Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

fraude bij/door overheid ?

532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Freemoneyforever
1
Dr. John Campbell behandelt de acquisitie van Covid 19 vaccins door Pfizer.

www.eppo.europa.eu/en/news/ongoing-ep...

The European Public Prosecutor’s Office (EPPO) confirms that it has an ongoing investigation into the acquisition of COVID-19 vaccines in the European Union. This exceptional confirmation comes after the extremely high public interest. No further details will be made public at this stage.

Pfizer CEO Albert Bourla weigerde het Europese Parlement te woord te staan.

Ik weet het, Campbell is omstreden, dat neemt niet weg, dat de aankoop van Covid vaccins door Europa omgeven is door vele zwartgelakte documenten, hetgeen niet duidt op openheid.

Pfizer / European commission vaccine contracts, over 100 blanked out pages

This is how they were disclosed to us, (MEP Cristian Terhes)

Over 100 blacked out pages

www.youtube.com/watch?v=HnSnQor8zDY
Freemoneyforever
1
Tegen de afspraak in toch WK-reclames gokbedrijven: 'Moreel kompas is stuk'
www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/e6...

Toto zendt reguliere reclames uit rond het WK-voetbal. Daarmee wordt de aangenomen motie genegeerd van Tweede Kamerlid Mirjam Bikker. Loterijen van de overheid mogen geen WK-reclames maken, luidt de strekking. De verantwoordelijk minister is volgens Bikker aan zet.

Toto geeft aan dat ze geen speciale WK-reclames gaan maken, maar wel reguliere commercials gaan uitzenden rondom sportevent. "Dit is bepaald geen fair play. Dit is gewoon alsnog je naam verbinden aan een WK. Ik had van Toto een koninklijkere weg verwacht dan dit. Dus ik ben daar absoluut ontstemd over." Ze vraagt zich af of hun 'moreel kompas stuk is'.

Scheidsrechter

Eerder is een motie die zij samen met onder andere fractiegenoot Pieter Grinwis heeft ingediend, aangenomen. Bedrijven waar de Staat aandeelhouder is, zouden geen WK-reclames moeten uitzenden, luidt de strekking. Toto hoort bij de Nederlandse Loterij, een staatsbedrijf.

Het komt er dus op neer dat de motie is aangenomen, maar er niet naar geluisterd wordt. De minister moet nu handelen, zegt ze en ze houdt vinger aan de pols. Het toezicht op de sector ligt het Ministerie van Justitie en Veiligheid. "Minister Weerwind (rechtsbescherming) deed een duidelijke oproep: doe dit nou niet. Dus ik hoop tot dat Toto alsnog naar de scheidsrechter wil luisteren."

Heel cru

Het steekt haar om twee redenen. Als de Nederlandse Staat zegt dat mensenrechten voorop staan, dan moet het niet via een omweg alsnog geld verdienen aan het WK in Qatar, stelt ze, verwijzend naar de berichten over uitbuiting en slavernij. "Dat zou heel cru zijn." Bovendien speelt mee dat gokreclames veel, voornamelijk jongere mensen triggeren. "Zorg niet dat er opnieuw allerlei verslavingen ontstaan, omdat jonge mensen denken: Dit is leuk om eens te starten."

Ze loopt hiermee vooruit op nieuwe wetgeving. Vanaf begin volgend jaar mogen gokbedrijven helemaal geen reclame meer maken.

Sowieso denk ik dat de regelgeving met betrekking tot gokken teveel mensen heeft verleid te gaan gokken. Wat wil onze regering daarmee bereiken? Is gokverslaving goed voor de volksgezondheid? Minder minder minder is hier zeker gewenst.
Freemoneyforever
1
duurste compensatiemaatregel in de Nederlandse geschiedenis

Dit is een fragment uit Zakendoen met presentator Thomas van Zijl. Te gast is macro-econoom Arnoud Boot. Er wordt gesproken over het prijsplafond voor gas en stroom. Boot noemt de energiecompensatie voor huishoudens de 'duurste compensatiemaatregel in de Nederlandse geschiedenis'. 'De discussie in de Tweede Kamer dreigt altijd te gaan om die ene persoon die er te weinig voordeel aan heeft, maar ze realiseren niet dat dit een ongehoorde maatregel is', zo vindt Boot die het prijsplafond voor gas en stroom onder vuur neemt. Meer horen? Check bnr.nl/zakendoen voor de hele uitzending!
www.youtube.com/watch?v=cQGR3b2ABXc

Betoog voor een adequate compensatie. Dat is volgens de hoogleraar slecht doordacht, prijsprikkel valt weg.

Haast leidt tot slechte beslissingen. Zorg ervoor, dat de compensatie niet aangewend wordt voor het verhogen van winst van energiebedrijven.
Freemoneyforever
0
Uitspraak rechter maakt uitstelmaatregel gezinshereniging onhoudbaar

De maatregel die de gezinshereniging van vluchtelingen bewust vertraagt is in strijd met de wet. Dat oordeelt de Rechtbank Noord-Holland vandaag in de zaak van een Syrisch gezin. VluchtelingenWerk Nederland vindt dat dit fel bekritiseerde beleid nu definitief onhoudbaar is geworden. VluchtelingenWerk vindt het bovendien kwalijk dat het kabinet dit op een rechtszaak heeft laten uitkomen: van begin af aan was duidelijk dat dit niet mocht.
www.vluchtelingenwerk.nl/nl/artikelen...

Het kabinet zet met dit beleid ook het rechtssysteem verder onder druk, er zijn nog zo'n 920 vluchtelingen met eenzelfde problematiek, waar de rechter zich naar alle waarschijnlijkheid over uit zal gaan spreken.

Uit dat artikel:

Loopje met de rechtsstaat

Het besluit om de uitstelmaatregel gezinshereniging zonder meer door te voeren, schuurt bovendien met de rechtsstaat. Direct na de bekendmaking volgde breed gedragen kritiek op de juridische haalbaarheid van de maatregel. Later werd duidelijk dat ook ambtenaren van het ministerie van Justitie & Veiligheid al wisten dat dit waarschijnlijk niet stand zou houden bij de rechter. Door de maatregel willens en wetens toch door te voeren nam het kabinet een loopje met de rechtsstaat.
Freemoneyforever
0
Adviescommissie stapt op omdat minister ongeschikte notarissen benoemt

Notariaat: In alle stilte is de voltallige Commissie toegang notariaat opgestapt uit onvrede met het benoemingenbeleid van minister Franc Weerwind.

De voltallige Commissie toegang notariaat, die de minister adviseert over de geschiktheid van notarissen in spe, is in november uit protest opgestapt, omdat minister Franc Weerwind (Rechtsbescherming, D66) tegen haar advies in meermaals ongeschikt geachte kandidaat-notarissen heeft benoemd. Dat blijkt uit gesprekken van NRC met ingewijden en reacties van het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie.

Nederland telt zo’n twaalfhonderd notarissen. Zij worden benoemd door de Kroon (oftewel de minister voor Rechtsbescherming) en dienen een uitgebreide toelatingsprocedure te doorlopen. Sinds 2013 is in de notariswet vastgelegd dat de minister verplicht advies inwint over de „persoonlijke geschiktheid” van de kandidaat-notaris bij een door hem benoemde vijfkoppige Commissie toegang notariaat. De wet schrijft voor dat de benoeming geweigerd wordt bij onvoldoende gebleken persoonlijke geschiktheid voor het ambt of vrees voor de integriteit van de notaris.

Minister Weerwind zou de afgelopen periode meermaals negatieve adviezen van de commissie naast zich hebben neergelegd. De commissie bestond uit onder meer een rechter, advocaat, notaris en rechtendocent. Een van de opgestapte leden, die anoniem wil blijven, stelt dat de commissie collectief is opgestapt wegens een verschil van mening met het ministerie over de wijze waarop met adviezen wordt omgegaan en de rol van de commissie.

Een woordvoerder van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB), die een deel van de commissieleden levert, noemt het „buitengewoon zorgelijk” dat de commissie is opgestapt. „Wij snappen de commissie dat ze serieus genomen wil worden.”
Integriteitskwesties

Het notariaat is de afgelopen jaren meermaals opgeschrikt door integriteitskwesties en kwaliteitsproblemen. Vorig jaar kwam de grootste fraude uit de notariële geschiedenis naar buiten rond notaris Frank Oranje, die 11,5 miljoen euro van klanten wist te stelen. Op basis van vertrouwelijke toetsingsrapportages van de KNB meldde NRC eerder dit jaar dat bij verschillende notariskantoren de kwaliteit niet op orde was.

Het is onduidelijk hoeveel negatieve adviezen de minister genegeerd heeft. In notariële hoek wordt gesteld dat het negeren van de adviezen samenhangt met het feit dat afgewezen notarissen in bezwaar en beroep kunnen en dat het ministerie niet zit te wachten op dergelijke procedures bij de bestuursrechter.

Desgevraagd laat een woordvoerder van minister Weerwind weten dat adviezen van de commissie „uiterst zwaar” meewegen. Hij wijst erop dat tegen afgewezen benoemingsbesluiten beroep kan worden aangetekend. „Dit vraagt dus om een weging van de ingebrachte adviezen en motivering.” Met het instellen van een tijdelijke commissie hoopt Weerwind dat notarisbenoemingen door kunnen gaan. Over een jaar moet een nieuwe, permanente commissie benoemd zijn.
www.nrc.nl/nieuws/2022/12/07/adviesco...
Freemoneyforever
0
Veel Kamerleden melden bijverdiensten niet, mogelijk te veel salaris
Auteur: Eric van den Berg

Tientallen Kamerleden hebben, in strijd met de wet, verzuimd tijdig neveninkomsten op te geven. Mogelijk hebben sommige daardoor te veel salaris ontvangen.
www.bnr.nl/nieuws/politiek/10497231/v...

Volgens interne correspondentie van de staf van de Tweede Kamer, die in handen is van BNR, hebben negentig (ex-)parlementariërs dit jaar de deadline om hun eventuele bijverdiensten te melden bij de Belastingdienst niet gehaald. Volgens de griffie van de Tweede Kamer hebben veertig dat later alsnog gedaan, waarmee vijftig Kamerleden momenteel nog steeds in gebreke zouden zijn.

'Bizar hoge aantallen'

'Bizar hoge aantallen', zegt hoogleraar integriteit Rob van Eijbergen. 'Vooral als je bedenkt hoeveel hier al over gezegd en geschreven is. Je zou verwachten dat Kamerleden zich aan de regels houden.'

Voor de betrokken parlementariërs heeft het opgeven van neveninkomsten soms grote financiële gevolgen. Kamerleden die meer dan 14% van hun salaris bijverdienen (zo'n 17.000 euro) worden namelijk gekort op het geld dat ze krijgen voor hun werk in het parlement (de wet spreekt van een 'schadeloosstelling'). Die korting kan oplopen tot 35% van de bezoldiging: meer dan 40.000 euro per jaar.

Kamerleden kunnen er ook voor kiezen geen opgave te doen en een maximale korting op hun salaris te laten doorvoeren. Van de veertig Kamerleden die dit jaar te laat met gegevens over de brug kwamen, werden drie daarna op hun salaris gekort. Volgens een woordvoerder van de Tweed Kamerstaf gaan er soms jaren overheen voordat een definitieve korting wordt vastgesteld door de Belastingdienst.

BNR kreeg deze gegevens in handen door een beroep te doen op de Wet open overheid (Woo). Uit het vrijgegeven interne mailverkeer blijkt dat de HR-staf van de Tweede Kamer zich zorgen maakt over de gebrekkige verantwoording door Kamerleden. 'Met het oog op de Woo wil ik graag uitsluitsel', schrijft een HR-medewerker, wiens naam in de stukken is weggelakt. 'Het zijn belastinggelden waar 'men' over kan vallen.'
Al jaren problemen met opgave neveninkomsten

Ook over eerdere jaren hebben veel Kamerleden geen opgave gedaan. Over 2020 hebben bijvoorbeeld vijftien (ex-)parlementariërs nog steeds geen eventuele neveninkomsten gemeld. Minstens één Kamerlid heeft nog niks ingeleverd over 2018. Verder strekken de gegevens uit de vrijgegeven correspondentie niet. De wettelijke verplichting om neveninkomsten bij de Belastingdienst te melden bestaat al sinds 1990.

Hoogleraar staatsrecht Paul Bovend'Eert zegt verbaasd te zijn dat er niet meer wordt gedaan met deze informatie. 'Iedereen kan een klacht indienen bij het College van onderzoek integriteit. Het is belangrijk dat er meer wordt aangedrongen op registratie van neveninkomsten.'
Ex-Kamerlid dat moet terugbetalen is 'ontraceerbaar'

Uit interne correspondentie blijkt ook dat de HR-afdeling van de Kamer veel werk heeft aan het administreren van de salariskortingen, vooral van ex-parlementariërs. 'We lopen er tegenaan dat we vertrokken Kamerleden niet kunnen traceren', schrijft de ambtenaar. In minsten één geval gaat het hierbij om een vroegere volksvertegenwoordiger met wie 'teveel ontvangen schadeloosstelling' moeten worden verrekend.

Kamerleden moeten hun neveninkomsten melden bij zowel de griffie van de Kamer als de Belastingdienst. De griffie publiceert die meldingen vervolgens in openbare registers. Dat Kamerleden die regels schenden is bekend. Zo verzuimde fractievoorzitter Thierry Baudet (FvD) bijvoorbeeld inkomsten uit een BV op te geven, iets waarvoor hij in oktober een week werd geschorst. Zembla publiceerde in 2020 al een lijst met 33 Kamerleden die de fout ingingen bij het opgeven van nevenfuncties.
Drie fractievoorzitters in overtreding

De Tweede Kamer houdt de namen van de Kamerleden die niet of te laat gegevens aanleverden geheim. Wel vermelden de vrijgegeven documenten dat zich onder de overtreders drie zittende fractievoorzitters bevinden.

Volgens de griffier van het parlement zouden parlementariërs 'onevenredig nadeel' ondervinden van openbaarmaking, een juridische term die bescherming biedt tegen de Wet open overheid. Woo-jurist Roger Vleugels noemt dit argument echter kansloos. 'Melding is verplicht en het register van neveninkomsten is openbaar', zegt Vleugels. Dat Kamerleden benadeeld worden door hun verzuim openbaar te maken klopt, maar 'dat is dan niet onevenredig'.

De eisen die aan Kamerleden worden gesteld zijn overigens hoog. De deadline voor het opgeven van inkomsten (1 april) ligt ruim voor het moment dat meeste belastingaangiftes worden ingediend. Formulieren voor het opgeven van neveninkomsten worden pas in februari verstrekt. Volgens een woordvoerder van de Tweede Kamer kunnen er dus ook 'goede redenen' zijn waarom een Kamerlid te laat gegevens aanlevert 'maar dit is tussen de Belastingdienst en het Kamerlid'.

De vrijgegeven correspondentie
bnr-external-prod.imgix.net/eQn05xkiW...

90 (ex-)Kamerleden leverden dit jaar niet op tijd informatie over hun neveninkomsten. Deze brief dateert uit april. Sindsdien hebben veel Kamerleden alsnog melding gedaan.
bnr-external-prod.imgix.net/HgY5EM8TM...

De Belastingdienst deelde met stafdienst HR een lijst met Kamerleden die in gebreke bleven.

Brief van de griffier
bnr-external-prod.imgix.net/-nXx5Ca7m...

De Tweede Kamer houdt de namen van de Kamerleden geheim.

zo werkt onze parlementaire democratie
Je zou die functionarissen een functie elders gunnen
Freemoneyforever
0
Schrijfster cruciaal memo Toeslagenaffaire: 'Dacht echt dat ze mijn advies zouden opvolgen'

Hoe kon het memo-Palmen - een cruciaal document in de Toeslagenaffaire - spoorloos verdwijnen? In het memo, dat onlangs toch weer opdook, werd al in 2017 de top van de Belastingdienst gewaarschuwd door eigen jurist. Er stond in dat de Belastingdienst laakbaar handelde door toeslagen stop te zetten en dat het ouders zou moeten gaan compenseren. Er gebeurde niets mee, met de inmiddels bekende dramatische gevolgen. Sandra Palmen, de schrijfster van het memo, vertelt over de directe aanleiding om het destijds te schrijven. 
www.nporadio1.nl/fragmenten/nos-met-h...

We zijn ruim vijf jaar verder....:

Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft Kamervragen beantwoord over het verloop van de schadeafhandeling bij de toeslagenaffaire.

De vragen zijn gesteld door het Kamerlid Van Dijk (CDA) naar aanleiding van een artikel uit de Volkskrant. De staatssecretaris schrijft aan de Tweede Kamer dat er op basis van de pilot met vaststellingsovereenkomsten voor vijftien gedupeerde ouders nog geen vaststellingovereenkomsten zijn opgesteld. Dit komt door vertraging bij de kennismakingsgesprekken vanwege de zomervakantie en het opstellen van schadeoverzichten. Van de vijftien ouders uit de pilot hebben drie ouders een concept schadeoverzicht aangeleverd op basis waarvan onderhandelingen kunnen plaatsvinden. De overige twaalf ouders bereiden schadeoverzichten voor. Bij de schadeoverzichten wordt niet gevraagd om alle schade onomstotelijk te bewijzen via bewijsstukken. Voor de schadeafhandeling zijn geen afspraken over termijnen gemaakt om juist de regie bij de ouders te laten.
www.taxlive.nl/nl/documenten/vn-vanda...
Freemoneyforever
0
Pieter Omtzigt haalt uit naar kabinet: ‘Werk 14 uur per dag en zit aan mijn tax’

De Tweede Kamer debatteerde gisteravond over het omstreden en veelbesproken prijsplafond. Hierin had Pieter Omtzigt geen goed woord over voor het kabinet en deed hij een aantal opvallende uitspraken. „Ik zit op het randje van wat ik aankan aan werk in mijn eentje.”

Het prijsplafond houdt in dat er een maximumprijs komt voor gas en/of stroom. Ongeacht wat de energieleveranciers in Nederland hebben betaald, mogen ze niet meer vragen dan een vastgestelde, lage prijs. Het plan krijgt bakken kritiek: zo zou de regeling te ingewikkeld zijn, vallen talloze huishoudens mogelijk buiten de boot en kunnen energiemaatschappijen ervan profiteren.

De Tweede Kamer is gisteravond toch, weliswaar met frisse tegenzin, akkoord gegaan. Het is „niet de meest briljante regeling ooit door de overheid bedacht”, gaf Henri Bontenbal (CDA) toe. Desondanks steunt een meerderheid de regeling.

Omtzigt trekt aan de bel: ‘Kreeg voorstel pas twee dagen van tevoren’

Omtzigt is allesbehalve fan van het prijsplafond, maar dat was niet het enige waar hij gisteravond over viel. Hij haalde fel uit naar het kabinet omdat de Kamer pas deze week het 89 pagina’s tellende voorstel ontving. „Nu kom ik dan ook maar echt met iets wat ik liever niet had willen doen in dit wetgevingsoverleg”, begint hij zijn relaas. „Dit stuk, deze regeling, ligt al weken op het bureau van de Europese Commissie. Er wordt al weken over onderhandeld met de energiemaatschappijen. En als Kamerleden die het publieke belang moeten dienen krijgen we hem twee dagen van tevoren. Met negentig pagina’s.”

Het Kamerlid vertelt wat hij tegen de regeringspartijen zei toen ze hem vroegen of ze het voorstel moeten accepteren. „Ik zit hier ondertussen aan mijn tax. Want u heeft er al voor gezorgd dat ik zogenaamd gewillig afsplitser ben en dus 75 procent minder ondersteuning krijg dan eenmansfracties. Dan kijk ik echt naar bepaalde hoeken, want u weet allemaal hoe ik uit de fracties geslingerd ben. Wat er in het kabinet over mij besproken is.” Hij doelt hierbij op het beruchte ‘functie elders’-verhaal.

„Ik heb geen stemrecht meer in commissies”, gaat hij verder. „Niets. Dat zit mij best wel behoorlijk hoog. En als het geen wetgevingsoverleg is heb ik halve spreektijden. Dan mag ik hier soms negentig seconden praten. En dan vraagt u aan mij of ik binnen twee dagen dit plus het pensioenpakket wil beoordelen.”
‘Op deze manier maak ik fouten en maakt u ook fouten’

Omtzigt geeft aan dat hij dat alsnog doet, maar daar een hoge prijs voor moet betalen. „Ik werk op dit momenteel 14, 15 uur per dag om te begrijpen hoe wetgeving hier doorgevoerd wordt. Ik vind het pijnlijk dat we dat doen, want op deze manier maak ik fouten en maakt u ook fouten. U moet eerst eens kijken hoe de fouten uit de wetgeving gehaald kunnen worden voordat je dit op tafel legt, omdat de regering toch niets anders heeft.”

De politicus, die vorig jaar met een burn-out kampte, zegt achter de schermen al veel eerder aan de bel te hebben getrokken. „Dit is een best diep punt, dat ik na twee jaar in mijn eentje alsnog in deze Kamer moet maken, want ik heb het achter elke gordijntje gezegd. Tegen iedereen hier. Dat ik op het randje zit van wat ik aankan aan werk in mijn eentje. Terwijl het kabinet mij toch niet netjes behandeld heeft in het Kinderopvangtoeslag-schandaal.”
www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binn...
Freemoneyforever
0
Kees van Amstel - Conny Troebel

Tijdens het debat over de mondkapjesdeal zag je wat er allemaal rot is in de kabinetten Rutte, zegt Kees van Amstel. "Hugo had er een puinhoop van gemaakt, maar Conny Helder moest de vragen beantwoorden. Haar opdracht was duidelijk: Hugo moet gered worden."

Hoe Hugo afgeschermd wordt van zijn verantwoordelijkheid voor de mondkapjesdeal: www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nieuws...
Freemoneyforever
2
Heeft u een fijne Kerst, heren/dames regeringsleiders?

Veel gaat er overigens goed, maar hier en daar vliegen we volgens mij als maatschappij uit de bocht. Wij ziijn één van de rijkste landen van de wereld. Oproep aan onze bestuurders: laat dat eens zien.

Een tipje van de sluier:

Bulgarenfraude: begon met een schade van 4,2 miljoen
Kosten herstel tot nu toe in het toeslagenschandaal 5 miljard

Met onze protocollen maken we meer stuk, dan rechtvaardig is.

Niet voor de fans van het regeringsbeleid, de lach van Rutte, het voortdurend wegkijken bij goede vragen in de Kamer:
Het Marathoninterview:
www.nporadio1.nl/uitzendingen/het-mar...

Dan kunnen de fans van ons bestuur eens vernemen hoe vernederend het optreden van onze overheid werkt.

Later in het komende jaar kunt u weer kiezen of dit zo door mag gaan. Dan bent u weer aan zet in het stemhokje.

Ik wens U fijne feestdagen, en een onbezorgd nieuw jaar.
rationeel
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 23 december 2022 13:30:

Kees van Amstel - Conny Troebel

Tijdens het debat over de mondkapjesdeal zag je wat er allemaal rot is in de kabinetten Rutte, zegt Kees van Amstel. "Hugo had er een puinhoop van gemaakt, maar Conny Helder moest de vragen beantwoorden. Haar opdracht was duidelijk: Hugo moet gered worden."

Hoe Hugo afgeschermd wordt van zijn verantwoordelijkheid voor de mondkapjesdeal: www.nporadio1.nl/fragmenten/de-nieuws...
Waar is al dat geld nu?.
Freemoneyforever
1
quote:

rationeel schreef op 24 december 2022 21:15:

[...]
Waar is al dat geld nu?.
OM legt wéér beslag bij Sywert van Lienden en partners: geld, huizen en auto's

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) heeft in het onderzoek naar de beruchte mondkapjesdeal een volgende stap gezet: er is bij Sywert van Lienden en zijn twee zakenpartners opnieuw beslag gelegd op onder meer financiële tegoeden in Nederland, Luxemburg en Zwitserland.

Volgens het Openbaar Ministerie gaat het daarnaast om woningen en auto's. De bestuurders van de Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) worden verdacht van oplichting, verduistering en witwassen.

Van Lienden en zijn zakenpartners verdienden miljoenen euro's met de verkoop van mondkapjes aan de overheid. Van Lienden zei dit zonder winstoogmerk te doen, maar de verkoop van mondkapjes aan de overheid liep via zijn commerciële bedrijf.
Beslaglegging

Het Openbaar Ministerie had eerder in het onderzoek al beslag gelegd op zaken ter waarde van vele miljoenen euro's.

Coolblue en uitzendbureau Randstad hebben aangifte gedaan tegen Van Lienden. Zij werkten destijds belangeloos mee, omdat hen was gezegd dat het ging om een non-profitinitiatief vanuit Van Lienden.
www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/art...

Overigens: De mondkapjes met inferieure kwaliteit liggen nog in de opslag, het rapport van Deloitte, gemaakt met onvolledig verstrekte info kostte 6 miljoen.
luchtschip
0
quote:

rationeel schreef op 24 december 2022 21:15:

[...]

Waar is al dat geld nu?.
Ik begrijp dat er hard aan gewerkt wordt door de FIOD en het Openbaar Ministerie om inzicht in de financiele afwikkeling te verkrijgen, beslag op goederen en financiën te leggen, gecombineerd met juridische stappen

Ik begrijp jouw agressieve benadering om de onderste steen boven te krijgen in deze kwestie
Ik begrijp niet dat jij dan Thierry Baudet de hand boven het hoofd houdt aangaande het feit dat hij geen inzicht van zaken wil geven over financiele transacties

Van een stabiele bijdrage op dit forum kunnen we wat jou betreft niet spreken
Freemoneyforever
0
quote:

luchtschip schreef op 24 december 2022 22:05:

[...]

Ik begrijp dat er hard aan gewerkt wordt door de FIOD en het Openbaar Ministerie om inzicht in de financiele afwikkeling te verkrijgen, beslag op goederen en financiën te leggen, gecombineerd met juridische stappen

Ik begrijp jouw agressieve benadering om de onderste steen boven te krijgen in deze kwestie
Ik begrijp niet dat jij dan Thierry Baudet de hand boven het hoofd houdt aangaande het feit dat hij geen inzicht van zaken wil geven over financiele transacties

Van een stabiele bijdrage op dit forum kunnen we wat jou betreft niet spreken
Is er een lijst van Kamerleden, die geen inzicht geven? Dan kunnen we de partijen waarvan die deel uit maken vast skippen in het aankomende stemhokje.

Ik verkneuk me in een oude lijst, zal een nieuwe zeker meenemen in mijn keuze waar op te stemmen:
Uit 2020:
www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/compl...
1. Amhaouch, Mustafa (CDA)
- voorzitter van Stichting SportArena Peel en Maas (2015-heden)
- bestuurder van Stichting Administratiekantoor De Heuf B.V. (2016-heden)
Heeft bovenstaande functies niet opgegeven in het register voor nevenfuncties. Paste dit aan na vragen van Zembla.

2. Baudet, Thierry (FvD)
- directeur van THPB Media B.V. (mei 2020-heden)
- eigenaar van THPB Producties (2010-juni 2020)
Geeft bovenstaande functies niet op in het register voor nevenfuncties.

3. Van den Bosch, Albert (VVD)
 - voorzitter provisoren bij Stichting Het Manhuysfonds (2004-heden)
Gaf bovenstaande functie op in 2017, maar niet tussen 2018 en 2020.

4. Dijkstra, Pia (D66)
- directeur van Pia Dijkstra B.V. (2006-2018)
Heeft bovenstaande functie tussen 2010 en de opheffing in 2018 niet opgegeven in het register voor nevenfuncties, maar zegt dit met terugwerkende kracht te zullen doen.

5. El Yassini, Zohair (VVD)
- directeur van SDManagement B.V. (2014-heden)
- directeur van Shinken Holding B.V. (2014-heden)
Geeft bovenstaande functies niet op in het register voor nevenfuncties.

6. De Graaf, Machiel (PVV)
- secretaris bij Meet the Expert (2008-heden)
Geeft bovenstaande functie niet op in het register voor nevenfuncties.

7. Van Helvert, Martijn (CDA)
- penningmeester van Stichting Teen Life Maastricht (2007-heden)
- bestuurder van Heemkundevereniging Nieuwstadt (2003-heden)
Geeft bovenstaande functies niet op in het register voor nevenfuncties.

8. Kerstens, John (PvdA)
- eigenaar van Kerstens Werk(t) (2017-heden)
Geeft bovenstaande functie niet op in het register voor nevenfuncties.

9. Laan-Geselschap, Antoinette (VVD)
- eigenaar van Avenue Services (2014-heden)
Geeft bovenstaande functie niet op in het register voor nevenfuncties.

10. Lacin, Cem (SP)
- bestuurder van Stichting Sirkaf (2018-heden)
Heeft bovenstaande functie niet opgegeven in het register voor nevenfuncties. Paste dit aan na vragen van Zembla.

11. Markuszower, Gidi (PVV)
- directeur van VATit Nederland B.V. (2009-heden)
- bestuurder van KME & Partners B.V. (2015-2019)
- eigenaar van Ipko Amcor (juni 2020-heden)
- directeur van Turnkey Export Compliance B.V. (2019-heden)
Heeft bovenstaande functies niet opgegeven in het register voor nevenfuncties. Paste dit aan na vragen van Zembla.
- lid van Directie Vatit Group (2007-heden)
Bovenstaande functie klopt niet: Vatit Group is een bedrijf dat in Luxemburg is gevestigd, maar Markuszower bekleedt hier sinds 2017 geen bestuursfunctie meer. Wel is hij directeur van de Nederlandse B.V. VATit Nederland. Paste dit aan na vragen van Zembla.

12. Van Ojik, Bram (GroenLinks)
- penningmeester van Coöperatie 'De Franse Slag' U.A.
Heeft bovenstaande functie niet opgegeven in het register voor nevenfuncties. Paste dit aan na vragen van Zembla.
Heeft een jaarlijkse deponeringsplicht bij de KvK, maar deponeerde voor het laatst een jaarrekening over boekjaar 2005. Het niet (of niet tijdig) deponeren van de jaarrekening is een economisch delict. Paste dit aan na vragen van Zembla.

13. Peters, René (CDA)
- secretaris / penningmeester van Stichting Netwerk Excellent Onderwijs (2010-heden)
- bestuurder van Stichting Rudi Lubbers After Sport (2019-heden)
- voorzitter van Stichting Vrienden Ouderenzorg Oss (2019-heden)
Heeft bovenstaande functies niet opgegeven in het register voor nevenfuncties. Paste dit aan na vragen van Zembla.

14. Ploumen, Lilianne (PvdA)
- bestuurder van Stichting emancipatie online (2001-heden)
Geeft bovenstaande functie niet op in het register voor nevenfuncties.

15. Regterschot, Kelly (VVD)
- eigenaar van Bureau 75 (2017-heden)
Geeft bovenstaande functie niet op in het register voor nevenfuncties.

16. Sazias, Léonie (50PLUS)
- directeur van Navaya B.V. (1991-heden)
Heeft bovenstaande functie niet opgegeven in het register voor nevenfuncties. Paste dit aan na vragen van Zembla.
Het betreft een pensioen-B.V. met een negatief eigen vermogen van een kwart miljoen euro. Geld dat voor als pensioenvoorziening was bedoeld, is aan de B.V. onttrokken om privéschulden af te lossen en andere betalingen te doen. Volgens de door Zembla geraadpleegde accountant is dit in strijd met de pensioenwet en fiscaal niet toegestaan.

17. Smals, Bart (VVD)
- voorzitter van Apowest (2000-2020)
- bestuurder van Stichting Zorg DAS (2012-heden)
Geeft bovenstaande functies niet op in het register voor nevenfuncties.

18. Snoeren, Mark (VVD)
- bestuurder van Skipiste Nieuwegein B.V. (2006-heden)
- bestuurder van Markski B.V. (2006-heden)
- bestuurder van Snoeren Beheer en Management B.V. (2013-heden)
- bestuurder van Mark Snoeren Holding B.V. (2017-heden)
Geeft bovenstaande functies niet op in het register voor nevenfuncties. Paste dit aan na vragen van Zembla.

19. Veldman, Hayke (VVD)
- eigenaar van Veldman training en advies (2010-heden)
Geeft bovenstaande functie vanaf 2018 niet meer op in het register voor nevenfuncties.
Freemoneyforever
0
vervolgens:

20. Weverling, Arne (VVD)
- bestuurder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (2015-2019)
Heeft bovenstaande functie niet opgegeven in het register voor nevenfuncties.
- lid van Raad van Advies bij Weverling Groenprojekten B.V. (2016-2020)
Wijzigde na vragen van Zembla bovenstaande functie in de functiebeschrijving “Certificaathouder zonder zeggenschap van familiebedrijf Weverling Groenprojecten”.

21. Ziengs, Erik (VVD)
- voorzitter van Stichting Administratiekantoor Café Plus B.V. (2001-heden)
Geeft bovenstaande functie niet op in het register voor nevenfuncties.
 
Acht Kamerleden geven niet of onjuist op hoeveel zij verdienen met een nevenfunctie.
22. Van den Berge, Niels (GroenLinks)
- Advisor Water and Advocacy; Bezoldigd; Geen opgave.
- Bangladesh Expert Agrifocus; Bezoldigd; Geen opgave.
- Medeoprichter Nextblue; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit aan na vragen van Zembla: ontving voor de functie van ‘advisor’ €6.500 bruto.

23. Bisschop, Roelof (SGP)
- Lid Raad van Toezicht Christelijke Hogeschool Ede; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit aan na vragen van Zembla: ontving voor deze functie €8.900.

24. Diertens, Antje (D66)
- Lid Raad van Toezicht ESNS; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit aan na vragen van Zembla: ontving voor deze functie €134.

25. Hiddema, Theo (FvD)
- Werkzaam als advocaat; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit niet aan en liet weten dat zijn boekhouder de inkomsten meldt aan de Belastingdienst.

26. Kerstens, John (PvdA)
- Lid Raad van Commissarissen Bouw- en Infrapark; Bezoldigd; Bezoldiging naar goed doel
Paste dit niet aan, maar liet weten dat de bezoldiging €1000 per maand betreft.

27. Lodders, Helma (VVD)
- Eigenaar Lodders B.V. (30% eigenaar windmolen); Bezoldigd; Pensioenvoorziening (geen inkomsten)
Geeft geen inzage in hoeveel de inkomsten uit deze functie betreffen, maar zegt dit in de toekomst aan te zullen passen in het register.

28. Van Otterloo, Gerrit Jan (50PLUS)
- Voorzitter HSHB; Bezoldigd; Gaat via B.V.
Paste zijn opgave in het register aan en liet per mail weten dat de bezoldiging over de periode 2019-2020 €2340 excl. btw bedraagt.

29. Rog, Michel (CDA)
- Voorzitter Raad van Toezicht UnieNzv; Onkostenvergoeding; Vrijwilligersvergoeding.
Paste dit niet aan, maar liet per mail weten dat hij voor deze functie de maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding ontvangt: €1500 in 2018 en 2019, €1700 in 2020. Verwijderde een historische functie uit het nevenfunctieregister.

Onroerend goed
Vier Kamerleden verhuren onroerend goed en melden dit niet in het register, hoewel de betreffende verhuur als relevant en dus meldplichtig kan worden beschouwd.
Onroerend goed wordt volgens de deskundigen als ‘grijs gebied’ gezien: dit hoeft niet altijd in het nevenfunctieregister opgegeven te worden. Uit de nevenfunctieregisters van de afgelopen jaren blijkt dat zeven Kamerleden wel melding maakten van het bezitten of verhuren van onroerend goed. In onderstaande gevallen is één, of zijn meerdere deskundigen van mening dat de kwestie redelijkerwijs relevant is en dus gemeld zou moeten te worden.

30. Van den Bosch, Albert (VVD)
Verhuurt twee bedrijfspanden in Zeist, aan Halfords en aan een yogastudio. Geeft dit niet op in bet register. Stelde daarnaast als politicus Kamervragen over de WOZ.

31. Dijkstra, Pia (D66)
Is mede-eigenaar van een hotelappartement in Valkenburg, dat verhuurd wordt via o.a. Booking.com wanneer het niet door de eigenaren wordt gebruikt.

32. Von Martels, Maurits (CDA)
Runt met zijn echtgenote een bed and breakfast op een landgoed in Oost-Nederland. Het appartement kan ook langere tijd gehuurd worden.
Von Martels is daarnaast woordvoerder toerisme en diende moties in voor de spreiding van het toerisme over heel Nederland.

33. Westerveld, Lisa (GroenLinks)
Bezit en verhuurt een tweede woning in Gelderland.
Op de site met standpunten van GroenLinks staat te lezen: “De woningmarkt is verziekt. Investeerders kopen huizen niet om in te wonen, maar om zo veel mogelijk geld te verdienen.” En: “Voor GroenLinks zijn huizen bedoeld om in te wonen, niet om winst mee te maken.” (bron: website GL) 

Fractieleider Jesse Klaver interrumpeerde Rutte tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (17-09-2020) met de volgende kritiek: “Ik had niet gedacht dat ik dit tegen een liberale premier zou moeten zeggen, maar ik zou willen dat mensen in dit land ook zelf een huis kunnen kopen. Als iemand die al een eigen huis heeft er nog een huis bij neemt, dan wordt jongeren daardoor de mogelijkheid ontnomen om zelf een huis te kopen. Dat baart mij zorgen. Daar zou ik vanaf willen. Natuurlijk kan het zo zijn dat mensen een huis hebben dat ze verhuren. Dat is prettig. Daar kan iemand in wonen. Maar ik zie nu dat het voor jongeren onmogelijk is om als starter een huis te bemachtigen, zeker in de grote steden. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er mensen zijn die meerdere huizen bezitten. Dat vind ik niet eerlijk. Ik vind dat we dat moeten aanpassen.”

In de uitzending wordt naar niet alleen naar standpunten en uitspraken van GroenLinks verwezen, maar ook naar het beleid in de praktijk. Zo heeft de partij in Amsterdam de woonplicht ingevoerd voor nieuwbouwwoningen: de koper van het huis moet daar ook in wonen, om te voorkomen dat men een woning koopt om door te verhuren. In de initiatiefnota van GroenLinks-politicus Smeulders wordt voorgesteld om de mogelijkheid voor woonplicht wettelijk “verder uit te breiden zodat gemeenten gemakkelijker een woonplicht kunnen opleggen, ook voor een deel van de bestaande woningbouw.” En in Nijmegen, waar de woning van Westerveld staat, wil GroenLinks-wethouder Harriët Tiemens een woonplicht instellen, ook voor bestaande woningen.

Doel van het onderzoek
Doel van het onderzoek was om na te gaan of Tweede Kamerleden een juiste en volledige opgave doen in het register. Hiervoor vergeleken we openbare gegevens van de Kamer van Koophandel en het Kadaster, met de opgaves die Tweede Kamerleden deden in het Register Nevenfuncties.

Ook raadpleegden we drie hoogleraren op verschillende vakgebieden, die de aangetroffen onvolledigheden op ons verzoek analyseerden. Het gaat om:
- Prof. dr. Leo Huberts, em. hoogleraar Bestuurskunde en em. strategisch hoogleraar Integriteit van Bestuur aan de Vrije Universiteit, Amsterdam
- Prof. dr. mr. Paul Bovend’Eert, hoogleraar Staatsrecht aan de Radboud Universiteit, Nijmegen
- Prof. dr. Rob van Eijbergen, deeltijd hoogleraar Integriteit en Kwaliteit van Organisaties aan de Vrije Universiteit, Amsterdam

Reacties Kamerleden
We vroegen alle betrokken Kamerleden om een reactie. Die reacties kun je allemaal via het volgende document bekijken:

fa7t2bwvxb1.b-cdn.net/1dc728ad-725a-4...
Freemoneyforever
0
Nee, dit is geen fraude, maar de Toeslagenschandaalbeerput gaat almaar verder open...

‘Veel kinderen Toeslagenaffaire krijgen hun gemaakte schulden niet vergoed’

Kinderen die zich in de schulden hebben gestoken voor hun ouders die slachtoffer zijn van de Toeslagenaffaire, dreigen geen goede compensatie te krijgen. Daarvoor waarschuwen kinderombudsmannen van de drie grote steden.
Lees verder:
www.nrc.nl/nieuws/2022/12/25/veel-kin...

Een Zalige Kerst voor degenen die hiervoor verantwoording dienen af te leggen.
Freemoneyforever
1
Connie Helder sprak (in mijn ogen) met meel in de mond in haar "antwoord" op vragen van Omtzigt.

Omtzigt legt tot in detail de stiekeme spelletjes van Hugo de Jonge & VWS uit!

Dit is dan weer het doofpotdossier over de mondkapjes en Sywert van Lienden.
www.youtube.com/watch?v=cM6NfcJkfFY
4:30, Omtzigt kraakhelder, Connie allesbehalveHelder
rationeel
0
Is het niet zo, dat wanneer regels in grote mate worden overtreden, er eens naar DIE REGELS moet worden gekeken?

Voldoen zij wel aan de bedoelingen bijvoorbeeld.
jowi
0
quote:

luchtschip schreef op 24 december 2022 22:05:

[...]

Ik begrijp dat er hard aan gewerkt wordt door de FIOD en het Openbaar Ministerie om inzicht in de financiele afwikkeling te verkrijgen, beslag op goederen en financiën te leggen, gecombineerd met juridische stappen

Ik begrijp jouw agressieve benadering om de onderste steen boven te krijgen in deze kwestie
Ik begrijp niet dat jij dan Thierry Baudet de hand boven het hoofd houdt aangaande het feit dat hij geen inzicht van zaken wil geven over financiele transacties

Van een stabiele bijdrage op dit forum kunnen we wat jou betreft niet spreken
ha, ha LS agressieve benadering. Hij schrijft waar is al dat geld nu?
Je zit niet op het Rusland draadje!
jowi
0
quote:

Freemoneyforever schreef op 25 december 2022 05:09:

vervolgens:

20. Weverling, Arne (VVD)
- bestuurder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (2015-2019)
Heeft bovenstaande functie niet opgegeven in het register voor nevenfuncties.
- lid van Raad van Advies bij Weverling Groenprojekten B.V. (2016-2020)
Wijzigde na vragen van Zembla bovenstaande functie in de functiebeschrijving “Certificaathouder zonder zeggenschap van familiebedrijf Weverling Groenprojecten”.

21. Ziengs, Erik (VVD)
- voorzitter van Stichting Administratiekantoor Café Plus B.V. (2001-heden)
Geeft bovenstaande functie niet op in het register voor nevenfuncties.
 
Acht Kamerleden geven niet of onjuist op hoeveel zij verdienen met een nevenfunctie.
22. Van den Berge, Niels (GroenLinks)
- Advisor Water and Advocacy; Bezoldigd; Geen opgave.
- Bangladesh Expert Agrifocus; Bezoldigd; Geen opgave.
- Medeoprichter Nextblue; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit aan na vragen van Zembla: ontving voor de functie van ‘advisor’ €6.500 bruto.

23. Bisschop, Roelof (SGP)
- Lid Raad van Toezicht Christelijke Hogeschool Ede; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit aan na vragen van Zembla: ontving voor deze functie €8.900.

24. Diertens, Antje (D66)
- Lid Raad van Toezicht ESNS; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit aan na vragen van Zembla: ontving voor deze functie €134.

25. Hiddema, Theo (FvD)
- Werkzaam als advocaat; Bezoldigd; Geen opgave.
Paste dit niet aan en liet weten dat zijn boekhouder de inkomsten meldt aan de Belastingdienst.

26. Kerstens, John (PvdA)
- Lid Raad van Commissarissen Bouw- en Infrapark; Bezoldigd; Bezoldiging naar goed doel
Paste dit niet aan, maar liet weten dat de bezoldiging €1000 per maand betreft.

27. Lodders, Helma (VVD)
- Eigenaar Lodders B.V. (30% eigenaar windmolen); Bezoldigd; Pensioenvoorziening (geen inkomsten)
Geeft geen inzage in hoeveel de inkomsten uit deze functie betreffen, maar zegt dit in de toekomst aan te zullen passen in het register.

28. Van Otterloo, Gerrit Jan (50PLUS)
- Voorzitter HSHB; Bezoldigd; Gaat via B.V.
Paste zijn opgave in het register aan en liet per mail weten dat de bezoldiging over de periode 2019-2020 €2340 excl. btw bedraagt.

29. Rog, Michel (CDA)
- Voorzitter Raad van Toezicht UnieNzv; Onkostenvergoeding; Vrijwilligersvergoeding.
Paste dit niet aan, maar liet per mail weten dat hij voor deze functie de maximale onbelaste vrijwilligersvergoeding ontvangt: €1500 in 2018 en 2019, €1700 in 2020. Verwijderde een historische functie uit het nevenfunctieregister.

Onroerend goed
Vier Kamerleden verhuren onroerend goed en melden dit niet in het register, hoewel de betreffende verhuur als relevant en dus meldplichtig kan worden beschouwd.
Onroerend goed wordt volgens de deskundigen als ‘grijs gebied’ gezien: dit hoeft niet altijd in het nevenfunctieregister opgegeven te worden. Uit de nevenfunctieregisters van de afgelopen jaren blijkt dat zeven Kamerleden wel melding maakten van het bezitten of verhuren van onroerend goed. In onderstaande gevallen is één, of zijn meerdere deskundigen van mening dat de kwestie redelijkerwijs relevant is en dus gemeld zou moeten te worden.

30. Van den Bosch, Albert (VVD)
Verhuurt twee bedrijfspanden in Zeist, aan Halfords en aan een yogastudio. Geeft dit niet op in bet register. Stelde daarnaast als politicus Kamervragen over de WOZ.

31. Dijkstra, Pia (D66)
Is mede-eigenaar van een hotelappartement in Valkenburg, dat verhuurd wordt via o.a. Booking.com wanneer het niet door de eigenaren wordt gebruikt.

32. Von Martels, Maurits (CDA)
Runt met zijn echtgenote een bed and breakfast op een landgoed in Oost-Nederland. Het appartement kan ook langere tijd gehuurd worden.
Von Martels is daarnaast woordvoerder toerisme en diende moties in voor de spreiding van het toerisme over heel Nederland.

33. Westerveld, Lisa (GroenLinks)
Bezit en verhuurt een tweede woning in Gelderland.
Op de site met standpunten van GroenLinks staat te lezen: “De woningmarkt is verziekt. Investeerders kopen huizen niet om in te wonen, maar om zo veel mogelijk geld te verdienen.” En: “Voor GroenLinks zijn huizen bedoeld om in te wonen, niet om winst mee te maken.” (bron: website GL) 

Fractieleider Jesse Klaver interrumpeerde Rutte tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (17-09-2020) met de volgende kritiek: “Ik had niet gedacht dat ik dit tegen een liberale premier zou moeten zeggen, maar ik zou willen dat mensen in dit land ook zelf een huis kunnen kopen. Als iemand die al een eigen huis heeft er nog een huis bij neemt, dan wordt jongeren daardoor de mogelijkheid ontnomen om zelf een huis te kopen. Dat baart mij zorgen. Daar zou ik vanaf willen. Natuurlijk kan het zo zijn dat mensen een huis hebben dat ze verhuren. Dat is prettig. Daar kan iemand in wonen. Maar ik zie nu dat het voor jongeren onmogelijk is om als starter een huis te bemachtigen, zeker in de grote steden. Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er mensen zijn die meerdere huizen bezitten. Dat vind ik niet eerlijk. Ik vind dat we dat moeten aanpassen.”

In de uitzending wordt naar niet alleen naar standpunten en uitspraken van GroenLinks verwezen, maar ook naar het beleid in de praktijk. Zo heeft de partij in Amsterdam de woonplicht ingevoerd voor nieuwbouwwoningen: de koper van het huis moet daar ook in wonen, om te voorkomen dat men een woning koopt om door te verhuren. In de initiatiefnota van GroenLinks-politicus Smeulders wordt voorgesteld om de mogelijkheid voor woonplicht wettelijk “verder uit te breiden zodat gemeenten gemakkelijker een woonplicht kunnen opleggen, ook voor een deel van de bestaande woningbouw.” En in Nijmegen, waar de woning van Westerveld staat, wil GroenLinks-wethouder Harriët Tiemens een woonplicht instellen, ook voor bestaande woningen.

Doel van het onderzoek
Doel van het onderzoek was om na te gaan of Tweede Kamerleden een juiste en volledige opgave doen in het register. Hiervoor vergeleken we openbare gegevens van de Kamer van Koophandel en het Kadaster, met de opgaves die Tweede Kamerleden deden in het Register Nevenfuncties.

Ook raadpleegden we drie hoogleraren op verschillende vakgebieden, die de aangetroffen onvolledigheden op ons verzoek analyseerden. Het gaat om:
- Prof. dr. Leo Huberts, em. hoogleraar Bestuurskunde en em. strategisch hoogleraar Integriteit van Bestuur aan de Vrije Universiteit, Amsterdam
- Prof. dr. mr. Paul Bovend’Eert, hoogleraar Staatsrecht aan de Radboud Universiteit, Nijmegen
- Prof. dr. Rob van Eijbergen, deeltijd hoogleraar Integriteit en Kwaliteit van Organisaties aan de Vrije Universiteit, Amsterdam

Reacties Kamerleden
We vroegen alle betrokken Kamerleden om een reactie. Die reacties kun je allemaal via het volgende document bekijken:

fa7t2bwvxb1.b-cdn.net/1dc728ad-725a-4...
Zo, zo dat zijn er toch veel die niet alles melden en in de media worden mn de peilen gericht op Baudet (overigens niet mijn partij).

Zo zie je maar weer hoe corrupt het e.e.a. in ons zogenaamde democratische landje is en
dan hebben ik het nog niet over:
* afschaffen referendum
* de mega anonieme donaties aan o.a. D'66 en CDA
* de aanstelling van Burgemeesters (veelal lid van de gevestigde orde)
* de benoeming van CEO's bij Schiphol, CBR en nu NS
* nieuwe wetgeving voor het verbod van politieke partijen

We moeten maar niet teveel met de vinger wijzen naar lidstaten.
532 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,63  -10,44  -1,18%  09:20
 Germany40^ 17.801,30 -1,25%
 BEL 20 3.806,64 -1,22%
 Europe50^ 4.919,80 -1,30%
 US30^ 37.674,78 -0,06%
 Nasd100^ 17.696,30 +0,01%
 US500^ 5.056,24 -0,09%
 Japan225^ 38.406,12 -0,75%
 Gold spot 2.372,91 -0,43%
 EUR/USD 1,0618 -0,07%
 WTI 85,16 +0,12%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +4,06%
B&S Group SA +2,06%
FASTNED +1,24%
AZERION +0,12%
UNILEVER PLC +0,05%

Dalers

SBM Offshore -6,66%
ArcelorMittal -4,90%
Accsys -4,06%
Aperam -3,51%
ALLFUNDS GROUP -2,88%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront