Telenet Groep Holding « Terug naar discussie overzicht

Forum Telenet geopend

1.547 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 74 75 76 77 78 » | Laatste
Hendrikus Buffel
0
Winstnames, correctie begrijpelijk op het nieuws Telenet-Fluvius maar overreactie nmm
Steven6
0
Weeral bijgekocht op 14´6 , ben ondertussen grootaandeelhouder voor de langere termijn, dit gaat terug naar 30 .
D'ieteren
0
Telenet loopt achterstand op in uitrol glasvezel
Alweer loopt het glasvezelnetwerk van Telenet vertraging op. Bij Proximus gaat de uitrol ­intussen razendsnel.

Vrijdag 18 november 2022 om 3.25 uur
www.standaard.be/cnt/dmf20221117_9806...
Stats2022-
2
quote:

Hendrikus Buffel schreef op 17 november 2022 16:19:

Winstnames, correctie begrijpelijk op het nieuws Telenet-Fluvius maar overreactie nmm
Dit lijkt inderdaad best een overreactie te zijn, maar los daarvan heeft het wel opnieuw wat consequenties.

Ten eerste is het dividend verlaagd tot minstens €1 bruto/aandeel tot 2028. Opnieuw een klein half jaar uitstel, betekent mogelijk ook uitstel op dat gebied. Hetgeen de aantrekkelijkheid van het aandeel Telenet opnieuw verlaagd.

Anderzijds is het in de laatste 3j al de vierde/vijfde keer dat de deal of de uitrol ervan vertraging oploopt. Dat het een complex verhaal is met veel betrokkenen, dat is duidelijk. Maar telkens opnieuw de deadline niet halen, doet mogelijks afbreuk aan het vertrouwen in de planningsinzichten van het management.

En de tik die het aandeel kreeg op de analistendag eind september, kwam voornamelijk omdat men geen Outlook wou geven voor 2023 tot na de uitrol van Netco. Benieuwd hoe ze dit nu zullen aanpakken.

Het aandeel blijft hierdoor wel nog steeds zeer laag gewaardeerd. Mogelijks wekt dat toch ergens de interesse bij Liberty voor een uitkoopbod eens het 12maandelijks gemiddelde een flinke duik neemt vanaf januari 2023.
ElTorro
1
Je hebt een punt dat het management beter zou wachten met aankondigingen tot het goedkeuring krijgt, om geen verwachtingen te creëren die dan niet ingelost worden. Ook op gebied van PR naar analisten en media kan het mi veel beter. Ik hoop dat JP zich hier ook van bewust is, of hier alleszins op attent gemaakt wordt daar de andere leden van het SLT.

Los daarvan blijft de uitrol van het glasvezelnetwerk van Telenet gewoon doorgaan, los van de deal met Fluvius. Waar PXS graaft in de straat, komt Telenet ook langs hoor.. Telenet weet heus wel waar de straten openliggen.
Het is dus een kwestie hoe je de zaken bekijkt, en mi doen bepaalde media dat veel te oppervlakkig, negatief, of verkeerd, waardoor de indruk ontstaat dat Telenet stilstaat tov de concurrentie.
Terwijl ze bij PXS juist uit pure noodzaak met fiberklaar zijn moeten beginnen omdat hun huidig netwerk niet opkan tegen de concurrentie, zie Telenet. Een stilstand die al heel lang bezig was trouwens. En waarom is dat, omdat het DSL netwerk niet de snelheden aankan die COAX wel haalt. Met DOCSIS3 is dat al 1G, met DOCSIS4 gaan ze zelfs richting 10G (8,5Gbit/s om juist te zijn).

Dat dit aandeel momenteel een koopje is, dat ziet zelfs een blinde, en bij Liberty zullen waarschijnlijk ook al belletjes beginnen afgaan, vraag is of ze dat in het huidige klimaat van stijgende rente wel willen overwegen. En ik vraag me ook af of iedereen zomaar onder de prijs zal willen verkopen. Ik alleszins niet!
Hendrikus Buffel
1
Ik baseer me daarenboven ook op de ratio's en als die kloppen staat Telenet er goed voor. Neemt natuurlijk niet weg dat, naar de markt toe, het management het nodige vertrouwen dient te creëren, En idd, technisch gezien, qua performantie, staan ze al een stap verder dan Proximus. Vraag is welke kosten daar tegenover staan, of deze kunnen doorgerekend worden richting gebruiker en hoe trouw deze zullen blijven ? Zit momenteel aan een GAK van ca. 27,50 en tracht deze via "gebeurlijke buy the dip momenten (zoals gisteren en eergisteren)" te verlagen tot 22. Als je de vooropgestelde koersdoelen nakijkt en belegt voor op langere termijn heb ik er wel vertrouwen in. En als hun dividendbeleid wordt nageleefd moet dit tegen 2028 nmm wel een winstgevende onderneming geweest zijn. Ik ga er van uit dat dit alleszins beter zal zijn geweest dan de rente die de banken zouden gegeven hebben vanaf nu tot 2028.
[verwijderd]
1
Uitgelicht: nieuwe koersklap voor Telenet

op 19 november 2022 11:54

(ABM FN) Het aandeel Telenet kreeg afgelopen week opnieuw een klap te verwerken op de beurs en sloot vrijdag af op 15,69 euro, een daling van 10,1 procent op weekbasis.

De aanleiding was de aankondiging donderdagochtend dat de samenwerking met Fluvius voor de uitrol van glasvezel in Vlaanderen en delen van Brussel niet begin volgend jaar, maar pas in de zomer van volgend jaar van start kan gaan, omdat de Europese Commissie eerst groen licht moet geven.

"Dit is duidelijk een tegenslag", zeiden analisten van KBC Securities donderdag, wat de negatieve reactie op de markten verklaart. ING deelt de mening van KBC. De bank verwacht overigens niet dat de Europese Commissie bezwaar zal maken tegen de samenwerking.

Volgens David Vagman, analist bij ING, kan deze vertraging echter wel gevolgen hebben voor eventuele overeenkomsten met Orange Belgium. Onlangs maakten de twee telecombedrijven bekend dat zij besprekingen voerden om Telenet toegang tot het VOO-netwerk te garanderen.

Deze gesprekken werden toegejuicht door analisten, die spraken van een unieke groeikans voor Telenet.

Eerder in de week verlaagde Berenberg ook het koersdoel voor Telenet van 33,00 naar 22,00 euro. Het aandeel bleef ondanks deze verlaging wel op de kooplijst staan. KBC Securities heeft ook een koopadvies voor het aandeel, terwijl ING het bij een Houden laat. De koersdoelen van KBC en ING zijn respectievelijk 40,00 en 17,00 euro. UBS hanteert een Neutraal advies met een koersdoel van 19,00 euro.

Berenberg heeft het koersdoel verlaagd vanwege de zwakke kasstroomprognoses op middellange termijn, maar analist Carl Murdock-Smith blijft van mening dat de waardering van het aandeel aantrekkelijk is.

Het aandeel staat volgens Berenberg onder druk vanwege de hoge investeringen die de uitrol van glasvezel vermoedelijk vergt, maar ook door de onverwacht sterke verlaging van het dividend bij de halfjaarcijfers eind juli. Het dividend werd verlaagd van 2,75 naar 1,00 euro per aandeel.

Sinds het begin van het jaar heeft het aandeel Telenet al ruim 50 procent van zijn waarde verloren, en is het ver verwijderd van zijn piek van 2018 van meer dan 60 euro.

Dankzij de koersdaling sinds juli is het dividendrendement nog altijd 5,7 procent, aldus Murdock-Smith.

Volgens UBS zou meer zicht op een derde partner in de joint venture goed zijn voor de waarde.

Murdock-Smith stipt ook nog even de kans aan op overname van Telenet door zijn belangrijkste aandeelhouder, Liberty Global, na een mislukte poging in 2012.

Berenberg wijst erop dat Telenet iets optimistischer is dan de analistenconsensus over de omzetgroei dit jaar. Dat zou het sentiment rond "een aandeel dat momenteel bijzonder ongeliefd is" kunnen "repareren".

Bron: ABM Financial News
BLC6504
1
Telenet daalde 3,9 procent na een negatief rapport van ABN AMRO, waarin het aandeel op de verkooplijst werd gezet
D'ieteren
0
30-11-2022
Proximus en Telenet komen volgens handelaar Bert van der Pol van Today's Group mogelijk in beweging. ABN AMRO Oddo zette een koopadvies op Proximus, maar plaatste Telenet juist op de verkooplijst, aldus de handelaar.
ElTorro
1
Uit een artikel dat ik onlangs las:
'Veel beleggers baseren zich op koersdoelen van analisten om aandelen te kopen, maar die zijn niet zo betrouwbaar.
Door de doelen te verhogen of te verlagen hopen banken hun klanten te stimuleren om transacties te doen, want daar verdienen ze geld aan.
Soms geven ze ook een verkoopadvies waardoor de koers daalt, en dan kan de bank of een grote klant dat aandeel goedkoper aankopen.'
Steven6
0
Ik hoop dat een grotere speler als liberty of telenet zelf , begint met de inkoop van eigen aandelen om deze te lage koersen te corrigeren , neem een voorbeeld aan shell dat zijn onderwaardering van 10€ opkrikte naar bijna 30 in ongeveer en half jaar.
voda
1
Advies van Bank of America Merrill Lynch over Telenet
Beurshuis Bank of America Merrill Lynch
Aandeel Telenet Group
Datum 05 december 2022
Advies Market underperform
Koersdoel 14,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 5 december 2022 hebben de analisten van Bank of America Merrill Lynch hun beleggingsadvies voor Telenet Group (TNET; ISIN: BE0003826436) verlaagd van "neutraal" naar "market underperform".

Het koersdoel wordt door Bank of America Merrill Lynch verlaagd van 17,50 EUR naar 14,00 EUR.

Op 10 februari 2022 publiceerde Telenet Group zijn jaarresultaten.
ElTorro
0
Ik begin zo stilaan te vermoeden dat er vanuit Amerika aan lopende lijntjes wordt getrokken om het aandeel naar beneden te praten zodat het voor een habbekrats kan opgeraapt worden.
Misschien vergezocht maar tegenwoordig moet je van niets nog verschieten.
Voorlopig heeft het alleszins wel zijn effect..
Hendrikus Buffel
0
Als het daarna terug stijgt naar 35 is dat wel oké voor mij, trouwens wanneer wordt het dividend nu uitgekeerd ?
Akwaba
0
Koers is exact even hard gedaald als die van Philips, en bij Philips hanger er miljardenrechtzaken boven hun hoofd...
1.547 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 74 75 76 77 78 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront