Care Property Invest « Terug naar discussie overzicht

Forum Care Property Invest geopend

248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Tonydwi
0
quote:

Kojo2 schreef op 20 januari 2023 11:06:

36% van de aandeelhouders heeft de kapitaalverhoging laten links liggen. Dat is (te) veel. Ik vraag me af waarom zoveel rechten niet werden benut.
Misschien niet kunnen bijkopen Ik hebt zij bijgekocht. Hebt zij al meer dan 6 jaar hebt er alle vertrouwen in komt goed is nu wat moeilijk voor vastgoed aandelen een moeilijk jaar gehad maar kopen als het slecht ga is nooit slecht later zullen wij de vruchten plukken.
Leefloon
0
quote:

Tonydwi schreef op 21 januari 2023 12:32:

Misschien niet kunnen bijkopen
Geen sprake van, want dan kon je je rechten verkopen. Dan kan een ander, die wel kan én wil (bij-) kopen, de rechten kopen en uitoefenen. Te weinig vraag naar nieuwe aandelen. Niet aantrekkelijk genoeg volgens de markt, maar ook niet hopeloos onaantrekkelijk.
Tonydwi
0
Care Property heeft alle scrips weten te plaatsen bij institutionele beleggers. Dit maakte de zorgvastgoedinvesteerder vrijdagmiddag bekend.

Eerder vandaag meldde Care Property al dat voor bijna 64 procent op de kapitaalverhoging was ingeschreven. De rest zou via een versnelde procedure bij institutionele beleggers worden geplaatst.

Dat is gelukt, waardoor nu alle 9,25 miljoen aandelen zijn geplaatst voor 111 miljoen euro.

De opbrengst gebruikt Care Property voor de financiering van haar pijplijn, om bijkomende investeringen te kunnen doen in zorgvastgoed in Europese markten en om de schuldgraad te verminderen.

Toezichthouder FSMA legde eerder vandaag de handel in het aandeel Care Property Invest stil.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 21 januari 2023 13:19:

Niet aantrekkelijk genoeg volgens de markt, maar ook niet hopeloos onaantrekkelijk.
Slotkoers rechten EUR 0,46.

Op basis van het resultaat van de Private Plaatsing van Scrips, bedraagt de netto-opbrengst die toekomt aan de houders van niet-uitgeoefende toewijzingsrechten EUR 0,33 per scrip. Care Property Invest verwacht dat dit bedrag zal worden uitbetaald in principe vanaf 25 januari 2023

Iets goedkoper, iets aantrekkelijker voor grote kopers.
CourtC
1
een pak aandelen zit bij oudere mensen en ook soms op geblokkeerde rekeningen waarop (tijdelijk) niet gehandeld kan worden vandaar niet iedereen is ingegaan op de kapitaalverhoging.
Leefloon
0
quote:

CourtC schreef op 22 januari 2023 19:19:

een pak aandelen zit bij oudere mensen en ook soms op geblokkeerde rekeningen waarop (tijdelijk) niet gehandeld kan worden vandaar niet iedereen is ingegaan op de kapitaalverhoging.
Kleine uitzonderingen verklaren het "hoge" percentage onbenutte rechten niet. Er zal niet ongeveer 30% van het aantal uitstaande aandelen geblokkeerd en dergelijke zijn, en zulke partijen zouden meer geld krijgen voor zelf verkochte rechten dan via verkochte scrips. Het lag aan de nét niet aantrekkelijk genoeg zijnde propositie. Iets te weinig vraag; kan gebeuren.
BEURSFANAAT
1
Wanneer worden de nieuwe aandelen via de kapitaalsverhoging bij de reeds bestaande verkregen ?
Leefloon
0
quote:

BEURSFANAAT schreef op 23 januari 2023 13:25:

Wanneer worden de nieuwe aandelen via de kapitaalsverhoging bij de reeds bestaande verkregen ?
Mañana: live.euronext.com/en/resources/notice...
Tonydwi
1
- Het kapitaal van de Vennootschap bedraagt na de kapitaalverhoging 220.065.062,05 EUR.
- Het totale aantal stemrechtverlenende effecten bedraagt na de uitgifte van nieuwe aandelen 36.988.833 (alle
aandelen).
BEURSFANAAT
1
Bedankt voor de info, werden inderdaad vandaag verrekend en toegevoegd bij de reeds bestaande aandelen
Tonydwi
1
Berenberg heeft het koersdoel voor het aandeel Care Property verlaagd van 33,00 naar 24,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de bank.

De analisten stelden dat de zorgvastgoedinvesteerder goed is gepositioneerd voor verdere groei, waarbij de bank verwees naar de succesvolle plaatsing van aandelen die eerder deze maand plaatsvond en waarmee 111 miljoen euro werd opgehaald.
Daar de 9,2 miljoen nieuwe aandelen Care Property volgens Berenberg tegen een lager koers werden geplaatst dan de laatst bekende intrinsieke waarde van 19,77 euro per aandeel, verlaagde de bank het koersdoel.

Volgens Berenberg is het wel van belang dat Care zich blijft richten op volledige bezettingen van zorginstellingen. In dat geval wordt een stabiel dividend en winstperspectief zeker gesteld.

Het aandeel Care Propertry sloot dinsdag op 14,62 euro. Aan een koers van €12 en wij kunnen het dividend vast houden aan 0.85 netto per aandeel hebben wij 7.08% netto Dus ziet er nog zo slecht niet uit.
Tonydwi
1
KBC Securities hervat de opvolging van CP Invest na de succesvolle kapitaalverhoging van 111,0 miljoen euro aan 12 euro per aandeel. Het koersdoel werd vastgeklikt op 17,5 euro, met “Kopen”-advies. Eerder was dat nog “Opbouwen”. Door de kapitaalverhoging daalde de premie van het aandeel ten opzichte van zijn intrinsieke waarde van ongeveer 52% naar een korting van 27%. Op basis van het koersdoel noteert het aandeel nu aan 16,8x de verwachte winst voor 2023 en een premie van 11,5% op de intrinsieke waarde. De schuldgraad bedraagt vandaag zo’n 45,73%, of 50,29% indien rekening gehouden wordt met een aanpassing van de waarde van het vastgoed aan de hogere rentes. Het huidige dividendrendement bedraagt 6,7%.
PieterM
1
Ik zie al weken een soort van dividend van CPI in mijn portefeuille staan. Wordt die nog uitbetaald of moet je daar ook nog iets voor doen?
Leefloon
0
quote:

PieterM schreef op 31 januari 2023 19:02:

Ik zie al weken een soort van dividend van CPI in mijn portefeuille staan. Wordt die nog uitbetaald of moet je daar ook nog iets voor doen?
Doe er vooral geen screenshot bij, want dan kunnen anderen ook zien wat jij ziet.

De Toewijzingsrechten die niet werden uitgeoefend op de afsluitingsdatum van de Inschrijvingsperiode, zullen automatisch in een gelijk aantal Scrips worden omgezet. Deze Scrips zullen zo snel mogelijk,en in principe op 20 januari 2023 te koop worden aangeboden aan Belgische en internationale institutionele beleggers via de Private Plaatsing van Scrips. De netto-opbrengst van de verkoop van deze Scrips, na aftrek van de kosten, uitgaven en lasten van welke aard ook die door de Vennootschap in het kader van de Private Plaatsing van Scrips zijn gedaan, zal evenredig worden verdeeld onder alle houders van de niet-uitgeoefende Onherleidbare Toewijzingsrechten (of als dusdanig gekwalificeerde Onherleidbare Toewijzingsrechten), tegen overlegging van coupon nr. 17, in principe vanaf 25 januari 2023. Indien het Excedentair Bedrag gedeeld door het totaal aantal niet-uitgeoefende (of als dusdanig gekwalificeerde) Onherleidbare Toewijzingsrechten minder bedraagt dan EUR 0,01 per Scrip, zal het niet worden uitgekeerd
Kojo
0
@ PieterM,

Het is bijzonder spijtig dat je deze vraag pas nu post. Je hebt niet deelgenomen aan de kapitaalverhoging, noch jouw rechten daartoe te gelde gemaakt. Nu zal je wat peanuts ontvangen en zullen die rechten uit jouw portefeuille verdwijnen.

Normalerwijze moet jouw bank/broker jou geïnformeerd hebben omtrent de toekenning en de vraag gesteld hebben wat je ermee zou aanvangen. Mocht dat niet gebeurd zijn, dan doet die iets fundamenteels fout.
Kojo
1
Vreemde zinsnede in de koersdoelwijziging van Kepler Chevreux: "De analisten zien voor Care Property weinig opwaarts koerspotentieel, ..... tenzij er een overnamebod komt".

Weten zij meer of is dit een visje uitwerpen aks suggestie?
PieterM
1
@ Leefloon & Kojo2:
Op de dag van de aankondiging kwamen er 2 lijntjes extra in mijn portefeuille:
1 met rechten, die rechten zijn gebruikt. De extra aandelen staan al in mijn portefeuille.
1 met "CPINV.DVD" met een waarde 1,00€ = dividend? , en het aantal = de hoeveelheid oorspronkelijke aandelen.
Normaal worden dividenden toch relatief snel uitbetaald? Het staat er nu al paar weken in ....
Ik gebruik Mexem.
Styno252
1
@PieterM

CPI heeft wel de gewoonte om dividend pas na enkele maanden/half jaar uit te betalen. Ik had nog geen datum gezien toen die werd uitgegeven (mss nu wel al?) maar wordt dan mogelijks gecommuniceerd na de volgende resultaten of aandeelhouders vergadering.

Mvg
Styno252
Leefloon
0
quote:

PieterM schreef op 1 februari 2023 22:57:

Op de dag van de aankondiging kwamen er 2 lijntjes extra in mijn portefeuille:
Zie het persbericht van de KV, over coupon 16. De in 2023 uitgegeven aandelen geven geen recht op dividend over boekjaar 2022, zodat de coupon alvast is onthecht. De latere AVA gaat inderdaad over het dividend.

Niet een "soort van dividend" dus. Dividend, met coupons die pas veel later recht geven op een eventueel dividend over boekjaar 2022.
Leefloon
0
quote:

Kojo2 schreef op 1 februari 2023 17:16:

Vreemde zinsnede in de koersdoelwijziging van Kepler Chevreux: "De analisten zien voor Care Property weinig opwaarts koerspotentieel, ..... tenzij er een overnamebod komt".

Weten zij meer of is dit een visje uitwerpen aks suggestie?
Geen van beide, als ook de samenvatting van Kepler zelf is. Er zou iets speciaals nodig zijn voor hogere koersen, met daarvan zo'n beetje het enige zinnige voorbeeld. Je mag het aandeel zelf op een lijstje met mogelijke overnamekandidaten gaan plaatsen, maar ik vrees dat dat een té lange lijst gaat worden met teveel mogelijke kandidaten. Kennelijk een relatief duur aandeel t.o.v. alternatieven, maar alleen niet iets te duur voor een overnemer.
248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 13,500
Verschil +0,240 (+1,81%)
Hoog 13,540
Laag 13,200
Volume 31.201
Volume gemiddeld 31.253
Volume gisteren 37.330

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront