Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos Stoffels era

2.516 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
Endless
0
trab33
0
begrijp niet al te veel van medicijnen maar wat ik mij afvraag is als een medicijn goedgekeurd wordt in Europa en blijkt dat dit uitstekend werkt waarom zou dat zelfde medicijn niet in een ander werelddeel evengoed werken ?

Galapagos heeft van het Comité voor geneesmiddelen voor menselijk gebruik (CHMP) een positief advies gekregen over de Type II-wijzigingsaanvraag voor ontstekingsremmer Jyseleca. Dit meldde Galapagos maandagavond nabeurs.

Hiermee kan de Europese productinformatie van de ontstekingsremmer worden gewijzigd met betrekking tot de testiculaire functie na behandeling van patiënten met inflammatoire darmziekten en reumatologische aandoeningen.

"Dit positief CHMP-advies is een belangrijke mijlpaal voor Jyseleca en biedt belangrijke informatie voor patiënten en artsen", aldus Chief Medical Officer Dr. Walid Abi-Saab van Galapagos. "We zullen nu alle relevante productinformatie en materialen bijwerken met als doel de toegang tot Jyseleca te vergroten
MyNameIsNobody
1
quote:

Endless schreef op 2 november 2022 11:27:

Ik denk gezien bovenstaande dat opnieuw indienen bij de FDA uitgesloten is
Een nieuwe poging in de VS was wat mij betreft op dit moment toch al niet aan de orde. Gegeven de uiteenlopende standpunten van de FDA en de EMA t.a.v. Jyselica zou één van twee ontwikkelingen gaandeweg tot de mogelijkheden behoren: de FDA schuift qua standpunt (een beetje) op richting van de EMA, of de EMA schuift qua standpunt een beetje op richting FDA. Dit laatste is blijkbaar nu aan de orde, waarmee je kunt concluderen dat de risico's die de FDA in 2020 bij de beoordeling van (met name) de hoge dosering van Jyselica zag richting hart- en vaatziekten en kanker, redelijk juist waren.

Gelukkig gaat de EMA (nog) niet zo ver, dat de hoge dosering helemaal verboden wordt. Desondanks zal het de vraag zijn, wat de nieuwe richtlijnen gaan betekenen voor het verkooppotentieel van Jyselica. Er lijkt mij toch een redelijke hap uit de doelgroep te worden genomen.
Gravenbeek
1
Bekendmaking nieuwe strategie : voor het zelfde geldt verkopen ze de rechten van die 100mg in de VS aan een andere reuma speler en verkopen ze de rechten in Europa erbij kan de toch al dure marketing tak van Jyseleca mee. Krijgt Gala een zak met geld en kunnen de kosten op jaar basis flink omlaag. Dus die ambitie eigen medicijnen verkopen laten varen.
Met de verkoop van die rechten en de vele miljarden in kas Kunnen ze wederom een flink aantal mooie overnames doen zoals Cell Point en AboundBio.
Zeg maar de kraamkamer in Europa voor veelbelovende biotech bedrijfjes.
Dus Onno zijn ambitie niet door zetten en de reputatie van Stoffels bij Johnsen and Johnsen vwb medicijnen naar de markt brengen bij Gala voortzetten.
Met zo’n 4-5 miljard € kunnen ze flink uitpakken nu de rente als maar hoger wordt.

Zijn wederom weer allerlei aannames en speculaties natuurlijk maar er staat wat te veranderen.
Die miljarden aan het werk zetten en waarde creëren voor de aandeelhouders.
trab33
0
rolo84
0
Waarom is het hier vandaag zo stil. Cijfers toch, meeting morgen, nieuwe weg ingeslagen enkele maanden geleden, toch wel wat positieve berichten in de markt. Was dit ooit het forum om al je gal te spuwen, nu is dit forum een baken van rust ( iedereen verhuisd naar Prosus?). Aandeel lijkt nu uit te bodemen

Ik heb een kleine positie ingenomen en een putoptie 42 voor november geschreven een paar dagen geleden.
Eens kijken wat het gaat brengen
trab33
0
volgens mij is dit een uitgelezen kans om op deze koersen terug wat stukken op te rapen ,,,,er is cash voldoende aanwezig om nog vele jaren onderzoek te doen en er zal terug wel een blockbuster uit de mouw geschud worden de komende jaren.
Alle miserie is er volgens mij uit na de val van 250 naar 50 ,,,dit aandeel gaat ook weinig last hebben van een eventuele recessie of een oorlog die blijft aanslepen . Hier kunt ge uw centen volgens mij relatief veilig parkeren
Broer Konijn
0
quote:

rolo84 schreef op 3 november 2022 10:00:

Waarom is het hier vandaag zo stil. Cijfers toch, meeting morgen, nieuwe weg ingeslagen enkele maanden geleden, toch wel wat positieve berichten in de markt. Was dit ooit het forum om al je gal te spuwen, nu is dit forum een baken van rust ( iedereen verhuisd naar Prosus?). Aandeel lijkt nu uit te bodemen

Ik heb een kleine positie ingenomen en een putoptie 42 voor november geschreven een paar dagen geleden.
Eens kijken wat het gaat brengen
Heb in anticipatie op de update mijn positie uitgebreid. Ben erg benieuwd.

Vriendelijke groet, Broer Konijn
Gravenbeek
1
Wat een gerommel weer met de koers zeg, zou mooi zijn als Stoffels goede berichten te melden heeft.
Dan hebben die profs even minder makkelijk controle over de koers.
Het aandeel en het forum moeten weer terug in de dagelijkse top 3
PCBatterij
1
Galapagos zal van first in class veranderen naar best in class. De hechte relatie met Gilead wordt sterk benadrukt. Er komen een aantal wijzigingen in Leadership (hoogst waarschijnlijk moet Walid weg). In het Europese onderzoekscentrum volgen een aantal ontslagen en er zal een shift zijn richting US.
Endless
0
Vooruitzichten op korte termijn

Immunologie - een gebied waarin wij sinds onze oprichting diepgaande wetenschappelijke kennis en expertise hebben opgebouwd
We verwachten dit jaar terugbetalingsbeslissingen in de belangrijkste Europese markten voor Jyseleca in CU en verwachten dat Sobi verdere voortgang zal boeken met terugbetalingsdiscussies voor RA en CU in Oost- en Centraal-Europa, Griekenland en de Baltische landen. We verwachten ook dat we later dit jaar de eerste resultaten van de FILOSOPHY Real-World Evidence fase 4-studie bij RA zullen rapporteren, en de topline resultaten van de DIVERSITY fase 3-studie bij de ziekte van Crohn (CD) in het eerste kwartaal van 2023. Voor het einde van dit jaar verwachten we een CHMP-advies naar aanleiding van de PRAC artikel 20 aanbeveling van 28 oktober 2022.

We willen rond het einde van dit jaar de eerste patiënten rekruteren in een fase 2-studie van onze TYK2-remmer kandidaatgeneesmiddel, GLPG3667, bij dermatomyositis, en we zijn van plan in 2023 een fase 2-studie te starten bij patiënten met systemische lupus erythematosus (SLE). Tenslotte blijven we werken aan geselecteerde compounds met geoptimaliseerde farmacologie en selectiviteit uit onze SIKi-portefeuille.

Oncologie - een gebied waarin wij zullen blijven groeien en investeren
Wij zullen de eerste gegevens van de ATALANTA-1 fase 1/2-studie van de CD19 CAR-T productkandidaat bij patiënten met rrNHL presenteren op de jaarlijkse ASH-conferentie in december. De doelstellingen van de ATALANTA-1-studie zijn het evalueren van de haalbaarheid, veiligheid en werkzaamheid van de CD19 CAR-T kandidaat die op de plaats van zorg wordt geproduceerd en zal een eerste klinische validatie bieden van het gedecentraliseerde CAR-T toeleveringsmodel.

Bovendien vordert de rekrutering van de lopende fase 1/2-studies van de CD19 CAR-T-kandidaat bij patiënten met rrNHL (ATALANTA-studie) en recidive/refractaire Chronische Lymfocytaire Leukemie (rrCLL) (EUPLAGIA-studie) goed, en we liggen op schema om in de eerste helft van 2023 topline resultaten van de dosis-escalatie-cohorten te rapporteren, die gevolgd zullen worden door een of meerdere dosis-expansie-cohorten.
Endless
0
Financiële richtlijn en Forward, Faster-strategie presentatie
Voor het volledige jaar 2022 herhalen wij onze netto cash burn van €480-€520 miljoen, inclusief de versnelling in oncologie, en we verhogen nogmaals onze richtlijn voor de nettoverkopen voor Jyseleca naar €80-€90 miljoen.

Een gedetailleerde update van de strategie, portfolio en pijplijndoelstellingen zal door het management van Galapagos en belangrijke opinieleiders worden gepresenteerd op de R&D-dag van het bedrijf die morgen, vrijdag 4 november 2022, van 8:00 tot 10:30 EDT (13:00 tot 15:30 CET) in New York wordt gehouden. Het evenement omvat een live videostream beschikbaar op het Investeerdersgedeelte van de website van Galapagos en een herhaling zal binnen 48 uur na het evenement beschikbaar zijn op deze website. De presentaties die tijdens het evenement worden getoond, zullen beschikbaar zijn in de rubriek Presentaties op de website van de onderneming.
Endless
0
Financiële resultaten eerste negen maanden van 2022
We rapporteerden nettoverkopen van Jyseleca in Europa in de eerste negen maanden van 2022 voor een bedrag van €60,5 miljoen (€6,1 miljoen in de eerste negen maanden van 2021). Onze tegenpartijen van de Jyseleca verkopen waren voornamelijk ziekenhuizen en groothandelaars gevestigd in heel Europa.

De kost van de verkochte producten gerelateerd aan de nettoverkopen van Jyseleca bedroeg €7,9 miljoen in de eerste negen maanden van 2022.

De opbrengsten uit samenwerkingsverbanden bedroegen €349,7 miljoen in de eerste negen maanden van 2022 ten opzichte van €311,7 miljoen in de eerste negen maanden van 2021.

De opbrengst erkend in het kader van de samenwerkingsovereenkomst met Gilead voor de ontwikkeling van filgotinib bedroeg €166,8 miljoen in de eerste negen maanden van 2022 in vergelijking met €136,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Deze toename was het gevolg van een hogere toename in percentage of completion, alsook een hogere erkenning in opbrengst van succesbetalingen grotendeels door de succesbetaling behaald in de eerste negen maanden van 2022 gerelateerd aan de regelgevende goedkeuring in Japan voor CU.

De erkenning in opbrengst met betrekking tot de exclusieve toegangsrechten van Gilead tot ons drug discovery platform bedroeg €172,6 miljoen in de eerste negen maanden van 2022 (€173,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar).

In de eerste negen maanden van 2022 hebben we royalty opbrengsten van Gilead voor Jyseleca erkend voor €8,2 miljoen (in vergelijking met €1,9 miljoen in dezelfde periode vorig jaar), waarvan €3,6 miljoen royalty’s op succesbetalingen voor de CU goedkeuring in Japan.

Bijkomend hebben we in de eerste negen maanden van 2022 succesbetalingen van €2,0 miljoen behaald door de eerste verkopen van Jyseleca door onze distributie- en commercialisatiepartner Sobi in Tsjechië en Portugal.

Het bedrag van over te dragen opbrengsten per 30 september 2022 bevat €1,6 miljard toegewezen aan ons drug discovery platform dat lineair erkend wordt over de resterende periode van onze 10 jaar samenwerking, en €0,5 miljard toegewezen aan de ontwikkeling van filgotinib die over tijd erkend wordt tot het einde van de ontwikkelingsperiode.

Onze kosten voor onderzoek en ontwikkeling in de eerste negen maanden van 2022 bedroegen €364,1 miljoen, vergeleken met €378,0 miljoen in de eerste negen maanden van 2021. Deze afname werd voornamelijk veroorzaakt door een afname van kosten van onderaanneming van €189,1 miljoen in de eerste negen maanden van 2021 tot €158,5 miljoen in de eerste negen maanden van 2022, grotendeels verklaard door de stopzetting van het ziritaxestat (IPF) programma en door verminderde uitgaven voor onze SIKi en TYK2-programma’s. Dit werd deels gecompenseerd door hogere kosten in het kader van ons filgotinib-programma, op een basis van negen maanden in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Personeelskosten daalden van €134,3 miljoen in de eerste negen maanden van 2021 tot €130,0 miljoen in dezelfde periode dit jaar. Afschrijvingen en bijzondere waardeverminderingen liepen op tot €35,6 miljoen in de eerste negen maanden van 2022 (€14,1 miljoen in dezelfde periode vorig jaar). Deze toename was voornamelijk het gevolg van een bijzondere waardevermindering van €26,7 miljoen op voorheen geactiveerde upfront vergoedingen gerelateerd aan onze samenwerking met Molecure inzake de dual chitinase inhibitor OATD-01 (GLPG4716), opgenomen in Q2 2022.

Onze verkoop- en marketingkosten bedroegen €105,3 miljoen in de eerste negen maanden van 2022, ten opzichte van €46,6 miljoen in de eerste negen maanden van 2021. De toename in kosten werd voornamelijk verklaard door de stopzetting van de overeengekomen onderlinge 50/50 verdeling met Gilead van de co-commercialisatiekosten inzake filgotinib. De toename in kosten was ook het gevolg van een stijging van personeelskosten (€53,4 miljoen in de eerste negen maanden van 2022 vergeleken met €43,3 miljoen in dezelfde periode vorig jaar) verklaard door een toename van de commerciële werkkrachten van een gemiddeld aantal VTE’s van 234 in de eerste negen maanden van 2021 naar 304 in de eerste negen maanden van 2022 als gevolg van de commerciële lancering van filgotinib in Europa.

Onze algemene en administratieve kosten bedroegen €97,4 miljoen in de eerste negen maanden van 2022, ten opzichte van €104,7 miljoen in de eerste negen maanden van 2021. Deze afname was grotendeels het gevolg van een bijzondere waardevermindering van €9,3 miljoen op overige materiële activa opgenomen in de eerste negen maanden van 2021 na onze beslissing om het bouwproject van ons toekomstige hoofdkwartier in Mechelen (België) her in te schatten. Personeelskosten bedroegen €54,5 miljoen in de eerste negen maanden van 2022 vergeleken met €52,4 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Overige bedrijfsopbrengsten (€29,5 miljoen in de eerste negen maanden van 2022 ten opzichte van €36,3 miljoen in de eerste negen maanden van 2021) namen af met €6,9 miljoen voornamelijk als gevolg van lagere subsidies en opbrengsten uit R&D steunmaatregelen.

We rapporteerden een bedrijfsverlies van €135,1 miljoen in de eerste negen maanden van 2022, in vergelijking met een bedrijfsverlies van €175,7 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.
d8v1nc1
0
nine_inch_nerd
0
Galapagos wil innovatie en waardecreatie versnellen
ABM donderdag, 3 november 2022 21:28

Galapagos komt met een strategie om groei en waardecreatie te versnellen door de manier waarop het bedrijf innoveert en opereert te hervormen en schrapt daarbij honderden banen. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechconcern donderdag nabeurs bij de cijfers.

"Geleid door onze ambitie om meer transformerende geneesmiddelen naar patiënten over de hele wereld te brengen om hen te helpen langer en gezonder te leven, kondigen we vandaag onze Forward, Faster-strategie aan", zei CEO Paul Stoffels in een toelichting.

"Deze strategie zorgt voor een duidelijke koers gebaseerd op drie belangrijke pijlers", aldus de topman.

Zo verschuift de focus van het ontdekken van nieuwe targets naar "onderzoek en ontwikkeling waarbij de medische behoeften van de patiënt centraal staan binnen onze belangrijke therapeutische gebieden immunologie en oncologie", aldus Stoffels.

"Ten tweede zullen we voortbouwen op onze huidige capaciteiten en de risico's van onderzoek en ontwikkeling verminderen door te werken op meerdere geneesmiddelenmodaliteiten, waaronder CAR-T, en door ons te concentreren op gevalideerde best-in-disease targets in onze therapeutische gebieden met een potentieel kortere doorlooptijd naar de patiënt."

Ten derde voert Galapagos de inspanningen voor business development op om zo de pijplijn aan te vullen en blijft het samenwerken met partner Gilead "om wereldwijd meer geneesmiddelen aan patiënten aan te bieden", aldus de CEO.

Dit betekent dat Galapagos de activiteiten in fibrose en nieraandoeningen zal stopzetten. Ook schrapt het bedrijf 200 banen in Europa.

"Hiermee willen we ruimte creëren om te herinvesteren in nieuwe capaciteiten en programma's in onze oncologiefranchise. Dit is een moeilijke maar noodzakelijke beslissing, en we zullen alle toepasselijke procedures volgen met respect voor onze mensen", aldus Stoffels.

Hogere opbrengst uit Jyseleca verwacht

De verwachte cashburn werd bij de halfjaarcijfers in augustus nog opwaarts bijgesteld, naar 480 tot 520 miljoen euro, door de overnames van CellPoint en AboundBio, waardoor de bedrijfskosten in de tweede helft van het jaar met ongeveer 30 miljoen euro zouden stijgen. Die verwachte cashburn voor 2022 blijft staan, meldde CFO Bart Filius donderdag bij de cijfers.

Dankzij de sterke prestaties van Jyseleca verhoogde Galapagos bij de halfjaarcijfers de verwachting aan nettoverkopen voor het volledige jaar naar 75 tot 85 miljoen euro. Die verwachting werd donderdag opnieuw opwaarts bijgesteld, naar 80 tot 90 miljoen euro.

De kaspositie van Galapagos stond eind september op 4,4 miljard euro, "wat ons de nodige middelen verschaft om in immunologie en oncologie te investeren en slimme business development opportuniteiten uit te voeren", aldus Filius.

De omzet steeg in de eerste negen maanden van 2022 van bijna 318 miljoen euro naar ruim 410 miljoen euro.

Operationeel kwam er een verlies van 135 miljoen euro in de boeken, tegen een verlies van bijna 176 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. De R&D-kosten daalden van 378 tot 364 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een nettoverlies van bijna 11 miljoen euro, tegenover een verlies van bijna 120 miljoen euro vorig jaar.

Galapagos zal vrijdag in New York de aangekondigde strategische doelstellingen verder toelichten.
Gravenbeek
1
Al met al duidelijke strategie en hier en daar de bezem er doorheen, wederom outlook Jeceleca omzet omhoog,ziet het er over het geheel netjes uit !
Met gewoon nog steeds 4,4 miljard in kas (beurswaarde nu 3,1 miljard)

Met CEO Stoffels aan het roer gaat het tij keren.
nine_inch_nerd
2
Uit een financieel blad

Biotechbedrijf Galapagos schrapt 200 van de 1350 banen

Het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos schrapt 200 van de 1350 banen, vooral in België en Frankrijk. Het aantal werknemers in Nederland zal juist toenemen, omdat Galapagos zich sterker gaat toeleggen op medicijnen tegen kanker. Het belangrijkste onderzoekscentrum van Galapagos op het gebied van kanker staat in Leiden.

Galapagos maakte de ingrepen donderdagavond bekend bij de publicatie van zijn cijfers over het derde kwartaal. Het bedrijf staakt zijn inspanningen om medicijnen tegen longziektes en nieraandoeningen te ontwikkelen. Ook stopt Galapagos met zijn fundamentelere medische onderzoek. Het doel van de reorganisatie is het verleggen van de focus en niet besparen op de kosten, zegt topman Paul Stoffels in een toelichting.

De reorganisatie komt niet onverwacht. Galapagos kreeg in 2020 en 2021 te maken met een aantal tegenslagen waardoor de beurskoers van het bedrijf instortte, van circa €250 tot minder dan €50. De koersval leidde tot het vervroegde vertrek van topman Onno van de Stolpe en het aantreden van Stoffels begin dit jaar.

Tegen kanker

Galapagos meldde donderdag ook dat de introductie in Europa van zijn enige goedgekeurde medicijn beter verloopt dan gedacht. Met de ontstekingsremmer, Jyseleca (stofnaam: filgotinib), verwacht het bedrijf dit jaar een verkoopomzet van zeker €80 mln te realiseren. Dat is €5 mln meer dan drie maanden geleden nog voorzien. Jyseleca wordt niet in de Verenigde Staten verkocht, omdat het middel daar op te veel bezwaren stuitte. Daardoor verbleekte eind 2020 het commerciële perspectief voor het geneesmiddel.

Stoffels brak in juni al met het oude beleid van Galapagos om geen nieuwe geneesmiddelen tegen kanker te ontwikkelen: kort na zijn aantreden kocht de nieuwe topman twee kleinere biotechbedrijven die werken aan nieuwe geneesmiddelen tegen kanker. De Europese vestiging van de belangrijkste aanwinst - CellPoint geheten - staat in Leiden. Galapagos kon zich de twee aankopen makkelijk permitteren, omdat het bedrijf een opvallend sterke kaspositie heeft. Eind september zat er nog ruim €4,4 mrd in kas.

Galapagos heeft in Nederland circa tweehonderd werknemers, van wie ongeveer vijftig bij CellPoint. Nederland is ook de thuisbasis van de commerciële organisatie, die verantwoordelijk is voor de marketing van Jyseleca .


En...internationaal nieuws
Galapagos announces strategy to accelerate innovation and reports strong third quarter 2022 results
finance.yahoo.com/news/galapagos-anno...
Gravenbeek
1
topline resultaten van de DIVERSITY fase 3-studie bij de ziekte van Crohn (CD) niet 2e helft 2023 maar al in het eerste kwartaal van 2023.
g.raaier
0
Voornamelijk opgewarmde kletskoek in het persbericht. Weinig nieuwe inzichten maar cijfermatig positief. Ik had zelf gehoopt op een mooie aankoop of een echte verassing. Tsja..
2.516 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 122 123 124 125 126 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 26,560
Verschil -0,560 (-2,06%)
Hoog 26,980
Laag 26,380
Volume 112.312
Volume gemiddeld 80.773
Volume gisteren 86.317

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront