ForFarmers « Terug naar discussie overzicht

ForFarmers 2022

535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
alida1
0
quote:

Moneyball schreef op 17 oktober 2022 09:50:

Geen koers?
de bied en laat is wel hoger
voda
0
PERSBERICHT: ForFarmers N.V.: ForFarmers kondigt vertrek CEO Chris Deen aan
Lochem, 19 oktober 2022

ForFarmers kondigt vertrek CEO Chris Deen aan

ForFarmers N.V. kondigt het vertrek aan van Chris Deen, CEO, per 1 februari 2023. Vorige maand maakte ForFarmers bekend dat hij als gevolg van gezondheidsredenen voor langere tijd afwezig zou zijn. Chris Deen heeft nu besloten zijn functie als CEO neer te leggen en ForFarmers te verlaten zodat hij zich volledig kan richten op zijn herstel.

Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Wij danken Chris voor zijn inzet. We betreuren maar respecteren zijn besluit en wensen hem een voorspoedig herstel."

De Raad van Commissarissen start met het proces voor de opvolging van Chris Deen. Tot aan de benoeming van een nieuwe CEO blijven Roeland Tjebbes (CFO) en Pieter Wolleswinkel (COO) de taken en verantwoordelijkheden van de CEO waarnemen.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations

M +31 (0)6 10 94 91 61 -- E: www.globenewswire.com/Tracker?data=HT... caroline.vogelzang@forfarmers.eu

Bedrijfsprofiel

ForFarmers N.V. is een internationale onderneming die complete en innovatieve voeroplossingen biedt voor de veehouderij. Met haar missie 'For the Future of Farming' zet ForFarmers zich in voor de continuïteit van het boerenbedrijf en een verdere verduurzaming van de agrarische sector.

ForFarmers is met een afzet van circa 10 miljoen ton diervoeders op jaarbasis marktleider in Europa. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers heeft circa 2.500 medewerkers. De omzet bedroeg in 2021 circa EUR 2,7 miljard. ForFarmers N.V. is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

ForFarmers N.V., Postbus 91, 7240 AB Lochem, T: +31 (0)573 28 88 00, F: +31 (0)573 28 88 99, www.globenewswire.com/Tracker?data=1s... info@forfarmers.eu, www.globenewswire.com/Tracker?data=_M... www.forfarmersgroup.eu
P67beter
0
Wat is er fundamenteel veranderd bij dit bedrijf tov de tijd dat de koers op 5€ stond ?? Ik praat nog niet over de tijd ervoor...
alida1
0
De realiteit is dat dit bedrijf een overgang heeft meegemaakt nvan een boeren coöperatie naar een beursgenoteerde onderneming. De vorige CEO heeft moeite gehad om die transitie mee te maken. Chris Deen de nieuwe CEO is ziek en moet terugtreden. Heel pijnlijk voor hem en diegene die bij hem horen. We hopen dat hij herstellen mag .
Dit maakt duidelijk dat er een leiderschapsprobleem is. In de kern is dit een gezond bedrijf maar het management weet dat niet te presenteren op de beurs.
voda
0
Advies van KBC Securities over ForFarmers
Beurshuis KBC Securities
Aandeel ForFarmers
Datum 19 oktober 2022
Advies Houden
Koersdoel 3,50 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 19 oktober 2022 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor ForFarmers (FFARM; ISIN: NL0011832811) herhaald. Het advies van KBC Securities voor ForFarmers blijft "houden".

Het koersdoel wordt door KBC Securities verlaagd van 3,75 EUR naar 3,50 EUR.

Op 5 mei 2022 publiceerde ForFarmers kwartaalcijfers.
[verwijderd]
1
quote:

P67beter schreef op 19 oktober 2022 08:38:

Wat is er fundamenteel veranderd bij dit bedrijf tov de tijd dat de koers op 5€ stond ?? Ik praat nog niet over de tijd ervoor...
Iets met stikstof c.q. politiek tegen intensieve veelteelt. Minder dieren = minder afzet. De vraag blijft of we echt gaan consuminderen, of deze productie elders gaat plaatsvinden én of zij dan klant zullen zijn van ForFarmers.
Warrem Buffet
0
Het bedrijf is m.i. veel te laag gewaardeerd. Uiteraard zijn er redenen voor, en een CEO die opstapt, voor hij echt begonnen is, is ook geen reden om in te stappen. Toch zie ik een stabiel bedrijf, die gewoon winst maakt, een cfo die m.i. gewoon CEO moet worden.Toon gewoon ballen en pak het op.
aextracker
0
quote:

Warrem Buffet schreef op 29 oktober 2022 22:58:

Het bedrijf is m.i. veel te laag gewaardeerd. Uiteraard zijn er redenen voor, en een CEO die opstapt, voor hij echt begonnen is, is ook geen reden om in te stappen. Toch zie ik een stabiel bedrijf, die gewoon winst maakt, een cfo die m.i. gewoon CEO moet worden.Toon gewoon ballen en pak het op.
FF is inderdaad laag gewaardeerd.
Een "beetje vreemde"CEO wissel < 100 dagen is een teken aan de wand.
In elk geval heerst onrust binnen de FF directiekamer.
Dat duid niet op hoopvolle noch "vertrouwenwekkende toekomst".
Beursexit en samengaan met "de Heus" en \of Agrifirm in beeld aan het komen ?

In een "boerensector" in Nederland die politiek wordt uitgeknepen en uitgescheten, kan ik mij voorstellen, dat bedrijfsmatig er sprake wordt van "een onvermijdelijke consolidatieslag in Nederland".
Nederland is te klein geworden en boeronvriendelijk om nog van een groeimarkt te kunnen spreken.
N0MaD
0
Er zal toch iets positiefs te melden zijn gezien er momenteel +5,5% op het bord staat.

Snap trouwens voorgaande comments over de CEO wissel niet zo. Zoals ik het verhaal lees is de man ernstig ziek geworden en het lijkt er niet op dat ie met een griepje thuis zit. Uitgebrand of werkflauwte is ook niet gebruikelijk bij C-level.
voda
0
Beursblik: opnieuw beter resultaat voorzien bij ForFarmers
Ondanks aanhoudende krimp.

(ABM FN-Dow Jones) De volumes bij ForFarmers zullen vermoedelijk in het derde kwartaal verder zijn gedaald, in een vergelijkbaar tempo als in de voorgaande kwartalen, maar het onderliggende resultaat zal waarschijnlijk opnieuw herstel laten zien, door het doorvoeren van prijsverhogingen, net als bij de halfjaarcijfers. Dat is de verwachting van twee analisten, geraadpleegd door ABM Financial News.

ForFarmers beperkt zich in het derde kwartaal grotendeels tot kwalitatieve ontwikkelingen, en geeft percentages voor de volumeveranderingen en de ontwikkeling van het EBITDA-resultaat, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder.

Bij de halfjaarcijfers verraste ForFarmers met een beter dan verwacht EBITDA-resultaat van 43,1 miljoen euro. Die verbetering zou ook in het derde kwartaal moeten doorwerken. "De kosten stijgen nog steeds, maar het belangrijkste is dat de hogere prijzen ook worden doorgegeven in de verkoopprijzen", aldus analist Fernand de Boer van Degroof Petercam.

Een stijging van het EBITDA-resultaat met 30 tot 40 procent zou mogelijk moeten zijn, denkt hij. Een jaar geleden meldde ForFarmers nog een daling van het onderliggende EBITDA-resultaat met 22 procent in het derde kwartaal, door de fors hogere energieprijzen.

Omdat de cijfers mogelijk geen grote verrassingen bieden, kijken beleggers ook uit naar de strategie-update op 17 november.

Helaas is de nieuwe CEO Chris Deen onlangs vertrokken, vanwege ziekte, zegt De Boer. Medebestuurders nemen de taken tijdelijk over, maar de vraag is wie nu echt de kar gaat trekken. Mogelijk kan één van de huidige bestuurders tot CEO worden benoemd, opperde de analist.

Interessant is wat het bedrijf gaat doen met zijn groeidoel voor 2025. Groei in de Europese markt voor veevoer is al langere tijd een probleem en zal dat met de stikstofproblematiek onder andere in Nederland nog wel blijven ook.

Twee jaar geleden stelde het bedrijf niettemin autonoom te willen groeien in zijn uitdagende thuismarkten. Vooral in Polen werd groei verwacht, maar in Nederland en Duitsland juist niet. Daarnaast zou er groei moeten komen door overnames binnen of buiten Europa. De onderliggende EBITDA zou jaarlijkse 0 tot 3 procent moeten groeien.

De Boer zegt liever te hebben dat ForFarmers geen doelstelling afgeeft, dan een doelstelling die niet haalbaar is, of waar een deel van de groei uit eventuele acquisities zou moeten komen. "Daar kan ik niets mee. Dan heb ik liever dat men zegt: dit is het plaatje. Dan vullen wij het zelf wel in."

Het aandeel ForFarmers steeg maandag 7 procent, in aanloop naar de cijfers.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
2
PERSBERICHT: ForFarmers operationele voortgangsrapportage derde kwartaal 2022
Lochem, 1 november 2022

ForFarmers operationele voortgangsrapportage derde kwartaal 2022

Kernpunten derde kwartaal 2022(1) :

-- Volume Total Feed2: daling van -7,2%; daling vooral in de varkens- en
leghennensector Waarvan mengvoer: daling van -9,1%

-- Brutowinst: stijging met 8,3%

-- Onderliggende EBITDA: daling van -17,3%; hogere kosten konden niet
volledig worden doorberekend in de keten
(1) Resultaten en ontwikkelingen van het derde kwartaal 2022 worden vergeleken met het derde kwartaal 2021, tenzij anders vermeld

(2) 'Total Feed' behelst de volledige productportefeuille van ForFarmers en bestaat uit mengvoer, specialiteiten, co-producten (zoals reststromen uit de voedingsindustrie, door ForFarmers aangeduid als DML-producten), zaaigoed en overige producten (zoals ruwvoer)

Roeland Tjebbes, CFO van ForFarmers:

"De volatiele marktomstandigheden als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de uitzonderlijk langdurige warme zomerperiode zijn bepalend geweest voor de daling van het resultaat in het derde kwartaal. We konden de hogere energie- en vrachttransportkosten, als gevolg van de lage waterstanden in de rivieren, niet voldoende doorberekenen. Vooral varkens- en leghennenhouders hadden te maken met de (financiële) gevolgen van dierziekten, wat we merkten door dalende volumes in deze sectoren. In Polen realiseerden we echter wederom verdere volumegroei, vooral aan vleeskuikenhouders en ook in de herkauwerssector in Nederland en het Verenigd Koninkrijk nam onze afzet toe. Grondstofprijzen lagen in dit kwartaal wat lager dan in het tweede kwartaal. Dit was voor alle veehouders positief, maar voor varkenshouders nog niet voldoende. Zij leden in het algemeen nog steeds verlies. De stijging van onze brutowinst was niet voldoende om de hogere bedrijfslasten te dekken, waarin we ons geconfronteerd zagen met nagenoeg twee keer zo hoge energiekosten. Daardoor was de geconsolideerde onderliggende EBITDA een paar miljoen lager dan een jaar eerder. Op kwartaalbasis vertaalt zich dit in een relatief hoog percentage. Exclusief de hogere energiekosten zou de onderliggende EBITDA in het derde kwartaal van 2022 vergeleken met vorig jaar in dezelfde periode, ongeveer gelijk gebleven zijn.

Onze markten zijn en blijven naar alle waarschijnlijkheid volatiel. In dergelijke uitdagende markten zijn we ons terdege bewust dat wij kunnen steunen op trouwe klanten en toegewijde medewerkers. Zij maken het verschil en daar zijn wij dankbaar voor. We blijven ons inzetten voor onze klanten en overige stakeholders en zullen op 17 november aanstaande meer inzicht geven in hoe we voornemens zijn dat de komende jaren te doen. Bovendien hopen we binnenkort meer duidelijkheid te kunnen geven over de geplande joint venture met 2Agriculture in het Verenigd Koninkrijk, waarmee we onze positie in de pluimveesector verder versterken."

Lees het volledige persbericht op de website www.globenewswire.com/Tracker?data=P3... of download het bestand onderaan dit bericht.

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Noot voor de redactie / Voor meer informatie:

Caroline Vogelzang, Directeur Investor Relations

M +31 (0)6 10 94 91 61 -- E: www.globenewswire.com/Tracker?data=rQ... caroline.vogelzang@forfarmers.eu
alida1
1
-- Onderliggende EBITDA: daling van -17,3%; hogere kosten konden niet
volledig worden doorberekend in de keten

Dit valt niet mee.
NielsjeB
0
Een stijging van het EBITDA-resultaat met 30 tot 40 procent zou mogelijk moeten zijn, denkt hij.

Onderliggende EBITDA: daling van -17,3%; hogere kosten konden niet volledig worden doorberekend in de keten

Oeps, beetje ernaast.
voda
0
Lager onderliggend resultaat voor ForFarmers
Veevoerproducent kan niet alle kosten doorberekenen.

(ABM FN-Dow Jones) ForFarmers heeft in het derde kwartaal van 2022 het operationeel resultaat verder zien afnemen, omdat het bedrijf de hogere kosten niet afdoende kon doorberekenen aan klanten. Dit bleek dinsdag uit een tussentijds handelsbericht van de producent van veevoer.

In het derde kwartaal daalde de onderliggende EBITDA met 17,3 procent. De volumes daalden op jaarbasis met 7,2 procent. De brutowinst steeg wel, met 8,3 procent.

De netto-omzet steeg ook "doordat een deel van de gestegen grondstof- en energieprijzen werd doorberekend in de keten", aldus ForFarmers.

"We konden de hogere energie- en vrachttransportkosten, als gevolg van de lage waterstanden in de rivieren, niet voldoende doorberekenen. Vooral varkens- en leghennenhouders hadden te maken met de (financiële) gevolgen van dierziekten, wat we merkten door dalende volumes in deze sectoren", aldus CFO Roeland Tjebbes.

In Polen realiseerden ForFarmers echter wederom verdere volumegroei, vooral aan vleeskuikenhouders en ook in de herkauwerssector in Nederland en het Verenigd Koninkrijk nam de afzet toe.

"Grondstofprijzen lagen in dit kwartaal wat lager dan in het tweede kwartaal. Dit was voor alle veehouders positief, maar voor varkenshouders nog niet voldoende. Zij leden in het algemeen nog steeds verlies. De stijging van onze brutowinst was niet voldoende om de hogere bedrijfslasten te dekken, waarin we ons geconfronteerd zagen met nagenoeg twee keer zo hoge energiekosten", aldus de CFO van de onderneming.

Outlook

ForFarmers onthield zich dinsdag van een outlook "gezien de onzekerheden rondom macro-economische en geopolitieke ontwikkelingen."

In deze context heeft ForFarmers ook besloten om het inkoopprogramma van eigen aandelen niet opnieuw op te starten, "en dus te beëindigen". Dit programma, dat op 1 december 2021 was gestart, werd al op 15 maart 2022 opgeschort.

Op 17 november publiceert de onderneming een strategie-update. Recent kondigde CEO Chris Deen zijn afscheid bij ForFarmers aan vanwege gezondheidsredenen. Er wordt gezocht naar een opvolger. Tot aan de benoeming van een nieuwe CEO blijven CFO Roeland Tjebbes en COO Pieter Wolleswinkel de taken en verantwoordelijkheden van Deen waarnemen.

Het aandeel ForFarmers sloot maandag op 2,75 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
EQ140
0
[quote alias=EQ140 id=14169466 date=202204292045]
Er wordt naar mijn idee weinig verdiend bij FF doordat de kosten te veel zijn opgelopen en de inkoop voer duur is geworden. Hiermee zal het dividend naar beneden aangepast moeten worden. Het aandeel is hard gezakt maar niet goedkoop naar mijn idee. Veel huidige beleggers kunnen dit niet ontkrachten. Het is mij de vraag wanneer ff er werkt van gaat maken om hun kosten en afzetprijzen aan de boeren door te kunnen rekenen. Het wachten op lagere kosten en voerprijzen is een utopie. Met de eerste kwartaalcijfers hopen we hierover te horen.
[/quote
Er is niets veranderd sinds ik in april mijn visie op ff gaf.
Hit the bottom
0
Beleggers hebben zich duidelijk op het verkeerde been laten zetten door Degroof Petercam
Bob777
0
24150
0
quote:

De Conducteur schreef op 1 november 2022 09:13:

Toch bijzonder dan die stijging van gister.
Ja en dan met zo'n grote omzet.
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam haalt ForFarmers van kooplijst
Koersdoel van 5,40 naar 3,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft het advies voor het aandeel ForFarmers verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel ging van 5,40 naar 3,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de bank na een handelsbericht van de producent van veevoer.

Degroof Petercam zag de volumes over het derde kwartaal op jaarbasis met 7,2 procent dalen, waar het zelf vooraf rekende op een afname met 6,0 procent. Operationeel liepen de gerapporteerde resultaten nog veel meer uiteen. Het onderliggende operationeel resultaat (EBITDA) daalde op jaarbasis met 17,3 procent, terwijl Degroof Petercam juist rekening hield met een stijging van 20 tot 25 procent. Voor de tweede jaarhelft hielden analisten van Degroof rekening met een stijging van 18 procent.

De bank zal de taxaties aanzienlijk verlagen. Voor 2022 gaat Degroof Petercam nu uit van een EBITDA van 75 miljoen euro, wat 15 procent minder is dan waarop eerder werd gerekend. Ook voor 2023 sluit de bank een verlaging van de ramingen niet uit, maar stelde daarbij wel dat het vermogen om vooruit te kijken bij ForFarmers gering is.

Het aandeel ForFarmers noteerde dinsdag op een groen Damrak 12,8 procent lager op 2,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
535 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 2,380
Verschil -0,005 (-0,21%)
Hoog 2,425
Laag 2,365
Volume 43.364
Volume gemiddeld 136.124
Volume gisteren 77.529

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront