Envipco « Terug naar discussie overzicht

Forum Envipco geopend

303 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
DeZwarteRidder
1
quote:

voda schreef op 23 februari 2022 18:09:

Rood kwartaal voor Envipco
Omzet wel flink in de lift.

(ABM FN-Dow Jones) Envipco is het vierde kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken, ondanks een hogere omzet, maar boekte in heel 2021 wel winst. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de recyclingspecialist met een notering op het Damrak.

CEO Simon Bolton sprak van een sterke kwartaalomzet, met groei in zowel Europa als in Noord-Amerika. De topman zei last te hebben van uitdagingen in de aanvoerketen, inflatiedruk en buitensporige logistieke kosten. Bolton houdt evenwel vertrouwen in de prijsstrategie van zijn bedrijf en dat het de kostendruk op de middellange termijn aankan.
De omzet steeg afgelopen kwartaal met 54 procent naar 12,4 miljoen euro.
Envipco boekte een EBITDA van 300.000 euro, in vergelijking met 1,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep restte een verlies van 800.000 euro, tegenover een verlies van 100.000 euro een jaar eerder.
In heel 2021 boekte Envipco een nettowinst van 700.000 euro, tegen een verlies van 1,7 miljoen in 2020. De omzet steeg van 30,8 miljoen euro naar 38,4 miljoen euro.
Outlook
Het bedrijf voorziet voor 2022 een aanhoudende groei in combinatie met een sterke ordergroei in de nieuwe Europese markten, die in 2023 zullen bijdragen aan de omzet. Dit komt volgens Envipco bovenop de aanhoudende groei in Noord-Amerika.
Door: ABM Financial News.info@abmfn.nlRedactie: +31(0)20 26 28 999
Hoe kun je nu meer verlies lijden als de omzet met 54% stijgt....???

Wat is dit voor een belachelijk bedrijfje.....???
DeZwarteRidder
0
quote:

biobert schreef op 24 februari 2022 11:44:

@DeZwarteRidder
Helaas ben ik nu het Zwarte Schaap vwbt Envipco
Ik heb je gewaarschuwd.
HappynES
0
Tis stil op dit forum. Nog volgers nadat de koers toch wat gezakt is afgelopen tijd?

Gelukkig nu weer een mooie +7 % op de borden. Is daar een verklaring voor? Wellicht het verschenen rapport waarbij envipco één van de spelers is: tiorienteering.ch/smart-reverse-vendi... (heb het rapport zelf(nog) niet gelezen)
voda
1
Envipco opent Roemeense fabriek
Ziet veel kansen in Europa.

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft een nieuwe fabriek geopend in Roemenië, waar 15.000 recyclingsystemen per jaar kunnen worden geproduceerd. Dat maakte het bedrijf met een notering aan Euronext maandag bekend.

Envipco wil de komende jaren sneller groeien. De fabricage vindt momenteel vooral plaats in de Verenigde Staten, met aanvullende specialistische productie in Duitsland en Griekenland.

"We hebben deze locatie gekozen voor de uitstekende ligging, infrastructuur, aanvoerketens en talent", stelde CEO Simon Bolton. De nieuwe fabriek staat in de stad Sebes in de regio Transsylvanië.

Veel Europese landen overwegen nieuwe regels voor recyclingsystemen met statiegeld en Envipco zien veel kansen in de regio, die zal worden bediend vanuit Roemenië.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
DeZwarteRidder
0
Envipco boekt verlies
24-05-2022 18:19 - Werkt aan betere marge.

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft in het eerste kwartaal meer omzet geboekt dan een jaar eerder, maar draaide wel verlies. De maker van statiegeldmachines neemt stappen om de marge te verbeteren nu de kosten oplopen, maakte het bedrijf dinsdagavond bekend.

De omzet steeg van 8,3 miljoen euro een jaar eerder tot 10,4 miljoen euro afgelopen kwartaal. Gunstige wisselkoerseffecten droegen ongeveer een derde bij aan de groei. Veruit de meeste omzet komt uit Noord-Amerika, met 9,4 miljoen euro.

Het bedrijf boekte een nettoverlies van 1,3 miljoen euro, tegen een winst van 2,0 miljoen euro een jaar eerder, toen er ruim 3 miljoen aan "overige inkomsten" waren die dit jaar ontbraken.

De operationele kosten stegen echter ook van 3,8 miljoen naar 4,6 miljoen euro en de brutomarge daalde van 37 procent een jaar eerder naar minder dan 33 procent. De marge was wel iets beter dan in het vierde kwartaal.

"We blijven de impact zien van uitdagingen in de aanvoerketen en hogere kosten van logistiek en stellen daar prijsstrategieen en gerichte margeverbeteringsprojecten tegenover", zei CEO Simon Bolton in een toelichting. Tijdelijke arbeidskrachten werden teruggeschaald in het eerste kwartaal.

Envipco heeft in mei een fabriek in Roemenië geopend, die jaarlijks 15.000 statiegeldmachines moet gaan maken, waardoor de totale capaciteit van het bedrijf stijgt naar 30.000 machines. De fabriek in Roemenië moet ook helpen tegen de kostendruk, zei Bolton.

Outlook

Envipco rekent op aanzienlijke omzetgroei in het tweede kwartaal, wijzend op een sterk orderboek voor dit kwartaal. Het bedrijf ziet de kosten van onderdelen en logistiek mettertijd normaliseren en blijft de kosten onder controle houden en de prijzen verhogen om de marges op te krikken.

Door: ABM Financial News.
voda
0
Jaarvergadering Envipco keurt alle agendapunten goed

Door ABM Financial News op woensdag 29 juni 2022
Views: 1.219

(ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Envipco hebben tijdens de jaarvergadering van de maker van statiegeldmachines alle agendapunten goedgekeurd. Dit meldde de fabrikant woensdag nabeurs.

Aandeelhouders gaven onder andere hun goedkeuring aan de benoeming van Ann Cormack tot niet-uitvoerend bestuurder. Met de benoeming van Cormack bestaat het bestuur uit zes niet-uitvoerende leden en uit één uitvoerend lid, namelijk de CEO.

Bron: ABM Financial News
Lepre Chaun
0
Envipco levert statiegeldmachines in Schotland

op maandag 25 juli 2022

Envipco levert statiegeldmachines in Schotland
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Envipco is door Iceland Foods geslecteerd om statiegeldmachines te installeren in alle van hun 87 winkels in Schotland. Dit meldde de recyclingspecialist maandag nabeurs.
HappynES
0
Het forum is ook een beetje op vakantie... ha ha. Vandaag iig een heerlijke stijging. Geen idee waar ie vandaan komt, maar konden weer wel weer gebruiken ??
biobert
0
quote:

HappynES schreef op 23 augustus 2022 17:36:

Het forum is ook een beetje op vakantie... ha ha. Vandaag iig een heerlijke stijging. Geen idee waar ie vandaan komt, maar konden weer wel weer gebruiken ??
De stijging komt omdat a.s. donderdag Envipco met Q2 en H1 cijfers komt plus vooruitzichten voor H2 en dat gegeven roept enkele dagen voordien altijd vraag op omdat sommige particulieren hopen op goede berichten.
HappynES
0
Thanks voor de toelichting! Ik had de agenda ff niet scherp. Dan hoop ik inderdaad op goede cijfers en een mooi vooruitzicht!
voda
0
Envipco boekt weer verlies ondanks omzetverdubbeling
Goed gevuld orderboek.

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft in het tweede kwartaal opnieuw meer omzet geboekt dan een jaar eerder, maar draaide wel weer verlies. Dat maakte de fabrikant van statiegeldmachines donderdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg van 8,2 miljoen euro een jaar eerder tot 16,6 miljoen euro afgelopen kwartaal. Bij de resultaten over het eerste kwartaal had de onderneming al aangegeven rekening te houden met een sterke stijging van de omzet.

Het bedrijf boekte een nettoverlies van 0,4 miljoen euro, tegen 0,1 miljoen euro vorig jaar.

De operationele kosten stegen dan ook van 3,4 miljoen naar 5,8 miljoen euro en de brutomarge daalde van 37,0 procent een jaar eerder naar 33,3 procent.

De brutomarge daalde van 37,0 procent in het tweede kwartaal van 2021 naar 33,3 procent afgelopen kwartaal. Dat was echter wel beter dan de 32,9 procent in de eerste drie maanden van dit jaar. De brutomarge blijft een belangrijk aandachtsgebied, aldus Envipco donderdag.

Outlook

Envipco sprak donderdag van een sterk orderboek voor het lopende derde kwartaal en voor de tweede jaarhelft en daarna rekent de fabrikant op "een aanhoudende sterke groei".

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Willy B.
0
Ziet er allemaal niet zo goed uit, hoewel de sector uiteraard een groot potentieel toont.

Ik hou toch eerder Tomra in de gaten, die maken wel winst :-)
voda
0
Schotse opdracht voor Envipco

Door ABM Financial News op woensdag 19 oktober 2022
Views: 1.368

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft een opdracht gekregen van een vooraanstaande retailer voor het leveren van 200 machines voor het innemen van statiegeldflessen. Dit maakte Envipco woensdagavond bekend.

De afnemer, van wie de naam niet werd genoemd, zal de apparatuur van Envipco neerzetten in al zijn Schotse locaties.

Volgens Envipco werd de opdracht toegekend na een streng selectieproces. CEO Simon Bolton noemt de opdracht een bevestiging van het momentum dat het bedrijf momenteel in Schotland ervaart.

Bron: ABM Financial News
biobert
0
voda
0
Weer Schotse opdracht voor Envipco

Door ABM Financial News op maandag 31 oktober 2022
Views: 1.462

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft opnieuw een grote opdracht gekregen van een vooraanstaande retailer voor het leveren van 350 machines voor het innemen van statiegeldflessen in Schotland. Dit maakte Envipco maandagavond bekend.

De afnemer, van wie de naam niet werd genoemd, zal de apparatuur van Envipco neerzetten in al zijn Schotse locaties.

In het tweede kwartaal en eerder deze maand kreeg Envipco ook al opdrachten uit Schotland, waar vanaf de zomer van 2023 statiegeld op flessen en blikjes verplicht wordt.

Bron: ABM Financial News
voda
0
Envipco geselecteerd in Hongarije

Voor levering statiegeldapparatuur.

(ABM FN-Dow Jones) Envipco is door het Hongaarse conglomeraat MOL Group Hungary geselecteerd als één van de twee voorkeursleveranciers van statiegelmachines. Dit maakte de fabrikant vrijdag bekend zonder financiële details te vermelden.

Voor Envipco betekent dit dat het bedrijf in 2023 en 2024 een deel van de statiegeldapparaten zal gaan leveren.

Het gaat om een eerste order van circa 2.300 machines, aangevuld met circa 2.000 machines in de jaren erna als onderdeel van een verdere landelijke uitrol.

Hongarije staat aan de vooravond van een landelijke statiegeldactie die in 2024 van start gaat.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Envipco boekt verlies ondanks recordomzet

Goed gevuld orderboek.

(ABM FN-Dow Jones) Envipco heeft in het derde kwartaal opnieuw meer omzet geboekt dan een jaar eerder, maar leed wel weer verlies. Dat maakte de fabrikant van statiegeldmachines donderdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg met 83 procent op jaarbasis van 9,5 miljoen euro naar 17,5 miljoen euro afgelopen kwartaal. Bij de resultaten over het tweede kwartaal had de onderneming al aangegeven rekening te houden met een sterke aanhoudende groei voor de tweede jaarhelft.

Envipco boekte een nettoverlies van 0,5 miljoen euro, tegen 0,4 miljoen euro vorig jaar.

De operationele kosten stegen dan ook van 3,4 miljoen naar 5,9 miljoen euro.

De brutomarge daalde van 35,6 procent in het derde kwartaal van 2021 naar 28,0 procent afgelopen kwartaal. Dat was ook een duidelijke verslechtering ten opzichte van de 33,3 procent in het tweede kwartaal van dit jaar, waardoor de marge in de eerste negen maanden van dit jaar uitkwam op 31,1 procent. De marge blijft een punt van aandacht, zo stelde Envipco.

CEO Simon Bolton verklaarde de recordomzet in het kwartaal door de levering van machines in Malta en de recente uitbreiding in de VS. "We zien een sterk momentum", aldus de topman, na recent nieuwe opdrachten in Schotland en Hongarije te hebben binnengehaald.

Outlook

Met de afronding van de eerste bestellingen in Malta in het afgelopen kwartaal en een naar verwachting lagere omzet in Noord-Amerika met statiegeldmachines in het lopende vierde kwartaal ten opzichte van vorig jaar, mikt Envipco op een wat beperktere omzetgroei aan het einde van dit jaar, maar in aanloop naar een "spannend" 2023.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
303 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,400
Verschil -0,050 (-0,92%)
Hoog 5,450
Laag 5,250
Volume 23.021
Volume gemiddeld 28.105
Volume gisteren 26.847

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront