Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Jan met de pet
0
quote:

Vraagraakvooreenknaak schreef op 1 februari 2023 15:12:

Ik mis de gegevens van de verliezen van vandaag tanks, helikopters enz.
AAN RUSSISCHE kant.
www.reddit.com/r/UkraineWarVideoRepor...
josti5
1
quote:

het zwaard schreef op 1 februari 2023 15:50:

920 soldaten ! Het loopt iedere dag op
Toch wel knap dat ze dat zo goed bij kunnen houden, midden in een oorlog.
izdp
0
quote:

josti5 schreef op 1 februari 2023 15:53:

[...]

Toch wel knap dat ze dat zo goed bij kunnen houden, midden in een oorlog.
Met een pot zout erbij goed te doen.
De dagkoers
1
video.twimg.com/ext_tw_video/16207567...

Nog een propagandist aan het woord.
Geen ondertiteling nodig, gewoon in het Nederlands. Door een niet zo'n respectabele emeritus hoogleraar.

Met veel drank in z'n mik, natuurlijk.

Waarom wil je zo gefilmd worden? Ook nog een halve Holocaustontkenning eruit gooiend...
Waarom wil je met zo'n mening bekend staan?
Geld, vermoed ik.
Freemoneyforever
0
Here’s an unusual one: a Moscow court has sentenced U.S. citizen Alicia Day to 13 days in jail for disobeying the police. The animal rights activist apparently bought a cow through the Avito marketplace and then decided to show it Red Square. Um, okay.

twitter.com/KevinRothrock/status/1620...
plusmin
0
quote:

De dagkoers schreef op 1 februari 2023 16:17:

video.twimg.com/ext_tw_video/16207567...

Nog een propagandist aan het woord.
Geen ondertiteling nodig, gewoon in het Nederlands. Door een niet zo'n respectabele emeritus hoogleraar.

Met veel drank in z'n mik, natuurlijk.
't Is een bonte verzameling droefsnoeten aan die tafel.
plusmin
0
Sounds like a good deal: A U.S. weapons maker is offering to sell the #Ukraine two Reaper MQ-9 drones for a dollar. Can fly for 24 hours & be used for attack or recon. However, there are costs involved in transport & maintenance. wsj.com/articles/u-s-company-offers-a...

twitter.com/GlasnostGone/status/16206...
DeZwarteRidder
0
3 uur geleden
Tal van huiszoekingen vanwege corruptie en fraude

In Oekraïne zijn tal van huiszoekingen gedaan, naar verluidt in onderzoeken naar corruptie en fraude volgens plaatselijke media. Zo is bijvoorbeeld een inval gedaan in een woning van de omstreden oligarch Igor Kolomojski en van een voormalige minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov.

Kolomojski was ooit een van de rijkste en machtigste figuren in Oekraïne. Hij was vier jaar geleden een belangrijke sponsor van de politieke loopbaan van de huidige president Volodimir Zelenski. Maar de twee zijn niet meer op goede voet en Zelenski is in 2021 een campagne begonnen tegen de invloed en macht van oligarchen. Het leidde samen met de gevolgen van de oorlog eind afgelopen jaar tot veel nationalisaties van particuliere bedrijven, inclusief een reeks ondernemingen van Kolomojski. Hij heeft de Israëlische en de Cypriotische nationaliteit.

Volgens Oekraïense media wordt Kolomojski ervan verdacht betrokken te zijn bij een kolossale belastingontduiking en illegale verkoop van olieproducten door de leiding van een olieproducerend bedrijf en van een raffinaderij. Het zou, naar de huidige koersen, gaan om het wegsluizen van circa 920 miljoen euro.

Ex-minister van Binnenlandse Zaken Arsen Avakov is in het vizier geraakt door een helikopterongeluk in januari waarbij zijn opvolger op het ministerie, Denis Monastirski, samen met dertien anderen om het leven is gekomen. Het is niet duidelijk waar de huiszoeking om ging. De helikopter werd gebouwd door Airbus en Avakov ging circa zes jaar terug over de contracten met Airbus. Avakov was minister van Binnenlandse Zaken van 2014 tot halverwege 2021.

Een week geleden nog is een aantal topbestuurders plotseling ontslagen. De gouverneurs van verscheidene militaire regio's, twee onderministers op een ministerie voor regionale ontwikkeling, een onderminister van Defensie en het plaatsvervangend hoofd van het presidentieel bureau van Zelenski hebben ook ontslag genomen of zijn ontslagen.

Zelenski heeft pas gezegd de 'oorlogsregering' te willen stroomlijnen en zich fel te willen keren tegen de wijdverspreide corruptie in het land. Oekraïne wordt al heel lang geteisterd door corruptie en vriendjespolitiek. En op de corruptie-ranglijst van Transparency.org staat het land op een lijst van 180 landen op nummer 116. Daarmee staat het Europese land ver weg van bijvoorbeeld de achtste plaats van Nederland of de negende van Duitsland.
DeZwarteRidder
0
2 uur geleden
EU: dubbel zoveel Oekraïense militairen trainen

De Europese Unie wil, zodra de eerste 15.000 Oekraïners komende zomer hun militaire training in de EU hebben afgerond, nog eens zo'n aantal opleiden. Voor het eind van het jaar moeten zo 30.000 Oekraïners een basis- of gespecialiseerde training hebben gekregen, zeggen hoge EU-diplomaten.
De trainingsmissie is bedoeld om Oekraïense militairen te leren omgaan met hun westerse wapens en met nieuwe dreigingen. Maar het dient ook om onervaren rekruten te leren zich te weren. Het gros van de trainingen vindt plaats in Polen en Duitsland. De kosten van het opleidingsprogramma waren tot dusver op 106 miljoen euro geschat, maar dat zal oplopen.
De EU trekt ook 25 miljoen euro uit om mijnen op te ruimen in Oekraïne, zeggen de ingewijden. Dat is "hoognodig" voor de veiligheid van de Oekraïense bevolking, maar ook "voor de sociaal-economische wederopstanding van deze gebieden". EU-buitenlandchef Josep Borrell zal het aanbod van de extra trainingen en de financiële steun overbrengen op de EU-Oekraïne-top in Kiev vrijdag.
DeZwarteRidder
1
Zwaarste gevechten liggen nog voor ons'

Oekraïne verwacht dat Rusland in het voorjaar een nieuw offensief zal starten, dat zal worden gevolgd door de zwaarste gevechten sinds het uitbreken van de grootschalige invasie vorig jaar februari. "We hebben een lange, zware weg achter de rug, maar ik besef dat de ergste gevechten nog moeten komen, wellicht in de komende twee à drie maanden", aldus de secretaris van de Oekraïense Nationale Veiligheidsraad Oleksij Danilov. Volgens Danilov zijn het de beslissende maanden van de oorlog.
Danilov sloot niet uit dat er al in de komende twee tot drie weken een nieuw Russisch offensief komt. "Rusland bereidt zich voor op een maximale escalatie", zei hij. Er worden volgens hem momenteel nieuwe eenheden samengesteld en opgeleid door Moskou. Het aantal Russische soldaten dat in Oekraïne vecht, schat hij op ongeveer 320.000, en ongeveer de helft daarvan zou kunnen deelnemen aan het nieuwe offensief.
Sinds het oplaaien van het conflict, dat in 2014 escaleerde door de Russische inname van de Krim, zijn tienduizenden militairen en burgers omgekomen. Het gaat inmiddels om een van de bloedigste oorlogen op Europees grondgebied sinds de Tweede Wereldoorlog.
Oekraïense vertegenwoordigers waarschuwen al weken voor een dreigend offensief van het Russische leger. Oekraïne vraagt daarom al maanden om meer wapenhulp van het Westen. Onlangs kreeg het land de levering van tanks toegezegd, maar die komen pas op zijn vroegst eind maart ter bestemming. Kiev probeert in de gunst van Washington, Brussel en de NAVO te raken voor meer steun en wapens. President Volodimir Zelenski kondigde dinsdagnacht aan dat het "heel belangrijk is dat we nieuwe hervormingen in Oekraïne voorbereiden. Hervormingen die in veel opzichten de sociale, juridische en politieke realiteit zullen veranderen door ze menselijker, transparanter en effectiever te maken."
luchtschip
9
quote:

josti5 schreef op 1 februari 2023 15:53:

[...]

Toch wel knap dat ze dat zo goed bij kunnen houden, midden in een oorlog.
Toch wel knap van Putin om genocide onder zijn eigen bevolking te plegen, door iedere dag 500 tot 900 mannen van zijn eigen volk de dood in te jagen
Jonge mannen van 20 tot 30 jaar, nota bene de meest vruchtbare en meest economische drijfveer van de Russische samenleving

Toch wel knap van Putin om, vanaf voor het Oekrainse leger onbereikbare plaatsen, zware raketten af te vuren op de dorpen en steden van de weerloze Oekrainse vrouwen, kinderen en mannen

Wanneer jouw land wordt binnengevallen door een barbaars leger, onder leiding van een dictatoriaal volksmenner, wil je uiteraard weten hoeveel van die barbaren er jouw land zijn binnengekomen en hoeveel je er al hebt uitgeschakeld
Dit behoort tot de belangrijkste informatie en geen wonder dat ze die aantallen bijhouden

Niet bepaald knap van het Oekrainse leger om dit bij te houden in een oorlog, veroorzaakt door een zonder reden binnenvallend leger

Misschien kun je ons uitleggen hoe knap de prestaties van Putin zijn, wat betreft zijn 3-daagse verovering van Oekraine
josti5
1
'Kolomojski was ooit een van de rijkste en machtigste figuren in Oekraïne. Hij was vier jaar geleden een belangrijke sponsor van de politieke loopbaan van de huidige president Volodimir Zelenski.'

Opvallend...
ArieAlias
6
quote:

josti5 schreef op 1 februari 2023 17:10:

'Kolomojski was ooit een van de rijkste en machtigste figuren in Oekraïne. Hij was vier jaar geleden een belangrijke sponsor van de politieke loopbaan van de huidige president Volodimir Zelenski.'

Opvallend...
Het is opvallend dat jij als voorzitter van de fanclub van Poetin nog niet onderweg naar het Kremlin bent.
Freemoneyforever
0
Nederlandse militaire brigade loopt over naar Duitsland

Laatste Nederlandse brigade landmacht gaat samen met de Duitsers: 'Het vergroot overlevingskans in oorlogstijd'

De Nederlandse landmacht wordt samengevoegd met die van Duitsland. Wat betekent dat? Zo kunnen we onze capaciteit op peil houden en vooral onze overlevingskansen in tijden van oorlog vergroten, benadrukt oud-commandant Landstrijdkrachten Mart de Kruif.

Het was al de bedoeling dat de Nederlandse en Duitse landmacht nauwer zouden gaan samenwerken. Dat stond bijvoorbeeld ook in de Defensienota van het kabinet, die vorig jaar werd gepresenteerd. Maar nu blijkt dat onze landmacht vrijwel volledig opgaat in de organisatie van het Duitse leger.
verder: eenvandaag.avrotros.nl/item/laatste-n...
Doemebest
5
quote:

josti5 schreef op 1 februari 2023 17:10:

'Kolomojski was ooit een van de rijkste en machtigste figuren in Oekraïne. Hij was vier jaar geleden een belangrijke sponsor van de politieke loopbaan van de huidige president Volodimir Zelenski.'

Opvallend...

Dan siert het Zelenski des te meer dat hij ook hem aanpakt.
luchtschip
0
En of de sancties werken

Er zijn bedrijven en personen die Rusland helpen om via omwegen de sancties te ontlopen

Dan worden die bedrijven en personen ook aangepakt

US Treasury announced sanctions against 22 people it says helped Russia obtain weapons & evade sanctions since its full-scale invasion of #Ukraine. Including Russian arms dealer Igor Zimenkov, his son & several members of their network.

twitter.com/GlasnostGone/status/16208...
luchtschip
0
De stijd om Bakhmut

The actual battle footage of the 241 TDF Brigade's company near Bakhmut

video 0:51 minuut geluid aan

twitter.com/TDF_UA/status/16207520697...
luchtschip
0
Strijd in Bakhmut

Het is als in een gevecht tegen zombies, zoals we dat van films kennen

Russische soldaten klauteren over gedode Russische soldaten op de grond en de AK 47 geweren van de Oekrainse soldaten worden zo heet van het constante schieten op deze Zombies, dat ze met regelmaat van geweer moeten wisselen

Ukrainian troops defending Bakhmut, compare fighting Russia's Wagner cannon fodder, to a scene out of a zombie movie.

“They’re climbing over the corpse of their friends.” Say their Ukrainian AK-47 rifles became so hot from constant firing, they had to keep changing them

twitter.com/GlasnostGone/status/16208...

edition.cnn.com/2023/02/01/europe/ukr...
luchtschip
1
Making it hard to hide, winter is no friend of Russia's invasion.

With a damaged Russian tank conveniently marking the spot, a Ukrainian UAV drops a grenade on Russia's forces.

video 1:06 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/16207...
63.405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1814 1815 1816 1817 1818 1819 1820 1821 1822 1823 1824 ... 3167 3168 3169 3170 3171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  0,00  0,00%  23 apr
 Germany40^ 18.226,70 +0,49%
 BEL 20 3.890,71 0,00%
 Europe50^ 5.032,09 +0,48%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.328,92 +0,30%
 EUR/USD 1,0702 0,00%
 WTI 83,47 +0,20%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront