KPN « Terug naar discussie overzicht

PB

2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 » | Laatste
voda
0
Update: KPN rondt inkoopprogramma eigen aandelen af
Ter waarde van 300 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft het inkoopprogramma van eigen aandelen ter waarde van 300 miljoen euro afgerond. Dit maakte het telecombedrijf vrijdagochtend bekend.

Het inkoopprogramma startte op 17 februari dit jaar en werd op 11 augustus afgerond. In totaal werden er 92,8 miljoen aandelen opgekocht voor een gemiddelde prijs van 3,23 euro per aandeel. Afgelopen week werden de laatste 22,5 miljoen aandelen gekocht tegen een gemiddelde prijs van 3,18 euro per aandeel.

Vrijwel alle gekochte aandelen worden vernietigd, met uitzondering van een miljoen aandelen die worden gebruikt voor toekomstige beloningen aan het personeel.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 3,16 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
KPN biedt HBO Max aan
Naast andere streamingdiensten.

(ABM FN-Dow Jones) KPN gaat HBO Max aanbieden aan 3,6 miljoen Nederlandse huishoudens. Dit maakte het telecombedrijf maandagochtend bekend.

Klanten van KPN kunnen vanaf september een abonnement op de streamingdienst toevoegen aan hun bestaande internet-, televisie- of mobiele abonnement van KPN.

"Naast Disney+, Viaplay, Netflix kan HBO Max uiteraard niet ontbreken", aldus KPN.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
ACM akkoord met tariefsverlaging glasvezel KPN
Door WOUTER VAN BERGEN

1 uur geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een voorstel van KPN en Glaspoort om glasvezeltarieven die het rekent aan andere telecomproviders te verlagen, bindend verklaard. Regulering op de markt voor glasvezel is daarmee de komende acht jaar van de baan.

Dat schrijft de ACM in een persbericht over het voorstel van KPN en diens joint venture Glaspoort waarin de marktleider samenwerkt met pensioenuitvoerder APG. Door de tariefsverlaging zou de Nederlandse consument in totaal €230 miljoen goedkoper uit zijn. Tarieven die partijen die gebruik maken van de glasvezelnetwerken van KPN en Glaspoort om internet en tv door te geven aan hun eigen klanten, dalen volgens het voorstel met 10 tot 30%. Jaarlijkse inflatiecorrecties zouden beperkt worden tot maximaal 3,5%. Volgens ACM biedt dat ’voldoende mogelijkheden ... voor telecomaanbieders om duurzaam en effectief te concurreren door toegang tot de glasvezelnetwerken van KPN en Glaspoort’.

Het voorstel waarmee de ACM akkoord gaat is een verbeterde versie van een propositie waarmee KPN en Glaspoort in april kwamen. De toezichthouder stond toen op het punt om een marktanalyse te publiceren, op basis waarvan hij de glasvezelmarkt wilde reguleren. KPN meende echter dat regulering niet nodig was en kwam met een eigen voorstel om voor de komende acht jaar tarieven te verlagen. Zou de ACM regulering toch doorzetten, dan zou dat waarschijnlijk uitmonden in een jarenlange juridische strijd met al die tijd onzekerheid voor alle partijen in de markt.

De verwachting is dat providers de tariefsverlagingen minsten voor een deel zullen doorgeven in hun prijzen aan consumenten. Ook KPN zou in de concurrentiestrijd die zou ontstaan dan gedwongen zijn de tarieven aan zijn eigen klanten op de consumentenmarkt moeten gaan verlagen.

BEKIJK OOK:
KPN krijgt forse kritiek om nieuwe tarieven huur glasvezel: ’Verlaging is dooie mus’

’Dode mus’
De tariefsverlagingen die in het oorspronkelijke voorstel stonden, werden door andere partijen in de branche, die klant zijn van KPN echter afgedaan als ’een dode mus’. Ze zouden zeker niet de toen genoemde €200 miljoen aan voordeel zouden opleveren voor de consument. Door de tariefstructuur zouden voor sommige internetsnelheden en pakketten de kosten veel minder dalen, en zouden sommige goedkope tarieven, die nog via koperlijnen kopen de nek worden omgedraaid., luidde onder meer de kritiek uit de branche.

KPN streeft ernaar rond 2026 meer dan 80% van Nederland aan zijn glasvezelnetwerk te hebben verbonden en waar dat mogelijk is, het signaal via de koperen infrastructuur uit te zetten.

BEKIJK OOK:
’Prijsverlaging glasvezel KPN levert huishoudens €200 miljoen op’

Toch marktanalyse
Volgens de ACM is met het verbeterde voorstel aan de belangrijkste bezwaren voldaan. De ACM gaat wel door met het afronde van een marktanalyse, waaruit moet blijken of er toch geen regulering nodig is. In het persbericht van vrijdagochtend staat echter dat daarbij de werkhypothese luidt dat dit niet het geval zal zijn. Ook het stoppen met koperverbindingen, waar sommige providers tegen te hoop liepen, wordt door de ACM toegestaan.

Een woordvoerder van T-Mobile zegt het besluit nog te moeten bestuderen, voor het bedrijf met een reactie kan komen. Brancheorganisatie NL Connect was vanochtend niet direct bereikbaar voor commentaar.

www.telegraaf.nl/financieel/108147490...
voda
0
Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel KPN licht
Aandeel blijft koopwaardig.

(ABM FN-Dow Jones) Barclays heeft het koersdoel van KPN licht verlaagd, van 3,60 tot 3,50 euro maar acht het aandeel nog steeds koopwaardig, met een ongewijzigd Overwogen advies. Dit werd vrijdag bekend.

De Britse bank heeft zijn ramingen voor 2023 neerwaarts bijgesteld en rekent op een impact van circa 70 miljoen euro ten opzichte van 2022 als gevolg van een zwakker macroklimaat en hogere inflatie.

Barclays verwacht dat de EBITDA daardoor 1,6 procent lager uitkomt in 2023 ten opzichte van een eerdere raming. De winst per aandeel en vrije kasstroom komen 4 procent lager uit, aldus Barclays.

De omzetverwachting voor 2023 gaat wel licht omhoog, met 0,5 procent. Ook werden de analisten positiever over de groei van de omzet uit diensten bij de consumententak, die vermoedelijk met 1,8 procent zal stijgen, tegenover een verwachte 0,5 procent in 2022.

Het aandeel KPN noteert vrijdag 0,5 procent lager op 3,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Jefferies verlaagt koersdoel KPN
KPN boekt vooruitgang volgens Jefferies.

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft vrijdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 2,99 naar 2,90 euro bij handhaving van het Houden advies.

KPN heeft in de eerste helft van dit jaar sterke operationele resultaten geboekt en deze trend zal zich ook in het derde kwartaal hebben doorgezet, zo verwachten de analisten.

Vooruitkijkend naar 2023, verwacht Jefferies wel dat KPN tegenwind ervaart door hogere kosten, vooral op het gebied van lonen en energie. Ook de gestegen rentes zullen KPN raken, aangezien het telecombedrijf op een aanzienlijk deel van de schulden een variabele rente betaalt, terwijl de consensus nog rekening houdt met een robuuste groei van de vrije kasstroom.

"We zijn benieuwd hoe KPN tegen deze ontwikkelingen aankijkt en hoe het telecombedrijf de impact daarvan wil indammen", aldus analist Jerry Dellis.

Jefferies paste enkele taxaties aan en kwam zo tot een lager koersdoel.

Het aandeel KPN sloot donderdag op 2,78 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Toekomst79
0
Jefferies of welke andere analist ook, het zijn allemaal koekenbakkers.

De koers zal echt niet hoger worden door dit advies.

Prutsers
voda
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel KPN
Van 3,15 naar 2,90 euro.

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft vrijdag het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,15 naar 2,90 euro bij handhaving van het Neutraal advies.

Op lange termijn is UBS te spreken over KPN en de Nederlandse telecommarkt, maar op korte termijn zal de tegenwind door promotie voor breedband, de inflatie en een versnelde uitrol van het glasvezelnetwerk op de resultaten drukken in 2022 en 2023.

"De grootste onzekerheid ligt evenwel in de vraag of KPN prijsverhogingen voldoende kan doorvoeren om de hogere kosten op te vangen", aldus UBS.

UBS verlaagde de taxaties voor 2022 licht, terwijl de verwachtingen voor de EBITDA en vrije kasstroom in 2023 met 2,5 en 3,8 procent neerwaarts werden bijgesteld tot 2,4 miljard en 840 miljoen euro. De consensus mikt volgens UBS op 2,5 miljard en 883 miljoen euro.

Als gevolg van de lagere taxaties kwam UBS ook tot een lager koersdoel. Na een koersdaling van 20 procent in de afgelopen drie maanden, houden beleggers volgens de analisten vermoedelijk al rekening met neerwaartse bijstellingen van de consensus. Desondanks zal niet eerder dan in januari, wanneer KPN met de cijfers over het vierde kwartaal komt, een ommekeer komen voor het aandeel KPN. "Pas na de cijfers zal er meer zichtbaarheid zijn over het prijsklimaat en de outlook voor 2023." KPN zal na het vierde kwartaal ook weer eigen aandelen gaan inkopen, zo verwacht UBS.

Het aandeel KPN daalde vrijdag licht tot 2,72 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel KPN
Advies blijft kopen.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor KPN verlaagd van 3,40 naar 3,00 euro, in aanloop naar de kwartaalcijfers vanwege de hogere kosten van energie en rente die het resultaat en de kasstroom van telecombedrijven drukken. Dat blijkt maandag uit een analistenrapport.

KPN is overigens beter bestand tegen de prijsdruk dan sectorgenoten, volgens Berenberg, gezien de goede gezondheid van de Nederlandse telecommarkt en de regulering van de glasvezeltarieven, die zekerheid biedt, hoewel de voordelen daarvan nog moeten blijken.

De analisten verwachten dat de doelstellingen van KPN voor dit jaar met gemak zullen worden gehaald, terwijl de doelen voor 2023 beperkt zullen worden aangepast, zonder dat het dividendrendement van 8 procent in gevaar komt.

De Nederlandse telecommarkt groeit weer, dankzij sterke inkomsten uit mobiele diensten terwijl oude risico's van de vaste zakelijke lijn zijn afgebouwd.

De trend zal verder verbeteren, denkt Berenberg, omdat de hoge inflatie kan worden doorberekend aan de klant via prijsverhogingen.

Met zijn hoge aandeelhoudersrendement en winstgroei van circa 5 procent blijft KPN een uitblinker in de sector, volgens de analisten.

Het aandeel KPN sloot maandag op 2,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Beursblik: lichte stijging resultaten KPN verwacht
Winst wel onder druk verwachten analisten.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van 2022 iets beter gepresteerd dan in dezelfde periode vorig jaar, maar de winst daalde wel. Dit blijkt uit de analistenconsensus die het telecombedrijf zelf heeft gepubliceerd.

De gemiddelde voorspelling voor de aangepaste EBITDA na leases ligt op 611 miljoen euro, waar dat in het derde kwartaal van vorig jaar nog 607 miljoen euro was en in het afgelopen tweede kwartaal 595 miljoen euro.

De aangepaste omzet steeg volgens de analisten vermoedelijk met een procent tot 1.324 miljoen euro.

Onder de streep resteerde vermoedelijk een nettowinst van 168 miljoen euro, bijna tien procent minder dan de 185 miljoen euro vorig jaar.

De vrije kasstroom daalde op jaarbasis naar verwachting van 232 naar 220 miljoen euro.

Analisten van Berenberg verwachten dat de hogere energiekosten en rente het resultaat en de kasstroom van het telecombedrijf drukken. KPN is volgens Berenberg wel beter bestand tegen de prijsdruk dan sectorgenoten, gezien de goede gezondheid van de Nederlandse telecommarkt en de regulering van de glasvezeltarieven, die zekerheid biedt, hoewel de voordelen daarvan nog moeten blijken.

Ook UBS wijst op de tegenwind op korte termijn, door promotie voor breedband, de hoge inflatie en een versnelde uitrol van het glasvezelnetwerk, die op de resultaten drukken in 2022 en 2023.

"De grootste onzekerheid ligt evenwel in de vraag of KPN prijsverhogingen voldoende kan doorvoeren om de hogere kosten op te vangen", aldus UBS.

Outlook

KPN verhoogde in juli van dit jaar nog de outlook voor heel 2022. KPN mikt op een vrije kasstroom van circa 850 miljoen euro. De EBITDA na leases zal dit jaar uitkomen op "meer dan" 2,4 miljard euro. Voorafgaand aan de outlookverhoging in juli werd nog gemikt op een EBITDA van 2,4 miljard euro en een vrije kasstroom van 825 miljoen euro. Het telecombedrijf hield in juli wel vast aan het geplande dividend van 14,3 cent per aandeel over heel 2022.

De analisten van Berenberg verwachten dat de doelstellingen van KPN voor dit jaar met gemak zullen worden gehaald, terwijl de doelen voor 2023 beperkt zullen worden aangepast, zonder dat het dividendrendement van 8 procent in gevaar komt.

De trend zal verder verbeteren, denkt Berenberg, omdat de hoge inflatie kan worden doorberekend aan de klant via prijsverhogingen.

De analistenconsensus mikt voor 2022 op een vrije kasstroom van 849 miljoen euro en een aangepaste EBITDA na leases van 2,4 miljard euro.

Vooruitkijkend naar 2023, verwacht Jefferies wel dat KPN tegenwind ervaart door hogere kosten, vooral op het gebied van lonen en energie. Ook de gestegen rentes zullen KPN raken, omdat het telecombedrijf op een aanzienlijk deel van de schulden een variabele rente betaalt, terwijl de consensus nog rekening houdt met een robuuste groei van de vrije kasstroom.

"We zijn benieuwd hoe KPN tegen deze ontwikkelingen aankijkt en hoe het telecombedrijf de impact daarvan wil indammen", aldus analist Jerry Dellis.

Berenberg heeft een koopadvies op KPN, terwijl Jefferies en UBS een Houden en Neutraal advies hanteren.

KPN opent woensdag voorbeurs de boeken. Het aandeel noteert dinsdagmiddag een half procent hoger op 2,70 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Porscheknakker
0
Mijn telefoonkosten zijn door KPN met 6,8% verhoogd. Dat moeten ze niet nog een keer flikken.
voda
0
KPN overtreft verwachtingen
Winst trekt onverwachts aan.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft in het derde kwartaal van 2022 de analistenverwachtingen overtroffen, waarbij de winst onverwachts steeg. Dit bleek woensdagochtend uit cijfers van het telecombedrijf.

"We zien een gezonde klanteninstroom bij zowel de consumententak als zakelijke divisie, vooral binnen de mobiele abonnementen", aldus CEO Joost Farwerck. Opnieuw droeg het mkb sterk bij aan de zakelijke omzet, zo zag de topman. Verder wees Farwerck op de lancering van een groene hybride obligatie, die de duurzaamheidsdoelen van KPN moet ondersteunen.

In het afgelopen kwartaal steeg de aangepaste EBITDA na leases met 1,8 procent tot 618 miljoen euro, waar analisten een stijging tot 611 miljoen euro voorzagen. In het tweede kwartaal bedroeg dit resultaat nog 595 miljoen euro. De EBITDA na leases trok aan, gesteund door een hogere dienstenomzet en lagere indirecte kosten, die deels teniet werden gedaan door hogere directe kosten. De marge bleef min of meer stabiel op 46,2 procent.

De aangepaste omzet steeg volgens met krap twee procent tot 1.337 miljoen euro tegen een verwachting van 1.324 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een winst van 211 miljoen euro, circa 14 procent hoger dan de 185 miljoen euro een jaar eerder. De consensus mikte juist op een winstdaling van bijna 10 procent tot 168 miljoen euro. KPN wees op 37 miljoen euro minder afwaarderingen en amortisatie en een 7 miljoen hogere EBITDA die de impact van een hogere inkomstenbelasting deels konden opvangen.

Ook de vrije kasstroom steeg onverwachts met 14 procent van 232 tot 265 miljoen euro. Analisten mikten vooraf op 220 miljoen euro.

Outlook

KPN handhaafde de in juli verhoogde outlook voor heel 2022. Het telecombedrijf mikt op een vrije kasstroom van circa 850 miljoen euro. De EBITDA na leases zal dit jaar uitkomen op "meer dan" 2,4 miljard euro.

Voorafgaand aan de outlookverhoging in juli werd nog gemikt op een EBITDA van 2,4 miljard euro en een vrije kasstroom van 825 miljoen euro. Het telecombedrijf hield woensdag ook vast aan het geplande dividend van 14,3 cent per aandeel over heel 2022.

De analisten van Berenberg verwachten dat de doelstellingen van KPN voor dit jaar met gemak zullen worden gehaald, terwijl de doelen voor 2023 beperkt zullen worden aangepast, zonder dat het dividendrendement van 8 procent in gevaar komt.

De trend zal verder verbeteren, denkt Berenberg, omdat de hoge inflatie kan worden doorberekend aan de klant via prijsverhogingen.

De analistenconsensus mikt voor 2022 op een vrije kasstroom van 849 miljoen euro en een aangepaste EBITDA na leases van 2,4 miljard euro.

Vooruitkijkend naar 2023, verwacht Jefferies wel dat KPN tegenwind ervaart door hogere kosten, vooral op het gebied van lonen en energie. Ook de gestegen rentes zullen KPN raken, omdat het telecombedrijf op een aanzienlijk deel van de schulden een variabele rente betaalt, terwijl de consensus nog rekening houdt met een robuuste groei van de vrije kasstroom.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Zakelijke markt stuwt omzet KPN
Door WOUTER VAN BERGEN

Updated 22 min geleden
27 min geleden
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - KPN heeft tijdens het afgelopen derde kwartaal goede zaken gedaan in het midden- en kleinbedrijf. Het bedrijf liet woensdagochtend een stijging van de omzet met €26 miljoen zien tot €1,34 miljard, waarvan de helft is geboekt in het mkb, blijkt uit de resultaten.

De zakelijke markt is goed voor ongeveer een derde van de omzet van KPN en is lang een zorgenkindje geweest dat vooral klanten bleef verliezen. Over het tweede kwartaal werd voor het eerste weer groei gemeld in de omzet op de zakelijke markt, omdat de groei op de mkb-markt groter was dan de omzet die KPN op de grootzakelijke markt verloor.

BEKIJK OOK:
KPN stopt laagst betaalde medewerkers extraatje toe voor opvangen inflatie

Ook in het derde kwartaal kromp de omzet op de grootzakelijke markt -die bij KPN groter is dan het mkb-segment- met een miljoen tot €194 miljoen (-0,4%) nog nipt. Het mkb-segment groeide 9,3% naar €151 miljoen.

Tekort aan medewerkers
Ook de verkoop aan consumenten leverde weer hogere inkomsten op, met opnieuw meer huishoudens die overstapten waar KPN glasvezel in de grond legde. Het tempo van aansluitingen van glasvezel in huizen loopt wel iets vertraging op, omdat er onvoldoende Nederlands sprekend personeel te vinden is, die dat kan doen. De derde tak, die communicatie-infrastructuur verhuurt aan andere providers, groeide met 1%.

BEKIJK OOK:
’Prijsverlaging glasvezel KPN levert huishoudens €200 miljoen op’

Het telecombedrijf presteerde over de hele breedte met een omzetstijging van 1,9%, een aangepast bedrijfsresultaat van €618 miljoen en een vrije kasstroom van €265 miljoen licht beter dan analisten in doorsnee hadden geraamd. Voor de rest het hele jaar bevestigde KPN zijn in juli verhoogde verwachting om zijn bedrijfsresultaat ’boven de 2,4 miljard’ te zien eindigen en rond de €850 miljoen aan vrije kasstroom te genereren.

BEKIJK OOK:
KPN krijgt forse kritiek om nieuwe tarieven huur glasvezel: ’Verlaging is dooie mus’

Onzekerheid
Om medewerkers te helpen kondigde de directie in juli een eenmalige bijdrage aan om de inflatie het hoofd te bieden. Hoewel energie, inflatie en hogere rente ook KPN kunnen raken, blijft ceo Joost Farwerck vooralsnog positief. „Kijkend naar de toekomst blijft er een mate van onzekerheid over de impact en duur van de inflatie, maar we werken hard aan maatregelen om deze tegenwind op te vangen.”

BEKIJK OOK:
ACM akkoord met lager tarief glasvezel KPN: ’€230 miljoen voordeel klant’

www.telegraaf.nl/financieel/123962177...
voda
0
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel KPN

Van 3,00 naar 3,20 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft dinsdag het koersdoel voor KPN verhoogd van 3,00 naar 3,20 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Usman Ghazi merkte op dat steeds meer mensen in Nederland glasvezel hebben. Gezien het grote marktaandeel van KPN op de glasvezelmarkt en het hoge rendement dat het telecombedrijf weet te realiseren op investeringen hierin, is KPN volgens Berenberg goed gepositioneerd om zijn sterke positie verder uit te breiden.

Ghazi verwacht op termijn een "significant" rendement op het geïnvesteerde kapitaal. Ook nam KPN wat zorgen weg over de outlook voor 2023 met de cijfers over het derde kwartaal, zo meent de analist.

"KPN blijft onze favoriet in de telecomsector", aldus Ghazi.

Het aandeel KPN sloot maandag op 2,79 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Energiekosten verdrijven KPN uit Haags hoofdkantoor
Door WOUTER VAN BERGEN

Updated Gisteren, 20:24
Gisteren, 20:21
in FINANCIEEL

AMSTERDAM - KPN vertrekt helemaal uit zijn voormalige hoofdkantoor aan het Maanplein in Den Haag. Door de kantoorlocatie te sluiten denkt KPN jaarlijks voor €1,5 miljoen aan energie- en facilitaire kosten te besparen.

KPN heeft nog een huurcontract tot 2028, maar laat zijn kantoor in Den Haag nu al leeg achter. ANP/HH

De 21.000 vierkante meter werkvloer is overbodig geworden nu veel minder mensen naar kantoor komen dan vroeger. Personeel rond Den Haag kan zich vanaf begin volgend jaar vervoegen bij collega’s in Zoetermeer, waar KPN zijn kantooractiviteiten in de regio concentreert. „Als mensen naar kantoor komen, willen ze wel dat er andere mensen zijn”, zegt Jeroen Cox, verantwoordelijk voor milieu en energie bij KPN.

BEKIJK OOK:
KPN stopt laagst betaalde medewerkers extraatje toe voor opvangen inflatie

KPN streek in de jaren negentig neer op het Maanplein, toen het na de privatisering terugkeerde naar Den Haag vanuit Groningen. Daar was KPN als gevolg van het ’spreidingsbeleid’ van het kabinet als staatsbedrijf heen gedirigeerd, tot ergernis van de hoofddirectie destijds. Midden vorig decennium werkten nog 4000 mensen op het complex. In 2017 betrok de hoofddirectie plus een deel van het personeel een nieuw onderkomen op de Rotterdamse Kop van Zuid. Er werken nu nog tussen de 200 en 300 KPN’ers op het Maanplein.

Huurcontract
KPN’s huurcontract loopt nog tot 2028. Een deel van het complex dat ooit twaalf kantoorgebouwen en 77.000 vierkante meter omvatte, is enkele jaren geleden omgebouwd tot huurwoningen.

BEKIJK OOK:
Ondernemers in grote onzekerheid: hoe overleven we de winter?

Behalve het sluiten van het oude hoofdkantoor probeert KPN ook elders energie te besparen. Door de hoge tarieven dreigt de energienota in 2023 met zo’n €50 tot €60 miljoen op te lopen tot boven de €100 miljoen, vertelde eerder cfo Chris Figee. Volgens Cox wordt de grootste winst gehaald door moderne, slimmere apparaten in te zetten in netwerken en datacentra, die zuiniger met energie omgaan. „Zo verbruiken we nu al 45% minder energie dan tien jaar geleden, terwijl we 24 keer zoveel data transporteren”, zegt hij. Daarnaast investeert KPN in zonnepanelen en probeert het extra te letten op het dichthouden van de deuren van winkels en het uitschakelen van verlichting en monitoren na werktijd, zegt Cox. „Dat is een kwestie van menselijk gedrag dat we stimuleren.”

www.telegraaf.nl/financieel/121289027...
voda
0
KPN toont '20 keer sneller internet' via glasvezel
- Gisteren om 12:03

Over een paar jaar wordt internet via glasvezel twintig keer sneller dan nu, verwacht KPN. De provider demonstreerde vandaag de 'internetsnelheid van de toekomst'.

KPN heeft vandaag met een snelheidstest laten zien dat het huidige glasvezelnetwerk geschikt is voor zeer hoge snelheden. Bij de test werd een up- en downloadsnelheid van bijna 20 gigabit per seconde gehaald, zo'n twintig keer sneller dan de huidige maximale internetsnelheid, 1 gigabit per seconde. De test werd gedaan in samenwerking met Nokia.

In 'de nabije toekomst' komen deze hogere internetsnelheden beschikbaar voor consumenten. "Binnenkort kun je een hele serie downloaden in drie seconden", aldus een woordvoerder bij de demonstratie.

Dierenkliniek
KPN deed de test met de hoge internetsnelheid in een dierenkliniek, omdat er in de dierengeneeskunde relatief veel data naar de cloud worden gestuurd. "Wij zouden nu al gebaat zijn hogere internetsnelheden. Denk bijvoorbeeld aan MRI-scans. Dit zijn zware bestanden, waar we graag een cloudoplossing voor zouden zien, zodat dierenartsen scans vanuit meerdere vestigingen kunnen beoordelen", aldus Mark Holtkamp van het Rotterdamse Caressa Dierenziekenhuis. "Dat zou ons nog efficiënter maken en ervoor zorgen dat de dieren en hun baasjes beter en nog sneller geholpen kunnen worden."

© Aangeboden door RTL Nieuws

Minder energieverbruik
De snelheidstest werd gedaan over een standaard PON-glasvezelverbinding. Dat is een techniek waarbij de glasvezel in de meterkast via splitters naar de centrale loopt. "Bijkomende voordelen zijn dat het netwerk minder energie verbruikt en er minder straatmeubilair nodig is omdat de splitters veelal onder de grond worden weggewerkt. Het netwerk is met deze techniek bovendien op afstand bestuurbaar, waardoor er minder bezoek van monteurs nodig is", aldus KPN.

Volgens Babak Fouladi, lid van de Raad van Bestuur van KPN, toont de demonstratie aan 'dat zeer hoge snelheden van vitaal belang zijn voor de digitale toekomst van Nederland'.

Uitrol glasvezel
KPN is al jaren bezig met de uitrol van glasvezel ter vervanging van het kopernetwerk. Samen met Glaspoort, het gezamenlijke glasvezelbedrijf van KPN en pensioenfonds ABP, is nu in 46 procent van het land glasvezel aangelegd. Ook concurrenten als Delta Fiber en Open Dutch Fiber leggen glasvezel aan.

Nederland telde in het tweede kwartaal in totaal 5 miljoen glasvezelaansluitingen, waarvan er 2,3 miljoen in gebruik waren. In 2026 willen KPN en Glaspoort 80 procent van de Nederlandse huishoudens hebben aangesloten op glasvezel. Andere providers kunnen toegang krijgen tot de glasvezelnetwerken van KPN en Glaspoort om hun eigen internetdiensten aan te bieden.

Ongelijkmatig verdeeld over het land
Onlangs constateerde de Autoriteit Consument & Markt (ACM) dat de beschikbaarheid van glasvezel ongelijkmatig over het land verdeeld is. Onder andere in de Randstad en in relatief dunbevolkte gebieden in Zeeland, Groningen en Limburg loopt de glasvezeluitrol nog achter.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/k...
voda
0
KPN draagt ex-topman Randstad voor als commissaris

Ben Noteboom voorgedragen.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft ex-topman Ben Noteboom van Randstad voorgedragen als commissaris. Dit meldde het telecombedrijf vrijdagochtend.

Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van KPN op 12 april 2023. Noteboom volgt bij goedkeuring door de vergadering Peter Hartman op, die terugtreedt na zijn tweede termijn als commissaris.

Noteboom is ook onder meer voorzitter van de raad van commissarissen van Vopak en is commissaris bij Aegon.

De benoeming van Noteboom is voor een termijn van vier jaar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Advies van Bank of America Merrill Lynch over KPN
Beurshuis Bank of America Merrill Lynch
Aandeel KPN Koninklijke
Datum 05 december 2022
Advies Kopen
Koersdoel 3,15 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 5 december 2022 brengen de analisten van Bank of America Merrill Lynch het beleggingsadvies "kopen" uit voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 3,15 EUR.
2.611 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:35
Koers 3,449
Verschil +0,032 (+0,94%)
Hoog 3,451
Laag 3,418
Volume 1.029.483
Volume gemiddeld 13.836.390
Volume gisteren 19.686.422

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront