Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.475 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 ... 1120 1121 1122 1123 1124 » | Laatste
Lekker Truitje
0
"Dus die AEX-puts kunnen altijd rendement opleveren." das een hele geruststelling ;) maar als de FED de rente met 0,50% verhoogt, dan gaat dat toch weer effect hebben op hypotheekrentes, rente op autoleningen, lease enz. lijkt mij...
hjs64
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 10 januari 2023 17:20:

interessant HJS, overigens zijn de prijzen van die aandelen heel laag, had ze hoger ingeschat
Klopt, van Hazemeijer zijn er maar zo'n 10 exemplaren bekend, kon hem voor zo'n 50 euro krijgen, verbaasde me. Tsja, is geen belangstelling voor. Ik vind het jammer dat er in de hedendaagse maatschappij geen interesse is voor het verleden.
rentmeester
0
quote:

hjs64 schreef op 10 januari 2023 17:00:

[...]
Ik ken de namen, heb zelf een tijdje geleden een aandeel Hazemeijer gekocht, zouden helemaal niet mogen bestaan, tent is niet failliet gegaan. Wijlen mijn vader heeft zijn hele leven voor die zaak gewerkt, had iets van die wil ik hebben. Er bestaat overigens een vereniging van verzamelaars van oude effecten, www.vvof.nl ter info.
Bedoel je wellicht Hagemeijer?
bp5ah
0
quote:

bp5ah schreef op 10 januari 2023 17:27:

Brent van 79.08 naar 80.06, latest 79.58, adhd in het kwadraat :)
17:35 uur : Brent $80.06 +0.41 +0.51%, en weer terug, benieuwd waar dat vanavond staat, geen peil op te trekken.
bp5ah
1
quote:

rentmeester schreef op 10 januari 2023 17:36:

[...]

Bedoel je wellicht Hagemeijer?
Nog zo'n oude favoriet en vroeger BAAN.
hjs64
0
quote:

rentmeester schreef op 10 januari 2023 17:36:

[...]

Bedoel je wellicht Hagemeijer?
Nee, Hazemeijer, een leverancier van electrische apparaten, je ziet de naam soms nog wel in oude trams of treinen ;).
Hans2021
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 10 januari 2023 17:36:

"Dus die AEX-puts kunnen altijd rendement opleveren." das een hele geruststelling ;) maar als de FED de rente met 0,50% verhoogt, dan gaat dat toch weer effect hebben op hypotheekrentes, rente op autoleningen, lease enz. lijkt mij...
Aandeelbeurzen kijken niet altijd naar de waan van de dag c.q. naar de laatste renteverhoging(en) ; ze kijken al een half jaar verder. Regeren is vooruitzien, maar beleggen ook ;-)
Candelll
0
Exclusieve energietransitie van Shell was aanleiding voor gesprekken om activiteiten in Noorwegen te verkopen

di 10 januari 2023 om 12:37 GMT+1

LONDEN (Reuters) - Shell voerde vorig jaar gesprekken met Harbor Energy om zijn Noorse olie- en gasvelden te verkopen, maar kon geen deal bereiken vanwege de volatiliteit van de gasprijs en onzekerheid over de langetermijnvooruitzichten, vertelden drie bronnen bij het bedrijf aan Reuters.

Het in Londen gevestigde Shell heeft aangekondigd dat het zijn olie- en gasactiviteiten zal concentreren in negen bekkens over de hele wereld, waardoor een groeiende interne concurrentie tussen activa ontstaat, aangezien het ernaar streeft zijn olie- en gasproductie geleidelijk te verminderen en hernieuwbare energiebronnen en koolstofarme activiteiten uit te breiden om zijn uitstoot van broeikasgassen.

Een verkoop van Shell's olie- en gasportfolio in Noorwegen, waar het al meer dan 110 jaar actief is, zou een teken zijn van een voortdurende terugtrekking uit de Noordzee door 's werelds grootste energiebedrijven die hun investeringen richten op nieuwere, meer winstgevende bekkens.

Shell en Harbour Energy weigerden commentaar te geven.

Shell-aandelen waren om 1145 GMT weinig veranderd, terwijl die van Harbor Energy met 2,5% stegen.

Gesprekken met Harbor Energy, de grootste Britse producent van Noordzeegas, bereikten een vergevorderd stadium tegen het einde van 2022, aldus de bronnen, net toen Noorwegen zijn positie als Europa's grootste aardgasleverancier verstevigde na de Russische invasie van Oekraïne.

Shell en ConocoPhillips zijn de laatste twee grote oliemaatschappijen die offshore-velden in Noorwegen exploiteren, terwijl TotalEnergies alleen belangen behoudt in niet-geëxploiteerde velden.

Onderhandelingen met Harbor Energy betroffen onder meer de activa van Shell in Noorwegen en haar kleinschalige operaties in Italië en verschillende verouderde activa in de Britse Noordzee, aldus de bronnen.

De nieuwe topman van Shell, Wael Sawan, die op 1 januari Ben van Beurden opvolgde. 1 na zijn ambtstermijn van negen jaar, beoordeelt deze activa momenteel niet, aldus twee van de bronnen.

WINTERBELASTING

Harbour Energy, geleid door CEO Linda Cook, wil zijn activiteiten uitbreiden buiten de Britse Noordzee nadat de regering een meevallertaks van 35% oplegde aan olie- en gasproducenten, waardoor het totale belastingtarief op 75% kwam, een van de hoogste ter wereld .

De hoop van Shell om zijn olie- en gasproductie in Noorwegen uit te breiden, kreeg vorig jaar een deuk nadat partners in zijn Linnorm-gasontdekking het niet eens konden worden over de ontwikkeling ervan als een op zichzelf staand veld, aldus bronnen. Hij is ook partner in het Ormen Lange Phase 3-project, het op een na grootste gasveld van het land.

De Britse rivaal BP heeft een minderheidsbelang in het onafhankelijke olie- en gasbedrijf Aker BP, de op een na grootste Noorse producent, terwijl zowel Exxon Mobil als Chevron hun offshore-activa in Noorwegen volledig hebben afgestoten in respectievelijk 2019 en 2018.

Naast olie en gas is Shell betrokken bij verschillende grote projecten op het gebied van hernieuwbare energie en koolstofarme energie in Noorwegen, waaronder offshore windblokken, een fabriek voor biobrandstoffen en het Northern Lights-project voor koolstofopslag en -gebruik.

Uit het jaarverslag van Shell blijkt dat het eind 2021 belangen had in 21 Noorse olie- en gasproductielicenties, waaronder een belang van 17,8% in Ormen Lange, een belang van 45% in het Knarr-veld en 8,1% van het Troll-olieveld.

Het produceerde in 2021 ongeveer 13.400 vaten olie per dag (bpd) en 490 miljoen standaard kubieke voet per dag (scf/d) in Noorwegen, ongeveer 7% van de totale gasproductie van het bedrijf.
[verwijderd]
1
quote:

Hans2021 schreef op 10 januari 2023 17:44:

[...]

Aandeelbeurzen kijken niet altijd naar de waan van de dag c.q. naar de laatste renteverhoging(en) ; ze kijken al een half jaar verder. Regeren is vooruitzien, maar beleggen ook ;-)
www.nrc.nl/nieuws/2023/01/10/bij-dale...

Interessant stukje. Renteverhogingen werden uitgesteld omdat men naar de kerninflatie keek, wat nu als de inflatie daalt maar de kerninflatie niet.
Candelll
0
Fed's Bowman zegt dat er meer renteverhogingen nodig zijn om de hoge inflatie te bestrijden
01/10/2023 | 12:00 uur EST

NEW YORK, 10 januari (Reuters) - De gouverneur van de Federal Reserve, Michelle Bowman, zei dinsdag dat de Amerikaanse centrale bank de rentetarieven verder zal moeten verhogen om de hoge inflatie te bestrijden en dat zal waarschijnlijk leiden tot een zwakkere arbeidsmarkt.

"De inflatie is veel te hoog" en hoewel er enkele tekenen zijn dat het begint af te nemen, "hebben we nog veel werk te doen" om de prijsdruk van het huidige niveau terug te brengen tot het doel van 2% van de Fed, zei Bowman in voorbereide opmerkingen voor een toespraak voor een bankgroep in Florida.

Bowman zei dat ze verwacht dat het Federal Open Market Committee, dat de rente vaststelt, "de rentetarieven zal blijven verhogen om het monetaire beleid te verstrakken, zoals we zeiden na onze vergadering in december", terwijl ze opmerkte dat het tempo van toekomstige acties zal worden bepaald door hoe de economie presteert.

De Fed verhoogde de rente tijdens haar vergadering van vorige maand met een half procentpunt, waardoor haar doelstelling voor de federal funds rate in het bereik van 4,25%-4,50% kwam te liggen. Het leidde tot verdere verhogingen tot ongeveer 5,1% in 2023. Fed-functionarissen hebben in grote lijnen betoogd dat als ze eenmaal klaar zijn met het verhogen van de rente, ze ze hoog moeten houden om de inflatie te drukken. Bowman was het in haar opmerkingen eens met dat standpunt.

"Zodra we een voldoende restrictieve federal funds rate hebben bereikt, zal het enige tijd op dat niveau moeten blijven om de prijsstabiliteit te herstellen, wat op zijn beurt zal helpen om voorwaarden te scheppen die een duurzaam sterke arbeidsmarkt ondersteunen", zei Bowman. Maar ze voegde eraan toe dat de arbeidsmarkt - de Fed ziet zelf een stijging van de werkloosheid in 2023 - onder druk zal komen te staan ??door wat de centrale bank moet doen.

De werkloosheid is tot nu toe laag gebleven ondanks de actie van de Fed, zei Bowman en merkte op: "Ik beschouw dit als een hoopvol teken dat we erin kunnen slagen de inflatie te verlagen zonder een significante economische neergang." Ze voegde eraan toe dat "hoewel de effecten van de verkrapping van het monetaire beleid op de arbeidsmarkt tot nu toe over het algemeen beperkt zijn gebleven, zal het vertragen van de economie waarschijnlijk ook betekenen dat het scheppen van banen vertraagt."

Veel waarnemers zijn bang dat de inspanningen van de Fed om de inflatie af te koelen te veel pijn zullen doen op de arbeidsmarkt, en veel economen zijn van mening dat beleidsmaatregelen van de Fed kunnen leiden tot een recessie. Fed-functionarissen hebben tegengesproken dat zonder prijsstabiliteit de economie haar volledige potentieel niet kan bereiken.

Bowman zei dat om te weten dat de inflatie voldoende is afgenomen voor de Fed om te stoppen met renteverhogingen, ze "op zoek zal gaan naar overtuigende tekenen dat de inflatie een hoogtepunt heeft bereikt en naar meer consistente indicaties dat de inflatie op een neerwaarts pad is". (Rapportage door Michael S. Derby; redactie door Paul Simao)
Struukje
2
Goede avond!

Ik lees al enige tijd mee op dit forum. En heb vandaag besloten om ook eens mee te doen met de 'ron tron Community'. Momenteel 500 aandelen beschikbaar van Shell, mogelijk over 2 weken ong 900 aandelen. Gister/Vandaag totaal 2 trades gedaan van verkoop/aankoop. Hierdoor heb ik het dividend dit kwartaal al verdiend. Nu ben ik geëindigd met weer 500 aandelen voor de aankoopprijs van 27 euro. Maarja wat nu?

Helaas zijn mijn commissie kosten bij lynx aan de vrije hoge kant om aan dit systeem mee te doen, hier moet ik even over nadenken.

Alvast bedankt voor jullie zienswijze!
Ron-tron system
1
quote:

Roel W schreef op 10 januari 2023 20:07:

BUX is nog goedkoper !!!!!
Ja klopt maar zeg dat niet tegen een mede Belgische Ron tronner die cfd saxo te duur vond.
Hij handelde voor 1dec 2022 aan 1,5eur en zelfs lager per trade en ook geen beurstax tot bux deze ineens wel doorrekende en kwam er ineens voor 1000stukjes shell 180eur bovenop die 1,5eur en werd het 181,5eur.
En dan nog veel erger bux wil niet verantwoordelijk zijn voor de onwetende ontduiking van de honderden trades ervoor en die gaat hij ook mogen ophoesten.
Nu wat 45k doorsturen om legaal te zijn of nog veel hogere boete riskeren als de fod bux vraagt alle belgen even door te mailen.
Even de belastingsadviseur bellen:)
Ja die gaat blij zijn.

Bijlage:
Roel Walda
0
quote:

Ron-tron system schreef op 10 januari 2023 20:30:

[...]
Ja klopt maar zeg dat niet tegen een mede Belgische Ron tronner die cfd saxo te duur vond.
Hij handelde voor 1dec 2022 aan 1,5eur en zelfs lager per trade en ook geen beurstax tot bux deze ineens wel doorrekende en kwam er ineens voor 1000stukjes shell 180eur bovenop die 1,5eur en werd het 181,5eur.
En dan nog veel erger bux wil niet verantwoordelijk zijn voor de onwetende ontduiking van de honderden trades ervoor en die gaat hij ook mogen ophoesten.
Nu wat 45k doorsturen om legaal te zijn of nog veel hogere boete riskeren als de fod bux vraagt alle belgen even door te mailen.
Even de belastingsadviseur bellen:)
Ja die gaat blij zijn.

Ja dan alleen voor NL beleggers, scheelt toch de helft met DeGiro.
Ron-tron system
0
quote:

Roel W schreef op 10 januari 2023 20:56:

[...]Ja dan alleen voor NL beleggers, scheelt toch de helft met DeGiro.
Zeker wel.
Bieden ze ook Shell ADR nyse aan?
Mooie stijging daar naar 27,21eur momenteel.
bp5ah
1
Oil ends up just slightly, awaiting U.S. inventory and inflation data

The API will release at approximately 16:30 ET (22:30 uur) a snapshot of closing balances on U.S. crude, gasoline and distillates for the week ended Jan. 6. The numbers serve as a precursor to official inventory data on the same due from the U.S. Energy Information Administration on Wednesday.

www.investing.com/news/commodities-ne...
22.475 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 ... 1120 1121 1122 1123 1124 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 12:35
Koers 33,705
Verschil -0,355 (-1,04%)
Hoog 33,885
Laag 33,605
Volume 2.476.723
Volume gemiddeld 7.443.880
Volume gisteren 7.870.903

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront