Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
[verwijderd]
6
quote:

matad schreef op 6 maart 2023 21:53:

[...]

Ik hoef niet lang na te denken en stop met onze zinloze discussie.
Applaus. Voor u is het tijd om weer eens de schoolbanken in te gaan, kunt u nog eens
wat leren wat ondernemen betekent en hoe belangrijk de agrarische sector is.
Een cursus economie zou ook niet onverstandig zijn, omdat als een land afhankelijk wordt
van alleen of vooral importeren dan wordt het leven hier nog duurder.
JP Samosa
2
quote:

matad schreef op 7 maart 2023 18:23:

[...]

Je wordt gewoon behoorlijk klem gezet A Mao.
Een echte vent geeft dat toe.
Ik vind het in ieder geval in onze maatschappij zo eigenaardig dat men niet gewoon zijn excuses aan kan bieden indien men fout zit.
Denken ze nu allemaal foutloze heiligen te zijn?
Excuses?………Je hoeft geen excuses aan te bieden.

Zullen we dat voortaan maar ns overlaten aan WillemAlexander
[verwijderd]
9
quote:

rene l schreef op 7 maart 2023 19:06:

[...]

Het zit je blijkbaar wel hoog dat ik al jaren op de PVV, de partij van Geert Wilders stem.

En jouw toontje, je zit maar een beetje te brallen vanachter je bureau als blijkbaar een internetgeleerde die alles op Google opzoekt.
Bijna dag en nacht ga je door...

Jouw wil is blijkbaar wet luchtschip, een tegengeluid accepteer je niet, je gaat er direct op een zeer belerende wijze op, jij hebt de wijsheid in pacht, jij weet alles beter, tenminste dat denk je.
Typerend voor iemand een links gedachtengoed heeft.

Ten eerste de stikstof, ik heb vaak geschreven dat het wenselijk is dat boeren net zo veel land hebben waarop ze hun eigen mest uit kunnen rijden, en ik heb ook regelmatig geschreven dat ik megastallen ook niet zo zie zitten.

Maar vele boeren zitten er mee, ze zijn in het verleden aangemoedigd juist door Tjeerd de Groot, als baas van de NZU heeft hij juist bedongen dat het melkquotum er af moest, boeren moesten meer gaan produceren.
Kijk eens welke investeringen de boeren gedaan hebben, ze zitten met een flinke lening bij de bank die door de jaren heen door hun opvolger(s) afgelost zouden worden, ze boden hun kinderen hierdoor een goed toekomstperspectief en veel werkgelegenheid.

En wat mij ook opvalt, boeren hebben er helemaal geen probleem mee om investeringen te doen waardoor de stikstofuitstoot naar beneden kan.
Maar ze worden aan alle kanten tegengewerkt door Brussel, er wordt weer een nieuwe regeling bedacht, deze is maar net van kracht, en de regeling wordt opnieuw gewijzigd.
Hier valt niet tegenop te investeren, ik zie het ook als een ontmoedigingsbeleid, het heeft slechts 1 doel, de boeren ontmoedigen en verdrijven uit Nederland.
De wil is er zeker bij de boeren, het vergt wel tijd, maar deze wordt hun blijkbaar niet gegund.

En ook heel apart, boeren mogen nog minder mest uitrijden, dit moeten ze tegen hoge kosten afvoeren naar de verbrandingsoven.
Wel mogen ze bijmesten met kunstmest.
Niemand snapt dit, zeer onlogisch, geen boer snapt dit, maar luchtschip waarschijnlijk wel.

En het slachthuis.
Tientallen jaren terug is het slachthuis bewust op deze plek gebouwd, het biedt momenteel werkgelegenheid voor een paar honderd mensen.
En als er straks huizen gebouwd worden, de mensen zullen dan gaan klagen, het stinkt, dat hadden ze niet verwacht, en ze gaan protesteren en het slachthuis moet maar dicht.

Net als een Randstedeling die op het platteland gaat wonen voor zijn of haar rust.
Als de boeren gaan gieren dan gaan ze klagen, het stinkt.
En dan gaan ze tegen de boeren protesteren, ze moeten ophouden met het verspreiden van de stank, want hun hebben er last van.
Mijn neef heeft ook een keer zo'n akkefietje gehad met een dergelijk persoon, hij heeft gezegd, stinkt je eigen stront dan niet of ruik je dat zelf niet.

En als laatste luchtschip, waarom is de regelgeving betreft de uitstoot van stikstof in Nederland het meest strenge in Europa.
Kijk eens naar Duitsland, daar gelden totaal andere normen die veel hoger liggen.
En daarnaast gaan de Duitsers er ook een heel stuk pragmatischer mee om dan in ons land.

Het verdrijven van de boeren en een groot deel van de industrie zal een verwoestende uitwerking hebben op onze eigen economie.
Nog minder eigen productie, nog minder werkgelegenheid, meer steeds duurder worden de import, en ook geen controle meer op de voedselveiligheid.

En wat denk je dat het uitkopen van de boeren allemaal gaat kosten, het is onbetaalbaar, en het zal over de ruggen van de belastingbetalers gehaald worden.

Nederland is dom bezig, maar ja, het is voor het hogere doel, Brussel, en de wil van het WEF.
Hopelijk doorzien de stemgerechtigden het op 15 maart.

Misschien worden hier mensen op dit forum door de overheid betaald om hier precies exact het overheidsbeleid te verdedigen?
Door middel van duizenden berichten / reacties? Of niet luchtschip?
[verwijderd]
2
quote:

objectief schreef op 23 februari 2023 13:29:

Nederland is het 7e beste land van de wereld om in te wonen; o.a. Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland blijven ons voor.
Dat kan in een klap het 100e land worden...
A Mao
1
quote:

luchtschip schreef op 7 maart 2023 17:58:

[...]

Neen,
nergens voor nodig

Maar geef hem dan ook zijn vet en quote zijn posting en vermeldt dan, dat het belachelijk is wanneer hij vertelt dat een nieuwe wijk in zijn dorp, vlakbij een slachterij, last kan krijgen van stankoverlast

Vraag hem dan ook hoe hij aan deze belachelijke onzin komt

Het zou je sieren wanneer je de pijlen die je op mij richtte, naar hem stuurt en hem vraagt hoe hij er op komt,
zoiets belachelijks

Laat zien dat jij zijn uitspraak belachelijk vindt in een directe reactie op zijn verhaal dat hij vreest voor stankoverlast van een slachterij
Een beetje schuchtere vermelding dat je het misschien niet altijd eens bent met Rene 1, komt wel over als de reactie van iemand met weinig ruggengraat
40 jaar geleden in m’n studenten tijd silo’s van varkens slachterij schoon gemaakt als vakantie werk waar het afvalwater werd opgevangen , die waren open die wilde zomers inderdaad stinken.
Tegenwoordig zijn ze allemaal gesloten en met filters uitgerust…
[verwijderd]
1
Het kabinet moet de mogelijke gaten in de begroting niet dichten met bezuinigingen, maar met het zwaarder belasten van vermogens en bedrijfswinsten. Deze motie van de Tweede Kamer kreeg dinsdag een meerderheid toen bleek dat D66 zich als enige regeringspartij aansloot. FD Vandaag.
DurianCS
1
quote:

free 1, RoE en P/B telt schreef op 7 maart 2023 21:16:

Het kabinet moet de mogelijke gaten in de begroting niet dichten met bezuinigingen, maar met het zwaarder belasten van vermogens en bedrijfswinsten. Deze motie van de Tweede Kamer kreeg dinsdag een meerderheid toen bleek dat D66 zich als enige regeringspartij aansloot. FD Vandaag.
Ik denk dat de huidige vermogensbelasting al sneuvelt als iedereen bezwaar gaat maken.
matad
0
Armoede in Nederland.

Vanavond met vrienden gedineerd. Restaurant van te voren geboekt.
Bij aankomst bleek de boeking niet te zijn genoteerd.
Na wat schuiven met tafels was er toch plaats. Veel jongelui en beslist niet een goedkoop restaurant. Dinsdag, doordeweekse dag en afgeladen vol. Eigenaar vertelde dat hij niet aan personeel kon komen en daarom overwoog om een dag per week te sluiten. Ook vertelde hij dat er eigenlijk geen verschil in drukte met het weekend was. Altijd volle bak.

Nederland bijna 18 miljoen inwoners en dus 18 miljoen meningen die geuit kunnen worden. China 1.400 miljoen inwoners en een partij en een mening. Enkel die ene mening mag geuit worden.

Vanmorgen, is nu gisterenmorgen, vriend (met zijn vrouw) opgezocht in een zorgcentrum. Vriend heeft al negen jaar Alzheimer. Krijgt uitstekende verzorging. Zorgpersoneel heel vriendelijk en uiterst betrokken.Zelfs de banden van zijn rolstoel worden schoongemaakt. In de recreatieruimte volop drank, versnaperingen, koffie, thee etc. Tientallen spellen en overal bloedheet. Vriend heeft een mooie grote kamer met badkamer.

Wat zijn wij toch een arm land.
Wel jammer van die zeurders en handophouders zoals er zoveel op dit draadje blijken te zitten.

P.S. ik heb vriend en vrouw uiteraard niet verteld dat er in Nederland een zekere fietsenmaker, genaamd René rondloopt (sympathisant van de PVV) die met het idee speelt om mijn vriend maar zo snel mogelijk in de oven te stoppen.
Beperktedijkbewaking
2
quote:

GakGak schreef op 5 maart 2023 12:16:

[...]
Niks werkt beter tegen slapeloosheidwakker liggen dan luisteren naar podcasts van onze
nationale brombeer en mopperpot.

www.youtube.com/watch?v=P7f7OOgDVLg
Ik herhaal dat ik om meerdere redenen een bloedhekel heb aan Maarten van Rossem (al kan hij met zijn sarcasme soms lollig zijn).

Hij wil altijd in het centrum van de belangstelling staan. Zo niet, dan kraakt hij alles en iedereen in de omgeving af, zelfs zijn broer en wijlen zijn zus. Ik heb er niet alleen op tv, maar ook bij de universiteit Utrecht (mijn dochter studeerde er geschiedenis!) diverse stuitende voorbeelden van meegemaakt.
Als je dit eenmaal in het snotje hebt, wordt van Rossem volledig voorspelbaar, en eigenlijk een doodsaaie neuroot. Voer voor psychologen.

Zijn bovengenoemde kritiek op de Vermeer tentoonstelling in het Rijks bewijst mijn punt. Het is een unieke gelegenheid om meer Vermeers bij elkaar te zien dan er ooit bij elkaar waren of zullen zijn. Het draagt enorm bij aan de populariteit van de beeldende kunst bij het brede publiek, en aan de internationale faam van onze Hollandse meesters en van het Rijksmuseum.

Het is zeer kleinzielig van van Rossem omdat een ordinaire hype te noemen. Nogal elitair ook van deze (PvdA-) salonsocialist. De verheffing van het volk, dat wilden de rooien toch altijd?
Het museumbezoek neemt toe, musea hebben dat ook in de gaten, gezien hun toenemende reclames op radio en tv. Als je nu naar Vermeer in het Rijks gaat, kan je tot je dood zeggen: ik ben er geweest!

Natuurlijk zal het er druk zijn, daar heeft deze professor (die altijd anderen het moeizame archiefonderzoek liet doen maar zelf met de eer ging strijken, voor actuele voorbeelden moet je op woensdagmiddagen naar het MAX-programma Noord-Oost-Zuid-West op NPO2 kijken) gelijk in.

Maar waarom bepleitte hij dan niet museumbezoek tijdens corona? Toen was het echt rustig, moest je bij musea van te voren een time-slot boeken. En geloof me, toen heb ik in het Mauritshuis 5 minuten in m'n uppie op 1m afstand van het Meisje-met- de-Paarl gestaan, en het ongestoord op me in kunnen laten werken.
Het "meisje' waarvan de directeur van het Mauritshuis overigens zei: "De Mona Lisa verlaat nooit het Louvre, de Nachtwacht verlaat nooit het Rijksmuseum, net zo min zal het Meisje ooit het Mauritshuis verlaten, behalve voor deze ENE UNIEKE KEER."
De narcistische sacherijn van Rossem is te zelfingenomen om dat unieke te snappen.

Zelf vind ik "Gezicht op Delft" van Vermeer overigens minstens zo bijzonder, misschien wel het mooiste schilderij van al onze oude meesters, iig het meest interessante. Vanwege de mooie compositie, met het water op de voorgrond, het kleurgebruik, en omdat er nog zoveel van het huidige Delft in te herkennen is. Dat werk is nu ook in Amsterdam te zien (als 1 van de 3 door het Mauritshuis nu uitgeleende werken).

Natuurlijk heb ik een Museumjaarkaart. Heb ik door de elitaire salonsocialist van Rossem nog nooit horen noemen. Geeft gratis toegang tot vrijwel alle musea, haal er elk jaar de kosten weer dubbel en dwars uit.*
Niet alleen de grote musea, waaronder Groningen (met bijzondere architectuur), Museum Arnhem (het mooist gelegen, met uniek uitzicht over de Rijn), Gouda (momenteel met 40 oude meesters uit het Rijks en nog veel meer, combi-ticket met de St-Jan, de langste kerk in NL), Valkhof in Nijmegen met hun grote Romeinse historie, en natuurlijk het 'Centraal' en Catherijneconvent in mijn eigenste Utreg. Met excuus aan de niet genoemde grote musea in den lande.

Maar ook vele kleine musea. Niet zo vermoeiend als de grote, maar soms even leuk. Onderwijsmuseum in Dordrecht, Belastingmuseum in R'dam, Tassenmuseum in A'dam, Aboriginals in Utrecht, schaatsen in Hindelopen, bakkerijmuseum in Hattem, museum Wageningen, Watersnoodmuseum, Airborne, Overloon. En herenhuizen van rijke baronnen die in de 19e eeuw van allerlei rariteiten verzamelden: Meermanno in Den Haag en Huis van Geyn in Dordtecht.
Teylers in Haarlem behoort hier misschien ook bij, maar dat is veel groter en ook iets ouder. Al heeft het ook meetinstrumenten van de door Einstein bewonderde grote Lorentz in huis, en dan spreken we zo ongeveer anno 1900.

* Bij het commerciële museum Voorlinden in Wassenaar geldt de museumkaart niet. Het oude gebouw werd ooit gebouwd/gekocht door Deterding, de Shellbaas van ruim een eeuw geleden. Daarna jaren in gebruik bij de PTT geweest, ik heb er als ambtenaar bij Verkeer en Waterstaat (zo heette het toen) vaak mogen vergaderen. Het is echt schitterend daar, je loopt zo Meijendel in.
Nu zit er een museum, waar ene Pijbes even de baas mocht spelen.
www.volkskrant.nl/beeldende-kunst/pij...

Niet voldoende ruimte, klaagde baasje Pijbes. Hij is gek.
Ze hebben nu een bijpassende, beetje bekakte directrice, wel een mooie meid. Geldt voor veel van die vrouwelijke kunsthistorici, veelal rijkeluisdochters die ook iets moesten gaan studeren van hun pa.

Oef, dat is natuurlijk veel te Me-Too van een oude witte man als ik. Maar ga me niet vertellen hoe 'Voorlinden' ingedaald en geliefd is bij de bevolking in de regio.
Namelijk helemaal niet.
Zie deze wijkkrant, ten tijde van de opening van Voorlinden. Het 'museum' wordt 1x genoemd, maar je hebt CTL-F nodig om het te vinden .
www.wvbn.nl/wp-content/uploads/2021/0...
leek2018
5
quote:

matad schreef op 8 maart 2023 00:54:

Armoede in Nederland.

Vanavond met vrienden gedineerd. Restaurant van te voren geboekt.
Bij aankomst bleek de boeking niet te zijn genoteerd.
Na wat schuiven met tafels was er toch plaats. Veel jongelui en beslist niet een goedkoop restaurant. Dinsdag, doordeweekse dag en afgeladen vol. Eigenaar vertelde dat hij niet aan personeel kon komen en daarom overwoog om een dag per week te sluiten. Ook vertelde hij dat er eigenlijk geen verschil in drukte met het weekend was. Altijd volle bak.

Nederland bijna 18 miljoen inwoners en dus 18 miljoen meningen die geuit kunnen worden. China 1.400 miljoen inwoners en een partij en een mening. Enkel die ene mening mag geuit worden.

Vanmorgen, is nu gisterenmorgen, vriend (met zijn vrouw) opgezocht in een zorgcentrum. Vriend heeft al negen jaar Alzheimer. Krijgt uitstekende verzorging. Zorgpersoneel heel vriendelijk en uiterst betrokken.Zelfs de banden van zijn rolstoel worden schoongemaakt. In de recreatieruimte volop drank, versnaperingen, koffie, thee etc. Tientallen spellen en overal bloedheet. Vriend heeft een mooie grote kamer met badkamer.

Wat zijn wij toch een arm land.
Wel jammer van die zeurders en handophouders zoals er zoveel op dit draadje blijken te zitten.

P.S. ik heb vriend en vrouw uiteraard niet verteld dat er in Nederland een zekere fietsenmaker, genaamd René rondloopt (sympathisant van de PVV) die met het idee speelt om mijn vriend maar zo snel mogelijk in de oven te stoppen.
Als je niet buiten je eigen "comfort" zone komt ontgaat je je een hoop wat daar buiten gebeurt. Dat is ook de reden waarom al die schandalen (toeslag, gas/Groningen) konden gebeuren.
rene l
11
Vandaag is het woensdag, gehaktdag, en zelfs de buitenthermometer noteert onder nul.
Werkelijk, het weer is bar en boos.

De stemming op de beurs sloeg gisteren ook totaal om, het waren de woorden van Powell, en de dag eindigde in een lichtelijke vorm van een grafstemming.
Raar, er staan nog meer aangekondigde renteverhogingen in de States op de agenda om de inflatie weer op een wenselijke 2-3 procent te krijgen.
Ze hadden naar mijn mening veel eerder in moeten grijpen.
Om het over Europa helemaal maar niet te hebben, ze hadden de rente bij ons nooit onder nul moeten brengen, en nu is het te laat.
Normaalgesproken zou je op de bank ook een spaarrente krijgen die in lijn ligt met de Euribor, maar zie nu, niks ervan, en de banken rekenen zichzelf rijk en verhogen de bonus.

Schulden, schulden en nog eens schulden, de mensen boeit het weinig, ze laten hun laatste centen rollen, nu het nog kan, straks pakken ze vanuit Brussel toch alles van je af.
Ik lees het ook, de mensen geven steeds meer geld uit aan diensten, daarnaast kopen ze steeds minder dagelijkse spullen in de supermarkt.
Logisch, die zijn in rap tempo ook onbetaalbaar aan het worden.

Tja, een paar weken geleden waren er ook wat mensen op tv die op ski vakantie waren in Oostenrijk, eindelijk kon het weer, en ze wisten het wel.
Wat kost nu een weekje skieen, ergens tussen de 1000 en 1500 Euro per persoon, maar dan gaat het er wel heel erg sober aan toe.
Wil je het een beetje bont maken en ook flink los gaan tijdens de apres-ski dan ben je zelfs een vermogen kwijt.
En zoals aan een man gevraagd werd die er met zijn gezin was, ja, het is best wel duur, maar ik pasgeleden mijn hypotheek opgehoogd en ik heb geld zat.

Dommer dan dom denk ik dan, maar het kan nog veel dommer.
Hoeveel mensen hebben de afgelopen paar jaar een woning gekocht, fors overboden, de hoofdprijs betaald, het geld was toch bijna gratis.
Een kortlopende tophypotheek met een zeer lage rente, het kon allemaal net uit.
Maar inmiddels dalen de huizenprijzen, de rente is flink gestegen, en straks komen ze op de koffie als ze de hypotheek moeten verlengen, de kater komt later, met alle gevolgen van dien.

De mensen worden ook steeds luier.
Kijk maar naar het scootertuig met de oranje jassen van McHungry.
Ze hebben het er maar druk mee, ongezond voorgegaard voedsel thuis laten bezorgen is wel zo gemakkelijk, en het is ook heel erg verslavend, zeker voor de jonge verwende millennials die liever lui zijn dan moe.

Caroline van der Plas was gisteravond ook nog in het programma van Johan Derksen.
Ze zeggen dan wel dat ik hier rare dingen schrijf, maar ik hou het volgens mijn nog wel een beetje netjes, ik ben namelijk bang voor Moderator Henk, niet dat hij mij wat aandoet, wel dat hij mij weer een ban geeft.
Caroline was ook bang, ze durft zich niet meer op een groot podium te begeven, want je weer maar nooit of er een gek tussen zit die andere plannen heeft.
Ook had ze het nog over Boerenhater Tjeerd, ja, de NZU werd even door haar aangekaart, en ook hoe deze man nu in het leven staat.
Ze gaf ook even aan dat de boeren gewoon gemangeld worden door een stelletje figuren die alles op de theoretische manier benaderen en totaal geen binding hebben met de realiteit, de jonge generatie boeren heeft geen enkel toekomstperspectief meer.

Johan voegde nog even heel subtiel toe, bedacht door een lul vanachter zijn bureau.

Het gasverbruik blijft flink doorlopen, persoonlijk heb ik er niet zoveel last van, nog een paar weken dan ben ik door de voorraad petroleum heen, de kachel heeft zijn werk zeer goed gedaan, ik heb geen spijt van mijn aankoop, en de kosten heb ik er inmiddels dik uit.

De kwestie rondom de verwoeste Nord Stream Gasleidingen, het blijft maar doorsudderen en er komt geen eind aan.
Nu lees ik weer de geruchten dat de Oekraieners het gedaan zouden hebben, eerder zouden de Amerikanen het gedaan hebben en als eerste werd er met de beschuldigde vinger door Sjoerd naar de Russen gewezen.
Benieuwd of we ooit de waarheid te horen zullen krijgen, waarschijnlijk niet, want je vrinden verraad je tenslotte niet.
Vraag het maar aan de Duitsers.
Er wordt volgens mij een vies spelletje gespeeld, maar het lijkt toch wel duidelijk, de Russen zelf raken steeds verder uit beeld als vermeende daders.

www.youtube.com/watch?v=sv29zn_gXY8
objectief
2
quote:

rene l schreef op 8 maart 2023 09:02:

Er wordt volgens mij een vies spelletje gespeeld, maar het lijkt toch wel duidelijk, de Russen zelf raken steeds verder uit beeld als vermeende daders.

Proficiat, intussen ook een aanhanger van Poetin geworden. Kan ik je helpen met de verhuizing naar Siberie. (kan wel op de IEX dag)
Portisch
4
Alles op de man gespeeld fredje.
Nergens een vleugje inhoud.
Heb je eigenlijk wel vrienden?
Hier in ieder geval zeker niet.
objectief
2
quote:

Portisch schreef op 8 maart 2023 09:43:

Heb je eigenlijk wel vrienden?
Hier in ieder geval zeker niet.
Nu komt de aap uit de mouw; jij zit op dit forum om vrienden te maken i.p.v. een discussie aan te gaan.
JP Samosa
2
quote:

rene l schreef op 8 maart 2023 09:02:

Er wordt volgens mij een vies spelletje gespeeld, maar het lijkt toch wel duidelijk, de Russen zelf raken steeds verder uit beeld als vermeende daders.
René,
Dat gevalletje met die ontplofte leiding is peanuts in vergelijk met wat de Russen flikken in Oekraïne
leek2018
3
quote:

objectief schreef op 8 maart 2023 09:50:

[...]

Nu komt de aap uit de mouw; jij zit op dit forum om vrienden te maken i.p.v. een discussie aan te gaan.
Met jou kan je toch ook geen discussie aangaan. Als namelijk iemand meer en meer de mening is toegedaan dat Rusland niet betrokken is bij de sabotage van nordstream 2 is hij volgens jou een Putin aanhanger.
leek2018
2
quote:

JP Samosa schreef op 8 maart 2023 09:50:

[...]

René,
Dat gevalletje met die ontplofte leiding is peanuts in vergelijk met wat de Russen flikken in Oekraïne
Dat klopt, maar dat wil nog niet zeggen dat het niet genoemd mag worden. Zo redenerend is elk probleem in Nederland peanuts vergeleken bij wat er in Oekraïne gebeurt.
jowi
5
quote:

leek2018 schreef op 8 maart 2023 10:21:

[...]
Met jou kan je toch ook geen discussie aangaan. Als namelijk iemand meer en meer de mening is toegedaan dat Rusland niet betrokken is bij de sabotage van nordstream 2 is hij volgens jou een Putin aanhanger.
@ Rene

De kwestie rondom de verwoeste Nord Stream Gasleidingen, het blijft maar doorsudderen en er komt geen eind aan.
Nu lees ik weer de geruchten dat de Oekraieners het gedaan zouden hebben, eerder zouden de Amerikanen het gedaan hebben en als eerste werd er met de beschuldigde vinger door Sjoerd naar de Russen gewezen.
Benieuwd of we ooit de waarheid te horen zullen krijgen, waarschijnlijk niet, want je vrinden verraad je tenslotte niet.
Vraag het maar aan de Duitsers.
Er wordt volgens mij een vies spelletje gespeeld, maar het lijkt toch wel duidelijk, de Russen zelf raken steeds verder uit beeld als vermeende daders.

Einde quote

Ja, ja Rene
Weer een hoop fake news van complotdenkers over de sabotage van Nord Stream.
Op het Rusland draadje is bij Team Rusland de dader allang bekend nl Poetie.
Een andere visie wordt daar niet geaccepteerd en dan wordt je weggezet als Poetin aanhanger, complotdenker, fascist en wat allemaal nog meer!!!!

Of niet LUCHTSCHIP.
Kaviaar
1
Zorgmedewerkers met postcovidsyndroom krijgen geen voorschot

Mensen die hun baan in de zorg zijn kwijtgeraakt door langdurige en aanhoudende klachten na corona krijgen daar voorlopig geen geld voor. Vakbonden FNV en CNV hadden daarvoor een kort geding aangespannen, maar de eis is woensdag afgewezen door de rechtbank Den Haag.
Volgens de rechtbank moet "van geval tot geval" worden bekeken of een zorgmedewerker recht heeft op vergoeding van schade. Dat kan niet met een collectieve actie. "Ook is er geen juridische grond aan te wijzen die de Staat verplicht met de vakbonden in overleg te treden", oordeelt de voorzieningenrechter.
De zaak gaat over mensen die in 2020 besmet zijn geraakt met het coronavirus, in de eerste of tweede golf. Ze werkten toen in de zorg en kregen het advies dat beschermingsmiddelen als mond-neusmaskers niet nodig waren. Ze raakten besmet en kwamen in de ziektewet. Na twee jaar ziekte eindigde hun dienstverband.
Volgens FNV en CNV zijn sommige gedupeerden in zulke grote financiële problemen gekomen dat ze inmiddels hulp van de voedselbank nodig hebben. De vakbonden eisten daarom nu alvast een bedrag van 22.839 euro per persoon.
De overheid wil in april een opzet van een regeling bekendmaken om de gedupeerde zorgmedewerkers uit de eerste golf tegemoet te komen.

www.nu.nl/economie/6254415/zorgmedewe...

Wat een waardeloos kabinet zit er aan het roer!
jowi
1
www.telegraaf.nl/nieuws/271941309/dui...

duitse-peiling-70-procent-tegen-verbod-benzine-of-dieselauto-s

Gewoon ff Ruttelen en tekenen bij het kruisje. Dat is toch democratie.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 978 979 980 981 982 983 984 985 986 987 988 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
861,40  -3,96  -0,46%  16:23
 Germany40^ 17.744,70 -0,52%
 BEL 20 3.825,26 -0,03%
 Europe50^ 4.925,17 -0,23%
 US30^ 37.825,52 -0,49%
 Nasd100^ 17.290,06 -1,47%
 US500^ 5.015,44 -0,67%
 Japan225^ 37.523,47 -1,26%
 Gold spot 2.390,99 +0,49%
 EUR/USD 1,0666 +0,21%
 WTI 82,41 +0,40%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +3,07%
WDP +2,80%
Vopak +2,07%
B&S Group SA +1,89%
Heineken +1,61%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,37%
ADYEN NV -3,31%
TomTom -2,93%
Fugro -2,56%
FASTNED -2,50%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront