Bitcoin en andere cryptocurrencies « Terug naar discussie overzicht

Nieuw Bitcoin Forum

15.650 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
voda
0
Cryptobank gooit handdoek in de ring: hoe bescherm je je tegen malaise?
Door MARK GARRELTS

Updated 26 min geleden
35 min geleden
in FINANCIEEL

De blootstelling aan het drama bij cryptoreus FTX en de neergang bij digitale munten hebben tot een nieuw slachtoffer geleid. Silvergate Capital trekt de stekker uit de activiteiteiten nadat de cryptobank eerder nog tevergeefs had geprobeerd om aan nieuwe investeerders te komen. Hoe kunnen beleggers zich beschermen tegen nieuwe onheil in de onrustige cryptomarkt? Vijf vragen.

Wat voor bedrijf was Silvergate?

Silvergate opgericht in 1988 begon aanvankelijk als kleine bankinstelling met slechts drie vestigingen in de staat Californië. Met het aantreden van topman Alan Lake ging er een andere wind waaien. Zijn persoonlijke interessse om in de bitcoin te investeren, gaf de aanzet om klanten cryptodiensten aan te gaan bieden. Deze stap legde Silvergate geen windeieren en bracht een snelle groei op gang als schakel tussen de traditionele financiële wereld en de cryptomarkt. Volgens zakenzender CNBC had de cryptobank afgelopen jaar september nog zo’n $11 miljard van andere cryptobedrijven in beheer.

BEKIJK OOK:
Glans komt weer wat terug bij hard gevallen crypto’s

Waardoor kwam Silvergate in de problemen?

Met de ineenstorting van FTX, het cryptobedrijf van Sam Bankman-Fried, afgelopen jaar, kwam Silvergate al in zwaar weer terecht. De cryptobank verleende veel bankdiensten aan FTX, een van de grootste cryptoplatforms wereldwijd. Het strafrechterlijk onderzoek van de Amerikaanse justitie naar links met FTX deed het vertrouwen in Silvergate ook geen goed. Het stopzetten van zijn betalingsnetwerk, het uithangbord van het Amerikaanse bedrijf, eerder deze maand, was al een teken aan de wand hoe groot de financiele nood was. De cryptobank besloot woensdag zelf om de handdoek in de ring te gooien nadat de zoektocht naar nieuwe investeerders op niets uitliep. Teunis Brosens, cryptoexpert bij ING, benadrukt dat het een combinatie van factoren was waardoor het doek voor Silvergate is gevallen. „De malaise bij de digitale munten afgelopen jaar en de grote afhankelijkheid van andere cryptobedrijven die steeds minder klandizie opleverden, hebben het concern ook de das omgedaan.” Met de toezegging om het geld terug te gaan storten aan alle klanten lijkt de blootstelling aan de ondergang van Silvergate mee te vallen.

Kunnen toezichthouders nieuwe onheil met cryptobedrijven voorkomen?

De roep om scherpere toezicht op cryptobedrijven klinkt steeds harder door nadat eerder al naast FTX ook kredietverstrekker Celsius en platform Terra het loodje legden. Het ontbreken van transparantie over de dekking van de tegoeden is daarbij een heet hangijzer. Vooral de VS wil er flink werk van maken om misstanden te voorkomen en consumenten beter te beschermen onder meer door het opstellen van nieuwe regels, Zo moeten platforms een aparte bewaarplaats aanhouden voor cryptomunten van hun klanten. Volgens Brosens is het omvallen van Silvergate een geval apart. „Het bedrijf had in de VS een eigen bankvergunning en stond onder toezicht binnen de bankensector. Ik denk dat er in de VS wel een stevig debat op gang komt of toezichthouders wel genoeg hebben gedaan om dit voorkomen.” Verder wijst hij er op dat de cryptosector nog steeds een relatief nieuwe wereld is, waarin jongere- en vaak nog niet zo ervaren personen actief in zijn met eigen bedrijf. „Dat levert een hoger risico op ook als er meer regulering van toezichthouders komt.”

BEKIJK OOK:
Column: wapen je tegen nieuwe Madoff of Bankman-Fried

Wat betekent de nieuwe onrust voor de waarde van cryptomunten?

De belangrijkste munt, de bitcoin, die bij de start van het nieuwe jaar nog een krachtig herstel had ingezet tot dicht tegen $25.000, geholpen door de goede gang van zaken op de aandelenmarkten, heeft deze maand de weg omlaag weer stevig ingeslagen. Het nieuws dat er opnieuw een cryptobedrijf de deuren dicht trekt, zette de digitale munt donderdag verder onder druk tot ruim onder de $22.000. Dat de Amerikaanse grootbank JPMorgan de banden met cryptobeurs Gemini zou willen verbreken, heeft extra voeding gegeven aan de onrust in de cryptomarkt. Ondanks de recente daling houdt de bitcoin nog aardig stand onder de stroom aan slecht nieuws, meent Brosens. „Ik kan echter geen voorspelling doen hoe de toekomt er uit gaat zien.”

Wat kan je als cryptobelegger doen om je geld beter te beschermen tegen onzekerheden in de markt?

Volgens Brosens is het in de risicovolle ongereguleerde cryptowereld nog meer van belang om goed je huiswerk te doen voordat je in een digitale munt of -product stapt. „Je kan ook beter in zee gaan met bedrijven gevestigd binnen Nederland of Europa dan bij een crypto-aanbieder op een eiland ver weg. Verder geldt nog altijd met beleggen, als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.”

BEKIJK OOK:
Investeerders pikken restanten cryptodrama FTX op: ’Eerst moet troep uit de markt’

www.telegraaf.nl/financieel/263687295...
Branco P
1
quote:

investorben schreef op 9 maart 2023 13:17:

Dus signature bank is de volgende......

Onbegrijpelijk dat die crypto onzin niet totaal instort. Kwestie van tijd. Kan best lang duren, maar is onvermijdelijk.
Dat de onzin nog niet totaal ingestort is zou kunnen liggen aan:
- het feit dat de whales de markt kunnen steunen
- er geen extern toezicht is op de prijzen die je op de handelsplatforms ziet.
- er nog steeds heel veel believers zijn die lagere koersen als instapmoment zien

Daarom is een “totaal instorten” van de prijs niet zo voor de hand liggend maar in 5 jaar tijd gestaag terugvallen richting, zeg, 1000 dollar, dat zou een zeer goed denk aar scenario zijn.
Branco P
1
Waarbij er uiteraard al redelijk wat van de prijs af is sinds het hoogste punt, gedeeltelijk ingestort dus reeds, het bitcoin-luchtkasteel
Fred 62
0
quote:

Branco P schreef op 10 maart 2023 07:49:

[...]

Dat de onzin nog niet totaal ingestort is zou kunnen liggen aan:
- het feit dat de whales de markt kunnen steunen
- er geen extern toezicht is op de prijzen die je op de handelsplatforms ziet.
- er nog steeds heel veel believers zijn die lagere koersen als instapmoment zien

Daarom is een “totaal instorten” van de prijs niet zo voor de hand liggend maar in 5 jaar tijd gestaag terugvallen richting, zeg, 1000 dollar, dat zou een zeer goed denk aar scenario zijn.
Er is ook weinig verkoopdruk door al die kleine
beleggers met een paar tientjes crypto op een wallet.
Dat crypto's op zo'n wallet verdwijnen in een laatje en
er wordt nooit meer naar omgekeken.
Jason Voorhees
0
Las ergens dat de Russen vooral bitcoins kopen, lijkt erop dat ze ff uitgekocht zijn, ach ze hebben het ook zo druk met andere zaken.
voda
0
Digitale munt bitcoin gaat hard onderuit: duikeling tot onder $20.000
Door REDACTIE DFT

Updated 27 min geleden
36 min geleden
in FINANCIEEL

De digitale munt bitcoin gaat vrijdag hard onderuit met een duikeling tot onder de grens van $20.000 naar het laagste niveau sinds halverwege januari.

Op cryptoplatform Coindesk is de bitcoin rond 08.00 uur (Nederlandse tijd) hard weggezakt met een aderlating van ruim 8% naar een stand van $19.900.

Het omvallen van de Amerikaanse cryptobank Silvergate een dag eerder heeft de onrust weer terug in de markt gebracht. Vorig jaar gooiden grote cryptobedrijven, zoals FTX van oprichter Sam Bankman-Fried, al de handdoek in de ring.

BEKIJK OOK:
Cryptobank gooit handdoek in de ring: hoe bescherm je je tegen malaise?

De steeds verder oplopende rente in de VS speelt eveneens een rol bij het toegenomen pessimisme onder cryptobeleggers. Dat tempert de bereidheid om risico’s te nemen in de grillige cryptomarkt.

Aan het begin van het nieuwe jaar klaarde stemming onder cryptobeleggers nog flink op. De bitcoin kreeg de wind stevig in de rug en tikte in februari nog de grens van $25.000 aan.

BEKIJK OOK:
IMF zet in op strenge aanpak van bitcoin: ’Crypto zijn niets’

www.telegraaf.nl/financieel/151884645...
JdeFL
0
Amerikaanse autoriteiten sluiten omvallende Silicon Valley Bank
De Amerikaanse autoriteiten sluiten de noodlijdende Silicon Valley Bank (SVB). Die ging in enkele dagen de dieperik in, met een kelderende aandelenkoers en een heuse bankrun. (Tijd.be)

Dat ging snel... niet verwacht.
finance2u
0
quote:

Jason Voorhees schreef op 10 maart 2023 08:33:

Las ergens dat de Russen vooral bitcoins kopen, lijkt erop dat ze ff uitgekocht zijn, ach ze hebben het ook zo druk met andere zaken.
Een man als Poetin wil geen bitcoin maar goud! Om aan zijn vriendjes te kunnen laten zien hoe rijk hij is...fysiek dus ipv wat cijfertjes. Overigens sluit ik zeker niet uit dat bitcoin en wat betere altcoins nog flink omhoog gaan aangezien dollars, euro's en andere bijdruk-rommel steeds minder waard is en in een wel heel rap tempo.
Littletycoon
0
quote:

finance2u schreef op 10 maart 2023 22:43:

[...]
Overigens sluit ik zeker niet uit dat bitcoin en wat betere altcoins nog flink omhoog gaan aangezien dollars, euro's en andere bijdruk-rommel steeds minder waard is en in een wel heel rap tempo.
Dat is het sprookje waarmee bitcoinbelievers de mania proberen in stand te houden.
Lekker Truitje
0
Rusland is het derde in grootte goudproducerend land op de aardbol. Dus goud genoeg daar. Ook veel diamant trouwens. Helaas heeft Rusland genoeg bronnen om die oorlog lang te financieren. En afzet kan altijd aan China en India ziet kennelijk ook geen ethische problemen in handelen met Poetins maatjes.

Crypto's: ik heb er ook een tijd in geloofd, in zekere mate. Maar afgezien van een enkel tropisch land lukt het nog niet om ze heel veel te gebruiken in het dagelijks leven. Vast wel door wat criminelen, vast wel bij betalingen naar en van 'moeilijke' landen, maar vooral door beleggers die van munt A naar B willen of heen/terug naar 'fiat'-geld. Je kunt, of misschien moet, ze soms ook gebruiken om bepaalde games te kunnen spelen. Maar het betalen van een Starbucks zoals vroeger verteld werd, dat zie ik niet gebeuren. Je kunt wel sommige softwarebedrijven er mee betalen. Voor allerlei processen kan de blockchain misschien leuk gebruikt worden, maar die coins zijn er lijkt me niet essentieel voor. Dus... wel helaas, want het leek me ook leuk, nuttig en meer.
Volgens een website kon je bij een moneychanger in Rotterdam cash krijgen voor bitcoins. Nou geprobeerd daar, maar ze wisten nergens van....

Bij staken krijg je 'rente', maar waar wordt die rente van betaald eigenlijk. Van alle transactiekosten die er betaald worden? Of moeten de tegenpartijen daar schulden voor opbouwen?
aandeeltje!
0
quote:

voda schreef op 9 maart 2023 16:40:

Cryptobank gooit handdoek in de ring: hoe bescherm je je tegen malaise?
Door MARK GARRELTS

Updated 26 min geleden
35 min geleden
in FINANCIEEL

De blootstelling aan het drama bij cryptoreus FTX en de neergang bij digitale munten hebben tot een nieuw slachtoffer geleid. Silvergate Capital trekt de stekker uit de activiteiteiten nadat de cryptobank eerder nog tevergeefs had geprobeerd om aan nieuwe investeerders te komen. Hoe kunnen beleggers zich beschermen tegen nieuwe onheil in de onrustige cryptomarkt? Vijf vragen.

Wat voor bedrijf was Silvergate?

Silvergate opgericht in 1988 begon aanvankelijk als kleine bankinstelling met slechts drie vestigingen in de staat Californië. Met het aantreden van topman Alan Lake ging er een andere wind waaien. Zijn persoonlijke interessse om in de bitcoin te investeren, gaf de aanzet om klanten cryptodiensten aan te gaan bieden. Deze stap legde Silvergate geen windeieren en bracht een snelle groei op gang als schakel tussen de traditionele financiële wereld en de cryptomarkt. Volgens zakenzender CNBC had de cryptobank afgelopen jaar september nog zo’n $11 miljard van andere cryptobedrijven in beheer.

BEKIJK OOK:
Glans komt weer wat terug bij hard gevallen crypto’s

Waardoor kwam Silvergate in de problemen?

Met de ineenstorting van FTX, het cryptobedrijf van Sam Bankman-Fried, afgelopen jaar, kwam Silvergate al in zwaar weer terecht. De cryptobank verleende veel bankdiensten aan FTX, een van de grootste cryptoplatforms wereldwijd. Het strafrechterlijk onderzoek van de Amerikaanse justitie naar links met FTX deed het vertrouwen in Silvergate ook geen goed. Het stopzetten van zijn betalingsnetwerk, het uithangbord van het Amerikaanse bedrijf, eerder deze maand, was al een teken aan de wand hoe groot de financiele nood was. De cryptobank besloot woensdag zelf om de handdoek in de ring te gooien nadat de zoektocht naar nieuwe investeerders op niets uitliep. Teunis Brosens, cryptoexpert bij ING, benadrukt dat het een combinatie van factoren was waardoor het doek voor Silvergate is gevallen. „De malaise bij de digitale munten afgelopen jaar en de grote afhankelijkheid van andere cryptobedrijven die steeds minder klandizie opleverden, hebben het concern ook de das omgedaan.” Met de toezegging om het geld terug te gaan storten aan alle klanten lijkt de blootstelling aan de ondergang van Silvergate mee te vallen.

Kunnen toezichthouders nieuwe onheil met cryptobedrijven voorkomen?

De roep om scherpere toezicht op cryptobedrijven klinkt steeds harder door nadat eerder al naast FTX ook kredietverstrekker Celsius en platform Terra het loodje legden. Het ontbreken van transparantie over de dekking van de tegoeden is daarbij een heet hangijzer. Vooral de VS wil er flink werk van maken om misstanden te voorkomen en consumenten beter te beschermen onder meer door het opstellen van nieuwe regels, Zo moeten platforms een aparte bewaarplaats aanhouden voor cryptomunten van hun klanten. Volgens Brosens is het omvallen van Silvergate een geval apart. „Het bedrijf had in de VS een eigen bankvergunning en stond onder toezicht binnen de bankensector. Ik denk dat er in de VS wel een stevig debat op gang komt of toezichthouders wel genoeg hebben gedaan om dit voorkomen.” Verder wijst hij er op dat de cryptosector nog steeds een relatief nieuwe wereld is, waarin jongere- en vaak nog niet zo ervaren personen actief in zijn met eigen bedrijf. „Dat levert een hoger risico op ook als er meer regulering van toezichthouders komt.”

BEKIJK OOK:
Column: wapen je tegen nieuwe Madoff of Bankman-Fried

Wat betekent de nieuwe onrust voor de waarde van cryptomunten?

De belangrijkste munt, de bitcoin, die bij de start van het nieuwe jaar nog een krachtig herstel had ingezet tot dicht tegen $25.000, geholpen door de goede gang van zaken op de aandelenmarkten, heeft deze maand de weg omlaag weer stevig ingeslagen. Het nieuws dat er opnieuw een cryptobedrijf de deuren dicht trekt, zette de digitale munt donderdag verder onder druk tot ruim onder de $22.000. Dat de Amerikaanse grootbank JPMorgan de banden met cryptobeurs Gemini zou willen verbreken, heeft extra voeding gegeven aan de onrust in de cryptomarkt. Ondanks de recente daling houdt de bitcoin nog aardig stand onder de stroom aan slecht nieuws, meent Brosens. „Ik kan echter geen voorspelling doen hoe de toekomt er uit gaat zien.”

Wat kan je als cryptobelegger doen om je geld beter te beschermen tegen onzekerheden in de markt?

Volgens Brosens is het in de risicovolle ongereguleerde cryptowereld nog meer van belang om goed je huiswerk te doen voordat je in een digitale munt of -product stapt. „Je kan ook beter in zee gaan met bedrijven gevestigd binnen Nederland of Europa dan bij een crypto-aanbieder op een eiland ver weg. Verder geldt nog altijd met beleggen, als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het dat vaak ook.”

BEKIJK OOK:
Investeerders pikken restanten cryptodrama FTX op: ’Eerst moet troep uit de markt’

www.telegraaf.nl/financieel/263687295...
Als je goed je huiswerk doet, stap je in geen enkele speelmunt. Nogal simpel. Prietpraat..
Littletycoon
0
quote:

Lekker Truitje schreef op 11 maart 2023 16:21:

Bij staken krijg je 'rente', maar waar wordt die rente van betaald eigenlijk. Van alle transactiekosten die er betaald worden? Of moeten de tegenpartijen daar schulden voor opbouwen?
Beide vormen zijn voorbeelden van "staken". Zijn nog wel andere voorbeelden, eigenlijk alles wat ook in de standaard financiële handel gebeurt kan ook in crypto.
JvH
0
Ik snap de ophef over bitcoins nooit zo goed. Als ze aan mij vragen waarom ik in bitcoins beleg, zeg ik dat ik het een fijn gevoel vind om in gebakken lucht te investeren.
JdeFL
1
quote:

Lekker Truitje schreef op 11 maart 2023 16:21:

Rusland is het derde in grootte goudproducerend land op de aardbol. Dus goud genoeg daar. Ook veel diamant trouwens. ...
Toch een immense kapitaalvlucht in Rusland, kwam een cijfer tegen van 200Mrd$ over 2022. Als daar een deel van naar coins vloeit... Veel reguliere banken blijven er niet over voor de gewone Rus. Nog enkele in Turkije (?), Indië, vastgoed in Dubaih, maar die laatste zijn eerder voor de gefortuneerden. Dus ik neem aan dat het zou kunnen, veel aankopen vanuit Rusland. Iemand moet toch bezig zijn om die koers boven de 20k te houden....
Branco P
0
quote:

JdeFL schreef op 12 maart 2023 09:51:

[...]

Toch een immense kapitaalvlucht in Rusland, kwam een cijfer tegen van 200Mrd$ over 2022. Als daar een deel van naar coins vloeit... Veel reguliere banken blijven er niet over voor de gewone Rus. Nog enkele in Turkije (?), Indië, vastgoed in Dubaih, maar die laatste zijn eerder voor de gefortuneerden. Dus ik neem aan dat het zou kunnen, veel aankopen vanuit Rusland. Iemand moet toch bezig zijn om die koers boven de 20k te houden....
Dat is allang achter de rug. Waar denk je dat die 60K voor 1 bitcoin vandaan kwam? Dat waren jouw Russen. Plus wat koersmanipulatie.
beleggertje2020
0
Laat die Russen alle bitcoins maar kopen , dan is die Bitcoin straks geen fluit meer waard. . Worden straks allemaal in een klap gevangen !
beleggertje2020
0
quote:

JvH schreef op 12 maart 2023 09:01:

Ik snap de ophef over bitcoins nooit zo goed. Als ze aan mij vragen waarom ik in bitcoins beleg, zeg ik dat ik het een fijn gevoel vind om in gebakken lucht te investeren.
Eens ben je te laat ! dan zou het wel es in 1 simpel luttel dagje compleet gebeurd kunnen zijn, bijv van 20K Euro naar 0.000 Euro . . Het is en blijft gebakken lucht , staat niks fysieks tegenover zoals bijv goud !
tjongejonge
0
Wordt spannend op de aandelen- en cryptobeurzen morgen!
USDC is de koppeling met de US Dollar kwijt en dat zou (als dit morgen niet is opgelost en een heuse bankrun uitbreekt) nog weleens de trigger kunnen gaan zijn voor een ouderwetse beurskrach.....
Littletycoon
0
tjongejonge
0
quote:

Littletycoon schreef op 12 maart 2023 20:06:

Iedereen paniek aan het zaaien hier, iedereen vanuit zijn/haar even belang.
Alom paniek binnen de cryptowereld aangaande USDC is helaas een bitter feit.
Dat een bankrun in deze tevens zéér ernstige gevolgen voor de aandelenmarkten kan hebben is een spijtig gegeven.
Don't shoot de messenger ;-
15.650 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 686 687 688 689 690 691 692 693 694 695 696 ... 779 780 781 782 783 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 14:58
Koers 66.077,50
Verschil -488,03 (-0,73%)
Hoog 67.249,02
Laag 65.885,73
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront