Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

JOE BIDEN

6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
luchtschip
0
Joe Biden op twitter :

MAGA Republicans have awakened a powerful force in America—the women of this nation.

These MAGA Republicans don’t have a clue about the power of women in America.

They are about to find out.

twitter.com/JoeBiden/status/156388918...
closer
0
Biden haalt hard uit naar Republikeinse MAGA-beweging: ‘Trump is bedreiging voor dit land’

Maral Noshad Sharifi, 2 september 2022, 07:25

In Philadelphia deed Biden een dringend beroep op zijn landgenoten. ‘We hebben lang gedacht dat de Amerikaanse democratie onfeilbaar is, maar dat is niet zo. Om die in leven te houden, moet die verdedigd worden en beschermd’, aldus de president. ‘Door ons allemaal!’

Bidens toespraak in swing state Pennsylvania, waar Trump zaterdag een rally houdt, was het startschot van een campagnesprint naar de tussentijdse congresverkiezingen in november. Dan worden cruciale zetels in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden verdeeld.

‘Terwijl ik hier vanavond sta, worden gelijkheid en democratie aangevallen’, aldus Biden. ‘Hier’ is vlak buiten Independence Hall, de bakermat van diezelfde Amerikaanse democratie, waar in 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd aangenomen en in 1787 de Amerikaanse grondwet geschreven.

Kogelvrij glas
De zon, die een paar uur eerder nog uitbundig scheen in Philadelphia, is onder als Biden achter het katheder gaat staan. De president kijkt door kogelvrij glas uit op enkele honderden toeschouwers. Buiten de hekken van het afgesloten park bij Independence Hall staan ook mensen. ‘Fuck Joe Biden!’ klinkt het in de verte. ‘Fuck Joe Biden!’

De president gaat rustig verder met zijn ‘strijd om de ziel van deze natie’. Hij beschuldigt oud-president Trump ervan een extremistische beweging aan te voeren. ‘Het is mijn taak om de waarheid te verkondigen, ook als die ongemakkelijk is.’

Zijn toon is desalniettemin minder hard dan verwacht. Het is niet een boze, maar een kalme leider die beargumenteert waarom de krachten gebundeld moeten worden, voordat het te laat is.

Eerder noemde Biden de Republikeinse ideologie nog ‘semi-fascistisch’, maar het woord fascisme valt dit keer niet. Ook maakt de president donderdag tijdens zijn aanvallen op Trump duidelijk onderscheid tussen de gematigde Republikeinen, waar hij niets op tegen heeft, en Republikeinen die extremisme omarmen.

‘Maar de Republikeinse Partij wordt vandaag gedreven door Donald Trump en de MAGA-republikeinen’, de ‘Make America Great Again’-loyalisten. En dat, zegt de president, ‘is een bedreiging voor dit land’.

‘Fuck Joe Biden!’ klinkt het weer.

Dit keer kijkt de president wel de kant op waar het geschreeuw vandaan komt. Op zijn gezicht staat een grote grijns. ‘Zij hebben het recht om woest te zijn’, reageert hij op de demonstranten. ‘Dit is een democratie!’ Het geeft de boodschap die hij wil overbrengen vleugels.

Politiek extremisme
De reden dat Biden dit nu doet, heeft veel te maken met zijn voorganger. Nu die opnieuw de spil is van een strafrechtelijk onderzoek, wil de huidige president kiezers overhalen om niet te stemmen op de partij die nog altijd in de ban is van Trump. Democraten geloven dat de waarschuwing voor politiek extremisme veel kiezers over de streep kan trekken – misschien zelfs gematigde Republikein kan overtuigen om een linkse stem uit te brengen.

De afgelopen maanden heeft Biden moeten aanzien hoe radicaal- en extreemrechtse kandidaten Republikeinse voorverkiezingen winnen, terwijl hij met zijn presidentschap juist hoopte een nieuwe Trump-loze tijd in te luiden. Inmiddels weet hij: Trumps tijdperk is nog niet voorbij.

Sterker nog, afgelopen jaar zijn overal in het land klonen van de oud-president opgestaan. Mensen die zonder twijfel in hun stem blijven beweren dat de verkiezingen in 2020 ‘gestolen’ zijn. Zo ook verkiesbare Republikeinen in Wisconsin, Pennsylvania en Michigan, staten die twee jaar geleden belangrijk waren voor de overwinning van Joe Biden.

Bill Clinton
Biden heeft nog ruim twee maanden om het tij te keren. Hij hoopt rechts-conservatieve krachten in ieder geval buiten Washington te houden. Tijdens een gesprek in mei adviseerde oud-president Bill Clinton hem om in aanloop naar de verkiezingen de verschillen met de tegenpartij scherper aan te zetten. Bidens team werkte toen al aan een plan om de ‘ultra MAGA-agenda’ van Trump zwart te maken.

Een plan dat Biden in Philadelphia verder uitrolt. ‘MAGA-troepen zijn vastbesloten om dit land terug te winnen, ze willen terug naar een Amerika waar je niet het recht hebt om te kiezen, geen recht op privacy, geen recht op anticonceptie, geen recht om te trouwen met degene die je liefhebt’.

Dat conservatieve krachten het recht op abortus hebben ingeperkt en leugens blijven verspreiden, baart veel Amerikanen zorgen. En angst voor wat de toekomst nog brengt, kan kiezers een zetje geven om hun stem uit te brengen op de Democraten.

Vorige maand werd Biden tot de orde geroepen door een groep historici die zich zorgen maken over de politieke spanningen in het land. In een besloten bijeenkomst van twee uur kreeg de Amerikaanse president te horen dat de democratie in zijn land ernstig wordt bedreigd. Er werden parallellen getrokken met de periode in aanloop naar de verkiezingen van 1940, toen president Franklin D. Roosevelt streed tegen binnenlandse sympathieën voor Europees fascisme. Zorgen die donderdag terug te horen in zijn toespraak.

‘Dit is niet wie wij zijn’, roept Biden, ‘dit is niet wie wij zijn!’ First Lady Jill Biden staat op uit het publiek en geeft haar man een dikke kus. Zijn vrouw heeft de president in ieder geval overtuigd. In november zal blijken of dat ook voor meer Amerikanen geldt.

www.volkskrant.nl/cs-b8a51eca
pietje-2005
0
"‘We hebben lang gedacht dat de Amerikaanse democratie onfeilbaar is, maar dat is niet zo."
Wel enorm naief of onwetend, al die vele vele jaren ?
Onfeilbaar is het nooit en te never geweest, en zal het nooit worden , natuurlijk; we hebben met mensen en politici van verschillende pluimage te maken.
DeZwarteRidder
0
Zeker 18 doden door zelfmoordaanslag bij Afghaanse moskee
1 uur geleden
in BUITENLAND

HÉRAT - Door een zelfmoordaanslag bij een moskee in de Afghaanse stad Hérat zijn vrijdag zeker achttien mensen om het leven gekomen, onder wie de prominente Taliban-geestelijke Mujib-ul Rahman Ansari. Een politiewoordvoerder vertelde CBS News dat de dader zich opblies terwijl hij de hand van de omstreden imam kuste. Dat gebeurde toen deze naar het gebedshuis liep, begeleid door een aantal bodyguards.

Een zegsman van de gouverneur van de provincie Hérat liet weten dat er behalve de doden ook nog 23 gewonden zijn gevallen. Het was op dat moment erg druk in verband met het traditionele vrijdaggebed. Ansari steunde met volle overtuiging het extreem islamitische regime in Afghanistan en adviseerde onder anderen de vicepremier. De Taliban namen de macht in het land een jaar geleden over.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. In het recente verleden claimde de terreurorganisatie Islamitische Staat verscheidene bloedige aanvallen op Afghaanse moskeeën, maar vooral op sjiitische. In dit geval betrof het een soennitisch gebedshuis, waar ook IS-leden naartoe gaan.
luchtschip
2
BIDEN :

"Too much of what's happening in our country today is not normal. Donald Trump and the MAGA Republicans represent an extremism that threatens the very foundations of our Republic."

video 2:16 minuut

twitter.com/Breaking911/status/156549...

Biden :

"MAGA Republicans do not respect the Constitution, they do not believe in the rule of law [...] They promote authoritarian leaders and they fan the flames of political violence."

video 1:07 minuut

zie 2de tweet

twitter.com/Breaking911/status/156549...
DeZwarteRidder
1
24 minuten geleden

Na Kiev kan ook Taipei op Amerikaanse wapens rekenen

De Verenigde Staten hebben vrijdag aangekondigd mogelijk wapens ter waarde van 1,1 miljard dollar (ruim 1,1 miljard euro) aan Taiwan te gaan verkopen "zodat het zichzelf kan blijven verdedigen". Het gaat volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie om onder meer zestig anti-scheepsraketten en honderd luchtdoelraketten. Washington is ook al een grote wapenleverancier voor Kiev, veel meer dan Europese landen.
De koop is nog niet rond, maar Beijing heeft al wel woedend op de aankondiging gereageerd. Onderdeel van het pakket is een radarsysteem ter waarde van 665 miljoen dollar dat Taiwan moet helpen om inkomende raketten tijdig te lokaliseren. Als de koop doorgaat is het volgens persbureau Bloomberg de eerste keer in bijna twee jaar tijd dat zoveel wapens van de VS naar Taiwan gaan.
De wapenleveringen bieden Taiwan volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken geen nieuwe militaire mogelijkheden. Wel blijft de "zelfverdedigingscapaciteit van Taiwan zo op peil", stelt het Witte Huis, dat "een steeds grotere druk vanuit China" waarneemt.
Sinds het bezoek van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi aan Taiwan vorige maand heeft China verschillende militaire activiteiten uitgevoerd rondom de eilandstaat. China waarschuwt de Verenigde Staten vrijdag "tegenmaatregelen" te nemen als het de verkoop niet annuleert. Een woordvoerder van de Chinese ambassade in de VS zegt dat het wapenpakket "de betrekkingen tussen Washington en Beijing ernstig in gevaar brengt". Experts vrezen dat Rusland en China meer met elkaar zullen optrekken door de spanningen met de VS.
Eerder liet China al weten "fel tegen de verkoop van Amerikaanse wapens aan de Chinese regio Taiwan" te zijn. Het Amerikaanse Congres moet nog akkoord gaan met de verkoop van de wapens. De verwachting is dat dit geen problemen oplevert, omdat zowel Republikeinen als Democraten voor het voorstel zullen stemmen.
luchtschip
1
Kaviaar
1
luchtschip
1
Pres. Biden said the U.S. military would defend Taiwan if the island was invaded by Chinese forces, in a broad-ranging interview on CBS 60 Minutes broadcast on Sunday.

video 2:58 minuut

twitter.com/Forbes/status/15718833010...
DeZwarteRidder
1
quote:

luchtschip schreef op 19 september 2022 20:12:

Pres. Biden said the U.S. military would defend Taiwan if the island was invaded by Chinese forces, in a broad-ranging interview on CBS 60 Minutes broadcast on Sunday.

video 2:58 minuut

twitter.com/Forbes/status/15718833010...
Biden heeft de lessen van Oekraïne geleerd.
luchtschip
1
President Biden is announcing $2.9 billion in global food security aid to address shortages caused by Russia’s invasion of Ukraine and the effects of climate change. Biden is using his speech at the U.N. in New York to announce the aid.

twitter.com/AP/status/157258934863315...

apnews.com/article/united-nations-gen...
luchtschip
1
Joe Biden's powerful address at UNGA (UN General Assembly ).

The UN Charter is an act of dauntless hope, he said. Ukraine’s hope lies in the shared global values of freedom and respect. Putin’s imperial ambitions are incompatible with UN Charter. RU has no place at the global leadership table.

video 2:10 minuut

twitter.com/OMarkarova/status/1572637...
GakGak
1
Biden komt regelmatig enigszins verward (op zijn zwakst uitgedrukt) over.

Dat is niet zo´n groot probleem als je beseft dat nog niet zo lang geleden een vierjarige periode trump is
overleefd en die kwam minder dement over maar is wel een gevaarlijke gek die niets om het volk geeft maar
wel heel veel om zichzelf zoals vaker voorkomt bij een onbenullige narcist.

Een gevaarlijk deel van de bevolking lijdt in de VS aan minder toerekeningsvatbaarheid en helaas is dat bij de
gemiddelde politieambtenaar niet veel beter.

www.nu.nl/295517/video/trein-ramt-pol...

Bijna dagelijks kun je lezen over dergelijke staaltjes van onkunde en stupiditeit met vernietigend commentaar
van wie zich er nog druk om maakt, het went namelijk nooit.

It started as a reported menacing with a gun in Fort Lupton Sept. 16.

The initial incident ended with a collision between a train and a squad car in Platteville, and it continued Sept. 21 with a statement from Fort Lupton police that it will release body camera video, though it may take “several days” because of the amount of video involved.

The incident began shortly after 7:30 p.m. A Facebook post said a Platteville police officer found the suspect vehicle near U.S. Highway 85 and Weld County Road 36. Fort Lupton police went to assist. Officers were able to detain a female suspect and place her in the back of the Platteville police car. No one else was in the suspect's car. A northbound train then struck the squad car, seriously injuring the suspect.

Authorities have not released the names of anyone involved.

Reactions on the internet were many. On Facebook, Daryl Stone tried to piece the events together.

“So let me get this straight. The officers parked the cruiser on a live train track, then safely detained suspect and put the suspect in the cruiser parked on the tracks moments before train hits cruiser? This can’t be real life,” his post said. “This is a scene from an average action movie with corrupt cops, right? There is no way to make this story seem like it was not on purpose.”

“Were your officers texting when they put a woman in a car parked on the train tracks?” asked Grant Little on Facebook “Because I'm looking forward to hearing what braindead excuse you and the Platteville police departments come up with to explain why out of three officers from two agencies, not a single one of them was smart enough to choose not to leave an occupied car on a working rail line.”

The Colorado Bureau of Investigation is assisting with the investigation. Police said that is standard when someone in custody sustains serious injuries. Because the original incident happened in Fort Lupton, that city’s police department is investigating the original menacing call. A Facebook post said detectives applied for an arrest warrant through the Weld County District Attorney’s Office.

Fort Lupton Police Chief John Fryar was out of the office Sept. 22 and not available for comment.
Han 2
1
En gelukkig kan de hele wereld mee genieten, mooi filmpje, en iets erbij roeptoeteren.
vreemdvermogen
0
quote:

GakGak schreef op 24 september 2022 17:26:

Biden komt regelmatig enigszins verward (op zijn zwakst uitgedrukt) over.

Dat is niet zo´n groot probleem als je beseft dat nog niet zo lang geleden een vierjarige periode trump is
overleefd en die kwam minder dement over maar is wel een gevaarlijke gek die niets om het volk geeft maar
wel heel veel om zichzelf zoals vaker voorkomt bij een onbenullige narcist.

Ik weet niet of Biden aan dementie lijdt. Maar de verwarring is/was wel duidelijk . Weer duidelijk een voorrbeeld van gemanipuleerde informatie. Kijk de hele gebeurtenis en je ziet de oorzaak. Foutje in het protocol?

www.youtube.com/watch?v=3not5VF6G50&a...
GakGak
0
Inderdaad verward en ook gemanipuleerd.
Een levensgroot verschil met trump want die manipuleert alles zelf en de helft van de VS laat zich manipuleren.

Altijd hetzelfde liedje, macht, imago en geld zijn heilig in dat land zelfs als het een slecht imago blijkt te zijn en de
rijkdom grotendeels op onbewezen feiten berust en op veel bluf en intimidatie via maffia praktijken.
Klassenjustitie jaagt de willekeur en ongelijkheid nog eens aan plus de gedachte dat iedereen zijn overtuiging
met hand en tand en met wapens moet kunnen verdedigen.
Dat is vooral iets voor de vele populisten en extreme nationalisten die zijn blijven hangen in de tijd van de
pilgrim fathers en niet meer iets voor de meerderheid maar die zwijgt teveel, vooral in het kieshokje.

Over twee generaties zal het daar misschien beter gaan.
Aandachtige lezer
0
Een van de grote problemen is dat mensen zich niet kunnen voorstellen dat zij beïnvloed en zelfs gemanipuleerd worden en ook heel boos worden als iemand ook maar suggereert dat dit het geval zou kunnen zijn. Dus winnen bij de verkiezingen de partijen die meer geld tot hun beschikking hebben het gemakkelijker dan anderen, en is het als rijke wereldburger zinvol om politieke partijen te sponsoren die in de eerste plaats vooral hun belang in het oog houden. Voor pakweg twee tot vijf procent van de wereldbevolking is dat natuurlijk heel goed nieuws.
luchtschip
0
President Biden addresses Putin following Russia's claim to have annexed parts of Ukraine:

"America is fully prepared with our NATO allies to defend every single inch of NATO territory, every single inch. Mr. Putin, don't misunderstand what I'm saying. Every inch."

video 0:53 minuut

twitter.com/CBSNews/status/1575910810...
6.342 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 ... 314 315 316 317 318 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront