TomTom « Terug naar discussie overzicht

TomTom januari 2023 - een goed beursjaar toegewenst

1.305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 » | Laatste
Freebird
0
quote:

sniklaas schreef op 31 januari 2023 11:41:

[...]grotere posities veranderen niet via de beurs van eigenaar daar zijn de donkere kamers voor…

Ik ben koper en tevreden met de huidige situatie waar <€6,54 nog even voor een gakverlagend effect zorgt..
Zo is dat. Ik sta nu zijlijn, maar heb zojuist een vette kooporder geplaatst op 5,40. Dit aandeel kent voorlopig nog maar één richting met a.s. vrijdag een extra zware trap naar beneden. We gaan het zien :-)
sniklaas
0
quote:

dachthetniet schreef op 31 januari 2023 11:55:

[...] natuurlijk. Je bent wel de enige tevreden ‘particuliere’ belegger. En het verhaal wb donkere kamer koop ik niet. Wellicht dat dat zo gaat wanneer er interesse is. Maar wie wil nu een vogel met gebroken vleugels en een stug karakter.
Door je constante aanwezigheid op dit forum ga ik ervan uit dat je geinteresseerd bent in het aandeel @TOM2 in LONG of SHORT posities…
Wereldbelegger
0
Eén zekerheid voor vrijdag 3 februari kan ik alvast voorspellen.

Mocht de koers NA presentatie van de cijfers omhoogschieten dan zijn er een groot aantal beleggers
die 'vol belegd zijn' in TT na aankoop onder de 6,50
Dutchy Ron
1
Wejo Group Limited (NASDAQ:WEJO) concluded the trading at $0.90 on Friday, January 27 with a rise of 22.62% from its closing price on previous day.

Taking a look at stock we notice that its last check on previous day was $0.73 with its price kept floating in the range of $0.7002 and $0.9419 on the day. Considering stock’s 52-week price range provides that WEJO hit a high price of $4.93 and saw its price falling to a low level of $0.38 during that period. Over a period of past 1-month, stock came adding 98.24% in its value.

Echt een aanrader dat WeJo ;-)

stocksregister.com/2023/01/28/wejo-gr...

With its current market valuation of $97.40 million. Analysts are in estimates of -$0.28 per share for company’s earnings in the current quarter and are expecting its annual EPS growth moving up to -$1.53 for 2022 with estimates of that growing to -$0.91 in next year. These estimates are suggesting current year growth of 69.40% for EPS and 40.50% growth next year.
hvasd2
0
quote:

Wereldbelegger schreef op 31 januari 2023 12:17:

Eén zekerheid voor vrijdag 3 februari kan ik alvast voorspellen.

Mocht de koers NA presentatie van de cijfers omhoogschieten dan zijn er een groot aantal beleggers
die 'vol belegd zijn' in TT na aankoop onder de 6,50
Feit is dat er vanuit TomTom geen waarschuwingen zijn geweest maar dat doen ze volgens mij nooit. Ze geven de voorkeur aan de open de luiken methode op de cijferdag…
Plein777
1
quote:

Freebird schreef op 31 januari 2023 12:16:

[...]
Zo is dat. Ik sta nu zijlijn, maar heb zojuist een vette kooporder geplaatst op 5,40. Dit aandeel kent voorlopig nog maar één richting met a.s. vrijdag een extra zware trap naar beneden. We gaan het zien :-)
Je kunt je afvragen wat TomTom überhaupt nog op de beurs te zoeken heeft ?
Het lijkt mij verstandig als de machthebbers bij TomTom het bedrijf van de beurs halen.
hvasd2
0
quote:

JustRevisited schreef op 30 januari 2023 21:08:

[...]

Ik had een mooi dagje met Philips en de beweging van TomTom gaan we later deze week pas zien. Kan nog alle kanten op.
Alle kanten op pfff zeg dat wel met Philips… dividend in aandelen terwijl je met de rug tegen de muur staat dat is dividend tegen heug en meug.
Als aandeelhouder schiet je daar niet veel mee op.
dachthetniet
0
quote:

sniklaas schreef op 31 januari 2023 12:16:

[...]Door je constante aanwezigheid op dit forum ga ik ervan uit dat je geinteresseerd bent in het aandeel @TOM2 in LONG of SHORT posities…
klopt, beide kanten vh verhaal. Maar voor de lange duur extreem teleurstellend long. En ben ik nogal sceptisch over de beweegredenen van sommigen mbt te posts en bijbehorende ingestoken tijd. Komt niet overeen met de gedane uitspraken.
JustRevisited
1
quote:

hvasd2 schreef op 31 januari 2023 13:00:

[...]

Alle kanten op pfff zeg dat wel met Philips… dividend in aandelen terwijl je met de rug tegen de muur staat dat is dividend tegen heug en meug.
Als aandeelhouder schiet je daar niet veel mee op.
Tweederde van de mensen nam al standaard stock dividend. En naar mijn mening moet je ook niet in Philips zitten voor het dividend.

Het is een aandeel met een risico want er lopen laboratorium tests of bepaalde apparaten giftige stoffen uitstoten en de eerste vijf tests uit onafhankelijke labs pleiten in het voordeel van Philips. Maar er zijn ook nog lopende tests.

Er is echter ook al een hoop ellende ingeprijsd — een worst case scenario — en daarnaast zijn andere dingen wél aan het herstellen. Ook daar waren er chiptekorten, maar dan voor medische machines. Die tekorten worden minder. En China lag op zijn reet (90% kreeg Covid) en gaat weer helemaal open.

Mijn casus is dat je van een perfect storm (juridisch gedoe + chiptekorten + china) in een normale storm komt (alleen het juridische, de rest lost zich geleidelijk op) en dat het de markt dan ook lukt om problemen meer geisoleerd te bekijken en niet op één grote hoop te gooien.

Een nieuwe CEO wekt daarbij ook meer vertrouwen dan een uitgaande. Dat gaan we bij TT ook nog zien. Ik heb niks tegen Goddijn maar merk in elk geval hier op dit forum dat hij niet of weinig vertrouwd wordt. Nou is het forum niet maatgevend voor wat beleggers vinden of de pro’s. Die zien vooral met Goddijn en de Taeye twee mannen die deze markt op hun duimpje kennen en een netwerk hebben in de auto-industrie die je in elk geval ten gunste van TomTom als bedrijf wilt blijven inzetten.
Wereldbelegger
1
Zolang de heer Goddijn aanblijft verdien ik regelmatig wat aan de volatiliteit van de koers met afgeleide producten. Daarmee vergroot ik mijn aandelenpositie in TT t.b.v. de 'BingBang': een (dirty)exit of door de kenners verwachte koersexplosie in 2025.
Wereldbelegger
0
Toyota opnieuw grootste autoverkoper van de wereld

De Japanse autobouwer Toyota heeft het voorbije jaar 10,5 miljoen nieuwe wagens verkocht. Hoewel de afzet met 0,1 procent afnam tegenover het jaar voordien, slaagde het Japanse concern er daarmee in om zijn titel als grootste autobouwer van de wereld te behouden. De Duitse VW Group eindigde met een verkoop van 8,3 miljoen exemplaren op een tweede plaats.

Geleidelijk herstel:
Toyota werpt daarbij op nog steeds niet genoeg auto’s te kunnen maken om de levertijden te verkorten. Klanten melden volgens het persbureau Bloomberg voor bepaalde modellen wachttijden van maanden of zelfs jaren.

Analist S&P Global Mobility voorspelt tenslotte nog dat Toyota zijn voorsprong op Volkswagen dit jaar zal blijven vergroten. Voor de Japanse groep wordt een verkoop van 10,4 miljoen voertuigen verwacht, tegenover 7,99 miljoen exemplaren voor de Duitse autofabrikant.

Vanaf volgend jaar zouden de verkoopcijfers van Volkswagen zich volgens de analist echter opnieuw herstellen. Tegelijkertijd wordt opgemerkt dat Toyota tegen het einde van dit decennium de grens van 11 miljoen verkopen per jaar zal overschrijden.

“Voor beide bedrijven zal het effect van de productiebeperkingen geleidelijk afnemen”, zegt Yoshiaki Kawano, analist bij S&P Global Mobility. “Op de middellange tot lange termijn mag op een gematigd herstel en groei worden verwacht.”

bron:
businessam.be/toyota-opnieuw-grootste...
Wereldbelegger
0
'Prijzenoorlog' elektrische auto's in VS: Ford verlaagt ook de prijzen

Er lijkt in de VS een 'prijzenoorlog' tussen fabrikanten van elektrische auto's te ontstaan. Nadat Tesla recent zijn prijzen tot 20 procent verlaagde, volgt Ford nu met een prijsverlaging van gemiddeld 4500 dollar voor de elektrische Mustang Mach-E.

Tesla verlaagde twee geleden geleden de prijzen van zijn Model 3 en Model Y, ook in Nederland. Dat zorgde volgens topman Elon Musk direct voor een flinke groei in de vraag naar de auto's van het merk.

"Onze concurrenten passen ook hun prijzen aan. Als we concurrerend willen blijven moeten we daar op reageren", zei Ford-topman Marin Gjaja over de prijsverlaging in de VS. De goedkoopste Mustang Mach-E kost in de VS nu 45.995 dollar (ex btw). De Amerikaanse prijzen van de elektrische Ford zijn tot 8 procent gedaald.

bron:
www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5362633...
Wereldbelegger
0
Wij zijn hartstikke dom, aldus Tesla-baas Elon Musk

“Iets wat alleen slimme investeerders begrijpen – en veel anderen niet – is dat alle auto’s die wij verkopen met een softwareupdate volledig zelfrijdend gemaakt kunnen worden”, zei Musk tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. “Er zijn inmiddels dus al een paar miljoen auto’s waarop we Full Self-Driving met 100 procent marge kunnen verkopen.”

Eén miljoen Tesla-robottaxi’s
Musk: “De waarde van Full Self-Driving stijgt met de ontwikkelingen op het gebied van autonoom rijden, die razendsnel gaan. Op het moment dat het systeem zelfrijdend wordt, stijgt onze vloot flink in waarde.” Hij doelt daarmee op eerdere uitspraken van hem, dat Full Self-Driving uiteindelijk tienduizenden euro’s per auto kan opleveren, omdat Tesla’s als robottaxi kunnen worden ingezet.

Ontwikkelingen gaan niet ‘razendsnel’
Musk heeft gelijk met zijn opmerking dat volledig autonome auto’s van een onschatbare waarde zouden zijn. Je hoeft geen “slimme investeerder” te zijn om dat te begrijpen. Het probleem is de geloofwaardigheid van Tesla. En vooral van Musk. Hij overdrijft en is veel te stellig in zijn voorspellingen, die veel te laat of helemaal nooit uitkomen.

De ontwikkelingen op het gebied van zelfrijdende auto’s gaan “razendsnel”, zegt Musk. Nee, helemaal niet. Dat valt vies tegen. In de laatste paar jaar hebben bedrijven zo’n 100 miljard dollar geïnvesteerd in autonome systemen, meldde Bloomberg in oktober, en de resultaten zijn teleurstellend. Een aantal fabrikanten en specialistische startups heeft de hoop zelfs opgegeven

bron:
www.autovisie.nl/nieuws/wij-zijn-hart...
hvasd2
3
[quote alias=Dutchy Ron id=14629274 date=202301311432]
De prijzenoorlog onder de EV’s drukt de marges, ook van TT
[/quot
Er is altijd wel wat te zeggen bij TT over de tegenvallende cijfers. Dan is het de chips en dan is het de Dollar en dan is het de prijzenoorlog en dan is het Google en dan en dan en dan…. Zou mooi zijn als er een keer niks is en dat de spijker op de kop wordt geslagen zodat de aandeelhouders een keer weten waar ze aan toe zijn!
sniklaas
1
quote:

hvasd2 schreef op 31 januari 2023 14:43:

Zou mooi zijn als er een keer niks is en dat de spijker op de kop wordt geslagen zodat de aandeelhouders een keer weten waar ze aan toe zijn!
wat dat betreft is TT redelijk voorspelbaar en heeft met cijfer presentaties nagenoeg nooit ‘last’ van meevallers…
JustRevisited
0
Positieve outlook GM

ABM Financial Newsdinsdag 31 januari 2023
Bericht delen via:

Views: 1.064
Positieve outlook GM
Beeld: ABM Financial News
(ABM FN-Dow Jones) General Motors heeft in het vierde kwartaal van 2022 hogere resultaten behaald en is positief gestemd over 2023. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse autofabrikant.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 28,4 procent, van 33,6 miljard naar 43,1 miljard dollar.

De aangepaste EBIT verbeterde van 2,8 miljard naar 3,8 miljard dollar, met een bijbehorende marge van 8,8 procent. Die marge lag in hetzelfde kwartaal een jaar eerder op 8,5 procent.

De nettowinst verbeterde van 1,7 miljard naar bijna 2 miljard dollar. De marge daalde wel, van 5,2 naar 4,6 procent.

De operationele kasstroom bij automotive daalde van 9,4 miljard tot 7,5 miljard dollar, terwijl de aangepaste vrije kasstroom daalde van 6,4 miljard naar 4,5 miljard dollar.

In heel 2022 verdiende GM op een ruim 23 procent hogere omzet van 156,7 miljard dollar 9,9 miljard dollar.

Outlook

GM verwacht dat zijn kernactiviteiten op een aanhoudend sterk niveau blijven presteren in 2023. Het bedrijf rekent op een nettowinst van 8,7 miljard tot 10,1 miljard dollar, een aangepaste EBIT van 10,5 miljard tot 12,5 miljard dollar en een winst per aandeel van 6,00 tot 7,00 dollar.

Verder blijven ook de kasstromen sterk, volgens GM. De operationele kasstroom bij automotive wordt ingeschat tussen 16 miljard en 20 miljard dollar en de vrije kasstroom in een bandbreedte van 5,0 miljard naar 7,0 miljard dollar. In 2022 was dit respectievelijk 19,1 en 10,5 miljard dollar.

Het aandeel General Motors noteerde dinsdag voorbeurs ruim 5 procent in de plus.
JustRevisited
0
quote:

hvasd2 schreef op 31 januari 2023 14:43:

Er is altijd wel wat te zeggen bij TT over de tegenvallende cijfers. Dan is het de chips en dan is het de Dollar en dan is het de prijzenoorlog en dan is het Google en dan en dan en dan…. Zou mooi zijn als er een keer niks is en dat de spijker op de kop wordt geslagen zodat de aandeelhouders een keer weten waar ze aan toe zijn!

Lijkt me een mooi voornemen. TomTom staat nu op een erg lage koers dus dat maakt een sell-off bij cijfers wat minder voor de hand liggend.
1.305 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:42
Koers 7,155
Verschil -0,120 (-1,65%)
Hoog 7,200
Laag 7,080
Volume 68.341
Volume gemiddeld 272.684
Volume gisteren 213.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront