Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: het Damrak kent vandaag veel winnaars

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Coen Grutters

Coen Grutters is redacteur van IEX.

Meer over Coen Grutters

Recente artikelen van Coen Grutters

  1. jan '23 Slotcall: Arbeidscontracten in techsector massaal door de shredder 24
  2. jan '23 Slotcall: ‘Cryptobeleggers zetten Accsys per ongeluk 7% hoger’ 18
  3. jan '23 Slotcall: Lagarde adviseert beleggers hun posities te herzien 29

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 oktober 2022 18:14
    Ook een vraag voor de Podcast: PostNL.....iedere dag is er wel wat en dat te bedenken dat de CEO, Mevrouw H. Verhagen' na de mislukte BPost-overname meldde: 5,75 op eigen kracht. Ik ben op zoek naar het betreffende interview, artikel etc. waar Verhagen deze uitspraak deed. Graag uw informatie en dank daarvoor.
  2. aquarius57 27 oktober 2022 18:32
    Vraag voor de podcast: Aandelen gaan naar beneden, evenals obligaties, goud doet niks, rente op een spaarrekening is veel minder dan de inflatie Waarin te beleggen als men simpelweg een vermogen in stand wil houden. Het rendement zou dan gelijk moeten zijn aan de inflatie en bij voorkeur in verband met belastingen nog iets hoger. Energie aandelen hebben het de afgelopen tijd goed gedaan, maar dat kan natuurlijk zo weer veranderen.
  3. forum rang 4 BowmoreBoerke 27 oktober 2022 18:42
    Vraag voor de podcast:
    Jullie zijn vaak niet heel positief over short gaan en turbo producten vanwege de risico's. Maar short gaan met een turbo lijkt mij de meest veilige manier van short gaan - je kunt immers niet meer verliezen dan de inleg. In deze bear market maak ik hier graag gebruik van. Hoe kijken jullie hier tegenaan? Groeten Frank
  4. forum rang 4 lanciared 27 oktober 2022 19:03
    ( Kom uit Vlaanderen) :
    Vraag voor de Podcast ; eerder een bemerking, waar Jullie waarschijnlijk ook geen raad mee weten :
    Om te beginnen , bij ons in Vlaanderen was er een tijdje terug een beleggerspel, de beurs van Charlotte en Cedric. Wat zat in hun portefeuille : Alibaba, Baidu, Prosus ( Tencent,) ....
    Nu in mijn kennissenkring : Allen hebben ze natuurlijk een stuk of 3 / 4 namen van de Am. Big Tech bedrijven, allen ook heel wat Chinese aandelen, de gekende namen. ( Je kent ze ook wel : JD , Prosus hebben ze allen, Alibaba, Baidu..)

    Dit heeft niet bepaald nu te maken met het wat slechtere beursklimaat, want was verleden jaar midzomer / najaar ( en veel vroeger)
    En dan ...... Wanneer ik ze iets tracht te vertellen over zovele mooie Small en / of Mid cap aandelen op de Amsterdamse Beurs. Daar halen ze hun neus voor op. Ze kennen er niets van. Willen er niets van weten. Zijn er niet in geintereseerd, en geen haar op hun hoofd denkt er al maar aan om erin te beleggen.
    Nochthans dus, bijna allen zijn ze gek en enthousiast over die Chinese bedrijven ( die ze eignlijk in de grond ook niet zullen kennen). Maar dachten dat ze ze moesten hebben. Ze moesten erin zitten.
    ( Nu kun je je zelf afvragen : Moet ik wel in China zitten ? ( Voor mij : Neen ) )
    Maar zo die complete afkeer / niet de minste interesse in die Nl. Mid of small cap fondsen.
    Ik vind dit raar. Er zijn er zovele, ( bij Jullie) die duidelijk zoveel te laag gewaardeerd staan.
    ( En zelfs enkelen in mijn buurt : ( najaar 2021) nog veel liever Russische bedrijven)
    Raar. Ik kan het niet begrijpen. En ... probeer bij hun er iets aan trachten te veranderen, maar gaat niet.

    Lancia
  5. forum rang 8 Lepre Chaun 27 oktober 2022 19:57
    quote:

    g.raaier schreef op 27 oktober 2022 18:19:

    Vraag voor de podcast: Meta vandaag ruim min 20 procent oftewel vandaag is er 80 miljard aan beurswaarde verdampt. Is dat niet wat overdreven? Waren de cijfers echt ZO slecht?
    Ja ze waren echt slecht , Ik zelf vond AB Inbev prachtige cijfers hebben .
    Dus verkoop snel je Meta/Facebook meuk en koop AB Inbev (beters als Heineken )
  6. Robodinho 27 oktober 2022 19:59
    Vraag voor de podcast (eigenlijk een hele simpele); ASMI en Besi vielen (licht) tegen met hun cijfers terwijl ASML eigenlijk blowout cijfers had en voor mij wel bewijst in een roerige markt toch een heel stuk minder cyclisch is. Waarom wordt ASML dan toch in de mindere cijfers van de andere Nederlandse chippers meegetrokken? Je kan wat mij betreft zeggen dat de beleggingspropisitie voor ASML duidelijk anders is dan de andere twee
  7. Mr Vlaanderen 27 oktober 2022 20:40
    Podcast: Beste heren, ik luister al enkele jaren met veel plezier naar jullie podcast / ben ook IEX premium lid.
    Enige tijd geleden hadden jullie aangekondigd om bij elk ‘premium’advies ook een risico inschatting mee te delen. Ik stel vast dat dit nog niet operationeel is. Wanneer zou dit komen? Lijkt me zeer interessant om ook een beter inzicht te hebben in de risico/beta van mijn aandelenportefeuille.
    Alvast bedankt!
  8. DivKing 27 oktober 2022 20:49
    Beste AJ en Niels, is er al iets bekend voor wat betreft de belasting op zogenoemde ‘ overwinst’ die Shell in het VK gaat krijgen na de wisseling van pm in het VK? En is mijn veronderstelling juist dat een claim van de Nederlandse overheid op winsten juridisch zal worden afgeschoten omdat Shell statutair in het vk zit? Dit kan nogal uitmaken voor de aandeelhoudersreturn en maakt dat gedurende het bezit van velen de spelregels worden gewijzigd. Ook problematisch mijns inziens. Met een knipoog vraag ik daarbij nog: zijn er al plannen om bij ‘onderwinst’ staatssteun te geven aan Shell?
  9. forum rang 4 Housepartyy 27 oktober 2022 21:48
    quote:

    aquarius57 schreef op 27 oktober 2022 18:32:

    Vraag voor de podcast: Aandelen gaan naar beneden, evenals obligaties, goud doet niks, rente op een spaarrekening is veel minder dan de inflatie Waarin te beleggen als men simpelweg een vermogen in stand wil houden. Het rendement zou dan gelijk moeten zijn aan de inflatie en bij voorkeur in verband met belastingen nog iets hoger. Energie aandelen hebben het de afgelopen tijd goed gedaan, maar dat kan natuurlijk zo weer veranderen.
    Goud doet niks? In euro's zit het binnen 5% van ath en is bezig met een major bullflag...

    www.bullionbypost.eu/gold-price/10-ye...
  10. BabyGenius 27 oktober 2022 21:57
    Als relatief nieuwe Premium-abonnee vraag ik me af aan welke criteria een aandeel moet voldoen alvorens deze gevolgd wordt door de IEX-analisten. Als Vlaming ben ik benieuwd naar jullie adviezen over Belgische aandelen, maar ik merk dat verschillende daarvan na verloop van tijd niet meer geüpdatet worden. Uiteraard geen onoverkomelijk probleem aangezien er genoeg vuurwerk is op het Damrak.
  11. beterwisdanonwis 28 oktober 2022 10:33
    Kan iemand mij vertellen welke delen van de industrie in Europa oververhit zijn?
    De ECB wil immers de economie verder afkoelen en heeft daarom de rente met 0,75% verhoogd. Volgens mij zitten we vet in een recessie en hebben juist een stimulans nodig. De inflatie heeft immers niets van doen met een oververhitte economie; enkel en alleen door Putin die aan de gashendel zit. Ik maak me over de uitlatingen van de ECB ongelooflijk kwaad (allerlei kwalificaties over onkunde komen in me op), en ik ben zeker niet de enige (ook steeds meer financiers fronsen de wenkbrauwen). Als de ECB reden zou zijn "we moeten niet te veel uit de pas lopen met de rente ontwikkelingen in de US" dan heb ik er nog enigszins vree mee en dat lijkt logisch (ivm Euro/Dollar verhoudingen), Echter ook voor de US geldt (in mindere mate) dat de rentestappen mi niet juist zijn om de redenen hierboven genoemd.
    Graag zie ik meningen.
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links