KBC Groep « Terug naar discussie overzicht

Forum KBC Groep geopend

667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Zenit
0
Benieuwd waar we gaan landen vandaag, Blijft toch een zeer sterk aandeel naar mijn mening!
trab33
1
dit is pas het begin ,,de hogere rentes gaan we pas vanaf kw1 in de cijfers zien alsook de verkoop van Ierland . Dus verwacht ik tegen mei volgend jaar een koers van minstens 75 a 80 euro en aan dividendinkomsten van ongeveer 10 a 13 euro tegen eind mei 2024
trab33
1
De fully loaded totale CET1-kapitaalvereiste voor de KBC-groep (volgens de Deense compromismethode) stijgt van 10,81% (eind 2021) naar 11,43%, geheel als gevolg van de hogere anticyclische buffers in enkele kernlanden van KBC en de invoering van een systeemrisicobuffer voor Belgische hypotheken.

Op het einde van het derde kwartaal van 2022 bedroeg de fully loaded CET1-ratio van de KBC-groep 15%, ruim boven de nieuwe CET1-kapitaalvereiste.
We streven ernaar bij de beter gekapitaliseerde financiële instellingen in Europa te behoren. Het dividendbeleid van KBC Groep is daar dan ook op afgestemd. Dat beleid hanteert een uitkeringsratio (d.w.z. dividend plus AT1-coupon) van ten minste 50% van de geconsolideerde winst van het boekjaar. Elk jaar beslist de Raad van Bestuur naar eigen goeddunken over het totale dividend op basis van de beoordeling van de risico's, de verwachte rentabiliteit en de strategische kansen. Naast de uitkeringsratio van ten minste 50% van de geconsolideerde winst zal de Raad van Bestuur vanaf het boekjaar 2022 elk jaar (bij de bekendmaking van de jaarresultaten) vrij beslissen over de uitkering van het kapitaal boven 15,0% van de fully loaded CET1-ratio, het zogenaamde surpluskapitaal.

je kan ervan op aan dat na de volledige verkoop van Ierland er heel wat kapitaal boven de 15% zal zitten ,,,,ik verwacht mij voor mei '23 of ten laatste april 24 aan een ferme extra kapitaalsuitkering voor de aandeelhouders bovenop heet reguliere dividend . Dus 15 euro dividend binnen 16 maanden zit er dik in
voda
1
Advies van Morgan Stanley over KBC
Beurshuis Morgan Stanley
Aandeel KBC Groep
Datum 06 januari 2023
Advies Equalweight
Koersdoel 72,00 EUR

Detail advies
(Trivano.com) - Op 6 januari 2023 hebben de analisten van Morgan Stanley hun beleggingsadvies voor KBC Groep (KBC; ISIN: BE0003565737) herhaald. Het advies van Morgan Stanley voor KBC Groep blijft "equalweight".

Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 70,00 EUR naar 72,00 EUR.
Tonydwi
0
TOP-5 GROOTSTE DIVIDENDVERHOGINGEN BELGIË IN 2022

KBC Groep | dividend +809,1% naar €4,00 per aandeel
Sipef | dividend +471,4% naar €2,00 per aandeel
EVS Broadcast | dividend +100% naar €1,00 per aandeel
Jensen Group | dividend +100% naar €0,50 per aandeel
VGP | dividend +87,8% naar €6,85 per aandeel

Het zijn natuurlijk vooral de bekende, vaak eenmalige, dividendverhogingen die in 2022 de top-5 halen in België. Zo betaalde KBC Groep dit jaar een 'gewoon' dividend van €4,00 per aandeel, wat liefst 809,1% meer is dan het dividend over boekjaar 2021, toen er slechts €0,44 bruto werd uitgekeerd. Het bizarre is dat we in de berekening bij KBC nog niet eens het extra dividend van €4,60 hebben meegepakt. Dan zou het percentage nog veel hoger liggen. Het dividendrendement van KBC is nu naar schatting 6,9% bruto op basis van de €4,00 bruto die als regulier dividend werd uitgekeerd. In totaal betaalde KBC liefst €10,60 dividend, waarvan dus €4,60 extra. In augustus schreef dividendnieuws.be bovendien al dat KBC als grootste absolute dividendbetaler met jaarlijks €2,6 miljard het meeste dividend uitkeerde.
trab33
0
www.financierworldwide.com/bank-of-ir...

Bank of Ireland pays €5bn for KBC’s assets laat ze het overtollige geld maar in speciaal dividend uitbetalen ,,,het is hier welkom
FORT1944
0
quote:

trab33 schreef op 12 januari 2023 14:48:

www.financierworldwide.com/bank-of-ir...

Bank of Ireland pays €5bn for KBC’s assets laat ze het overtollige geld maar in speciaal dividend uitbetalen ,,,het is hier welkom
hopelijk onder de vorm van kapitaal teruggave want anders hebben we nog een voorheffing te betalen
trab33
1
quote:

FORT1944 schreef op 12 januari 2023 17:37:

[...]hopelijk onder de vorm van kapitaal teruggave want anders hebben we nog een voorheffing te betalen
als ze 10 euro extra geven wil ik daar gerust op betalen :)
trab33
0
de laatste 23 handelsdagen 21 keer groen en 2 keer rood ,,,,,,denk dat dit ook een klein recordje is :)
Rider
0
quote:

Tonydwi schreef op 18 januari 2023 16:03:

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel KBC naar €82
Zeker en vast haalbaar. Ik heb ze aan 54, maar ben niet van plan om ze te verkopen de komende jaren. Zeer mooi dividendaandeel en ik verwacht dat ze aandelen gaan inkopen.
trab33
1
dat zal wel zijn ,,als je ziet dat Kbc een enorm winstgevend bedrijf is met een heel gezonde kapitaalsbuffer en momenteel slechts genoteerd staat aan een marktwaarde van 28 miljard (kw van 10) dan weet je dat hier enorme mogelijkheden liggen.
Zou ook aan allen eens willen vragen om eens in de jaarcijfers te duiken en specifiek er eens op te letten wat de omzet / winst per land is .
Nettoresultaat, groepsaandeel ( boekjaar 2022 )
2 614 milj
België1 997 miljoen
Tsjechië697 miljoen
Internationale Markten (Slowakije, Hongarije, Bulgarije, Ierland)127 miljoen .
Dan kan u opmerken dat onder internationale markten de opbrengst van Ierland minimaal is en toch gaat er binnenkort hiervoor 5 miljard in de boeken komen .
Dan vraag ik mij af wat er eventueel voor de volledige holding geboden kan worden maar dat dit enkele veelvouden van de huidige marktwaarde is lijkt mij evidend
Zenit
0
KBC leek mij sinds eind 2022 toch wat te goedkoop staan.
Heeft er ondertussen een mooie stijging opzitten.

Ik kijk uit naar 09/02/2023!
trab33
0
zopas nog bijgekocht aan 67,6 ,,,,,mijn schap van kbc begint al aardig door te buigen :)
Thole
0
Er was vorige zomer in een artikel dat ik las waarin sprake was dat Payconiq mogelijks gepushd zou worden door de EU als tegenhanger van Visa/Mastercard (de grote US systemen). Heeft iemand daar nog iets van opgevangen?
voda
0
PERSBERICHT: KBC Groep: KBC Bank Ireland rondt verkoop af van vrijwel al zijn activa en verplichtingen aan Bank of Ireland

Persbericht

Buiten beurstijd -- Gereglementeerde informatie*

Brussel, 3 februari 2023 (18.35 uur CET, na beurstijd in Brussel)

KBC Bank Ireland rondt verkoop af van vrijwel al zijn activa en verplichtingen aan Bank of Ireland

Vandaag hebben KBC Bank Ireland plc ("KBC Bank Ireland") en The Governor and Company of the Bank of Ireland ("Bank of Ireland") de transactie afgerond waarbij Bank of Ireland vrijwel alle performing kredieten en deposito's van KBC Bank Ireland overneemt ("de transactie"). Daarnaast zal Bank of Ireland als onderdeel van de transactie ook een kleine portefeuille van non-performing hypotheekleningen en kredietkaartsaldi overnemen.

De voorgestelde transactie werd aangekondigd op 16 april 2021. Op 22 oktober 2021 werd een juridisch bindende overeenkomst ondertekend tussen KBC Bank Ireland en Bank of Ireland (onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder en de minister van Financiën) ("de bindende overeenkomst"). Op 24 mei 2022 heeft de transactie de goedkeuring gekregen van de Irish Competition and Consumer Protection Commission (CCPC). Op 1 december 2022 werd de transactie goedgekeurd door de minister van Financiën van Ierland.

De overname voor een oorspronkelijk totaalbedrag van circa 6,4 miljard euro omvat ongeveer 7,6 miljard euro aan performing hypotheken, circa 0,1 miljard euro aan voornamelijk performing commerciële en consumentenkredieten, circa 0,2 miljard euro aan non-performing hypotheken, en circa 1,8 miljard euro aan deposito's.

De definitieve financiële gevolgen van de transactie zullen op 9 februari 2023 bekendgemaakt worden, samen met de publicatie van de jaarresultaten van KBC Groep over 2022.

De klanten hebben regelmatig updates gekregen over elk product dat door Bank of Ireland zal worden overgenomen, waarbij duidelijk werd aangegeven welke acties van hen werden verwacht. KBC Bank Ireland heeft ernaar gestreefd de belangen van zijn klanten zoveel mogelijk te beschermen.

Het welzijn van de medewerkers blijft een belangrijke prioriteit voor KBC Bank Ireland, waarbij een uitgebreide betrokkenheid via de ondernemingsraad centraal staat. Met de ondernemingsraad zijn strenge ontslagvoorwaarden overeengekomen die binnen de sector als gunstig worden bestempeld.

De ontslagprocedure zal gefaseerd verlopen doorheen 2023 tot in 2024. Het proces is zo opgesteld om een ordelijke liquidatie van KBC Bank Ireland mogelijk te maken, met blijvende aandacht voor het welzijn van het personeel en doorlopende ondersteuning van de klanten. Een aantal medewerkers heeft ervoor gekozen hun TUPE-rechten uit te oefenen en over te stappen naar Bank of Ireland.

Johan Thijs, CEO van KBC Groep: "De transactie van vandaag is een belangrijke stap in de ordelijke en gefaseerde terugtrekking van KBC Groep uit de Ierse markt. KBC blijft zich inzetten om de volgende stappen in dit proces in de komende tijd in goede banen te leiden. Ik wil ook het Ierse team, de collega's en het management oprecht bedanken voor hun enorme werk en inzet. Ik ben ervan overtuigd dat onze klanten en onze medewerkers die overstappen bij Bank of Ireland een goed onderkomen zullen vinden, waar aan hun financiële en professionele behoeften zal worden voldaan."

Frank Jansen, CEO KBC Bank Ireland voegt daaraan toe: "We willen op een ordelijke manier uit de Ierse markt stappen en zijn daarbij vastbesloten al onze lopende verantwoordelijkheden en verplichtingen na te komen. Ik wil de klanten die naar Bank of Ireland overstappen oprecht bedanken dat ze klant zijn bij onze bank. Ik wil ook alle medewerkers van KBC Bank Ireland van harte bedanken. Zij zijn de afgelopen twee jaar hun werk nauwgezet blijven uitvoeren en hebben de klanten en elkaar voortdurend ondersteund."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

KBC Groep:

Viviane Huybrecht, directeur Corporate communicatie/woordvoerster KBC-groep

Tel + 32 2 429 85 45 - E-mail: www.globenewswire.com/Tracker?data=zz... viviane.huybrecht@kbc.be, www.globenewswire.com/Tracker?data=U8... pressofficekbc@kbc.be

Website: www.globenewswire.com/Tracker?data=7c... www.kbc.com

Kurt De Baenst, directeur Investor Relations, KBC Groep

Tel + 32 2 429 35 73 - E-mail: www.globenewswire.com/Tracker?data=Z8... IR4U@kbc.be

KBC Bank Ireland

Edelman - Joe Carmody, CEO -- Tel + 353 86 805 87 64 joe.carmody@edelman.com www.globenewswire.com/Tracker?data=Nx...

* Deze mededeling bevat voorkennis.
trab33
0
is vroeger dan verwacht afgerond en ook voor een veel betere prijs dan voorzien . Belangrijk is dat de verkoop waarschijnlijk al mee verwerkt is in de cijfers van 4e kwartaal waardoor een uitstekend zicht is op de CET1-ratio en we een inschatting kunnen maken wat er eventueel naar de aandeelhouders kan toestromen als extra dividend.
Ben enorm enthousiast !!! :)
voda
0
Advies van ING over KBC
Beurshuis ING
Aandeel KBC Groep
Datum 07 februari 2023
Advies Kopen
Koersdoel 80,00 EUR

Detail advies
BRUSSEL (Trivano.com) - Op 7 februari 2023 brengen de analisten van ING het beleggingsadvies "kopen" uit voor KBC Groep (KBC; ISIN: BE0003565737).

Het koersdoel wordt door de analisten vastgelegd op 80,00 EUR.
trab33
0
(ABM FN) Bij de jaarcijfers van KBC zal de aandacht van de analisten vooral uitgaan naar de hoogte van de dividenduitkering en naar het feit of er al dan niet een programma voor de inkoop van eigen aandelen wordt aangekondigd.

Na de kwartaalcijfers op 30 september 2022 bevestigde de bank de outlook voor heel dit jaar. Dat betekent inkomsten van circa 8,4 miljard euro, waarvan circa 5,05 miljard euro aan netto rentebaten.

- Advertentie -

Het derde kwartaal van vorig jaar was goed voor een nettowinst van 776 miljoen euro. Dat was zowel meer dan een jaar eerder in dezelfde periode, als dat analisten hadden verwacht.

Voor het vierde kwartaal van 2022 voorzien de analisten een nettowinst van 708 miljoen euro.

Dat zou een nettowinst voor heel 2022 opleveren van 2,75 miljard euro, met ramingen die schommelen in een bandbreedte van 2,68 tot 2,81 miljard euro.

De gemiddelde verwachting voor de winst per aandeel bedraagt 6,56 euro. Het laatste kwartaal zou hier 1,68 euro per aandeel aan bijdragen.

Het is niet zeker dat KBC een programma voor de inkoop van eigen aandelen zal aankondigen. Sommige analisten denken van niet en anderen gaan uit van een bedrag dat kan oplopen tot 500 miljoen euro.

Het dividend wordt geschat op 4,07 euro per aandeel. Daarbij lopen de taxaties flink uiteen, van 3,03 tot 8,60 euro per aandeel.

Voor de CET wordt gemiddeld gerekend op 15,0 procent.

KBC opent donderdag voorbeurs de boeken.
trab33
0
Persbericht

Buiten beurstijd - Gereglementeerde informatie*

Brussel, 9 februari 2023 (07u00 CET)

KBC Groep: Resultaat vierde kwartaal van 818 miljoen euro

"Er is nu bijna een jaar verstreken sinds Rusland Oekraïne binnenviel en helaas lijkt er niet meteen een einde te komen aan de oorlog. De tragedie in Oekraïne veroorzaakt immens menselijk leed en onze oprechte solidariteit gaat uit naar alle slachtoffers van dit conflict. We hopen van harte dat er zo snel mogelijk een respectvolle, vreedzame en duurzame oplossing kan worden bereikt. De oorlog in Oekraïne veroorzaakt, samen met andere geopolitieke onzekerheden ook een schokgolf in de wereldeconomie, die leidt tot hoge inflatie en een rem zet op de economische groei. Door die onzekerheden hebben we onze specifieke reserve voor geopolitieke en opkomende risico's verder verhoogd tot 429 miljoen euro aan het einde van het verslagkwartaal.

Naast deze ontwikkelingen hebben we de afgelopen maanden ook aanzienlijke vooruitgang geboekt in de uitvoering van onze strategie. Na de afronding van de overname van Raiffeisenbank Bulgaria begin juli, konden we eind vorige week de afronding aankondigen van de verkoop van vrijwel alle performing kredieten en verplichtingen van KBC Bank Ireland aan Bank of Ireland Group. Daarnaast heeft Bank of Ireland een kleine portefeuille van non-performing hypotheekleningen en kredietkaartsaldi overgenomen. De overeenkomst is een belangrijke stap in de ordelijke en gefaseerde terugtrekking van KBC uit de Ierse markt.

Op het vlak van duurzaamheid ben ik bijzonder trots dat KBC het Terra Carta-zegel heeft gekregen. We zijn een van de slechts 19 bedrijven wereldwijd die dat zegel in 2022 hebben ontvangen. Dit is een duidelijke erkenning van onze voortdurende inspanningen op het gebied van duurzaamheid. We gaan dan ook door op de ingeslagen weg en proberen nu onze klimaatdoelstellingen te laten valideren door het Science Based Targets-initiatief.

Wat onze financiële resultaten betreft, hebben we in het laatste kwartaal van 2022 een uitstekende nettowinst van 818 miljoen euro gerealiseerd. De totale opbrengsten profiteerden van hogere nettorente-inkomsten, een hoger trading- en reëlewaarderesultaat en hogere overige netto-inkomsten, die gedeeltelijk werden tenietgedaan door lagere technische verzekeringsinkomsten, dividendinkomsten en nettoprovisie-inkomsten. De kosten waren hoger (gedeeltelijk seizoensgebonden) en we boekten een nettowaardevermindering op onze kredietportefeuille, onder meer als gevolg van een verhoging van de reserve voor geopolitieke en opkomende risico's. Als we het resultaat van dit kwartaal optellen bij dat van de eerste negen maanden van het jaar, komt ons nettoresultaat over heel 2022 uit op 2 864 miljoen euro.

Onze solvabiliteit bleef sterk, met een fully loaded common equity ratio van 15,4%. Onze Raad van Bestuur heeft besloten om voor het boekjaar 2022 aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een totaal brutodividend van 4,0 euro per aandeel voor te stellen (een interim-dividend van 1,0 euro per aandeel werd al in november 2022 uitbetaald en de resterende 3,0 euro per aandeel zal worden betaald in mei 2023). In overeenstemming met ons aangekondigde kapitaalaanwendingsplan voor het boekjaar 2022 willen we het surpluskapitaal boven de fully loaded common equity ratio van 15% (ongeveer 0,4 miljard euro) uitkeren in de vorm van een aandeleninkoop (onder voorbehoud van goedkeuring door de ECB) en/of een buitengewoon interim-dividend. De finale beslissing van de Raad van Bestuur zal in de eerste helft van 2023 worden genomen. Met inbegrip van het voorgestelde totale dividend, de AT1-coupon en het surpluskapitaal boven de fully loaded common equity ratio van 15% zou de uitkeringsratio dan ongeveer 75% bedragen.

De afronding van de verkoop van vrijwel alle performing kredieten en verplichtingen van KBC Bank Ireland aan Bank of Ireland Group zal leiden tot het vrijkomen van ongeveer 1 miljard euro aan kapitaal. We zijn van plan die 1 miljard euro uit te keren in de vorm van een aandeleninkoop (onder voorbehoud van goedkeuring door de ECB) en/of een buitengewoon interim-dividend. De finale beslissing van de Raad van Bestuur zal in de eerste helft van 2023 worden genomen.

Ten slotte hebben we ook onze verwachtingen voor de volgende drie jaar bijgewerkt. Tussen 2022 en 2025 streven we naar een samengestelde jaarlijkse groeivoet van ongeveer 6,0% voor de totale opbrengsten en ongeveer 1,8% voor de exploitatiekosten (exclusief bankenheffing). Daarnaast willen we ook een gecombineerde ratio van maximaal 92% behalen.

Tot slot wil ik onze klanten, onze werknemers, onze aandeelhouders en al onze andere stakeholders bedanken voor hun blijvende vertrouwen en steun."
667 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 ... 30 31 32 33 34 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:34
Koers 69,520
Verschil -0,480 (-0,69%)
Hoog 69,560
Laag 68,080
Volume 250.101
Volume gemiddeld 579.787
Volume gisteren 657.606

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront