Duitse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Bayer 2022 Jaardraadje!

475 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
N audio
0
Ik houd mijn kruit nog even droog. Kijken wat de komende tijd de koers hier voor Bayer doet. Een maand geleden zou ik onmiddellijk nu wel gekocht hebben.
Wellicht "moet" het weer richting de 40, net als vorig jaar. De beurs is mij te onvoorspelbaar geworden. Het lijkt wel of alles en iedereen enkel nog short zit.
4finance
0
quote:

N audio schreef op 26 september 2022 12:04:

Ik houd mijn kruit nog even droog. Kijken wat de komende tijd de koers hier voor Bayer doet. Een maand geleden zou ik onmiddellijk nu wel gekocht hebben.
Wellicht "moet" het weer richting de 40, net als vorig jaar. De beurs is mij te onvoorspelbaar geworden. Het lijkt wel of alles en iedereen enkel nog short zit.
Het inderdaad allemaal erg onzeker en zeker is niets op dit moment ;-)
N audio
1
Vandaag een deel van mijn Bayer budget gebruikt om Basf terug te kopen.
Die positie had ik op 51 Euro met klein verlies gesloten.
De reden om voor nu even af te zien van aankopen hier, is een behoorlijke short interest toename in Bayer. Deze trend is helaas al een tijdje aan de gang. Ik heb geen zin om tegen de stroom in te zwemmen.
Bij Basf zag ik precies het omgekeerde gebeuren, en bovendien handelt dat aandeel nu ruim onder de boekwaarde van 45,60 Euro.
Dat, en het verhaal dat de Duitse gasreserves voor 87% gevuld zouden zijn, trokken me over de streep om voorlopig deze switch te maken.
Han 2
0
Short Bayer 0,51% valt wel mee,
Ik kocht Varta, vergat om short te raadplegen; dan mr weer heel lang wachten.....
Han 2
0
Fijn als je weet waarom een aandeel in je porto het zo slecht doet; beter je huiswerk doen.....;-)..
voda
0
Bayer boekt weer juridisch succes
In resterende zaken Roundup.

(ABM FN-Dow Jones) Bayer heeft in de resterende rechtszaken rond bestrijdingsmiddel Roundup succes weten te boeken. Dit bleek uit een uitspraak van de jury van de rechtbank in St. Louis eind september.

Daarmee boekte Bayer de vijfde overwinning op rij in een enorme reeks aanklachten over Roundup, dat kanker zou veroorzaken. Bayer heeft deze beschuldiging altijd weersproken.

Rechtszaken over Roundup achtervolgen Bayer sinds het bedrijf het product in handen kreeg na de acquisitie van Monsanto in 2018 voor 63 miljard dollar en heeft hierin ook de nodige nederlagen moeten incasseren.

Volgens Bayer zijn nu 108.000 van de in totaal 141.000 claims opgelost.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Chiclana
0
Koersreactie valt mij zwaar tegen zeker gezien het feit dat de beurzen knallen vandaag
jadijako
0
hoop dat het door de 49,5 gaat, kan de koers even naar de 53 zal een beetje lucht geven
LL
0
Bayer to challenge $275 mln U.S. jury verdict over PCB injury claims

FRANKFURT, Oct 14 (Reuters) - Germany's Bayer said on Friday it plans to legally challenge a jury verdict awarding $275 million to a group of people claiming they suffered from exposure to PCB, a chemical that Bayer's Monsanto business produced until 1977.

Bloomberg and other media outlets on Thursday reported the verdict before the King County Superior Court in the U.S. state of Washington in favour of 13 plaintiffs who blame their illnesses on exposure to polychlorinated biphenyls, or PCBs, at the Sky Valley School in Monroe County.

"We respectfully disagree with the divided jury verdict reached in this 13-plaintiff case and plan to pursue post-trial motions and appeals based on multiple errors and the lack of proof at trial," Germany's Bayer said in a statement.

"The undisputed evidence in this case does not support the conclusions that plaintiffs were exposed to unsafe levels of PCBs at the Sky Valley Education Center or that these exposures are responsible for their alleged health issues" it added.

Bayer shares were down 0.9% at 0738 GMT while Germany's blue chip index DAX <.GAXI> was up 0.7%.

While Monsanto's weedkiller Roundup has been a far larger litigation burden for Bayer, the diversified healthcare and agriculture company has also been trying to resolve lawsuits related to PCBs. The chemical was used in commercial products until Monsanto voluntarily ended production in 1977.

Bayer has since 2020 resolved a majority of cases in litigation with municipalities over waste water contaminated with PCB for $650 million but several other claims remained pending.

In August, it set aside 694 million euros for an expected settlement with the State of Oregon over PCB in waste water.

The group of substances was once used in electrical equipment, carbonless copy paper, caulking, floor finish and paint. It was outlawed by the U.S. government in 1979 after being linked to cancer.

(Reporting by Ludwig Burger; Editing by Raju Gopalakrishnan)
biobert
0
LL
0
quote:

biobert schreef op 6 november 2022 22:15:

Aanstaande dinsdag 8 nov. Q3 cijfers Bayer en die zijn goed, denk ik.
De valuta zal de winsten extra aandikken.
Shlomo
0
BAYER IN FOCUS: Sterke farmaceutische activiteiten blijven Bayer stimuleren
LEVERKUSEN -Voor Bayer gaat het al enkele kwartalen beter. De agrarische sector hapert niet meer en experts in de farmaceutische sector zijn optimistisch over nieuwe medicijnen en de onderzoekspijplijn. Wat is er aan de hand bij Bayer, wat is er aan de hand met zijn aandelen en wat analisten zeggen:
07.11.2022 - 15:49 uur
Na een aantal nogal moeilijke jaren,Beierin de afgelopen kwartalen. De handel met landbouwproducten gaat over het algemeen goed en de farmaceutische divisie heeft grote vooruitgang geboekt met nieuwe geneesmiddelen en de geneesmiddelenpijplijn. De verkoop van het kankermedicijn Nubeqa is goed van start gegaan en het gevestigde oogmedicijn Eylea is de laatste tijd waarschijnlijk sterk gegroeid.
Vooral de farmaceutische sector zal in het derde kwartaal dus waarschijnlijk flink zijn gegroeid, terwijl er in de agrarische sector - maar ook door seizoenseffecten - licht en schaduw kan zijn geweest. Rugwind komt dit jaar met een zwakke euro en een herstelde Braziliaanse real van de valutakant.
Dit is een van de redenen waarom Bayer zijn doelstellingen voor het hele jaar in de zomer verhoogde na een goede eerste helft van het jaar. Sindsdien is voor 2022 een omzet van in totaal 50 tot 51 miljard euro gepland op basis van de wisselkoersen van 30 juni. Daarvan blijft naar verwachting 26 tot 27 procent over als aangepast bedrijfsresultaat. Bayer verwacht daarom een aangepaste winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (Ebitda) van ongeveer EUR 13 miljard.
Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten verwacht Bayer in 2022 een omzet van EUR 47 miljard tot EUR 48 miljard. Dit komt overeen met een stijging van ongeveer acht procent, zei het. Op basis hiervan wordt het aangepaste bedrijfsresultaat naar verwachting circa EUR 12,5 miljard verwacht.
De komende jaren zorgen landbouwinnovaties zoals kortblijvende maïs, naast gevestigde producten, voor rugwind, die minder gevoelig is voor stormen. De farmaceutische divisie scoort momenteel punten met nieuwe geneesmiddelen zoals Nubeqa voor prostaatkanker en Kerendia voor chronische nierziekte bij type II diabetici. En ook de vooruitzichten voor het miljardenmedicijn Eylea zijn verbeterd. De huidige onderzoeksgegevens geven hoop op goedkeuring van het medicijn in een hogere dosering voor langere pauzes tussen de onaangename spuit in het oog. Goedkeuring zou de concurrentiepositie van Bayer aanzienlijk versterken, aangezien de octrooibescherming voor de huidige lagere dosering over een paar jaar verloopt bij frequentere toediening.
Met betrekking tot de geneesmiddelenpijplijn speelt Asundexian een belangrijke rol als potentiële opvolger van het antistollingsmiddel Xarelto, omdat het best verkopende product van het in Leverkusen gevestigde bedrijf in de toekomst minder inkomsten zal genereren vanwege het verlies van patenten op de middellange termijn. Bayer werkt ook aan Elinzanetant, een middel tegen menopauzale opvliegers. Op de lange termijn richt Bayer zich op nieuwe gen- en celtherapieën voor een breed scala aan ziekten. Op dit gebied heeft het bedrijf de afgelopen jaren aanzienlijke aankopen gedaan en ook samenwerkingsverbanden aangegaan.
De Amerikaanse juridische geschillen over vermeende kankerrisico's van de onkruidverdelger glyfosaat de afgelopen maanden zijn aanzienlijk gekalmeerd, vooral omdat er ook enkele gerechtelijke successen Aan de andere kant kwam het chemische PCB onlangs in beeld een andere erfenis van de overname van het zaadbedrijf Monsanto.
In de zomer reserveerde Bayer bijna 700 miljoen euro extra vanwege schikkingsonderhandelingen met de Amerikaanse staat Oregon voor vermeende milieuvervuiling veroorzaakt door het milieutoxine, dat al tientallen jaren verboden is. Met een schikking zou de zaak worden beëindigd, luidde het. De groep wordt al lange tijd geconfronteerd met talloze PCB-rechtszaken van verschillende kanten. Bayer was in 2020 in het geschil met gemeenten afgesproken en kondigde aan dat het er 650 miljoen dollar voor zou betalen. In maart van dit jaar keurde een rechtbank in Californië de overeenkomst voorlopig goed.
Er zijn ook afzonderlijke overeenkomsten met de procureurs-generaal van New Hampshire, New Mexico, Ohio, Washington D.C. en Washington om soortgelijke zaken te schikken. Rechtszaken werden ook aangespannen door Oregon - waarvoor Bayer de nieuwe voorziening in het tweede kwartaal had getroffen - en door de staten Pennsylvania en Maryland.
Naast de milieuzaken zijn er ook klachten van particulieren die gezondheidsschade toeschrijven aan PCB's. Hier was er nog een nederlaag voor Bayer in oktober, een rechtbank beval het bedrijf om ongeveer 275 miljoen Amerikaanse dollar te betalen aan een groep mensen. Bayer wil echter in beroep gaan. Dergelijke hoge straffen in beroepsprocedures worden dus vaak op zijn minst aanzienlijk verlaagd.
WAT ANALISTEN ZEGGEN:
Volgens gegevens van Bayer verwachten experts voor het derde kwartaal een omzet van gemiddeld bijna 11 miljard euro, vergeleken met 9,8 miljard euro een jaar geleden. Het aangepaste bedrijfsresultaat is naar verwachting met ruim 10 procent gestegen tot 2,3 miljard euro. Met het oog op 2022 verwachten de experts een gemiddelde omzetstijging van 14,5 procent tot 50,5 miljard euro en een stijging van het aangepaste bedrijfsresultaat van ruim een vijfde tot 13,5 miljard euro.
Shlomo
0
Analist Richard Vosser van JPMorgan verwacht een "solide kwartaal en een verhoging van de prognose van het bedrijf voor nominale groei." Door de aanhoudende rugwind van de valutazijde verwacht Bayer waarschijnlijk een jaaromzet van EUR 50,5 tot 51,5 miljard; uitgaande van een ongewijzigde margeverwachting zou dit resulteren in een aangepast bedrijfsresultaat van EUR 13,5 miljard.
Met het oog op de dagelijkse gang van zaken zal de rugwind van de hoge prijzen voor de onkruidverdelger glyfosaat waarschijnlijk zijn doorgezet in de landbouwsector, zegt Vosser. Dit zal waarschijnlijk de dalingen in de soja- en maïszaadindustrie meer dan compenseren. Boeren hebben bijvoorbeeld meer maïszaden teruggegeven vanwege een kleiner areaal en de concurrentie om soja is intens. In principe is het derde kwartaal echter sowieso het zwakst voor Crop Science vanwege seizoensfactoren, met grote schommelingen als gevolg van zaadrendementen, zei analist Andreas Heine van investeringshuis Stifel.
Volgens Vosser zullen de sterke groei van het oogmedicijn Eylea, het kankermedicijn Stivarga en een aanhoudende goede opstartfase van het prostaatkankermedicijn Nubeqa waarschijnlijk de farmaceutische divisie hebben gedreven. De voor valuta gecorrigeerde verkoop van het antistollingsmiddel Xarelto is waarschijnlijk licht gedaald als gevolg van prijsdruk in China als gevolg van het op volume gebaseerde aankoopbeleid van het land. Dit dwingt veel bedrijven om grote kortingen aan te bieden nadat de octrooibescherming is verlopen, als ze überhaupt iets willen verkopen.
Sterke groei in anti-allergie en pijnstillers, evenals spijsverteringsbevorderaars, zou ook moeten opwegen tegen de aanhoudende zwakte in voedingssupplementen in de vrij verkrijgbare geneesmiddelendivisie, volgens de JPMorgan-expert.
Er zijn dus geen tekenen van een golf van rechtszaken zoals bij glyfosaat. Bovendien zullen de straffen die in de eerste ronde van de rechtbank worden opgelegd, waarschijnlijk aanzienlijk afnemen. Daarom is PCB geen belangrijke verstorende factor voor de waardering van aandelen, hoewel het het beleggerssentiment wel eens zou kunnen temperen.
Over het algemeen zijn analisten van mening dat de aandelen van Bayer op de langere termijn aanzienlijke koerswinsten zullen behalen. Het gemiddelde koersdoel van de 16 experts dat dpa-AFX sinds de presentatie van de halfjaarcijfers noteerde, ligt net onder de 81 euro. 13 adviseren om te kopen en 3 om vast te houden.
DIT IS WAT HET AANDEEL DOET:
Sinds het tussentijdse dieptepunt van ongeveer 44 euro eind 2021 hebben bayer-effecten geprofiteerd van de over het algemeen betere bedrijfsprestaties. Half april liep het op tot 67,99 euro. Bayer kon echter ook niet ontsnappen aan de algemene bezorgdheid van veel beleggers over de steeds somberder wordende economische vooruitzichten: in oktober zakte de koers van het aandeel onder de grens van 47 euro en steeg vervolgens naar een goede 54 euro in de loop van het herstel van de totale markt.
Met een koersstijging van zo'n 15 procent is Bayer de op één na beste DAX-waarde in 2022, terwijl de Duitse referentie-index tot nu toe met bijna 15 procent is gedaald.
De dalende trend die sinds 2015 bestaat en die nog werd verergerd door de nederlagen in de glyfosaatproeven vanaf medio 2018, is nog steeds niet doorbroken. Op dit moment zou dit alleen het geval zijn bij prijzen van duurzaam boven de bandbreedte van rond de 70 euro.
Sinds de eerste glyfosaat-uitspraak tegen Bayer in augustus 2018 is de koers van het aandeel met bijna 42 procent gedaald, ten opzichte van de recordhoogte van ongeveer 146 euro die in het voorjaar van 2015 werd bereikt, daalde het met 63 procent. Zelfs als u de sindsdien uitgekeerde dividenden meetelt, zal de min niet veel kleiner zijn. De leidende index van Duitsland steeg in deze periode met bijna 10 procent.
GANGISTERM
0
Group sales increase by 5.7 percent (Fx & portfolio adj.) to 11.281 billion euros / EBITDA before special items rises by 17.3 percent to 2.451 billion euros / Crop Science achieves strong sales gains – sales also up at Pharmaceuticals and Consumer Health / All divisions report significant increase in earnings / Core earnings per share climb by 7.6 percent to 1.13 euros / Net income at 546 million euros / Free cash flow at 1.738 billion euros / Major progress in Pharmaceuticals pipeline / Full-year Group outlook confirmed
GANGISTERM
0
There have been no material changes in our assessment of risks from the impact of the Russia-Ukraine
war compared with the previous quarter. Please refer to the information provided in our 2022 Half-Year
Financial Report.
voda
1
Bayer handhaaft outlook

Meer omzet en resultaat in derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Bayer heeft de in augustus van dit jaar verhoogde outlook gehandhaafd en boekte in het derde kwartaal meer omzet en resultaat. Dit bleek dinsdag uit cijfers van de Duitse farmareus.

De omzet over de verslagperiode steeg, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten, met 5,7 procent naar 11,3 miljard euro.

Het operationeel resultaat (EBITDA) voor bijzondere posten steeg met 17,3 procent tot 2,5 miljard euro. De bijbehorende marge lag op 21,7 procent.

De kernwinst per aandeel kwam 7,6 procent hoger uit op 1,13 euro bij een nettowinst van 546 miljoen euro, inclusief niet-voortgezette activiteiten. Een jaar eerder bedroeg de winst 85 miljoen euro.

De vrije kasstroom nam met 11,1 procent af tot 1,74 miljard euro.

Outlook

Het bedrijf uit Leverkusen verwacht voor 2022 nog altijd een omzet van 47 tot 48 miljard euro. In augustus werd de outlook verhoogd. Eerder werd namelijk nog gemikt op een omzet van circa 46 miljard euro.

De EBITDA-marge komt volgens de onderneming uit op 26 tot 27 procent bij een EBITDA van circa 12,5 miljard euro. Voorafgaand aan de outlookverhoging in augustus werd nog gemikt op een marge van circa 26 procent.

Voor de vrije kasstroom voorziet Bayer een "significante" stijging naar 2,5 miljard euro.

De kernwinst per aandeel komt naar verwachting uit op 7,30 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
475 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
879,35  +4,56  +0,52%  15:12
 Germany40^ 18.136,50 -0,01%
 BEL 20 3.898,39 +0,20%
 Europe50^ 5.013,31 +0,10%
 US30^ 38.447,29 -0,15%
 Nasd100^ 17.556,87 +0,43%
 US500^ 5.073,39 +0,07%
 Japan225^ 38.108,76 +0,45%
 Gold spot 2.323,04 +0,04%
 EUR/USD 1,0688 -0,13%
 WTI 82,85 -0,54%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +25,00%
ASMI +11,81%
NX FILTRATION +4,81%
RANDSTAD NV +3,80%
FASTNED +2,78%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,59%
ING -5,90%
WDP -2,43%
Avantium -2,17%
Eurocommercia... -1,87%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront