Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.401 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
D'ieteren
2
12 Oktober 2022
Proximus (België) maakt eSIM volledig digitaal

Voortaan is het niet langer nodig om nog langs een winkel van Proximus te gaan om een eSIM te activeren. Volgend jaar wil het bedrijf ook uitbreiden naar smartwatches.

eSIM wordt al sinds 2020 aangeboden bij Proximus, maar ondanks het voordeel dat je niet moest wachten op een fysieke simkaart, moesten klanten nog wel langs een winkelpunt om hun virtuele simkaart te activeren. Dat is nu verleden tijd.

Data News verneemt van Proximus dat dat proces nu volledig digitaal verloopt via de MyProximus app, wanneer je een smartphone hebt die eSIM ondersteunt. Al is er ook een procedure om het via de website of handmatig te doen.

Ook zegt Proximus dat het in de loop van 2023 werk zal maken van eSIM op zogenaamde secundaire toestellen zoals smartwatches.
voda
2
-273 graden Celsius: Gents experiment leidt tot koudste temperatuur ooit in ons land gemeten
2 uur geleden

In België is voor het eerst een temperatuur gemeten van ongeveer -273 graden Celsius. Dat gebeurde niet in de vrije natuur of in een vrieskamer, maar wel in een laboratorium van de Universiteit Gent, waar wetenschappers een groep atomen hebben afgekoeld tot net boven het absolute nulpunt. Het gaat om een experiment in de kwantumfysica dat op termijn kan leiden tot allerlei praktische toepassingen, zoals betere supergeleiders voor elektriciteit.

© VRTNWS
Tienduizenden identieke atomen die als een wolk zweven in een vacuümtoestel, op een temperatuur lager dan een miljoenste van een graad boven het absolute nulpunt (-273 graden Celsius). Dat is wat fysicus Karel Van Acoleyen en zijn collega’s van de Universiteit Gent als eerste in ons land voor elkaar hebben gekregen.

De toestand waarin ze de atomen hebben gebracht, heet een Bose-Einstein condensaat (BEC), vernoemd naar de twee natuurkundigen die het verschijnsel voor het eerst hebben beschreven. De eerste keer dat het in een experiment ook werd waargenomen, was in 1995 in de Verenigde Staten, door wetenschappers van het JILA (Joint Institute for Laboratory Astrophysics) en het MIT (Massachusetts Institute of Technology). In 2001 hebben zij daarvoor de Nobelprijs voor Natuurkunde gekregen.

Later werd het experiment herhaald aan andere instellingen. En nu dus ook aan de Universiteit Gent.

BEKIJK - Universiteit Gent heeft een bevattelijke video over het experiment gemaakt

“Om het BEC te verkrijgen, hebben we gewerkt met heel nauwkeurig afgestelde lasers en magneetvelden”, legt Van Acoleyen uit. “Daarmee hebben we allerlei processen opgewekt die de atomen in de gewenste toestand hebben gebracht.”

Als tienduizenden atomen bij die lage temperatuur samen een wolk vormen, zoals in het experiment, bestaan ze niet meer op zichzelf maar gaan ze samen een nieuwe identiteit vormen met eigenschappen die de individuele atomen overstijgen. Ze vormen als het ware een superatoom. “In ons onderzoek proberen we te achterhalen wat die eigenschappen zoal kunnen zijn”, verduidelijkt Van Acoleyen. “In de kwantumfysica proberen we te begrijpen hoe deeltjes zich gedragen als je ze met velen samenvoegt. En dat is wat wij doen. Hetzelfde vraagstuk vind je in de natuur trouwens op verschillende niveaus. We hopen niet alleen iets te leren over koude atomen, maar ook over exotische processen als de verdamping van een zwart gat”

Zonnepanelen en supergeleiders
De kennis die Van Acoleyen en zijn collega’s vergaren, kan op termijn ook leiden tot praktische toepassingen. Wetenschappers die nieuwe materialen ontwikkelen, baseren zich immers vaak op inzichten uit de kwantumfysica. Ook zij zijn geïnteresseerd in hoe deeltjes zich gedragen als je ze samenvoegt. Zo zouden er in de toekomst bijvoorbeeld materialen kunnen komen die licht efficiënter omzetten in elektriciteit (nuttig voor zonnepanelen) of die elektriciteit geleiden zonder verlies (supergeleiders).

www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/273-g...
Freemoneyforever
0
Volt-leider Dassen: Als je in een oorlogseconomie zit, moet je daarnaar handelen

Terwijl Europa worstelt met een energiecrisis en de grote potentiële consequenties stelt het Nederlandse kabinet dat wij ons bevinden in een oorlogseconomie. Toch wordt hier niet naar gehandeld terwijl juist nu regie nodig is. Dat zegt Volt-voorman Laurens Dassen in BNR Europa.

‘De-industrialisatie van Europa’

Hogere energieprijzen leiden tot ‘de-industrialisatie’ in de Europese Unie. Volgens Dassen moeten wij in Europa nadenken over hoe cruciale Europese bedrijven kunnen worden behouden in deze crisis – bedrijven die ofwel belangrijk zijn voor de klimaattransitie dan wel voor de strategische autonomie van Europa. Zo zegt hij tegen Europaverslaggevers Stefan de Vries en Geert Jan Hahn.

‘Het gevaar is dat deze bedrijven naar China of Amerika vertrekken als er geen regie plaatsvindt (…) het probleem is nu dat de politiek geen keuzes durft te maken, en denkt aan de korte termijn. Hierbij wordt alles overgelaten aan de markt.'

Dassen pleit voor een ‘afschakelplan’ vanuit de overheid waarin regie wordt genomen en helder is welke industrieën belangrijk zijn voor Nederland en Europa. Zodanig belangrijk dat we deze overeind moeten houden en prioriteit geven op het leveren van energie. Luxesectoren zouden hierbij minder prioriteit moeten hebben, en dus ook minder energie toegeleverd krijgen.

Europese regie

Bondsdaglid Otto Fricke van de liberale coalitiepartij FDP ziet ook dat meer regie moet worden genomen, en wel vanuit Brussel. Hij stelt dat veel landen in Europa onafhankelijk van elkaar al dingen hebben gedaan om de impact van de crisis te beperken. Maar meer Europese regie zou dit veel efficiënter maken: ‘aan het eind moeten we het Europees oplossen want de energiemarkt is Europees, niet alleen Duits of Nederlands’, aldus Fricke.
Prijsplafond

Terwijl Zuid-Europese landen pleitten voor een Europees prijsplafond als oplossing in de energiecrisis, waarschuwt senior-econoom bij RaboResearch Maartje Wijffelaars voor het inzetten van dit middel op Europees niveau: ‘Er zijn mogelijk veel negatieve effecten aan zo’n prijsplafond’, aldus Wijffelaars.

www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1049...
voda
0
In de Melkweg zweven 300 miljoen bewoonbare planeten
Wannes Bok - 4 uur geleden

Alleen al in de Melkweg, het sterrenstelsel van de Aardbewoners, zweven er zo’n 300 miljoen planeten waar leven mogelijk is. Die vaststelling vloeit voort uit een project opgezet door onder andere NASA- en SETI-onderzoekers.

© Aangeboden door Business AM

Dat de aarde vast niet de enige planeet in het heelal is waar leven mogelijk is, wordt al langer vermoed op basis van verschillende onderzoeken. Nu blijken er in ons sterrenstelsel dus 300 miljoen planeten met levensmogelijkheden te zweven.

Allerhande onderzoekers, verspreid over de hele wereld, hebben een project op poten gezet om de bewoonbare planeten binnen de Melkweg in kaart te brengen. Het onderzoek werd uitgevoerd met rekenwerk, kansberekening en observaties voornamelijk verkregen via de Kepler Space Telescope en uit data verzameld door de Gaia-missie van de European Space Agency.

Melkweg
Volgens de onderzoekers zweven er in ons deel van het heelal, de Melkweg, 100 tot 400 miljard planeten, maar de Melkweg is slechts één sterrenstelsel van het heelal. In het zichtbare deel van het heelal – het deel dat wij kunnen onderzoeken – zouden meer dan 125 miljard sterrenstelsels te vinden zijn.

Om te berekenen hoeveel van de 100 tot 400 miljard Melkwegplaneten in aanmerking komen voor het ontstaan van leven, gebruikten de onderzoekers de zogeheten ‘Drake-vergelijking’.

Bepalende factoren
De wetenschappers beperkten hun onderzoeksveld tot planeten, die onder vergelijkbare omstandigheden bestaan als de aarde. Denk bijvoorbeeld aan planeten die rond sterren draaien en ongeveer even oud als de aarde zijn.

Een cruciale vereiste was de aanwezigheid van water. Dat water moet daarbovenop in vloeibare vorm te vinden zijn. Ook werd rekening gehouden met de ‘vastheid’ van een planeet en met de hoeveelheid licht die de planeet bereikt. Uit het onderzoek bleek dat maar liefst 300 miljoen planeten geschikt voor leven zouden zijn, maar dat ze – zelfs als wij konden reizen aan lichtsnelheid – ver buiten ons bereik liggen.

(kg)

www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/in-de-...
Freemoneyforever
1
Privacy First waarschuwt voor "bancair sleepnet" dat kabinet wil invoeren
www.security.nl/posting/771176/Privac...

De gezamenlijke transactiemonitoring door banken die het kabinet wil invoeren zorgt voor een "bancair sleepnet" dat geen plek in Nederland hoort te hebben, zo waarschuwt Privacy First. Gisteren meldde Security.NL dat het ministerie van Financiën, ondanks felle kritiek van de Raad van State en Autoriteit Persoonsgegevens, het wetsvoorstel voor de Wet plan van aanpak witwassen binnenkort naar de Tweede Kamer zal sturen.

De wet verbiedt contante betalingen vanaf drieduizend euro en maakt het eenvoudiger voor banken om klantgegevens met elkaar uit te wisselen. Privacy First spreekt van een "bancair sleepnet" dat de complete financiële transactiegegevens van Nederlandse burgers, bedrijven en organisaties zal bevatten. De privacystichting roept iedereen dan ook op om tegen het kabinetsplan te strijden.

Nederlandse wetgeving verplicht banken al sinds 1994 om zich met de bestrijding van misdaad bezig te houden. Zo zijn banken verplicht onderzoek te doen naar al hun klanten, zowel organisaties, bedrijven als burgers. Verder zijn banken verplicht om alle financiële transacties, klein en groot, te monitoren en na te gaan of er aanwijzingen zijn dat financiële middelen van een klant van misdaad afkomstig zijn.

"Nu al gaat er het nodige mis met de uitvoering van deze taken door banken: mensen krijgen indringende vragen over betalingen en begrijpen niet waar de banken mee bezig zijn", aldus Privacy First. Om kosten bij het klantenonderzoek te besparen is er in 2020 een speciale BV opgericht, Transactie Monitoring Nederland BV (TMNL). Om mogelijk te maken dat TMNL alle transacties van Nederlandse banken analyseert is een wetswijziging vereist, dat het kabinet ondanks de kritiek toch wil doorvoeren.

"De massale schaal waarop banktransacties gezamenlijk zullen worden gemonitord is ongekend en betekent een vergaande inbreuk op de vertrouwelijkheid van gegevens van burgers en bedrijven. Daarbij gaat het niet alleen om het recht op privacy. Deze monitoring kan ook leiden tot uitsluiting en discriminatie", zo waarschuwde de Raad van State eerder dit jaar, dat verder oordeelde dat het niet is aangetoond dat deze gezamenlijke transactiemonitoring noodzakelijk en proportioneel is.
voda
0
Waarom Europa de beste plek is om te zoeken naar buitenaards leven
Mick Van Loon - 4 uur geleden

Vorige week scheerde NASA’s Jupiter-verkennende Juno-ruimtevaartuig langs de maan Europa – en maakte spectaculaire beelden vanop slechts 358 kilometer van het bevroren oppervlak. Bijna gelijktijdig werden nieuwe beelden onthuld die gemaakt zijn door een telescoop op aarde van Europa. En die onthullen de cocktail van chemicaliën waaruit hun bevroren oppervlakken bestaan. En bevestigen dat Europa misschien wel de beste plek in ons zonnestelsel om naar leven te zoeken.

© Aangeboden door Business AM

Europa is genoemd naar een vrouw die in de Griekse mythologie werd ontvoerd door oppergod Zeus – Jupiter in de Romeinse mythologie. Met een diameter van 3.138 kilometer is Europa iets kleiner dan onze maan. Europa draait elke 3,5 dagen om Jupiter. Sommige andere manen in ons zonnestelsel hebben ijs gemaakt van methaan en stikstof, maar wat Europa bijzonder maakt is dat de maan is gehuld in een dikke laag waterijs. De lijnen die op de nieuwe foto’s zichtbaar zijn, zijn eigenlijk scheuren en kloven in die bevroren buitenkant. Wetenschappers vermoeden dat ze worden veroorzaakt door de krachten die Europa ervaart terwijl ze om de gigantische planeet Jupiter draait.

Enorme, zoute zee onder een ijzige korst
Wetenschappers kregen hun eerste bewijs dat er een Europan-oceaan zou kunnen bestaan twee decennia geleden, toen een eerdere NASA-sonde een magnetische verbinding tussen Europa en Jupiter ontdekte die gemakkelijk kon worden verklaard door de aanwezigheid van een enorme, zoute zee. Zo diep in het zonnestelsel zou de ondergrondse oceaan van Europa de warmte van de zon niet voelen maar het water zou vloeibaar blijven vanwege de zwaartekracht van Jupiter.

De meest gedetailleerde beelden die ooit zijn gemaakt van Europa door een telescoop op aarde door planetaire wetenschappers van de School of Physics and Astronomy van de University of Leicester, onthullen de cocktail van chemicaliën waaruit het bevroren oppervlak bestaat. Ze bevestigen dat de korst van Europa voornamelijk bestaat uit bevroren waterijs. Het terrein van de maan is besprenkeld met chemische verbindingen zoals natriumchloride en magnesiumsulfaat – tafelzout en epsomzout.

Wanneer steen en water samenkomen, is er kans op leven
In de afgelopen jaren hebben telescopen al tekenen gedetecteerd van pluimen waterdamp die uit de scheuren op het oppervlak van Europa komen. Wetenschappers geloven dat de oceaan van Europa zo oud zou kunnen zijn als de maan zelf, ongeveer 4 miljard jaar of zo, wat leven er voldoende tijd en een stabiele omgeving zou geven om in te evolueren.

De nieuwe gegevens suggereren ook dat Europa een rotsachtige mantel heeft – de laag tussen de korst en de kern van de maan. En wanneer steen en water samenkomen, kunnen chemische interacties ontstaan die waterstofrijke materialen produceren die kleine wezens kunnen metaboliseren.

Wachten op Clipper (maar ook weer net te veel verwachten)
Over twee jaar zal een ander NASA-ruimtevaartuig vertrekken naar het Jupiter-systeem, speciaal ontworpen om Europa te bestuderen. Die sonde zal tientallen keren langs de maan zwaaien, soms nauwelijks 25 kilometer boven het oppervlak. Clipper zal bijna elk deel van het oppervlak van Europa kunnen bestuderen. Als we geluk hebben, zou Clipper zelfs door de pluimen waterdamp kunnen vliegen, en zouden we hun samenstelling kunnen analyseren.

Clipper zal ook een instrument aan boord hebben dat is ontworpen om warmere dan gebruikelijke plekken op het maanoppervlak te detecteren. De beelden van het oppervlak van Europa tonen veel inzinkingen en wetenschappers speculeren dat die ontstaan door verwarming die van onderaf komt – van de zee onder de ijslaag. En dat proces zou misschien eventuele kleine bewoners meebrengen naar het oppervlak. We mogen echter niet verwachten dat Clipper definitief bewijs gaat vinden dat er leven op Europa bestaat. De missie is bedoeld om te onderzoeken of de maan de juiste omstandigheden en chemie heeft om leven mogelijk te maken.

Europa aantrekkelijker doelwit dan Mars
Bewijs van leven zal pas kunnen wanneer we op oppervlak kunnen landen en in het ijs kunnen boren. NASA is ook op zoek naar leven elders in het zonnestelsel, met name op Mars, waar een rover monsters verzamelt uit een opgedroogde rivierdelta. De Mars-missie is ontworpen om te zoeken naar tekenen van gefossiliseerd leven dat enkele miljarden jaren geleden bestond, toen er water over de planeet stroomde. Het is heel goed mogelijk dat Mars in het verleden leven heeft gehad, maar Europa is een aantrekkelijker doelwit, omdat het potentieel heeft van leven dat nog bestaat. Dat geldt trouwens ook voor de andere oceaanmanen die over het zonnestelsel verspreid zijn, zoals Enceladus en Titan (die rond Saturnus draaien) en Triton (rond Neptunus).

Met diverse sub-links en afbeelding:

www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/waaro...
voda
0
Grootste vliegtuig ter wereld maakt zich op voor proeflancering van hypersonische voertuigen
Jeremy Van der Haegen - Gisteren om 11:53

De gigantische Roc van Stratolaunch zal hypersonische onderzoeksvliegtuigen kunnen lanceren tijdens vluchten.

© Aangeboden door Business AM

In juni voerde Stratolaunch, een bedrijf van Microsoft-medeoprichter Paul Allen, zijn zevende geslaagde testvlucht uit met de zesmotorige mastodont ‘Roc’. Het vliegtuig weegt 227.000 kilogram en kent een spanwijdte van 117 meter. De Roc zal tijdens vluchten op enorme hoogte hypersonische raketten en voertuigen moeten kunnen lanceren.

De details: Vliegtuigfanaten zagen het enorme voertuig donderdag zijn hangar in de Mojavewoestijn in Californië verlaten, uitgerust met een hypersonisch testvoertuig.

-De Roc maakt zich wellicht op voor zijn achtste testvlucht, maar ook voor zijn finaal doeleinde: het lanceren van hypersonische voertuigen en raketten. Het zou de eerste keer zijn dat zo’n proeflancering tijdens een vlucht wordt getest.
-Die test zou doorgaan binnen de “twee of drie weken”, vertelden bronnen aan The Aviationist.
-Een onbemand hypersonisch Talon-A-onderzoeksvliegtuig, genaamd de Talon-0 voor de test, zal worden afgescheiden van het vliegtuig tijdens de testvlucht.
-Uiteindelijk zou de Roc zeker drie van zo’n voertuigen kunnen dragen om tijdens de vlucht in een baan om de aarde te lanceren.
-Het lanceerconcept van Stratolaunch concurreert zo op zijn eigen manier met bedrijven zoals SpaceX. Die twee firma’s kenden tot 2012 nochtans een samenwerking.
-Stratolaunch heeft al een dienstencontract afgesloten met de Air Force Research Laboratory om hypersonische voertuigen te testen, maar zou ook weldra het Pentagon als klant meerekenen, denken insiders.

youtu.be/jFzLYe1PzHY

Genoteerd: De Talon-A-voertuigen zouden ooit volledig herbruikbare hypersonische voertuigen moeten worden.

-Stratolaunch was ooit van plan om zijn eerst proeflanceringen met Talon-A’s via de Roc uit te voeren aan het begin van 2022.
-Het bedrijf is nu van plan om de hypersonische voertuigen volledig operationeel te maken vanaf midden tot eind 2023.
-“Na de voltooiing van de scheidingsproeven van Talon-0 zal het bedrijf overgaan tot het vliegen met zijn eerste hypersonische testvoertuig, de Talon-A1. Het team is ook begonnen met de fabricage van een derde voertuig, de Talon-A2; het eerste volledig herbruikbare hypersonische testvoertuig”, zei Stratolaunch in mei aan Aviation Week.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/groots...
Bijlage:
DeZwarteRidder
0
quote:

voda schreef op 17 oktober 2022 12:02:

Waarom Europa de beste plek is om te zoeken naar buitenaards leven
Mick Van Loon - 4 uur geleden

Vorige week scheerde NASA’s Jupiter-verkennende Juno-ruimtevaartuig langs de maan Europa – en maakte spectaculaire beelden vanop slechts 358 kilometer van het bevroren oppervlak. Bijna gelijktijdig werden nieuwe beelden onthuld die gemaakt zijn door een telescoop op aarde van Europa. En die onthullen de cocktail van chemicaliën waaruit hun bevroren oppervlakken bestaan. En bevestigen dat Europa misschien wel de beste plek in ons zonnestelsel om naar leven te zoeken.

© Aangeboden door Business AM

Europa is genoemd naar een vrouw die in de Griekse mythologie werd ontvoerd door oppergod Zeus – Jupiter in de Romeinse mythologie. Met een diameter van 3.138 kilometer is Europa iets kleiner dan onze maan. Europa draait elke 3,5 dagen om Jupiter. Sommige andere manen in ons zonnestelsel hebben ijs gemaakt van methaan en stikstof, maar wat Europa bijzonder maakt is dat de maan is gehuld in een dikke laag waterijs. De lijnen die op de nieuwe foto’s zichtbaar zijn, zijn eigenlijk scheuren en kloven in die bevroren buitenkant. Wetenschappers vermoeden dat ze worden veroorzaakt door de krachten die Europa ervaart terwijl ze om de gigantische planeet Jupiter draait.

Enorme, zoute zee onder een ijzige korst
Wetenschappers kregen hun eerste bewijs dat er een Europan-oceaan zou kunnen bestaan twee decennia geleden, toen een eerdere NASA-sonde een magnetische verbinding tussen Europa en Jupiter ontdekte die gemakkelijk kon worden verklaard door de aanwezigheid van een enorme, zoute zee. Zo diep in het zonnestelsel zou de ondergrondse oceaan van Europa de warmte van de zon niet voelen maar het water zou vloeibaar blijven vanwege de zwaartekracht van Jupiter.

De meest gedetailleerde beelden die ooit zijn gemaakt van Europa door een telescoop op aarde door planetaire wetenschappers van de School of Physics and Astronomy van de University of Leicester, onthullen de cocktail van chemicaliën waaruit het bevroren oppervlak bestaat. Ze bevestigen dat de korst van Europa voornamelijk bestaat uit bevroren waterijs. Het terrein van de maan is besprenkeld met chemische verbindingen zoals natriumchloride en magnesiumsulfaat – tafelzout en epsomzout.

Wanneer steen en water samenkomen, is er kans op leven
In de afgelopen jaren hebben telescopen al tekenen gedetecteerd van pluimen waterdamp die uit de scheuren op het oppervlak van Europa komen. Wetenschappers geloven dat de oceaan van Europa zo oud zou kunnen zijn als de maan zelf, ongeveer 4 miljard jaar of zo, wat leven er voldoende tijd en een stabiele omgeving zou geven om in te evolueren.

De nieuwe gegevens suggereren ook dat Europa een rotsachtige mantel heeft – de laag tussen de korst en de kern van de maan. En wanneer steen en water samenkomen, kunnen chemische interacties ontstaan die waterstofrijke materialen produceren die kleine wezens kunnen metaboliseren.

Wachten op Clipper (maar ook weer net te veel verwachten)
Over twee jaar zal een ander NASA-ruimtevaartuig vertrekken naar het Jupiter-systeem, speciaal ontworpen om Europa te bestuderen. Die sonde zal tientallen keren langs de maan zwaaien, soms nauwelijks 25 kilometer boven het oppervlak. Clipper zal bijna elk deel van het oppervlak van Europa kunnen bestuderen. Als we geluk hebben, zou Clipper zelfs door de pluimen waterdamp kunnen vliegen, en zouden we hun samenstelling kunnen analyseren.

Clipper zal ook een instrument aan boord hebben dat is ontworpen om warmere dan gebruikelijke plekken op het maanoppervlak te detecteren. De beelden van het oppervlak van Europa tonen veel inzinkingen en wetenschappers speculeren dat die ontstaan door verwarming die van onderaf komt – van de zee onder de ijslaag. En dat proces zou misschien eventuele kleine bewoners meebrengen naar het oppervlak. We mogen echter niet verwachten dat Clipper definitief bewijs gaat vinden dat er leven op Europa bestaat. De missie is bedoeld om te onderzoeken of de maan de juiste omstandigheden en chemie heeft om leven mogelijk te maken.

Europa aantrekkelijker doelwit dan Mars
Bewijs van leven zal pas kunnen wanneer we op oppervlak kunnen landen en in het ijs kunnen boren. NASA is ook op zoek naar leven elders in het zonnestelsel, met name op Mars, waar een rover monsters verzamelt uit een opgedroogde rivierdelta. De Mars-missie is ontworpen om te zoeken naar tekenen van gefossiliseerd leven dat enkele miljarden jaren geleden bestond, toen er water over de planeet stroomde. Het is heel goed mogelijk dat Mars in het verleden leven heeft gehad, maar Europa is een aantrekkelijker doelwit, omdat het potentieel heeft van leven dat nog bestaat. Dat geldt trouwens ook voor de andere oceaanmanen die over het zonnestelsel verspreid zijn, zoals Enceladus en Titan (die rond Saturnus draaien) en Triton (rond Neptunus).

Met diverse sub-links en afbeelding:
De fans van Star Trek weten allang dat er 'buitenaards leven' is...................
Freemoneyforever
1
Actiegroepen: schrappen Lelystad Airport levert ruimte voor 70.000 huizen op
Auteur: ANP

Als het kabinet definitief een streep haalt door de komst van vakantievliegveld Lelystad Airport, levert dat stikstofruimte op voor de bouw van 70.000 woningen per jaar. Dat hebben de Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegen (SATL) berekend aan de hand van cijfers van het regionale vliegveld.

Volgens SATL staat Lelystad Airport op plaats 20 in de top 100 van piekbelasters. De regionale luchthaven zal bovendien nog stijgen op die lijst, want een deel van de berekeningen deugt niet en wordt overgedaan.

SATL vertegenwoordigt 25 actiegroepen uit vijf provincies die tegen de uitbreiding van Lelystad Airport zijn. Lelystad zou 45.000 vakantievluchten van het overbelaste Schiphol moeten gaan overnemen. Bij burgers en overheden leven echter zeer veel bezwaren tegen het laagvliegen en de natuur- en milieubelasting die dan ontstaat. Deskundigen van SATL hebben in de loop der jaren al diverse malen (reken)fouten in de overheidsplannen rond Lelystad Airport ontdekt. Zo onderzoekt het Openbaar Ministerie momenteel of er opzettelijk is gesjoemeld met stikstofberekeningen van het vliegveld.

Waterbed

SATL noemt het onverteerbaar dat boeren zich door de stikstofcrisis in hun bestaan bedreigd weten, terwijl het ministerie van Infrastructuur tegelijkertijd doorgaat met het bedenken van manieren om Lelystad Airport te kunnen openen. Zo zou Schiphol gaan inkrimpen en daardoor minder stikstof uitstoten, maar dat is 'een waterbedeffect' als Lelystad tegelijkertijd uitbreidt, aldus SATL. De actiegroep zegt in een brief aan de ministers Christianne van der Wal (Stikstof) en Mark Harbers (Infrastructuur) desnoods opnieuw naar de rechter te zullen stappen.

www.bnr.nl/nieuws/binnenland/10491487...
hirshi
0
Boerderijen moeten verdwijnen voor een verzonnen stikstofprobleem.
Er moeten woningen voor in de plaats komen die voor 75% naar statushouders gaan.

Lientje van de partij Boeren, Burgers en Butenlui raakt snel in de versukkeling in de peilingen sinds zij verliefd geworden is op Johan Remkes ( een beetje verliefd volgens haar eigen woorden) dus aan die dikkerd hebben boeren niets meer. Liefde verblindt immers en dat snappen die boeren al te goed. Dus omlaag in de peilingen.
Nu probeert ze te redden wat er te redden valt maar in de stikstofmanie gaat ze van harte mee.

Ik heb haar al eerder een plaats in een wassen museum toegewenst naast uit Klazien Zalk.

En dan nog iets.
Ons klimaat zou verarmen door de toename van braamstruiken die floreren bij de veranderingen in de natuur.

Dat zijn struiken die weldadige vruchten opleveren.
Wij hebben er talloze vruchten van geplukt, jam gemaakt.
Kortom laat maar gebeuren met dei stikstoftoename., we worden er alleen maar beter van als we bramen plukken die niet te vergelijken zijn met de gekweekte bramen.
izdp
1
quote:

hirshi schreef op 17 oktober 2022 18:30:

Boerderijen moeten verdwijnen voor een verzonnen stikstofprobleem.
Er moeten woningen voor in de plaats komen die voor 75% naar statushouders gaan.

Lientje van de partij Boeren, Burgers en Butenlui raakt snel in de versukkeling in de peilingen sinds zij verliefd geworden is op Johan Remkes ( een beetje verliefd volgens haar eigen woorden) dus aan die dikkerd hebben boeren niets meer. Liefde verblindt immers en dat snappen die boeren al te goed. Dus omlaag in de peilingen.
Nu probeert ze te redden wat er te redden valt maar in de stikstofmanie gaat ze van harte mee.

Ik heb haar al eerder een plaats in een wassen museum toegewenst naast uit Klazien Zalk.

En dan nog iets.
Ons klimaat zou verarmen door de toename van braamstruiken die floreren bij de veranderingen in de natuur.

Dat zijn struiken die weldadige vruchten opleveren.
Wij hebben er talloze vruchten van geplukt, jam gemaakt.
Kortom laat maar gebeuren met dei stikstoftoename., we worden er alleen maar beter van als we bramen plukken die niet te vergelijken zijn met de gekweekte bramen.
Altijd fijn als je iets totaal niet begrijpt.
hirshi
0
quote:

izdp schreef op 17 oktober 2022 19:38:

[...]

Altijd fijn als je iets totaal niet begrijpt.
Wat begrijp ik niet.
Wees eens duidelijk als je serieus wil worden genomen.
hirshi
0
quote:

hirshi schreef op 17 oktober 2022 19:41:

[...]

Wat begrijp ik niet.
Wees eens duidelijk als je serieus wil worden genomen.
Ik begrijp wel waarom een reactie uitblijft.

Bramen bossen kunnen een geweldige bijdrage lever een het welzijn van de bevolking.
De vruchten zitten vol van vitaminen.

Als dan wat nutteloze plantjes verdwijnen is dat geen echt probleem.
Veganisten en vegetariërs zouden het moeten toejuichen.
josti5
1
quote:

hirshi schreef op 17 oktober 2022 20:01:

[...]

Ik begrijp wel waarom een reactie uitblijft.

Bramen bossen kunnen een geweldige bijdrage lever een het welzijn van de bevolking.
De vruchten zitten vol van vitaminen.

Als dan wat nutteloze plantjes verdwijnen is dat geen echt probleem.
Veganisten en vegetariërs zouden het moeten toejuichen.
Wijze woorden, hirshi!

Van braamblad kun je een heerlijke, zeer gezonde thee zetten, evenals van brandnetelblad, waarover de fractieleider van D666 zich onlangs tijdens een kamerdebat nog zeer laatdunkend uitliet…
Ik gebruik de combinatie al jaren, en vond het daarom extra leuk, dezelfde combi in een peperduur doosje van Zonnatura in de supermarkt aan te treffen…
hirshi
0
quote:

josti5 schreef op 17 oktober 2022 20:17:

[...]

Wijze woorden, hirshi!

Van braamblad kun je een heerlijke, zeer gezonde thee zetten, evenals van brandnetelblad, waarover de fractieleider van D666 zich onlangs tijdens een kamerdebat nog zeer laatdunkend uitliet…
Ik gebruik de combinatie al jaren, en vond het daarom extra leuk, dezelfde combi in een peperduur doosje van Zonnatura in de supermarkt aan te treffen…
Wat ben ik blij dat jij dat doorziet John
Die klimaatgekte kent geen enkele relativering.,
izdp
2
Dus niet. Per m2 leveren ze erg weinig op.
Bramen worden niet of nauwelijks gegeten door het dierenrijk.
Ik heb ze beide in overvloed en steeds meer.
Het is te geworden.
Met dit zachte weer, is er wel mooi jong brandnetel te oogsten.
Voor een soepje. Thee? ik moet er niet aan denken!
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 17 oktober 2022 18:30:

Boerderijen moeten verdwijnen voor een verzonnen stikstofprobleem.
Zit je nog steeds in je vakantiehuisje in Spanje en heb je de natuurrampen gemist.
Dagelijks nieuwe overstromingen en hitte golven, wel af en toe een krantje lezen en/of op tablet kijken.
hirshi
0
quote:

izdp schreef op 17 oktober 2022 20:38:

Dus niet. Per m2 leveren ze erg weinig op.
Bramen worden niet of nauwelijks gegeten door het dierenrijk.
Ik heb ze beide in overvloed en steeds meer.
Het is te geworden.
Met dit zachte weer, is er wel mooi jong brandnetel te oogsten.
Voor een soepje. Thee? ik moet er niet aan denken!
Bramen leveren veel meer vruchten op dan andere planten. daarom zijn ze waardevol
Voor het dierenrijk zijn ze niet waardevol voor mensen des te meer.
Ze zitten boordevol vitaminen.
Er zouden zelfs bramenpluk gebieden kunnen worden aangewezen.
Dat zou mooi zijn.
In het gebied ten westen van Rotterdam werden de bramenbossen verwijderd.
Dat was een schande.
tijd voor rehabilitatie en te stoppen met de milieugekte zodat we onze eigen bramenjam kunnen maken zonder ons schuldig te hoeven voelen
izdp
1
Kletskoek. Van tuin/landbouw en natuur heb je dus weinig kennis.
Praatjes voor de vaak zijn geen argumenten, maar zeggen alles over de forse onderbuik en de dikke duim.
D'ieteren
0
TELECOM BELGIË 17 oktober 2022
Proximus gaat samenwerking aan met Living Tomorrow en wordt Co-Initiator van de nieuwe Innovation Campus 2030

Proximus heeft vandaag bekendgemaakt dat het een samenwerkingsovereenkomst op lange termijn heeft gesloten met Living Tomorrow. Proximus wordt een prominente partner van de Innovation Campus 2030 van Living Tomorrow en gunt bezoekers en stakeholders op de bedrijvenmarkt daarmee een blik op hoe we in de toekomst zullen leven, werken en ons ontspannen. Door zich aan te sluiten bij dit levendige ecosysteem zet Proximus zijn centrale rol in de digitale samenleving van België in de verf, waarbij het innovatie stimuleert in nauwe samenwerking met zeer uiteenlopende partners.

De overeenkomst werd afgelopen vrijdag ondertekend tijdens een bezoek van Guillaume Boutin (CEO) en Anne-Sophie Lotgering (Enterprise Market Lead) aan de gebouwen van Living Tomorrow. Living Tomorrow werd vertegenwoordigd door Yin Oei (CEO), Joachim De Vos en Frank Beliën (Managing Partners), en voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy (voorzitter van de Adviesraad).

Het project Living Tomorrow omvat de oprichting van een nieuwe Innovation Campus in Vilvoorde, die zal worden uitgerust met connectiviteit en IT-diensten van Proximus. Dit zal Proximus de gelegenheid bieden om zijn producten en diensten op het gebied van vaste en mobiele connectiviteit, beveiliging en cloud actief te demonstreren. De campus zal een uniek platform zijn om visies te delen, synergieën met deelnemers uit verschillende sectoren te verkennen en te werken aan innovatieve en slimme oplossingen in verschillende domeinen, vooral ten behoeve van het volledige stakeholdernetwerk in het Enterprise-segment.

Een opmerkelijke overeenkomst met de strategische prioriteiten van Proximus
De innovatiecampus wordt het grootste technologische showcasecentrum in Europa, met als belangrijkste innovatiethema’s: Smart Communication, Data & Connectivity Services, Smart Home & Future of Work, Smart Buildings & Infrastructure, Smart Manufacturing, Smart Cities, Smart Logistics & Mobility, alsook Smart Health, Food & Agriculture.

De overeenkomsten met de strategische prioriteiten van Proximus zijn opmerkelijk. De innovaties die bij Living Tomorrow zullen worden ontwikkeld en gedemonstreerd, berusten alle op robuuste, veilige en toekomstbestendige netwerken, gaande van fiber en 5G tot IoT en kwantuminternettechnologie. Het project Living Tomorrow is ontstaan uit een fundamenteel geloof in de kracht van digitale technologie om innovatieve toepassingen te ontwikkelen en belangrijke maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Bovendien illustreert Proximus door samen te werken met Living Tomorrow zijn bereidheid om actief deel te nemen aan partnerschappen en ecosystemen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. En last but not least legt het project de nadruk op de ontwikkeling van duurzame digitale oplossingen. Het zal visies promoten rond de transformatie naar een circulaire economie en manieren onderzoeken om het traject naar net zero koolstofuitstoot te versnellen, en zo het sterke engagement van Proximus voor een groene en digitale samenleving weerspiegelen.

www.emerce.nl/wire/proximus-gaat-same...
3.401 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,35  0,00  0,00%  17 apr
 Germany40^ 17.844,00 +0,42%
 BEL 20 3.794,57 0,00%
 Europe50^ 4.941,41 +0,56%
 US30^ 37.727,71 0,00%
 Nasd100^ 17.504,91 0,00%
 US500^ 5.019,56 0,00%
 Japan225^ 37.744,07 0,00%
 Gold spot 2.378,77 +0,75%
 EUR/USD 1,0689 +0,16%
 WTI 82,27 +0,07%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront