Avantium « Terug naar discussie overzicht

Avantium 2023

2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Rikos
1
G(r)ijs
0
quote:

Rikos schreef op 19 januari 2023 11:40:

Zonde van de daling van vandaag, maar het gaat ook wel erg hard de laatste weken.
ook wel beetje terecht hoor; bleef zolang laag hangen
aextracker
0
quote:

G(r)ijs schreef op 17 januari 2023 19:38:

@redeemer
www.avantium.com/wp-content/uploads/2...

bovenaan blz 3

en Cosun zou inderdaad ook besluiten in dit eerste half jaar wel of niet met Avantium samen te gaan werken 'to convert sugar beet to glycols'
Dank je Grijs.
Volgens mijn inschatting is de COSUN beet club een oer conservatieve club ,w aar ze over veel cooperatieve schijven moeten beslissen. Geld zat als je het JV en persberichten leest, maar of ze met AVANTIUM in zee gaan ?
Als...... dan, dan past een "undisclosed partner aanpak"volgens mij uitstekend bij een dergelijk avontuur. FDCA en plasticvercvangers o.b.v. ssuikercomponenten (plantbased noemen ze dat in JV) past dan ineens uitstekend in het streven om van "ongezonde voedingsproducent", naar moderne circulaire ingredient producent om te vormen.

De CEO heeft wat dat betreft bij DSM de kunst kunnn afkijken hoe Feike S dat voor elkaar kreeg.
Laat t maar gebeuren zou ik zeggen. COSUN had\heeft volgens mij ook business in Grunningen.
Gforce
0
In het premium artikel van De Aandeelhouder wordt vermeld dat Cosun een samenwerking heeft met Avantium.
Erg chebbi
0
Van 3.66 naar 4.42 en de maand is nog niet om, de fabriek draait nog niet en ze leiden verlies (volgens sommigen met fabriek nog meer)...dit belooft wat!
nine_inch_nerd
7
Avantium: LEGO to go
21 January 2023
Avantium haalde geld op begin vorig jaar. In april plaatste Avantium 11,25 miljoen aandelen tegen een kors van €4. Sindsdien is de koers daar niet meer boven geweest, het was sowieso geen best aandelenjaar natuurlijk.

Maar recentelijk laat het aandeel veerkracht zien. En dat is niet voor niets, de nieuwsflow wordt positiever. Het aandeel werd ook getipt bij het Lynx Beleggersdebat, door vermogensbeheerder Edwin Wierda.

Er spelen een aantal zaken bij Avantium. Het is goed daar even een update van te geven, nadat we eerst de investment case nog eens doorlopen.

De fabriek in Delfzijl voor FDCA

De bouw van de fabriek in Delfzijl voor FDCA is begonnen. Voor de afname van FDCA zijn al vijf launching customers bekend, die allen voor vijf jaar een afnamegarantie geven.

Afgelopen april 2022 heeft Avantium de First Piling Ceremony gehouden waarbij de eerste paal in de grond werd gedrukt (niet geslagen – drukken is een nieuwe methode om de fundering aan te leggen, geeft minder trillingen en geluid).

Ondanks de uitdagingen als gevolg van de wereldwijde verstoring van de toeleveringsketen in 2022 vordert de bouw. De verwachting is nog steeds dat de fabriek in 2024 zal gaan draaien.

Naast de eerder genoemde launching customers zijn er een aantal nieuwe afnemers gevonden waarmee contracten zijn afgesloten, zodat er in totaal al elf zijn. Nieuwe klanten zijn LVMH (cosmeticaverpakkingen), Sukano (masterbatches), Carlsberg (drankverpakkingen), AmBev (frisdrankflessen) en Monosuisse (industriële garens).

Afgelopen zomer heeft bierbrouwer Carlsberg voor het eerst 8.000 van zijn Fibre Bottles (papieren flessen met een binnenlaag van PEF) getest onder consumenten in 8 Europese landen.

Nieuwe markten aanboren

Met Monosuisse als afnemer heeft Avantium bovendien een nieuwe markt aangeboord, die van vezels. In juni 2022 heeft ook Avantium ook een nieuwe PEF Textile Community gelanceerd, samen met Antex (een producent van garens gemaakt van PEF) en vier andere partners die het garen van Antex zullen gebruiken om PEF-weefseltoepassingen te ontwikkelen.

Markten waarin dat kan worden toegepast zijn onder andere matrassen, sportkleding en modekleding, als ook industriële vezels.

Samenwerking met Cosun Beet Company (Suikerunie)

In de samenwerking met Cosun Beet Company levert Cosun de suiker en zal Cosun ook een flink deel van de investering voor de te bouwen fabriek voor haar rekening nemen.

Avantium en Cosun Beet Company zijn momenteel in gesprek met geïnteresseerde partners ter voorbereiding van commerciële validatie van plantMEG en plantMPG en voor het sluiten van afnameovereenkomsten voor de commerciële fabriek.

Daarnaast zijn beide partijen gezamenlijk bezig met het uitvoeren van engineering studies en het verkennen van financiële steunprogramma’s (subsidies) voor de commerciële fabriek.

Zoals eerder gemeld mogen we er op rekenen dat wanneer het eenmaal zover is dat deze fabriek gebouwd gaat worden, Avantium opnieuw een kapitaalverhoging zal doorvoeren om deze fabriek te kunnen bekostigen.

LEGOland?

Recentelijk meldde Avantium dat de onderzoeksgroep Industrial Sustainable Chemistry (ISC) van de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van Avantium Chief Technology Officer Gert-Jan Gruter, een belangrijke oplossing had gevonden voor de productie van volledig plantaardige, rigide polyesters uit chemische bouwstenen zoals FDCA om PEIF – (poly(ethyleen-co-isosorbide furanoaat) of tereftaalzuur om PEIT – (poly(ethyleen-co-isosorbide tereftaalzuur) te maken.

Deze nieuwe kunststoffen hebben ook een betere hittebestendigheid dan conventionele kunststoffen, wat relevant is voor hervulling of hergebruik van flessen, aangezien het wassen van flessen plaatsvindt bij 85°C.

De op isosorbide gebaseerde polymeren vertonen bovendien veelbelovende barrière- en mechanische eigenschappen die beter zijn dan gewone fossiele materialen zoals Tritan en ABS. ABS wordt bijvoorbeeld gebruikt in LEGO stenen. Het nieuwe polymeer PEIF is een aanvulling op PEF en vergroot als zodanig de potentiële markt voor FDCA.

Deze onderzoeksgroep werkt nauw samen met Avantium en LEGO, in het kader van de zoektocht naar niet-fossiele alternatieven voor zijn plastic stenen. Avantium en LEGO werken ook samen in het PEFerence consortium, dat geleid wordt door Avantium:
amsterdamgreencampus.nl/new/plastic-u...

De studie, waarvan Daniel Weinland de hoofdauteur is, is onlangs gepubliceerd in het prestigieuze wetenschappelijke tijdschrift Nature Communications (https://www.nat…022-34840-2.pdf). Daniel Weinland staat inmiddels op de loonlijst bij Avantium.

Het Deense LEGO is uiteraard uitermate geinteresseerd in deze technologie want zij kan hiermee een grote stap voorwaarts richting CO2-neutraliteit zetten. LEGO heeft als ambitie om LEGO stenen voor 2030 helemaal uit duurzame grondstoffen te maken.

Kan je allemaal lezen op de website van LEGO, en die vind je hier: Sustainable materials – Environment – Sustainability – LEGO.com NL: www.lego.com/nl-nl/sustainability/env...

Uiteraard is de markt voor LEGO stenen lang niet zo groot als de markt voor flessen, er worden per jaar zo’n 500 miljard flessen geproduceerd waarvan 100 miljard door Coca-Cola.

Winst en omzet zijn nog ver weg, maar het ziet er qua momentum goed uit voor Avantium, dat wel te maken zal krijgen met hogere bouwkosten, maar volgens het bedrijf zijn die vooralsnog onder controle.

nine_inch_nerd
0
Note: ...Avantium opnieuw een kapitaalverhoging zal doorvoeren....
De vraag is hoe? Als er extra aandelen worden uitgegeven, weten we wat dit (even) betekent voor de waarde van de aandelen.
Leuk dipje dan om bij te kopen ;) (?)

Note: ....wel te maken zal krijgen met hogere bouwkosten, maar volgens het bedrijf zijn die vooralsnog onder controle.
Ondanks de uitdagingen als gevolg van de wereldwijde verstoring van de toeleveringsketen in 2022 vordert de bouw. De verwachting is nog steeds dat de fabriek in 2024 zal gaan draaien.

De feiten.
voda
0
Avantium breidt samenwerking met Henkel uit

Afnameovereenkomst voor vijf jaar getekend.

(ABM FN) Avantium en het Duitse Henkel hebben een afnameovereenkomst met een looptijd van vijf jaar getekend, waarbij Avantium Henkel zal voorzien van FDCA, die wordt geproduceerd in Avantium's FDCA Flagship Plant. Dit maakte Avantium dinsdagochtend bekend.

Deze fabriek is momenteel in aanbouw in het Nederlandse Delfzijl.

De opstart van de productie van FDCA uit plantaardige suikers is voorzien voor 2024.

Henkel zal de FDCA kopen om innovatieve, hoogwaardige polyurethaankleefstoffen te lanceren in elektronicatoepassingen. Dit in het kader van het streven naar meer duurzaamheid.

Henkel en Avantium zijn partners sinds 2019, toen Henkel toetrad tot het PEFerence-consortium van Avantium. Dit consortium heeft tot doel een innovatieve toeleveringsketen voor FDCA (furandicarbonzuur) en PEF (polyethyleenfuranoaat) op te zetten.

Avantium meldde dinsdag geen financiële details.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481
jeroen1981
0
Blijkbaar is er voldoende vertrouwen dat alles qua bouw op schema ligt qua tijdsplanning. Mogelijke vallen de kosten natuurlijk wel iets hoger uit.
Maar dat er weer een aanvullende overeenkomst is gesloten geeft een goed beeld hoe de vlag er voor staat.
Ik voorspel een opening van € 4,50.

Zelf bescheiden positie op € 3,165 dus al mooi rendement gemaakt.
nine_inch_nerd
0
Avantium and Henkel sign offtake agreement on FDCA for adhesives to be used in electronics applications
Jan 24, 2023 | 2023, Press releases |

AMSTERDAM, 24 January 2023, 07:00 hrs CEST – Avantium N.V., a leading technology company in renewable chemistry, and Henkel, a global leader of adhesives, sealants and functional coatings, and leading manufacturer of well-known consumer brands, have signed an offtake agreement for five years, under which Avantium will supply Henkel with FDCA (furandicarboxylic acid) produced in Avantium’s FDCA Flagship Plant, currently under construction in Delfzijl, the Netherlands. Avantium expects to start production at this world’s first commercial facility for the production of FDCA from plant-based sugars in 2024.

Henkel will purchase FDCA to launch innovative, high performance polyurethane adhesives in electronics applications, enabling their customers to realize their sustainability goals.


Persbericht:
www.avantium.com/wp-content/uploads/2...
nine_inch_nerd
0
Persbericht:

Avantium en Henkel tekenen afnameovereenkomst voor FDCA voor lijmen voor elektronicatoepassingen
AMSTERDAM, 23 januari 2023, 07:00 uur – Avantium N.V., een toonaangevend technologiebedrijf in duurzame chemie, en Henkel, wereldleider in lijmen, afdichtingsmiddelen en functionele coatings en toonaangevend producent van bekende consumentenmerken, hebben een afnameovereenkomst voor vijf jaar getekend, waarbij Avantium aan Henkel FDCA (furandicarboxylic acid) zal leveren, geproduceerd in Avantium's FDCA Flagship Plant, momenteel in aanbouw in Delfzijl, Nederland. Avantium verwacht de productie van 's werelds eerste commerciële faciliteit voor FDCA uit plantaardige suikers in 2024 te starten.
Henkel zal FDCA kopen om innovatieve, hoogwaardige polyurethaanlijmen voor elektronicatoepassingen te lanceren, waardoor hun klanten hun duurzaamheidsdoelstellingen kunnen realiseren.
Henkel en Avantium zijn partners sinds 2019, toen Henkel toetrad tot het PEFerence consortium1. Dit consortium van partners, gecoördineerd door Avantium, wil een innovatieve toeleveringsketen opzetten voor FDCA en PEF (polyethyleen furanoaat). In het kader van het PEFerence-project heeft Henkel de haalbaarheid van FDCA voor het gebruik van polyurethaanlijmen getest en positief beoordeeld. Nu heeft Henkel besloten door te gaan en deze lijmen op de markt te brengen voor gebruik in elektronicatoepassingen, zoals consumentenapparatuur.
Henkel zet zich al jaren in voor duurzame bedrijfspraktijken. Als marktleider voor lijmen, afdichtingsmiddelen en functionele coatings levert Henkel een belangrijke bijdrage aan klimaatbescherming door innovatieve oplossingen te omarmen die recycling vergemakkelijken en CO2-besparing in de hele waardeketen mogelijk maken. "Henkel innoveert voortdurend hoogwaardige en duurzame lijmen om onze klanten en ecosysteempartners te ondersteunen bij de implementatie van een circulaire economie. Avantium's 100% plantaardige FDCA versterkt onze strategie om hernieuwbare koolstof op te nemen in onze technologische roadmap en biedt tegelijkertijd verbeterde prestaties in onze producten. We kijken uit naar een verdere samenwerking met Avantium in de komende jaren. Voor ons is dit nog maar het begin, want we zien een groot potentieel voor FDCA in andere toepassingsgebieden dan elektronica, zoals verpakkingen, houtconstructie of textiellaminering", zegt Adrian Brandt, hoofd van het Bio-Renewable materials team bij Henkel Adhesive Technologies.
Bineke Posthumus, Director Business Development van Avantium Renewable Polymers , licht toe: "We zijn erg blij dat opnieuw een partner van het PEFerence consortium heeft besloten een afnameovereenkomst met Avantium te tekenen. Een van de voordelen van het werken met zo'n diverse groep gerenommeerde bedrijven binnen het PEFerence consortium is dat het ons in staat stelt om nieuwe toepassingen voor FDCA en PEF te creëren. Het besluit van Henkel om FDCA te gebruiken voor polyurethaanlijmen voor gebruik in elektronicatoepassingen is een mooi voorbeeld van de mogelijkheid om onze hoogwaardige, plantaardige chemische bouwsteen FDCA te gebruiken in verschillende markten en toepassingen."

Over Henkel
Henkel is wereldwijd actief met een evenwichtige en gediversifieerde portefeuille. Dankzij sterke merken, innovaties en technologieën bekleedt het bedrijf met zijn drie business units leidende posities in zowel industriële als consumentenactiviteiten. Henkel Adhesive Technologies is wereldleider op de kleefstoffenmarkt - in alle industriële segmenten wereldwijd. In zijn Laundry & Home Care en Beauty Care activiteiten heeft Henkel leidende posities in vele markten en categorieën over de hele wereld. Opgericht in 1876, kijkt Henkel terug op meer dan 140 jaar succes. In 2021 rapporteerde Henkel een omzet van meer dan 20 miljard euro en een aangepast bedrijfsresultaat van ongeveer 2,7 miljard euro. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 52.000 mensen in dienst - een gepassioneerd en zeer divers team, verenigd door een sterke bedrijfscultuur, een gemeenschappelijk doel en gedeelde waarden. Als erkend leider in duurzaamheid bekleedt Henkel topposities in vele internationale indexen en ranglijsten. De preferente aandelen van Henkel zijn opgenomen in de Duitse aandelenindex DAX. Ga voor meer informatie naar www.henkel.com.
Bilderberg007
0
Begint wel een aardig lijstje te worden!

Klanten FDCA Toepassing
1 Toyobo Chemiebedrijf
2 Terphane Polyesterfolie
3 Refresco Jus d'orange
4 Resilux Drankverpakking
5 Onbekend Voedingsmiddelen en dranken
6 Sukano Masterbatches PEF harsen
7 AMBev Soft drinks
8 LVMH Cosmetische verpakkingen
9 Carlsberg Bier (Paper Bottle)
10 Monosuisse Industrial fibres
11 Onbekend Brand owner ("other")
12 Henkel polyurethaanlijmen voor elektronicatoepassingen
Erg chebbi
0
nine_inch_nerd
0
quote:

Bilderberg007 schreef op 24 januari 2023 08:59:

Begint wel een aardig lijstje te worden!

Klanten FDCA Toepassing
1 Toyobo Chemiebedrijf
2 Terphane Polyesterfolie
3 Refresco Jus d'orange
4 Resilux Drankverpakking
5 Onbekend Voedingsmiddelen en dranken
6 Sukano Masterbatches PEF harsen
7 AMBev Soft drinks
8 LVMH Cosmetische verpakkingen
9 Carlsberg Bier (Paper Bottle)
10 Monosuisse Industrial fibres
11 Onbekend Brand owner ("other")
12 Henkel polyurethaanlijmen voor elektronicatoepassingen
Als LEGO dadelijk een contract afsluit....
Erg chebbi
0
Zouden ze de capaciteit van de fabriek op het laatst nog bovenwaarts kunnen bijstellen?
2.486 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 121 122 123 124 125 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 2,410
Verschil -0,015 (-0,62%)
Hoog 2,445
Laag 2,380
Volume 487.350
Volume gemiddeld 639.963
Volume gisteren 578.072

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront