Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
A Mao
5
Ongehoord Nederland draagt een doornenkrans en dreigt nu echt ieder moment gekruisigd te worden. Omdat Raisa weleens ‘neger’ zei, Thierry en Wybren rare wereldbeelden hebben en Filip Dewinter een keer uit mocht praten. NPO en (links) Den Haag willen hun bastion bewaken tegen afwijkende geluiden en hebben besloten dat Ongehoord Nieuws ‘te veel desinformatie’ bevat terwijl presentatoren hun gasten te weinig weerwoord geven.

Een hilarische boemerangvormige beschuldiging is dat. Hoe vaak hoor je klimaatactivisten niet onweersproken aan ‘correcte’ talkshowtafels vertellen dat mens en planeet op uitsterven staan zonder dat ze daar bewijs voor hoeven aanleveren? Hoeveel fragmenten zijn er niet te vinden van ‘experts’ die na iedere islamitische aanslag bezweren dat het religieuze bloedvergieten niets met de islam te maken heeft?

Waarom moeten we ongezien geloven wat de keurige NOS zijn kijkers over ‘het klimaat’ vertelt? Waarom is bij ieder actualiteitenprogramma de Europese Unie een voldongen feit en geen technocratische organisatie die vanwege zijn ondemocratische karakter veel meer serieuze journalistieke kritiek verdient? Hoezo heeft niemand bij Nieuwsuur ooit erkend dat de jarenlange van nepnieuwsmachine CNN gekopieerde reportages over de vermeende ‘Russian collusion’ van Trump allemaal propagandistische leugens zijn gebleken?

Lees verder

revu.nl/artikel/491428/on-zin
Ronald Engels
5
quote:

rene l schreef op 3 februari 2023 12:04:

[...]

Tja Ronald, zo zijn er best wel veel mensen die gewoonweg niet de interesse hebben in al die moderne technologie.
En ik kan mij er best wel wat bij voorstellen.
Het is aan de éne kant wel makkelijk, maar het moet ook niet je leven gaan beheersen.
Zelf heb ik bijvoorbeeld geen Facebook of Twitter, ik zie het nut er niet van in, wel heb ik Whatsapp, gratis bellen.

Ik denk dan aan de laatste jaren van de vorige eeuw dat ik het hele land doorreed voor de zaak.
Geen telefoon, geen navigatiesysteem, geen laptop, en het zakendoen verliep zonder problemen.

Vorig jaar had ik nog een oud collega op bezoek, hij zei ook tegen mij, wees er maar blij mee dat je niet meer bij ons werkt.
Ik ben namelijk per dag alleen al een uur kwijt om alle mails door te lezen, het meeste is onzin en er zitten er hooguit een paar tussen die relevant zijn en waarbij ik zelf actie moet ondernemen.
En dat gebel de hele dag, dat kost me ook weer een uur aan tijd.
Zo gaat het tegenwoordig, heel veel kostbare tijd gaat verloren aan onzin zaken, geen wonder dat de mensen het steeds drukker krijgen en zich opgejaagd voelen.

En betreft het beleggen, ik mag mij in principe alleen met aandelen bezig houden die op de Nederlandse beurs genoteerd staan en waarop je ook opties kunt schrijven.
En waarom, gewoon omdat ik die afspraak met mijzelf gemaakt heb, je eigen grenzen kennen, en het overzichtelijk houden.
Af een toe een uitstapje naar een Belgische brouwer of een groot Duits bedrijf, dat moet kunnen.

Geschreven opties zijn namelijk helemaal niet gevaarlijk, als je het principe tenminste snapt, alleen calls schrijven als je de onderliggende aandelen in bezit hebt, en alleen puts schrijven als je voldoende cash achter de hand hebt om de aandelen af te nemen.

Ik noem het gedempt beleggen, de risico's perk je in, maar velen snappen dit niet.
Het is ongeveer net zoiets zoals ze bij Antaurus doen.
Hun gaan echter ook short op aandelen, dat zal ik zelf echter nooit doen, dat past niet bij mij.

En dan die berichtgeving op de tv, deze week ook weer zo'n gevalletje op RTL Znepnews.

Pas toch op als je een nieuwe auto gaat kopen, koop er absoluut geen één meer die op benzine rijd, maar koop een electrische.

Ik denk dan, maar waar betalen de mensen dit dan van.

En toen gingen ze door, ja, straks kun je waarschijnlijk helemaal geen benzine meer kopen, of je kunt je auto niet meer verzekeren, je zit dan met een auto opgescheept waar je nooit meer van af komt, het is dan weggegooid geld.
Ik denk dan, wat zijn jullie toch een stelletje fantasten, tegen die tijd zullen de benzine auto's namelijk gretig aftrek vinden en opgekocht worden door mensen uit het Oostblok of Afrika.

En ze gingen verder.
En als je cv ketel straks stuk gaat, koop geen nieuwe cv ketel meer maar koop direct een warmtepomp.

Ik denk dan, maar waar betalen de mensen dit dan van.

En toen gingen ze door, als je nu nog een nieuwe cv ketel koopt dan is het weggegooid geld, ketels gingen plotseling 30 jaar mee en als je na 10 jaar toch verplicht een warmtepomp moet kopen dan is het weggegooid geld.
Ik denk dan opnieuw, wat zijn jullie toch een stelletje fantasten, een nieuwe cv ketel kost circa 1000 Euro, en kijk eens wat je kwijt bent aan een complete warmtepomp inclusief installatie.
En stel je nu eens voor dat je na een jaar of 10 de ketel toch verplicht moet vervangen, dan heb je dus een afschrijving van 100 Euro per jaar.

Maar als ik het zo eens bekijk, volledig van het gas afgaan zal een tijdelijke hype zijn, we zullen namelijk nooit zonder gas kunnen om de economie te blijven laten draaien.
En er is nota bene wereldwijd gas in overvloed.
En het is bovendien een relatief zeer schone brandstof.

Sommige mensen zijn knettergek geworden, het lijkt wel of ze een flinke klap van een wiek van een windmolen gehad hebben.
============================

rene I

Inderdaad ook RTLZ is nepnieuws, pure politieke Hilversumse TV-Media manipulatie en indoctrinatie, waar ze grof geld aan verdienen, met zekerheid in opdracht van onze onbetrouwbare Overheden Marketing en Propaganda programma`s en wellicht aangestuurd door Overheden Trollen/ Groene Trollen/ D`66 Trollen en Groen Links Trollen.
In een Dictatuur is met zekerheid de Overheid met zijn Geweldsmonopolie de BAAS, dus ook in de EU en NL!

En inderdaad met 100 % zekerheid zijn wij allen op Planeet Aarde in 50 tot 100 jaar nog steeds voor 80 à 85 % volledig afhankelijk van fossiele brandstoffen voor onze energie, transport en Industrieen / enzv.

Als we 15 % verzorging van elektriciteit en energie voor elkaar krijgen in het jaar 2100 via windmolens en zonnepanelen, dan kunnen we juichen van vreugde en gekkigheid, maar zal niet gebeuren, de Groene Elites - Fanatici zijn onze Planeet Aarde naar de knoppen aan het helpen, dus iets of iemand of de natuur zal er zeker voor zorgen, dat de bevolking Planeet Aarde voor het jaar 2100 met 50 % gehalveerd wordt.

Er is geen hoop op een goede afloop in onze huidige knettergek geworden maatschappij, geregeerd door knettergekke politieke geestelijke zieke Elites, zoals D`66, Groen Links, Dhr. Rutte-VVD en andere Machtswellustelingen in b.v. Den Haag / Brussel / United Nations / enzv.

Het zal mijn tijd wel duren, wij de familie Engels in Hulst doen niet mee met al die gekkigheid!
Zeker weten, wij laten ons niet dwingen en er is altijd voor ons een stil anoniem overlevings-stekje op onze prachtige groene Planeet Aarde, wij zijn voorbereid op de ellende die komen gaat in de EU/NL en zullen op tijd in alle stilte onze biezen pakken.

M.v.g. Ronald
het zwaard
2
Ronald Engels :Het zal mijn tijd wel duren, wij de familie Engels in Hulst doen niet mee met al die gekkigheid!
Zeker weten, wij laten ons niet dwingen en er is altijd voor ons een stil anoniem overlevings-stekje op onze prachtige groene Planeet Aarde, wij zijn voorbereid op de ellende die komen gaat in de EU/NL en zullen op tijd in alle stilte onze biezen pakken.

Wordt je hier nu zelf vrolijk van . Wat een verzuurd mens ben jij zeg !
matad
2
quote:

asti schreef op 3 februari 2023 18:22:

[...]

Ik zal volgens u een negatieveling zijn geweest t.o.v. mijn medemens op de Rusland-draad, omdat ik het niet kon waarderen dat een forumlid daar obscene taal over iemand zijn (overleden) moeder had geuit. De moderator had n.a.v. de gewraakte uitspraak ingegrepen en het forumlid dat de uitspraak had gedaan heeft er later zelfs zijn excuses voor aangeboden. Wellicht zijn zij ook negatievelingen t.o.v. de medemens. Ze hadden er - net als u - gewoon om moeten gniffelen.

Nee, hoor. Wat mij betreft heeft u een slecht gevoel voor humor. En wanneer ik schrijf 'slecht', bedoel ik ook slecht als in: sadistisch. Maar goed. De één vindt Mr. Bean grappig en de ander vindt het grappig wanneer obscene taal wordt gebruikt in relatie tot iemand zijn overleden moeder.

Wat betreft uw toelichting.

Volgens u schuilt John achter zijn overleden vrouw. Zijn zoon. Zijn kleinkinderen.

Zou het redelijk zijn om te stellen dat u nu 'schuilt' achter úw vrouw? Dat u 'schuilt' achter uw zoons? Dat u 'schuilt' achter 'een meerderheid'?

Zou het redelijk zijn om te stellen dat u 'schuilt' achter uw schoonzoon?

En getuigde het van lef, dat deze schoonzoon u begreep met betrekking tot de 'dure spandoek'? Wat heeft hij eigenlijk precies begrepen? Dat u de dure spandoek (die niet is opgehangen) wilde ophangen? Heb je daar lef voor nodig? Of heb je lef nodig om een dure spandoek weg te geven?

Over uw vakantie naar Mordor. Hoezo had u dan bijna nergens kunnen komen? Wilt u nu beweren dat bijna alle landen een ander land zijn binnengevallen en gebied bezetten? Er zijn 195 landen op aarde, en u koos ervoor om vakantie te gaan vieren in Rusland. U bent pro-Oekraïne?

Omdat u dat dure spandoek liet maken (dat u niet heeft opgehangen) en geld hebt gedoneerd? Maakt dat uw vakantiebezoek aan het Rusland dat Oekraïne was binnengevallen goed? Misschien heeft John ook wel geld gedoneerd aan Oekraïne, en is hij van mening dat het niet gepast is om hier uitspraken over te doen.

En waarom uw zoons nooit iets aanraden wat gevechten betreft, maar andere mensen hun zoons wel? Waarom onze politici laf noemen?

...

Is dit nu het soort interactie dat u wenst op dit forum?
Beste.
Helaas ligt ons nivo zo ver uit elkaar dat elke reactie mijnerzijds leidt tot nog meer zinloze reacties van u.
Ik zou het hier dus graag bij laten.
Groet.
matad
0
quote:

het zwaard schreef op 3 februari 2023 19:40:

BARCELONA – Op het moment dat je op zoek bent naar een restaurant is er niets beters dan een tip te krijgen van de beste adviseur. Daarbij willen we natuurlijk graag dat het eten lekker is, de sfeer goed is en dat het vooral ook betaalbaar is. En dat kan in Barcelona al vanaf 40 euro in een Michelin-restaurant, wie wil dat nu niet!

Op momenten dat je iets bijzonders wilt en niet in een typische Spaanse bar terecht wilt komen, heb je soms een beetje hulp nodig. Die hulp krijgen we gelukkig van de Michelin gids . Deze heeft nu een speciale lijst waarop de beste kwaliteit-prijs verhoudingen te vinden zijn. En hier hebben we een lijstje van de vijf beste restaurants in Barcelona waar je voor minder dan 40 euro terecht kunt.

Vivanda
Saó
La mundana
Berbena
Avenir

Voor hen die iets anders willen dan Patat met Mayo
Tip.
Vijfde beste van de wereld volgens TripAdvisor
Xato in La Nucia. Geweldig. Kan het van harte aanbevelen. Wel ietsjes meer dan 40 euro. Reken op 48 euro zonder wijn.
Groet.
Ronald Engels
6
quote:

het zwaard schreef op 3 februari 2023 23:55:

Ronald Engels :Het zal mijn tijd wel duren, wij de familie Engels in Hulst doen niet mee met al die gekkigheid!
Zeker weten, wij laten ons niet dwingen en er is altijd voor ons een stil anoniem overlevings-stekje op onze prachtige groene Planeet Aarde, wij zijn voorbereid op de ellende die komen gaat in de EU/NL en zullen op tijd in alle stilte onze biezen pakken.

Wordt je hier nu zelf vrolijk van . Wat een verzuurd mens ben jij zeg !
========================

het zwaard,

In alle oprechtheid ik was zeer gelukkig in Zwitserland ver weg van alles wat Nederland was en als er al eens een verdwaalde Nederlander/enzv. bij ons op visite kwam, liep dit inderdaad altijd uit op een discussie over het toen reeds foute Nederland in mijn visie.

Met zekerheid was het zeer dom van mij om na mijn pensionering terug te komen naar Nederland, op sterk aandringen van mijn vrouw, die terug wilde naar haar Familie in Zeeuws-Vlaanderen na 42 jaar wereldwijd werken en leven, zo is het leven.

Inderdaad als ik naar de Nederlandse TV en Media, enzv. luister en kijk, dan wordt ik inderdaad diep ongelukkig over de onzin, de manipulatie en indoctrinatie van al die vele dwazen, die Nederland sinds ongeveer 15 jaar bevolken, dus geen TV/Media/Kranten, geen Social Media, het mijden van deze huidige maatschappij inclusief de meeste familie, geen smartphones en andere onzin is voor mij persoonlijk noodzakelijk om geestelijk gezond overeind te blijven in deze voor mij zeer rotte foute Nederlandse Maatschappij, verergerd door onze beroepsleugenaars in politiek Den Haag.

Verder hou ik me geestelijk gezond en sterk overeind met veel sport en frisse Zeeuwse lucht en met veel goede boeken lezen, me daarmee afsluiten van de wereld om me heen en me interesseren in wetenschap, kosmos en alles wat techniek betreft.

Mijn vrouw begrijpt mij volkomen en zij bezoekt alleen onze families, die ik mijd en niet begrijp met uitzondering van enkele gelijkgestemden en wellicht verbaast het je, wij mijn vrouw en ik en onze kinderen / kleinkinderen zijn zeer gelukkig als familie samen en zij accepteren mijn complexe denkwereld en geven me erg vaak gelijk en gaan dan verder met hun wijze van overleven in onze huidige Nederlandse foute maatschappij!

Mijn hele leven heb ik maximaal geprobeerd goed voor mijn familie te zorgen en dat doe ik nu nog steeds meer dan ooit, het beste wat me overkomen is hier in Nederland zijn mijn kleinkinderen, die mijn geest dan in andere werelden verplaats, b.v. de wereld van de walvissen en de fantastische ongelooflijke dierenwereld, die mijn kleinkinderen bezielen.

Dus ben ik verzuurd, nee totaal niet ik laat onze huidige Nederlandse Maatschappij in zijn eigen sop gaarkoken.

M.v.g. Ronald
asti
8
quote:

matad schreef op 4 februari 2023 00:17:

[...]

Beste.
Helaas ligt ons nivo zo ver uit elkaar dat elke reactie mijnerzijds leidt tot nog meer zinloze reacties van u.
Ik zou het hier dus graag bij laten.
Groet.
Deze reactie uwerzijds zegt voldoende, want u heeft de laatste en meest prangende vraag ermee beantwoord.
Beperktedijkbewaking
0
Van Rossem, de hufter:
images.poms.omroep.nl/image/s1280/c12...

Ooit maakte ik mee hoe hij zijn eigen 65+ afstudeerstudent, een man die na een leven van hard werken nog een droom had en na zijn pensionering nog graag wilde afstuderen in de Amerikaanse (ruimtevaart-)geschiedenis, volledig afzeek. Hoewel de beste man een ruime voldoende haalde.

"Ze lezen te weinig?" Mijn dochter leverde een zeer dikke pil in bij haar geschiedkundig afstuderen in Utrecht, met een lange literatuurlijst. Cum laude, dankzij haar eigen prof.
Maar Maarten zeek op die diploma-uitreikmiddag allen af. Hij werd geacht aan het eind van de hooggeleerde rij de mooie door een secretaresse bestelde rozen uit te reiken. Natuurlijk verdomde hij dat, hij duldt niemand aandacht, behalve zichzelf. Zelfs naar wijlen zijn zus Sis, op kunsthistorisch gebied deskundiger dan hij, kon hij nauwelijks luisteren.

De jongere afstudeerprof van mijn dochter zweeg. De laffe hond.
Of is het mijn leeftijd, waardoor ik dingen beter zie en scherper ben?

Ik ken de eerbiedwaardige aula in Utrecht minstens zo goed als v. Rossem. Ik heb er veel meegemaakt, o.a. dat een leerling van Werner Heisenberg mij liefdevol toesprak.
Maar van Rossem is een hufterige en respectloze aanfluiting voor alle serieuze wetenschap die de Universiteit van Utrecht heeft voortgebracht.

Ik durf te wedden dat hij nooit van de militair Montbas gehoord heeft. Een Fransman (jawel!) die ooit onze prins diende ons volk in het rampjaar 1672. Google maar effe, Maarten. Ik noemde nog een belangrijk software-pakket voor RWS naar hem.

Ik durf ook te wedden dat ik meer van geschiedenis weet dan jij van exacte vakken, welk exact vak dan ook.
Jij lijdt aan hetzelfde euvel als de meeste journalisten. Zodra het om iets exacts gaat, beginnen ze te giechelen. "Dát hoef je toch niet echt te weten?"

Intussen halen ze kW en kWh door elkaar, en schrijven over zoveel % zonder te verduidelijken waarvan.
De stomme anbetabeten. Jij bent niet veel beter, Maarten.

Wel lof voor je historische verhalen bij RTV Utrecht.
luchtschip
3
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 4 februari 2023 08:17:

Van Rossem, de hufter:
images.poms.omroep.nl/image/s1280/c12...

Ooit maakte ik mee hoe hij zijn eigen 65+ afstudeerstudent, een man die na een leven van hard werken nog een droom had en na zijn pensionering nog graag wilde afstuderen in de Amerikaanse (ruimtevaart-)geschiedenis, volledig afzeek. Hoewel de beste man een ruime voldoende haalde.

"Ze lezen te weinig?" Mijn dochter leverde een zeer dikke pil in bij haar geschiedkundig afstuderen in Utrecht, met een lange literatuurlijst. Cum laude, dankzij haar eigen prof.
Maar Maarten zeek op die diploma-uitreikmiddag allen af. Hij werd geacht aan het eind van de hooggeleerde rij de mooie door een secretaresse bestelde rozen uit te reiken. Natuurlijk verdomde hij dat, hij duldt niemand aandacht, behalve zichzelf. Zelfs naar wijlen zijn zus Sis, op kunsthistorisch gebied deskundiger dan hij, kon hij nauwelijks luisteren.

De jongere afstudeerprof van mijn dochter zweeg. De laffe hond.
Of is het mijn leeftijd, waardoor ik dingen beter zie en scherper ben?

Ik ken de eerbiedwaardige aula in Utrecht minstens zo goed als v. Rossem. Ik heb er veel meegemaakt, o.a. dat een leerling van Werner Heisenberg mij liefdevol toesprak.
Maar van Rossem is een hufterige en respectloze aanfluiting voor alle serieuze wetenschap die de Universiteit van Utrecht heeft voortgebracht.

Ik durf te wedden dat hij nooit van de militair Montbas gehoord heeft. Een Fransman (jawel!) die ooit onze prins diende ons volk in het rampjaar 1672. Google maar effe, Maarten. Ik noemde nog een belangrijk software-pakket voor RWS naar hem.

Ik durf ook te wedden dat ik meer van geschiedenis weet dan jij van exacte vakken, welk exact vak dan ook.
Jij lijdt aan hetzelfde euvel als de meeste journalisten. Zodra het om iets exacts gaat, beginnen ze te giechelen. "Dát hoef je toch niet echt te weten?"

Intussen halen ze kW en kWh door elkaar, en schrijven over zoveel % zonder te verduidelijken waarvan.
De stomme anbetabeten. Jij bent niet veel beter, Maarten.

Wel lof voor je historische verhalen bij RTV Utrecht.
"Ik durf te wedden dat hij nooit van de militair Montbas gehoord heeft. Een Fransman (jawel!) die ooit onze prins diende ons volk in het rampjaar 1672. Google maar effe, Maarten. Ik noemde nog een belangrijk software-pakket voor RWS naar hem. "

Iedereen met lagere schoolopleiding heeft van Montbas gehoord

Hij leefde van 1613 tot 1696 en diende onze prins, ons volk, in het rampjaar 1672

Verraad van Montbas

Jean-Barton de Brct, burggraaf van Montbas (1613—96) was in Ned. dienst en gehuwd met een dochter van Hugo de Groot. Verliet 1672 als bevelhebber van een cavalerie korps zijn post bij Lobith toen de Fransen binnenvielen.

Ontsnapte aan terechtstelling door naar de Fransen over te lopen

.Litt. J.B.de Montbas, Mémoires sur les affaires de Hollande (1673).

www.ensie.nl/geschiedenis-lexicon/ver...

Maar heb jij echt een belangrijk software pakket voor RWS vernoemd naar een van de bekendste verraders in het leger van de Prins ?
Daar zullen ze bij RWS wel niet blij mee zijn geweest
het zwaard
1
Ronald Engels : Mijn vrouw begrijpt mij volkomen en zij bezoekt alleen onze families, die ik mijd en niet begrijp met uitzondering van enkele gelijkgestemden en wellicht verbaast het je, wij mijn vrouw en ik en onze kinderen / kleinkinderen zijn zeer gelukkig als familie samen en zij accepteren mijn complexe denkwereld en geven me erg vaak gelijk en gaan dan verder met hun wijze van overleven in onze huidige Nederlandse foute maatschappij!

Ik citeer :"zij accepteren mijn complexe denkwereld en geven mij erg vaak gelijk en gaan dan verder met hun wijze van overleven." Je geeft dus zelf toe dat je in een complexe denkwereld bent verzeild .Misschien komt dit wel door jou complexe geest en minder door de (huidige Nederlandse foute maatschappij .) Jou kinderen weten dit blijkbaar ook ,maar leven dus gewoon voort ,volgens jou om te overleven, volgens mij omdat ze zich wel beseffen dat het anders niet lukt. De tijden veranderen beste Ronald en hij of zij die zich niet kunnen aanpassen aan deze snel veranderende wereld zouden best in eerste instantie eens in eigen boezem moeten kijken waarom dit plaatsgrijpt en niet hopeloos terug proberen te grijpen naar tijden die vervlogen zijn en bijgevolg nooit meer zullen terug keren .Mensen die hierin niet lukken verzeilen vroeg of laat in een verzuurde maatschappij. Aan u de keuze !

m.v.g;
Het Zwaard
JP Samosa
2
Uit n Volkskrant artikel over het Noorse staatsfonds:

Níét zoals Nederland

Het was de dag voor Kerst in 1969 toen de Noren olie ontdekten in hun deel van de Noordzee. De opbrengsten van dit kerstcadeau werden aanvankelijk gebruikt om de oliewinning uit te breiden en de techniek erachter te verbeteren. Wat overbleef, vloeide naar de staatskas. Omdat dit leidde tot een investeringsbubbel en inflatie, werd in 1991 besloten een fonds op te richten dat het geld buiten Noorwegen zou beleggen.

Nederland was daarbij een belangrijke inspiratiebron. Dat wil zeggen: voor hoe je het níét moet doen.

Noren herinneren Nederlanders graag met enig vilein aan ‘The Dutch Disease’, een term die het blad The Economist muntte toen Nederland te kwistig met zijn gasinkomsten omsprong. Na de vondst van de gasbel bij Slochteren in 1959 dijde de collectieve sector uit, stegen de lonen van werknemers explosief en won de Nederlandse gulden aan kracht, waardoor Nederlandse producten duurder werden voor het buitenland. Exporterende bedrijven kregen het zwaar, er vielen ontslagen en mensen kwamen op straat te staan, waardoor de overheid fors meer moest betalen aan uitkeringen. Pas in de loop van de jaren tachtig, toen de lonen werden bevroren, klom de economie uit de recessie.

Een belegger aan het werk in een trading room van Norges Bank Investment Management.
Willumsen is mild voor ons. Volgens hem was de behoefte aan stabiliteit de belangrijkste reden voor het fonds. ‘Het is niet handig als olie-inkomsten direct naar de schatkist vloeien, omdat de prijs van olie veranderlijk is en de opbrengst dus ook. Dat betekent dat overheidsuitgaven heel flexibel moeten zijn en dat is natuurlijk niet zo. Door het geld in een fonds te stoppen, kun je het evenwichtig de staatskas in laten stromen.’

Wat de oprichters niet hadden voorzien, is hoe rendabel het fonds zou worden.
De geldberg is twintig keer in waarde verdubbeld en is nu 3,5 keer zo groot als het Noorse bruto binnenlands product – de grootte van de economie – en meer waard dan de olie die nog onder de zeebodem ligt. De Noorse oud-premier en huidige Navo-baas Jens Stoltenberg zie je niet vaak vrolijk, maar in een interview uit 2017 kan hij een glimlach niet onderdrukken als hij gevraagd wordt naar de resultaten. ‘Veel experts vertelden ons dat het naïef zou zijn om te denken dat een democratie zo’n grote geldstroom zou kunnen beheren.’

Heilige Regel
Eén besluit was daarbij essentieel. Om te voorkomen dat politici om de haverklap hun hand in de snoeppot zouden steken, werd in 2001 met steun van alle Noorse politieke partijen een Heilige Regel vastgesteld: de regering mag jaarlijks maximaal 3 procent van de waarde van het fonds uitgeven. Omdat het jaarlijkse verwachte rendement van het fonds na correctie voor inflatie ook rond de 3 procent ligt, snoept de regering alleen de extra inkomsten van de geldberg af. Zo kan het fonds in theorie voor eeuwig bestaan. ‘Het is dus niet zo dat alleen de huidige generatie een feestje bouwt’, aldus Willumsen.
…………………………………………………………………
Vooral de Heilige Regel was dus een gouden regel!

Politici en geld is een slechte match. Dat hadden de Noren goed in de gaten!
En dan zitten wij als bonus met een Kaag of op financiën…..
josti5
1
quote:

asti schreef op 3 februari 2023 19:18:

[...]

Excuus. Overleden moeder, niet vrouw.
Dank voor de correctie.

Mijn vrouw is er gelukkig nog, weliswaar na drie loodzware darmoperaties en vreselijke chemo, de afgelopen twee jaar - morgen is zij jarig :-)
josti5
3
quote:

A3aan schreef op 3 februari 2023 21:00:

[...]

U zal het niet geloven, maar heb met kleindochter(s) diverse stedenreizen gemaakt. Ooit gestart met Parijs met de oudste, Londen, Berlijn, Praag, Romantische Strasse, Passau, Belgische steden Antwerpen Brussel, Gent, Brugge. in deze gevallen gewoon met compleet verzorgde busrezen. Hotel, ontbijt, diners alles geregeld. Er werd wel eens raar gekeken dat een opa met één of twee meiden op stap was. Kreeg je een opmerking dat ze meer dachten aan een oma met kleindochter of een opa met kleinzoon. Tja, zei ik dan. En als je nu geen kleinzoon hebt. Ja, dan begrepen ze het wel. Mocht de forumbezoekers ook kleinkinderen hebben dan kan ik het aan bevelen. Het is iets wat je nooit vergeet. Oh ja, opa betaalde wel, dat dan weer wel.
Da's herkenbaar...
Vanwege gebrek aan vrije dagen, werk en drukte heb ik dit te weinig met de kinderen gedaan, en met de kleinkinderen kan het gelukkig wel.
Afgelopen zomer hebben 2 meiden (9 en 13) een week in een eigen appartement in Winterberg mogen zitten.
Als het tussen de twee fout zou gaan, zou er één moeten gaan slapen bij: opa!
Het is prima gegaan...
Beperktedijkbewaking
6
quote:

luchtschip schreef op 4 februari 2023 09:40:

[...]
"Ik durf te wedden dat hij nooit van de militair Montbas gehoord heeft. Een Fransman (jawel!) die ooit onze prins diende ons volk in het rampjaar 1672. Google maar effe, Maarten. Ik noemde nog een belangrijk software-pakket voor RWS naar hem. "

Iedereen met lagere schoolopleiding heeft van Montbas gehoord
Hij leefde van 1613 tot 1696 en diende onze prins, ons volk, in het rampjaar 1672

Verraad van Montbas

Jean-Barton de Brct, burggraaf van Montbas (1613—96) was in Ned. dienst en gehuwd met een dochter van Hugo de Groot. Verliet 1672 als bevelhebber van een cavalerie korps zijn post bij Lobith toen de Fransen binnenvielen.

Ontsnapte aan terechtstelling door naar de Fransen over te lopen

.Litt. J.B.de Montbas, Mémoires sur les affaires de Hollande (1673).

www.ensie.nl/geschiedenis-lexicon/ver...

Maar heb jij echt een belangrijk software pakket voor RWS vernoemd naar een van de bekendste verraders in het leger van de Prins ?
Daar zullen ze bij RWS wel niet blij mee zijn geweest
Welk anoniem fantoom richt hier het woord tot me?
Beur
1
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 4 februari 2023 08:17:

Van Rossem, de hufter:
images.poms.omroep.nl/image/s1280/c12...

Ooit maakte ik mee hoe hij zijn eigen 65+ afstudeerstudent, een man die na een leven van hard werken nog een droom had en na zijn pensionering nog graag wilde afstuderen in de Amerikaanse (ruimtevaart-)geschiedenis, volledig afzeek. Hoewel de beste man een ruime voldoende haalde.

"Ze lezen te weinig?" Mijn dochter leverde een zeer dikke pil in bij haar geschiedkundig afstuderen in Utrecht, met een lange literatuurlijst. Cum laude, dankzij haar eigen prof.
Maar Maarten zeek op die diploma-uitreikmiddag allen af. Hij werd geacht aan het eind van de hooggeleerde rij de mooie door een secretaresse bestelde rozen uit te reiken. Natuurlijk verdomde hij dat, hij duldt niemand aandacht, behalve zichzelf. Zelfs naar wijlen zijn zus Sis, op kunsthistorisch gebied deskundiger dan hij, kon hij nauwelijks luisteren.

De jongere afstudeerprof van mijn dochter zweeg. De laffe hond.
Of is het mijn leeftijd, waardoor ik dingen beter zie en scherper ben?

Ik ken de eerbiedwaardige aula in Utrecht minstens zo goed als v. Rossem. Ik heb er veel meegemaakt, o.a. dat een leerling van Werner Heisenberg mij liefdevol toesprak.
Maar van Rossem is een hufterige en respectloze aanfluiting voor alle serieuze wetenschap die de Universiteit van Utrecht heeft voortgebracht.

Ik durf te wedden dat hij nooit van de militair Montbas gehoord heeft. Een Fransman (jawel!) die ooit onze prins diende ons volk in het rampjaar 1672. Google maar effe, Maarten. Ik noemde nog een belangrijk software-pakket voor RWS naar hem.

Ik durf ook te wedden dat ik meer van geschiedenis weet dan jij van exacte vakken, welk exact vak dan ook.
Jij lijdt aan hetzelfde euvel als de meeste journalisten. Zodra het om iets exacts gaat, beginnen ze te giechelen. "Dát hoef je toch niet echt te weten?"

Intussen halen ze kW en kWh door elkaar, en schrijven over zoveel % zonder te verduidelijken waarvan.
De stomme anbetabeten. Jij bent niet veel beter, Maarten.

Wel lof voor je historische verhalen bij RTV Utrecht.
Beste strijdlustige, zich wat miskend voelende knorrepot c.q. ijdeltuit BDB: ik lees jouw bommen en granaten-posts altijd met veel plezier. Grappig dat je deze bijdrage wijdt aan Maarten van Rossem terwijl juist jij me vaak een beetje doet denken aan een meer sympathieke uitgave van Maarten van Rossem ;)
jowi
4
quote:

jowi schreef op 29 januari 2023 16:03:

www.telegraaf.nl/nieuws/814510539/uv-...

uv-a-socioloog-liet-met-woke-kritiek-bom-ontploffen-ik-word-zwartgemaakt

Ook deze uva socioloog zal wel zijn "genezen"( de mond gesnoerd). Zo gaat dat tegenwoordige met mensen met een andere zienswijze. Een kleine groep WOKE idealisten staan niet open voor een inhoudelijk debat/discussie maar houden er een eliminatie werkwijze op na. Het mooie is, ze krijgen hiervoor zelfs alle ruimte. Zou Kaag deze groep bedoelen?

Hoe heeft het ooit zover kunnen komen!
De laatste tijd hoor en lees ik dat omroep ON weer een sanctie te wachten staat.
Ze worden beschuldigd van het niet hanteren van een journalistieke code. (vragen niet goed door, verspreiden aantoonbaar onjuiste feiten etc etc).

Ik dacht laat ik eens een aflevering (terug) kijken. Ik heb die van afgelopen donderdag bekeken.
Van deze verwijten viel mij niets op. Mij viel wel op dat ze onderwerpen vanuit een andere hoek belichten.
Het kan natuurlijk zijn dat ze hebben geleerd van eerder gemaakte fouten.

Wat mij wel opviel is dat de door woke bekritiseerde UV a socioloog te gast was.
Ik dacht zie ik dat nu goed. Een linkse sociaal democraat bij een bekritiseerde (rechts) extremistische nieuwszender!!
Hij gaf aan dat hij het niet met alles van de zender eens was maar wilde toch graag te gast zijn om te waarschuwen voor het wokisme.

Ik dacht "nou dan moet het WOKISME wel erg zijn"!!

Ben benieuwd wanneer hij te gast is bij onze politieke correcte NPO zenders!
Of is ook dit geluid daar niet gewenst.
rene l
7
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 10:19:

[...]

Da's herkenbaar...
Vanwege gebrek aan vrije dagen, werk en drukte heb ik dit te weinig met de kinderen gedaan, en met de kleinkinderen kan het gelukkig wel.
Afgelopen zomer hebben 2 meiden (9 en 13) een week in een eigen appartement in Winterberg mogen zitten.
Als het tussen de twee fout zou gaan, zou er één moeten gaan slapen bij: opa!
Het is prima gegaan...

Tja John, zo ging dat vroeger, werken en werken en eigenlijk te weinig tijd voor je eigen kinderen.
Ik weet het nog te herinneren van onze buren van heel vroeger.
De buurvrouw (oma) was altijd heel erg blij als ze op hun kleinkinderen mocht passen.
De buurman (opa) was ook blij, maar zoals hij zei, ik ben nog blijer als ze weer weg zijn, ik ben helemaal uitgeput.

En de ziekte van je vrouw, het is jullie niet in de koude kleren gaan zitten, bewonderenswaardig hoe jullie er doorheen zijn gekomen en hoe je je vrouw gesteund hebt, zo hoort het ook.
Gefeliciteerd met haar verjaardag, en ja, de bos met rozen wordt elk jaar groter, om het maar niet over de prijzen te hebben.
Mooi dat je zoiets doet.

Ik heb ook het sterke vermoeden dat we als consument heel subtiel een flinke poot uitgetrokken worden, alles voor het hogere doel.
Schrikbarende prijsverhogingen van dagelijkse producten, niet normaal meer, werkelijk, de prijzen lopen de spuitgaten uit

Een paar keer een reactie geplaatst op het Rusland forum, ik weet nu hoe je je voelt, kritische geluiden mag je tegenwoordig niet meer geven, het is alleen links éénrichtingsverkeer.
Het lijkt daar wel een eommando centrum die wel weten hoe ze op afstand de oorlog moeten oplossen.
Als ik het zo bekijk, het einde is zoek, en het wordt alleen maar erger.

Nu wordt asti weer gemangeld, ik denk dan, asti, trek je er geen éne ruk van aan, ik ben hier op het forum tenslotte ook afgeschilderd als een primitivo die helemaal op de laagste sport van de maatschappelijke ladder staat.
Types zoals ik die slechts een Mavo/MTS diploma hebben zou namelijk het stemrecht ontnomen moeten worden omdat ze daarvoor simpelweg te dom zijn.
Ik zou dus geen recht van spreken meer hebben en niet mijn eigen mening meer mogen geven.

Wel mag ik trouw belasting betalen.

Ik zou mij dus als een volgzame aap slaafs neer moeten leggen bij de plannen van Rutte, lees hiervoor eigenlijk Kaag.
De elite in Nederland gaat dus straks bepalen wat ik nog wel en niet mag, krijg de rambam zou ik zeggen.

15 Maart nadert met rasse schreden, het kan mij niet snel genoeg gaan, vol overtuiging ga ik stemmen op de PVV.
En als ik zo de peilingen zie, ik ben zeker niet de enige, het worden er juist steeds meer.

Nu een offensief van Groen Links en de PvdA.
Een merkwaardige combinatie, Jessie die niet eens bij machte was om zijn VMBO diploma te behalen, en mevrouw Kuiken, eigenlijk een salon ridderes zonder staat van dienst.
En dan denken ze ook nog dat ze straks samen de grootste worden.

Domme kwakende kuikens, geef deze mensen maar eens de leiding over ons land, het zal een verwoestende uitwerking hebben en ons land zal economisch totaal ten gronde gaan.
DeZwarteRidder
2
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 11:50:

@Rene, de bent een scherp waarnemer - niets aan toe te voegen :-)
Rene stemt op blondie; wie had dat gedacht.....!!!!!???
het zwaard
1
Josti5 : Mijn vrouw is er gelukkig nog, weliswaar na drie loodzware darmoperaties en vreselijke chemo, de afgelopen twee jaar - morgen is zij jarig :-)

En je hebt de rozen al enkele dagen geleden gekocht ? Morgen zullen zij zeker al verslenst zijn ,tenzij het plastiek rozen waren natuurlijk :-) Ik wens je vrouw een snel herstel en hoop dat jij nog 100 rozen voor haar mag kopen.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 894 895 896 897 898 899 900 901 902 903 904 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,13%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront