Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gazprom

3.026 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 148 149 150 151 152 » | Laatste
josti5
1
quote:

gokker schreef op 14 oktober 2022 20:50:

[...]

Wie zegt dat hij niet sinds maart dit jaar in Rusland zit?
nos.nl/nieuwsuur/artikel/2448363-waar...

Hij kwam op 1 mei aan boord bij IEX.
www.iex.nl/Leden/1814493/Keesdejongen...
Dit mag wel???
ffff
1
Drie opmerkingen:

1 :Het doet toch wel goed dat sommige bezoekers van de KK de moeite hebben genomen om ook eens een oud draadje in te kijken, om te constateren dat niet voor niets Putin ooit tot Man van het Jaar door de Times werd gekozen.

2: In mijn Luxemburgse krant een juichend verslag van de allereerste gastransport van........ Frankrijk naar Duitsland. Dat doet toch even de wenkbrauwen fronsen, maar de Fransen hebben, eigenlijk ongelooflijk, meer dan voldoende gas uit de nieuwe leverancierslanden te weten, Noorwegen, USA, Libië en het Midden Oosten. Het gas wordt zelfs zoveel aangevoerd middels uiteraard gastankers dat Macron bij wijze van Europese solidariteitsactie zijn confrater Scholz gas uit Frankrijk heeft aangeboden.

3 In diezelfde krant een foto van handenschuddende Putin met Erdogan. Putin biedt tijdens zijn aanwezigheid op de top in Kazachstan aan zijn Turkse ambtgenoot aan om.......van Turkije een "GAZHUB" te maken. Nu hadden die twee al besloten om nauw te gaan samenwerken, maar dit voorstel is natuurlijk erg aanlokkelijk voor Turkije. Voor een spotprijs het gas uit Rusland en dan mogen de Europese "bondgenoten" zelf wel beslissen of ze nu duur gas uit Noorwegen, USA en Qatar willen, dan wel goedkoper gas uit....Turkije.....

Mooie foto met een reuzengrote Erdogan, die in ieder geval met iedereen, van beiden kanten in gesprek blijft en waarvan ( VOLGENS MIJZELF met grote nadruk gezegd) nog het meest is te verwachten om tot een staakt het vuren te komen en tot een soort van overeenstemming. Ik zou wel het liefst zien dat de Oekraïners op zijn minst Mariopol terug veroveren en dan alle diplomatie inzetten. Met een huidige steeds verdere escalatie kom je niet ver: Vorige week juichende begroeting vernieling Krimbrug en 3 doden en nu een week later, vergelding na vergelding door de Russen en minstens 30 doden. DAT lijkt mij toch ook niet de oplossing. Laat Erdogan nu maar Putin bewerken.... Overigens zei diezelfde Putin op die persconferentie: Een eventuele hub in Turkije zou zeker de prijzen stabiliseren die..... tegenwoordig exorbitant zijn........ Let wel dit zijn de woorden ( exorbitante prijzen ) van Putin van enkele dagen geleden in Kazachstan.

Peter
Keesdejongen
1
quote:

ffff schreef op 15 oktober 2022 14:03:

1 :de prijzen stabiliseren die tegenwoordig exorbitant zijn........
De prijs kan mij niet hoog genoeg zijn. Ik krijg over het eerste halfjaar een bruto dividend van 1,67 per adr van Gazprom!
DeZwarteRidder
2
quote:

Keesdejongen schreef op 15 oktober 2022 14:12:

[...]De prijs kan mij niet hoog genoeg zijn. Ik krijg over het eerste halfjaar een bruto dividend van 1,67 per adr van Gazprom!
Je krijgt helemaal niks.
Ron Kerstens
6
quote:

Keesdejongen schreef op 15 oktober 2022 14:12:

[...]

De prijs kan mij niet hoog genoeg zijn. Ik krijg over het eerste halfjaar een bruto dividend van 1,67 per adr van Gazprom!
Iemand die de propaganda terminologie (speciale militaire operatie) overneemt van het Kremlin om een vreselijke oorlog te duiden waar al meer dan 70.000 mensen zijn omgekomen, vele mensen zijn gemarteld, vele Oekraïners huis en haard zijn kwijtgeraakt en nu in erbarmelijke omstandigheden leven, miljoenen Oekrainers zijn gevlucht en voor honderden miljarden schade is aangericht zullen we hier op het forum maar niet meer serieus nemen. Het is goed met je.
ffff
1
Kees,

Zoals je weet kan ik jou wel pruimen, maar ik bezit 20.000 ADR's en ik heb echt niet het gevoel dat er ooit 33.000 uit Moskou gaat komen.

Weet je wat mij wel verbaast, Kees: Prosus heeft zojuist voor.......miljarden.... aan Russischee aandelen verkocht. Voor MILJARDEN en wij zitten maar te klojangen.
Kan de financiële pers nu eens duidelijk uitleggen waarom Prosus wel Avista voor 2,4 miljard kan verkopen en ik gewoonweg niet aan mijn eigendom kan komen....

Daar wordt in alle tonen over gezwegen omdat het merendeel geen barst interesseert wat hun pensioenfonds of individuele beleggers aan Russische aandelen bezitten.

Peter
JP Samosa
0
@fff,

1. Man,vrouw dan wel hhbti+ Van het jaar aanwijzingen. Dat is flauwekul van wat veren-in-de-reet-stekers.

2/3. Erdohan? Ja, dat doet hij goed. Hij praat nog met Poetin, met Hitler2.0.
Wederzijdse belangen,snap ik.
Vraag me wel af, als je met deze ex-kgb-er aan tafel zit, wat er dan door je heen gaat……
Waarschijnlijk moet je elke gedachte over Poetin uitbannen en focussen op de deal.
Anders ga je geheid braken
ffff
2
Ron,

Ik meen het serieus: DIT is het Gazpromdraadje. Dat is een totaal andere invalshoek dan het Oekraïne draadje. Die oorlog is afschuwelijk en ga daarin volledig met jou mee, maar beleggen in een goed geleid gasbedrijf is een andere invalshoek. Dat de winsten van dat bedrijf misbruikt worden is pas recent en de winsten van E.On, RWE, ENGIE, Shell , BP en zeker van Total in Frankrijk worden evenzogoed middels speciale wetten zwaar afgeroomd.
DeZwarteRidder
1
quote:

ffff schreef op 15 oktober 2022 14:32:

Ron, Ik meen het serieus: DIT is het Gazpromdraadje. Dat is een totaal andere invalshoek dan het Oekraïne draadje. Die oorlog is afschuwelijk en ga daarin volledig met jou mee, maar beleggen in een goed geleid gasbedrijf is een andere invalshoek. Dat de winsten van dat bedrijf misbruikt worden is pas recent en de winsten van E.On, RWE, ENGIE, Shell , BP en zeker van Total in Frankrijk worden evenzogoed middels speciale wetten zwaar afgeroomd.
Gazprom is goed te vergelijken met Bayer, Hoechst, Basf en Porsche in de 2e Wereldoorlog.
Keesdejongen
2
En toch ben ik de enige op dit forum die lekker naar Rusland is gegaan en bij de Gazprombank mijn adrs heb omgewisseld. Eind november krijg ik de bevestiging dat ze op de rekening van mijn C Depot staan, dan krijgt deze jongen met terugwerkende kracht 1,67 euro per ADR en kan ik lekker van mijn dividend genieten.
Ik zal eind november alle foto’s met bewijsmateriaal van mijn reis posten, zodra de aandelen op mijn account staan.
objectief
1
quote:

Keesdejongen schreef op 15 oktober 2022 19:01:

En toch ben ik de enige op dit forum die lekker naar Rusland is gegaan en bij de Gazprombank mijn adrs heb omgewisseld.
De meeste burgers vinden andere dingen "lekker"'
voda
0
Topman Gazprom dreigt met dichte gaskraan bij maximumprijs
ANP Producties - 22 minuten geleden
© ANP

MOSKOU (ANP/RTR) - Als Europa een maximumprijs verbindt aan Russisch gas, dan draait Gazprom de gaskraan dicht. Dat dreigement uitte topman Aleksej Miller van het Russische staatsgasbedrijf. "Zo'n eenzijdige beslissing is uiteraard in strijd met bestaande contracten en zou leiden tot beëindiging van de leveringen."

Vorige maand had de Russische president Vladimir Poetin al een vergelijkbaar dreigement geuit. Hij stelde dat als het Westen maximale prijzen aan Russische olie en gas zou verbinden, Rusland ze die niet meer zou verkopen.

De VS pleit voor een maximale prijs voor Russische olie en heeft de G7-landen op dat vlak achter zich gekregen. De Europese Unie denkt aan een maximale prijs voor gas, al is nog onduidelijk wat voor vorm dat precies krijgt.

Rusland is na Saudi-Arabië de tweede olie-exporteur van de wereld. Daarnaast is het land de grootste gasexporteur ter wereld. Verschuivingen in de leveringen door een boycot van Russische fossiele brandstoffen of een weigering van Rusland om te leveren zou voor nieuwe roering op de wereldmarkten leiden. Mogelijk gaan de prijzen voor olie en gas dan ook weer omhoog.

www.msn.com/nl-nl/geldzaken/nieuws/to...
Keesdejongen
0
luchtschip
0
quote:

ffff schreef op 5 oktober 2022 16:22:

Denen en Zweden weren de Russen bij het onderzoek......

Zoals al zo vaak opgemerkt: Het is maar helemaal hoe je tegen al die ontwikkelingen aankijkt:

Ik vind het schandalig dat de zwaarst benadeelde van de pijplijnen, de voor 50 procent eigenaar zijnde eigenaar van die gaspijpleiding, NIET betrokken wordt bij het recherche-onderzoek.

Afgelopen half jaar is keer op keer gepleit voor het niet afbouwen van de gaspijpleiding. Er is grote druk op met name Duitsland gezet om die pijpleiding NIET af te bouwen. En desondanks werd de leiding toch afgebouwd en kon het getreiter met al of niet gas leveren beginnen..... Wat heel gemakkelijk is door de turbines in Noord Rusland aan of uit te zetten.....

Zoals al enkele keren betoogd vind IK, met nadruk op mijn eigen inschatting, het véél en véél waarschijnlijker dat een sabotageploeg van een Westerse mogendheid de bommen geplaatst heeft om daarmee te zorgen dat het getreiter van steeds wel of niet gas leveren, te stoppen.
Na een geslaagde sabotage is het simpel: Er kan niet meer geleverd en dus getreiterd worden, met al of niet leveren.

Denen en Zweden weigeren toegang.....Héél bedenkelijk vind ik zoiets. Wie houden zij eventueel " uit de wind" ?

Tenslotte, nog antwoord op een KK bezoeker: Ik ben klaar met houtstapelen. Zonder probleem kom ik zelfs een koude winter door. Nadeel is natuurlijk het fijn-stof-probleem, maar ja, een mens kan niet met alles rekening houden.

Peter
citaat

Zoals al enkele keren betoogd vind IK, met nadruk op mijn eigen inschatting, het véél en véél waarschijnlijker dat een sabotageploeg van een Westerse mogendheid de bommen geplaatst heeft om daarmee te zorgen dat het getreiter van steeds wel of niet gas leveren, te stoppen.
Na een geslaagde sabotage is het simpel: Er kan niet meer geleverd en dus getreiterd worden, met al of niet leveren.

Denen en Zweden weigeren toegang.....Héél bedenkelijk vind ik zoiets. Wie houden zij eventueel " uit de wind" ?

einde citaat

>>>>>Er zijn nieuwe ontwikkelingen, Watson :

NEW evidence indicates Nord Stream explosions occurred INSIDE pipeline.
@DAlperovitch tells me culprit likely Russia because it has access to the pig, an instrument used to inspect & clean pipeline that could deliver the explosives.

The first photos taken by Sweden of the blown up Nord Stream gas pipelines have been leaked.

Swedish sources claim that the hole is up to 8 meters long and could have only been caused by explosives.

foto's :

pbs.twimg.com/media/FfVgEx0XwAA94Ri?f...

pbs.twimg.com/media/FfVgExuWQAEJa66?f...

pbs.twimg.com/media/FfVgExlXgAAPqBd?f...

twitter.com/JenGriffinFNC/status/1582...

Controle van pijpen van binnen uit met gebruikmaking van pigs

Bij transport via pijpleidingen is pigging het gebruik van inspectiemeters of gadgets voor pijpleidingen, apparaten die in het algemeen worden aangeduid als varkens of schrapers, om verschillende onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Dit gebeurt zonder de productstroom in de pijpleiding te stoppen

en.wikipedia.org/wiki/Pigging

Misschien kun je ons met jouw expertise op recherchegebied informeren waar deze onthullingen op wijzen
DeZwarteRidder
0
Ik heb al eerder gewezen op de mogelijkheid van een bom op een karretje (of in een pig) in de buizen.
het zwaard
0
Duitsland: niet meer afhankelijk van Russisch gas
Duitsland heeft zichzelf bevrijd van de afhankelijkheid van Russisch gas. Dat zei bondskanselier Olaf Scholz in de Duitse Bondsdag. "We komen waarschijnlijk de komende winter door", aldus Scholz, die erop wees dat de Duitse gasopslagen voor 95 procent gevuld zijn.

Toch is het Duitse werk om het Russische gas te vervangen nog niet klaar. Scholz zegt dat Duitsland druk onderhandelt met andere landen om nieuwe gasdeals te sluiten. Dat gebeurt onder meer in EU-verband. Vandaag en morgen is een EU-top waar gesproken wordt over het gezamenlijk inkopen van gas tegen een maximaal bedrag.

Zo'n maximale prijs werkt alleen als ook andere grote landen als Japan en Zuid-Korea meedoen, zegt Scholz. Anders is het risico dat Europa naast bijvoorbeeld vloeibaar gas grijpt, omdat andere landen er een hogere prijs voor betalen.
Keesdejongen
0
quote:

het zwaard schreef op 20 oktober 2022 12:14:

Duitsland: niet meer afhankelijk van Russisch gas
Duitsland heeft zichzelf bevrijd van de afhankelijkheid van Russisch gas. Dat zei bondskanselier Olaf Scholz in de Duitse Bondsdag. "We komen waarschijnlijk de komende winter door", aldus Scholz, die erop wees dat de Duitse gasopslagen voor 95 procent gevuld zijn.

Toch is het Duitse werk om het Russische gas te vervangen nog niet klaar. Scholz zegt dat Duitsland druk onderhandelt met andere landen om nieuwe gasdeals te sluiten. Dat gebeurt onder meer in EU-verband. Vandaag en morgen is een EU-top waar gesproken wordt over het gezamenlijk inkopen van gas tegen een maximaal bedrag.

Zo'n maximale prijs werkt alleen als ook andere grote landen als Japan en Zuid-Korea meedoen, zegt Scholz. Anders is het risico dat Europa naast bijvoorbeeld vloeibaar gas grijpt, omdat andere landen er een hogere prijs voor betalen.
Ik ga een ijsdansje maken in december. Hoop dat het min 50 graden wordt.
DeZwarteRidder
2
quote:

Keesdejongen schreef op 20 oktober 2022 12:48:

[...]Ik ga een ijsdansje maken in december. Hoop dat het min 50 graden wordt.
Ik hoop dat ze jou afsluiten van het gas wegens wanbetaling.
DeZwarteRidder
1
Communicatie Shetlandeilanden volledig uitgevallen
Updated 3 min geleden
8 min geleden
in BUITENLAND

EDINBURGH - De communicatie op en met de Shetlandeilanden is volgens de Schotse krant The Scotsman volledig verbroken door beschadiging van een kabel op de zeebodem. Op de eilanden werken telefoons, het internet en computers niet meer. De politie is er extra gaan patrouilleren en heeft laten weten de bevolking op de hoogte te houden van de situatie.

De eilanden liggen circa 200 kilometer ten noorden van Schotland en tellen rond de 23.000 inwoners. Het is niet duidelijk wat er met de kabel is gebeurd, maar de autoriteiten zeggen dat het euvel in de loop van de dag kan worden gerepareerd. Er zijn ook monteurs bezig met de reparatie van een andere communicatiekabel op de zeebodem die van Shetland naar de noordelijker gelegen Faeröer gaat en afgelopen week is beschadigd.
3.026 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 ... 148 149 150 151 152 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.061,40 -0,42%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.982,47 -0,51%
 US30^ 38.314,83 -0,49%
 Nasd100^ 17.447,41 -0,20%
 US500^ 5.050,64 -0,38%
 Japan225^ 38.038,76 +0,26%
 Gold spot 2.322,12 +0,00%
 EUR/USD 1,0686 -0,15%
 WTI 82,79 -0,61%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront