Unifiedpost « Terug naar discussie overzicht

Forum Unifiedpost geopend

1.526 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Late2TheParty
1
quote:

Tankers schreef op 16 september 2022 09:15:

Ik heb al een tijdje niets meer geschreven op dit forum en zal het kort houden.

Ik ben zeer opgetogen met deze cijfers. De vooruitzichten blijven hetzelfde en de kaspositie is beter dan ik verwachte. Sinds dat ik in UPG gestapt ben heb ik nog geen enkel aandeel verkocht en ik zal dit ook niet snel doen.

Spijtig dat er enkel gekeken wordt naar de huidige EBITDA, men wist toch dat dit niet goed ging zijn? Ik kijk naar de lange termijn en die ziet er nog steeds zeer goed uit.

Van mij mogen jullie alles verkopen, ik koop rustig bij :p

En nu zijn jullie weer van mij verlost tot 10 november (publicatie cijfers Q3)
+1

Koken kost geld! Het is absoluut geen sinecure om een pan-Europees platform op te zetten zoals UPG dat nu doet - toch vrij impressionant (zie bijlage).
Bijlage:
Hopper58
0
Conf. Call: Weer geen directe confrontatie met analisten. Er is dus ook geen weerwoord.
Hopper58
0
Beursblik: teleurstellende winst Unifiedpost
Door ABM Financial News op 16 september 2022 09:48 | Views: 203

Beursblik: teleurstellende winst Unifiedpost
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN) Unifiedpost heeft een teleurstellende winst geboekt in de eerste helft van 2022. Dit stelde analist Michael Roeg van Degroof Petercam vrijdagochtend.

De dubbelcijferige omzetgroei werd bevestigd door het bedrijf, maar de brutowinst kwam 12 tot 14 procent onder de verwachtingen van de analist en de consensus uit. De EBIT lag 7 tot 8 miljoen lager dan verwacht, aldus Roeg.
Hopper58
0
Niks te maken met de cijfers: zie toevallig dit bericht over Francisco Partners op de website van SAP:

'Francisco Partners to Acquire Litmos from SAP'
Hopper58
0
quote:

Hopper58 schreef op 16 september 2022 11:57:

Niks te maken met de cijfers: zie toevallig dit bericht over Francisco Partners op de website van SAP:

'Francisco Partners to Acquire Litmos from SAP'
'We are confident that the best opportunity for Litmos to provide growth and innovation for its customers, employees and business is to operate as a stand-alone company. Francisco Partners will be able to provide Litmos the necessary investment, focus and experience to continue to realize its ongoing growth.”

Since its launch over 20 years ago, Francisco Partners has invested in over 400 technology companies, making it one of the most active and long-standing investors in the technology industry. Francisco Partners has experience in the education and human capital technology market and its investments have focused on companies that provide the best possible products for its customers, partners and managers. Francisco Partners also has extensive experience partnering with corporations to execute divisional carve-outs with transactions such as IBM’s Watson Health business (now Merative) and Discovery Inc.’s Discovery Education business.

“We are tremendously excited to partner with Litmos to further unlock its growth potential and deliver even more to its customers and partners,” said Jason Brein and Christine Wang, Partners at Francisco Partners. “As an independent company partnering with FP, Litmos will have more flexibility to focus all of its investments and operations on customer success and increase its customer happiness by augmenting platform capabilities, proprietary content library and third-party integrations.”

The current Litmos leadership team will continue in similar roles in the new stand-alone company, serving existing customers, such as corporations, OEMs and technology partners.'
Hopper58
0
Achteraf gezien denk ik dat het opsplitsen in 2 delen van de berichtgeving vooral tot doel had eerst de koers op te drijven om daarna met het slechte nieuws te komen. Mijn vertrouwen is totaal zoek. Ik verlaat dan nu dit forum.
diepbuyer
1
Ik voel me enigszins bedrogen met de voorstelling van cijfers vanmorgen…
Als ik de publicatie van 12 aug vergelijk met deze van vandaag, waar in eens wel de EBITDA en verlies voor periode 1H vermeld staan ( een verdubbeling t.o.v. 1H 2021), had UPG als ze deze cijfers op 12 aug niet hadden, op zijn minst een winstwaarschuwing moeten geven.
Nu in eens doen dat het allemaal nog niet zo erg is, dit geeft mij geen goed gevoel, laat staan of ik nog vertrouwen heb in hun doelstellingen voor eind 2022.
Ik zie bv. niet goed hoe UPG hun doelstelling van groei van 25% inkomsten uit digitale verwerking (59,3 +25%= 74,12 of in totaal 14,82 mio) gaan verwezenlijken.
Op einde van laatste verslag staat: "...Er zitten heel wat licentieovereenkomsten in de pijplijn, en dat zal een positief effect hebben op de groei die het bedrijf nastreeft. Deze deals zullen het bedrijf helpen de beoogde autonome groei van 25 % van de inkomsten uit digitale verwerking te behalen in FY 2022..."

Terwijl UPG tot eind juni voor slechts 3,4 mio nieuwe projecten en licenties heeft verkocht. Dus alle new business zal binnen komen in Q3 en Q4 (?). Dus in Q3 en Q4 mogen we nog 14,82 mio new business verwachten…
"...De niet-recurrente project- en licentieactiviteiten waren binnen de omzet van H1 2022 goed voor € 3,4 miljoen...."
Ben eens benieuwd over het verder verloop.
Hopper58
0
Hier nog op de de blog van De Tijd. Ze spreken over een concensus van slechts 2 analisten. Was dat van Berenberg dan niet meer geldig?

'10:48
Degroof Petercam gaat koersdoel Unifiedpost herbekijken

De halfjaarwinst van Unifiedpost Group komt onder de verwachtingen uit, zegt Michael Roeg, analist van Degroof Petercam. De digitaliseerder van bedrijfsdocumenten rapporteerde een brutowinst van 27 miljoen euro (+9%), terwijl Roeg 31,3 miljoen had verwacht. De consensusverwachting stond - weliswaar maar op basis van twee analisten - op 30,8 miljoen euro. De brutomarge verzwakte van 30,8 tot 29,4 procent door de lancering van nieuwe diensten en de inflatie.

Ook het bedrijfsresultaat was slechter dan wat Roeg had verwacht: een verlies van 18,2 miljoen euro terwijl hij slechts 10,2 miljoen had ingeschat.

Hij gaat zijn winstramingen verlagen en zijn raming van de nettoschuld verhogen. Zijn koersdoel van 7,50 euro staat ‘under review’. Zijn advies blijft ‘houden’.

Unifiedpost Group kent een snelle groei en is actief in een markt met een lage penetratiegraad en een hoog groeipotentieel. Het groeitraject van het bedrijf is echter niet vrij van putten en bulten, aldus Roeg, en de rendabiliteit is zwakker dan verwacht. De opbrengsten van de beursintroductie werden ruimschoots gespendeerd aan overnames, waardoor Unifiedpost van een kaspositie van 100 miljoen euro naar een nettoschuld is gegaan.'
diepbuyer
0
Sorry verkeerd uitgangspunt voor groei van 25% inkomsten..
In 2021 heeft UPG in totaal een omzet geboekt van 106,884. Met beoogde groei van +25%, zouden ze dit jaar moeten uitkomen op 133,6 mio,.
Met een omzet in 1H van 59,3 mio hebben ze dus nog een hele weg te gaan. Met slechts 3,4 mio new business tot eind juni moeten er nog veel licenties verkocht en projecten gerealiseerd worden voor eind december...
aextracker
0
quote:

Hopper58 schreef op 19 augustus 2022 07:40:

Mijn excuses aan álle forumleden. Gisteren was ik inderdaad eens wat gefrustreerd door de daling (die ik eerlijk gezegd voorzien had: de dag ervóór mijn inleg gehalveerd). Bovendien had ik al een glaasje op (20:00 s'avonds). Ik ben soms té conflictueel op de fora en dat geeft dan een hoop vervuiling.

Ik ga mij eens een tijdje op de vlakte houden.

Overigens wil ik nogmaals aanhalen dat ik zeker wel kritisch ben t.o.v. UPG en de cijfers. Zie maar mijn posts na de recente update.
Respect, excuus aanvaard Hopper58.
aextracker
0
quote:

diepbuyer schreef op 16 september 2022 15:07:

Sorry verkeerd uitgangspunt voor groei van 25% inkomsten..
In 2021 heeft UPG in totaal een omzet geboekt van 106,884. Met beoogde groei van +25%, zouden ze dit jaar moeten uitkomen op 133,6 mio,.
Met een omzet in 1H van 59,3 mio hebben ze dus nog een hele weg te gaan. Met slechts 3,4 mio new business tot eind juni moeten er nog veel licenties verkocht en projecten gerealiseerd worden voor eind december...
Licentiedeals einde jaar zijn gebruikelijk, doch de stap is groot te noemen.
Wacht persoonlijk de Q-3 cijfers liever af.
Overigens gaat steeds meer in deze wereld via de cloud\ SaaS formule.
Het licentiemodel i.r.t. digitaliseren is een beetje uit de gratie aan het geraken.

Vervelend voor Marc C dat de koers wegzakt onder druk van het negatieve sentiment op de beurs.
Maar ja. the family office has deep pockets and a long term view".
Alles sal regkom :) bij UPG, maar "nu nog even niet"....doch de bodem is wsl. wel gezien.....zolang de euro 4.12 stand houdt
marcello106
0
quote:

marcello106 schreef op 13 augustus 2022 10:44:

[...]

Even heel grof gerekend……

Cash per 1-1 17 miljoen.
Extra cash uit financiering 55 miljoen. (20 miljoen herfinanciering is geen cash op de bank)
Beschikbaar 72 miljoen hiermee moet men het uithouden tot aan H2 2023. (Cash flow break-even)

Uitgaven R&D 30 miljoen. Alleen in FY2021 werd al 33 miljoen uitgegeven en geactiveerd. Tot aan H2 2023 mag voorzichtig met 45 miljoen worden gerekend?

Dan resteert 27 miljoen om de lopende verliezen te dekken. (FY2021 25 miljoen) terwijl de omzet (voorlopig) minder hard groeit dan gehoopt en er sprake is van stevige inflatie.

Het is simpelweg geen zekerheid dat er geen aanvullende financiering nodig is.
Nieuwe poging op basis van de gegevens per 30-06-2022…..

Cash 42,7 miljoen, nog beschikbaar uit “andere faciliteiten” 14,3 miljoen, maakt 57 miljoen cash beschikbaar per 30-06-2022.

Gebeurtenis na rapportagedatum; uitoefenen put opties Servië cash out 5 miljoen.
Bankleningen die moeten worden afgelost voor 30-06-2023 ruim 10 miljoen.
R&D uitgaven die geactiveerd worden o,b.v H1 2022 (ruim 10 miljoen) -> tot 30-06-2022 20 miljoen.

Lopende verliezen……rente……inflatie…….het uitoefenen van de overige put opties……….daar is feitelijk al geen ruimte meer voor zonder de convenanten (minimaal 20 miljoen cash) te breken.

UPG geeft aan tijdig bij te kunnen sturen ter voorkoming van “cash shortfalls”.
Je mag aannemen dat ze bij UPG ook in staat zijn om bovenstaand rekensommetje te maken. Ik zou geen moment langer wachten met het nemen van maatregelen.
aextracker
0
In Merelbekes familiy office is allang een "plan de campagne bedacht" door de suikeroom van UPG.
Claim-emissie om de kapitaalpoitie te versterken en wat minder kosten gaan maken i.h.a. bij UPG.

Schulden herfinancieren zal niet goedkoper worden namelijk op de korte termijn..... hoewel die partners uit Fransico :)...... zijn niet achterlijk natuurlijk.....die hadden allng in de gaten met de CEO dat die geld ls water verbrand en dus ook wel wat rente wilde afdragen bij een dergelijk risico profiel qua financierings constructies............
marcello106
0
quote:

aextracker schreef op 17 september 2022 18:05:

In Merelbekes familiy office is allang een "plan de campagne bedacht" door de suikeroom van UPG.
Claim-emissie om de kapitaalpoitie te versterken en wat minder kosten gaan maken i.h.a. bij UPG.

Schulden herfinancieren zal niet goedkoper worden namelijk op de korte termijn..... hoewel die partners uit Fransico :)...... zijn niet achterlijk natuurlijk.....die hadden allng in de gaten met de CEO dat die geld ls water verbrand en dus ook wel wat rente wilde afdragen bij een dergelijk risico profiel qua financierings constructies............
Die partners zijn inderdaad niet achterlijk……..versterking buiten deze aasgieren om? Vergeet het maar…!

“The loan agreement includes various negative undertakings and restrictions on actions and activities outside the ordinary course of business unless these actions are permitted or pre-approved including restrictions on negative pledge, disposals of business assets, underwriting of new loans, granting guarantees, prohibition of making acquisitions or issuing shares,“
voda
0
Advies van Degroof Petercam over Unifiedpost
Beurshuis Degroof Petercam
Aandeel Unifiedpost Group
Datum 20 september 2022
Advies Houden
Koersdoel 5,50 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 20 september 2022 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor Unifiedpost Group (UPG; ISIN: BE0974371032) herhaald. Het advies van Degroof Petercam voor Unifiedpost Group blijft "houden".

Het koersdoel wordt door Degroof Petercam verlaagd van 7,50 EUR naar 5,50 EUR.
aextracker
0
quote:

marcello106 schreef op 17 september 2022 18:12:

[...]

Die partners zijn inderdaad niet achterlijk……..versterking buiten deze aasgieren om? Vergeet het maar…!

“The loan agreement includes various negative undertakings and restrictions on actions and activities outside the ordinary course of business unless these actions are permitted or pre-approved including restrictions on negative pledge, disposals of business assets, underwriting of new loans, granting guarantees, prohibition of making acquisitions or issuing shares,“
Hm wat moet je daar nou van denken;

Een cash rich family office met een private butler, die het opneemt tegen aasgieren met honger naar geld.
UPG is aanbeland in het scenario van een spannende kasteelroman;
Titel
- " Een vlucht ijzige aasgieren daalt neer op adelijk Merelbeke"
Hopper58
0
quote:

marcello106 schreef op 17 september 2022 18:12:

[...]

Die partners zijn inderdaad niet achterlijk……..versterking buiten deze aasgieren om? Vergeet het maar…!

“The loan agreement includes various negative undertakings and restrictions on actions and activities outside the ordinary course of business unless these actions are permitted or pre-approved including restrictions on negative pledge, disposals of business assets, underwriting of new loans, granting guarantees, prohibition of making acquisitions or issuing shares,“
Het gelijkstellen van Franciso Partners met aasgieren lijkt me kort door de bocht. De voorwaarden hier hernomen lijken me maar evident en zijn waarschijnlijk standaard.

Ik zie hier eerder de bekende aasgieren rond dite forum zweven.
Tankers kom uit je kot en neem de verdediging op je. Dit aandeel wordt nu te overdreven afgestraft.j
aextracker
0
quote:

Hopper58 schreef op 22 september 2022 03:44:

[...]

Het gelijkstellen van Franciso Partners met aasgieren lijkt me kort door de bocht. De voorwaarden hier hernomen lijken me maar evident en zijn waarschijnlijk standaard.

Ik zie hier eerder de bekende aasgieren rond dite forum zweven.
Tankers kom uit je kot en neem de verdediging op je. Dit aandeel wordt nu te overdreven afgestraft.j
Ergens tussen de koerswaardering 3.40 - 2,50 vindt UPG vast haar "bouncing point".
Wanneer dat voor de Q-3 cijfers gebeurd, wacht ik die cijfers toch even af.
In het huidige beursklimaat wordt alles wat "high leverage kent" en samenhangt waar groei(snelheid) samen gaat met afhankelijkheid van geclausuleerde en rentedragende kapitaalverstrekking onder een vergrootglas risicoller beoordeeld en potentieel afgestraft.

Zet mij nou niet weg als aasgier Hopper.
Gun je nl. een kansrijke GAK met een glorievol herstel en rendement.
De realiteit is echter, dat het comfortabale klimaat van "practisch gratis geld voor kansrijk snelle groeiers" in een ander perspectief is komen te staan.
Heel jammer, doch wel degelijk een grote oorzaak en gevolg relatie die UPG ook "onder de gordel van de kasrijke kasteelheer" raakt.
Die vindt wel een "convenant en oplossing" met de amerikaanse geldverstrekkende adelaar die zijn rentedragende vleugels over UPG uitstrekte.

Hoe zou het gaan de integratie van de successievelijk overgenomen partijen in de baltische staten, Italie & Duitsland ? Hopelijk wat meer info te zien in de Q-3 cijfers middels (relatieve) verlaging van de lastendruk.
ramptoerist
0
quote:

aextracker schreef op 24 september 2022 15:06:

Komende week de bodembel bij UPG te horen ?
De bodembel wordt nooit geluid, doch ontdek je pas als je door het dal heen bent.
Het inflatiespook en dal ligt volgens mijn inschatting nog voor ons.

De enige trigger die een keerpunt echt duidt op de beurs is een keerpunt in de oorlog welke Poeting in Oekraine heeft veroorzaakt.
This sad party in Ukraine ain't over untill "the russian bear sings the blues".
1.526 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:07
Koers 3,800
Verschil -0,050 (-1,30%)
Hoog 3,840
Laag 3,580
Volume 7.354
Volume gemiddeld 17.229
Volume gisteren 14.810

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront