Arcadis « Terug naar discussie overzicht

Arcadis 2022

82 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
voda
0
07:02
*Arcadis ziet kostensynergie van 8 miljoen euro
07:02
*Arcadis neemt DPS Group over
07:02
*Arcadis waardeert DPS op 295 miljoen euro
07:02
*DPS omzet in 2021 was 289 miljoen euro
voda
0
Arcadis neemt DPS over
Waardeert DPS op 295 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis neemt DPS Group over en betaalt daarvoor 232 miljoen euro. Dit maakte het bedrijf woensdagochtend bekend.

DPS is een Ierse onderneming actief in consultancy, engineering en bouwbeheerbedrijf in de sectoren life science en halfgeleiders. DPS heeft volgens Arcadis een sterke positie in Noord-Amerika en Europa en de activiteiten van het bedrijf overlappen goed met die van Arcadis. DPS heeft 2.850 werknemers in dienst en genereerde in 2021 circa 289 miljoen euro in omzet.

Arcadis waardeert DPS op een ondernemingswaarde van 295 miljoen euro en Arcadis financiert de overname volledig met schulden. Een huidige bruglening voor de overname van IBI Group is verhoogd, terwijl Arcadis ook kan putten uit nog ongebruikte kredietfaciliteiten.

Als gevolg van de overname verwacht Arcadis dat het aan de bovenkant van de afgegeven doelstelling van een schuldratio van 1,5 tot 2,5 uit zal komen tegen het einde van 2022. In 2023 wil Arcadis de schulden afbouwen, met behulp van een naar eigen zeggen sterk orderboek en een solide kasstroom.

Arcadis schat de kostensynergiën in op 8 miljoen euro ofwel 2,8 procent van de omzet in 2021. Het bedrijf verwacht deze besparingen binnen de eerste drie jaar na afronding van de overname volledig te kunnen realiseren.

De overname is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door onder meer regelgevende instanties. Arcadis verwacht na goedkeuring de overname nog voor het einde van dit jaar af te kunnen ronden.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
1
Beursblik: grote overname Arcadis
Degroof Petercam handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft met DPS Group een grote overname gedaan. Dit oordeelde analist Luuk van Beek van Degroof Petercam woensdag.

DPS zal de marktpositie van Arcadis in twee snelgroeiende marktsegmenten verder versterken, zo denkt de analist. De winstgevendheid van DPS ligt wel significant lager dan bij Arcadis, maar dat gat zal kleiner worden zodra de beoogde synergievoordelen worden gerealiseerd, aldus Van Beek. De relatief lage multiple die Arcadis betaalt, weerspiegelt volgens hem ook dat verschil in winstgevendheid.

Na de recent aangekondigde overname van IBI, is dit opnieuw een omvangrijke overname voor Arcadis, zo oordeelde de analist. "Het is duidelijk een breuk met het verleden voor Arcadis, dat sinds 2014 vooral op autonome basis wilde groeien en alleen kleine overnames deed", aldus Van Beek. "Gezien de relatief hoge schulden na de twee transacties, verwachten we dat Arcadis nu even een pas op de plaats zal maken. Dat zal tijd geven om de nieuwe aanwinsten netjes te integreren. Het feit dat beide bedrijven elkaar goed aanvullen, zal dit proces versnellen."

Van Beek denkt dat DPS de EBITDA van Arcadis in 2023 met circa 8 procent verhoogt. "En meer in de jaren daarna, dankzij de stijgende synergievoordelen."

Degroof Petercam handhaafde het Houden advies op Arcadis met een koersdoel van 49,00 euro. Het aandeel Arcadis sloot dinsdag op 35,36 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
relpinda
0
Arcadis neemt DPS Group over: het creëren van een leidende wereldwijde positie in consultancy, engineering en constructiemanagement voor de Life Sciences en Semiconductor-productiemarkt
Nieuws via RSS voor Arcadis
05 oktober 2022 07:00
Doorgaan met het versnellen van Arcadis’ 2021-2023 ‘Maximizing Impact’-strategie:

Sterk positioneert Arcadis in de snelgroeiende en veerkrachtige sectoren Life Sciences en Semiconductor manufacturing
Creëert een full-service adviseur voor hightech industriële productieklanten, waarbij het complementaire serviceaanbod van DPS en Arcadis wordt gecombineerd
Mogelijkheid om gebruik te maken van de sterke capaciteiten, ervaring en langdurige klantrelaties van DPS met 's werelds grootste farmaceutische en halfgeleiderproductiebedrijven
Grotere omvang stimuleert schaalmogelijkheden en kostensynergieën door verbeterde operationele efficiëntie en rationalisatie van organisatieontwerp
Amsterdam, 5 oktober 2022 – Arcadis, de toonaangevende wereldwijde ontwerp- en adviesorganisatie voor natuurlijke en gebouwde activa, is verheugd aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft gesloten voor de overname van DPS Group, een toonaangevend advies-, engineering- en constructiebeheerbedrijf voor Life Sciences en Semiconductor-faciliteiten . DPS heeft een sterke aanwezigheid in Noord-Amerika en Europa en langdurige klantrelaties met 's werelds grootste farmaceutische en halfgeleiderproducenten. Met deze overname zal Arcadis een leidende wereldwijde positie verwerven in de twee snelgroeiende productiemarkten en een verder verbeterd en geïntegreerd full-service aanbod creëren.

Peter Oosterveer, Chief Executive Officer van Arcadis: “De voorgenomen overname van DPS markeert een nieuwe belangrijke mijlpaal in de implementatie van Arcadis’ 2021-2023 ‘Maximizing Impact’-strategie en onze focus op het schalen van ons bedrijf en het leveren van een verbeterd serviceaanbod aan klanten. Samen met het team van 2.850 getalenteerde consultants, procesingenieurs en programmamanagers van DPS in de VS en Europa, kunnen we voortbouwen op het succes van Arcadis bij de levering van hightechfaciliteiten. Het is onze ambitie om een ??wereldleider te zijn in de snelgroeiende en veerkrachtige markten voor Life Sciences en Semiconductor-productie. De gecombineerde sterke punten van onze beide organisaties zullen ons in staat stellen de kwaliteit van leven te verbeteren voor de gemeenschappen die we allemaal dienen, terwijl we ons vermogen versterken om een ??volledige service en naadloos aanbod te leveren aan nieuwe en bestaande klanten over de hele wereld.”

Frank Keogh, DPS Chief Executive Officer zei: “Vandaag markeert een belangrijke stap in de evolutie van DPS. In de afgelopen jaren hebben we ons bedrijf laten groeien tot een leider in de sectoren Life Sciences en Semiconductor-productie. Ik ben er trots op de krachten te bundelen met Arcadis. Samen met Arcadis kunnen we onze klanten een uitgebreidere reeks oplossingen bieden en ons bedrijf blijven laten groeien.”

AANZIENLIJKE WAARDECREATIE UIT INKOMSTEN EN KOSTENSYNERGIEN
DPS heeft zijn hoofdkantoor in Ierland en heeft meer dan 2.850 hoogopgeleide medewerkers in de VS en Europa. Het genereerde € 289 miljoen aan netto-inkomsten in 2021, met een netto-omzetgroei CAGR van 21% tussen 2019 en 2021. Het is een toonaangevende leverancier van projectdiensten aan wereldwijd toonaangevende klanten in de farmaceutische industrie, biotechnologie, nieuwe therapieën, medische technologieën en de productie van halfgeleiders . Deze sectoren zullen naar verwachting in de komende jaren een groei met dubbele cijfers realiseren als gevolg van door het overheidsbeleid aangestuurde investeringen - zoals de Europese en Amerikaanse Chips Acts - en particuliere investeringen, aangezien klanten ernaar streven de productiecapaciteit over de hele wereld te vergroten, wat resulteert in grote investeringen in de VS en Europa specifiek.
relpinda
0
De advies-, engineering- en constructiemanagementactiviteiten van DPS zijn in hoge mate complementair aan die van Arcadis; Arcadis Places biedt momenteel Life Sciences-klanten diensten aan, waaronder het beheer van kapitaaluitgavenprogramma's voor werkplekken, R&D-faciliteiten en nutsbedrijven, en Arcadis Resilience ondersteunt Life Sciences-klanten bij het herstellen van sites, advies over duurzaamheid en netto-zero-oplossingen.

DPS biedt diensten aan in de verschillende projectfasen en is bijzonder sterk in fabricagetechniek en procesontwerp. De combinatie Arcadis-DPS biedt klanten een one-stop-shop, full-service provider. De grotere omvang zal leiden tot hogere winstpercentages bij grotere projecten, in een markt die steeds meer de voorkeur geeft aan een enkele vertrouwde adviseur, gezien de complexe, door regelgeving gestuurde marktvereisten. Daarnaast wordt verwacht dat Arcadis de productietechnische vaardigheden van DPS zal benutten voor industriële productieklanten, zoals de snelgroeiende gigafabrieken voor EV-batterijen. DPS en Arcadis hebben een geschiedenis van succesvolle samenwerking, wat werd aangetoond door de levering van faciliteiten aan meerdere grote farmaceutische klanten.

Kostensynergieën worden geschat op € 8 miljoen, of 2,8% van de inkomsten van 2021, die naar verwachting binnen drie jaar na de sluitingsdatum volledig zullen worden gerealiseerd, en worden aangedreven door verbeterde operationele efficiëntie en rationalisatie van het organisatieontwerp.

DPS wordt onderdeel van de Arcadis' Places GBA, waardoor een toekomstbestendige en veerkrachtigere business area wordt gecreëerd waarbij meer dan 80% van de netto-inkomsten van haar klanten (pro forma) gerelateerd zal zijn aan industriële productie, life sciences, technologie, halfgeleiders, automotive, ruimtevaart- of overheidssectoren; het leveren van diensten in een reeks activaklassen, zoals productiefaciliteiten, R&D, logistiek, datacenters en openbare gebouwen, waaronder universiteiten, transportknooppunten, ziekenhuizen en defensiefaciliteiten.

TRANSACTIE DETAILS
De overname van DPS voor een contante vergoeding van € 232 miljoen of een ondernemingswaarde van ongeveer € 295 miljoen vertegenwoordigt 8,1x de geschatte EBITDA van DPS voor 2022, of 6,7x postsynergieën.

De transactie zal volledig met schulden worden gefinancierd. De bestaande overbruggingskredietfaciliteit voor de overname van IBI Group is verhoogd, naast het opnemen van ongebruikte toegezegde kredietfaciliteiten en het gebruik van beschikbare contanten. Pro forma voor de transactie Arcadis verwacht tegen het einde van 2022 rond de bovenkant van zijn beoogde financiële hefboombereik van 1,5x - 2,5x nettoschuld / EBITDA te zitten en in 2023 te deleveren, gezien zijn solide trackrecord op het gebied van contante conversie en sterk orderboek. Als onderdeel van zijn financieringsstrategie heeft Arcadis een overeenkomst gesloten met Standard & Poor's om een ??kredietbeoordeling te verkrijgen en verwacht het een pro forma kredietbeoordeling van investeringskwaliteit te ontvangen voor de IBI- en DPS-transacties.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voltooiingsvoorwaarden, waaronder goedkeuringen van regelgevende instanties. Arcadis verwacht dat de transactie voor eind 2022 wordt afgerond.

CONFERENTIE OPROEP
Arcadis houdt vandaag om 10:00 uur CET een conference call waarin Peter Oosterveer (CEO Arcadis) en Virginie Duperat-Vergne (CFO van Arcadis) de overname bespreken. Een live audiocast van de telefonische vergadering is toegankelijk via deze link of is te vinden op de Arcadis Investor Relations-website. Een herhaling en transcript zijn binnen 24 uur na het gesprek beschikbaar.

OVER ARCADIS
Arcadis is een toonaangevende wereldwijde Design & Consultancy-organisatie voor natuurlijke en gebouwde activa. Door onze diepgaande inzichten in de marktsector en collectieve ontwerp-, consultancy-, engineering-, project- en managementdiensten toe te passen, werken we samen met onze klanten om uitzonderlijke en duurzame resultaten te leveren gedurende de levenscyclus van hun natuurlijke en gebouwde activa. We zijn met 33.000 mensen actief in meer dan 70 landen en genereren € 3,8 miljard aan bruto-inkomsten (gebaseerd op
ischav2
0
Vandaag forse stijging onder hoog volume. Met een supersterke dollar zou verkoop van Callison een optie kunnen zijn? Vind het toch wel opvallend.
voda
0
09:09
*KBC Securities verhoogt advies Arcadis van Accumuleren naar Kopen
09:09
*KBC Securities verlaagt koersdoel Arcadis van 46,00 naar 41,0 euro
voda
0
Beursblik: KBC zet Acardis op kooplijst
Koersdoel wel van 46,00 naar 41,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het advies voor Arcadis verhoogd van Accumuleren naar Kopen, maar het koersdoel ging wel van 46,00 naar 41,00 euro.

Analisten van KBC pasten hun taxaties aan na twee grote overnames door Arcadis en een ander economisch klimaat. Die overnames betekenen dat de schuld van Arcadis ook stijgt, en dat is in deze onzekere tijden een moedig besluit vindt KBC.

De sterke groeitrends, naar verwachting een verdere margeverhoging op middellange termijn en een conservatieve waardering waren aanleiding voor de adviesverhoging. Wel ging het koersdoel omlaag, vanwege de hogere rente en een wat voorzichtigheid ten aanzien van de ontwikkeling van de marges op korte termijn.

Het aandeel Arcadis steeg vrijdagochtend met 2,4 procent tot 34,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Arcadis aan de slag met kademuur Europahaven
Geen financiele details.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis is door het Rotterdamse Havenbedrijf geselecteerd voor het ontwerp en de ondersteuning bij de aanbesteding rondom de herontwikkeling van kademuurconstructies van de Europahaven. Dit meldde Arcadis dinsdag voorbeurs.

Het gaat om een aanpassing van de bestaande kademuur met een lengte van 2,6 kilometer en een ongeveer 450 meter lange nieuwe kademuur. Arcadis werkt voor deze opdracht samen met het Spaanse ingenieursbureau TYPSA.

Arcadis meldde geen financiële details.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Petex
2
Toch enigszins verbaasd hoe rustig het is hier op het forum Arcadis....
Ik heb hem redelijk fors in porto genomen, gezien de business en verwevenheid met (klimaat)agenda's waarvan je rustig kan zeggen
dat dit steeds meer "hot business" aan het worden is en daarvoor ook fors budget voor gecreëerd wordt.
Zeer benieuwd naar de ontwikkelingen de komende tijd, zeker gezien de overnames die gedaan worden.
Lunpro20
0
Stephan010
0
voda
0
Flinke omzetgroei voor Arcadis
Volgend jaar nieuwe topman.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft in het derde kwartaal van 2022 meer omzet behaald dankzij een aanhoudende sterke vraag. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers die het advies- en ingenieursbureau verstrekte.

CEO Peter Oosterveer sprak in een toelichting van een groeiende vraag in de drie hoofd divisies, met grote opdrachten in onder meer Amerika en Duitsland.

Arcadis kondigde ook aan dat topman Oosterveer na zes jaar in functie volgend jaar zal aftreden. Alan Brooks, de huidige operationeel directeur, is genomineerd om tijdens tijden de jaarvergadering in mei 2023 aangewezen te worden als opvolger. Brooks is sinds 2011 werkzaam bij Arcadis.

Kwartaalresultaten

De netto-omzet viel in het afgelopen kwartaal op jaarbasis 16 procent hoger uit op 740 miljoen euro. De operationele EBITDA-marge verbeterde daarbij van 13,1 naar 13,6 procent en de operationele EBITA-marge van 9,5 naar 10,3 procent.

De vrije kasstroom halveerde evenwel, van 75 miljoen euro naar 38 miljoen euro.

De orderportefeuille steeg in het derde kwartaal op jaarbasis met 32 procent en staat nu op ruim 2,8 miljard euro.

De nettoschuld steeg van 298 naar 880 miljoen euro vanwege de overname van IBI.

Gemiddeld staat een factuur van Arcadis 72 dagen uit. Dat was vorig jaar eind september 74.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
ischav2
0
Op het eerste oog goede cijfers, alleen kasstroom negatief puntje. Ik neem aan dat het autonome groei betreft, dus zonde4 de recente overnames. Long Arcadis.
ischav2
0
Antwoord in statement over organische groei:

ORDER INTAKE & BACKLOG

At the end of September 2022 backlog reached a record high level of €2,813 million (Q3‘21: €2,126 million), of which €530 million was added through the acquisition of the IBI Group. Strong order intake, with almost no cancellations in the quarter resulted in a solid organic backlog growth of 5.0% year-over-year, with a positive contribution of all three GBAs
ischav2
0
Nogal een lauwe ontvangst, topman gaat weg, zou dat de cijfer presentatie bederven? Op zich zijn de cijfers bij nadere bestudering niet verkeerd.
Stalin
1
Cijfers dik en dik in orde. Ik blijf hier mooi long inzitten, enige minpuntje is de overdreven rust op het forum ; )
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Arcadis
Van 47,00 naar 43,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft donderdag het koersdoel voor Arcadis verlaagd van 47,00 naar 43,00 euro bij handhaving van het Houden advies.

Arcadis heeft een sterk derde kwartaal achter de rug, zo oordeelde analist Luuk van Beek. De autonome groei van 11 procent noemde hij indrukwekkend, terwijl de analist ook wees op de autonome groei van het orderboek in alle segmenten.

De analist wees wel op een eenmalige provisie van 49 miljoen voor overnamekosten en een verlies op de desinvestering van de activiteiten in Singapore, Maleisië, Hongkong, Zwitserland en Frankrijk.

Ook merkte de analist op dat CEO Peter Oosterveer terugtreedt in mei volgend jaar. COO Alan Brookes zal het stokje overnemen. "Een ietwat onhandige timing voor een wisseling van de wacht", zo oordeelde Van Beek. "Het bedrijf heeft net twee grote overnames aangekondigd na jaren zonder dergelijke deals. We hadden gehoopt dat Oosterveer aan het roer zou staan bij de integratie van die overnames. Het trackrecord van Arcadis in het integreren van acquisities is gemengd, maar Oosterveer heeft hier een sterke reputatie in opgebouwd."

De analist verlaagde het koersdoel vanwege de gestegen rentes en een verandering in de waardering van sectorgenoten. Verder verwacht de analist geen grote wijzigingen aan te hoeven brengen in zijn taxaties.

Het aandeel Arcadis daalde donderdagochtend met 1,9 procent tot 34,16 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Petex
0
Bizarre afstraffing vandaag.
Ik maak mijzelf persoonlijk geen zorgen om dit aandeel.
De toekomst kan niet anders dan zeer rooskleurig zijn.
Aandelen reageren in het algemeen zeer volatiel in deze tijden.... beter de blik blijven houden op de langere termijn.
82 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 59,150
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 60,050
Laag 58,850
Volume 197.120
Volume gemiddeld 136.054
Volume gisteren 197.120

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront