Franse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Algemene waarschuwing voor de Franse aandelen!

184 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aandachtige lezer
0
quote:

Diede schreef op 23 februari 2022 11:55:

[...]

ik vrees van wel:

abivax.gcs-web.com/static-files/ef028...

Misschien niet de meest verwoestende, maar genoeg verwaterende instrumenten actief...

oppassen dus.
Heb ooit wat aandelen van deze club gekocht na een tip van iemand die er zo'n beetje zijn hele kapitaal in gestopt had op basis van informatie 'dicht bij het vuur'. Inmiddels sta ik op ruim 74% bij dit aandeel. Bewaar nu mijn plukje aandelen maar tot het wonder gaat gebeuren en dit bedrijf toch nog eens opbloeit.
Leefloon
0
quote:

Diede schreef op 23 april 2021 11:06:

In de bijlage zie je bijvoorbeeld Europlasma.
Wat daalde van vele euro`s tot vele cijfers achter de komma (namelijk €0,0008).

Nu staat de koers weer op €1.
Maar dat komt omdat er een reverse split is geweest.
en de koers daardoor kunstmatig 2.000x verhoogd is. (en aantal aandelen delen door 2.000)
Een nieuwe reverse split bij de 12,2 miljard uitstaande aandelen van Europlasma. Ditmaal 10.000x, halverwege december.
Diede
2
quote:

Leefloon schreef op 14 november 2022 10:24:

[...]
Nope. Inmiddels gedwongen uitgesteld: pharmasimple.com/img/cms/document/202...
Mooi dat er eindelijk een succesje wordt geboekt in de strijd tegen tegen deze (bijna criminele) financierings-praktijken.
Leefloon
1
quote:

Diede schreef op 16 november 2022 23:16:

Mooi dat er eindelijk een succesje wordt geboekt in de strijd tegen tegen deze (bijna criminele) financierings-praktijken.
Vaker genoemd, maar het staat een ieder vrij om bij de toezichthouders in de EU te pleiten voor antigif door regelgeving. Denk aan een shortverbod tegen excessen zoals shorten terwijl de shorter converteerbare effecten heeft, of onderhands kan verkrijgen, met een vooraf niet vaststaande vaste conversieprijs en hoeveelheid.

Iemand zou kunnen vinden dat "beleggers" in chronisch waardeloze aandelen van €0,0002 in de praktijk minimale bescherming van belastingbetalers verdienen, maar bijvoorbeeld bij Mithra (met een koers boven €6) kon Highbridge eerst dumpen op de markt, en kan vandaag de shortpositie sluiten door conversie buiten de markt om. De "redder" is eigenlijk een shorter, zonder dat het shorten enige corrigerende marktwerking heeft.

Zo'n shortverbod staat het beursgenoteerde ondernemingen nog steeds toe om onderhands bepaalde converteerbare effecten uit te geven, maar het haalt één van de scherpe, agressieve kantjes eraf. Zo is er wellicht nog meer antigif denkbaar, zonder dat strijders telkens hoeven te gaan procederen. Een shortverbod zou kunnen leiden tot een hogere discount, maar dat is dan maar zo. Liever zoiets duidelijks en zichtbaars dan eindeloos en bodemloos dumpen op de markt, en terugkopen buiten de markt om.
Han 2
1
N.m.m. is sprake van oplichting (samenweefsel van verdichtsels), marktmanipulatie, frontrunning. En 20 jaar geleden kocht ik met 450 andere beleggers een aandeel in een FILMCV. Met opbrengst GARANTIES, etc. Nu na 22 jaar !!!!! is de oplichter dan toch eindelijk veroordeelt tot schadevergoeding van de deelnemers. Maar ik denk dat het gelukt is omdat ook de FOID aangifte deed tegen de oplichter wegens belastingfraude.
Als je het vonnis leest (Hof Amsterdam 23-001193-19). Snap je wel waarom de meeste oplichters de dans ontspringen; het is te ingewikkeld. Het duurt te lang. Er is ook een tuchtklacht ingediend tegen de advocaten.
Maar er is veel geld te verdienen met het voor de gek houden van (on)ervaren beleggers; overigens reken ik ook de BITCOIN als een voor de gekhouderij; maar onzin kan vele jaren voortduren. Bloembollen kun je eten en er komt nog een bloem uit. Maar wat moet je met BiTCOINs? Afijn, suc6 allen, en vertrouw nog vorst nog vrind, bij het mensdom is geen heil, ze draaien als de wind, hou zelf een oogje in het zeil.
JdeFL
1
Komt van oxurion. Heeft iets hallucinants...

Een extreem voorbeeld was de omzetting vrijdagavond. Oxurion haalt zegge en schrijve 140.000 euro op, via de omzetting van 56 Negma-obligaties en bijbehorende uitgifte van 14,7 miljoen nieuwe aandelen. Dat wil zeggen dat Negma minder dan 1 cent per aandeel betaalde.

Een frappant lage omzettingskoers, aangezien het aandeel Oxurion bij het dieptepunt op 11 november nog exact 1 cent kostte. De verklaring ligt in de kleine lettertjes van het prospectus bij de Negma-deal. Die stipuleren dat de omzettingskoers 80 procent bedraagt van de laagste gewogen gemiddelde koers over de voorgaande 15 dagen.
Leefloon
2
Eveneens bizar overkomend. Het €0,01xx-aandeel Neovacs als "redder", met een aangekondigde reverse split van 1:5.000 bij doelwit Pharnext (biedprijs €0,0001):

Pharnext announces that Neovacs has set-up a management trust to manage the Pharnext securities issued and the rights and obligations of Neovacs under the financing agreement signed on September 30th
...
It is reminded that the OBSA Agreement provides that following the decision to exercise, if any, BSAE or BSAP by the Trust, the sales of Pharnext shares by the Trust may not represent more than 15% of the daily traded volumes. This rate may be increased to 30% in the event of the occurrence of certain events.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 22 november 2022 12:21:

Neovacs als "redder", met een aangekondigde reverse split van 1:5.000 bij doelwit Pharnext (biedprijs €0,0001)
Vandaag doorgevoerd, die reverse. Geen idee waar de "m" voor staat in de nog niet vernieuwde koersgrafiek, als in "0.2m" of € 0,0002. Centicent, megacent, millicent of minicent is het niet, miljoen of miljard ook niet, en microcent lijkt niet te bestaan. Hoe dan ook zegt het (mij) vrij veel dat de vorige koers nu slechts € 0,50 is. Mogelijk beter nieuws voor aandeelhouders Neovacs dan voor aandeelhouders Pharnext, want ook "redder" Neovacs lijkt te beseffen dat een extreme overwaardering makkelijker te injecteren is in centicentenkoersen dan in beleggingswaardigere koersen.

Trouwens wel gelukkigerwijze een zeldzaam mooi Frans symbool, ALPHA. Dat is een combinatie van Alternext en Pharnext; niet te verwarren met Alpha Blue Ocean.
Bijlage:
Leefloon
1
Via LDA Capital (Mithra, Croissant) mogelijk fraude. Mithra:

LDA Capital undertook in the Put Option Agreement ... that it will not ... exercise the
voting rights which are attached to the shares acquired in accordance with the Put
Option Agreement
...
The Put Option Agreement also provides that ... the Share Lending Shareholders are to lend to LDA Capital a number of existing shares covering the amount of the put option. The share lending is to allow LDA Capital to hedge its risks against the amount that it has to pay-up pursuant to the exercise of put options.


De mogelijke fraude zou dan moeten zijn dat LDA wel meldingsplichtige stemrechten heeft, maar dat belang (short of long) niet meldt. Is dit strikt gesproken geen fraude, dan kan dit iets zijn voor aan te scherpen regels. De aandelen zijn gewoon stemgerechtigd, ook als LDA nooit op een AVA zal verschijnen, en worden met stemrecht gedumpt. LDA beschikt dus over dat stemrecht, en mag formeel ook stemmen (met veel daarna te verwachten juridisch gedoe, maar toch).
JdeFL
1
Vind het ook wel raar, dat bij Crescent bvb. het uitlenen zelfs gemeld wordt, en hier achteraf pas wordt gecommuniceerd. Bij oxu onlangs een waslijst ineens, maar achteraf. Mogelijks wel binnen het vereiste tijdsbestek. Geen idee. Zag bij Crescent in okt een melding (aankopen door bestuurders) van een half jaar terug, geen wereldschokkende hoeveelheden, onbelangrijk, maat ook daar met een half jaar vertraging dus.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 29 november 2022 13:12:

Vind het ook wel raar, dat bij Crescent bvb. het uitlenen zelfs gemeld wordt, en hier achteraf pas wordt gecommuniceerd.
Via de FSMA meldt Highbridge met hun eigen constructie wel, met het sluiten van shortposities op X - 2. Die formule zie je daar terug. De laatste was short op 11-11, sluiten op 15-11 (X - 2) en daarna de KV op 17-11 (X).

Ik zou bij LDA dus pleiten voor een (meldplicht en) ruim shortverbod. Er zou immers sprake zijn van hedging, maar óók van een als risicopremie te beschouwen discount. Nu is het marktverstorend door dumpen op de markt, dubbele afdekking van risico, en flexibel terugkopen buiten de markt om. Met variabele uitgifteprijzen, maar zonder gemelde shortposities na beschikking te hebben gekregen over door grootaandeelhouders uitgeleende aandelen (met gewone, door LDA onbenutte stemrechten).
Leefloon
0
Een kleine verbetering in Frankrijk. Na 2020 is het aantal "free allocation of warrants" daar afgenomen: live.euronext.com/en/resources/notice...

Waarschijnlijk meestal waardeloos aflopende fopwarrants met centicentenkoersen. In 2022 slechts bij 2 noteringen uitgegeven, namelijk ALCJ en VAC (o.a. het voormalige Nederlandse beursfonds Center Parcs). In de lage landen eigenlijk nog niet ontdekt als smeermiddel, gratis warrants, behalve misschien 1x bij de riskante minibeurs NPEX. In elk geval werd dit verschijnsel de laatste jaren niet populairder.
Leefloon
0
Aan de Oxurion overstijgende volatiliteit te zien, zou Deinove (ALDEI) weleens een volgende kunnen worden "avec suppression du droit préférentiel de souscription des
actionnaires au profit de EUROPEAN SELECT GROWTH OPPORTUNITIES FUND
".
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 3 december 2022 09:08:

Deinove
Omzet gisteren bij Euronext Parijs: €1.695.728. Beurswaarde: €937.425.

Omzet gisteren, in stuks: 64.280.671. Uitstaande aandelen: 33.007.909.
JdeFL
1
'hefboomfondsen die een spontane schrikreactie uitlokken: Whitebox en Highbridge.' (Tijd.be, biocartis)
Ook converitibeles, specialisten.

Lijken steeds meer namen op te duiken van dergelijke nood-financierders. Dit draadje startte april '21. Had zoiets vroeger nooit gezien, begon eigenlijk voor mij met LDA. Is het een vrij recent fenomeen? Of gewoon onder mijne radar gebleven?
Een pest is het in elk geval. Als ze opduiken kan je net zo goed onmiddellijk je verlies nemen. Beteren doet het blijkbaar toch nooit.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 4 december 2022 15:21:

draadje startte april '21. Had zoiets vroeger nooit gezien, begon eigenlijk voor mij met LDA. Is het een vrij recent fenomeen? Of gewoon onder mijne radar gebleven?
Voor Euronext Brussel zou de eerste KKO geweest kunnen zijn, in 2017 en 2018:

2018, Alpha Blue Ocean: static1.squarespace.com/static/601a64...
2017, Bracknor Investment Group: static1.squarespace.com/static/601a64...

Via het ondertussen verfranste KKO mogelijk toch waargenomen met de radar, maar in de Belgische periode mogelijk nog niet bewust opgemerkt door het niet al te agressieve Bracknor. In Frankrijk zal het verschijnsel ouder zijn, maar in de persberichten staat er hierboven nog ".BR" als hoofdmarkt achter ALKKO, met een Belgische ISIN-code.

Ik weet niet of de verhuis naar Frankrijk iets te maken had met deze financiers van KKO, maar een grotere economie en beurs zijn wel handiger voor dumpers. In Frankrijk zijn er meerdere en eerdere Oxurions, dus de signalering door Diede staat wat dat betreft toch terecht onder Franse aandelen. Gokkende of hopende kleine handelaars hebben daar meer te zoeken.

Terzijde, maar bij LDA-doelwit Croissant heeft het koersstijginkje gezorgd voor een toename van de bescherming met trading halted. Toegelaten was in één keer van +200% tot de daar reeds geziene bodem van €0,0001, maar aan €0,02 is die bandbreedte absoluut en relatief afgenomen naar +50% tot -50%, of €0,01. Dat heeft te maken met het aantikken ven 2 cent, verwacht ik, met grenzen die dan vaak bij 1-2-5 kunnen liggen. Tot een koers van €0,10 blijft de tick size of noteringsfractie voor Croissant wel €0,0001.
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 4 december 2022 16:11:

Ik weet niet of de verhuis naar Frankrijk iets te maken had met deze financiers van KKO
Volledigheidshalve gaat het eerste Alpha Blue Ocean-persbericht uit 2018 daar wel over, maar ontbreekt daarin waarom er een specifiek "legal framework" nodig is:

A press release detailing the characteristics of the convertible bonds and warrants will be published once the headquarters have been effectively transferred to France and the Company has the necessary legal framework in place in France enabling this financing agreement to be implemented.

Franse vergunning van een Franstalige "redder"? Enfin. Zo'n later persbericht uit 2018, inmiddels in het Frans uit Frankrijk, met de in dat eerdere persbericht van KKO toegezegde karakteristieken: static1.squarespace.com/static/601a64...
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 4 december 2022 16:11:

In Frankrijk zijn er meerdere en eerdere Oxurions
Om er eentje te noemen: Dolfines, in succesvolle samenwerking met ... Negma:

live.euronext.com/nl/resources/notice...
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 14 november 2022 10:24:

Inmiddels gedwongen uitgesteld: pharmasimple.com/img/cms/document/202...
Vandaag dan toch doorgevoerd, 1:50.000 bij dit Belgische bedrijfje met voorheen ruim 7,5 miljard uitstaande aandelen en een lollige MAX-koersgrafiek bij Euronext: van €1,6 miljoen naar de pixel van €0. Schadenfreude.
Leefloon
1
quote:

Leefloon schreef op 2 december 2022 15:07:

Waarschijnlijk meestal waardeloos aflopende fopwarrants met centicentenkoersen. In 2022 slechts bij 2 noteringen uitgegeven, namelijk ALCJ en VAC (o.a. het voormalige Nederlandse beursfonds Center Parcs).
Een nieuwe kandidaat: Cybergun.

KV met voorkeursrechten, en mogelijk met gratis fopwarrants als smeermiddel. Misschien, omdat om de 3 maanden de prijs per nieuw aandeel wordt aangepast. Moet je dus niet de pech hebben dat Cybergun blijft dalen, want dan loop je opnieuw achter de feiten aan. De prijs per nieuw aandeel via de voorgenomen warrants ligt nu meer dan 100% boven de prijs van een oud aandeel, en dat is inclusief een VWAP-5 discount van 12%.
184 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
867,55  +2,20  +0,25%  09:07
 Germany40^ 17.812,70 +0,24%
 BEL 20 3.797,92 +0,09%
 Europe50^ 4.935,43 +0,43%
 US30^ 37.832,56 +0,28%
 Nasd100^ 17.595,27 +0,52%
 US500^ 5.041,00 +0,43%
 Japan225^ 38.149,21 +1,07%
 Gold spot 2.379,24 +0,77%
 EUR/USD 1,0682 +0,10%
 WTI 82,21 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AMX +0,35%
AEX +0,22%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront