Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Notulen: Fed voorziet geen rentedaling in 2023

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Henri Nostradamus 4 januari 2023 20:56
    Lagarde zei in Jan 2022 dat er geen renteverhogingen zouden komen….. Wist zij veel. Nog geen 6 maanden later begon de ene na de andere renteverhoging. Ik bedoel maar dat je de woorden van ECB en FED met een flinke korrel zout moet nemen. Keer op keer worden ze door de realiteit ingehaald en blijken hun woorden hol.
    HN
  2. forum rang 4 Nel 4 januari 2023 21:21
    Dat energie markt daalt is ook achterhaald op de inflatie cijfers! Dit was de aanzet in het 1Q 2022 en sindsdien is er sprake van marktwerking die opgevolgd is door een aanzet van loon-prijsspiraal.
    Dus kunnen ze niet verslappen en zal de rente verder omhoog moeten en op een gegeven moment voor langetermijn stabiel blijven tot huizenmarkt en ondernemers de prijzen laten dalen tot een gezond niveau.
  3. scar1982 4 januari 2023 21:32
    quote:

    Bertus schreef op 4 januari 2023 21:04:

    Deze notulen zijn oudnieuws, ondertussen dalen de olie en gasprijzen in volle vaart, dus de inflatie is al hard aan het dalen, als we niet oppassen krijgen we deflatie, dus de korte rente blijft niet op dit hoge niveau maar gaat dalen, vandaar de grote stijging AEX de laatste dagen
    Aan de kans op deflatie zit ik ook al enkele weken te denken. De energieprijzen zijn inderdaad heel snel aan het dalen wat zeker een impact gaat hebben op de komende CPI's.
    Wanneer we in augustus-september 2023 de YoY-cijfers over inflatie krijgen, kan ik mij moeilijk voorstellen dat er dan nog een inflatie is van meer dan 2%. Dit enkel al omdat de inflatie in dezelfde periode in 2022 enorm hoog was.
    De kans dat we in een loon-prijsspiraal gaan terechtkomen lijkt mij ook eerder klein.
    Persoonlijk verwacht ik dat de factoren die de inflatie zo hebben laten pieken (energieprijzen-onzekerheid conflict RUS-OEK-verstoorde supply-chains post-corona) verder gaan normaliseren in 2023.
    Tot de zomer hou ik nog rekening met renteverhogingen door zowel ECB als FED. Ze moeten enkel opletten dat ze niet te fel 'behind the curve' aanlopen.
  4. Reality 4 januari 2023 22:44
    Mensen die denken dat de inflatie en daarme de rente zal dalen zijn naar mijns inziens naief en niets anders! Zoveel gratis geld in omloop dat zsm uitgegeven moet worden aangezien het volgende jaar minder waard is. Dus vraag zal altijd hoog blijven, terwijl het aanbod moeilijker wordt. En dat bij best case scenario....wat als de wereldwijde onrust erger wordt of centrale banken (met name japan) vrijwel failliet zijn, recessie etc etc.
  5. Henri Nostradamus 4 januari 2023 23:13
    Zeer juist. Enige echte bescherming tegen de geldontwaarding door al dat bijdrukken van geld (want dat is QE uiteindelijk) is beleggen in harde assets als goud en zilver. Iedereen die denkt dat aandelen een inflatiebescherming bieden gaat bedrogen uitkomen. Dat heb je eigenlijk in 2022 al kunnen zien. Overigens klapt de markt in elkaar als de FED of ECB rentes tot boven de 5% gaat laten stijgen. Immers we krijgen dan een meltdown van de huizenmarkt en dat is dan een trigger voor een diepe recessie. Mocht Lagarde cs echter zo dom blijken te zijn dat ze die rente dus te ver optrekken waardoor de markten de diepte in glijden dan is de enige veilige haven voor geld fysiek goud of zilver. Die Lagarde heeft echt geen verstand van financiën dus ik zie haar tot de meest domme dingen in staat. Die crash zal dus wel komen dit jaar..
    HN
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links