PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL november 2021 - Black Monday in aankomst

3.946 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 ... 194 195 196 197 198 » | Laatste
prinszicht
2
quote:

Shlomo schreef op 11 oktober 2022 09:46:

[...]

Ik weet wel zeker dat ik van een gelukzoeker afstam en dat gelukzoeken heeft mijn afstamming geen windeieren gelegd. Maar nu er allemaal gelukzoekers aan het bewind komen wordt het alleen maar slechter. :-))
We zoeken allemaal geluk of fortuin. Niets is een mens vreemd. Helaas zit ik met wat geld in dit aandeel. Ofwel, ik heb het niet kunnen vinden. Misschien moet ik mij beschikbaar stellen als ceo van dit bedrijf. Het schijnt goed te betalen. En ik beloof mijn uiterste best te doen voor elke stakeholder, dus ook jullie stakkers.
!@#$!@!
0
prince john
0
...haha...ja die aap die kan dur wat van!...lijkt mij weijser ;)
Met al die pisa-jongens schieten we ook niet op !
mvrgr,
John
gpjf
0
quote:

!@#$!@! schreef op 11 oktober 2022 12:09:

Wanneer komen de Q3 cijfers ? Kan de datum niet vinden op de website van PNL.
8 november meen ik
prinszicht
0
quote:

Weijs schreef op 11 oktober 2022 11:02:

Ikl ga toch stemmen voor de chimpansee :-)
Gelijk heb je. Je moet als ceo het vermogen hebben om het talent om je heen te koesteren. Te waarderen. Met een doosje Merci als je op de werkvloer staat of een pakket aandelen als je de cijfers moet klaar koken. Ik dicht de chimpansee ook op dit vlak meer talent toe dan ik zelf bezit.
prinszicht
4
Ik zit nu zo te denken. Vrijdag min 7 procent leek op een winstwaarschuwing die niet gepubliceerd werd maar wel gedeeld is; met analisten.

Dit nieuws icm aankondiging nieuwe termijn HV, had natuurlijk ingeslagen als een bom. Een flater van het allerhoogste niveau. Mevrouw “Meer op eigen kracht” wilt nog 4 jaar om te bewijzen dat ze het kan. En dan bedoel ik niet een criminele organisatie leiden, aldus de Belgen. Dus kwamen al die pr updates van analisten om te duiden dat het nog slechter gaat dan je voor mogelijk kunt houden, maar geen formele winstwaarschuwing icm herbernoeming. Dat had de voorpagina van Yteke gehaald. In plaats daarvan, een achteraf berichtje op maandag. Zo kennen we onze hoop in bange dagen.
gpjf
0
Nee de markt is niet echt enthousiast over het voorstel Verhagen te herbenoemen. Niet raar natuurlijk want ze bakt er verdomd weinig van maar je kan niet alle ervaring er meteen uitgooien. Interessant is nu het verdere verloop van de organisatie want er zit in mijn ogen zeker wat aan te komen.
prinszicht
0
quote:

gpjf schreef op 11 oktober 2022 17:18:

Nee de markt is niet echt enthousiast over het voorstel Verhagen te herbenoemen. Niet raar natuurlijk want ze bakt er verdomd weinig van maar je kan niet alle ervaring er meteen uitgooien. Interessant is nu het verdere verloop van de organisatie want er zit in mijn ogen zeker wat aan te komen.
Je kunt niet….. ik vind persoonlijk dat je geen alternatief hebt. Ik begrijp ervaring. Maar in dit geval is het legacy. Met de ervaring komt het wantrouwen gebaseerd op wanprestaties en het vermogen om te zwijgen op de momenten dat je eigenlijk moet spreken.

Dus iedereen weer wat we aan komt. Of het is Digital next, of frisse lucht of 6.000 pakketbezorgers. Of een doosje Merci. Of een volgende winstwaarschuwing.

Je kunt het nimmer hebben over nieuw elan. Helaas. Je kunt het alleen nog hebben over restwaarde. Mits onze overheid niet nog een volgende lockdown verzinnen.
o€e$m€s
0
postnl, wie maakt ze wat
0
Verhagen blijft zitten? Wat is het toch een wereld. Niets gepresteerd. Giga aandeelhouder waarde vernietigd. Werkelijk de ene na de andere flater. Maar je bent vrouw in Nederland. Dus ben je zielig. Heb je baan nodig. als PostNL toch eens gerunt werdt door DHL figuren.
Cerburus
1
dat is natuurlijk ook niet waar; de doelstelling onder haar bewind is geweest van postbezorger naar logistieke dienstverlener en daar heeft PostNl de afgelopen jaren echt forse stappen ingezet. Het valt ook niet mee met een NL overheid die vooruit loopt op elke vorm van liberalisering en een waakhond verantwoordelijk maakt om je vooral het leven zuur te maken. En echt ik kan wel een paar 4tjes vol schrijven van zaken die compleet zijn mislukt in diezelfde periode, maar ik ben er van overtuigd dat er een de kern een prachtig bedrijf is opgebouwd, technologisch up to date, duurzaam, dienstverlening die on par zoniet beter is dan vrijwel elke logistieke dienstverlener in de markt en ook nog eens maatschappelijk betrokken is.

Toch zou ik achteraf nooit in dit bedrijf hadden moeten investeren omdat bovenstaande zaken zwaarder wegen dan geld verdienen en winstmaken.
Mijn inziens zou PostNL ook gewoon beter af zijn zonder beursnotering, men acteert niet goed als beursgenoteerde ondernening (met de aanname dat waardevermeerdering dan ook een doel zou zijn). maar wil well de renumeratie van een beursgenoteerde onderneming. Nee er staat na al die jaren Herna echt een mooi maatschappelijk bedrijf, maar gewoonweg niet interessant als investering opdat men andere zaken relevanter vind. het is wat het is.
Voor de belegger prachtig voor korte ritjes vanwege de hoge volatiliteit maar niet als langjarige investering. Wat dat betreft heb ik de quotes van Causeway, en FMR ten harte genomen, ze hadden toen gelijk, en ze hebben het nu ook nog
gpjf
0
AMSTERDAM - Een brief versturen kost vanaf 1 januari €1,01, waarmee PostNL een psychologische grens doorbreekt. Het eind van de prijsstijgingen is zeker nog niet in zicht, gezien de stijging van de kosten en de achterblijvende resultaten voor aandeelhouders.

1. Waarom verhoogt PostNL de prijs?

De stijging is ’onvermijdelijk’, aldus PostNL, omdat we steeds minder brieven versturen. Maar ook de kosten lopen momenteel op, zo is de brandstof duurder. Ook heeft PostNL een loonsverhoging van 8% gegeven en wil het postbezorgers in vaste dienst nemen. Vorig jaar verhoogde PostNL de tarieven niet, maar dat kwam omdat de daling als gevolg van veel coronapost stabiliseerde. Ook het webwinkelen nam een enorme vlucht
2. Gaat het zo slecht met de post dan?
Het bedrijf gaf in augustus een winstwaarschuwing, omdat er minder pakketten zijn bezorgd. Tegelijkertijd investeerde PostNL fors om te anticiperen op groei. De bedoeling was dat de pakketdivisie het concern financieel zou gaan dragen in de toekomst, maar die belofte blijft maar uit. Over het eerst halfjaar boekte PostNL met de pakketjes een bedrijfswinst van € 32 miljoen en met de gewone post €49 miljoen. In totaal werd er een schamele winst van €5 miljoen geboekt
3. Wat levert deze verhoging PostNL op?
Er worden een kleine 2 miljard poststukken verstuurd, waarvan 130 miljoen door particulieren. Door de stijging van de postzegel betekent volgend jaar zeker €6,5 miljoen extra omzet. Maar het meeste geld bij post wordt verdiend met post van grote klanten, bijvoorbeeld de Belastingdienst of de Rijksoverheid. Deze groep betaalde vorig jaar gemiddeld zo’n €0,46. De verhoging voor deze groep van 5% levert circa €42 miljoen op
. En hoe zit het met de pakketjes dan?
Ook de prijs van pakketjes gaat omhoog, maar wel met een lager percentage: 2,9%. PostNL gooide er vorig jaar al flink wat bij, maar heeft in deze markt veel meer concurrentie van andere partijen, zoals DHL, GLS en DPD.
5. PostNL is monopolist. Kan het doen wat het wil?
Op het gebied van de brievenpost voor particulieren is PostNL de aangewezen partij door de overheid. Er zijn nog wat kleinere postbedrijven, maar die richten zich op de zakelijke post. Maar PostNL is oppermachtig en heeft nauwelijks een prikkel om een prijsverhoging na te laten. Een paar jaar geleden nam PostNL Sandd over, omdat het anders niet meer vol te houden zou zijn om post bij de particulieren te krijgen. De Autoriteit Consument en Markt was het hier niet mee eens
6. Hoeveel kan de prijs van de postzegel nog omhoog voordat helemaal niemand meer een brief stuurt?
De verwachting is dat de prijs nog verder door zal stijgen. Topvrouw Herna Verhagen meldde al eens in een gesprek met De Telegraaf dat ze ruimte ziet tot wel €1,50 per brief. Dat lijkt veel voor een klein land als Nederland, in een land als Spanje komt de postbode ook vijf dagen per week aan de deur en is de post goedkoper. In veel landen wordt de post flink gesubsidieerd.
Artikel van Yteke de Jong Telegraaf
prinszicht
0
Sjeize. Dat ging snel. Kon niet eens met de ogen knipperen. Koers 1,53. Daar had ik wel een order op willen inleggen.
3.946 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 ... 194 195 196 197 198 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 1,204
Verschil -0,029 (-2,35%)
Hoog 1,239
Laag 1,195
Volume 1.803.919
Volume gemiddeld 2.175.390
Volume gisteren 1.157.272

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront