Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.559 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 ... 1124 1125 1126 1127 1128 » | Laatste
am1993
0
quote:

Ron Kerstens schreef op 15 december 2022 13:14:

[...]

Moet hier altijd lachen om de mensen die zeggen dat ze het geweldig doen op de beurs (en er niet van hoeven te leven) en vervolgens melden dat ze de verwarming lager gaan zetten om een paar honderd euro te besparen. Iets klopt er dan niet.
Ik weet het, Ron. begrijpend lezen moet je leren en als dat niet is gebeurd, snap je maar de helft van een publicatie of helemaal niet.
Want: Ik geef nergens aan dat ik het GEWELDIG doe op de beurs. Er zijn er hier vast, die het veel beter doen.
En ik meld ook NERGENS dat ik "vervolgens de verwarming lager ga zetten om een paar honderd euro te besparen."
Hoe KOM je er op, zou ik zeggen.

Ter nadere info: Mijn elektra- en warmteverbruik hou ik maandelijks al jaren bij en jaarlijks verbruik ik niet meer dan 2800kWh en zowat 28 Gj aan stadsverwarming. Dus het prijsplafond en bijbehorende aantallen is (voor mijn situatie) heel goed bepaald. Kunst is nu om mijn energieverbruik (ik kan stadverwarming wisselen met elektrische verwarming en dat komt in de winter prima uit) zó af te stemmen, dat ik mooi binnen de range van de volumeplafonds blijf. Lijkt me ook een vorm van beleggen. Want iedere Euro die je nodeloos uitgeeft is er één. Vandaar mijn post.
Ik lees ook jullie posts en daar zitten soms ook hele interessante opmerkingen tussen. En de ene dienst is de andere waard, dacht ik zo.
Is het je nu wat duidelijker?
Candelll
0
Shell neemt zonneplatform over van Green Tie Capital in Spanje
15 DEC 2022
Shell New Energies Holding Europe BV (Shell) heeft aangekondigd dat het het Green Tie Capital's (GTC)-platform van tien middelgrote zonne-energieprojecten in heel Spanje heeft overgenomen, met potentieel voor twee gigawatt aan zonne-energieopwekkingscapaciteit.

Óscar Fernández, landenvoorzitter Shell Spanje: “De strategie van Shell Group is om de energietransitie te leiden in de markten waarin zij actief is. Met deze overname willen we niet alleen de portefeuille van activa voor de opwekking van hernieuwbare energie op korte termijn vergroten, maar ook de mogelijkheid creëren om onze activiteiten op het gebied van hernieuwbare energie in Spanje verder te laten groeien.”

"We zijn erg blij om deze belangrijke transactie af te ronden en het rentmeesterschap aan Shell over te dragen", zei Alvaro Garcia Borbolla, CEO van GTC, "We zullen blijven investeren in kansen op basis van technologie en het milieu om waarde toe te voegen aan onze samenleving."

Spanje is een van Europa's grootste markten voor zonne-energie en zonne-energie is de snelst groeiende en goedkoopste hernieuwbare elektriciteitsbron die momenteel beschikbaar is.

Luchtfoto van een zonnepark van Shell
Opmerkingen voor de redactie
Over het algemeen investeert Shell in de opbouw van onze opwekkingscapaciteit. Vanaf het derde kwartaal van 2022, vandaag, heeft Shell meer dan 46 gigawatt aan hernieuwbare opwekkingspotentieel in onze portefeuille (Shell-eigen vermogen), waaronder 2,2 GW in bedrijf, 3 GW in aanbouw/contract en 40,9 GW aan potentiële capaciteit in onze pijplijn, variërend van nutsvoorzieningen zonne-energie op schaal tot innovatieve drijvende windprojecten en geïntegreerde wind- naar waterstofprojecten. Ga voor meer informatie naar Shell Renewables en Energy Solutions
Deze deal volgt op de raamovereenkomst die eerder dit jaar met GTC werd gesloten.
De transactie is afgerond en de bijbehorende cash capex wordt gedekt door Shell's huidige kapitaalbereik voor Renewables & Energy Solutions
Twaalf GTC-medewerkers zullen zich bij Shell Espana voegen en integreren in de Renewable Generation-activiteiten van Shell
De 2 GW aan middellange volwassen projecten hebben grondexclusiviteitsrechten verkregen, zijn haalbaar gebleken en bevinden zich in een vroeg of vergevorderd ontwikkelingsstadium
Spanje is een van Europa's grootste markten voor zonne-energie - EU Solar Power Outlook
Zonne-energie is de snelst groeiende en goedkoopste hernieuwbare elektriciteitsbron die momenteel beschikbaar is - World Energy Outlook 2020 van het International Energy Agency
Over Green Tie Capital.
Green Tie Capital, gevestigd in Sevilla, Spanje, beheert een portefeuille van investeringen in duurzame activa. GTC heeft momenteel een portfolio van 77 Mw aan zonne-energie in Huelva en Cádiz, Spanje in aanbouw. Ga voor meer informatie naar greentiecapital.com/about-us/
Up and down.
11
Zo tegen het einde van het jaar met de feestdagen voor de deur vind ik persoonlijk dat we Ron-tron best een pluimpje mogen geven. Net zoals bp5ah trouwens.
Dit vooral dankzij hun nuttige, informatieve en goed bedoelde posts op het forum.
Nooit vijandig en ik weet zeker dat er door anderen ook geld mee verdiend is.
Ik lees het altijd met plezier. Dikke duim en geniet vooral vd wijn (Carl) en koude douche;) (bp5ah) ;)

am1993
1
quote:

Ron-tron system schreef op 15 december 2022 13:18:

[...]
Dan is een Ron tronner duidelijker dikke winst rendement +35% per jaar tot 200% restaurant met kreeft en reizen op mauritius in 5ster plus hotels of privé villa.
En je moest gewoon handelen op shell meer niet.

Begrijpelijk, jij bent nog jong en daghandelaar en dan is Shell een perfect aandeel daarvoor.
Deed zowat 40-45 jaar geleden het zelfde. Als optiehandelaar. Ging nog per telefoonen via de banken met hoge provisies. Waanzinnig veel geld verdiend, groot landhuis, vette 280S, etc. Dus die 2K uitgaven per week van jou begrijp ik wel:).
Maar als pensionado ziet de wereld er iets anders uit. Vandaar nu mijn concentratie op 4 (zorgvuldig geselecteerde) aandelen, een beetje TA erbij en dan kom ik er ook wel.
Gun je alle succes, want lijkt me mooi en leuk leven. Stress? Oké. Hoort erbij. Zou ik nu ook doen als ik 30-40 zou zijn. Carpe diem.
am1993
0
quote:

Up and down. schreef op 15 december 2022 13:53:

Zo tegen het einde van het jaar met de feestdagen voor de deur vind ik persoonlijk dat we Ron-tron best een pluimpje mogen geven. Net zoals bp5ah trouwens.
Dit vooral dankzij hun nuttige, informatieve en goed bedoelde posts op het forum.
Nooit vijandig en ik weet zeker dat er door anderen ook geld mee verdiend is.
Ik lees het altijd met plezier. Dikke duim en geniet vooral vd wijn (Carl) en koude douche;) (bp5ah) ;)

Helemaal mee eens. Ook mijn complimenten en dank daarvoor.
Ernie1966 zonder Bert
2
quote:

am1993 schreef op 15 december 2022 13:08:

Wat me trouwens opvalt, is dat iedereen het over het prijsplafond 2023 voor energie heeft, maar het volumeplafond 2023 (maximum verbruik per maand) bijna nergens aan de orde komt. Op internet is er niets over te vinden en zelfs op de site van de Rijksoverheid wordt het wél genoemd, maar niet weergegeven. Ook bij veel energiemaatschappijen niet. Alleen op de site van ENECO zie je het geprognotiseerde maandverbruik en dan moet je wel goed zoeken.
Meetpunt is je datum van de jaarnota in 2023. Heb je de maanden daarvoor meer verbruikt dan per maand in het verbruiksplafond is opgenomen, dan betaal je over het meerdere de marktprijs. Heb je minder verbruikt, dan ben je, de kWhs, m3 gas en Gj voor de rest van het jaar kwijt.
Alleen degene die dus (nagenoeg en per saldo) precies op de aantallen van het maandelijkse energieplafond zit, gaat dus maximaal profiteren van het prijsplafond van 2900 kWH, 1200m3 gas en 37Gj. De rest is de klos. Veel mensen weten dit niet en er wordt nauwelijks aandacht aan besteed. Vreemd.
Heb dus in excel maar een staatje gemaakt met mijn maandverbruik over de jaren 2020, 2021 en 2022 om zicht te hebben op mijn verbruik in de komende maanden en dat een beetje te kunnen af te stemmen met mijn verbruik in 2023 t.o.v. het verbruik, zoals weergegeven in het verbruiksplafond, zodat ik gespaard blijf van een vette extra rekening van mijn energieleverancier.
Raad ik iedereen aan om te doen. De Kerst en jaarwisseling komen er aan, dus tijd zat. En dat is het eerste verdiend:).
Niemand is de klos!
Als je jaarafrekening op 1mei afloopt en je verbruikt tot dan 100m3 meer dan het prijsplafond covered, dan had je het over een heel jaar ook niet gered. En als je het plafond op 1 mei niet geheel gevuld hebt dan red je het daarna ook wel.
Schrijf op 1 januari de meterstand op en bereken wat je kan gebruiken tot datum jaarafrekening, dan kan je in de gaten houden of je onder je plafond kan blijven.

Hieronder pijsplafond per maand:

Gasverbruik 1.200 m3
Januari 221m3
Februari 188m3
Maart 159m3
April 86m3
Mei 35m3
Juni 19m3
Juli 17m3
Augustus 17m3
September 24m4
Oktober 81m3
November 146m3
December 207m3

Stroomverbruik 2.900 kWh
Januari 339 kWh
Februari 280 kWh
Maart 267 kWh
April 207 kWh
Mei 181 kWh
Juni 159 kWh
Juli 161 kWh
Augustus 176 kWh
September 199 kWh
Oktober 266 kWh
November 306 kWh
December 356 kWh
Ron Kerstens
0
@AM1993 Dus 40 jaar geleden woonde je als heel veel geld verdienende optiehandelaar in een groot landhuis met dikke Mercedes voor de deur en nu ben je met een spreadsheetje bezig om je verwarmingsverbruik te optimaliseren om daarmee een paar honderd euro te besparen ? Ik vind het allemaal moeilijk te geloven.
Ernie1966 zonder Bert
1
@am1993, er is nog een mogelijkheid.

Sinds maart 2018 is het mogelijk om een "extra meetpunt" in je meterkast op te laten hangen. Oftewel op 1 aansluiting heb je dan 2 slimme meters. Je sluit dan op elke meter een lever contract af. Bijvoorbeeld op de ene meter levert eneco met variabel contract en op de andere meter neem je een dynamisch prijscontract leverancier, Bijvoorbeeld Frank Energie. Alleen een schakelaar tussen je eigen groepenkast en beide slimme meters. Je betaald eenmalig voor het ophangen van je nieuwe meter, iets van 300 euro aan je net beheerder. Ook kan je dan op goedkope lever momenten kiezen voor je dynamische leverancier. En op dure uren je "normale" leverancier.
Alleen een aanpassing in je meterkast (laten) maken. Volkomen legaal allemaal. Kijk bijvoorbeeld op: "Stedin-extra meetpunt". Je kan eventueel ook zonnestroom terugleveren aan één leverancier die meer betaald voor terugleveren (na salderen) en afnemen bij de ander. Kost je +/- €5 per maand voor een extra meter aan leverkosten.
zeurpietje
3
quote:

Ron Kerstens schreef op 15 december 2022 14:06:

@AM1993 Dus 40 jaar geleden woonde je als heel veel geld verdienende optiehandelaar in een groot landhuis met dikke Mercedes voor de deur en nu ben je met een spreadsheetje bezig om je verwarmingsverbruik te optimaliseren om daarmee een paar honderd euro te besparen ? Ik vind het allemaal moeilijk te geloven.
Als dat nou een hobby van hem is. Ik ken mensen die met een stokje en een klein wit balletje over een grasveld gaan lopen om dat balletje in een kuiltje te krijgen. Dat vind ik dan weer triest.
bp5ah
1
quote:

Up and down. schreef op 15 december 2022 13:53:

Zo tegen het einde van het jaar met de feestdagen voor de deur vind ik persoonlijk dat we Ron-tron best een pluimpje mogen geven. Net zoals bp5ah trouwens.
Dit vooral dankzij hun nuttige, informatieve en goed bedoelde posts op het forum.
Nooit vijandig en ik weet zeker dat er door anderen ook geld mee verdiend is.
Ik lees het altijd met plezier. Dikke duim en geniet vooral vd wijn (Carl) en koude douche;) (bp5ah) ;)
Heheeheerrrlijk :)
bp5ah
0
Btw vix dayhigh 21.18 +0.55 +2.68% en dow futs rond daylow nu 33,633.50 -332.9 -0.98%, brent nipt rood 82.50 -0.20 -0.24%

ff wat slechter sentiment en een aandeel als Philips krakt meteen door.
Acor
0
quote:

bp5ah schreef op 15 december 2022 14:30:

Btw vix dayhigh 21.18 +0.55 +2.68% en dow futs rond daylow nu 33,633.50 -332.9 -0.98%, brent nipt rood 82.50 -0.20 -0.24%

ff wat slechter sentiment en een aandeel als Philips krakt meteen door.
Nu Shell nog, want ik wil weer instappen.
bp5ah
0
quote:

Acor schreef op 15 december 2022 14:37:

[...]

Nu Shell nog, want ik wil weer instappen.
Futs doen hun best(-1.10%), brent nog redelijk, misschien komt .4* nog langs weer.
ASK
1
Ook bedankt Carl en bp5ah voor jullie adviezen. Zowel Carl als bp5ah fijne kerstdagen en een goed, gelukkig en gezond nieuwjaar 2023.
bp5ah
0
(Bloomberg) - US equity-index futures and European stocks declined after the Federal Reserve rebuffed expectations for a dovish tilt and said interest rates will go higher for longer. The European Central Bank’s signals on consumer-price pressures deepened the selloff..Contracts on the S&P 500 and Nasdaq 100 gauges fell at least 1.2% each. Demand for haven assets sent the dollar and Swiss franc higher amid a wave of rate hikes from Taiwan to Norway. The euro trimmed losses as the ECB saw 2024 inflation higher than previously forecast. Britain’s pound slid after an expected half-point rate hike...A global rally sparked by softer-than-forecast US inflation came to an abrupt halt on Wednesday after policymakers signaled a peak rate that was far above market expectations and sought to dispel hopes for a rate cut next year. Chair Jerome Powell reaffirmed the central bank won’t back away from its fight against inflation despite mounting fears of job losses and a recession.
Baksteen
0
quote:

Up and down. schreef op 15 december 2022 13:53:

Zo tegen het einde van het jaar met de feestdagen voor de deur vind ik persoonlijk dat we Ron-tron best een pluimpje mogen geven. Net zoals bp5ah trouwens.
Dit vooral dankzij hun nuttige, informatieve en goed bedoelde posts op het forum.
Nooit vijandig en ik weet zeker dat er door anderen ook geld mee verdiend is.
Ik lees het altijd met plezier. Dikke duim en geniet vooral vd wijn (Carl) en koude douche;) (bp5ah) ;)

Ik sluit mij hier bij aan
am1993
1
quote:

Ron Kerstens schreef op 15 december 2022 14:06:

@AM1993 Dus 40 jaar geleden woonde je als heel veel geld verdienende optiehandelaar in een groot landhuis met dikke Mercedes voor de deur en nu ben je met een spreadsheetje bezig om je verwarmingsverbruik te optimaliseren om daarmee een paar honderd euro te besparen ? Ik vind het allemaal moeilijk te geloven.
Waarom zou ik het niet doen. Ik werk nog steeds, maar geen 70-80 uur per week meer. Ben behoorlijk >70 en dan vliegt de tijd voorbij. Kan elke pensionado je bevestigen:).
Ons 4e huis (>350m2 woonoppervlak) is in 2016 verkocht want werd toch wel een beetje te groot voor 2 mensen en nodeloos duur in onderhoud (tuinman - tuin was circa 6000 m2, hulp, e.d.). Dus in 2016 "kleiner" (circa 150m2) gaan wonen met kleinere tuin aan het water.
En als pensionado wil je ook weten wat je inkomsten en uitgaven zijn. Als zelfstandige wel AOW, maar klein pensioen vanuit werkzaamheden in mijn jonge jaren en dan is het opstellen van budgetten belangrijk.
Heb als accountant voor veel organisaties veel lange termijnbudgetten gemaakt en dat moet je als pensionado ook doen, vind ik.
Kan morgen afgelopen zijn, maar er kunnen misschien nog wel 20 jaar bij en hoeveel zorg/hulp heb ik dan misschien nodig, die ik, door mijn vermogen, toch gewoon zelf moet betalen. Daar wil ik zelf wel de regie over houden. En ik wil hier niet meer verhuizen, dus misschien moet ik het huis ook wel t.z.t. aanpassen.
Dus: Wat heb ik nu aan vermogen, wat zijn mijn jaarlijkse inkomsten en uitgaven, wat moet ik reserveren voor groot onderhoud en andere buffers, dus wat laat ik lekker als "spaargeld" staan en waar kan ik nog (redelijk risicovrij) beleggen en waarin.
En onderdeel van dat budgetteren is dan ook het bijhouden van je energieverbruik en de kosten die dat met zich meebrengt. Zeker met stadsverwarming dat sowieso al een vastrecht en huur warmtemeter van circa € 600 per jaar kent.
Dus begrijp je nu mijn insteek?
am1993
0
quote:

Ernie1966 zonder Bert schreef op 15 december 2022 14:10:

@am1993, er is nog een mogelijkheid.

Sinds maart 2018 is het mogelijk om een "extra meetpunt" in je meterkast op te laten hangen. Oftewel op 1 aansluiting heb je dan 2 slimme meters. Je sluit dan op elke meter een lever contract af. Bijvoorbeeld op de ene meter levert eneco met variabel contract en op de andere meter neem je een dynamisch prijscontract leverancier, Bijvoorbeeld Frank Energie. Alleen een schakelaar tussen je eigen groepenkast en beide slimme meters. Je betaald eenmalig voor het ophangen van je nieuwe meter, iets van 300 euro aan je net beheerder. Ook kan je dan op goedkope lever momenten kiezen voor je dynamische leverancier. En op dure uren je "normale" leverancier.
Alleen een aanpassing in je meterkast (laten) maken. Volkomen legaal allemaal. Kijk bijvoorbeeld op: "Stedin-extra meetpunt". Je kan eventueel ook zonnestroom terugleveren aan één leverancier die meer betaald voor terugleveren (na salderen) en afnemen bij de ander. Kost je +/- €5 per maand voor een extra meter aan leverkosten.
Was me niet bekend. Bedankt. Heel slim idee. Ga ik onthouden. kan in de toekomst praktisch zijn.
FlatEarthBeliever
0
quote:

am1993 schreef op 15 december 2022 13:08:

Wat me trouwens opvalt, is dat iedereen het over het prijsplafond 2023 voor energie heeft, maar het volumeplafond 2023 (maximum verbruik per maand) bijna nergens aan de orde komt. Op internet is er niets over te vinden en zelfs op de site van de Rijksoverheid wordt het wél genoemd, maar niet weergegeven. Ook bij veel energiemaatschappijen niet. Alleen op de site van ENECO zie je het geprognotiseerde maandverbruik en dan moet je wel goed zoeken.
Meetpunt is je datum van de jaarnota in 2023. Heb je de maanden daarvoor meer verbruikt dan per maand in het verbruiksplafond is opgenomen, dan betaal je over het meerdere de marktprijs. Heb je minder verbruikt, dan ben je, de kWhs, m3 gas en Gj voor de rest van het jaar kwijt.
Alleen degene die dus (nagenoeg en per saldo) precies op de aantallen van het maandelijkse energieplafond zit, gaat dus maximaal profiteren van het prijsplafond van 2900 kWH, 1200m3 gas en 37Gj. De rest is de klos. Veel mensen weten dit niet en er wordt nauwelijks aandacht aan besteed. Vreemd.
Heb dus in excel maar een staatje gemaakt met mijn maandverbruik over de jaren 2020, 2021 en 2022 om zicht te hebben op mijn verbruik in de komende maanden en dat een beetje te kunnen af te stemmen met mijn verbruik in 2023 t.o.v. het verbruik, zoals weergegeven in het verbruiksplafond, zodat ik gespaard blijf van een vette extra rekening van mijn energieleverancier.
Raad ik iedereen aan om te doen. De Kerst en jaarwisseling komen er aan, dus tijd zat. En dat is het eerste verdiend:).
Het volumeplafond gaat over het deel van je afrekening dat in 2023 valt. Dit gaat niet per maand, behalve als jij elke maand een afrekening krijgt. Het is wel zo dat het te weinig verbruikte gedeelte in 2023 van een afrekening niet meegenomen kan worden naar een andere afrekening die ook in 2023 valt.

Maar ik zou me minder zorgen maken om het volume, maar meer om de belachelijke manier hoe de gemiddelde prijs wordt berekend.
22.559 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 ... 1124 1125 1126 1127 1128 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 10:10
Koers 34,160
Verschil +0,145 (+0,43%)
Hoog 34,245
Laag 34,045
Volume 618.031
Volume gemiddeld 7.597.398
Volume gisteren 5.309.503

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront