Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

DeZwarteRidder
0
Oekraïne blij dat tanks geleverd mogen worden
Oekraïne is blij met de belofte van Duitsland dat het land binnenkort kan beschikken over een levering Leopard 2-tanks uit Polen en mogelijk andere landen waaronder Nederland. Dat zei een medewerker van president Volodimir Zelenski in een eerste reactie op het besluit van de Duitse regering om Polen toestemming te geven de tanks te verschepen naar Kiev.

Zelenski's chef van de kanselarij Andrei Jermak schreef dinsdagavond op Telegram: "We zullen alles hebben, alles voor de herovering van onze gebieden en voor het tegenoffensief. Tankbestuurders zullen blij zijn, evenals artilleristen en later piloten." Binnenkort, zei hij, "zal alles weer Oekraïne zijn".

Volgens de onderminister van Buitenlandse Zaken Melnyk gaat het om een historisch besluit, dat op het slagveld een 'gamechanger' zal zijn. Het is volgende maand een jaar geleden dat de Russische aanval op Oekraïne begon.

Rusland noemde eerder de mogelijke levering van Amerikaanse tanks aan Oekraïne een 'grove provocatie'.
DeZwarteRidder
0
Lees ook:

’Beweeglijk, snel en grote vuurkracht’: experts lyrisch over Leopard-tank
TwitterFacebookLinkedInPermalinkLikes16

25 minuten geleden

Media: Duitsland stuurt veertien Leopard 2-tanks naar Oekraïne
Duitsland heeft besloten minstens veertien tanks van het type Leopard 2A6 aan Oekraïne over te dragen, melden Duitse media. Bondskanselier Olaf Scholz maakt waarschijnlijk woensdag officieel bekend dat zijn regering de moderne aanvalswapens overdraagt. Hij wordt om 13.00 uur in de Bondsdag verwacht.
De regering van Scholz heeft volgens Duitse media ook ingestemd met de levering van deze tanks aan Oekraïne door andere landen die beschikken over de aanvalstanks van Duitse makelij. Nederland heeft achttien van precies hetzelfde type tanks gehuurd van Duitsland.
Lekker Truitje
0
Als je een hekel hebt aan Putin en zijn maatjes kan je bijv. aandelen Rheinmetall kopen.... code RHM.
het zwaard
0
Russische ambassadeur in VS noemt tankleveringen 'schaamteloze provocatie'
Anatoli Antonov, de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten, heeft gereageerd op het nieuws dat de VS Abrams-tanks gaat leveren. In lijn met eerdere verklaringen van het Kremlin heeft hij het over een 'schaamtelozen provocatie' als het tot leveringen zou komen. Washington kan zich niet langer wegsteken achter het argument dat het defensieve wapens levert, merkt de ambassadeur op.
Het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken meldt aan het Russisch persagentschap Tass dat de VS en Rusland nu in een hybride oorlog zijn verwikkeld. 'Nog niet alle rode lijnen zijn overschreden', meldt het ministerie wel. Al tonen de leveringen aan dat de Amerikanen niet meer nadenken over de rode lijnen van Rusland, klinkt het.
Amerikaanse en Duitse media berichtten dinsdagavond dat beide landen hun meest geavanceerde tanks zullen leveren aan Oekraïne. In de loop van de dag zouden beide landen het nieuws ongeveer simultaan officieel aankondigen.
het zwaard
0
Als antwoord op de dreiging die nu op de Russen afkomt, i.v.m; de leveringen van tanks ? De dreiging van de Russen ..

Russisch ministerie van Defensie: 'Succesvolle test met hypersonische raketten uitgevoerd'

De fregat Admiraal Gorschkov heeft een succesvolle test uitgevoerd met hypersonische Zircon-raketten op de Atlantische Oceaan. Dat meldt het Russisch ministerie van Defensie. Zircon-raketten zouden een bereik hebben van ongeveer 900 kilometer. Het zou gaan om een test in een computersimulatie. Het statement van de Russen meldde niet dat er effectief een raket werd afgevuurd.
DeZwarteRidder
1
quote:

het zwaard schreef op 25 januari 2023 09:52:

Als antwoord op de dreiging die nu op de Russen afkomt, i.v.m; de leveringen van tanks ? De dreiging van de Russen ..

Russisch ministerie van Defensie: 'Succesvolle test met hypersonische raketten uitgevoerd'

De fregat Admiraal Gorschkov heeft een succesvolle test uitgevoerd met hypersonische Zircon-raketten op de Atlantische Oceaan. Dat meldt het Russisch ministerie van Defensie. Zircon-raketten zouden een bereik hebben van ongeveer 900 kilometer. Het zou gaan om een test in een computersimulatie. Het statement van de Russen meldde niet dat er effectief een raket werd afgevuurd.
De Zircon-raket bestaat nog niet eens.
Freemoneyforever
0
Een compliment voor Ollongren en Rutte:
Ze leveren geleaste tanks, zo kost het ons niets!
Bravo
;)
DeZwarteRidder
1
quote:

Freemoneyforever schreef op 25 januari 2023 10:03:

Een compliment voor Ollongren en Rutte:
Ze leveren geleaste tanks, zo kost het ons niets!
Bravo
;)
Je bent in de war: de tanks moeten eerst teruggekocht worden.
DeZwarteRidder
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 25 januari 2023 09:48:

Als je een hekel hebt aan Putin en zijn maatjes kan je bijv. aandelen Rheinmetall kopen.... code RHM.
Of AVAV AeroVironment vanwege de zelfmoorddrones.
Freemoneyforever
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 januari 2023 10:05:

[...]

Je bent in de war: de tanks moeten eerst teruggekocht worden.
Je bent in de war: ik plaatste een knipoog.
theo1
5
Hallelujah!!

Het gaat dus toch gebeuren. Scholz zijn positie werd ook wel heel erg onhoudbaar: Polen dreigde al openlijk om op eigen houtje te gaan leveren, desnoods zonder toestemming. De Amerikanen gaan nu toch Abrams sturen. CDU en de Groenen (ondanks dat tanks niet echt milieuvriendelijk zijn) hadden al een debat aangevraagd waarin de regering dan vermoedelijk zou worden overstemd. Dat moest wel genoeg zijn om het laatste interne SPD verzet te breken. Nou, wat mijn betreft is alles vergeten en vergeven. Het belangrijkste is dat het gaat gebeuren.

En ook niet in misselijke aantallen. Er waren al de 18 Challengers. Daar komen nu tot 50 Abrams bij. En dan nog boven de 100 Leopards die overal vandaan gaan komen. Daarbovenop komen nog de opgepepte T72's die al in de pijplijn zitten. Dat is best wel formidabel, zeker voor een eerste levering. En vergeet niet wat allemaal al in Rammstein was besloten. Dat zijn 109 Bradleys, Strykers, alle mogelijke soorten pantserwagens, artillerie (de Archers moeten geweldig zijn) en nog meer. Zie deze voor een overzicht. www.youtube.com/watch?v=41u9OMbfFMg
Als ik Gerasimov of Poetin was, zou ik nu erg bang worden.

Omdat ik Nederlander ben, ga ik Rutte nog een veer in de kont steken. Er waren al 2 Patriots beloofd, maar nu wil Nederland ook nog de tanks die we niet hebben gaan sturen. Ze willen de geleaste Leopards gaan kopen van Duitsland en dan direct aan Oekraïne geven. En Nederland heeft ook al eigenlijk F16's beloofd. Het is een kwestie van niet al te veel tijd voordat vliegtuigen officieel worden aangekondigd. Hiermee kunnen we aankomen. Grote klasse Rutte! Ik ga op je stemmen de volgende verkiezingen, alleen al hierom.

En nog iets dat echt huge is. Zie deze: www.youtube.com/watch?v=OdSlDWEoUL0&a...
Op 3:15 zegt hij dat Estland de uitgang van de Finse Golf wil afsluiten voor Russische schepen. Dat hier überhaupt over gepraat wordt is enorm. Als dit alleen maar zou gelden voor oorlogsschepen, dan betekent dat al dat het deel van de vloot dat in St Petersburg ligt, feitelijk is opgesloten in de haven. Ze kunnen nergens heen. En St Petersburg wordt ook van buitenaf onbereikbaar. Als het ook geldt voor olieschepen, dan is het nog groter, want St Petersburg is nu hun grootste exporthaven. Als die onbereikbaar wordt, blijft alleen Moermansk over. En dat heeft twee problemen: 1- het is geen oliehaven en mist dus faciliteiten en 2- het is heel ver weg van alles en daardoor worden de transportkosten zo hoog dat olie exporteren niet meer rendabel is.

Als de Finse Golf is afgesloten, en de Bosporus is dat ook al, dan waarom niet ook de Sont en de Straat van Gibraltar? Die liggen ook in NAVO territoriale wateren. En het zou verlammend zijn voor de Russische vloot. De Middellandse Zee zou totaal verboden gebied worden.

Dit is een keerpunt. Tanks en vliegtuigen en praat over het afsluiten van de Finse Golf, dat geeft aan dat de angst is overwonnen en dat alle illusies om ooit nog op een "normale" manier om te gaan met Poetin-Rusland zijn opgegeven. In een Jacky Chan film zou dit het moment zijn dat hij een zwart t-shirt aandoet en zegt "no more mr. Nice Guy". Nu is de wil er om te knijpen tot er bloed uit komt en door te beuken tot het niet meer beweegt. We gaan de vernietiging van het Russische leger te zien krijgen.

Het 1918 moment voor post-tsaar Rusland was toen de muur viel. Dat was het feitelijke einde van Rusland als grootmacht. Dit wordt het 1945 moment voor Rusland. Het moment dat de poging tot restauratie eindigt in totale ondergang. En ook het einde van het bijbehorende wereldbeeld. Wat er uit de as gaat herrijzen dat weet niemand, maar ik ben een optimist. Op rokende puinhopen kan best iets moois opbloeien.
[verwijderd]
0
Krant: VS neigen naar sturen Abrams-tanks naar Oekraïne

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse regering neigt ernaar een aanzienlijk aantal Abrams-tanks naar Oekraïne te sturen, meldt The Wall Street Journal. De officiële aankondiging wordt mogelijk deze week naar buiten gebracht, zeggen Amerikaanse functionarissen tegen de krant.

De zending zou deel uitmaken van een diplomatieke afspraak met Duitsland, waarin Berlijn zou instemmen met het sturen van een kleiner aantal van zijn eigen Leopard 2-tanks en ook de levering van de in Duitsland gemaakte tanks door Polen, Finland en andere landen zou goedkeuren.

Eerder deze maand werd gemeld dat Duitsland alleen zware tanks aan Oekraïne wil leveren als de VS dat ook doen, om te voorkomen dat de NAVO-lidstaten verdeeld lijken. Het Amerikaanse leger liet daarna weten dat de levering van Abrams-tanks weinig zinvol is, omdat de Amerikaanse tank op een andere brandstof rijdt dan de Leopard 2 of de Challenger 2, die Groot-Brittannië levert. Bovendien is het onderhoud duurder.

Scholz

Een reeks westerse landen vindt dat Duitsland veel te lang wacht met het geven van toestemming. De regering van bondskanselier Olaf Scholz wil dat er brede westerse consensus is over het sturen van de zware tanks. Meerdere landen zouden er geen voorstander zijn.

Polen heeft Berlijn dinsdag formeel om toestemming gevraagd de Leopards aan Oekraïne door te mogen leveren. Het land zei eerder er veertien te willen sturen, desnoods zelfs als toestemming uitblijft. De Duitse regering heeft beloofd op korte termijn een besluit te nemen. Het Amerikaanse persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat Polen nog deze week toestemming kan verwachten, mogelijk woensdag al.
DeZwarteRidder
1
Zweefbom de zoveelste ’gamechanger’? ’Dit biedt meer mogelijkheden voor Kiev’

Door SILVAN SCHOONHOVEN

Updated Gisteren, 20:12
Gisteren, 20:10
in BINNENLAND

In de strijd tegen de Russen moeten de Oekraïners alle creativiteit uit de kast halen. Zeker nu de voorraden slinken. Een minizweefbom die op een raket wordt gemonteerd is dé nieuwe belofte op het slagveld. Laat Nederland nou net specialist zijn op dit terrein. Vijf vragen.

1 Wat is dit voor wapen?
Vorig jaar huiverden de Russen voor artillerieraketten zoals de Himars. Raketten uit deze snel verplaatsbare lanceerinstallaties troffen doel na doel, waardoor de Oekraïners flink wat terrein konden terugpakken. Probleem: de bodem komt in zicht van de rakettenvoorraad.

De Zweedse firma Saab bedacht een slimme oplossing. Ze namen een klein type vliegtuigbom, monteerden die op een ander type raket en voilà: een nieuw systeem was geboren om de Russen op grote afstand van katoen te geven. Je schiet hem af vanuit een Himars-lanceerinstallatie, op grote hoogte komt de bom los van de raket, hij klapt zijn vleugels open en vliegt dan in een lange zweefbaan naar zijn doel, geholpen door GPS. Deze zogenoemde Ground Launched Small Diametre Bomb (GLSDB, hoe dan ook een hele mond vol) wordt geroemd als een nieuwe troef tegen de Russische invasiemacht.

2 Dat hebben we eerder gehoord. Is dit de zoveelste ’gamechanger’?
Die vreselijke term valt te pas en te onpas in deze oorlog. Maar in dit geval zit er wel wat in. De zweefbom is klein (19 centimeter in doorsnee), licht (119 kilo) en goedkoop (slechts 40.000 euro). „Het interessante is dat dit systeem zeer nauwkeurig is en daardoor ondanks een beperkte explosieve lading toch een groot effect kan bereiken”, zegt Peter Wijninga van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies, expert op het gebied van defensie. Een ander voordeel is dat er nog een aanzienlijke voorraad van is. „Amerikanen hebben voor de oorlogen in Afghanistan en Syrië grote voorraden laten aanleggen en een deel daarvan is niet gebruikt. Dat hij op een M-26 raket kan worden gemonteerd die door de Himars kan worden afgevuurd, betekent een enorme uitbreiding van de mogelijkheden.”

3 Amerika was toch huiverig om langeafstandsartillerie leveren?
Klopt, de VS deinzen tot nu toe terug voor de levering aan Oekraïne van artillerieraketten voor de lange afstand (de zogenoemde ATACMS). Die hebben een bereik tot 300 kilometer, vier keer zo ver als de reguliere raketten voor de Himars, en dus in staat om Rusland te bereiken. Vandaar de huiver bij de Amerikanen, die niet zitten te wachten op escalatie. „Maar dat punt zijn we een beetje voorbij”, zegt Wijninga. „Oekraïne heeft al aanvallen uitgevoerd in Rusland met drones, 600 kilometer ver.” Voor de Amerikanen is levering van de ATACMS nog een brug te ver. „Misschien is de kleine-diameter-bom, met een bereik van zo’n 150 kilometer, een compromis.”

4 Hoe reageren de Russen?
Geïrriteerd. „Dit is buitengewoon gevaarlijk”, zei Kremlin-woordvoerder Peskov eerder over de levering van wapens die Russisch territorium kunnen bereiken. „Het betekent dat het conflict naar een geheel nieuw niveau wordt getild, wat natuurlijk niet veel goeds voorspelt vanuit het oogpunt van wereldwijde en pan-Europese veiligheid.”

5 Gaat Nederland hier een rol in spelen?
Zo’n gek idee is dat niet. Nederlandse F-16-vliegers hebben in de strijd tegen het IS-kalifaat in Irak veel ervaring opgedaan met de kleine-diameter-bom. „Nederland was de eerste niet-Amerikaanse gebruiker van dit systeem”, zegt Peter Wijninga. Net als andere landen is Nederland voortdurend bezig om te kijken op welke manier het Oekraïne kan helpen. Of Oekraïne op dit vlak iets van ons verlangt, is moeilijk te zeggen. Nederland is net als andere landen niet scheutig met informatie over wat ze in huis hebben en wat ze gaan leveren. „We hebben deze bommen veel gebruikt”, zegt Wijninga, „maar ik weet niet hoe groot de voorraad is. Wel dat Nederland in maart of april al bestellingen naar voren heeft gehaald bij leveranciers. Dus het zou kunnen.” Een woordvoerder zegt dat het ministerie van Defensie geen mededelingen doet over voorraden of wapenleveranties.
Jan met de pet
1
quote:

theo1 schreef op 25 januari 2023 10:19:

Hallelujah!!

En nog iets dat echt huge is. Zie deze: www.youtube.com/watch?v=OdSlDWEoUL0&a...
Op 3:15 zegt hij dat Estland de uitgang van de Finse Golf wil afsluiten voor Russische schepen. Dat hier überhaupt over gepraat wordt is enorm. Als dit alleen maar zou gelden voor oorlogsschepen, dan betekent dat al dat het deel van de vloot dat in St Petersburg ligt, feitelijk is opgesloten in de haven. Ze kunnen nergens heen. En St Petersburg wordt ook van buitenaf onbereikbaar. Als het ook geldt voor olieschepen, dan is het nog groter, want St Petersburg is nu hun grootste exporthaven. Als die onbereikbaar wordt, blijft alleen Moermansk over. En dat heeft twee problemen: 1- het is geen oliehaven en mist dus faciliteiten en 2- het is heel ver weg van alles en daardoor worden de transportkosten zo hoog dat olie exporteren niet meer rendabel is.

Als de Finse Golf is afgesloten, en de Bosporus is dat ook al, dan waarom niet ook de Sont en de Straat van Gibraltar? Die liggen ook in NAVO territoriale wateren. En het zou verlammend zijn voor de Russische vloot. De Middellandse Zee zou totaal verboden gebied worden.

Het afsluiten van de Finse golf zou idd een enorme opsteker zijn. De Middellandse zee is lastiger die kan je altijd nog in via het Suez kanaal en die Egyptenaren zijn vooralsnog niet pro NAVO
het zwaard
1
Zeg het met bloemen
Woensdag 25 januari 2023 om 3.25 uur
In een land waar zelfs woordeloos protest bestraft wordt, is een blanco A4’tje vasthouden voldoende om in de gevangenis ­gegooid te worden. Maar Russen die tegen de oorlog zijn, blijven zoeken naar manieren om de censuur te omzeilen. Hun ­omweg gaat vaak gepaard met stilte, zoals aan het standbeeld van de Oekraïense schrijver en activist Lesja Oekrajinka. Daar, in het Moskouse stadscentrum, leggen ze zwijgend bloemen en knuffels neer om de slachtoffers van de ­Russische invasie te herdenken. Her en der staan foto’s van het appartementsgebouw in de ­Oekraïense stad Dnipro waar bij een raketinslag 46 doden vielen en 80 mensen gewond raakten. Het was een van de dodelijkste aanvallen op burgers sinds het ­begin van de oorlog. Maar ook rebelleren met bloemen houdt risico’s in. Agenten ­halen niet alleen de bloemen weg, ze arresteren ook de bezoekers. Tussen de wijdverspreide Z- en V-symbolen en de groeiende repressie kan ­elke hoopvolle daad leiden tot een strenge straf. Toch is Oekrajinka steeds omringd door verse bloemen. (sa)
matad
2
quote:

Red_ schreef op 25 januari 2023 09:26:

[...]

En één van mijn beste vrienden is geadopteerd. Jarenlang psychologische klachten gehad, afkickkliniek meerdere malen in geweest en gelukkig uiteindelijk goedgekomen door min of meer dom geluk/juiste partner vinden.

Hij kent nog vele geadopteerde kinderen die allemaal ontspoord zijn, omdat ze zich totaal niet thuisvoelen in NL en niet opgroeien bij hun ouders. Die afkick kliniek zat vol met geadopteerde kinderen. Ook in de psychische opvang zijn adoptie kinderen over vertegenwoordigd.

Ofwel, uw verhaal is positief. Helaas zijn er genoeg andere verhalen te vinden.
Ik ben het met u eens. Wij hebben veel geluk gehad doch ik ben overtuigd van het feit dat geluk een hele belangrijke factor is in het leven. Al is het enkel al bij het kopen van aandelen. Waarom koop ik nu vaak net die aandelen die meteen na koop aan een duikvlucht beginnen?
Overigens als ik om me heen kijk naar problemen met puur biologische kinderen van mensen die ik goed ken dan ben ik nog gelukkiger dat wij nooit aan eigen kinderen zijn begonnen. Kent u het: “ Dat heeft hij van ………….”
Groet en bedankt.
theo1
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 januari 2023 10:40:

Zweefbom de zoveelste ’gamechanger’? ’Dit biedt meer mogelijkheden voor Kiev’

Door SILVAN SCHOONHOVEN

[...]
Het feitelijk probleem met de ATACMS is dat die heel erg duur is en vermoedelijk niet in grote aantallen in voorraad. De GLSDB is goedkoop en er zijn er veel van. Het punt van niet provoceren is nu echt wel voorbij.
Freemoneyforever
2
quote:

theo1 schreef op 25 januari 2023 10:19:

Grote klasse Rutte! Ik ga op je stemmen de volgende verkiezingen, alleen al hierom.
Rutte is ook de man die de laatste jaren aan het roer stond van de regeringen die de chronische verwaarlozing van onze defensie in stand hielden, just a reminder. Vanwege die lakse houding heb ik juist niet op hem gestemd, bij de vorige landelijke verkiezingen.
Ieder zijn ding, we leven in een democratie, en Rutte is nog altijd veel beter dan sommige figuren aan de uiteinden van ons politieke spectrum.
theo1
2
quote:

Jan met de pet schreef op 25 januari 2023 10:46:

[...]

Het afsluiten van de Finse golf zou idd een enorme opsteker zijn. De Middellandse zee is lastiger die kan je altijd nog in via het Suez kanaal en die Egyptenaren zijn vooralsnog niet pro NAVO
Ja, dat kan. Maar het betekent wel vanuit Moermansk of Kaliningrad (zolang de Sont open is) om Afrika heenvaren en dan door de Rode Zee en het Suezkanaal. Of van Vladivostok om India heen. Het is allemaal veel en veel omslachtiger en duurder.
Als de Sont en de Finse Golf dicht zijn, zitten de schepen van St Petersburg opgesloten in een vijver. De schepen van Kaliningrad zitten opgesloten in een iets grotere vijver. De Zwarte Zee vloot zit ook opgesloten.

Maar het allerbelangrijkste is dat Estland (een buurland van Rusland) hiermee zegt dat ze helemaal niks geven om wat de Russen ervan vinden. En zich veilig genoeg voelen om dat gewoon te doen. Alle laatste pretenties zijn opgegeven. Geeft ook wel aan hoe populair de Russen zijn bij hun voormalige vazallen. Ongeveer net zo populair als Donald Trump is in de Democratische Partij. Waarschijnlijk is het erger.
matad
2
quote:

theo1 schreef op 25 januari 2023 11:12:

[...]

Het punt van niet provoceren is nu echt wel voorbij.
Na 11 maanden treuzelen eindelijk.
Buiten donderen die Russen. Ze hebben niets in Oekraïne te maken en gebruik het enigste wat voor hen geldt en waar ze gevoelig voor zijn al is dat helaas geweld.
63.456 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1773 1774 1775 1776 1777 1778 1779 1780 1781 1782 1783 ... 3169 3170 3171 3172 3173 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,79  -8,23  -0,94%  15:53
 Germany40^ 17.818,70 -1,49%
 BEL 20 3.844,23 -1,02%
 Europe50^ 4.905,42 -1,69%
 US30^ 37.854,79 -1,30%
 Nasd100^ 17.222,17 -1,72%
 US500^ 4.995,97 -1,51%
 Japan225^ 37.227,64 -2,03%
 Gold spot 2.320,20 +0,18%
 EUR/USD 1,0693 -0,04%
 WTI 82,27 -0,76%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,00%
Flow Traders +3,54%
B&S Group SA +2,43%
RENEWI +2,42%
Fugro +2,01%

Dalers

ADYEN NV -15,00%
VIVORYON THER... -7,26%
Alfen N.V. -5,94%
WDP -5,16%
BESI -3,67%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront