Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

alleen positief nieuws!

3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
voda
0
’Nederlander rijkste inwoner van Europese Unie’
Updated 36 min geleden
51 min geleden
in FINANCIEEL

DEN BOSCH (ANP) - Nederlanders zijn met een gemiddeld vermogen van 176.510 euro het rijkst van de inwoners van de tien belangrijkste landen in de Europese Unie. Dat meldt kredietverzekeraar Allianz Trade op basis van een onderzoek onder die landen. Het gemiddelde vermogen per hoofd van de bevolking in Nederland lag per eind 2021 ruim 4,5 keer hoger dan in Portugal, het land dat het laagst scoorde. En was bijna dubbel zoveel als middenmoter Duitsland.

Nederlanders zijn een spaarzaam volk. ANP/HH

Allianz Trade heeft daarbij gekeken naar het spaargeld, beleggingen en het pensioengeld. De waarde van andere bezittingen zoals bijvoorbeeld huizen en ook de hypotheekschulden zijn buiten de berekeningen gelaten. „We hebben voor de belangrijkste EU-landen onderzocht wat er de afgelopen tien jaar met het gemiddelde financiële vermogen is gebeurd van particulieren”, legt Johan Geeroms, directeur risicobeheer Benelux van Allianz Trade, uit.

BEKIJK OOK:
Spaarberg groeit met €32 miljard: ruim 1 op 10 huishoudens goed voor ton of meer

Volgens Geeroms is het vermogen in Nederland de afgelopen tien jaar ook het hardst gestegen, namelijk met gemiddeld 7230 euro per jaar. Het vermogen kan volgens Geeroms op verschillende manieren groeien. „De rente was natuurlijk lange tijd nagenoeg nul, maar als mensen flink spaargeld opzij blijven zetten kan het spaarvermogen toch behoorlijk groeien.”

BEKIJK OOK:
Ondernemend pensioen sparen om er warmpjes bij te zitten

Duitsland is volgens hem daarvan een goed voorbeeld. Tussen 2012 en 2021 spaarden Duitse huishoudens het hoogste gemiddelde bedrag van 2900 euro per jaar. Ook huishoudens in Nederland, Frankrijk en België spaarden bovengemiddeld. Onderaan staan de huishoudens in Italië, Spanje en Portugal.

BEKIJK OOK:
Spaarrekening levert eindelijk weer wat op: schieten spaarders iets op met de hogere rente?

Landen waar veel wordt belegd, hebben de afgelopen jaren geprofiteerd van de mooie rendementen. Nederland is daarvan een goed voorbeeld en heeft samen met Finland veruit de hoogste beleggingsrendementen gehaald.

Voor de toekomst ziet de vermogensgroei voor particulieren er volgens Geeroms aanzienlijk slechter uit. De hard opgelopen inflatie hakt er namelijk flink in. In 2021 daalde het gemiddelde totaalrendement met 60 procent en voor 2022 zal het nog slechter zijn. „Voor 2023 mag je een verbetering verwachten, maar met een jaarlijkse inflatie van ongeveer 5 procent blijven rendementen zeer waarschijnlijk in het rood.”

www.telegraaf.nl/financieel/724186185...
voda
0
Nederlandse detailhandel zet meer om ondanks volumedaling

In november stijging van 5,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in november meer omgezet, maar ook nu weer bij dalende volumes. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In november steeg de omzet met 5,5 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de verkoopvolumes met 4,0 procent afnamen.

In oktober steeg de omzet nog met 4,0 procent op jaarbasis.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in november. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 6,3 procent hoger dan in november 2021.

De winkels in voedings- en genotmiddelen behaalden in november 8,2 procent meer omzet dan in november 2021. De omzet van de non-foodwinkels groeide in november 2022 met 4,7 procent. Daarnaast is online 3,8 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Iets meer vertrouwen onder ondernemers

Vertrouwensindex in december omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse ondernemers in de industrie is in december verbeterd. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het vertrouwen ging van 3,0 in november naar 3,3 in december.

Dat komt volgens het CBS, doordat ondernemers positiever waren over de verwachte bedrijvigheid.

Het producentenvertrouwen ligt boven het langjarige gemiddelde van 1,1. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in november 2021 de hoogste waarde op 12,7. In april 2020 werd de laagste waarde op -28,7 genoteerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
aexo
0
30 dec 2022 om 21:25

Gas is vrijdag opnieuw flink goedkoper geworden. Daardoor is de prijs van de fossiele brandstof weer dichter in de buurt gekomen van de prijs van begin dit jaar.
Het warme weer deze winter zorgt ervoor dat de Europese gasvoorraden nog vol zitten. Europese landen en energiebedrijven willen daardoor minder geld uitgeven aan gas.

Behalve de zachte winter speelt ook mee dat er meer elektriciteit met windmolens wordt opgewekt. Daardoor is er minder gas nodig voor het opwekken van stroom.
aexo
0
ik hoop dat ze allemaal goed op hun plaat gaan, het leger van asocialen die de gasprijs zo opdreven.
aexo
0
er is een firma die gaat morgen stroom leveren voor 2 cent / uur, het is onvoorstelbaar.
voda
0
Duitse inflatie daalt door

Prijsstijging nog altijd 8,6 procent.

(ABM FN) De consumentenprijzen in Duitsland zijn in december iets minder sterk gestegen dan verwacht. Dit bleek dinsdag uit voorlopige cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis.

Op jaarbasis stegen de prijzen in december met 8,6 procent na een stijging met 10,0 procent in november en 10,4 procent in oktober. Economen hadden voor de laatste maand van 2022 gerekend op een inflatie van 8,8 procent.

In december daalden de prijzen ten opzichte van november met 0,8 procent.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
hirshi
0
Wachten op Godot is een absurd toneelstuk in twee bedrijven van de Ierse schrijver Samuel Beckett, waarin twee zwervers, Vladimir en Estragon, tevergeefs wachten op een zekere Godot, een persoon die nooit zal komen.

"Welkom bij de Godot-recessie", schreef Ray Farris van Credit Suisse, verwijzend naar het beroemde toneelstuk van Samuel Beckett.

Pessimisme kan verleidelijk zijn en gezien wat er in 2022 is gebeurd, is het gemakkelijk om je te laten meeslepen door sombere en onheilsvoorspellingen voor 2023. '

Het enige zekere is dat onzekerheid elk scenario zal domineren, en misschien komt de recessie die onvermijdelijk lijkt nooit, zoals Godot.
hirshi
0
quote:

hirshi schreef op 4 januari 2023 21:34:

Wachten op Godot is een absurd toneelstuk in twee bedrijven van de Ierse schrijver Samuel Beckett, waarin twee zwervers, Vladimir en Estragon, tevergeefs wachten op een zekere Godot, een persoon die nooit zal komen.

"Welkom bij de Godot-recessie", schreef Ray Farris van Credit Suisse, verwijzend naar het beroemde toneelstuk van Samuel Beckett.

Pessimisme kan verleidelijk zijn en gezien wat er in 2022 is gebeurd, is het gemakkelijk om je te laten meeslepen door sombere en onheilsvoorspellingen voor 2023. '

Het enige zekere is dat onzekerheid elk scenario zal domineren, en misschien komt de recessie die onvermijdelijk lijkt nooit, zoals Godot.
Nu we het toch over hebben:

Saxo Bank, Chief Investment Officer Steen Jakobsen en zijn team voorspelde de beurscrash in 2008,
in 2016 de Brexit,
en in 1917 de opkomst van de Bitcoin .

En wat voorspellen ze voor 2023?

Het aftreden van de Franse president Emmanuel Macron en de komst van Marine Le Pen in het Elysée-paleis;
Een overwinning van de Labour Party in het VK en een nieuw referendum om de Brexit ongedaan te maken;
De prijs van goud van $ 3.000 per ounce;
Nieuwe prijscontroles op grondstoffen;
En de uittreding uit het Internationaal Monetair Fonds van de OPEC-landen, China en India.

We zullen zien wat daarvan uitkomt.

Mvrgr.
Succes
1
Man laat volle bestelbus met draaiende motor achter op Schiphol en neemt vliegtuig

Amsterdam - Even geen zin meer in zijn werk of hard toe aan een vakantie? Een bestuurder van een bestelbus in Amsterdam heeft woensdagavond een opmerkelijke keuze gemaakt. De man liet zijn bus vol pakketjes met draaiende motor achter op Schiphol en stapte in een vliegtuig.

De marechaussee vertelt op Twitter over de bizarre situatie. „Gisteravond stond een bestelbus vol pakketjes met draaiende motor voor vertrekhal 3 op Schiphol”, schrijft de Koninklijke Marechaussee. Op camerabeelden was te zien dat de bestuurder van de bestelbus had ingecheckt en vervolgens een vliegtuig had genomen. Het is niet bekendgemaakt waar de man naartoe is gevlogen. „Na onderzoek is de bus veilig bevonden.”

Wat de reden van het plotselinge vertrek is van de man, is nog niet bekend. De man zal een en ander hebben uit te leggen aan zijn baas. De eigenaar van het koeriersbedrijf heeft „vol verbazing de bestelbus met pakketjes opgehaald”. Van de bestuurder ontbreekt nog elk spoor.

www.telegraaf.nl/nieuws/2020247283/ma...
voda
0
Nederlandse inflatie gedaald

Naar minder dan 10 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De inflatie in Nederland is in december gedaald. Dit bleek vrijdag uit een 'snelle' raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In december lag de inflatie volgens deze raming, die is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens, op 9,6 procent.

In november bedroeg de inflatie 9,9 procent.

Op basis van de Europees geharmoniseerde consumentenprijsindex bedroeg de inflatie in december 11,0 procent, volgens de snelle raming. In november was dat 11,3 procent.

De snelle raming van de inflatie is nieuw, en zal het CBS vanaf nu maandelijks publiceren. Op 10 januari worden de reguliere cijfers van de consumentenprijsindex gepubliceerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Inflatie in Nederland neemt verder af

Door ABM Financial News op dinsdag 10 januari 2023
Views: 26

(ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen in Nederland zijn ook in december vorig jaar minder hard gestegen dan in november. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afgelopen maand steeg het prijspeil met 9,6 procent op jaarbasis, na een inflatie van 9,9 procent in november. In oktober bedroeg de inflatie 14,3 procent en in september piekte deze op 14,5 procent.

Energie

De prijsontwikkeling van energie had een drukkend effect op de ontwikkeling van de inflatie. Kleding en voeding hadden een verhogend effect.

In december 2022 was energie 52 procent duurder dan in december 2021. In november was energie nog 70 procent duurder dan in diezelfde maand een jaar eerder. Motorbrandstoffen waren in december 7,0 procent goedkoper dan in dezelfde maand een jaar eerder. In november 2022 was de prijsdaling 0,6 procent op jaarbasis.

In december waren consumentengoederen en –diensten exclusief energie en motorbrandstoffen 7,5 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. In november was de prijsstijging op jaarbasis 6,8 procent.

De prijzen van kleding en voeding zijn in december verder gestegen. Kleding was in december 12,3 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. In november was de prijsstijging 6,6 procent. Voedingsmiddelen waren in december 17,0 procent duurder dan een jaar eerder. Vorige maand was de prijsstijging 15,7 procent.

Heel 2022

Met het decembercijfer is ook de inflatie van 2022 bekend. Consumentengoederen en –diensten waren in het afgelopen jaar 10,0 procent duurder dan in 2021.

Bron: ABM Financial News
Freemoneyforever
0
Duizenden flexwoningen in de maak voor acute woningzoekers

In de provincies Noord-Holland en Flevoland komen binnen een tot twee jaar duizenden extra flexwoningen voor mensen die met spoed een huis nodig hebben.

Grote steden in de twee provincies werken samen aan een overeenkomst met minister Hugo de Jonge, schrijft Omroep Flevoland. De steden die meedoen en het precieze aantal flexwoningen worden bekendgemaakt bij de ondertekening van het akkoord.
Verder: nos.nl/artikel/2460065-duizenden-flex...

De toekomst zal leren hoe tijdelijk deze tijdelijke woningen zijn....
voda
0
Werkloosheid Nederland omlaag

In december naar 3,5 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De werkloosheid in Nederland is in december afgenomen. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het aantal werklozen lag in december 2022 op 352.000. Dat is 3,5 procent van de beroepsbevolking, 0,1 procentpunt lager dan in oktober.

Over de afgelopen drie maanden nam het aantal werklozen gemiddeld met 10.000 per maand af.

Eind november 2022 verstrekte het UWV 149.200 lopende WW-uitkeringen, een stijging met 4.300 ten opzichte van eind november.

Vergeleken met een jaar eerder nam het aantal lopende WW-uitkeringen af met 42.600, goed voor afname met 22,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Video: 2023 kan een redelijk beursjaar worden

Door ABM Financial News op vrijdag 27 januari 2023
Views: 9

(ABM FN-Dow Jones) De rente en de inflatie bepalen momenteel het beeld op de beurs. En als de rente later dit jaar gaat dalen, zou het toch maar zo een "redelijk positief" jaar kunnen worden. Dit zegt vermogensbeheerder Andre van Eerden van Aberfeld International voor de camera van ABM Financial News.

De economie draait relatief goed, zoals ook blijkt uit de laatste macrocijfers uit de VS, "en ook in Europa vallen de cijfers constant mee", merkt Van Eerden op.

Het cijferseizoen is inmiddels op stoom en laat grote verschillen tussen de verschillende sectoren zien, concludeert de vermogensbeheerder.

Een sector die het goed doet is de financiële sector, met "uitstekende resultaten". En ook energie doet het goed, en dat zal zo blijven, verwacht Van Eerden

Toch is het een kwestie van behoedzaam opereren en zien of de rente in de tweede jaarhelft echt omlaag gaat. "Daar zet ik mijn vraagtekens bij", aldus Van Eerden.

youtu.be/xuLwHIZv4WY

Klik hier voor: 2023 kan een redelijk beursjaar worden

Bron: ABM Financial News
voda
0
Ondernemers opnieuw iets positiever

Vertrouwensindex in januari omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Het vertrouwen onder Nederlandse ondernemers in de industrie is in januari verbeterd. Dit bleek maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het vertrouwen ging van 3,3 in december naar 3,6 in januari. In november was dit nog 3,0.

De stijging in januari komt volgens het CBS doordat ondernemers positiever zijn geworden over hun orderpositie.

Het producentenvertrouwen ligt boven het langjarige gemiddelde van 1,2. Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in november 2021 de hoogste waarde op 12,7. In april 2020 werd de laagste waarde op -28,7 genoteerd.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Jacht op Nederlands spaargeld geopend: tweede bank richting 2%
Door MARLOU VISSER

Vandaag, 06:00
in GELD

AMSTERDAM - Na jaren waarin de spaarrente rond het nulpunt schommelde, is deze nu weer aan het oplopen. Nadat een beleggingsplatform onlangs de Nederlandse markt betrad met het aanbod van 2% rente op een vrij opneembare spaarrekening, beweegt nu ook de eerste Europese bank die richting op.

Openbank, gevestigd in Spanje, biedt vanaf maandag 1,5% rente aan op spaartegoeden tot €200.000. Bovendien krijgen nieuwe klanten een half jaar lang 2% op de eerste €100.000 aan spaargeld. De Spaanse bank lonkt zo opzichtig naar de Nederlandse berg met spaargeld.

BEKIJK OOK:
Sparen viert ook bij huidige lage rente hoogtij

Spaargeld tot een ton valt onder het Europees depositogarantiestelsel. In het geval van Openbank staat de Spaanse overheid garant mocht de bank failliet gaan. In het geval van Trade Republic de Ierse overheid, omdat het beleggingsplatform samenwerkt met het Ierse Citibank.

Haasje over
Hiervoor waren het de Nederlandse onlinebank Bunq en het Estse Bigbank die haasje over speelden om bovenaan de lijst met hoogste spaarrentes te staan. Bigbank biedt nu 1,30%, Bunq 1,31%.

BEKIJK OOK:
Rentewedloop? Meerdere banken bieden nu meer dan 1%

Ook de grootbanken verhogen inmiddels mondjesmaat hun spaarrentes. Rabobank maakte als eerste bekend de rente per half februari te verdubbelen van 0,25% naar 0,50%. Geldexpert Amanda Bulthuis verwacht dan de anderen binnen enkele weken zullen volgen.

BEKIJK OOK:
Renteverhoging bij meer banken verwacht: ’Sparen levert weer wat op’

www.telegraaf.nl/financieel/346081774...
voda
0
Nederlandse detailhandel zet flink meer om in december

Omzetstijging van 11 procent ondanks volumedaling.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse detailhandel heeft in december meer omgezet, maar ook nu weer bij dalende volumes. Dit bleek dinsdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In december steeg de omzet met 11,0 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, terwijl de verkoopvolumes met 0,5 procent afnamen.

In november steeg de omzet nog met 5,9 procent op jaarbasis.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in december. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 11,1 procent hoger dan in december 2021.

De omzet van de non-foodwinkels groeide in december 2022 met 21,5 procent. Het volume was 11,1 procent hoger dan een jaar eerder. Op 19 december 2021 werd opnieuw een strenge lockdown ingesteld om besmettingen van het coronavirus tegen te gaan. Veel non-foodwinkels moesten toen hun deuren sluiten.

Winkels in schoenen en lederwaren, de kledingwinkels, winkels in recreatieartikelen, winkels in meubels en woninginrichting, winkels in consumentenelektronica en witgoed en winkels in doe-het-zelfartikelen hebben in december meer omgezet dan in december 2021. Daarentegen hebben de drogisterijen in december minder omgezet.

De online omzet was in december 11,1 procent lager dan in december 2021. Webwinkels hebben 7,7 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is, zogeheten multi-channelers, kromp met 15,2 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Freemoneyforever
0
Kabinet gaat 'stinkende best doen' voor snellere afhandeling toeslagenaffaire

Het kabinet wil de afhandeling van de affaire met de kinderopvangtoeslagen versnellen. In het eerste kwartaal van 2025 moet 90 procent van de dossiers van gedupeerden integraal zijn beoordeeld. Dat schrijft staatssecretaris De Vries (Toeslagen) in een voortgangsrapportage.

Zij verwacht dat voor de laatste 10 procent nog een half jaar extra nodig is. Daarmee zou de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen (UHT) alle dossiers in 2025 hebben afgehandeld, twee jaar eerder dan tot nu toe werd gedacht.

De vraag is of dat gaat lukken. Nieuwsuur stelde deze week dat de UHT volledig dreigt vast te lopen. Werknemers verzanden in interne regels en procedures, er heerst een angstcultuur en het verloop onder het personeel is groot.

De Vries erkent dat er "uitdagingen en knelpunten" zijn. Ze wijst erop dat er een grote druk op de organisatie ligt, die in korte tijd is opgebouwd. Er werken inmiddels zo'n 1500 mensen. Ze wil de capaciteit de komende tijd verder vergroten en tegelijkertijd meer stabiliteit op de werkvloer creëren.
Beoordelen duurt lang

De Vries benadrukt daarbij dat dit geen gemakkelijke klus is. "Want als ik in de huidige, krappe arbeidsmarkt bijvoorbeeld slecht mensen kan vinden, zal dat invloed hebben. Dus ik geef een prognose af en daar gaan we ons stinkende best voor doen."

Tot eind 2022 hebben zich ruim 59.400 mensen gemeld bij de UHT. Het loket blijft nog tot eind 2023 open, dus dat aantal kan nog toenemen. Inmiddels zijn 28.000 mensen erkend als gedupeerde. Zij hebben 30.000 euro compensatie ontvangen, maar daarmee is hun zaak vaak nog niet afgerond.

Gedupeerden die meer dan 30.000 euro compensatie eisen, worden uitgebreid beoordeeld door de UHT. Als zij een punt hebben, worden zij nog doorverwezen naar de Commissie Werkelijke Schade.

Het bekijken van de individuele dossiers door de UHT duurt lang, omdat elke situatie anders is en er "maatwerk" moet worden geleverd, zegt De Vries.

Er zijn tot nu toe 20.000 integrale beoordelingen afgerond. In het huidige tempo zouden de laatste zaken in 2027 zijn behandeld. De Commissie Werkelijke Schade zou de handen dan nog tot in 2030 vol hebben.
'We zetten alles op alles'

Staatssecretaris De Vries neemt nu, na een proef, een aantal maatregelen om die integrale beoordelingen te versnellen. Zo moeten bezwaren van gedupeerden sneller worden afgehandeld met behulp van mediation of een vaststellingsovereenkomst over het daadwerkelijke herstelbedrag.

"We zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat gedupeerde ouders hun leven weer kunnen oppakken", zegt De Vries. "De problemen met de kinderopvang hebben diepe sporen achtergelaten bij een grote groep ouders en hun kinderen. Daarom is het belangrijk dat we nu stappen zetten om ouders sneller en beter te helpen."
nos.nl/artikel/2462358-kabinet-gaat-s...
Eindelijk, ik geloof ze, maar wat gaat het helpen?
3.261 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 ... 160 161 162 163 164 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.754,60 -0,09%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.920,37 +0,13%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.380,57 +0,83%
 EUR/USD 1,0646 -0,23%
 WTI 82,01 -0,24%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront