Mithra Pharmaceuticals « Terug naar discussie overzicht

Mithra in 2022 - het jaar van beLEONing?!

3.656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Tordan
2
quote:

Hopende schreef op 20 december 2022 18:26:

[...]
Ik zit op het OCMW ben invalide sinds paar jaar werk kwijt en benen ook en gescheiden intussen en kinderen komen niet meer zou jou eens willen zien janken
Oordeel niet over mensen die hè niet kent
Dass heftig man! Erg veel sterkte!!
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 20 december 2022 18:23:

[...]
Donderdag KV. Relevant, want alleen dan kan er worden geconcludeerd dat er vandaag werd gedumpt. Er zitten niet altijd 2 dagen tussen Notice en KV.
Pro memorie, nu 55 368 849 aandelen.
Nu dacht ik dat die kv's niet afhangen van Mithra zelf, maar naar keuze van de houder van de convertibeles is. Juist?
Eens kijken wat er zoal nog openstaat, na deze. Volgens mij worden die dus nog allemaal in aandelen omgezet.
Harden130
0
Eindelijk meldde Mithra een licentiedeal voor Donesta. Het werd een regionaal partnerschap met Gedeon Richter ter waarde van zo’n 70 miljoen euro. De overeenkomst omvat een vooruitbetaling van 55 miljoen euro, waarvan 5 miljoen bij de eerste ondertekening en 50 miljoen euro bij de definitieve ondertekening. Latere betalingen omvatten een mijlpaalbetaling van 15 miljoen euro voor regelgeving en gedifferentieerde lage lage dubbelcijferige royalty's op de netto-omzet. De deal betreft ongeveer 90 gebieden in Europa, Latijns-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, weet KBC Securities-analist Jeroen Van den Bossche.

Alea iacta est

De dobbelsteen is geworpen voor Donesta: de toekomst bevat regionale deals voor de menopauze activa. Dat is de conclusie na het regionale partnerschap met Gedeon Richter. Geen wereldwijde partner, zoals KBC Securities in zijn basisscenario had aangenomen en dus heeft dat een impact op de waardering, maar ook op de beurskoers. Die ging initieel tot meer dan 10% hoger, maar viel nadien terug tot een verlies van 6,1%, tot 3,77 EUR, op het moment van schrijven.

Er werd een Binding Term Sheet (BTS) getekend en die omvat een vooruitbetaling van 55 miljoen euro. Latere betalingen omvatten een mijlpaalbetaling van 15 miljoen euro voor regelgeving en gedifferentieerde lage dubbelcijferige royalty's op de netto-omzet. De door de overeenkomst bestreken landen beslagen ongeveer 90 gebieden in Europa (incl. Rusland en de GOS-landen), Latijns-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Die deals bevatten een exclusiviteit, uitgezonderd een semi-exclusiviteit in Brazilië. Het is de bedoeling dat het partnerschap in de loop van het eerste kwartaal wordt afgerond.

Mogelijk nieuwe verwatering op komst

Na maandenlang wachten op witte rook over een potentiële Donesta-deal, hebben beleggers en analisten vandaag eindelijk zicht op de commerciële kant van het geneesmiddel. In het algemeen vindt Jeroen Van den Bossche Gedeon Richter een solide partner op het gebied van vrouwengeneeskunde, maar de overeenkomst bepaalt duidelijk dat een wereldwijde partner nu van de tafel is. Bijgevolg zal Donesta waarschijnlijk een gesplitst commercieel traject volgen (vergelijkbaar met Estelle) met verschillende regionale partners in verschillende regio's, hoewel Gedeon Richter de meeste grote ex-VS gebieden lijkt te nemen.

Het nieuws van vandaag heeft verschillende implicaties voor de waardering van het bedrijf, zoals Jeroen Van den Bossche reeds eerder al beschreef in de nota waarin een scenarioanalyse uit de doeken werd gedaan.

De verwachte dealwaarde werd verlaagd van 400 miljoen euro wereldwijd (waarvan 200 miljoen euro vooraf) naar 150 miljoen euro wereldwijd (waarvan € 100 miljoen vooraf). In het nieuwe scenario wordt rekening gehouden met de 70 miljoen euro betaling en blijft er enige ruimte voor een mogelijke bijkomende deal van vergelijkbare omvang in de VS. De cash impact van deze deals wordt ingeschreven in 2023.
Jeroen Van den Bossche verlaagt alle omzetcijfers voor alle geografisch gebieden, omdat hij verwacht dat regionale partners over het algemeen wat minder commerciële slagkracht hebben dan gevestigde wereldwijde spelers.
Financiering. Gezien het feit dat de totale vooruitbetaling iets lager uitvalt dan Jeroen Van den Bossches basisraming, houdt hij er rekening mee dat Mithra waarschijnlijk gebruik zal maken van de derde tranche van haar converteerbare lening met Highbridge/Whitebox. Dat zal tot enige verdere verwatering leiden.
KBC Securities over Mithra

Zoals Jeroen Van den Bossche eerder al opgemerkte, zijn parameters zoals de omvang en het tijdstip van de ‘upfront deal-waarde’ kritisch gevoelig voor het ‘som-der-delen’-waarderingsmodel. Daarom wordt het koersdoel verlaagd van 28 naar 11 euro per aandeel. Ondanks de belangrijke verlaging levert het nieuwe koersdoel nog steeds behoorlijk wat opwaarts potentieel. Ondergewaardeerd, met ongewijzigd “Kopen”-advies, maar daarom niet geliefd bij de beleggers vandaag. Het is nu wachten op een regionale deal voor de VS.
CGCDLR
0
Ok,er komen nog een mand aandelen bij.Het enige wat ik me nu afvraag is; koop ik bij & aan welke koers.
Hopende
0
[quote alias=Tordan id=14564631 date=202212201835]
[...]

Dass heftig man! Erg veel sterkte!!
[/quote
Sommigen zien enkel geld in mijn geval is het leven ,empathie siert de mens
Let op het weinige dat ik nog heb geef ik onmiddellijk op als de oorlog zou stoppen voor de mensen in Oekraïne en ook de gewone lijdende burger in Rusland
Hopende
0
[quote alias=Sigaar en Cognac id=14564724 date=202212201946]
Veel gokkers hier ??
[/quote
U bent de zoveelste niet empathische persoon die zijn wijsheid en rijkdom etaleerde zonder ethische of onderlegde aanvulling
Als zogenaamde aandeelhouder kunt u momenteel niet gelukkig zijn ! Niet tegenstaand u zeker welstellend bent
Riding the Tiger
1
Mijn interesse mbt Mithra komt door het beursspel van de Tijd. In die virtuele portefeuille heb ik Mithra (ik beleg nooit in Biotech vanwege het casinogehalte). Vandaag begon veelbelovend met een +12% als top en alles klapte in elkaar nadat bleek dat de deal in feite niet zoveel voorstelt als verwacht.

Ik vind dat het Management van Mithra (Van Rompay) toch grote steken laat vallen. Ook de hoofdaandeelhouders Coucke en Fornieri hebben boter op hun hoofd.

Als ik hier lees wat een drama's dat teweegbrengt (veel sterkte Hopende), hoop ik dat Fornieri, Coucke en Van Rompay een proces wordt aangespannen en dat ze uit hun eigen zak de gedupeerden terug zullen moeten betalen. Het is duidelijk dat ze cruciale info achterwege houden en pas info lossen als ze zichzelf bediend hebben. Zowel Coucke en Fornieri hebben reeds grote paketten verkocht aan hogere koersen, waarschijnlijk omdat ze op de hoogte waren van niet medegedeelde toekomstige tegenslagen.

Coucke is een brokkenparcours aan het rijden : Ebusco, Mithra, Anderlecht, Sono Motors, Snowworld,... Een goede raadgever is : komt Marc in de buurt, ga dan vlug lopen.
Sigaar en whisky
0
Empathisch….? Dit zou een inhoudelijk Forum kunnen zijn over het aandeel…. Niet een clubje van mensen die sigarenbandjes verzamelen.
Wel iets bijgeleerd weer. In het rijke België kan je en op t OCMW zitten… En gokken in aandelen. Want Mithra is altijd gokken geweest. Wat spielerei zoals je ook ns verleid kan worden een lotje win for life te kopen. Ik zit er maar voor 2500 in, enfin, nu nog 900…. Dit soortaanduiding aandelen
Ga nooit meer dan enkele procenten van je portefeuille innemen. In het andere geval… is het… nou ja gokken hé. Toch veel courage. X-mas is coming! Groet, Scrooge
Hopende
0
quote:

Sigaar en Cognac schreef op 20 december 2022 20:04:

Empathisch….? Dit zou een inhoudelijk Forum kunnen zijn over het aandeel…. Niet een clubje van mensen die sigarenbandjes verzamelen.
Wel iets bijgeleerd weer. In het rijke België kan je en op t OCMW zitten… En gokken in aandelen. Want Mithra is altijd gokken geweest. Wat spielerei zoals je ook ns verleid kan worden een lotje win for life te kopen. Ik zit er maar voor 2500 in, enfin, nu nog 900…. Dit soortaanduiding aandelen
Ga nooit meer dan enkele procenten van je portefeuille innemen. In het andere geval… is het… nou ja gokken hé. Toch veel courage. X-mas is coming! Groet, Scrooge
Inderdaad scrooge wat je zaait zal je oogsten
Murphy komt wel Voor jou hopelijk zien we elkaar eens ;) ik ben het al gewoon om alles te verliezen
Hopende
1
quote:

CGCDLR schreef op 20 december 2022 19:42:

Ok,er komen nog een mand aandelen bij.Het enige wat ik me nu afvraag is; koop ik bij & aan welke koers.
Afblijven komt nooit meer goed trap niet in de val
Hopende
0
Ik maak er mijn doel van om iedereen te verwittigen dat dit een val is
Jammer dat ikzelf niet meer kan met de wagen rijden of ik stond vandaag al bij coucke if onze grote ceo om een blokkade op te zetten
Hopende
0
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 20 december 2022 19:12:

Pro memorie, nu 55 368 849 aandelen.
Nu dacht ik dat die kv's niet afhangen van Mithra zelf, maar naar keuze van de houder van de convertibeles is. Juist?
Formeel onjuist, en zoals je weet heeft de sinds 17 november lopende KV van LDA een andere constructie. Conform de persberichten is het bij convertibles Mithra, in kennelijke samenspraak met Highbridge:

Mithra today announces that, following the first and second drawdowns by the Company under the loan facility concluded with funds managed by Highbridge and funds managed by Whitebox, and together with Highbridge, another portion of the loans was contributed in kind by Highbridge against the issuance of new shares.

"drawdowns by the Company", en dat dan "together with Highbridge". Informeel zal de stelling wel juist zijn, want het kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn (dat Mithra veel geld leent en) dat de "redders" op een voor die "redders" ongelukkig moment nieuwe aandelen zouden verkrijgen. Je zou kunnen vermoeden dat Highbridge de samenwerking domineert.
Sigaar en whisky
0
Cashburner…
Reken even mee en wees kritisch.
Er werken een 350 FTE’s…?
High profiles voornamelijk…. Gaan we uit van 6 K in de maand, gemiddeld?
60% bedrijfswagen (onderschatting allicht). Type A4 en A 6
Management…
Dan kom je al snel aan een payrol kost van 45 mio per jaar… voorzichtige schatting…

Waar zitten er losse eindjes in de redenering…?
Cashburners… Zeker meneer, mevrouw

NSTTSN
0
6k per maand lijkt mij wat overdreven maar het zal zeker naar de 4.5 à 5k gaan. Mithra is sowieso een cashburner. Ze zijn er vandaag weeral eens in geslaagd om mensen tot kopen aan te zetten om dan zelf te dumpen. Ik blijf van biotech af. De kans dat je de nieuwe Argenx ontdekt is klein en het risico op een financiële kater is veel te groot. Ik ben tevreden met een "lager" rendement en iets meer gemoedrust. Het verbaast mij wel hoeveel "gokkers" er hier zitten. Je kan eens een gokje wagen maar all-in gaan op biotech ??.
Akwaba
0
Wel een enorme afzetmarkt, op termijn wel veel potentieel.... Ben nog niet ingestapt, nog even de kat uit de boom kijken.... Financiële constructie is wel verschrikkelijk nefast voor de mensen die er als eerste hun geld instopten
Noob nr1
0
Opzettelijke minder goede deal dan verwacht om een BO van een deede partij financieel interessanter te maken.
Gekke ideeën bij grote verliezen ;-)
Leidingwater met kerst
3.656 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 0,220
Verschil -0,002 (-0,68%)
Hoog 0,227
Laag 0,220
Volume 113.992
Volume gemiddeld 381.000
Volume gisteren 17.523

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront