Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

pakman
0
twitter.com/i/status/1621795537069527041

vwb troepenopbouw v/d Orcs, Ukraine heeft al hun plannen al doorzien, het zal een bloedbad voor de orcs worden nog nooit vertoond, daarna zal het heel snel zijn afgelopen met Puthler, als je geen Lucht overwicht hebt in deze Oorlog kun je deze oorlog never nooit winnen daar is het land te groot voor, ukraine hoeft maar de aanvoer wegen af te snijden voor de Orcs en zijn daar nu vol mee bezig, leukste is, GEEN enkele Orc Generaal durft dit aan Puthler te zeggen, bang...bang ja waarvoor eigenlijk..hahahahahah Goelah maybe hahahah (maar goed ook)
Freemoneyforever
0
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 12:20:

[...]
liveuamap.com/en/2023/4-february-mlrs...
Uit één van de commentaren, vertaald:
Wat is er mis met het beschieten van Donetsk?
De dagkoers
6
quote:

Krikke81 schreef op 4 februari 2023 12:24:

[...]

Je verwijst naar bombardementen in de Donbass streek toch?

"er vallen nog dagelijks burgerslachtoffers in de Donbass, met name door de bombardementen op de stad Donetsk."

Die streek is toch niet Russisch? Enkel bezet door Rusland, maar door de UN nog steeds aanzien als Oekraine?

en.wikipedia.org/wiki/International_r...

Zijn er al burgerdoelen op Russisch grondgebied bestookt?
Goeie vraag, ik snapte die opmerking ook niet.
Maar het betekent dat iemand, die redelijk Nederlands schrijft, zo geïndoctrineerd door Rusland kan zijn.
Je valt een land binnen en wanneer dat land zich verdedigt zijn zíj ineens de aanvaller. De Ralf Dekker en Thierry Baudet redenatie, fijn gezelschap.
DeZwarteRidder
0
Het beste van De Telegraaf

Poetin hint op nieuwe zware offers, maar hoeveel steun heeft hij nog onder Russen?
Door PETER MIJLEMANS

Updated 30 min geleden
35 min geleden
in BUITENLAND

Vladimir Poetin heeft zijn oude retoriek weer afgestoft. Bij de herdenking van de overwinning in Stalingrad verwees hij naar het „modern nazisme” dat het moederland bedreigt. Het is een poging om meer Russen achter zijn oorlog te krijgen. De kernboodschap was dat de strijd nog lang zal duren, opoffering noodzakelijk is en nog meer slachtoffers onvermijdelijk zijn. Poetin vertrouwt erop dat zijn volk zal volgen. Maar kan hij daar wel zo zeker van zijn?

De retoriek van de president loog er de voorbije week niet om. Tijdens de Internationale Dag ter herdenking van de Holocaustslachtoffers eind vorige maand haalde hij de Oekraïense neonazi’s weer eens van stal, woensdag deed hij dat opnieuw toen hij het had over Oekraïense aanvallen aan de grensgebieden en donderdag volgde de voorlopige ’climax’. „Rusland wordt opnieuw ernstig bedreigd met Duitse Leopardtanks”, zei de president bij de herdenking van de cruciale veldslag uit de Tweede Wereldoorlog.

„Er is een plan om tegen Rusland te vechten op Oekraïense bodem, waarbij ze gebruikmaken van Hitlers opvolgers, de ’Banderites’”, waarmee hij verwijst naar de Oekraïense nationalisten van destijds.

Of het veel extra Russen voor de oorlog zal winnen, is nog maar de vraag. De weinige westerse correspondenten die nog resten, merken allemaal hetzelfde op: bijna een jaar na de start van de ’speciale militaire operatie’ weet de meerderheid van de Russen nog altijd niet echt waarom het land aan het vechten is.

Nazivloek
Een jaar geleden hielp de nazivloek al niet, en nu vermoedelijk evenmin. De nazi’s zijn voor Poetin ook maar een bruggetje naar de ’Grote Patriottische Oorlog’. Die verwijzing dient meerdere doelen. Het moet het excuus onderschrijven dat Rusland vecht tegen „het hele Westen.” Dat de strijd noodzakelijk is om het „moederland te verdedigen tegen buitenlandse agressie.” En vooral dat de strijd net als decennia geleden niet binnen een jaartje voorbij zal zijn, maar dat ooit de overwinning komt.

Het Russische volk moet bereid zijn daarvoor offers te brengen, ook in de nieuwe strijd die komt. De Tweede Wereldoorlog geldt als voorbeeld: toen sneuvelden 25 miljoen Russische patriotten, onder wie 8 miljoen militairen. Het zijn cijfers die Russen van jongs af uit het hoofd moeten leren.

Van de oorlog in Oekraïne lagen niet zo erg veel Russen wakker, zolang ze er maar niet rechtstreeks bij betrokken raakten. Sinds september is daar verandering in gekomen, toen de gedeeltelijk mobilisatie van kracht ging, met de exodus van honderdduizenden – jonge – Russen als gevolg.

Die mobilisatie zou „afgerond” zijn, maar hoewel het nooit officieel is gezegd, is het een publiek geheim dat er geen nieuw decreet hoeft te komen om een nieuwe mobilisatiegolf te starten. Het oude bestaat immers nog.

Momenteel heet de meest populaire app in Rusland Mobilization 2023. Daarop komt al het „nieuws” over een mogelijk nieuwe rekrutering. En ook tips om eraan te ontsnappen. Donderdag werd bekendgemaakt dat er geen aanvragen voor internationale paspoorten meer zullen worden aanvaard. De bevoegde diensten zijn overspoeld. Het ministerie van Binnenlandse Zaken noteerde in dat eerste oorlogsjaar 5,4 miljoen aanvragen, een stijging van maar liefst 40 procent. Een nieuw exodus van jonge intelligentsia wil men vermijden.

’Bijna 200.000 Russen slachtoffers’
Maar de Russen weten waarom ze niet willen vechten: de offers zijn groot. Donderdag schatte het Pentagon dat in Oekraïne al bijna 200.000 Russen sneuvelden of gewond raakten. Bij een mogelijk nieuw grootschalig offensief in de Donbas kunnen die cijfers pijlsnel de hoogte inschieten. De Russische generaal Gerasimov wil 200.000 militairen inzetten om met tanks en infanterie door een verdedigingsgordel van negen jaar oud te breken. Ook dat zal slachtoffers eisen.

Voor het Kremlin is het uiterst belangrijk te weten of die tol aanvaardbaar blijft. Volgens een peiling van de inlichtingendienst FSB onder Russen, is dat het geval. De dienst gaat grofweg uit van vijf soorten Russen: kosmopolieten, nihilisten, loyalisten, globale patriotten en ’hoera-patriotten’, oftewel de meest verstokte aanhangers van de oorlog. Rusi, een Britse non-profit denktank, kon een recente interne peiling van de dienst inkijken.

De conclusie is dat de middenmoot van de Russen – loyalisten en globale patriotten – pessimistischer worden over de oorlog en de economische situatie. Maar ze steunen wel de ingrepen die naar voren worden geschoven om de strijd te beëindigen, ook als dat verdere militaire operaties en meer slachtoffers betekent. Wie nog pessimistischer is, wijst met een beschuldigende vinger naar het Westen, dat – zoals de propaganda dicteert – „de strijd begonnen is.” Het gros van de Russen aanvaardt een hoog dodental als onvermijdelijke consequentie, ook bij een nieuw offensief. Als ze er zelf maar niet nog meer bij betrokken worden.

WOIII
Sterker nog, zolang de belangrijkste groep voor Poetin, de hoera-patriotten, zich niet tegen hem keert, kan de strijd zonder persoonlijk risico zelfs nog verhevigd worden. Deze ultranationalistische haviken schieten voorlopig alleen met scherp op de legertop of individuele bevelhebbers, die ze het debacle in Oekraïne verwijten.

Ze staan nog achter de president en ze dragen ook nu zijn boodschap uit, zoals de populaire microblogger German Kulikovsky. „Onze belangrijkste taak is om onze industrie zo snel mogelijk in het teken van de oorlog te zetten. Decennia van oorlogen wacht ons over de hele wereld. De speciale militaire operatie is slechts het eerste hoofdstuk van WOIII.”
ArieAlias
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 4 februari 2023 12:50:

Het beste van De Telegraaf

Poetin hint op nieuwe zware offers, maar hoeveel steun heeft hij nog onder Russen?
Door PETER MIJLEMANS

Updated 30 min geleden
35 min geleden
in BUITENLAND

WOIII
Sterker nog, zolang de belangrijkste groep voor Poetin, de hoera-patriotten, zich niet tegen hem keert, kan de strijd zonder persoonlijk risico zelfs nog verhevigd worden. Deze ultranationalistische haviken schieten voorlopig alleen met scherp op de legertop of individuele bevelhebbers, die ze het debacle in Oekraïne verwijten.

Ze staan nog achter de president en ze dragen ook nu zijn boodschap uit, zoals de populaire microblogger German Kulikovsky. „Onze belangrijkste taak is om onze industrie zo snel mogelijk in het teken van de oorlog te zetten. Decennia van oorlogen wacht ons over de hele wereld. De speciale militaire operatie is slechts het eerste hoofdstuk van WOIII.”
Tokkievolk is het
[verwijderd]
3
quote:

Freemoneyforever schreef op 4 februari 2023 04:26:

[...]
Kortom: het staat u vrij daar aanvullingen/verbeteringen aan te brengen. In plaats van dat u daar de zaken recht zet, suggereert u dat iemand een fout maakt. In deze maak ik in ieder geval geen fout. Gaat u de boel daar maar recht zetten, wikipedia geeft het zo goed mogelijk weer. Als u de goede argumenten heeft, wat houdt u tegen. Hier over wikipedia klagen vind ik gewoon zwak.
Veel aanwijzingen hier komen van dubieuzere bron.

Die lange verhalen op de talks zijn een gevolg van het feit, dat de persoon niet onomstreden is.
Ik ga me voor jou niet bemoeien met Wikipedia.

Als je maar begrepen hebt dat "het stond op Wikipedia" even veel onzin kan zijn als "het stond op Facebook" of "het stond op IEX".

Je zou je dus beter en breder moeten verdiepen in Douglas Macgregor in plaats van die persoon regelrecht af serveren op basis van reputatie in door jou geselecteerde kringen.
Om weerbaar te zijn kan je maar beter je vijanden zelf leren kennen. Doe je huiswerk.
Ik zeg dit niet ter verdediging van die man, maar om het meeraaskallen met de meute een beetje te dempen.
josti5
0
quote:

luchtschip schreef op 4 februari 2023 12:23:

[...]

Tuurlijk klopt dat cijfer van 1 miljoen vluchtelingen wel

On Oct. 4 ( 2022 ), Forbes Russia reported that the number of people who have left the country since Putin ordered the draft could be as high as 700,000, citing a Kremlin source.

www.reuters.com/world/europe/where-ha...

Dat was een cijfer van 4 maanden geleden en inmiddels zijn er daar wel een paar honderd duizend bijgekomen
Het zal nu ruim boven de 1 miljoen liggen, wat mensen betreft die Rusland zijn ontvlucht
Ja, dat heb ik zelf óók al geschreven - zie boven.
Beter volgen svp: het gaat om het 2e deel van de zin.

N.B. Heb nog een bron van jou tegoed.
luchtschip
2
quote:

josti5 schreef op 4 februari 2023 11:55:

[...]

Bron:
Zo te zien ben je vergeten de bron te vermelden
Vergeten je zin af te maken ?
[verwijderd]
1
Vrolijke noot van Operator Starsky
www.youtube.com/watch?v=iGwweccAr20

Heeft goed humeur, misschien vanwege vliegtuigen voor Ukraine in de pijplijn?
benbelegger
1
quote:

Bowski schreef op 4 februari 2023 13:06:

[...]
.....
Als je maar begrepen hebt dat "het stond op Wikipedia" even veel onzin kan zijn als "het stond op Facebook" of "het stond op IEX".

Je zou je dus beter en breder moeten verdiepen in Douglas Macgregor in plaats van die persoon regelrecht af serveren op basis van reputatie in door jou geselecteerde kringen.
.
Dit stond op Business Insider, 14 dagen na het begin van de "speciale operatie":

Een voormalige militaire adviseur van Trump noemt de Oekraïense president Zelenski een ‘marionet’ en vindt dat de Russen Oekraïne ’te soft’ hebben aangepakt

www.businessinsider.nl/adviseur-trump...
.
ArieAlias
0
quote:

Bowski schreef op 4 februari 2023 14:02:

Vrolijke noot van Operator Starsky
www.youtube.com/watch?v=iGwweccAr20

Heeft goed humeur, misschien vanwege vliegtuigen voor Ukraine in de pijplijn?
Haha geweldig filmpje. F16's schijnt toch wel behoorlijk ingewikkeld te zijn want ze kunnen alleen effectief zijn indien ze worden ondersteunt door een klein leger van technische teams voor onderhoud, radar, tanken in de lucht etc etc en juist dat schijnt de reden te zijn dat USA nog niet erg happig is en zegt dat "eenvoudigere" gevechtsvliegtuigen waar ze zelf al ervaring mee hebben een betere optie zijn.

Dat Rutte het roept vind ik derhalve opvallend maar ja die roept wel eens meer wat. Voorlopig wordt de schuld voor het. Oh niet bevestigen van de Leopards 2 tanks in de schoenen van Duitsland geschoven omdat het daar zo lang duurt....
matad
2
quote:

De dagkoers schreef op 4 februari 2023 12:42:

[...]

Goeie vraag, ik snapte die opmerking ook niet.
Maar het betekent dat iemand, die redelijk Nederlands schrijft, zo geïndoctrineerd door Rusland kan zijn.
Je valt een land binnen en wanneer dat land zich verdedigt zijn zíj ineens de aanvaller. De Ralf Dekker en Thierry Baudet redenatie, fijn gezelschap.
Pas jij maar op.
Voor je het weet heb je een dagvaarding op je deurmat liggen van de zoon van Jostov, de jurist.
Ik zal maar niet vertellen hoeveel personen op dit draadje die al hebben ontvangen.
Zou Jostov dat (dreigen en niet doen) van zijn idool Poetin hebben?
ArieAlias
2
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
Freemoneyforever
1
quote:

Bowski schreef op 4 februari 2023 13:06:

[...]
Ik ga me voor jou niet bemoeien met Wikipedia.

Als je maar begrepen hebt dat "het stond op Wikipedia" even veel onzin kan zijn als "het stond op Facebook" of "het stond op IEX".

Je zou je dus beter en breder moeten verdiepen in Douglas Macgregor in plaats van die persoon regelrecht af serveren op basis van reputatie in door jou geselecteerde kringen.
Om weerbaar te zijn kan je maar beter je vijanden zelf leren kennen. Doe je huiswerk.
Ik zeg dit niet ter verdediging van die man, maar om het meeraaskallen met de meute een beetje te dempen.
Alleen als uw betoog sterk is, houdt het stand op Wikipedia. Als u het daar niet wil plaatsen: ik ga niet met u in dialoog over deze MacGregor. U mag het uwe vinden, ik het mijne.

En Wikipedia vergelijken met Facebook slaat als een tang op een varken. Facebook heeft meegewerkt met Cambridge Analytica in de verkiezingscampagne voor de verkiezing van Trump. Dat is een onderneming van Meta, met als doel het maken van winst.

Wikipedia is een opensource online kennisbank. Uw opmerking over onzin op Wikipedia vind ik onzin.
luchtschip
0
quote:

ArieAlias schreef op 4 februari 2023 14:12:

[...]

Haha geweldig filmpje. F16's schijnt toch wel behoorlijk ingewikkeld te zijn want ze kunnen alleen effectief zijn indien ze worden ondersteunt door een klein leger van technische teams voor onderhoud, radar, tanken in de lucht etc etc en juist dat schijnt de reden te zijn dat USA nog niet erg happig is en zegt dat "eenvoudigere" gevechtsvliegtuigen waar ze zelf al ervaring mee hebben een betere optie zijn.

Dat Rutte het roept vind ik derhalve opvallend maar ja die roept wel eens meer wat. Voorlopig wordt de schuld voor het. Oh niet bevestigen van de Leopards 2 tanks in de schoenen van Duitsland geschoven omdat het daar zo lang duurt....
Er is kortgeleden ( afgelopen 14 dagen ) een groep van 100 man Oekrains luchtmachtpersoneel in de US aangekomen

Ukraine has decided which type of new combat aircraft it will acquire, has allocated funds for training on the new planes and sent military pilots to the United States for training, the Ukrainian Air Force has revealed.

The information was announced by Yurii Ihnat, the spokesman for the Air Forces Command of the Armed Forces of Ukraine in a speech during his television address, according to Ukrainian media.

“Our military pilots visited the United States, funds for the training of our pilots were allocated… That is, the aviation topic has never left the agenda. The type of aircraft likely to be provided to Ukraine and the corresponding training terms were already determined,” the Ukrainian Military Center quoted Ihnat as saying.

www.aerotime.aero/articles/ukraine-se...

Het wordt nog geheim gehouden op welke toestellen deze 100 Oekrainse luchtmacht mensen gaan oefenen

Alom wordt aangenomen dat dit F 16's betreft

F 16 schijnt ingewikkeld te zijn

Technisch team voor onderhoud en reparatie
>>het Oekrains grondpersoneel heeft enorm veel ervaring, gezien de vele vluchten in Oekraine, met onderhoud en reparatie van hun toestellen
Ze moeten alleen wat bijgespijkerd worden op deze F 16's, maar ervaren personeel pikt dat snel op

Vliegen met de F 16's door piloten
>>Oekrainse piloten zijn acrobaten in de lucht en halen stunts uit, die veel ervaren piloten niet zouden durven
ervaren piloten zullen zich snel thuisvoelen in deze F 16's

Bijtanken in de lucht
>>het is niet de bedoeling dat ze bij kunnen tanken, want dan kunnen ze naar Moskou en een groot deel van Rusland vliegen
Er zullen waarschijnlijk geen tankvliegtuigen meegeleverd worden

Er wordt verder niet veel over gezegd, maar neem maar aan dat er achter de schermen veel gebeurt
Zilverduit
5
quote:

ArieAlias schreef op 4 februari 2023 14:40:

[...]

Wat erg dat er ook nog een zoon uit zoiets is voortgekomen;)) Zeker ook voor die vrouw die zal dat niet vrijwillig hebben gedaan.....en ook vooral onszelf, wij zitten er ook enorm mee opgescheept.
Wat een ranzige post. Zou toch wel een levenslange ban op mogen leveren.
matad
4
quote:

Zilverduit schreef op 4 februari 2023 15:05:

[...]

Wat een ranzige post. Zou toch wel een levenslange ban op mogen leveren.
Mijn inziens verdient hij een duimpje.
Zilverduit
4
quote:

matad schreef op 4 februari 2023 15:15:

[...]

Mijn inziens verdient hij een duimpje.
Zegt veel over je karakter.
[verwijderd]
2
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
putbruy10
11
(verbale) collaboratie met buitenlandse agressors roept sterke emoties op, vooral als deze gestoeld is op het trollen met pertinent bewezen leugens en onder het mom van 'neutraliteit' als stinkend drijfmest op een forum wordt verspreid
63.250 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1828 1829 1830 1831 1832 1833 1834 1835 1836 1837 1838 ... 3159 3160 3161 3162 3163 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.748,70 -0,12%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,42 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.384,27 +0,99%
 EUR/USD 1,0646 -0,24%
 WTI 82,02 -0,23%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront