Beursspel « Terug naar discussie overzicht

Beurs omlaag of omhoog?

11 Posts
speedy0070
2
Omhoog of omlaag? Dat is de vraag van velen, en eigenlijk zeer goed in te schatten daar hoeft men echt geen expert voor te wezen. Is een kwestie van logisch denken en geduld hebben meer niet. Juiste antwoord is: "OMLAAG MET DE HAP!!!"
Als je vraagt waarom het volgende: De rentes zullen blijven stijgen tot ver in 2023, minder verkoop geeft produktie vermindering en dus minder winst!! Dus met alle zekerheid beurs OMLAAG!! Hoef je echt geen genie voor te wezen of zogezegde expert. Om de inflatie de kop in te drukken moeten ze zeker de rentes verhogen met 5 of zelfs misschien 6%. Eenmaal als dit gebeurd wie wilt er nog aandelen met 2% dividend of minder?? Ze waren toch zo slim met hun gratis geld wat de deur uit werd gesmeten?? Het was gewoon de grootste flop in de geschiedenis!! Het gekke van de zaak is dat de FED en ECB geen kant op kunnen dan alleen maar de rente te verhogen. De gevolgen zijn niet te overzien en zelf zie ik een senario aankomen zoals de jaren dertig. Bedrijven die 8% en meer dividend uit betalen zullen de storm overleven. Andere aandelen zullen bijna waardeloos worden. Dus de gevolgen op de beurs zijn gewoon met de pijltjes naar beneden. En jongens was het nou niemand in het hoofd op gekomen dat dit niet verder kon?? Om zich zogezegd blind te staren op zogezegde winsten in de toekomst? weet iemand nog de luchtbel internet en telefonie? Huidige luchtbel is de techsector die een miezerig dividend betaald en torenhoog staat op de beurs. Verder is er een groot gevaar voor een nieuwe krediet crisis vanwege mensen die hun hypotheek bijna zien verdubbelen en dus niet meer kunnen betalen. De banken krijgen alles in het keeltje en krijgen dus weer een dreun. Neem je dit alles bij elkaar krijg je met 100% zekerheid een ferme crash voor de kiezen. He spijt me dat er geen beter nieuws is, ik ben niet de schuldige van al dit gebeuren maar waren de heren die het helicoptergeld uit vonden. Zelf zit ik al lang cash hoor dus geen vuiltje aan de lucht voor mij. Maar voor vele anderen is dit heel anders. Cash blijven en niks doen tot de lucht is op geklaard. succes iedereen.
Kees1
1
@speedy0070: je hebt volkomen gelijk. De enige uitweg die ik zie is dat er binnen een paar weken vrede komt in Europa, de sancties worden opgeheven en de gasprijs en die voor overige grondstoffen scherp daalt. De kans dat dit gebeurt is nmm vrijwel nihil.

Je ziet en hoort om je heen al geluiden die erop wijzen dat de recessie er al is. Vraag maar eens aan ondernemers in de retail. Huizen zijn inmiddels veel moeilijker verkoopbaar. Overheden kunnen weinig meer stimuleren. de regering in het VK weet er alles van.
speedy0070
0
Juist Kees1, je hoeft alleen maar om je heen te kijken en een paar vragen te stellen aan de retail. Het gaat gewoon bar slecht. Tema huizenmarkt tja die klapt ineen als een kaartenhuisje. Verschillende banken zullen zeker om zeep gaan en andere bijna om zeep. Dat iemand denkt dat de oorlog van de russen stopt is andere miskleun want Putin weet niet van ophouden en is uit op wraak. En wat gevaarlijker is dat deze man nog gekker is dan Hitler. Velen zullen hun huis verliezen omdat het onmogelijk is om hypotheek dubbel of triple te betalen. Dus de bank aandelen komen in een gevaarlijke zone. mag duidelijk wezen.
speedy0070
1
Beste keljans123, ook al zou de oorlog eindigen van de russen, wilt niet zeggen dat de inflatie op gelost is. De rentes zullen stijgen oorlog of geen oorlog dus je idee van beurs omhoog is simpelweg waanzinnig. Begrijp je nog steeds niet dat we een zware kredietcrisis tegemoet gaan? En bedrijven met zware schulden zullen er alles aan moeten doen om de schuld te betalen zoniet gaan ze om zeep. De aandeelhouders zullen de dupe zijn dat is duidelijk. Ze zullen de poen ergens vandaan moeten halen. Helder blijven denken beste man. succes.
seance
0
quote:

speedy0070 schreef op 3 oktober 2022 02:52:

Beste keljans123, ook al zou de oorlog eindigen van de russen, wilt niet zeggen dat de inflatie op gelost is. De rentes zullen stijgen oorlog of geen oorlog dus je idee van beurs omhoog is simpelweg waanzinnig. Begrijp je nog steeds niet dat we een zware kredietcrisis tegemoet gaan? En bedrijven met zware schulden zullen er alles aan moeten doen om de schuld te betalen zoniet gaan ze om zeep. De aandeelhouders zullen de dupe zijn dat is duidelijk. Ze zullen de poen ergens vandaan moeten halen. Helder blijven denken beste man. succes.
ben het geheel met je eens. ik bedoelde dat er zolang die oorlog duurt geen enkele verbetering in zicht is.
Bullwish
1
De situatie in de wereld verandert de laatste jaren telkens heel snel. Je kunt niet ver vooruit kijken. Vroeger kon je een voorzichtige voorspelling doen voor een paar jaar vooruit, maar tegenwoordig wijzigt de situatie om de paar maanden soms compleet. Situaties duren soms veel korter dan voorheen, zowel in positieve als in negatieve zin. Het is allemaal veel onvoorspelbaarder geworden. Het positieve slaat nu om in het negatieve, maar het is niet gezegd dat dat heel lang duurt. Energieprijzen zullen niet eeuwig blijven stijgen, ik sluit niet uit dat ze weer gaan dalen naar een structureel lager niveau. Inflatie is heel hoog, maar zal gaan afvlakken. Centrale Banken verhogen de rente fors, maar zullen daar volgend jaar terughoudender mee worden en weer behoorlijk gas terug gaan nemen. De gekte op de huizenmarkt valt even stil omdat men even niet beweegt, maar de krapte in de markt blijft op de achtergrond aanwezig. De oorlog in Orkraïne zal eens ten einde komen, de vraag is alleen hoeveel schade die gekke, falende, zwaar gefrustreerde Putin met al z'n wraakgevoelens nog aan gaat richten. En vergeet niet dat Corona nog niet voorbij is, dat zou zomaar ook weer ineens flink op kunnen spelen (als we geluk hebben komt er geen mutatie naar een gevaarlijkere variant).
speedy0070
0
Beste Bullwish, mee eens dat alles moeilijk voorspelbaar is, maar als je de echte wiskunde gebruikt zal je er snel achterkomen dat er straks na alle rente verhogingen de hypotheek aflossing zal verdubbelen of zelfs meer het zelfde geld voor de enorme kredietaflossingen van bedrijven. Velen zullen hun huis verspelen en de banken krijgen het voor hun kiezen omdat het geld bij de centrale bank geleend is. Als gevolg krijg je een huizencrash en... een kredietcrash!! De verkopen aan de consument lopen ver terug wat dus minder winst oplevert en dus minder dividend geeft dus dalende koersen. Met een koers van 650 op de borden kan de koers gemakkelijk nogeens 30% onderuit. Als je de problemen van hypotheken en kredieten erbij neemt + de nog vele problemen meer in de wereld ziet het er niet rooskleurig uit hoor. Uitkijken is de boodschap. succes.
speedy0070
0
vrijdag 7 oktober was weer een dagje casino, na sterk begin van de week waar tech bijna 10% omhoog schoot gooien ze nu weer alles de deur uit. gemiddeld 7% in de knip zonder veel phoe aa. in minder dan een week. dat noemen ze nu rendement!!!
Opletten want de echte klappen moeten nog uit gedeeld worden na de Jaarcijfers van de bedrijven. En.... de analisten blijven mar lekker door leuteren over de rente en zogezegde mogelijkheden, die er niet zijn. Biden bereid zich voor op een atoom oorlog na alle bedreigingen van meneer PUTIN. Dus.... we zijn er nog niet hoor.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  -9,32  -1,07%  17 apr
 Germany40^ 17.771,70 +0,01%
 BEL 20 3.794,57 -0,06%
 Europe50^ 4.910,28 -0,08%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.369,99 +0,38%
 EUR/USD 1,0672 +0,01%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

B&S Group SA +8,35%
PostNL +7,07%
Fugro +4,29%
Van Lanschot ... +1,90%
Sif Holding +1,51%

Dalers

TomTom -14,98%
VIVORYON THER... -10,98%
Alfen N.V. -7,35%
ASML -6,68%
FASTNED -5,86%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront