Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nieuwe tegenvaller voor beleggers: Box 3-belasting nog verder omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Niels Koerts

Niels Koerts is beleggingsanalist. Enkele van zijn specialiteiten zijn dividendaandelen en beursgenoteerde inverstingsmaatschappijen. Koerts is daarnaast vaste co-host van de populaire IEX Beleggerspodcast.

Meer over Niels Koerts

Recente analyses van Niels Koerts

  1. 15 nov Winstsprong Tencent helpt Prosus flink vooruit
  2. 14 nov Basic-Fit: high risk, high reward
  3. 13 nov Betekent dit de definitieve draai van Alfen?

Reacties

179 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Hans de B. 20 december 2022 15:27
    Ik verwacht dit jaar een stroom aan bezwaarschriften.
    Met het arrest van de Hoge raad in de hand van de spaarders ( alleen belasten op werkelijk rendement) zullen cryptobeleggers en (defensieve) aandelenbeleggers bezwaar maken.
    Ook verhuurders van panden kunnen per pand bezwaar maken ( dus daar waar het fictieve rendement goed is niks doen, maar een pand waarin bijv. geïnvesteerd is bezwaar maken) aangezien je per pand aangifte doet en niet per portefeuille.
  2. dvl-2 20 december 2022 15:29
    Heeft iemand een idee hoe dit werkt met opties. In plaats van een aandeel kopen kan ik ook een itm put-optie schrijven en de cash om die optie af te nemen op de beleggingsrekening laten staan voor de margin. Door het itm zijn van de optie zijn zowel dalingen als stijgingen voor mij maar mn belegd vermogen is niet anders dan de waarde van de optie.
  3. Hans de B. 20 december 2022 15:33
    quote:

    dvl-2 schreef op 20 december 2022 15:29:

    Heeft iemand een idee hoe dit werkt met opties. In plaats van een aandeel kopen kan ik ook een itm put-optie schrijven en de cash om die optie af te nemen op de beleggingsrekening laten staan voor de margin. Door het itm zijn van de optie zijn zowel dalingen als stijgingen voor mij maar mn belegd vermogen is niet anders dan de waarde van de optie.
    Yep dat is de "escape" (kost wel premie) en er zullen er meer komen.
  4. RaWi 20 december 2022 15:40
    Ik zie niet in waarom nu de spaarders op dat ene punt worden gelijk getrokken naar werkelijk rendement je dit niet bij beleggers en de andere categorie vastgoed kunt doen. Enig punt is dat een belastingtarief niet achteraf mag worden vastgesteld, maar daar hadden ze in Den Haag al wat op gevonden door de laatste maand niet mee te tellen en het tarief in december bekend te maken.
    M.a.w. ook nu zullen mogelijk bezwaarprocedures worden gestart, alleen nu door beleggers. Het werkelijk rendement ligt in 2022 voor velen ver onder nul. M.a.w. de belasting is interen op vermogen en niet een belasting naar het positieve rendement, dus mogelijk schending van het eigendomsrecht.
  5. Shlomo 20 december 2022 15:44
    Mensen die beleggen in Europese aandelen beleggen in de Europese economie/bedrijven/werkgelegenheid met alle risico's van dien. De beleidsmakers zijn er volgens mij op uit om al dit risico kapitaal weg te jagen. En dan willen ze aan de andere kant dat de jongeren voor hun latere pensioen gaan beleggen. Ik snap er Anno 2020 helemaal niets meer van ik denk dan ook om maar te verkassen naar Thailand en daar mijn oude dag maar door te brengen. Daar kun je nog zorg kopen en de prive ziekenhuizen zijn betaalbaar en doen niet onder voor de Europese.
179 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links