Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.492 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 1121 1122 1123 1124 1125 » | Laatste
Go Go Go !
1
quote:

Realistische Optimist schreef op 6 december 2022 22:45:

Gas en olie dalen hart. De inflatie knalt er uit, volgens de theorie die inflatie ook, maar hier ben ik niet helemaal zeker van.jullie?
Gelet op je formulering van je vraag is het mij niet geheel duidelijk wat je bedoelt. Ik lees 'm voor het gemak maar zo: "Energieprijzen dalen hard en daarmee ook de inflatie".

Wellicht dat door de lagere energieprijzen de inflatie afneemt, maar dat betekent m.i. nog niet dat daarmee ook de prijzen van veel producten terug zullen keren naar het oude "normaal". Veel bedrijven hebben prijzen voor producten en diensten in de afgelopen periode kunnen verhogen zonder dat daarmee hun marktaandeel in direct in gevaar is gekomen. Heb wel geloof in een afzwakkende inflatie, maar die zal m.i. komend jaar gevolgd worden door een verdere loongolf.

Heb hier al een aantal malen eerder geschreven dat de oorzaak van de inflatie (los van QE) met name geïnitieerd werd door de tekorten aanbodzijde (verstoring logistiek) en niet aan de vraagzijde. Een ander forumlid schreef hier vanochtend ook al wat over. De Chinezen hebben ons volledig in de tang. Dat is de afgelopen twee jaar wel duidelijk geworden. Helaas wel ten koste van een hun eigen bevolking, maar dat interesseert Xi Jingpin niet zo heel erg veel. De terugloop van de groei van eigen economie is hem wel iets waard. Totdat het volk heel erg begint te morren. Dan sla je eerst rustig op los om vervolgens de maatregelen wat te versoepelen.

Zo zal je nieuwe Apple iPhone helaas het komend jaar weer wat duurder worden. Wanneer 10 % (20.000 werknemers) de benen neemt in je fabriek in Zhengzou heb je wel een serieus probleem als onderneming. En Rusland ? Rusland is een mooie bliksemafleider.

In "De slimste mens" zou misschien de volgende vraag een aardige zijn. "Wat weet u van goedkope olieleveranties door Rusland aan China ?"
hanspjak@gmail.com
0
quote:

Take a sisi schreef op 6 december 2022 23:16:

Ben ook nog niet zo zeker , de markt lijkt te willen vertellen dat het allemaal mee gaat vallen , hoe meer gelovigen er bij komen hoe gevaarlijker het spel imo gaat worden en hopla , het zal je maar gebeuren in de veronderstelling dat alles in de lift zit stort onverwachts de boel in .
Mijn portefeuille is nogal sensitief voor een draai. Vandaag was slechte dag. Technologie op een hoop, terwijl je een rechte lijn omhoog zou verwachten als de inflatie er uit loopt. China ligt wel stabiel en dat is al even geleden.
Desperado
0
Lekkere inkoop vandaag! The price is right !

3,5 M stukjes geëlimineerd van de markt. :)

Steady but sturdy.
MrMarcie
0
quote:

Candelll schreef op 6 december 2022 15:47:

hadden we dit al gelezen

Shell en Equinor steunen Israëlische startup die koolstof uit de lucht haalt
Will Mathis, Bloomberg 05 december 2022
(Bloomberg) - De Israëlische startup RepAir heeft $ 10 miljoen opgehaald om zijn technologie te helpen opschalen om koolstofdioxide die de planeet opwarmt uit de lucht te zuigen.



RepAir is een van de weinige bedrijven die technologie willen bouwen die een proces uitvoert dat bekend staat als directe luchtafvang, waarbij CO2 uit de lucht wordt gehaald en veilig uit de atmosfeer wordt opgeslagen. Het is mogelijk een belangrijk hulpmiddel om overtollige broeikasgasemissies kwijt te raken die de opwarming van de aarde veroorzaken - naast de veel grotere inspanning om te voorkomen dat ze ooit in de atmosfeer terechtkomen.

RepAir heeft momenteel een werkend prototype dat ongeveer zo groot is als een schoenendoos, dat wordt gebruikt in een laboratorium in de buurt van Haifa, Israël. Met dat proof of concept is het bedrijf van plan om op te schalen met het geld dat is opgehaald van investeerders, waaronder klimaatonderneming Extantia Capital en de venture-armen van de Europese olie- en gasreuzen Shell Plc en Equinor ASA.

“Directe luchtafvang moet deel uitmaken van de oplossing van het klimaatprobleem. Het is een essentieel element bovenop de overstap naar hernieuwbare energiebronnen en het elimineren van emissies bij de bron”, aldus RepAir's mede-oprichter en Chief Executive Officer Amir Shiner. “De naam van het spel is om zo snel en economisch mogelijk op te schalen.”

De volgende fase voor RepAir is de bouw van een unit die in de echte wereld maar liefst 1 ton CO2 per jaar kan opvangen, een systeem ter grootte van een airconditioner voor woningen. Dat zal over ongeveer zes maanden operationeel zijn. Het volgende zou zijn om op te schalen naar een module die ongeveer 200 ton per jaar kan aanzuigen, een bouwsteen voor grotere installaties die commercieel willen opereren.

"Het is een zeer kleine hoeveelheid, maar het wordt erg belangrijk voor ons om die mijlpaal te bereiken en sneller te gaan werken", zei Shiner.

Technologieën voor het afvangen van koolstof die emissies in de schoorsteen opvangen, zijn al tientallen jaren ontwikkeld door de olie- en gasindustrie. Maar directe luchtopvang is een relatief ontluikende technologie die wordt gepromoot als een manier om emissies betrouwbaarder uit de lucht te verwijderen dan compensaties op basis van bossen, waarvan de voordelen moeilijk te verifiëren zijn. 'S Werelds grootste directe luchtafvanginstallatie, gebouwd door de Zwitserse start-up Climeworks AG, startte vorig jaar in IJsland met een capaciteit om 4.000 ton CO2 per jaar op te nemen.

Hoewel RepAir, opgericht in 2020, achter die concurrentie staat, wil het zich onderscheiden door te beperken hoeveel energie er nodig is om CO2 af te vangen. Shiner zei dat zijn machine ongeveer 650 kilowattuur aan stroom nodig heeft om een ??ton CO2 op te vangen. Dat is vergelijkbaar met ongeveer 2.000 kilowattuur die nodig is voor het Climeworks-systeem, hoewel RepAir stroom nodig heeft, terwijl Climeworks warmte gebruikt voor een groot deel van zijn energie.

Om dat in perspectief te plaatsen: het Internationaal Energieagentschap voorspelt dat directe luchtafvang kan worden gebruikt om tegen 2050 ongeveer 393 miljoen ton aan uitstoot op te vangen om de wereld te helpen de opwarming van de aarde binnen de limiet van 1,5°C te houden die is vastgelegd in de Overeenkomst van Parijs van 2015. Om die hoeveelheid CO2 vast te leggen, zou RepAir ongeveer 255 terawattuur elektriciteit per jaar nodig hebben, wat iets meer is dan de totale stroom die in een jaar in Spanje wordt opgewekt.

Shiner is uiteindelijk van plan om die stroom uit hernieuwbare bronnen te halen om het nettovoordeel te maximaliseren.

De technologie van RepAir bestaat uit twee elektroden met daartussen een membraan. Lucht komt van één kant van de cel binnen als een elektrische stroom die de kathode zapt, waarbij hydroxide-ionen worden gegenereerd, die zich binden met CO2 in de lucht en bicarbonaationen vormen. Vervolgens gaan ze door het membraan en geven aan de andere kant pure CO2 vrij, waar het kan worden opgeslagen.

Terwijl het bedrijf zich momenteel concentreert op zijn ontwikkelingsfase in Israël, is het van plan om volgend jaar uit te breiden naar de VS, waar de klimaatwet van president Joe Biden, de Inflation Reduction Act, maar liefst $ 180 per ton aan subsidies biedt voor projecten die minstens 1.000 ton per jaar
De natuur herstellen, dan worden heel veel problemen opgelost. Maar ja, dat willen de machten niet.
Arie Jan
1
quote:

Take a sisi schreef op 6 december 2022 23:16:

Ben ook nog niet zo zeker , de markt lijkt te willen vertellen dat het allemaal mee gaat vallen , hoe meer gelovigen er bij komen hoe gevaarlijker het spel imo gaat worden en hopla , het zal je maar gebeuren in de veronderstelling dat alles in de lift zit stort onverwachts de boel in .
ik zie het ook niet. Lijkt allemaal mooi in een eindejaarsrally. Maar ik denk, als je ff niet oplet is over een maand je rendement van 2022 gewoon weg.
Maar ga zo wel weer kopen. En heb alleen maar shell. Vind dat shell toch mooi blijft liggen, met deze olieprijs.
Candelll
0
Carl, deel je deze mening?

Gaat goudprijs in 2023 naar 3.000 dollar?

Aan het jaareinde maakt Saxo Bank zijn tien meest waanzinnige voorspellingen voor het nieuwe jaar bekend. Dat gedachte-experiment dient vooral om beleggers aan het denken te zetten en te laten nadenken over zogenaamd ondenkbare scenario’s. Een van de voorspellingen van de bank is dat de goudprijs in 2023 wel eens de 3.000 dollar grens kan bereiken. Momenteel kost een troy ounce (31,10 gram) van het gele metaal slechts 1.772 dollar, dus zou het opwaartse potentieel in dollar 70% bedragen. Mooi! En waarom is dit mogelijk? In 2023 komen de financiële markten erachter dat de hoge inflatie niet zal verdwijnen. Door de gevolgen van het strakke monetaire beleid in de VS, raken de Amerikaanse obligatiebeleggers in paniek en moet de FED ingrijpen door via de achterdeur opnieuw QE (quantitative easing, of extra geldcreatie) in te voeren en het monetair beleid te versoepelen. Dit, in combinatie met het einde van het zero covid beleid in China, doet de vraag weer toenemen. Ook de vraag naar grondstoffen. Doordat de dollar waarde verliest door het soepele monetaire beleid, zorgt dit ervoor dat de goudprijs stijgt richting de 3.000 dollar en dan zou de VanEck Junior Gold Miners index maal 4 kunnen gaan in waarde. Het gaat niet om het basisscenario van Saxo Bank, maar om een potentiële uitkomst. Wat 2023 uiteindelijk zal gebracht hebben, weten we uiteraard pas over een jaar.
Ron-tron system
0
quote:

Realistische Optimist schreef op 7 december 2022 08:40:

Carl, wat heb jij klaar staan voor 9.00h. ?
Juist uit de doktorkamer rechterarm volledig geblokkeerd zelfs typen en traden wordt nu moeilijk.
Orders per 10cent staan klaar 26,91/26,81/26,71/…..
Arie Jan
0
quote:

Ron-tron system schreef op 7 december 2022 08:55:

[...]
Juist uit de doktorkamer rechterarm volledig geblokkeerd zelfs typen en traden wordt nu moeilijk.
Orders per 10cent staan klaar 26,91/26,81/26,71/…..

we gaan niet onder de 27 vandaag ;-)
Mr.Haas
0
Ik heb er op 27,07 nog een paar op kunnen vissen voor de handel straks hopelijk gelijk er weer uit
[verwijderd]
0
quote:

Arie Jan schreef op 7 december 2022 09:00:

[...] we gaan niet onder de 27 vandaag ;-)
Nu al dus
Hans2021
0
quote:

Ron-tron system schreef op 7 december 2022 08:55:

[...]
Juist uit de doktorkamer rechterarm volledig geblokkeerd zelfs typen en traden wordt nu moeilijk.
Orders per 10cent staan klaar 26,91/26,81/26,71/…..

Beterschap. Hoe komt het ?
Arie Jan
0
quote:

Mika schreef op 7 december 2022 09:12:

[...]
Nu al dus
haha ja dat was wel snel hè
ASK
0
Olievoorraden gedaald met -6,426M vaten.
Verwacht was daling met -3,884M vaten
Volgens het API (American Petroleum Institute)
Vanmiddag om 17:00 uur komen de
Olievoorraden van EIA
Candelll
0
Olie daalt omdat markten bang zijn voor verdere actie van de Amerikaanse Fed
Door Tom Kool - 06 december 2022, 11:30 uur CST
sluit je aan bij onze gemeenschap

De prijzen van ruwe olie daalden aanzienlijk aan het begin van de week, ondanks robuuste economische cijfers in de VS, gekoppeld aan sterke arbeidscijfers en positieve PMI voor de industrie.

- De olieprijzen zijn deze week in een vrije val geweest, waarbij WTI weer iets boven de $75 per vat handelde, aangezien de markten niet onder de indruk blijven van de G7-olieprijsplafond die niet heeft geleid tot een verwacht aanbodtekort.

- Zowel de EU als de Verenigde Staten zijn een overgangsperiode van 45 dagen overeengekomen waarin partijen nog legaal ruwe olie kunnen kopen, op voorwaarde dat deze uiterlijk op 19 januari 2023 op de eindbestemming wordt afgeleverd.

- Bovendien hebben fysieke handelaren, die gewoonlijk weken wachten tot ze de definitieve prijs vernemen, hun voorbehoud verhoogd, omdat ze zeggen dat de prijsplafond hen ertoe aanzet onnodige risico's te nemen zonder enige invloed te hebben op de Brent- of WTI-koersen.

- De meeste olieladingen over de hele wereld zijn geprijsd op een voorwaartse en zwevende basis, wat inhoudt dat als G7-kopers er zeker van willen zijn dat ze voldoen aan het prijsplafond, ze tegen een vaste prijs moeten kopen, een zeldzaamheid op de markten.

Markt verhuizers

- De Amerikaanse oliemaatschappij Chevron (NYSE:CVX) zal naar verwachting deze week zijn Petropiar-joint venture met de Venezolaanse nationale oliemaatschappij PDVSA overnemen, met een productie die mogelijk binnen een jaar kan oplopen tot 200.000 vaten per dag.

- De private-equityfirma Carlyle Group is naar verluidt in gesprek over een miljardenovereenkomst met het Oostenrijkse olie- en gasbedrijf OMV (VIE:OMV), waarbij het de meeste upstream-activa van laatstgenoemde zou overnemen.

- De Amerikaanse olieproducent EQT (NYSE:EQT) zei dat het een verzoek heeft ontvangen van de Federal Trade Commission in verband met de aankoop van THQ Appalachia voor $ 5,2 miljard, waarbij de antitrustregulator marktconcentratie onderzoekt.

dinsdag 6 december 2022

Nieuws over economische vooruitgang lokt zelden een enorme daling van de olieprijzen uit, maar de robuuste economische cijfers voor de VS van deze week, waarbij zowel de arbeidscijfers als de PMI van de industrie ruim boven de verwachtingen uitkwamen, hielpen om het tegenovergestelde te bereiken. Afgezien van de Russische olieprijsplafond, de Chinese vraag en andere, wordt het vooruitzicht dat de VS de rentetarieven langer aanhouden langzaam een ??mainstream idee aan het worden, aangezien de inflatiedruk weegt op het marktsentiment op de middellange tot lange termijn.
Gerelateerd: Europa staat voor stresstest terwijl Arctic Blast de vraag naar stroom verhoogt

Saoedi-Arabië nadert China. De Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman zal deze week de Chinese president Xi Jinping ontvangen, wat aangeeft dat Riyad klaar is om zijn belangrijkste partnerschappen te diversifiëren op een historisch dieptepunt in de betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en de VS en Peking ziet als een cruciale economische partner bij het diversifiëren van olie en gas.

Olieprijsplafond wordt werkelijkheid. Nadat de Groep van Zeven afgelopen vrijdag overeenstemming had bereikt over een prijsplafond van $ 60 per vat, werd de nieuwe maatregel deze week van kracht te midden van herhaalde toezeggingen van Rusland om geen olie te verkopen aan landen die deelnemen aan de prijsplafond.

Witte Huis vraagt ??oliemaatschappijen Oekraïne te helpen De regering-Biden zal deze week een vergadering beleggen met olie- en gasleidinggevenden om te bespreken hoe de VS de wederopbouw van de energie-infrastructuur van Oekraïne kunnen ondersteunen nu de winter nadert.

Flottielje van tankers ankers voor de Bosporus. De Turkse regering is begonnen met het vragen van elke tanker die door de Turkse zeestraten vaart om beschermings- en schadeloosstellingsdocumentatie (P&I) te verstrekken, waarbij ten minste 21 tankers in ankergebieden in de Zwarte Zee worden tegengehouden.

Amerikaanse raffinaderijen korte chevron. Nadat Chevron opnieuw toestemming kreeg om in Venezuela te opereren en de productie uit te breiden, hebben Amerikaanse raffinaderijen zoals Valero (NYSE:VLO) of PBF Energy (NYSE:PBF) hun interesse getoond om toegang te krijgen tot de nieuwe Venezolaanse productie van de oliemaatschappij.

Libië klaar voor stroomopwaartse investeringen. De in Tripoli gevestigde GNU-regering van Libië heeft de overmacht voor olie- en gasoperaties in het land opgeheven en alle internationale oliemaatschappijen die geldige contracten met de LNOC hebben, uitgenodigd om het boren naar hun respectieve projecten te hervatten.
Gerelateerd: Europa staat voor stresstest terwijl Arctic Blast de vraag naar stroom verhoogt

Productie in Venezuela stijgt. Met een stijging van 16% ten opzichte van oktober, exporteerde Venezuela vorige maand iets minder dan 620.000 b/d olie, dankzij de verhoogde productie afkomstig van twee opnieuw opgestarte ruwe-upgraders die PDVSA samenwerkt met CNPC, waarbij de Chevron-deal de weg vrijmaakte voor verdere stijgingen.

Shell stapt naar de rechter om zijn belang te verkopen. Het Hooggerechtshof van Nigeria heeft de Britse energiereus Shell (NYSE:SHEL) toegestaan ??in beroep te gaan tegen een uitspraak waarin het werd veroordeeld tot het betalen van een olielekkage van 1,8 miljard, een sleutelelement in een geschil dat het oliebedrijf tot nu toe heeft belet zijn belangen in Nigeriaanse activa aan land.

Amerikaanse gasprijzen lager dan een jaar geleden. Om een ??einde te maken aan een prijsstijging van een maand, dalen de Amerikaanse benzineprijzen nu weer, waarbij elke staat vorige week een daling zag en de nationale gemiddelde prijs daalde met 16 cent van een week geleden tot $ 3,4 per gallon.
Ron-tron system
0
quote:

Hansvdz schreef op 7 december 2022 09:20:

Wanneer gaat hij de 30 euro eens aantikken?
Die is reeds lang voorbijgekomen via onrechtstreeks handelen.
Hansvdz
0
quote:

Ron-tron system schreef op 7 december 2022 09:22:

[...]
Die is reeds lang voorbijgekomen via onrechtstreeks handelen.

29,19 euro op 4 nov van dit jaar. Dat was het hoogste.
Elmo66
1
Zit nu weer netjes in de bandbreedte. Wat korte puts verkocht en calls teruggekocht. Dagresultaat binnen 45 minuten binnen. Optie strategie tussen 23.00 - 29.00 geeft nu 12 maanden achter elkaar 35% rendement jaarbasis.
Up and down.
0
Met de winterperiode in aantocht geloof ik in een kwaliteitsaandeel zoals Shell en pak er graag wat op met deze koersen. Straks eindejaarsrally en zitten we er warmpjes bij.
22.492 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 ... 1121 1122 1123 1124 1125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 33,530
Verschil +0,050 (+0,15%)
Hoog 33,675
Laag 33,375
Volume 5.990.833
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 9.503.336

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront