersdoel heeeeeeeel stevig aanpast aan de nieuwe realiteit. Ben benieuwd of hij het aandurft.
Makkelijk altijd om die jongen voor iedere tegenslag verantwoordelijk te houden. Niels heeft gewoon gelijk dat Accsys veel potentieel heeft. Alleen gaat dat schoksgewijs. Nu een gouden kans om in te stappen of je gak naar beneden te krijgen.
winstrader
0
quote:

stocktrader schreef op 12 september 2022 09:23:

En weer verdere vertraging van de tricoyafabriek in Hull. Vorig jaar liep dit project nog vertraging op omdat de hoofdaannemer wegliep. Eerder was verwachting dat fabriek in juli al operationeel zou worden. Later werd dat maanden uitgesteld en nu waarschijnlijk niet meer operationeel in 2022.

Op vrijdag 1 juli gaf Niels Koerts een koopadvies bij een koers van 1,30 met als koersdoel 1,50.

Persoonlijk verwacht ik dat het aandeel afglijdt naar de helft van dat koersdoel de komende tijd ofwel 3 kwartjes.

Een sell of strong sell advies zou ik persoonlijk eerder verwachten dan een buy advies na de mededelingen vandaag.

Ik denk dat einde dag er een koersverlies staat richting min 10 %.

En idd die voorspelde min 10 %
appiehappie
0
quote:

Pat71 schreef op 12 september 2022 17:07:

[...]

Makkelijk altijd om die jongen voor iedere tegenslag verantwoordelijk te houden. Niels heeft gewoon gelijk dat Accsys veel potentieel heeft. Alleen gaat dat schoksgewijs. Nu een gouden kans om in te stappen of je gak naar beneden te krijgen.
Lol,… de koers kan ook naar 0,12 eurocent… hoor! Elk aandeel heeft in potentie kans.maar helaas sommige minder. Overigens, meen ik ergens gelezen te hebben dat die Niels had/ heeft aandelen van dit bedrijf. Succes en geniet vooral huidige aandeelhouders…
Warren B...
1
quote:

appiehappie schreef op 12 september 2022 17:58:

[...]

Lol,… de koers kan ook naar 0,12 eurocent… hoor! Elk aandeel heeft in potentie kans.maar helaas sommige minder. Overigens, meen ik ergens gelezen te hebben dat die Niels had/ heeft aandelen van dit bedrijf. Succes en geniet vooral huidige aandeelhouders…
Tja alles kan, maar 12c is niet te onderbouwen. Het aandeel presteert nu zwak door een forse tegenvaller, maar het is een kwestie van (iets meer) tijd voordat de productie capaciteit enorm groeit in een markt met veel vraag. Ik zie vooral een koopkans van lange termijn.

Niels heeft ze inderdaad ook en heeft wel een beetje roze bril op, maar hij doet ook zijn huiswerk.
aextracker
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 september 2022 13:39:

[...]

Accoya is duurder dan de vele soorten kunststof/rockwool planken die ook nooit geschilderd hoeven te worden.
Rockwool staat in de Top5 van grootste stikstof & CO2 vervuilers van Nederland......... laten we nou niet gaan zeuren over klimaat vs. kosten en "de kerk bij het huisje laten"........
Accsys Tech heeft een duurzame oplossing om te bouwen en een betere footprint achter te laten voor het klimaat dan Rockwool & \of kunststof. De laatste wordt doorgaans geproduceerd o.b.v. fossiele polymeren (olie derivaten) en daarmee ook milieu belastender dan verduurzaamd hout.......
aextracker
1
quote:

voda schreef op 12 september 2022 09:36:

Accsys in overleg over problemen in Hull
Bouw fabriek kost meer en duurt langer.

(ABM FN-Dow Jones) Accsys is in gesprek met de andere leden van het consortium dat de Tricoya-fabriek in het Engelse Hull bouwt over aanvullende financiering, de oplopende kosten en dalende winstgevendheid onder invloed van de hoge aardgasprijzen. Dat maakte het bedrijf met een notering in Amsterdam maandag bekend.

De bouw van de Tricoya-fabriek in het Engelse Hull kampte met vertragingen waardoor de verwachte totale kosten voor het project opliepen naar 94 tot 103 miljoen euro, meldde Accsys op 30 juni.

Inmiddels is het consortium in overleg over de winstgevendheid bij de hogere aardgasprijzen en zijn de bouwactiviteiten teruggeschaald om kosten te besparen. Daarom is het niet langer waarschijnlijk dat de fabriek nog dit jaar operationeel wordt, aldus Accsys. Ook zullen de kosten waarschijnlijk verder oplopen. Er is geen overeenstemming bereikt over de opties voor de financiering voor de extra kosten.

Accsys heeft een overbruggingslening tot 8 miljoen euro geaccordeerd om door te kunnen gaan met bouwen.

"Op dit moment onderzoekt en evalueert het bestuur van Accsys alle beschikbare opties voor de Hull-fabriek", aldus het bedrijf.

Omzet in Arnhem

Accsys heeft in de afgelopen vijf maanden ongeveer evenveel omzet geboekt met Accoya als een jaar eerder, doordat hogere verkoopprijzen compenseerden voor lagere volumes.

De volumes lagen 24 procent lager op 18.803 kubieke meter, door de sluiting van de Accoya-fabriek in Arnhem in april en mei, zoals eerder was gemeld, rond de voltooiing van de vierde reactor. De vraag naar Accoya blijft groter dan het aanbod, aldus Accsys.

Sinds mei 2022 zet het bedrijf een energiepremie op de verkoopprijs, om de kosten te beheersen van de hoge gasprijzen en de grondstoffen die het bedrijf in Arnhem gebruikt voor de verduurzaming van het hout.

Reactor 4 had defecte apparatuur, zoals gemeld op 30 juni, en dat is binnen de verwachte tijd opgelost. De reactor heeft de eerste commerciële lading verwerkt en is nu operationeel. De jaarlijkse productiecapaciteit zal met de nieuwe reactor met 33 procent toenemen tot 80.000 kubieke meter. Dit niveau zal over twee jaar worden bereikt, verwacht Accsys.

Tennessee

De bouw van de Accoya-fabriek in Tennessee in de Verenigde Staten blijft goed vorderen. Dit moet over twee jaar een capaciteit van 43.000 kubieke meter opleveren met ruimte om uit te breiden naar 160.000 kubieke meter per jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Snappen we meteen, waarom de CFO (mid 40-er) het tijd vond om een nieuwe uitdaging te vinden.
Heeft wellicht lopen snurken ten tijde van de energiekosten explosie en vergeten "op de groei van capaciteit" tijdig te hedgen ?

Dan gewoon beter een inkkop \ gasprijsreduktie afwachten na de winter en een overbruggingskrediet middels een claim emissie wegzetten in afwachting hoe de bouw reageert op de geo-politiek veroorzaakte energie crisis.

Hoe sneller de russen in Oekraine op hun bek vallen en het land verlaten, des te sneller is de idioot in Moskou zijn baan kwijt of afgevoerd naar een luxe sanatorium om op adem te komen. In de buurt van Sotchi schijnt een aardig optrekje opgetrokken te zijn afgelopen 10 jaar....... staatspaleis als best bewaard geheim....... a X-Mrd stenen en vastgoed voor de "almighty Vladimir de kleine"
aextracker
0
quote:

appiehappie schreef op 12 september 2022 17:58:

[...]

Lol,… de koers kan ook naar 0,12 eurocent… hoor! Elk aandeel heeft in potentie kans.maar helaas sommige minder. Overigens, meen ik ergens gelezen te hebben dat die Niels had/ heeft aandelen van dit bedrijf. Succes en geniet vooral huidige aandeelhouders…
Voor eind september 2022 staat de koers royaal > Euro 1,-
Wsl. morgen al :)
DeZwarteRidder
0
quote:

aextracker schreef op 12 september 2022 20:29:

[...]Voor eind september 2022 staat de koers royaal > Euro 1,-
Wsl. morgen al :)
Op je ouwe dag krijg je steeds meer humor........!!!
poost
1
Ik vond de koersontwikkeling al erg dubieus de laatste maanden.
Er is duidelijk met voorkennis gehandeld.
Aan de slag AFM.
GéGé
0
quote:

Bowski schreef op 12 september 2022 13:24:

[...]
Ik ken de prijzen van Accoya niet precies, maar het regelmatig schuren en schilderen van hout, ook hardhout, (of compleet vervangen) is vast nog veel duurder. Niet aan materiaal maar aan arbeidskosten.
Het is toch mooi als je daar 50 jaar van verlost bent.
De meeste bedrijven kijken al geen 50 jaar vooruit, laat staan particulieren, die gemiddeld maximaal 20 jaar in hetzelfde huis blijven wonen.
1.072 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 ... 50 51 52 53 54 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,652
Verschil -0,018 (-2,69%)
Hoog 0,667
Laag 0,650
Volume 192.289
Volume gemiddeld 155.211
Volume gisteren 87.761

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront