FlatexDeGiro « Terug naar discussie overzicht

flatexDEGIRO

2.671 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
Tordan
2
quote:

Hopper58 schreef op 27 februari 2023 11:51:

[...]

Ik heb een Ebitda van 37 % genoteerd. Op 380 mln € is dat dan 140.6 mln €.
We gaan het zien. De cijfers van 2022 doen er niet zoveel meer toe. De outlook en begeleidend commentaar zijn belangrijker. Marges, klantengroei en ontwikkelingen die Bafin vereist enz.
Daann
0
Wanneer worden de cijfers van FlatexDeGiro gepubliceerd? Ik heb even zitten zoeken op de site zelf, maar kan het niet vinden.
Hopper58
2
quote:

Daan W. schreef op 27 februari 2023 14:39:

Wanneer worden de cijfers van FlatexDeGiro gepubliceerd? Ik heb even zitten zoeken op de site zelf, maar kan het niet vinden.
18:00
Hopper58
1
Goldman Sachs
flatexDEGIRO Neutral
15:11

NEW YORK (dpa-AFX Analyser) - Die US-Investmentbank Goldman Sachs hat die Einstufung für Flatexdegiro auf "Neutral" mit einem Kursziel von 8 Euro belassen. Dies schrieb Analyst Charles Mayne am Freitagnachmittag in einer Reaktion auf eine Geldbuße der Finanzaufsicht Bafin gegen die FlatexDegiro Bank. Das Ergebnis der Sonderuntersuchung sei damit formal bestätigt./ag/mis

Veröffentlichung der Original-Studie: 24.02.2023 / 15:30 / GMT
Hopper58
1

DEUTSCHE BANK AG
flatexDEGIRO Hold
13:21

FRANKFURT (dpa-AFX Analyser) - Deutsche Bank Research hat die Einstufung für Papiere von Flatexdegiro beim Kursziel von 9 Euro auf "Hold" belassen. Dies schrieb Analyst Mengxian Sun in einer am Montag vorliegenden Reaktion auf die Strafe der Finanzaufsicht Bafin gegen die Flatexdegiro Bank AG./ag/nas

Veröffentlichung der Original-Studie: 27.02.2023 / Uhrzeit in Studie nicht angegeben / CET
Hopper58
2
Dit zijn allebei gewoon herhalingen van vroegere adviezen. Analisten veranderen nooit hun opinie tenzij ze gedwongen worden door de cijfers en dan nog.
objectief
0
Hold wordt in de praktijk als verkopen opgevat; jammer maar ik blijf de stukken houden en net als velen zeg ik dan voor de lange termijn.
(NB. sell is short gaan)
Fred 62
1
objectief
0
quote:

Hopper58 schreef op 27 februari 2023 16:04:

Dit zijn allebei gewoon herhalingen van vroegere adviezen. Analisten veranderen nooit hun opinie tenzij ze gedwongen worden door de cijfers en dan nog.
Dat is volkomen onwaar (je bewering is respectloos); ze doen periodiek een analyse en veranderen dan evt. hun koersdoel.
Ook nieuwe cijfers vormen veelal een aanleiding om een nieuwe rapportage te doen. Dat zou je toch moeten weten zelfs na 1 maandje op deze website.
Hopper58
1
quote:

objectief schreef op 27 februari 2023 17:00:

[...]

Dat is volkomen onwaar (je bewering is respectloos); ze doen periodiek een analyse en veranderen dan evt. hun koersdoel.
Ook nieuwe cijfers vormen veelal een aanleiding om een nieuwe rapportage te doen. Dat zou je toch moeten weten zelfs na 1 maandje op deze website.
Je hebt gelijk. Het is zwaar overdreven. Laten we zeggen dat het een tendens is.

Ik houd wel degelijk rekening met analisten en ga ervan uit dat ze er meer van weten dan ikzelf.
Hopper58
1
quote:

objectief schreef op 27 februari 2023 16:05:

Hold wordt in de praktijk als verkopen opgevat; jammer maar ik blijf de stukken houden en net als velen zeg ik dan voor de lange termijn.
(NB. sell is short gaan)
In het geval van twijfels i.v.m. corruptie zoals Wirecard is een Hold toch niet hetzelfde als een Sell. En dat speelt wel degelijk in Duitsland.
de schaatser
1
Ik ga er van uit dat de analisten er volkomen naast zitten. Het draait allemaal om datums er is een datum van overtreding zoals u wilt een periode.
Er is een datum van rechtspraak met vonnis.
Er is een datum dat het vonnis wordt uitgevoerd.
Tevens een datum dat de eisen in het vonnis zijn ingewilligd.
De rechtspraak heeft tevens een controleur aangesteld die toeziet op het verbeter proces.
Naar mijn mening lopen de analisten achter de feiten aan.
Zowel de toezichthouder als FlatexDeGiro zijn op weg om de straat schoon te vegen en het gebrek in controle op witwassen voorgoed achter zich te laten.
Dat er zoveel ruis op de lijn zit is vooral te danken aan slechte communicatie bij FDG. ( misschien mochten zij ook niet proactief communiceren) uit respect voor de toezichthouder.
Morgen in de uitleg naar de analisten en pers zal dit onderwerp zeker ter sprake komen.
Blue Lagoon
1
EQS-News: flatexDEGIRO AG / Sleutelwoord(en): Voorlopige resultaten/voorspelling
flatexDEGIRO zet winstgevende groei voort in een uitdagende omgeving

27-02-2023 / 18:00 CET/CEST
Alleen de uitgever is verantwoordelijk voor de inhoud van deze aankondiging.

ALLE INFORMATIE GEBASEERD OP VOORLOPIGE WAARDEN (NIET GECONTROLEERD)

flatexDEGIRO zet winstgevende groei voort in een uitdagende omgeving

Omzet van € 407 miljoen (vorig jaar: € 418 miljoen) en EBITDA van € 183 miljoen (vorig jaar: € 112 miljoen)
Aangepaste 1 EBITDA-marge van 39,3% (vorig jaar: 42,4%)
Geconsolideerde nettowinst van € 106 miljoen (vorig jaar: € 52 miljoen)
Ruim 460.000 nieuwe klantaccounts (bruto) in 2022, klantenbestand groeit naar 2,4 miljoen (december 2021: 2,1 miljoen), met in totaal 67 miljoen verwerkte transacties (vorig jaar: 91 miljoen)
Bevindingen BaFin worden volgens plan verwerkt en liggen goed op schema, door aanstelling van bijzondere functionarissen kunnen maatregelen tijdig worden bijgestuurd, bestuursrechtelijke delictprocedures vanaf 2020/2021 zijn volledig afgerond
Guidance 2023: lichte stijging van de aangepaste[1] omzet met een aangepaste 1 EBITDA-marge van meer dan 40% en een aangepaste 1 EBT-marge van meer dan 30%
Aanzienlijke stijging van de rente-inkomsten, focussering van marketingkosten en algemene kostenbeheersing dragen in belangrijke mate bij aan de verdere toename van de winstgevendheid
Maandelijkse publicatie van operationele kengetallen om de transparantie te vergroten
Frankfurt am Main - flatexDEGIRO AG (WKN: FTG111, ISIN: DE000FTG1111, Ticker: FTK.GR), Europa's toonaangevende online broker, heeft vandaag voorlopige cijfers voor het boekjaar 2022 gepubliceerd. Ondanks een negatieve stemming onder particuliere investeerders in de hele branche, zette flatexDEGIRO zijn winstgevende groei in 2022 voort en kreeg het meer dan 460.000 nieuwe klantaccounts. De gerealiseerde omzet en het bedrijfsresultaat (EBITDA) lagen iets boven de verwachtingen die begin december 2022 voor het laatst werden uitgesproken. Voor 2023 verwacht de directie verdere groei en een toename van de winstgevendheid.

Frank Niehage, CEO van flatexDEGIRO: "In een moeilijke omgeving hebben we opnieuw sterke operationele en financiële prestaties neergezet en voor het eerst een nettowinst van meer dan 100 miljoen euro gerealiseerd. Klantendeposito's zijn met 15 procent gestegen tot meer dan 3,2 miljard euro en zetten opnieuw het duurzame potentieel van onze klanten onder druk. Het valt nog te bezien wanneer we precies een opleving van de handelsactiviteit van particuliere investeerders zullen zien. Dit is te veel te wijten aan de geopolitieke situatie en de verwachte renteverhogingen door de FED In deze omgeving verwachten we groeipercentages van klanten, die 50 tot 100 procent boven het gemiddelde van de belangrijkste vergelijkbare bedrijven liggen en richten we ons nog meer op het vergroten van onze winstgevendheid.Tegelijkertijd breiden we ons klantenaanbod gericht uit en verminderen we de marketinginspanningen."

Muhamad Chahrour, plaatsvervangend CEO en COO van flatexDEGIRO: "De meeste wereldwijde aandelenindices zullen in 2022 tussen de 20 en 35 procent hebben. Met 40 miljard euro aan klantentegoeden in bewaring hebben we slechts een relatief lichte daling van 10 procent waargenomen. tegelijkertijd bedroeg de nettokasinstroom op ons platform bijna 6 miljard euro in 2022. Beide spreken voor de kwaliteit van onze klanten en voor hun blijvende interesse in handelen en investeren. We zullen deze kwaliteit gebruiken om de winstgevendheid van onze groei te vergroten in de toekomst om meer focus te krijgen. Operationele kostendiscipline en extra rente-inkomsten als gevolg van de nu positieve renteomgeving zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzame verbetering van de marges."

inkomen situatie

De omzet in 2022 zal 407 miljoen euro bedragen (vorig jaar: 418 miljoen euro). Gecorrigeerd voor inkomsten uit de terugname van voorzieningen met betrekking tot variabele beloningen op lange termijn (SAR's), bedragen de bedrijfsopbrengsten (Adjusted Revenue) EUR 369 miljoen.

In het boekjaar 2022 werd een EBITDA van 183 miljoen euro (vorig jaar: 112 miljoen euro) gerealiseerd. Exclusief de vrijval van voorzieningen voor SAR's, bedraagt ??de Adjusted EBITDA EUR 145 miljoen. Het geconsolideerd resultaat bedraagt ??106 miljoen euro (vorig jaar: 52 miljoen euro). Zonder rekening te houden met de terugname van de voorziening voor SAR's, bedraagt ??het aangepaste groepsresultaat 79 miljoen euro.

Focus op snelgroeiende online makelaardij

flatexDEGIRO ziet zijn grootste groei- en winstpotentieel in een gerichte uitbreiding van zijn online brokerage aanbod in de kernmarkten (Nederland, Duitsland en Oostenrijk) en de groeimarkten (Spanje, Frankrijk, Portugal, Italië, Zwitserland, UK en Ierland). Dienovereenkomstig werden B2B-activiteiten die geen verband hielden met makelaardij, waaronder een vijfcijferig aantal klantenrekeningen op dit gebied, stopgezet. In de online brokerage zelf heeft flatexDEGIRO zich teruggetrokken uit de perifere markten Hongarije en Noorwegen, waar DEGIRO zo'n 6.000 klantenrekeningen beheerde. Als onderdeel van de merkconsolidatie werden DEGIRO-klanten in Oostenrijk gemigreerd naar het veel grotere flatex-merk. Iets soortgelijks gebeurde in Nederland, waar flatex migreerde naar het veel grotere merk DEGIRO.

Verwerking van de BaFin-bevindingen precies op schema

In november 2022 informeerde de Federale Financiële Toezichthouder (BaFin) het bedrijf in het kader van de presentatie van de resultaten van een speciale audit in overeenstemming met onder meer artikel 44 van de Duitse bankwet dat risicoverminderingsstrategieën van toepassing waren op de effecten door DEGIRO verstrekte leningen zijn tijdelijk niet van toepassing vanwege procedurele tekortkomingen. Hoewel deze bevinding geen directe gevolgen heeft voor de commerciële activiteiten en evenmin leidt tot directe productbeperkingen, werkt flatexDEGIRO keihard om de geconstateerde tekortkomingen te verhelpen en streeft het naar een succesvolle implementatie van de noodzakelijke procedurele maatregelen in de loop van 2023. Door een speciale vertegenwoordiger aan te stellen, heeft BaFin de mogelijkheid

Met het opleggen van een immateriële boete van 1,05 miljoen euro is ook de in het halfjaarverslag 2022 genoemde administratieve overtredingsprocedure wegens overtredingen in 2020/2021 volledig afgerond.

vooruitzicht

Na enkele jaren van sterke uitbreiding van het klantenbestand verwacht flatexDEGIRO ook voor 2023 een klantengroei die 50 tot 100 procent boven de gemiddelde groeipercentages van vergelijkbare bedrijven zal liggen. De handelsactiviteit van klanten is moeilijk te voorspellen. Voor het basisscenario 2023 gaat de Directie ervan uit dat de handelsactiviteit van particuliere beleggers op het niveau van het tweede tot en met het vierde kwartaal van 2022 blijft. Daarnaast zullen de stijgende rente-inkomsten op de in totaal circa 3,2 miljard euro aan klantendeposito's eind 2022 een belangrijke extra bijdrage leveren aan de omzet en het resultaat.
Hopper58
0
Snel gerekend van mij (ben gehaast: moet beginnen koken):

EPS +- 0,92 Also K/G von +- 8,7 (110 mln Aktien)--> Kurs kann bis 11 € gehen (K/G von 12) ???
2.671 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 ... 130 131 132 133 134 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 10,200
Verschil -0,245 (-2,35%)
Hoog 10,390
Laag 10,200
Volume 174.967
Volume gemiddeld 292.145
Volume gisteren 274.639

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront