Facebook « Terug naar discussie overzicht

Meta 2023

147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Steef89
1
quote:

nine_inch_nerd schreef op 2 februari 2023 10:42:

[...]

Voorbeurs reageert momenteel hetzelfde als de nabeurs gisteren $182 (+19%).
Klopt inderdaad.

Ik heb maar een hele kleine positie in META, helaas wel een absurd hoge GAK van 243.
Gaat nog wel ff duren voordat we die zien. Heb ook niks mee bijgekocht sinds FEB.
Bijlage:
nine_inch_nerd
0
Een gek koersdoel als je ziet dat het vandaag rond $188 is geëindigd.

KBC AM: 'koersdoel Meta Platforms van 90 naar 160 USD'
15:46

Meta Platforms meldde dat de omzet over het vierde kwartaal landde op 32,2 miljard dollar, 4% minder op jaarbasis, maar 2% boven de marktverwachting. In het afgelopen kwartaal groeide de reclame-inkomsten, exclusief wisselkoerseffecten, met 2% vergeleken met de verwachtingen voor een vlakke prestatie. Het management merkte op dat investeringen in door AI aangedreven aanbevelingen voor inhoud en TikTok-concurrent Reels hun vruchten beginnen af te werpen, hoorde KBC Asset Management Kurt Ruts.

Herstructureringskosten

De winst per aandeel kwam uit op 1,76 dollar en bleef daarmee achter bij de verwachtingen van 2,26 dollar, maar dit was te wijten aan een herstructureringslast van 1,24 dollar (per aandeel) in verband met kostenbesparende maatregelen zoals ontslagen en sluiting van kantoren. Het aantal maandelijkse actieve gebruikers (MAU's) van Facebook steeg met ongeveer 2% jaar op jaar tot 2,96 miljard, maar bleef achter bij de verwachtingen van 2,98 miljard. Het bedrijf kondigde ook een inkoop van eigen aandelen voor 40 miljard dollar aan voor 2023 (versus dollar 27,9 miljard in 2022).

Reality Labs

Vanaf het vierde kwartaal van 2021 begon Meta de afdeling Facebook Reality Labs, of FRL, op te splitsen als een apart rapportagesegment. Onder de nieuwe rapportagestructuur leveren ze omzet en bedrijfsresultaat voor twee segmenten.

Het eerste segment, Family of Apps (FoA), omvat Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp en andere diensten. Dat segment (98% van de inkomsten) rapp orteerde een kwartaalomzet van 31,4 miljard dollar (een daling van 4%),
Het tweede segment, Facebook Reality Labs (FRL), omvat aan augmented en virtual reality gerelateerde hardware, software en content. Dit segment meldde een kwartaalomzet van 727 miljoen dollar (een daling van 17%) en een verlies van 4,3 miljard dollar.

Vooruitzichten en verwachtingen

Voor het lopende kwartaal verwacht Meta een omzet van 26 tot 28,5 miljard dollar, een daling van 2% op jaarbasis. Dat komt in grote lijnen overeen met de marktverwachtingen. Het bedrijf blijft wel onder druk staan door de zwakke vraag naar reclame in verband met de macro-onzekerheid.

Het 'Jaar van de efficiëntie'

Tijdens de ‘conference call’ zei CEO Mark Zuckerberg dat het managementthema voor 2023 het 'Jaar van de efficiëntie' is en dat Meta een 'sterkere en wendbaardere organisatie' moet worden. En dat heeft hij meteen waargemaakt, want in 2023 werden de operationele kosten en de investeringen (capex) aanzienlijk lager geraamd. De totale uitgaven moeten met 5 miljard dollar dalen tot 89 à 95 miljard dollar, terwijl de lat eerder op 94 à 100 miljard dollar lag. Dat komt vooral door personeelsreducties en een trager aanwervingstempo. De verwachting was dat de bedrijfskosten slechts met 1 tot 2 miljard dollar zouden dalen.

De verwachte investeringen voor 2023 van 34 à 37 miljard dollar werden verlaagd tot 30 à 33 miljard dollar. De verlaging was eveneens hoger dan verwacht en weerspiegelt de plannen voor lagere uitgaven voor de bouw van datacenters in 2023. De investeringsuitgaven zullen worden gedreven door AI/Machine Learning technologie om te helpen met ad targeting, en grote investeringen in de metaverse (virtual reality hardware, content, etc) die Facebook ziet als de volgende generatie computing.

KBC Asset Management over Meta Platforms

Als we een stapje terug doen, blijft het duidelijk dat Meta onmisbaar is voor (online)adverteerders en heeft het met Instagram, WhatsApp en Messenger nog een aantal troeven in handen. Aan de andere kant moet het bedrijf flink investeren om relevant te blijven ten opzichte van de concurrentie, maar ook om nieuwe privacyschandalen te voorkomen. Kurt Ruts verwacht dat dat op de marges zal drukken.

Bovendien worden de markten in Noord-Amerika en delen van Europa volwassen. Door de grotere aandacht voor privacy is de efficiëntie van het gerichte reclameproduct van het bedrijf bovendien afgenomen. Onze analist blijft bij het “Houden”-advies, maar het koersdoel stijgt wel aanzienlijk van 90 naar 190 dollar. Dat is te danken aan hogere waarderingen in de markt in combinatie met winstramingen die werden opgetrokken.

Het Meta Platforms-aandeel noteert momenteel tegen een koers van 181,68 USD (+18,7%).
nine_inch_nerd
0
Ja, natuurlijk, da's makkelijk....

Goldman Sachs herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms
vrijdag 3 februari 2023 05:48 Goldman Sachs verhoogt het koersdoel van Meta Platforms naar 215,00 van 200,00

Deutsche Bank herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms
vrijdag 3 februari 2023 05:33 Deutsche Bank verhoogt het koersdoel van Meta Platforms naar 200,00 van 125,00

UBS herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms
vrijdag 3 februari 2023 05:33 UBS verhoogt het koersdoel van Meta Platforms naar 235,00 van 158,00

DZ Bank herhaalt het houdadvies voor Meta Platforms
vrijdag 3 februari 2023 05:33 DZ Bank verhoogt het koersdoel van Meta Platforms naar 180,00 van 140,00

RBC herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms
vrijdag 3 februari 2023 05:25 RBC verhoogt het koersdoel van Meta Platforms naar 225,00 van 160,00
nine_inch_nerd
0
quote:

Japaho schreef op 3 februari 2023 15:13:

Hoe ziet het er voorbeurs uit vandaag?
Momenteel $183 (-3%)
Ik zou je order lager zetten, misschien zakt het nog.

Banengroei in US is eigenlijk 'slecht nieuws', omdat het nog te goed gaat zo te zien en de renteverhoging nog zou moeten doorgaan dit jaar. Tech reageert er nu negatief op.
nine_inch_nerd
0
Meta maakt de draai

De Meta (Facebook) cijfers van woensdagavond knalden erin: het aandeel schoot nabeurs maar liefst 18% hoger richting 180 dollar. Opmerkelijk, want zo sterk waren de cijfers niet.

De winst kwam zelfs zwaar onder de verwachtingen uit, terwijl de omzet net aan de lat haalde.

De omzet in het vierde kwartaal was 32,17 miljard dollar. Dit was iets minder dan een jaar eerder maar wel beter dan verwacht. De winst bedroeg 4,65 miljard dollar, of 1,76 dollar per aandeel.

Analisten hadden vooraf gerekend op een omzet van 31,55 miljard dollar en een winst van 2,26 dollar per aandeel.

Voor het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar rekent Meta op een omzet van 26 miljard tot 28,5 miljard dollar, zei CFO Susan Li. Analisten gingen uit van 27,25 miljard dollar.

De koers spoot omhoog omdat het moederbedrijf van Facebook en Instagram redelijk optimistisch was over de inkomsten in 2023, waar niet alle beleggers op rekenden nadat het bedrijf kostenbesparingen had aangekondigd.

“Onze gemeenschap blijft groeien en ik ben blij met de sterke betrokkenheid van gebruikers van al onze apps”, zei CEO Mark Zuckerberg. “Facebook heeft zojuist de mijlpaal van 2 miljard dagelijks actieve gebruikers gehaald.”

CEO en oprichter Mark Zuckerberg had echter nog meer goed nieuws in petto en ook de rentebeslissing van de Fed eerder die avond was gunstig voor de zwaar afgestrafte technologie-aandelen.

Het goede nieuws van Zuckerberg

Groot aandeleninkoopprogramma van 40 miljard dollar (10% market cap)
2023 wordt: ‘Year of Efficiency’
Kostenpatroon lager dan verwacht
Tel daarbij op dat er steeds meer stemmen opgaan van economen die zeggen dat de VS, en misschien ook wel de wereldeconomie, een recessie weet te vermijden en je ziet dat het met Meta allemaal wat gaat meevallen.

Ook bij Meta is er sprake geweest van wat ongelukkige communicatie tussen management en aandeelhouders. De aandeelhouders begrepen niet helemaal wat Zuckerberg wilde met zijn investeringen in de Metaverse.

Bij Zuck viel het kwartje uiteindelijk waardoor er nu 11.000 medewerkers op zoek mogen naar een andere baan het het kostenpatroon redelijk drastisch wordt bijgesteld. De investeringen gaan van 94-100 miljard naar 89-95 miljard, een bezuiniging (middenprik) van 5 miljard dollar.

Joekel van buybackprogramma

Door te dreigen met een aandeleninkoopprogramma van 40 miljard dollar neemt Zuckerberg ook alle shorters de wind uit de zeilen. Hier valt niet tegen op te boksen en ook daar zie je dat shortende partijen het hazenpad kiezen.

Meta heeft nog ruim 10 miljard dollar openstaan van de vorige autorisatie en met de 40 miljard erbij hebben we het zelfs over 12,5% van de totale waarde van Meta.

Fed positief voor tech

Sowieso was het een mooi avondje voor techbeleggers. Het commentaar van Fed-voorzitter Jerome Powell was minder streng dan verwacht, Powell ziet dat de deflationaire krachten aan het werk zijn en rekent op een verder afkomen van de inflatie.

De huizenmarkt moet nog komen en ook de dienstensector is nog niet goedkoper aan het worden maar dat moet allemaal nog gebeuren terwijl de arbeidsmarkt het wonderwel heel goed blijft doen.

Het aandeel Meta is vanaf de top ($400) gedaald tot onder $100 en is nu vanaf de bodem alweer 100% gestegen. Zoals ook al bij het Lynx webinar verteld, Meta is extreem afgestraft door een combinatie van factoren waarbij een kleine verandering van sentiment meteen een grote koerssprong richting $200 kan betekenen.

Dat zien we nu gebeuren en dan gaat het altijd harder dan verwacht. De positievere houding tegenover techaandelen, de normalisering van de omzet van Meta en het enorme aandeleninkoopprogramma zet het aandeel in ieder geval weer terug naar een iets normaler koersniveau.
nine_inch_nerd
0
UBS herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms $235
dinsdag 7 februari 2023
Sanford C. Bernstein & Co herhaalt het koopadvies voor Meta Platforms $210
dinsdag 7 februari 2023
nine_inch_nerd
0
Meta reportedly plans new round of layoffs
14 hours ago

Meta Platforms Inc is allegedly planning more layoffs as it delays finalizing multiple teams' budgets, Financial Times reported Saturday, citing employees familiar with the matter.

The two Meta employees told the Financial Times that neither the budgets nor future headcount had been clarified. As a result, staff has complained that "no work" is getting done, as managers have been unable to plan their upcoming workloads. In some cases, plans and decisions generally take days to approve and now last a month, even in the metaverse and advertising areas.

"The year of efficiency is kicking off with a bunch of people getting paid to do nothing," said one of the employees. Last November, the company reduced its workforce by nearly 11,000 or 13%, and it decided to extend its hiring freeze through Q1.
nine_inch_nerd
0
Herhaling

Meta Platforms stelt teambudgetten uit omwille van nieuwe ontslagronde

Meta Platforms stelt het vaststellen van teambudgetten uit omdat Facebook-moeder een nieuwe ontslagronde plant, weet de Financial Times. De eigenaar van WhatsApp schrapte in november nochtans al meer dan 11.000 banen of 13% van zijn personeel.
nine_inch_nerd
0
Formaliteit?

Chief Business Officer verlaat Meta Platforms na 13 jaar

Meta Platforms zei dat Chief Business Officer Marne Levine na 13 jaar het schip verlaat. Levine werd in 2021 nochtans aangesteld als de eerste chief business officer van het bedrijf, maar was ook COO van Instagram. Ter vervanging werd de rol van Nicola Mendelsohn als hoofd van de global business group uitgebreid en werd Justin Osofsky benoemd tot hoofd van online sales, operations en partnerships.
nine_inch_nerd
0
Meta introduceert abonnement voor Facebook en Instagram

Het bedrijf van ceo Mark Zuckerberg biedt betalende een geverifieerd account. ANP / Zuma Press
Meta heeft een abonnement aangekondigd waarmee betalende klanten extra functionaliteiten krijgen op Facebook of op Instagram. Het abonnement kost $11,99 of $14,99 per maand en is eerst alleen in Nieuw-Zeeland en Australië beschikbaar. Daarna moet het ook in andere landen beschikbaar komen.

Met het betaalde abonnement 'Meta Verified' schaart het bedrijf van Mark Zuckerberg zich bij andere socialemediabedrijven die meer inzetten op betaalde diensten. Snapchat en Telegram kwamen vorig jaar al met betaalde functies. Ook Twitter onder Elon Musk zet in op betaalde diensten. Ze proberen hiermee minder afhankelijk te worden van reclame-inkomsten.

Meta mikt vooral op de groep zogeheten 'content creators', de mensen die filmpjes en andere updates maken voor hun grote groep volgers en daar vaak ook hun inkomen aan ontlenen.

Het abonnement van Meta bevat een verificatie, waarmee de betalende abonnee ook een aanduiding achter de naam krijgt vergelijkbaar met het blauwe vinkje bij Twitter. Dat verloopt via een identiteitsbewijs. Verder krijgen betalende leden bescherming van hun account, zoals tegen anderen die zich als de abonnee voordoen, maar ook toegang tot ondersteuning en 'meer zichtbaarheid en bereik', aldus Meta. Voor Instagram en Facebook gelden afzonderlijke abonnementen.

Net als Twitter hanteert Meta een hoger tarief voor degenen die een abonnement afsluiten via de app op de mobiele telefoon. Zowel Apple als Alphabet (Google) rekenen een vergoeding voor abonnementen die via een app lopen en dat bedrag berekent Meta door, net als het bedrijf van Elon Musk.
nine_inch_nerd
0
Facebook omzeilt massavordering namens 45 miljoen Facebook-gebruikers in het VK

Facebook wordt geconfronteerd met een massavordering namens ongeveer 45 miljoen Facebook-gebruikers in Groot-Brittannië. Maar Facebook verzette zich die collectieve rechtszaak met een waarde tot 3 miljard pond, omdat het er niet mee eens dat het zijn machtspositie misbruikt om persoonlijke gegevens van gebruikers te gelde te maken. Het tribunaal oordeelde maandag dat de manier waarop berekend werd dat de gebruikers verliezen lezen “grondig moet worden herzien”. Nieuwe poging binnen zes maanden, dus.
nine_inch_nerd
0
Hier in de EU ook al...

Europese Commissie weert TikTok van telefoons

De Europese Commissie en haar medewerkers mogen niet langer de app van sociaal medium TikTok op hun telefoon hebben. Volgens het dagelijks bestuur van de Europese Unie is dat verbod nodig om de Commissie te beschermen tegen cyberaanvallen.
TikTok, eigendom van het Chinese ByteDance, is in enkele jaren uitgegroeid tot een van de populairste socialemediaplatforms ter wereld. Maar dat er een Chinees techconcern achterzit, zorgt ook voor toenemende zorgen over de veiligheid van gebruikers.
De voornaamste vrees is dat Chinese veiligheidsdiensten via de app toegang kunnen krijgen tot privégegevens. Onlangs gaf ByteDance toe dat medewerkers illegaal de gegevens van twee journalisten, waaronder een verslaggever van de Financial Times, had ingezien.

Nederland denkt na
De Amerikaanse overheid verbood zijn medewerkers om veiligheidsredenen eerder al om TikTok op hun werkapparatuur te installeren en een dergelijk verbod geldt ook voor ambtenaren van de meeste Amerikaanse staten.
In Nederland pleit een meerderheid van de Tweede Kamer ervoor om TikTok te verbieden op de werktelefoon van rijksambtenaren. Verantwoordelijk staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Digitalisering studeert nog op de wenselijkheid van zo'n verbod. Ze heeft vorige week toegezegd om binnen enkele weken met een besluit te komen.

Werkmail
Het verbod voor medewerkers van de Europese Commissie gaat per direct in. Het betekent dat personeelsleden de app van hun werktelefoon moeten verwijderen. Ook mag de app niet op privéapparatuur staan als die ook werkgerelateerde programma's bevatten, zoals een app om zakelijke e-mail mee te bekijken.

TikTok heeft zelf steeds gezegd dat het niet meer gegevens van gebruikers verzamelt dan andere sociale media. De Commissie zegt de 'veiligheidsontwikkelingen van andere socialemediaplatforms' voortdurend in de gaten te houden.

Lepre Chaun
1
Ondanks eerdere belofte kondigt Meta nieuwe ontslagronde aan, ditmaal aan de kant van het management

Afgelopen november kondigde Meta in een blogpost aan dat het ruim 11.000 personeelsleden ging ontslaan. CEO Zuckerberg beloofde destijds echter dat er de komende maanden geen nieuwe ontslagen zouden vallen, maar van zijn belofte blijkt weinig over te zijn gebleven.

Het nieuws: Aan de hand van een tweede ontslaggolf wil Meta naar verluidt de hiërarchie van het bedrijf afvlakken, meldt de Washington Post.

De details: Deze tweede ronde treft opnieuw duizenden werknemers.

Juristen, financiële deskundigen en hogere leidinggevenden zijn naar verluidt in het vizier van Meta.
Het bedrijf is daarnaast van plan sommige managers naar lagere functies te degraderen, om de managementlagen tussen de grote man Zuckerberg en de rest van het personeel glad te strijken.
Insiders beweren dat Meta op die manier ook probeert om gedegradeerd personeel het bedrijf uit te werken, waardoor het personeelsbestand indirect zou afnemen.

Meer besparingen: In het streven om de uitgaven van het bedrijf te verminderen en om van 2023 het “jaar van de efficiëntie” te maken, overweegt Meta naar verluidt meer bezuinigingen door te voeren. Zo worden een nog onbekend aantal projecten geschrapt en wordt extern ingehuurd personeel ontslagen.

De achtergrond: De vorige grote ontslagronde van Meta werd vorig jaar in november aangekondigd. Destijds werd 13 procent van het personeel ontslagen.

“Ik heb een vergissing gemaakt”, aldus Zuckerberg vorig jaar in een blogpost. “Ik heb de groei overschat, waardoor ik te veel mensen heb aangeworven”.
Daarmee verwijst de CEO naar de periode gedurende de coronacrisis, toen techgiganten een gouden periode beleefden.
Door de strenge coronaregels en de lockdowns zaten we meer thuis, waardoor we vaker een beroep deden op technologie.

Economische uitdagingen: Meta is als bedrijf grotendeels afhankelijk van reclame-inkomsten.

Sommige digitale adverteerders hebben afgelopen jaar echter hun uitgaven verminderd, onder druk van verschillende economische uitdagingen.
Ook kreeg Meta een flinke klap nadat Apple zijn nieuwe strenge privacybeperkingen invoerde. Hierdoor is het voor Facebook en Instagram een stuk moeilijker om data van gebruikers te verzamelen en hun gepersonaliseerde advertenties voor te schotelen.
Ondertussen bloedt het metaverse-project van het bedrijf nog steeds geld. De sociale mediagigant zei vorig jaar dat het verwacht dat Reality Labs, de interne divisie verantwoordelijk voor apparaten die virtual reality ondersteunen, ook dit jaar tegen een verlies zal aanlopen.
Om het bloeden te stelpen onthulde Zuckerberg afgelopen zondag een nieuwe abonnementsdienst voor Facebook, waarbij gebruikers maandelijks een bedrag betalen om hun account te laten verifiëren en toegang te krijgen tot klantenondersteuning.

Waarom is dit belangrijk?
In november kondigde Meta aan het mes te zetten in de personeelskosten. Ruim 11.000 medewerkers werden als gevolg de laan uitgestuurd. Ook kondigde CEO Zuckerberg aan dat hij het bedrijf “slanker en efficiënter” wil maken.
nine_inch_nerd
0
FD vandaag

Geen vinkje voor Meta
11:39
Elon Musk reageerde vorige week op een veelzeggende meme over Mark Zuckerberg: een foto van Mr. Bean die opzichtig antwoorden afkijkt van degene naast hem. Veelzeggend, omdat Zuckerberg hetzelfde verdienmodel opzet voor Meta als Musk met Twitter doet

Het draait allemaal om een vinkje. Een vinkje bij Meta-platforms Facebook of Instagram betekent een geverifieerd account. Bij dit echtheidsteken hoort ook extra service. Word je nagebootst of ben je gehackt? Directe hulp van het socialmediabedrijf is dan nabij.

Voor doodnormale gebruikers van deze platforms is het vinkje niet bedoeld. Wel voor influencers. Alleen bij hen is het ook kansrijk om er $12 tot $15 per maand voor te vragen. Die prijs is ongetwijfeld een fooi vergeleken met de vergoeding die succesvolle influencers ontvangen voor het promoten van cosmetica- of andere merken in de tijdlijn van hun volgers.

Voor gewone gebruikers blijven de platforms gratis. Alhoewel: daar passen twee kanttekeningen bij. Facebook heeft nu wel gebroken met haar oude belofte kosteloos te blijven. En echt gratis bestaat natuurlijk niet. Je betaalt met je data: die vormen een persoonlijk profiel waardoor bedrijven gerichter kunnen adverteren.

Het nieuwe verdienmodel is onder andere nodig omdat het adverteerdersmodel wankelt sinds Apple in zijn software een knop heeft toegevoegd om data niet langer te delen met Facebook en haar adverteerders. Facebook schatte eerder dat het daardoor €10 mrd aan inkomsten misliep in 2022.

Vanwege die financiële aderlating probeert Zuckerberg nu een verificatiemodel. Om het vinkje te krijgen moeten gebruikers officiële identiteitsgegevens als een paspoort laten opslaan. Een gewaagde stap, want Facebook is niet het bedrijf waar je één-twee-drie persoonsgegevens aan toevertrouwt. Of poogt het bedrijf met de verificatiedienst ook een ander imago op te bouwen, dat van een veilige bewaarservice?

Volgens techexpert David Birch lijkt Facebook voor te sorteren op eID-verificatie. In Australië is de bankensector daarom al op zijn qui-vive. Want banken werken zelf aan digitale identificatie. Voor Facebook zou eID-verificatie een vervolg zijn op het gebruik van je Facebook-account als inlogmethode op andere websites. Gemakkelijk volgens sommigen, die zo al dan niet bewust waardevolle info delen met Meta.

Hoe dan ook maakt het spieken van Zuckerberg duidelijk dat het advertentiemodel van socialmediabedrijven niet langer met goud geplaveid is. Het offensief om nieuwe inkomsten te generen uit invloedrijke gebruikers overtuigt maar half. Zuckerberg mag dan toekomst zien in het vinkje, zelf verdient hij dat vinkje nog niet.
nine_inch_nerd
0
Onze superanalist Nico Bakker zegt:
META wil zijn daily uptrend vervolgen, EL is verantwoord zolang de koers boven 167+ noteert, haalbar koersdoel 197+
Zover het iets zegt...
147 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 apr 2024 22:00
Koers 481,730
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 37.941
Volume gemiddeld 17.230.257
Volume gisteren 8.120.593

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront