Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

DeZwarteRidder
0
Boze’ Donald Trump trapt campagne voor presidentschap af
Updated 33 min geleden
2 uur geleden
in BUITENLAND

SALEM - De voormalige Amerikaanse president Donald Trump is zaterdag begonnen aan zijn campagne om opnieuw in het Witte Huis terecht te komen. De 76-jarige deed dat voor een klein publiek: hij sprak in de staten New Hampshire en South Carolina voor zo’n tweehonderd mensen.

Trump liet zijn toehoorders weten dat hij bozer was dan tijdens eerdere campagnes, maar ook meer vastberaden. Hij herhaalde zijn eerdere beweringen dat er gerommeld is met de verkiezingsresultaten in 2020, toen hij verloor van Joe Biden, en zei tegen zijn toehoorders dat de verkiezingen van 2024 „onze enige kans zijn dit land te redden.”

De voormalig president kan deze keer op minder steun rekenen van zijn eigen Republikeinse partij, waarbinnen verschillende kopstukken van plan zijn ook een gooi te doen naar het presidentschap. Onder meer de gouverneur van New Hampshire, een van de staten die Trump zaterdag bezocht, overweegt een eigen campagne. Trump gaf in een van zijn toespraken flink af op leden van de Republikeinse partij die zich niet trouw aan hem hebben getoond. Volgens hem zijn zij „nog gevaarlijker dan Democraten.”

In zijn speech sprak Trump zich verder uit tegen transgenderrechten en de kritische rassentheorie, de studie rond de effecten van institutioneel racisme. „We gaan de linkse radicale racisten en perverselingen stoppen die onze jeugd willen indoctrineren en we gaan ervoor zorgen dat zij met hun Marxistische handen van onze kinderen afblijven”, aldus de oud-president.
gnocchi.
0
Zo verdomd vreemd.

twitter.com/jefftimmer/status/1619548...

Prijs de Heer voor Donald Trump en fastfood! Amen.

twitter.com/RonFilipkowski/status/161...

Deze vind ik leuk als reactie hahaha.

(Ik bid tot god dat u Biden en de democraten ervan weerhoudt mijn loon te verhogen.)

twitter.com/LawyersAnd/status/1619553...
gnocchi.
0

George Santos duikt en dekt in ernstige juridische problemen
Robert Harrington | 9:00 pm EST January 28, 2023

Het is een uniek filosofisch raadsel voor het Amerikaanse Congres. Nooit in zijn 233-jarige geschiedenis is de identiteit van een van zijn leden in twijfel getrokken. Vandaag is het onduidelijk of de naam van het onlangs in New York gekozen Congreslid George Santos, Anthony Devolder is - of dat hij iemand anders is.

Het probleem is niet alleen het onze, maar ook het zijne. Santos is zo onzeker over zijn eigen identiteit dat hij blijkbaar niet kon voldoen aan de eis voor een bezoek aan het Witte Huis. Het is traditie dat in deze tijd van het jaar, na de installatie van nieuwe Congresleden, de president hen ontmoet. Daarom heeft bijna elk nieuw Congreslid en Senator minstens één foto van zichzelf met de president van de VS.

Lees verder.
Link Engels.

www.palmerreport.com/analysis/george-...
gnocchi.
0

'Lauwe energie Donald': Trump begraven voor 'eentonige' kick-off speeches in New Hampshire en South Carolina
Tom Boggioni
29 januari 2023

De eerste twee toespraken van Donald Trump voor een kleiner publiek in New Hampshire en South Carolina waren een herhaling van oude klachten en een paar regels die applaus opleverden, maar het ontbrak hem aan het gebruikelijke vuur dat hij ooit op zijn uitbundige bijeenkomsten zag.

De ochtend na de toespraken deelde MSNBC-presentatrice Katie Phang clips van de president en merkte het gebrek aan enthousiasme van de voormalige president op, als je bedenkt hoe belangrijk de eerste openbare intocht in 2023 was voor zijn derde presidentiële bod met Gov. Ron DeSantis (R-FL) en een schare GOP-wetgevers die hem op de hielen zaten.

Lees verder.
Link Engels.

www.rawstory.com/trump-low-energy/

www.youtube.com/watch?v=oeF4YyzSo9c
gnocchi.
0

De GOP bedoeld, Meneer u kan oprotten hahahaha.

Republikeinse insider zegt dat Trump 'verder moet' omdat 'hij steun verliest'.
Tom Boggioni
29 januari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-gop-support/

Donald Trump trapte zijn kandidatuur voor de presidentsnominatie van de Republikeinse Partij in 2024 zaterdag af met twee toespraken voor een kleiner publiek in New Hampshire en South Carolina, en een Republikeinse ingewijde zag hem niet verder komen met beide toespraken als een herhaling van oude klachten.

Volgens een verslag van David Smith van de Guardian waren beide toespraken van Trump low-key voor een kleiner publiek, omdat de president probeert een nieuwe start te maken na zijn aankondiging van 2024 in november, die "alom werd bespot vanwege het gebrek aan sprankeling of branie".

Volgens Frank Luntz, een oude Republikeinse opiniepeiler, hebben die twee toespraken het afglijden van Trump waarschijnlijk niet gestopt, omdat hij suggereerde dat de voormalige president "helemaal aangespoeld" is, zoals Smith het uitdrukte.

In een gesprek met de Guardian zei Luntz dat uit zijn peilingen met GOP-kiezers blijkt dat de voormalige president aanhangers verliest aan Gov. Ron DeSantis (R-FL) en dat het misschien tijd is dat Trump een stap opzij zet.

"Hoeveel Trump is gedaald is een big deal en hoeveel DeSantis heeft gewonnen is een big deal," begon Luntz.

Nadat hij toevoegde: "DeSantis ligt zo ver voor op waar Barack Obama stond tegen Hillary Clinton [in de Democratische voorverkiezing in 2007] omdat dat de dichtstbijzijnde parallel is," schreef Smith dat de opiniepeiler, "voorspelt dat DeSantis de Republikeinse genomineerde zal zijn in 2024."

"Vroeger dacht ik dat Trump de onbetwistbare favoriet was, maar nu hij onder de 50% zit en de eerste stemming nog een jaar op zich laat wachten, verliest hij steun", zei hij. "Ik praat met Trump mensen. We deden een paar weken geleden een focusgroep over hem. Ze waarderen nog steeds alles wat hij heeft gedaan. Ze vinden hem nog steeds een van de grootste presidenten in de Amerikaanse geschiedenis. Maar er is te veel drama en te veel controverse en ze hebben er genoeg van. De conclusie van hen is: Meneer Trump, bedankt voor uw dienst, dit land is u dankbaar, maar het is tijd om verder te gaan."

U kunt hier meer lezen.

www.theguardian.com/us-news/2023/jan/...
gnocchi.
0
gnocchi.
1

Het strafrechtelijk onderzoek tegen George Santos is net echt geworden.
Bill Palmer | 9:09 am EST January 29, 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/the-cri...

Toen voor het eerst bekend werd dat de Republikein van het Huis George Santos een serie leugenaar was die in feite een fictief leven leidde, was het duidelijk dat hij ongeschikt was voor zijn ambt. Maar omdat de Republikeinen van het Huis hem (nog) niet wilden royeren, was het raadsel dat veel van zijn leugens slechts leugens waren, en niet noodzakelijkerwijs misdaden. Palmer Report heeft vanaf het begin voorspeld dat als Santos in juridische problemen zou komen, die te maken zouden hebben met het geldspoor van Santos. Seriële leugenaars zijn immers vaak ook financiële fraudeurs.

Sindsdien is gebleken dat Santos wel degelijk een dubieus geldspoor heeft - en niet alleen voor het soort kleine fraude dat je zou verwachten van een tweederangs seriële leugenaar. In plaats daarvan zijn er vragen over de vraag of hij vuil geld heeft aangenomen van een Ponzi scheme in Florida, het via zijn eigen schijnbedrijf heeft doorgesluisd naar zijn congrescampagne. Als dat zo is, is dat geen toegestane persoonlijke lening aan zijn campagne, maar fraude met campagnefinanciering.

De DOJ, het Long Island District Attorney en de regering van Brazilië hebben een strafrechtelijk onderzoek naar Santos aangekondigd. Brazilië zegt hem te willen aanklagen voor chequefraude, wat de moeite waard is om in de gaten te houden. Maar intussen was het de vraag of deze Amerikaanse strafrechtelijke onderzoeken slechts bedoeld waren om te zien of er iets illegaals in het oog sprong, of dat het serieuze onderzoeken waren waarbij specifieke strafbare feiten werden geïdentificeerd en aangepakt.

Misschien kregen we deze week ons antwoord toen het ministerie van Justitie de Federal Election Commission naar verluidt vroeg het onderzoek naar Santos stop te zetten. Dit gebeurt alleen als het ministerie van Justitie heeft geconcludeerd dat het een serieuze strafzaak in handen heeft die waarschijnlijk zal leiden tot strafrechtelijke vervolging, en de FEC uit de weg wil ruimen zodat ze niet over elkaar heen struikelen.

De FEC kan hooguit boetes en dergelijke uitdelen. Het DOJ kan mensen in de gevangenis stoppen. Dus het feit dat het DOJ nu uitsluitend het onderzoek naar George Santos op federaal niveau overneemt, betekent dat dit inderdaad een serieus strafrechtelijk onderzoek is. Het DOJ kijkt niet alleen of er iets over Santos te vinden is, maar denkt hem te kunnen pakken. Het DOJ heeft de afgelopen jaren al twee andere voormalige House Republicans, Chris Collins en Duncan Hunter, strafrechtelijk aangeklaagd wegens financiële misdrijven. Het is dus heel reëel dat Congresleden worden aangeklaagd voor wat Santos zou hebben gedaan.

De beslissing van het DOJ om de FEC aan de kant te schuiven is een duidelijke escalatie op federaal niveau. Dit alles staat los van het strafrechtelijk onderzoek van de Long Island District Attorney naar George Santos. En dan is er nog het feit dat Brazilië Santos ook wil aanklagen. Alleen al de bevoegdheidsvraagstukken kunnen fascinerend worden, als verschillende aanklagers proberen te beslissen in welke volgorde ze Santos mogen aanklagen, berechten en mogelijk gevangen zetten.
Lepre Chaun
1
Donald Trump tekent protest aan tegen Europese condooms met zijn naam

Goedemiddag, mag ik een pakje condooms van u? Ja natuurlijk, wilt u Durex of liever een doosje van dat nieuwe merk Trump? De Duitse ondernemer Frank Lindner hoopt dat we dit soort gesprekjes binnenkort vaak horen. Hij heeft een Europese merkregistratie aangevraagd voor het woordmerk Trump voor condooms. En nu driemaal raden wie dat niet pikt.

Kort nadat Lindner zijn aanvraag indiende, werd er bezwaar tegen de merkregistratie aangetekend door DTTM Operations. Dat bedrijf behartigt de zakelijke belangen van Donald Trump. De voormalige president van de Verenigde Staten beroept zich op zijn eigen Europese merkregistratie van het merk Trump voor onder meer hotels, golfclubs, restaurants en bars. Hij bezit een aantal Trump-golfresorts in Schotland en Ierland.
Rediculiseren

Nu hebben golfclubs en condooms op zich weinig met elkaar te maken. De consument zal beide merken dan ook niet snel verwarren. Daarom beroept de oud-president zich ook op de reputatie van het merk Trump. De merkenwet bepaalt immers dat merken met een grote bekendheid een hele ruime bescherming krijgen. Als bekend merk hoef niet aan te tonen dat er gevaar voor verwarring is; er is al sprake van inbreuk als de consument de merken met elkaar associeert. Volgens Trump is dat hier het geval: hij wordt zonder twijfel in verband gebracht met de Trump-condoom, een product dat hem ‘ridiculiseert’, aldus de ex-president.

Frank Lindner, de geestelijke vader van de Trump-condoom, betwist niet dat de persoon Trump een grote reputatie heeft. Echter, in deze oppositie-procedure moet je volgens de Duitse ondernemer niet naar de persoon Trump kijken, maar naar het merk Trump. Dat is het geregistreerde merk van die golfresorts en dat is onbekend, dat kent de gemiddelde condoomgebruiker echt niet, aldus Lindner.
Merkregistratie

Het Europese merkenbureau zal over een aantal maanden uitspraak doen. Als Trump het onderspit delft, dan krijgt het Trump-condoom de gewenste merkregistratie. Maar ook dan moet Lindner zich niet meteen rijk rekenen. De Europese merkenwet kent namelijk nog een tweede procedure, waarbij beroemdheden zich wél, zonder eigen merkregistratie, op hun reputatie als persoon kunnen beroepen; het zogenaamde ‘recht op de naam’.

Bij verlies zou Trump zo’n nieuwe zaak kunnen beginnen. De geschiedenis laat zien dat hij dan niet kansloos is. Beroemheden als Michael Jackson, Lionel Messi en Jimi Hendrix beriepen zich eerder, al dan niet postuum, met succes op hun recht op de naam.
Lepre Chaun
1
Donald Trump zegt dat Joe Biden 'ons aan de rand van de Derde Wereldoorlog heeft gebracht'

De voormalige president van de Verenigde Staten Donald Trump zei op zaterdag (28 januari) dat Joe Biden, de huidige president, ons aan de rand van de Derde Wereldoorlog heeft gebracht.

Trump begon zijn campagne voor het eerst sinds de aankondiging van zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen in 2024. De oud-president bezocht twee staten met vervroegde verkiezingen. Hij ontkende ook de kritiek dat zijn run traag op gang kwam.

Trump sprak eerst op de jaarlijkse bijeenkomst van de Republikeinse Partij van New Hampshire in Salem. Vervolgens ging hij naar Columbia, South Carolina, waar hij naast zijn leiderschapsteam in de staat verscheen.

Terwijl hij woog op de ene Rusland-Oekraïne-oorlog en de enorme impact ervan wereldwijd, zei Trump: "Door zwakte en incompetentie heeft Joe Biden ons aan de rand van de Derde Wereldoorlog gebracht."

"We staan aan de vooravond van de Derde Wereldoorlog, voor het geval iemand het niet weet. Als president zal ik de vrede terugbrengen door kracht", voegde hij eraan toe. Hij beweerde dat hij binnen 24 uur een "vredesakkoord" zou hebben.

Terwijl hij tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Salem een kleinere menigte toesprak, zei Trump dat hij gemotiveerd was om te winnen terwijl hij aan zijn derde bod op het Witte Huis begint. Hij zei: "Ik ben nu bozer en ik ben nu meer toegewijd dan ik ooit was."

Op een evenement in het Statehouse in Columbia zei Trump: "Deze campagne zal over de toekomst gaan. Deze campagne zal over issues gaan."

Hij zei dat Biden Amerika op de snelle weg naar ondergang en vernietiging heeft gezet en dat we ervoor zullen zorgen dat hij niet nog vier jaar krijgt.
gnocchi.
1
gnocchi.
1
WATCH: Chris Christie verwijst ironisch naar kandidaten die zich aansluiten bij Trump als verliezers
Door Todd Neikirk / 29 januari 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/watch-chris-christie...

Christie en Trump zaten elkaar vaak in de haren tijdens het zware voorseizoen van 2016. De voormalige gouverneur van New Jersey noemde de zakenman een politieke beginneling die geen idee had wat hij deed. Trump noemde Christie impopulair en niet in staat om nationale verkiezingen te winnen.

Maar toen Trump eenmaal het Witte Huis had gewonnen, ging Christie graag met hem mee. De voormalige gouverneur bleef gedurende een groot deel van zijn presidentschap aan de zijde van Trump, om vervolgens weg te lopen van Trump nadat hij een zwaar geval van COVID-19 had opgelopen.

Christie is nu een frequente criticus van Trump en zei zondagochtend op ABC: "Nou, ik heb keer op keer gezegd dat hij (Trump) geen algemene verkiezingen kan winnen. En dat is geen speculatie. Dat is gebaseerd op de peilingen die ik te zien kreeg voor de verkiezingen van 2020. En wat we daadwerkelijk zagen gebeuren in de 2020 verkiezing. En het is sindsdien alleen maar erger geworden."

De voormalige gouverneur van New Jersey hekelde vervolgens de mensen die, net als hij, hun steun aan Donald Trump gaven. "Voeg daarbij wat je zag gebeuren in 2022. De verkiezingsontkenners die in het hele land verliezen. Slechte kandidaten zoals [Doug Mastriano] in Pennsylvania die het hele Pennsylvania ticket op een historische manier naar beneden halen. Kari Lake, Blake Masters, Tim Michels, [Tudor Dixon]. We kunnen de hele lijst doorlopen. Verliezer, verliezer, verliezer, verliezer. En ik denk dat de Republikeinen dat inzien."

Kijk video.
www.youtube.com/watch?v=xVMO8YmQ0Cs
gnocchi.
1
Aaron Rupar heeft geretweet
Acyn
@Acyn

Trump: Florida was actually closed for a great, long period of time. You remember he closed the beaches and everything else. You know, they’re trying to rewrite history

twitter.com/Acyn/status/1619797170898...

Nikki Haley belde me laatst om met me te praten. Ik heb even met haar gesproken. Maar ik zei dat je je hart moet volgen als je je verkiesbaar wilt stellen. Ze heeft publiekelijk gezegd dat ik me nooit kandidaat zou stellen voor mijn president, hij was een geweldige president.

gnocchi.
1
Het bewijs dat de speciale aanklager tegen Trump heeft voor 6 januari uitgelegd door voormalige DOJ-advocaten
Sarah K. Burris
29 januari 2023.

Watergate-aanklager Jill Wine-Banks en Robert Mueller-aanklager Andrew Weissmann schoven zondag aan bij de podcast "Booked Up" van Jen Taub om mogelijke aanklachten tegen Donald Trump te bespreken. Het volledige rapport, interviews en aanvullend materiaal zijn volledig vrijgegeven door de House Select Committee die de aanval van 6 januari en de poging om de verkiezingen van 2020 omver te werpen onderzoekt, en het trekt speculaties van de juridische gemeenschap over de zaak tegen Trump.

Lees verder.
Link Engels.
www.rawstory.com/trump-special-prosec...
gnocchi.
0


Trump: Ik had gelijk om Poetin te vertrouwen boven Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen
Door Todd Neikirk / 30 januari 2023.

Link Engels.
hillreporter.com/trump-i-was-right-to...

Via een maandagochtendpost op Truth Social beweerde Donald Trump dat hij gelijk had om Vladimir Poetin te vertrouwen boven zijn eigen inlichtingenfunctionarissen.

In 2016 stelde Rusland vast dat het hebben van Donald Trump in het Witte Huis zou helpen om de Verenigde Staten te destabiliseren. Als gevolg daarvan zette het Kremlin een programma op om de voormalige zakenman te helpen president te worden.

Dit feit was pijnlijk voor Trump, die vond dat hij de verkiezingen op eigen kracht had kunnen winnen. Dus ondanks de informatie die hij van de Amerikaanse inlichtingendienst kreeg, verkoos hij het niet te geloven.

En toen Trump en Poetin in Helsinki een gezamenlijke persconferentie hielden, zei de toenmalige Amerikaanse president dat hij geen reden zag waarom Rusland zou hebben gekozen voor inmenging in de race. Na enige controverse over de opmerkingen bracht Trump een verklaring uit waarin hij zijn geloof in de Amerikaanse inlichtingendienst bevestigde.

Hij gaat nu echter tegen die verklaring in. Maandagochtend schreef Trump op Truth Social:

"Weet je nog in Helsinki toen een 3e rangs verslaggever mij in wezen vroeg wie ik meer vertrouwde, president Poetin van Rusland, of onze 'Intelligence' lowlifes. Mijn instinct was toen dat we echt slechte mensen hadden in de vorm van James Comey, McCabe (wiens vrouw werd geholpen door Crooked Hillary terwijl Crooked werd onderzocht!), Brennan, Peter Strzok (wiens vrouw bij de SEC zit) & zijn minnares, Lisa Page. Voeg nu McGonigal & ander slijm aan de lijst toe. Wie zou jij kiezen, Poetin of deze buitenbeentjes?"

Dit zijn niet de enige opvallende opmerkingen die Trump deze maand over Poetin maakte. De voormalige president roept ook de Amerikaanse bondgenoot Oekraïne op zich over te geven aan Poetins Rusland.
gnocchi.
0

DOJ verwerpt nieuwe poging van Jim Jordan om in geheime documenten te kijken
Travis Gettys
30 januari 2023.

Het ministerie van Justitie vertelde Republikeinen van het Huis opnieuw dat ze niet konden meekijken in een lopend onderzoek.

Link Engels.
www.rawstory.com/jim-jordan-departmen...

Reps. Jim Jordan (R-OH) en Mike Johnson (R-LA) hadden 13 januari gevraagd om een gedetailleerd overzicht van wanneer ambtenaren van het ministerie van Justitie te weten kwamen dat er geheim materiaal was ontdekt in het Penn Biden Center en wat er vervolgens gebeurde, en het ministerie bood een overzicht maar weigerde niet-openbare informatie over het onderzoek van de speciale raadsman vrij te geven.

"Het beleid van het departement is van oudsher om de vertrouwelijkheid van dergelijke informatie over lopende zaken te handhaven," zeiden functionarissen van het ministerie. "Dit beleid beschermt het belang van het Amerikaanse volk bij een evenwichtige, onpartijdige en effectieve rechtsbedeling. Het bekendmaken van niet-openbare informatie over lopende onderzoeken kan wettelijke vereisten of gerechtelijke bevelen schenden, routekaarten van onze onderzoeken onthullen en het vermogen van het Departement om feiten te verzamelen, getuigen te ondervragen en strafrechtelijke vervolging in te stellen waar dat gerechtvaardigd is, belemmeren."

De inspecteur-generaal van het Nationaal Archief nam op 4 november, vier dagen voor de verkiezingen, contact op met een aanklager van het ministerie van Justitie om te melden dat er documenten met geclassificeerde markeringen waren gevonden in het voormalige kantoor van president Joe Biden, wat voor procureur-generaal Merrick Garland aanleiding was om meteen een onderzoek te gelasten door een Amerikaanse procureur en vervolgens op 12 januari door een speciale raadsman.

"In overeenstemming met het Justice Manual en andere toepasselijke regelgeving, vond de eerste openbare bekendmaking van het departement met betrekking tot deze zaak plaats toen de procureur-generaal de benoeming van een speciale raadsman aankondigde," schreef het departement.

twitter.com/lukebroadwater/status/162...

DOJ vertelt Rep. Jordan en House Judiciary vandaag (opnieuw) dat het geen "niet-openbare informatie" zal verstrekken over lopende speciale raadsonderzoeken.

"Het al lang bestaande beleid van het ministerie is om de vertrouwelijkheid van dergelijke informatie met betrekking tot openstaande zaken te handhaven."
gnocchi.
0
Grote jury in Manhattan begint bewijs tegen Trump te horen in zaak Stormy Daniels: rapport
Travis Gettys
30 januari 2023.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-stormy-daniels/

www.rawstory.com/ami-david-pecker-don...

Het Openbaar Ministerie in Manhattan zal beginnen met het presenteren van bewijs tegen Donald Trump aan een grand jury als onderdeel van een onderzoek naar zwijggeldbetalingen die hij deed aan een volwassen filmactrice.

Trumps voormalige advocaat Michael Cohen pleitte schuldig aan acht aanklachten in verband met de betalingen aan Stormy Daniels in de aanloop naar de verkiezingen van 2016, en een jury werd onlangs samengesteld en de getuigenissen zouden binnenkort kunnen beginnen -- een duidelijk signaal dat officier van justitie Alvin Bragg binnenkort zou kunnen beslissen of hij Trump in deze zaak zal aanklagen, meldde de New York Times.

Federale aanklagers bespraken het indienen van aanklachten tegen Trump in de zaak toen zijn ambtstermijn eindigde, maar bepaalden uiteindelijk dat hij waarschijnlijk zou worden vervolgd voor zijn rol in de opstand van 6 januari of een andere ernstiger misdaad, en richtlijnen van het ministerie van Justitie voorkwamen dat hij eerder werd aangeklaagd, terwijl hij de zittende president was.

Cohen had eerder deze maand een ontmoeting met aanklagers in Manhattan in de eerste dergelijke ontmoeting in meer dan een jaar.
gnocchi.
0

Palmer Report
Donald Trump is nu in het proces om strafrechtelijk te worden aangeklaagd door grand juries in drie verschillende jurisdicties.
Bill Palmer | 3:02 pm EST January 30, 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Toen openbaar aanklager Alvin Bragg vorig jaar besloot Donald Trump niet strafrechtelijk aan te klagen voor zijn financiële fraude van de Trump Organization, leek het duidelijk dat Bragg gewoon probeerde te voorkomen dat hij de eerste was die Trump zou aanklagen, en dat hij hem uiteindelijk toch ergens voor zou aanklagen. Immers, Bragg heeft geen enkele kans op herverkiezing in Manhattan als hij Trump niet aanklaagt.

Vorige week vertelde Fulton County District Attorney Fani Willis de rechtbank dat de aanklachten tegen Donald Trump "op handen waren". Nu Willis kennelijk slechts enkele dagen verwijderd is van een aanklacht tegen Trump, is het misschien geen verrassing dat Alvin Bragg nu ook bezig is Trump aan te klagen.

Volgens de New York Times presenteert Bragg bewijs van Donald Trumps fraude met campagnefinanciering aan een jury. In het bijzonder wordt Trump strafrechtelijk aangepakt voor het illegaal gebruik van campagnegeld als onderdeel van zijn omkoopregeling om Stormy Daniels stil te houden. Dit is hetzelfde criminele plan van Trump waardoor Michael Cohen in de gevangenis belandde. Dus Bragg hoeft alleen maar aan te tonen dat Cohen handelde in opdracht van Trump.

Michael Cohen reageerde op het nieuws van vandaag door te retweeten dat hij twee weken geleden een ontmoeting had met het kantoor van de officier van justitie in Manhattan. Cohen retweette ook een verslaggever die verklaarde dat aanklachten voor campagnefinanciering de "gevaarlijkste strafzaak" tegen Trump zouden kunnen zijn, als het gaat om een veroordeling.

Het is begrijpelijk dat het publiek op zijn hoede is voor Alvin Bragg totdat hij Trump daadwerkelijk aanklaagt, gezien de enorme vertraging die Bragg tot nu toe heeft opgelopen. Maar er zou voor Bragg geen reden zijn om zich in te spannen om een strafzaak tegen Trump voor te leggen aan een jury en naar de media te lekken dat hij dat doet, tenzij hij al besloten heeft om Trump aan te klagen. Bragg wachtte blijkbaar gewoon tot bekend werd dat de Fulton County DA nu slechts enkele dagen verwijderd is van een aanklacht tegen Trump, wat betekent dat Bragg Trump als tweede (of derde) zal aanklagen in plaats van als eerste.

Dit komt allemaal nadat Bloomberg ongeveer twee weken geleden meldde dat DOJ Special Counsel Jack Smith slechts enkele weken verwijderd was van kritische aanklachten in zijn eigen strafzaak tegen Donald Trump. Dit betekent dat Trump nu op schema ligt om aangeklaagd te worden door drie verschillende aanklagers, die hem elk voor het gerecht zullen dagen. Het was lastig om de timing te voorspellen, maar dit zat er altijd aan te komen. En nu zijn we er.
gnocchi.
0
Jurist verklaart de specifieke misdaad die wordt onderzocht in Manhattan Trump probe
Matthew Chapman
30 januari 2023.

Link Engels.

www.rawstory.com/manhattan-da-grand-j...

Jurist legt uit wat de specifieke misdaad is die wordt onderzocht in het Manhattan Trump onderzoek

Voormalig president Donald Trump loopt opnieuw juridisch gevaar in New York, nu The New York Times meldt dat openbaar aanklager Alvin Bragg in Manhattan een jury bijeenroept in verband met de betalingen die de voormalige president zijn voormalige advocaat en tussenpersoon Michael Cohen liet doen aan pornoster Stormy Daniels.

In een gesprek met MSNBC's Chris Jansing op maandag schetste voormalig federaal aanklager Harry Litman het soort aanklachten dat Bragg waarschijnlijk tegen Trump wil indienen.

"De Times zei: "De beslissing van de heer Bragg om een jury samen te stellen die zich richt op het zwijggeld - en daarmee het langstlopende strafrechtelijke onderzoek naar de heer Trump op te voeren - betekent een dramatische escalatie in een onderzoek dat ooit op een dood spoor leek te zijn beland. "Wat zegt dit je? Trouwens, ze suggereren dat dit misschien geen gewone jury is, maar een speciale jury, Harry."

"Ten eerste is het logisch dat het een speciale jury is die bijeenkomt om de aanklacht te overwegen," zei Litman. "Zoals The Times zegt, heeft dit een nogal grillige geschiedenis. [Braggs voorganger Cyrus Vance Jr. wilde een aanklacht indienen. Bragg zelf besloot het niet te doen. Nu lijkt het erop dat hij verder wil gaan. De kern is dat Stormy Daniels in feite zwijggeld krijgt, en die betaling lijkt in de boeken te staan als een juridische vergoeding aan Michael Cohen, wat niet zo is. Dat is de New Yorkse misdaad, hoewel er verschillende manieren zijn om het te karakteriseren."

Litman voegde eraan toe dat de aanklagers duidelijk bewijs hebben voor deze overtreding, waaronder dat "Cohen twee keer telefonisch met Trump praat de dag voordat hij de betaling overmaakt."

"Het lijkt erop dat de getuigenis, Chris, vandaag is begonnen met David Pecker, het hoofd van de National Enquirer die instemde met het om zeep helpen van het verhaal," zei Litman. "Maar al met al gaat het om dat lugubere zwijggeld, maar de eigenlijke misdaad in New York heeft te maken met het verkeerd karakteriseren van de betalingen. Daar lijken ze achteraan te gaan."
70.580 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3138 3139 3140 3141 3142 3143 3144 3145 3146 3147 3148 ... 3525 3526 3527 3528 3529 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.392,50 +0,55%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront