Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Heijmans, 4e kwartaal 2022

149 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
email2uwf
0
quote:

voda schreef op 1 november 2022 10:33:

Beursblik: Heijmans handhaaft vermoedelijk outlook
ING heeft koopadvies op bouwer.

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans zal de outlook voor heel het jaar handhaven. Dit verwacht analist Tijs Hollestelle van ING in aanloop naar een kwartaalupdate van de bouwer op woensdag.

Eerder dit jaar liet ING zich nog terughoudend uit over de groeivooruitzichten van de Nederlandse nieuwbouwmarkt en de bank verlaagde toen de winstverwachtingen voor 2023, gezien de bouwsector laatcyclisch is. "Als gevolg verwachten we niet dat we in het derde kwartaal al zwakte zien. Heijmans kan [woensdag] wel opmerkingen maken dat [het aantal] aanbestedingen afneeemt, vooral in de huizenmarkt", aldus Hollestelle. Ook verwacht hij mogelijk opmerkingen over de bereidheid van klanten om te blijven investeren in toekomstige bouwprojecten.

De gestegen rentes en hoge inflatie hebben wel degelijk een impact op de marges die Heijmans boekt op projecten en als gevolg zullen veel potentiële klanten volgens ING meer tijd nodig hebben om het rendement op projecten te berekenen. "Dit leidt tot een lagere orderinstroom", zo voorziet Hollestelle, "vooral vanuit private klanten." De publieke sector werkt namelijk vaak met vooraf bepaalde budgetten voor infrastructuur.

De solvabiliteitsratio van Heijmans blijft met circa 29 procent eind juni sterk, aldus ING, en de recente uitvoering van projecten is noemenswaardig. "We verwachten dan ook dat Heijmans winstgevend blijft in een mogelijke cyclische dip in Nederland in 2023", aldus Hollestelle. "De balans van Heijmans is over het algemeen zeer gezond en dat is geruststellend met de huidige macro-economische onzekerheden", zo stelde Hollestelle. Heijmans had volgens ING eind juni dit jaar 100 miljoen euro in kas, tegen 91 miljoen euro eind 2021.

ING heeft een koopadvies op Heijmans met een koersdoel van 14,20 euro. Het aandeel steeg dinsdagochtend met 0,8 procent tot 10,34 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Dank je VODA
hjs64
0
dader
0
Stikstof stikstof stikstof ,niks is goed in dit land maar dat k.t geklaag zit in onze genen.
voda
1
Kernpunten
Outlook gehandhaafd
Omzet en onderliggende EBITDA op koers
Orderportefeuille groeit in Q3 van 2,2 miljard euro naar 2,4 miljard euro
Aantal verkochte nieuwbouwwoningen YTD (t/m okt): 1.304 (2021 YTD: 1.721)
Cashpositie en solvabiliteit onverminderd sterk

Voor meer, zie link:

www.heijmans.nl/nl/nieuws/resultaatve...
mok
0
Sterke cijfers van het meest ondergewaardeerde bedrijf op de beurs. 20 euro moet koers minimaal zijn, ik verkoop ze niet
email2uwf
0
quote:

voda schreef op 2 november 2022 07:23:

Kernpunten
Outlook gehandhaafd
Omzet en onderliggende EBITDA op koers
Orderportefeuille groeit in Q3 van 2,2 miljard euro naar 2,4 miljard euro
Aantal verkochte nieuwbouwwoningen YTD (t/m okt): 1.304 (2021 YTD: 1.721)
Cashpositie en solvabiliteit onverminderd sterk

Voor meer, zie link:

www.heijmans.nl/nl/nieuws/resultaatve...
Dank je VODA, wens je verder een mooie dag.
voda
0
quote:

email2uwf schreef op 2 november 2022 07:29:

[...]
Dank je VODA, wens je verder een mooie dag.
Bedankt.

Heijmans handhaaft outlook

Voor 2023 stabiele resultaten verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft woensdag de omzet- en resultaatverwachting voor heel 2022 gehandhaafd, terwijl voor volgend jaar stabiele resultaten worden verwacht. Dit meldde de bouwer in een update over het derde kwartaal.

Het bedrijf verwacht daarmee dat de resultaatvorming in de eerste helft van dit jaar zich ook in de tweede jaarhelft doorzet. "De omzet en onderliggende EBITDA liggen op koers", aldus de bouwer.

"Mede dankzij adequaat en structureel ingebed risicobeheer heb ik er vertrouwen in dat de ontwikkeling van onze omzet en resultaat in lijn blijven liggen met de outlook die wij hebben afgegeven voor heel 2022", aldus topman Ton Hillen woensdag, die van solide prestaties sprak in het afgelopen kwartaal.

Hillen zegt er tot op heden "grotendeels" in te slagen om de hoger inkoopkosten middels indexeringsafspraken door te berekenen in de verkooprijzen. "Dit is grotendeels te danken aan de inzet en het aanpassingsvermogen van onze mensen", aldus de topman, die heeft besloten om deze maand 500 euro bruto extra te geven aan het personeel.

De orderportefeuille groeide in het derde kwartaal tot 2,4 miljard euro. Dit was eind juni nog 2,2 miljard euro. Heijmans verkocht tot dusver dit jaar met 1.304 wel minder nieuwbouwwoningen. In dezelfde periode een jaar eerder verkocht Heijmans namelijk 1.721 nieuwe woningen.

Verder liet de bouwer weten dat de kaspositie en solvabiliteit "onverminderd sterk" blijven.

Outlook voor 2023

Ook komend jaar verwacht Heijmans dat de marktomstandigheden uitdagend en volatiel blijven. "De solvabiliteit blijft sterk en wij zullen dit jaar onze sterke netto kaspositie verder verbeteren. Met een goed gevuld orderboek en op basis van het woningentekort, de verduurzamingsopgave, de energietransitie, de verwachte infrastructurele vervangings- en renovatieopgave en het landelijke hoogwaterbeschermingsprogramma blijven de onderliggende fundamenten van onze sector in Nederland onverminderd sterk", aldus de topman.

Per saldo verwacht Heijmans voor 2023 dat de omzet op niveau blijft tegenover dit jaar en dat de onderliggende EBITDA van de bedrijfsstromen binnen de strategische streefmarges blijft, te weten 4 tot 6 procent voor Bouw & Techniek en Infra en 6 tot 8 procent voor Vastgoed.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Rob_vd
0
Om onze medewerkers te ondersteunen in deze dure en onzekere tijden hebben wij besloten om deze maand 500 euro bruto extra te geven aan de collega’s die dit steuntje in de rug het meest nodig hebben.

Horen wij ook bij toch :-p
MOEdig Voorwaarts
0
quote:

mok schreef op 2 november 2022 07:24:

Sterke cijfers van het meest ondergewaardeerde bedrijf op de beurs. 20 euro moet koers minimaal zijn, ik verkoop ze niet
Klinkt inderdaad goed!

Ik vraag me nog steeds af wat dit aandeel onder een tientje te zoeken had.

PS

Onder "normale" omstandigheden zou het ideaal zijn nu een aandeleninkoopprogramma te lanceren; met een market cap van amper €250 mln zouden er dan "voor weinig" waarschijnlijk heel wat aandelen op te vegen zijn! Maar ja, ook daarbij zal de "Tennet-affaire" wel een belemmerende factor zijn...
email2uwf
0
Verwacht toch dat er iemand aan de boom gaat schudden vandaag. Er moeten posities worden afgedekt, helaas.
voda
0
Verkoop nieuwbouw bij Heijmans omlaag, bonus personeel van €500
Updated 1 min geleden
37 min geleden
in FINANCIEEL

ROSMALEN (ANP) - Bouwer Heijmans geeft een deel van zijn personeel in november een eenmalige bonus van 500 euro bruto.

Het extraatje is bedoeld om gezinnen van de medewerkers „die deze steun het hardst nodig hebben” in de huidige dure en onzekere tijden te ondersteunen. Volgens een woordvoerder gaat het om ongeveer 85 procent van de in totaal 4500 werknemers die de bonus krijgt.

Inkoopprijzen
Heijmans maakte de geste bekend bij de publicatie van de kwartaalupdate. Het bedrijf merkt onder andere dat de inkoopprijzen blijven doorstijgen terwijl ook de beschikbaarheid van materialen onder druk staat. Ook energie en halffabricaten zijn in de meetperiode op jaarbasis flink duurder geworden. Maar tot nu toe is het bedrijf er naar eigen zeggen grotendeels in geslaagd deze hogere inkoopkosten via indexeringsafspraken door te berekenen in de verkoopprijzen.

BEKIJK OOK:
Bouwer Heijmans: ’100.000 woningen gaat niet lukken’

Heijmans maakte dan ook bekend dat het qua omzet en winst voor dit jaar op koers ligt gelet op de eerder afgegeven verwachtingen, zonder exacte cijfers te noemen. Het bedrijf zag ook zijn orderboek aandikken tot een bedrag van 2,4 miljard euro. Een jaar eerder had het bedrijf voor 2,2 miljard euro aan werk liggen.

"Donkere wolken"
Dit vindt DFT-verslaggever Yteke de Jong
„Heijmans draait goed, maar er zijn veel donkere wolken die de toekomst onzeker maken. De oplopende rente maakt dat er minder vraag naar huizen kan komen. Hoewel de aannemer zegt inzakkende woningverkopen te kunnen compenseren in andere divisies, is de stikstofproblematiek en de dreigende asfaltcrisis een spelbreker. Woensdag is een cruciale dag, omdat de Raad van State zich uitspreekt over de stikstofuitstoot van de bouw.”
Volg Yteke de Jong via Twitter
In de eerste tien maanden van het jaar verkocht Heijmans verder 1304 nieuwbouwhuizen. Dat waren er in dezelfde periode een jaar eerder nog 1721.

BEKIJK OOK:
Flinke verzwaring van lasten woningbezitters op komst? Vijf vragen

In de eerste tien maanden van het jaar verkocht Heijmans verder 1304 nieuwbouwhuizen. Dat waren er in dezelfde periode een jaar eerder nog 1721. Topman Ton Hillen zegt in een toelichting dat de woningmarkt afkoelt na enkele jaren van oververhitting. Dit zie je volgens hem terug in de verkoopcijfers. Bij de divisie Vastgoed en Woningbouw zit volgens hem het grootste deel van de begrote omzet al in de portefeuille. Verder zou Heijmans een eventuele terugval in de woningbouwactiviteiten kunnen opvangen door de gunstige ontwikkelingen in andere sectoren van de bouw.

Heijmans blijft evenwel positief over de langetermijnvooruitzichten voor de woningmarkt. Ook omdat de woningnood op termijn alleen maar zal toenemen. De bouwer verwacht ook volgend jaar uitdagende en volatiele marktomstandigheden. Het bedrijf verwacht in 2023 een omzet te realiseren die gelijk ligt aan dit jaar. De winstmarge moet daarbij uitkomen tussen de 4 en 6 procent bij Bouw, Techniek en Infra en tussen de 6 tot 8 procent bij Vastgoedontwikkeling.

www.telegraaf.nl/financieel/794893564...
Bir
0
Mooie cijfers, wordt weer een orima dividend volgend jaar. Tijd wellicht om beetje bij te kopen.
Grtz Bir
Waar staat dat
0
Voor een bouwbedrijf behoorlijk gelijkmatige cijfers in deze volatiele jaren.
Weinig gegevens Q3, maar 2022 lijkt goed afgesloten te worden.
Order port in ieder geval goed
Winnetou
0
Dit kan nog wel 's een dingetje gaan worden... Wanneer stoppen we met deze idioterie ?

De uitspraak in een stikstofrechtszaak kan enorme gevolgen hebben voor de bouw, de klimaatdoelen en de natuur. De Raad van State bepaalt woensdag of de zogeheten 'bouwvrijstelling' mag blijven bestaan. Is dat niet zo, dan valt de bouw in Nederland tijdelijk stil en lopen talloze projecten vertraging op.
Blub
0
MOEdig Voorwaarts
1
We worden weer getrakteerd op de gebruikelijke koersreactie.

Heb inmiddels al flink wat putjes geschreven, extra aandelen zijn ook net binnen. Ik ben echter vast weer te enthousiast en te vroeg, zoals me vaker is gebeurd bij onwaarschijnlijke koersreacties. Gezien de fundamentals moet dat echter "altijd" goed komen, zou je zeggen...

PS

Op €8 verdubbel ik nogmaals mijn positie ;-)

Met 67K omzet so far lijkt het alsof SIH Partners (AKA De Grote Boze Shorter) vrij spel heeft. Uiteindelijk zullen ze toch de dividenden moeten vergoeden over de geleende aandelen; kennelijk hebben ze of goede kennis van het Tennet-dossier of speculeren ze er domweg op dat de huizenmarkt en dan specifiek de nieuwbouwsector definitief zal instorten. Heijmans heeft echter meer ijzers in het vuur en het vermeende woningtekort lijkt me ook niet opeens verdwenen...
149 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 10:15
Koers 17,300
Verschil +0,040 (+0,23%)
Hoog 17,300
Laag 17,200
Volume 7.427
Volume gemiddeld 115.741
Volume gisteren 65.328

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront