ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING 2023

8.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 419 420 421 422 423 » | Laatste
Take a sisi
2
Het klopt het is voor een bank beter als de lange rente hoger ligt dan de korte.
Dit betekend dat bij een stijgende ( korte als zowel lange rente ) het voor een bank goed is als de bezittingen kortlopend zijn .
Het leningenboek van beide banken geeft aan dat ABNA sneller zal herstellen dan ING maar procentueel lijken imo beide banken met hun leningenboek niet mega-ver uit elkaar te liggen , ik doe toch een voorzichtige voorspelling dat ING toch met mooie winst cijfers gaat komen .
Opentop
0
quote:

Alrob2 schreef op 19 januari 2023 19:08:

[...]
Tuurlijk maar dat kan ook pas geschieden na eerst een verdere daling.
De SP500 lijkt me te toppen.
Eens over een 15%
Zal de S&P wel toppen
Take a sisi
1
Een extra aanvulling 't.a.v Q4

Onder de kapitaalmarkt wordt vaak dat deel van de vermogensmarkt verstaan waarbij de leningen een lange looptijd hebben .
Een belangrijk rente tarief ( zo niet het belangrijkste tarief ) op de Nederlandse kapitaalmarktrente is de rente op de Nederlandse 10 jaars staatslening / staatsobligatie .

De 10 jaars staat momenteel op ongeveer 2.4%

Wat is nu de korte rente de Kortlopende rentetarieven zijn variabele rentetarieven en tarieven tot +/- één jaar vast .
Deze tarieven worden grotendeels bepaald door de ontwikkelingen op de geldmarkt ( de euribor rente ) en dus door het beleid van de Europese Centrale Bank .

Wat is de depositorente van de ECB .
De ECB oefent een directe invloed uit op de spaarrentes die je op jouw termijndeposito of spaarrekening ontvangt .
Commerciële banken zijn verplicht om hun overtollig geld ( de financiële tegoeden die banken opbouwen ) bij de ECB te stallen .
Op dit bedrag ontvangen de banken een rente , die de ECB bepaalt. Dit wordt de depositorente genoemd .
Het geld ondergebracht bij de ECB dient om een eventuele crisis of te vangen .
Deze rente was lang -0.5% , echter staat inmiddels op 2% ( om inflatie terug te dringen ) en wie weet in feb wellicht 2.25%
Banken zoals ING moesten vroeger geld betalen omdat bij de ECB te stallen daar deze rente min 0.5 was , echter wat speelt er , de ECB heeft inmiddels de rente meermaals verhoogd en omdat ING ongeveer het dubbele dan ABNA bij de ECB heeft uit staan betekent dat , dat ze momenteel voor financiële tegoeden honderden miljoenen extra inkomsten hebben in vergelijking met de jaren toen het - 0.5% was .
Wat we zien is dat de depositorente bij de ECB ING dus zeer veel extra geld oplevert wat er een jaar geleden niet binnen kwam .
Om die reden krijgt een klant bij ING op zijn spaarrekening nu weer 0.25% rente .
In mijn ogen spint ING daar garen bij .
Anders gezegd de zaken bij ING gaan momenteel zeer goed anders zouden ze zich wel bedenken om op spaartegoeden van klanten 0.25% te geven .
Dit is slechts een klein voorbeeld ( detail ) van de vele winstgevende geldstromen die ING nog meer heeft lopen .
Dan terug naar de inflatie omdat de ECB de rente verhoogt door de inflatie terug te dringen vergroot dat de kans op een recessie , mocht die recessie er werkelijk komen dan zijn voor de banken de rapen gaar , dit werkt werkeloosheid in de hand en economische verslechtering , echter van extra werkeloosheid is zo ver ik dat kan beoordelen op dit moment geen spraken .
Mocht ING extra buffers aan leggen omdat ING mogelijk toekomstgericht een verslechtering ziet dan drukt dit de stemming op de Q4 winstcijfers .
Als we kijken naar wat ABNA toekomst gericht het laatste kwartaal extra aan de kant hield dan was dat meen ik me te herinneren , slechts 7 miljoen waardoor hun cijfers dus ook overdreven goed leken , je zou kunnen zeggen dat dat het gevolg is , als je niets in de bufferpot stopt .
Afijn weer terug naar ING , is er opnieuw in het 4e kwartaal geen reden om aan te nemen dat er toekomstgericht geen rede voor bezorgdheid is , dan verwacht ik lekkere malse winstcijfers die zeker niet voor die van ABNA onder zullen doen .
Voor een verder oplopende koers moet de visie op de toekomst geen rede van bezorgdheid geven .
Dan zitten we imo gebeiteld op 2 februari .

De exacte details laat ik maar aan de ING forum legende over , want ik zit hier op de limiet van mijn kennis over banken :-)
Take a sisi
1
De ECB

Het doel van de ECB is om de prijzen binnen de EU stabiel te houden ( 2% inflatie per jaar )

Door recordhoge inflatiecijfers is de ECB nu dus druk met het verhogen van de rente , de rente-uitgaven van de ECB voor banken loopt dus ook op .
Gunstig voor de banken die veel tegoeden bij de ECB hebben ondergebracht ( ING 130miljard )
Voor de ECB betekend dit dat ze minder winst , of zelfs verlies kunnen maken .
Hoe vangt de ECB dit weer op
De mogelijke verliezen worden op termijn kleiner omdat de inkomsten van de centrale banken op de obligaties en andere activa die ze aanhouden en de leningen die ze verstrekken eveneens zullen toenemen .
Ook kunnen de verliezen afnemen als ze hun activa afbouwen en als de deposito’s van commerciële banken bij de nationale centrale banken krimpen .
De ECB leent nu dus ook geld uit tegen een hogere rente aan centrale banken , dit geld wordt dus duurder om te lenen dit wordt op de hypotheek leningen door berekend particulieren en bedrijven betalen dus meer om geld te lenen , gevolg particulieren en bedrijven lenen minder waardoor de groei van de economie wordt afgeremd , gevaarlijk spel wordt de economische rem te hard ingetrapt werkt dat werkeloosheid en een recessie in de hand .
Het spel van de ECB is dus de inflatie liefst zo snel mogelijk bestrijden zonder extra werkeloosheid en economische neergang te veroorzaken , het is min of meer lopen over de rand van een mes , het onderste uit de kan halen en op hetzelfde moment voorkomen dat we in een recessie af glijden .
Momenteel lijkt de boel het te houden maar let op het foute scenario komt onaangekondigd .

Dan nog even naar de lange en de korte rente voor banken zoals ING en ABNA voor betere winstcijfers zoals al eerder gemeld het is goed voor een bank dat de lange rente hoog is ( nu 2.4% ) en de korte laag ( nu 2 % )

Sjaakkio kom uit je bunker , we zitten om expertise verlegen :-)
Take a sisi
1
Zo dwalen mijn gedachten af over wat ons hier samen brengt , de letter verbind ons hier allen in een zoektocht naar wat we delen , waartoe het geheel zal lijden blijft verborgen tot het moment waarop we het aanschouwen , wellicht is de zoektocht een uiting van ons gevoel , mogelijk verteld de spiegel van ons innerlijke ons al lang wat belangrijker is , een vraag die dan zou kunnen luiden is , wat is belangrijker , willen we rijker of wijzer worden en daarop aansluitend , hebben we het gevonden of zoeken we verder ;-)
A3aan
1
Ik zag vandaag Knot op TV. Hij beweert stellig dat rente in februari en maart met minsten 0,5 punt verhoogd wordt en daarna ook nog wel enkele keren. Ik ben geen Knot aanhanger. Zou hij nu weer voor zijn beurt gesproken hebben?
Dan zitten we met ING en ABN-Amro voorlopig goed.
up we go
0
Dit zei Knot over de rente vandaag: „Gaat u er hoe dan ook van uit dat wij in februari en in maart beide keren er een half procentpunt bij de rente op zullen doen, dat we daarmee nog niet klaar zijn dus dat er ook nog wel iets gaat volgen in mei en in juni enzovoort”, aldus Knot, die ook een van de beleidsbepalers is bij de ECB. Over de omvang en timing van de rentestappen na maart is hij nog niet specifiek. „Maar dat we nog niet klaar zijn is duidelijk.”
Take a sisi
1
Inflatie België 10,35 %

Inflatie Canada 6,32 %

Inflatie Denemarken 8,72 %

Inflatie Duitsland 8,55 %

Inflatie Frankrijk 5,85 %

Inflatie Griekenland 7,22 %

Inflatie Groot-Brittanië 9,24 %

Inflatie Hongarije 24,56 %

Inflatie Italie 11,63 %

Inflatie Luxemburg 5,37 %

Inflatie Mexico 7,82 %

Inflatie Nederland 9,56 %

Inflatie Noorwegen 5,89 %

Inflatie Oostenrijk 10,15 %

Inflatie Polen 16,81 %

Inflatie Portugal 9,59 %

Inflatie Rusland 16,70 %

Inflatie Slovenië 10,26 %

Inflatie Slowakije 15,38 %

Inflatie Spanje 5,71 %

Inflatie Tsjechië 15,76 %

Inflatie Turkije 64,27 %

Inflatie Verenigde Staten 6,45 %

Inflatie Zuid-Afrika 7,50 %

Inflatie Zuid-Korea 5,04 %

Inflatie Zweden 12,34 %

Inflatie Zwitserland 2,84

Er ligt nog wel wat werk in het verschiet en niet alleen in Europa
Take a sisi
1
Zou het niet weten , maar ik weet wel dat de Italianen al meermaals beloofde hun schuld dan wel gedeeltelijk terug te betalen , terwijl de waarheid ons vertelde dat deze alleen maar groter werd .
De grootste schuld aan Europa is van de Italianen, het is een groot probleem waar geen einde aan zit .
manuss
1
Tot nu toe, een krachtige koers stijging. Gaat het dan toch gebeuren met die 13,00 euro!?
Ron-tron system
0
Kijk eens aan de Belgen zijn misschien niet de snelsten maar hebben het systeem in Europa nu wel het beste onder de knie.
Nederland met een begrotingsoverschot komt in aanmerking om hoofdsponsor te worden;)
Bijlage:
Lekker Truitje
0
quote:

Ron-tron system schreef op 23 januari 2023 13:50:

Kijk eens aan de Belgen zijn misschien niet de snelsten maar hebben het systeem in Europa nu wel het beste onder de knie.
Nederland met een begrotingsoverschot komt in aanmerking om hoofdsponsor te worden;)
Verbazend dat België dat voor elkaar weet te krijgen. Brussel met zijn europese hoofdstad-status moet toch een heleboel geld extra in het laadje brengen zou je denken. Veel duurbetaalde banen, veel uitgaven aan huren, taxi's, uitgaan, dineren, secretaresses, kantoorinrichting, onderhoud, enz.
Ron-tron system
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 23 januari 2023 17:49:

[...]
Verbazend dat België dat voor elkaar weet te krijgen. Brussel met zijn europese hoofdstad-status moet toch een heleboel geld extra in het laadje brengen zou je denken. Veel duurbetaalde banen, veel uitgaven aan huren, taxi's, uitgaan, dineren, secretaresses, kantoorinrichting, onderhoud, enz.
De eu commissie heeft een apart loonstelsel en de Belgische staat heeft daar 0 eur van.
Pensioenfonds staat op een bank in Zürich dus buiten de eu dat is helemaal grappig.
Huren/uitgaan/… komt grotendeels in privé handen en daar vist de staat ook grotendeels naast het net.
FORT1944
0
quote:

Ron-tron system schreef op 23 januari 2023 18:01:

[...]
De eu commissie heeft een apart loonstelsel en de Belgische staat heeft daar 0 eur van.
Pensioenfonds staat op een bank in Zürich dus buiten de eu dat is helemaal grappig.
Huren/uitgaan/… komt grotendeels in privé handen en daar vist de staat ook grotendeels naast het net.

huren BELGIE wilt voorlopig geen belastingen op privé eigendommen omdat er veel politieke tegenwerking is ;
Politiekers zijn geen dieven als het over hun belegd geld gaat , daarom vist de staat neven het net momenteel nog
Lekker Truitje
0
quote:

Ron-tron system schreef op 23 januari 2023 18:01:

[...]
De eu commissie heeft een apart loonstelsel en de Belgische staat heeft daar 0 eur van.
Pensioenfonds staat op een bank in Zürich dus buiten de eu dat is helemaal grappig.
Huren/uitgaan/… komt grotendeels in privé handen en daar vist de staat ook grotendeels naast het net.
Er zijn toch tal van toegeleverde diensten, die moeten toch vennootschapsbelasting en BTW betalen, de werknemers daarvan inkomstenbelasting ?
cash is king
3
quote:

Take a sisi schreef op 22 januari 2023 18:32:

Zo dwalen mijn gedachten af over wat ons hier samen brengt , de letter verbind ons hier allen in een zoektocht naar wat we delen , waartoe het geheel zal lijden blijft verborgen tot het moment waarop we het aanschouwen , wellicht is de zoektocht een uiting van ons gevoel , mogelijk verteld de spiegel van ons innerlijke ons al lang wat belangrijker is , een vraag die dan zou kunnen luiden is , wat is belangrijker , willen we rijker of wijzer worden en daarop aansluitend , hebben we het gevonden of zoeken we verder ;-)
Wat een mens wint aan ervaring, verliest hij/zij aan ilussies. Je kunt met een euro de koning te rijk zijn, of met een miljard euro's een (gevoelsarme) armoedzaaier. Maar die armoedzaaier is wel financieel vermogend en dat is die euro-koning niet.
Zoek en gij zult vinden, maar realiseer je wel: er is geen weg naar succes, succes is de weg.

Wie wij zijn en wat wij doen heeft geen doel, maar een functie. En het begrip van die functie ligt in het verleden. Wat we delen zijn onze ervaringen en daar hopen we van te leren voor wat we gaan tegenkomen in de toekomst, die zoals altijd ongewis is. En de fora op IEX zijn een uitgelezen plek om onze ervaringen te delen. En hopelijk worden we daar wijzer en rijker van, als het niet financieel is, dan toch van geest.
Lekker Truitje
0
@Cash is king
O grote goeroe, u spreekt zulke wijze woorden ! Dank u voor de grote eer ons deelgenoot te maken van uw zo wijze bespiegelingen !
Take a sisi
1
quote:

cash is king schreef op 23 januari 2023 23:19:

[...]
Wat een mens wint aan ervaring, verliest hij/zij aan ilussies. Je kunt met een euro de koning te rijk zijn, of met een miljard euro's een (gevoelsarme) armoedzaaier. Maar die armoedzaaier is wel financieel vermogend en dat is die euro-koning niet.
Zoek en gij zult vinden, maar realiseer je wel: er is geen weg naar succes, succes is de weg.

Wie wij zijn en wat wij doen heeft geen doel, maar een functie. En het begrip van die functie ligt in het verleden. Wat we delen zijn onze ervaringen en daar hopen we van te leren voor wat we gaan tegenkomen in de toekomst, die zoals altijd ongewis is. En de fora op IEX zijn een uitgelezen plek om onze ervaringen te delen. En hopelijk worden we daar wijzer
en rijker van, als het niet financieel is, dan toch van geest.
:-) nice , jij hebt het begrepen .
Opentop
0
Inderdaad wijze woorden.
Persoonlijk voel ik de druk niet om nog meer vermogen op te bouwen. Kennis overdragen is veel leuker en het rendement ligt vaak hoger.
Waar mijn plafond ligt, is de vloer voor de volgende.
Als je echter dreigt met "rustiger aan", wordt je welhaast weer verplicht om actief te blijven.
Nu toch ook weer met de belasting op beleggingen en op de verhuur van onroerend goed.
De lat wordt op 6% resultaat gelegd.
Zonder enig risico is dat niet te behalen.
Dus moeten we verplicht aan de bak.
8.444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... 419 420 421 422 423 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:36
Koers 15,600
Verschil +0,238 (+1,55%)
Hoog 15,650
Laag 15,342
Volume 9.637.366
Volume gemiddeld 11.279.733
Volume gisteren 9.121.992

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront