Ekopak « Terug naar discussie overzicht

Forum Ekopak geopend

48 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
Dikken van Taeckens
0
Duurt idd al lang intussen. Lijkt ook geen enkel nieuwsmedium van wakker te liggen wat er aan da hand kan zijn...
[verwijderd]
0
Overname/fusie boekhouding met iServ was normaal uiterste datum voorzien 1jan 2022. Misschien werd dat uitgesteld tot nu?
voda
0
Ekopak gaat Antwerps afvalwater zuiveren

Ekopak EKOP 0,00% kondigt een groot samenwerkingsproject aan met het Vlaams investeringsbedrijf PMV en met het waterbedrijf Water-link. De drie partijen hebben een voorakkoord gesloten om een joint venture op te richten onder de naam Waterkracht, waarin Ekopak een belang van 51 procent zal hebben. Het is de bedoeling om tegen 2025 het afvalwater van de Antwerpse gezinnen te zuiveren en op te werken tot koelwater voor bedrijven in de Antwerpse haven.

Waterkracht onderhandelt momenteel met de Antwerpse haven om in het NextGen-disctrict - de vroegere terreinen van Opel Antwerpen - een 'vooruitstrevende zuiveringsinstallatie' te bouwen. Daar zal het aangeleverde gezuiverde afvalwater worden opgewaardeerd voor verdere industriële toepassingen. Het is de bedoeling jaarlijks 20 miljard liter water te recycleren, wat overeenstemt met het waterverbruik van 400.000 gezinnen.

Volgens Ekopak-topman Pieter Loose zal het Waterkracht-project de groei van de WaaS-divisie (WaaS staat voor 'water as a service', red.) 'zeer significant' versnellen. Eens gerealiseerd zal het project, samen met de reeds getekende WaaS-contracten en op basis van bedrijven die reeds verregaande interesse tonen 'ervoor zorgen dat ongeveer 60 procent van de mid-term target (25 miljoen euro) van het WaaS-segment van Ekopak is ingevuld', aldus een persbericht.

ekopaksustainablewater.com/nl/press-n...

www.tijd.be/markten-live/live-blog/ga...
voda
0
KBCS verhoogt koersdoel Ekopak

Waterzuiveraar Ekopak EKOP 1,01% kondigde vorige week een grootscheeps project aan waarbij afvalwater van Antwerpse gezinnen zal gerecycleerd worden zodat het bruikbaar is voor industriële bedrijven in de Antwerpse haven. Met dit WaaS-project (Water as a Service) komt Ekopak een stap dichter bij zijn middellangetermijndoelstelling om tegen 2026 25 miljoen euro recurrente WaaS-omzet te realiseren, zegt analist Olivier Vandewoude van KBC Securities.

De joint venture Waterkracht die het Antwerpse project zal realiseren, zal naar schatting 35 tot 45 miljoen euro in de fabriek investeren. Aangezien het aandeel van Ekopak in de joint venture 51 procent bedraagt, komt de analist tot een bijkomende waarde van 1 euro per aandeel. Zijn koersdoel stijgt dus van 18,50 naar 19,50 euro. Zijn advies blijft ‘bijkopen’.

www.tijd.be/markten-live/live-blog/fe...
Katsjinggg
0
KBC Securities trekt advies voor Ekopak op naar ‘Kopen’ na publicatie jaarcijfers

Ekopak presteerde in lijn van de verwachtingen en dat op het niveau van alle kerncijfers. De “WaaS”-afdeling (Water as a Service) zag de omzet met 159% stijgen, terwijl ook “niet-WaaS”-segmenten het goed deden. Samen ging de omzet in 2021 zo’n 19% hoger, met als uitschieter de marge in het WaaS-segment. Dat klokte opnieuw op 70% af, zodat KBCS met plezier het koersdoel van 19,5 euro per aandeel behoudt. Gezien het opwaarts potentieel wordt het advies opgetrokken van “Opbouwen” naar “Kopen”. Voor 2022 mikt Ekopak op een omzetgroei met meer dan 100% in het “WaaS”-segment en een groei met dubbele cijfers voor het “niet-WaaS”-segment. De overgang naar WaaS zal tijdelijk druk zetten op de resultaten, net zoals dat in de eerste helft van 2021 al was.
Ir water specialist
0
mensen zijn toch ongelooflijk. Marc Coucke stapt in een bedrijf en we geloven er alles van. Neen Veolia gaat Ekopak niet overnemen. Mensen lees eens de geschiedenis van Ecodis. De KBC en de andere banken zijn sterk in het verkopen van gebakken lucht. De waardering van het bedrijf is gewoon te gek.
PS Marc Coucke heeft de bal al verschillende keren misgeslagen hoor. zoek maar eens op.
Dikken van Taeckens
0
Leonard
1
quote:

Dikken van Taeckens schreef op 3 augustus 2022 17:30:

Dikke +8% in 2 dagen tijd, mis ik iets? Of speelt droogte hier een rol?
Klopt , de droogte speelt een rol. Dit is menig belegger niet ontvallen , gisteren is zelf de lange termijnweerstand doorbroken . Het aandeel noteert aan een a.t.h.
Katsjinggg
1
5 augustus 2022
Ekopak gaat via Waterkracht circulair proceswater produceren voor TotalEnergies

Ekopak gaat via Waterkracht, de joint-venture tussen Ekopak, PMV en water-link, huishoudelijk afvalwater zuiveren tot proceswater voor de Antwerpse sites van TotalEnergies.
TotalEnergies heeft vandaag met water-link een langetermijnovereenkomst gesloten voor de levering van duurzaam proceswater voor zijn industriële sites in Antwerpen. Het water zal afkomstig zijn van het Waterkrachtproject, waarbij Ekopak de trotse technologieleverancier is.

TotalEnergies verlaagt substantieel de druk op zoetwaterbronnen.

Het contract tussen water-link en TotalEnergies is een belangrijke mijlpaal in het Waterkracht project. Waterkracht beoogt om vanaf 2025 jaarlijks zo’n 20 miljard liter circulair proceswater te produceren en te leveren in de haven van Antwerpen. De overeenkomst maakt van TotalEnergies de grootste klant van het circulair proceswater. Jaarlijks gaat het om 9 miljard liter circulair proceswater, het equivalent van het watergebruik van 280.000 inwoners.

“Enkele maanden geleden kondigden we met trots het waterkracht project en de bouw van onze nieuwe waterrecyclagefabriek aan. We zijn blij dat de interesse groot is en veel bedrijven willen meestappen in dit duurzaam waterverhaal. Met TotalEnergies als nieuwe klant is de kans dan ook groot dat de beoogde productiehoeveelheid van 20 miljard liter per jaar zal overschreven worden.”
— Pieter Loose, CEO Ekopak.
Daan 008
2
quote:

Ir water specialist schreef op 5 oktober 2021 14:26:

Voor alle duidelijkheid ik zit 30 jaar in de water markt. Het WAAS-idee bestaat al meer dan 20 jaar. Ekopak is totaal niet uniek. Je hebt grote internationale spelers zoals Veolia, Suez.. en lokale spelers zoals De Watergroep, Waterlink; Evides die net hetzelfde doen: water per m³ verkopen. Dus het zal een harde strijd worden met lage prijzen en hoge risico's. Je kan snel willen groeien maar je hebt mensen met kennis nodig om je systemen operationeel te houden. Deze mensen zijn schaars en duur. Ik raad voorzichtigheid aan.
Ik heb vele jaren ervaring met waterbehandelingen.
Waterbehandeling voor zowel hoge als middel en lage druk stoomketels maar eveneens voor de behandeling van koelwatersystemen als behandeling van afvalwaterstromen.
Het Ekopak concept is niet zomaar te vergelijken met de werking van menig ander bedrijf.waar je naar verwijst

Ekopak richt zich heel bewust tot specifieke afvalwaterstromen om deze vervolgens te gaan zuiveren en zo geschikt te maken voor bepaalde doelgebieden.
Het is, mijn inziens, niet de bedoeling van Ekopak om het te gaan zuiveren tot het niveau van drinkwater maar wel tot te voldoen aan de eisen die door een afnemer worden gesteld.

En quasi personeel vinden, ik heb het altijd een zeer uitdagende en fijne job gevonden.
Water is immers veel meer dan zomaar iets dat als regen uit de lucht komt gevallen.
just saying
0
Als u Ekopak vergelijkt met Ecodis, dan blijft u best weg uit Ekopak. En per definitie uit elk watertechnologiebedrijf.
voda
0
Advies van Berenberg over Ekopak NV
Beurshuis Berenberg
Aandeel Ekopak NV
Datum 03 november 2022
Advies Kopen
Koersdoel 20,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 3 november 2022 brengen de analisten van Berenberg het beleggingsadvies "kopen" uit voor Ekopak NV (EKOP; ISIN: ).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 20,00 EUR.
Katsjinggg
1
NX Filtration schakelt Ekopak in
(ABM FN-Dow Jones) NX Filtration heeft Ekopak ingeschakeld voor de levering van een waterbehandelingsinstallatie voor de nieuwe fabriek van NX in het Nederlandse Hengelo. Dit maakte het in Brussel genoteerde Ekopak maandag bekend, zonder financiële details te noemen.

De nieuwe fabriek van NX zal productiecapaciteit fors vergroten.

Om het productieproces van de fabriek optimaal te verduurzamen heeft NX Filtration gekozen voor het gebruik van circulair water via een waterbehandelingsinstallatie van Ekopak.

"We zijn blij met deze samenwerking met NX Filtration, we zijn beide actief in de ‘watermarkt’ en streven beide naar hetzelfde doel, namelijk de vernieuwing en verduurzaming van de watermarkt", aldus CEO Pieter Loose van Ekopak in een toelichting.

De nieuwe fabriek van NX Filtration moet operationeel zijn in de eerste helft van 2024.

Bron: ABM Financial News
voda
0
KBC Securities herhaalt advies voor Ekopak NV

Gepubliceerd door Trivano.com op 27 maart 2023 om 09:17

De analisten van KBC Securities waren maandag opnieuw positief over Ekopak NV. KBC Securities herhaalde het advies opbouwen voor de aandelen van Ekopak NV.

Ook het koersdoel van 19,50 EUR werd door de analisten herhaald. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Ekopak NV met 1% kunnen dalen vanaf de huidige koers van 19,66 EUR.
Leonard
0
Berenberg verhoogt koersdoel Ekopak naar €25
Door ABM Financial News op 30 juni 2023 07:36 | Views: 771

Berenberg verhoogt koersdoel Ekopak naar €25
(ABM FN) Berenberg heeft het koersdoel voor Ekopak verhoogd van 20,00 naar 25,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek vrijdag uit een rapport van analist Benjamin Thielmann, die vanaf nu het aandeel opvolgt.

De goede vooruitzichten weerspiegelen zich volgens de broker nog niet in de beurskoers.

De zakenbank verwijst naar de onlangs aangekondigde waterkracht- en circulaire projecten van Ekopak, naar de positie van Ekopak als pionier op het gebied van waterfiltratieoplossingen en naar de stijgende vraag naar water. Ook verwacht de analist aantrekkende marges.

De vraag naar water zal volgens Berenberg jaarlijks met 3,3 procent stijgen, tussen 2023 en 2026. Ook stijgt de prijs voor kraanwater, met gemiddeld 3,5 procent per jaar tot 2050. Tenslotte is er een toenemende druk op bedrijven om hun duurzaamheidsrapportage te verbeteren.

Berenberg verwacht dat de oplossingen van Ekopak het meest effectief zullen zijn bij die bedrijven die het hardst worden getroffen door waterschaarste.

De projecten Waterkracht en Circeaulair vergroten de kans dat Ekopak zijn ambitieuze doelstelling van circa 50 miljoen euro aan jaaromzet en een EBITDA-marge van 40 tot 50 procent in het boekjaar 2026 kan realiseren. In 2022 kwam de omzet uit op nog geen 18 miljoen euro en was de marge nog negatief.

Op de beurs van Brussel bedroeg de slotkoers van Ekopak donderdag 17,50 euro.

Bron: ABM Financial News
Katsjinggg
0
Ekopak heeft met TotalEnergies het eerste groot WaaS project in Frankrijk binnengehaald

Ekopak heeft met TotalEnergies het eerste groot WaaS project in Frankrijk binnengehaald. De groep gaat vanaf 2024 TotalEnergies in Grandpuits voor 15 jaar ontzorgen op vlak van watergebruik en dat moet vanaf dan een “significante bijdrage aan de WaaS resultaten” opleveren. Daarnaast scoorde Ekopak team een one-off project (niet-WaaS) voor een batterijfabriek in het noorden van Frankrijk, die voorzien zal worden van een volledige proceswaterinstallatie. KBC Securities heeft een “Opbouwen”-advies en koersdoel van 19,5 euro voor Ekopak.
Katsjinggg
0
PERSBERICHT – GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE – VOORWETENSCHAP

Ekopak (EKOP:xbru), een ESG-gedreven onderneming gespecialiseerd in decentrale, circulaire wateroplossingen, haalt haar eerste groot Water-as-a-Service (WaaS) project binnen in Frankrijk bij TotalEnergies.

De Tour de France is volop aan de gang, maar ondertussen is Ekopak France ook bezig aan haar eigen Tour de France. Zo scoorde het bedrijf afgelopen maanden verschillende projecten bij onder andere EDF, Borealis, France Evaporation en SNCF. Ekopak France is nu ook trots te melden dat het haar eerste groot WaaS project in Frankrijk heeft binnengehaald.

Het gaat om een duurzaam waterproject bij TotalEnergies in Grandpuits. Via het Water-as-a-Service model zal Ekopak de klant volledig ontzorgen op vlak van watergebruik, dit voor een contractperiode van 15 jaar. De installatie wordt in 2024 opgestart en levert voor Ekopak een significante bijdrage tot de WaaS resultaten vanaf het boekjaar 2024.

Daarnaast scoorde het Ekopak team een one-off project (niet-WaaS) voor een batterijfabriek in het noorden van Frankrijk. Ekopak zal deze nieuw te bouwen fabriek voorzien van een volledige proceswaterinstallatie. Dit project zal bijdragen tot de resultaten van Ekopak France in 2023.

Plan Eau

Op 30 maart 2023 presenteerde de Franse president Emmanuel Macron zijn “Plan Eau”, dat bedoeld is om de uitdagingen van de klimaatverandering aan te gaan en ervoor te zorgen dat iedereen het hele jaar door toegang heeft tot water van goede kwaliteit. Het waterplan van Macron omvat 53 maatregelen voor een efficiënt waterbeheer.

Dit plan ondersteunt de industrie op weg naar een circulaire economie en duurzaam waterbeheer. Het moedigt bedrijven aan tot het recycleren van industrieel water. Ekopak speelt hierin een belangrijke rol als duurzame waterleverancier en positioneert zich sterk in de markt via haar jarenlange expertise op vlak van waterhergebruik.

“Ekopak France gaat razendsnel vooruit. Wegens de aanhoudende droogte in Frankrijk en het ‘Plan Eau’ van president Macron is waterrecyclage een heel actueel thema. We kijken uit naar het opstarten van deze nieuwe projecten. Hiermee zijn we opnieuw een stap dichter in het bereiken van ons doel; de industrie volledig overschakelen naar duurzaam water.”- Franky Cosaert – CEO Ekopak France

Water-as-a-Service (WaaS)

Water-as-a-Service (WaaS) is een service op maat van bedrijven. Via dit businessmodel wordt de klant volledig ontzorgd. Ekopak zorgt voor de ontwikkeling, de bouw, het onderhoud en de 24/7 monitoring van de waterinstallatie. Het bedrijf hoeft zelf geen eigen technisch personeel aan te wenden. De klant huurt de installatie van Ekopak voor een vastgelegde periode van minimum 10 jaar en betaalt per afgenomen liter water.
Katsjinggg
0
Ekopak neemt sectorgenoot Global Water & Energy (GWE) over
Ekopak, een onderneming gespecialiseerd in decentrale, circulaire wateroplossingen, meldt de overname van Global Water & Energy (GWE), een private onderneming met hoofdzetel in Brugge (België) en filialen in Europa, Zuidoost-Azië en Noord-Amerika. Het bedrijf is expert in oplossingen voor de behandeling van industrieel afvalwater, hergebruik van water en de productie van groene energie.

Sterke geografische én technologische complementariteit
Deze acquisitie levert uitzonderlijke geografische, intersectorale én technologische complementariteit. GWE is vooral actief op de internationale markt, grotendeels buiten Europa, terwijl Ekopak zichzelf voornamelijk in West-Europa op de kaart heeft gezet.

Met deze overname wordt Ekopak een full solution partner en een wereldspeler op vlak van waterhergebruik. Deze samenwerking stelt GWE & Ekopak in staat om te voldoen aan de behoeften van de industrie, de beschikbaarheid van water van de hoogste kwaliteit te garanderen en tegelijkertijd te voldoen aan de strenge lokale lozingsnormen.

Qua expertise staat GWE sterk op het vlak van afvalwaterzuivering, terwijl Ekopak enorm beslagen is op het vlak van circulair watergebruik. Beide ondernemingen blijven onder hun eigen naam actief, maar zullen gezamenlijk de markt benaderen wanneer dat is aangewezen.

Pieter Loose, CEO Ekopak: “De sector biedt enorme opportuniteiten, maar evolueert snel. Om daarop tijdig in te spelen, is een brede expertise en een bepaalde schaalgrootte nodig. Samen kunnen we in de huidige consolidatiegolf binnen de sector een sturende rol vervullen. Er is een ongeziene complementariteit tussen GWE en Ekopak. Qua expertise staat GWE sterk op het vlak van afvalwaterzuivering, terwijl Ekopak enorm beslagen is op het vlak van circulair watergebruik. Wij merken meer en meer dat onze klanten naar beide oplossingen op zoek zijn. Ook geografisch vullen we elkaar perfect aan. De integratie van beide bedrijven biedt ons een unieke opportuniteit, op het meest geschikte moment in de evolutie van de sector. The time is now! We go for it!”

Uli Ombregt, CEO Global Water & Energy: “Zowel Ekopak als GWE hebben grote vestigingen van internationale ondernemingen als klant. De successen die wij bij deze vestigingen realiseren, zetten die groepen ertoe aan om vergelijkbare oplossingen in al hun locaties over de hele wereld te implementeren. Door onze samenwerking staan we hiervoor op de eerste rij. De opportuniteiten zijn schier oneindig… Zo telt GWE tal van grote klanten uit de brouwerij- en voedingssector, terwijl Ekopak een voet tussen de deur heeft bij tal van multinationals uit de chemische en farmaceutische sector. Voortaan kunnen we onze expertise bundelen en gezamenlijke oplossingen aanbieden voor al deze ondernemingen, uit al deze sectoren. Het DNA en de bedrijfscultuur van GWE sluiten perfect aan op die van Ekopak. Op het vlak van teamwork wordt het alvast een vliegende start.”

Ekopak verwerft 100% van de aandelen van de GWE-groep, die vanaf heden in de consolidatiekring van Ekopak wordt opgenomen. Met deze acquisitie wordt voor Ekopak voor 2023 een groepsomzet verwacht van EUR 35-38 miljoen (groepsomzet 2022: EUR 18 miljoen). De Ekopak groep telt in totaal 230 werknemers.

GWE, een verborgen parel

GWE biedt hoogkwalitatieve waterbehandelings- en afvalwaterzuiverings-technologieën aangepast aan elke specifieke situatie van de klant. Jean-Pierre Ombregt, een pionier op het gebied van moderne anaerobe afvalwaterzuivering en sinds 1972 actief in die sector, richtte in 1991 Global Water & Energy op. Door de jaren heen heeft GWE een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde lokale partners ontwikkeld in meer dan 20 landen en is momenteel wereldwijd actief via regionale kantoren in België, Nederland, de Filippijnen, Thailand en de VS. Hoewel waterzuivering nog steeds de belangrijkste activiteit is van GWE, is de groep ook actief op het vlak van hergebruik van water, biogasvalorisatie, geurbestrijding en energie uit biomassa. GWE heeft een loyaal klantenbestand van gerenommeerde internationale ondernemingen uit diverse sectoren zoals bier en drank, voeding, pulp en papier, afvalverwerking en energie, distilleerderijen en biobrandstoffen.

Meer info: www.globalwe.com/

Over Ekopak Sustainable Water

Ekopak is een ESG-gedreven onderneming die oplossingen voor decentrale watervoorziening en afvalwaterzuivering op de markt brengt. De oplossingen van de groep bieden industriële klanten de mogelijkheid om hun waterverbruik op een duurzame, betrouwbare en rendabele manier te verlagen en om hun afvalwater te zuiveren. Ekopak stelt haar klanten ook in staat om zich los te koppelen van het reguliere waternetwerk en een circulair watergebruik op te starten. Ekopak focust daarbij op een optimalisatie van het watergebruik met behulp van containerwaterzuiveringsunits die netonafhankelijke waterbronnen zoals regen-, oppervlakte- en/of afvalwater omzetten in zuiverder water dat in de industriële processen van de klant kan worden gebruikt en hergebruikt.

Vanuit de vestigingen in Tielt en Brugge, België, ontplooit Ekopak activiteiten in België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en enkele andere landen. Sinds de integratie van Global Water & Energy (GWE) in september 2023 is de groep wereldwijd actief, waaronder ook in landen zoals Nederland, de Filippijnen, Thailand, Singapore en de VS.

De aandelen Ekopak zijn genoteerd op Euronext Brussels (ticker EKOP).

Meer informatie over Ekopak: www.ekopaksustainablewater.com
48 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 15:21
Koers 18,000
Verschil -0,450 (-2,44%)
Hoog 18,400
Laag 17,600
Volume 8.021
Volume gemiddeld 4.694
Volume gisteren 697

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront