Nel ASA « Terug naar discussie overzicht

NEL ASA 2022

974 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
DeWalt
2
quote:

DeZwarteRidder schreef op 26 september 2022 12:52:

Ik-weet-niet-alles zegt:
-----------------------------------------

2 september 2022 11:10
Mijn laatste post werd verwijderd omdat er blijkbaar iets fout met de inhoud was.Daarom ook een waarschuwing.

Ik heb ook een mail gestuurd aan de redactie :

Ik vind het raar dat een user zoals de ZwarteRidder hier zo lang ( sinds 2012 ) ongehinderd vele forums kan storen en toespammmen met nuttelose en zieke opmerkingen.
Is het echt de bedoeling van IEX dat het hier een platform bied voor onserieuse mensen die ernstige beleggers lastig vallen.
Een kritische mening is op zijn plaats, maar zeker niet het gezever van deze persoon

Het antwoord was snel daar en duidelijk :

DZR kan posten op onze forums omdat hij in tegenstelling tot veel posters echt verstand van beleggen heeft, fondsen goed op hun waarde kan schatten en daarmee voor beleggers een grote waarde heeft.
Hij heeft jarenlang continu bewezen bij diverse fondsen dat zijn waarschuwingen om niet te beleggen in flut grote waarde heeft. Hij namelijk heel vaak helemaal gelijk gekregen.
Wij waarschuwen u daarom dat mensen die pogen serieuze en excellente posters als DZR de mond te snoeren omdat ze inhoudelijk kritisch zijn, zullen worden geblokt van onze forums.

Met vriendelijke groet,

Henk,
IEX Media Support

Het kan wel zijn dat de zwarte ridder verstand van zaken heeft, maar dat geeft deze persoon geen recht om zinloze kritiek te schrijven.
Blijkbaar had ik kritiek op DZR en kreeg daarom de waarschuwing.
Lekker Forum hier.

www.iex.nl/Forum/Topic/1370833/Relief
Je long tip van Renewi bedoelen ze hier niet mee denk ik? -40% inmiddels
de tuinman
1
DeZwarteRidder
0
quote:

StartendeBelegger schreef op 26 september 2022 17:40:

Dat heb jij goed zelf in elkaar getypt. Maargoed, ieder zijn plezier.
www.iex.nl/forum/topic/1370833/Relief...
Colorful
2
Dat het kabinet wegloopt is een unicum in de parlementaire geschiedenis. Wellicht dat men dat hier ook moet doen. Komt de kwaliteit niet ten goede dat sommige mogen zeggen wat ze willen.
Sub!et
3
quote:

Colorful schreef op 26 september 2022 18:42:

Dat het kabinet wegloopt is een unicum in de parlementaire geschiedenis. Wellicht dat men dat hier ook moet doen. Komt de kwaliteit niet ten goede dat sommige mogen zeggen wat ze willen.
Over zijn schrijfstijl kan er wel dat gezegd worden, daar had ik het tot enkele jaren ook soms moeilijk mee. Hij heeft deze steeds consequent aangehouden en das bewijs van een sterke persoonlijkheid. Zijn inzichten zijn vaak heel goed en gegrond. Hij waarschuwt ons, hij is zeer kritisch en wat bot waardoor hij betweterig over komt.So what !
Uitersten trekken elkaar aan, daar kan iets positief uit voortvloeien.

Op fora wordt graag met veel enthousiasme gehypt. Velen hebben dollartekens ipv pupillen in hun ogen. Zoiets vind ik minder prettig en gevaarlijk.
We komen hier allen in de hoop goede info te verkrijgen, welnu die is maar goed als die gefundeerd wordt door research en inzicht. En niet door af te gaan op snel meegekregen (betaalde) mededelingen.

Als zijn geschrijf jullie frustreert neem dan eens de tijd om een reflectie te maken en je enthousiasme betreft het aandeel in twijfel te trekken. Het kan zeker nooit kwaad om het vanuit ander standpunt en wat extra research te bekijken. Niemand heeft de wijsheid in pacht, enkel kennis kan je helpen en bij beleggen kan je er geen genoeg hebben.

Have a nice day !!!
Colorful
0
[quote alias=Sub!et id=14430996 date=202209271830]
[...]

"We komen hier allen in de hoop goede info te verkrijgen, welnu die is maar goed als die gefundeerd wordt door research en inzicht.""

gefundeerd mis ik bij onze vriend. maar als jij er iets aan hebt is dat prima.

en nu op naar mijn Karmeliet.

have a nice day
JIBA
8
quote:

Colorful schreef op 27 september 2022 21:35:

[quote alias=Sub!et id=14430996 date=202209271830]
[...]

"We komen hier allen in de hoop goede info te verkrijgen, welnu die is maar goed als die gefundeerd wordt door research en inzicht.""

gefundeerd mis ik bij onze vriend. maar als jij er iets aan hebt is dat prima.

en nu op naar mijn Karmeliet.

have a nice day
Dat 'gefundeerd' is inderdaad het probleem.

En daarnaast wordt er door de iex mod met twee maten gemeten, die zijn nul onafhankelijk.
Steevast wordt hem de hand boven het hoofd gehouden, met zijn zogenaamd 'bewezen' kennis. Ik heb daar niet veel van terug gezien.

Het gaat mij er niet om wie de meeste kennis heeft, daar is het forum niet voor bedoeld. Het gaat er om dat je respectvol op elkaar reageert en dat men in het algemeen wijzer wordt van elkaar. Daar horen grapjes en een discussie bij.
Maar daar is bij DZR geen sprake van. Dat is eenzijdige communicatie, discussies zijn niet mogelijk, serieuze vragen beantwoord hij niet, kortom: zijn waarheid is DE waarheid. Een grapje is al snel op de persoon (hij vindt alle anderen met een andere mening meteen dom). En als hij iets terug krijgt, gaat iex zich er pas mee bemoeien in zijn voordeel.

De mod blijft hem roemen om zijn zogenaamd bewezen kennis, daarom mag en kan hij alles maken en verdient de gene die daar iets van zegt een ban.
De reactie van iex per mail die iemand die op het andere forum heeft gedeeld, heb ik ook een keer gehad, copy/paste.
Dat zegt volgens mij JUIST iets over de frequentie waarbij men zich stoort aan deze specifieke persoon.
In plaats van dat daar iets mee wordt gedaan, kiest men liever voor een forum met allemaal rommel en veel irritatie.

Maar goed, genoeg hierover. Het zal niet veranderen.

Fijne dag allen.
GakGak
2
quote:

V_v_z schreef op 29 september 2022 12:37:

Of een nieuwe pagina starten met nieuwe beheerders.
Dat zou pas enorm schelen in koersvorming van bijvoorbeeld Nel !

Of is het eerder zo dat veel beleggers gewoon kuddedieren zijn die zich alleen thuisvoelen in een groep met de
neuzen dezelfde kant op en uit welke hoek de wind ook waait.
Gewoon gezellig onderling neuzelen over de economische meewind of tegenwind zolang er maar geen
buitenstaander/andersdenkende zich tegengesteld opstelt en teveel kritische noten komt kraken hier.

Dat is slecht voor de hoop en verwachting van de kudde en sommige egootjes en karakters kunnen
daar erg slecht tegen.
Uit zich in het creeren van een denkbeeldige vijand die je mooi en massaal de schuld kunt geven als alles (de koers
meestal) niet naar wens gaat.
En gezellig een vat vol leedvermaak als het opeens beter gaat met de koers.

Het is bijna menselijk maar tegelijk ook zo kleinzielig maar onverbeterlijk als je de vele draadjes hier
naast elkaar legt.
Colorful
0
"buitenstaander/andersdenkende zich tegengesteld opstelt en teveel kritische noten komt kraken hier"

Kritische noten zijn hier altijd welkom zeker als die goed onderbouwd is. Die van DZR zijn dat niet en die van jou ook niet, want als jij ook maar een paar kritische noten kan vinden die goed onderbouwd zijn dan neem ik mijn woorden terug.

"Men kan slimmer zijn dan een ander, maar niet slimmer dan alle anderen"

Geniet van de dag
DeZwarteRidder
1
11.000.000 ton

Saoedi-Arabië wil in 2030 11 miljoen ton blauwe ammoniak produceren.

Volgens Thorel wil Saoedi-Arabië bijna uitgeputte olie- en gasvelden gebruiken om CO2 ondergronds op te slaan. Het doel is om in 2030 11 miljoen ton blauwe ammoniak te produceren. De eerste fabriek gaat in 2026 draaien en zal 9 miljoen ton CO2 per jaar opvangen.

Ook de andere golfstaten zitten niet stil. Qatar start in 2026 ook een nieuwe ammoniakfabriek (kosten $1 mrd). De VAE willen ook CO2 gaan opslaan in oude olievelden; Adnoc wil meer fabrieken voor blauwe ammoniak gaan bouwen, waar minstens 90% van de CO2 wordt opgevangen, zegt een ingewijde.

Adnoc gaat ook een aparte fabriek bouwen waar ammoniak wordt gemaakt als bijproduct van bestaande industrie, zoals staalindustrie, om extra CO2-emissie te vermijden. Adnoc overlegt momenteel met overheden en toezichthouders van potentiële afnemers in Azië aan welke voorwaarden voor opvang en opslag van CO2 deze fabriek moet voldoen, en of de CO2 mag worden gebruikt voor oliewinning.

Volgens Aramco’s Olivier Thorel loopt de regelgeving in Japan en Zuid-Korea nu nog achter bij die in Europa, maar worden die naar verwachting binnen afzienbare tijd aangescherpt. ‘Bij het ontwerp van nieuwe fabrieken zullen we uitgaan van de strengste eisen’, zegt hij.
Groen is te duur

Een van de redenen waarom blauwe ammoniak en waterstof als serieus alternatief voor fossiele brandstof worden gezien, is dat het maken van groene versies tot nu toe veel te duur is. De kosten van groene waterstof bedragen momenteel minimaal $2,82 per kilo; rond 2030 zal dit nog steeds $1,00 per kilo zijn.


De allereerste blauwe ammoniak ter wereld, uit het Saoedische Jubail, werd geïmporteerd door Japan, dat er naar verluidt nog geen $0,60 per kilo voor betaalde. Als de emissie-eisen strenger worden, zal ook die prijs aanzienlijk stijgen.

De opvang en opslag van CO2 is de afgelopen decennia nooit goed van de grond gekomen – vooral vanwege de enorme kosten van de benodigde infrastructuur. Die bedragen volgens een rapport uit 2021 van consultancybedrijf Kearney soms meer dan $100 per ton CO2. Dat is nog meer dan de prijs van één Europees emissierecht.

Door Europese en Amerikaanse stimuleringsmaatregelen zal de prijs van groene brandstof de komende jaren echter dalen, omdat duurzame energie, grote electrolyse-installaties om waterstof te maken en andere technologie dan goedkoper worden. Deskundigen hebben al voorspeld dat groene brandstof na 2030 goedkoper zal zijn dan de blauwe versie – en dat zeiden ze voordat in augustus de ingrijpende klimaatwet van de Amerikaanse president Joe Biden werd aangenomen.

‘Tussen de landen die graag blauwe ammoniak willen exporteren zal felle concurrentie ontstaan, dus het is verstandig om er snel bij te zijn.’

Sophie Corbeau, onderzoekster Center on Global Energy Policy

Woordvoerders van Aurubis, GETEC en Steag, drie van de vier Duitse bedrijven die meedoen aan de pilotimporten van blauwe ammoniak van Adnoc, zeggen dat ze die beschouwen als een tussenoplossing, totdat groene brandstof commercieel haalbaar is. Groene waterstof maken is volgens energiebedrijf Steag het doel voor de lange termijn. ‘Maar tot het zover is, is het belangrijk en verstandig om te beginnen met de emissieverlagende mogelijkheden die nu al beschikbaar zijn’, aldus een woordvoerder van het bedrijf. Volgens Steag zijn de emissiewaarden van Adnocs ammoniak momenteel vergelijkbaar met andere CO2-arme ammoniak en behoren ze tot de laagste ter wereld.
Kaarten op waterstof

Ook producenten in het Midden-Oosten zetten hun kaarten uiteindelijk op groene waterstof. Saoedi-Arabië bouwt al een grote fabriek voor groene waterstof in Neom, de nieuwe futuristische stad aan de Rode Zee. Ook de VAE gaan een commerciële fabriek bouwen, nadat vorig jaar in Dubai een pilotproject werd gestart.

Maar ook de markt voor groene ammoniak en waterstof is niet zonder risico’s. Waterstof is zelf geen broeikasgas, maar als het door een lek in de atmosfeer terechtkomt, kan het de levensduur van methaan – dat een sterk broeikaseffect heeft – verlengen. Eén ton weggelekte waterstof kan een indirect broeikaseffect hebben dat gelijkstaat aan 33 ton CO2. Extra maatregelen om weglekken van waterstof (en ammoniak) te voorkomen zouden deze groene brandstoffen duurder maken.

Ondanks alle onzekerheden over de toekomstige gasprijzen en het tempo waarin groene alternatieven goedkoper zullen worden, zal het voor landen met grote aardgasreserves heel verleidelijk worden om een stuk van de markt voor blauwe ammoniak te veroveren, zegt Anne-Sophie Corbeau, onderzoekster bij het Center on Global Energy Policy van de Columbia University.

‘Tussen de landen die graag blauwe ammoniak willen exporteren, zal felle concurrentie ontstaan’, zegt ze, ‘dus het is verstandig om er snel bij te zijn.’

Bron: Bloomberg / Vertaling: Hans Scholten

Lees het volledige artikel: fd.nl/samenleving/1453776/de-schone-e...
cdbe
3
Nel ASA: Receives funding from US Department of Defense, Engineer Research and Development Center- Construction Engineering Research Laboratory
(Oslo, October 4, 2022) Nel Hydrogen US, a subsidiary of Nel ASA (Nel, OSE: NEL), has been granted $5.6 million in funding from the US Department of Defense (DoD) for accelerating advanced PEM electrolyser stack development, to enable low-cost hydrogen storage and resiliency applications, in collaboration with the Engineer Research and Development Center- Construction Engineering Research Laboratory (ERDC- CERL).

The purpose of this 19-month project is to accelerate low-cost electrolyser development with the aim to reduce both operating and capital costs. High level activities include development of membranes optimized for electrolysis applications, development of advanced catalysts including high volume manufacturing and recycling techniques, surface coating techniques to reduce precious metal usage, and cell stack integration and testing in a full system at ERDC-CERL. The project also has options for additional funding.

“We are excited to receive this funding from the Department of Defense. This project will be an important enabler for renewable hydrogen generation at scale for industrial applications with the PEM technology” says Kathy Ayers, Vice President, Research and Development at Nel

“Hydrogen generation provides a unique energy source that can be used to support the national energy security and resiliency,“ says Nicholas Josefik, Senior Researcher, Energy Branch, ERDC-CERL
cdbe
0
DeZwarteRidder
0
quote:

cdbe schreef op 11 oktober 2022 11:51:

Oeie ridder toch, de voorspelling van Renewi komt precies niet uit, ook wat % eraf.
Welke voorspelling van Renewi.....???

Ik kan me alleen herinneren dat ik een tip gegeven heb om Renewi te kopen op ca 2 euro (=20 cent).
DeZwarteRidder
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 5 juni 2022 13:35:

[...]
Het barst dus van de fabrikanten en er komen er nog velen bij;
anders gezegd de concurrentie wordt moordend.
Een koers van 10 NOK is meer dan genoeg.
En daar is de 10 NOK........!!!!

Wie had dat voorspeld......???
4finance
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 oktober 2022 10:25:

[...]
En daar is de 10 NOK........!!!!

Wie had dat voorspeld......???
Het is inderdaad een hele slechte tijd op de beurzen.
Ook heel veel aandelen met prachtige winstverwachting hebben een dreun gekregen.
Ik heb overigens 10K stuks NEL zojuist bijgekocht op NOK 9,91
Gelukkig heb ik mooie ritten hier gemaakt tussen de NOK 20 - NOK 30 range.
Deze winst heb er nu weer ingestopt.
cdbe
0
Het is met Renewi net hetzelfde Ridder maar daar zien we je geen commentaar geven, hoe komt dat?
Jij die toch altijd alles zo goed weet en voorspelling doet, jij moet ondertussen zwemmen in het geld.
Ik zou hier dan zeker niet alle dagen komen oneliners en copy pasten.
En je moet dringend eens kijken voor een nieuw toetsenbord.
DeZwarteRidder
0
quote:

cdbe schreef op 13 oktober 2022 11:03:

Het is met Renewi net hetzelfde Ridder maar daar zien we je geen commentaar geven, hoe komt dat?
Jij die toch altijd alles zo goed weet en voorspelling doet, jij moet ondertussen zwemmen in het geld.
Ik zou hier dan zeker niet alle dagen komen oneliners en copy pasten.
En je moet dringend eens kijken voor een nieuw toetsenbord.
Renewi en Nel zijn TOTAAL niet vergelijkbaar.

Renewi is zeer winstgevend en spotgoedkoop en Nel is zwaar verliesgevend en vreselijk duur.
974 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 2 feb 2024 09:16
Koers 5,668
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 21.963

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront