Technicolor « Terug naar discussie overzicht

Forum Technicolor geopend

48 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
[verwijderd]
0
dag beste, ik volg technicolor sinds kort ook. Ik heb 40 aandelen gekocht, maar twijfel of dit de juiste keuze was...
Becb
1
Keep in mind dat niemand, maar echt bijna niemand die de afgelopen 10 jaar aandeelhouder was van Technicolor blij was zijn met zijn/haar investering. Ik bv, had als ex-werknemer ooit 20 aandelen gekregen als variable verloning voor een totale waarde van pakweg 240 euro toen. Na de recente reverse split (1/17), waarbij die 20 aandelen plots maar 1 aandeel en een klets werd (die 'klets' was ik kwijt), heb ik van die 20 dus nog 1 over. Van 240 euro naar minder dan 3 euro dus. Hun trackrecord voor de aandeelhouders is vreselijk, dus.

Op dit moment hebben ze nog 330 miljoen in kas. Daarmee moeten ze proberen de coronacrisis door te geraken. Voor 2021 is het orderboekje van hun special effects afdeling reeds voor 75% geboekt van wat er in het sterke jaar 2019 geboekt was. Holywood komt weer op gang dus! Voor hun elektronica afdeling: normaal gezien zetten ze nu prijzen aan klanten in hun contracten waarbij de meerprijs van componenten worden doorgerekend. Dat hebben ze in het verleden niet gedaan met zware financiele katers als gevolg. Allee, hopelijk doen ze dat want er is een wereldwijde chipcrisis aan de gang nu. Ze hopen nog op hun DVD business als cash koe, maar ik vraag me af of iedereen nu niet extra gewend is geraakt aan streaming <-- toch wel een risico dit.
Ze hebben 900 mio schulden, en in 2020 hadden ze 2.81 euro loss per aandeel.
Hun omzet was 3 miljard - huidige marktwaarde = 600 miljoen.
Ze hopen vanaf 2022 weer een positieve cash flow van 230 mio te hebben.

Er is een nieuwe ceo (belangrijk als je het trackrecord van de vorige ziet) die eigen geld erin heeft zitten. Die was wel zo slim te wachten met aandelen aankopen tot na de schuldenherstructurering in september 2020...
Op 12 mei is er een aandeelhoudersvergadering. Daarin moet de aanstelling van de CEO opnieuw bekrachtigd worden door de aandeelhouders. De reden is:
The fact that Mr. Richard Moat could not acquire the statutory number of shares required by Article 11.2 of the Company’s by-laws within six months after his appointment led, as a purely mechanical application of Article L. 225-25 of the French Commercial Code, to his automatic resignation as a Director.
Hij moest dus aandelen kopen als CEO - geen idee hoeveel - maar dacht duidelijk: "jaja, niet met mij" Nu ziet hij het wel zitten, en ik denk ook dat hij meer heeft gekocht dan hij eigenlijk moest kopen.

Stel dat het lukt om effectief een positieve cash flow van 230mio te hebben in 2022, dan is de huidige waardering van 600mio niet zo hoog. Maja, track record hebben ze tegen. Zeker Corona mag niet te veel opnieuw opflakkeren.
Persoonlijk denk ik: zeer speculatief koopwaardig nu, maar ik zou er geen lange termijn investering van maken.
Becb
0
op www.boursorama.com/bourse/forum/1rPTC... zien ze het wel zitten precies:
"terug naar 4 euro"
"terug naar 7 euro"
maja, daar vragen ze zich blijkbaar ook af of er binnenkort dividend in het verschiet ligt. Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Ze hebben al hun geld nodig om te overleven voorlopig!
Becb
1
nog volgens dat franse forum zou:
- Louis Amago - een van de grote mensen daar - 85 429 @ 2.667 euro gekocht hebben
- David PATTON: 19 244 @ 2.6253 gekocht hebben

Toch wel redelijke insider trading (buying) op dit moment!
Becb
0
Voor de paar mensen die eventueel nog Technicolor aandelen hebben:
Het jaarverslag vind je hier: www.technicolor.com/sites/default/fil...
Ze hebben financieel gehaald wat ze verwacht hadden, en blijkbaar krijgen ze vermoedelijk 100 miljoen bij de verkoop van licenties.

Belangrijk: blijkbaar gaat het bedrijf in 2 gesplitst worden:
- Technicolor Creative Studios (TCS) <-- dus de film/special effect business.
- Technicolor ex TCS: Connected Home (gateways/modems/set top boxes) en DVD business.

Deze 2 (sub)bedrijven gaan apart gelist worden. De waarde van de huidige aandelen gaat dus verdeeld worden over 2 bedrijven binnenkort
Leefloon
0
quote:

Becb schreef op 25 februari 2022 16:10:

Voor de paar mensen die eventueel nog Technicolor aandelen hebben:

Deze 2 (sub)bedrijven gaan apart gelist worden. De waarde van de huidige aandelen gaat dus verdeeld worden over 2 bedrijven binnenkort
Een paar Belgen opgelet: pas op voor de RV over de waarde van de afsplitsing.
Becb
1
op 27 september is bedrijf intussen gesplitst in:
- Technicolor Creative Studios
- Vantiva SA
en is dus nu als 2 bedrijven in je portefouille te zien.

Na wat schommelingen (er was net na de splitsing een trade te doen), zijn ze samen nu 2euro90 waard. Dicht in de buurt dus wat Technicolor voor de splitsing waard was

Becb
1
Voor de leut (geen aandeelhouder meer) nog eens komen kijken. Verschieten seg!
- Vantiva: 0.19 euro
- Technicolor Creative Studio's: 0.097 euro.
Samen 0.287 euro.
Letterlijk gedeeld door 10 op minder dan 8 maand. Il faut le faire!

TCS heeft een dramatisch persbericht uitgestuurd in november 2022. Special effect projecten niet kunnen afwerken aan de juiste prijs omwille van personeelstekort; de experts zijn tijdens covid/financiele perikelen van de periode voordien gaan lopen. Het resultaat was het totaal missen van hun guidance mbt winst/omzet/ebitda/...
Daarop zijn de TCS aandelen gecrashed.

Een groot deel van het eigen vermogen van het andere deel;Vantiva, zijn net die aandelen van TCS. Die crashen, dus Vantiva aandelen crashten ook. Vantiva heeft veel schulden, en het eigen vermogen is ook onderpand voor die schulden. Natuurlijk als het onderpand 'verdampt is' (TCS van 2euro/pa naar 0.097 euro/pa) weet ik niet hoe ze hun schulden op vervaldag gaan kunnen herfinancieren. Intussen zijn de rentes ook niet meer wat ze waren, om het zacht uit te drukken.

mja, we zien wel. Maar dat het financieel een miserie is, al jaaaaaren, dat staat vast.
48 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 14:53
Koers 0,156
Verschil +0,008 (+5,68%)
Hoog 0,158
Laag 0,146
Volume 127.946
Volume gemiddeld 211.912
Volume gisteren 53.546

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront