Corbion « Terug naar discussie overzicht

Corbion 2023

743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
anders
0
Ik iets meer 1,5 k . Maar wacht nog steeds op een bounce naar de 33/34. Wanneer komt die een keer.
Superrtedd
0
Opvallend stil rond Corbion. De activistische belegger Inclusive Capital Partners (meer bekend van OCI) heeft met datum meldingsplicht 17 mrt 2023 (eerder 14 mrt 22 en 25 feb 22) zijn/haar positie in Corbion uitgebreid. Ook iets met de som der delen??
voda
0
PERSBERICHT: Corbion publiceert agenda voor AvA

Corbion heeft de agenda gepubliceerd voor de aanstaande jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA), die op 17 mei 2023 wordt gehouden.

De integrale AvA-agenda, inclusief toelichting bij de agendapunten, is beschikbaar op de website van Corbion onder Investor Relations --> Shareholder information --> Shareholder meetings.

Bijlage

-- 050423 AGM Agenda_NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
pipsi
1
Corbion krijgt erkenning van CDP voor het aanpakken van duurzaamheid van bedrijvenGepubliceerd op 2023-04-12.

Corbion is erkend voor zijn leiderschap in duurzaamheid van bedrijven door de wereldwijde milieu non-profit CDP. Na het beoordelen van gegevens die door Corbion zijn gerapporteerd via cdp's vragenlijsten over klimaatverandering, water en bos in 2022, prees CDP de voortdurende acties van het bedrijf om emissies te verminderen, klimaat- en waterrisico's te beperken en zijn bosgerelateerde beleid te versterken.

Het ontvangen van een A-score leverde Corbion een plek op in de top 8 procent van bedrijven op het CDP Supplier Engagement Leaderboard 2022 voor zijn werk met leveranciers om de klimaatverandering te beperken. Binnen zijn sector behoort Corbion ook tot de 21 procent van de bedrijven op leiderschapsniveau (A-score) op het gebied van klimaatverandering die de huidige best practices implementeren.Corbion Erkenning CDP Aanpak duurzaam ondernemen

Erkenning voor het aanpakken van klimaatverandering

Olivier Rigaud, CEO van Corbion, zei: "We zijn erg blij dat cdp's beoordeling aangeeft dat Corbion leiderschap blijft bieden in de richting van een duurzamere toekomst, en we zijn er trots op erkend te worden voor het samenwerken met onze leveranciers om de klimaatverandering aan te pakken."

"Het behouden van wat belangrijk is voor onze klanten, voor onze investeerders en voor de wereld, geeft ons focus en richting als bedrijf en inspireert ons om een hoog prestatieniveau te behouden. We zijn trots op de vooruitgang die we boeken tijdens onze duurzaamheidsreis en kijken uit naar wat we het komende jaar kunnen bereiken," voegde Rigaud eraan toe.

CDP's jaarlijkse milieu-openbaarmakings- en scoringsproces wordt algemeen erkend als de gouden standaard voor milieutransparantie van bedrijven. In 2022 hebben meer dan 680 investeerders met meer dan US $ 130 biljoen aan activa en meer dan 280 grote kopers met US $ 6,4 biljoen aan inkoopuitgaven bedrijven gevraagd om gegevens over milieueffecten, risico's en kansen bekend te maken via het CDP-platform.

Openbaarmaking via CDP biedt een basis voor het meten van de vooruitgang in de richting van een klimaatveilige, ontbossingsvrije, waterzekere toekomst en een echt duurzame economie.

Doel om tegen 2050 netto-nul waardeketenemissies te bereiken

Corbion heeft zich ertoe verbonden om tegen 2050 netto-nulwaardeketenemissies te bereiken en heeft onlangs externe validatie ontvangen van ambitieuzere, op wetenschap gebaseerde doelen die gericht zijn op het beperken van de wereldwijde temperatuurstijging tot 1,5 ° C, die het bedrijf eerder dit jaar heeft opgericht om dat doel te bereiken.

"COP 15 had niet duidelijker kunnen zijn in de oproep tot actie over bedrijfsrapportage over de natuur", zegt Sonya Bhonsle, global head of Value Chains, CDP.

"Als een bedrijf zich niet voorbereidt op toekomstige regelgeving over natuur in de toeleveringsketen, staan ze open voor een breed scala aan risico's en kunnen ze ook de kansen missen die het beschermen van de natuur met zich meebrengt," voegde Bhonsle eraan toe.

Bron: Corbion

coatings.specialchem.com/news/industr...
pipsi
0
Na het succes van aquacultuur wil Corbion de algenvoetafdruk in huisdiervoeding uitbreiden.

De producent beschouwt AlgaPrime DHA als een duurzamer alternatief voor mariene omega-3 vetzuren en zegt dat het kan helpen voldoen aan de wereldwijde vraag naar vetzuren, terwijl de druk op de wereldwijde wilde vispopulaties wordt verminderd.
Dit omega-3-product op basis van algen wordt geteeld via een gesloten fermentatiesysteem met behulp van suikerriet; Het heeft al veel interesse gezien in de aquacultuurmarkten, waarbij de Deense aquafeedproducent BioMar heeft bijgedragen aan de push.

EEN PRODUCT BESTEMD VOOR DE MARKT VOOR DIERVOEDING
Met de toenemende focus op premium is de huisdiervoedingsindustrie een groeiende markt voor dergelijke inputs geworden. Omega-3-bronnen zijn gewild om de gezondheid van huisdieren te ondersteunen, omdat regelmatige consumptie van EPA en DHA de cognitieve functie van huisdieren en de cardiovasculaire, hersen-, oog- en gewrichtsgezondheid ten goede zou komen.

We spraken met President van Corbion Algae Ingredients, Ruud Peerbooms, om meer te horen over de groeistrategie van AlgaPrime DHA.

Het op algen gebaseerde omega-3-merk wordt al gebruikt door fabrikanten van diervoeding in de EU en de VS na de samenwerking van Corbion met IQI vorig jaar.

"Qua verkoop is de Noord-Amerikaanse markt voor dierenvoeding nog steeds groter, maar de Europese markt is redelijk toegankelijk. IQI heeft in beide een geweldige positie."

Corbion verkoopt producten - natuurlijke conserveermiddelen en emulgatoren - op de markt voor huisdiervoeding, maar alleen als onderdeel van zijn melkzuur- en emulgatoractiviteiten; Ze had geen speciale focus, dus besloot ze een distributeur van speciale ingrediënten in te schakelen om haar te helpen AlgaPrime DHA op internationale schaal op te nemen in formuleringen voor huisdiervoeding.

Peerbooms legde uit dat het bedrijf een omega-3-ingrediëntformulerings- en leveringssysteem moest ontwerpen om aan de eisen van fabrikanten van dierenvoeding te voldoen.

"Toen we aan AlgaPrime DHA begonnen te werken, was de formulering die we voor het eerst op de markt brachten sterk gericht op aquacultuurproductie; in een poging om ons bereik uit te breiden, evalueerden we antioxidanten die geschikt zouden zijn voor gebruik in dierenvoeding, en we evalueerden ook verschillende fysieke vormen. Dat past. Tegenwoordig bieden we sterk geconcentreerd DHA voor opname in huisdiervoeding die is verrijkt met natuurlijke antioxidanten. We voegen geen dragers of andere stoffen toe, dus het is 100% biomassa in poedervorm."

Hij vervolgde dat Corbion nu echt op zoek is naar een tandje bij, in termen van het leveren van grote leveranciers van huisdiervoeding in zowel de EU als Noord-Amerika, en de alliantie met IQI zou die adoptie in een snel tempo moeten laten groeien.

DE VERWACHTE GROEI VAN DE WERELDWIJDE MARKT VOOR DIERENVOEDING
Euromonitor verwacht dat de wereldwijde markt voor diervoeding tot 4 met een CAGR van 3,2026% zal groeien.

Volgens het marktonderzoeksbureau neemt de wereldwijde markt voor huisdiervoeding gestaag in waarde toe, met een omzet van $ 123 miljard in 2022, een stijging van 3,3% ten opzichte van 2021; Verwacht wordt dat het tegen 146 $ 2026 miljard aan omzet zal genereren.

PROCESVERBETERING
Corbion investeert in een algenfermentatiefaciliteit in Orindiuva, Brazilië om procesoptimalisatie te garanderen. De plant werd ongeveer vijf jaar geleden bij TerraVia gekocht en was aanvankelijk ontworpen om slechts één product te verwerken.

"We hebben een doorlopend programma om knelpunten in de Orindiuva-fabriek weg te nemen om meer productie en meer flexibiliteit te krijgen, zodat we meerdere lijnen kunnen bedienen om de groeiende vraag van de aqua- en huisdiervoedingsindustrie bij te houden," zei Bierbooms.

COMMERCIËLE DOORBRAAK
Corbion maakte halverwege vorig jaar eindelijk ebitda gelijk aan zijn op algen gebaseerde omega-3-productie.

"We kochten het platform in 2017 van TerraVia, nadat het faillissement had aangevraagd. In 2020 beloofden we de buitenwereld dat we de omega-3-productie op basis van algen binnen twee jaar winstgevend zouden maken. We hebben kosten bespaard en op basis van onze aquacultuuractiviteiten in juni 2022 een break-even punt bereikt."

Op de Capital Markets Days in december vorig jaar liet Corbion zien hoe kortetermijnambitie, met zijn bewezen omega-3-technologie, een stap was naar meer winstgevende sectoren zoals menselijke voeding en huisdieren. Na 2025 zal het doel zijn om zijn positie in die sectoren te benutten om een breed scala aan van algen afgeleide ingrediënten aan te bieden. "Omega-3 vetzuren op basis van algen zijn slechts het startpunt."

Corbion's in San Francisco gevestigde R &D-team is gericht op het ontwikkelen van algenstammen en het brouwen van uitmuntendheid, het screenen van duizenden algenstammen om de meest productieve, efficiënte, smakelijke en voedzame te bepalen. Deze onderzoekers zijn nu op zoek naar het optimaliseren van de algenproducerende stam en onderzoeken aanvullende producten die kunnen worden afgeleid van de algen: eiwitten en andere lipiden, evenals antioxidanten.

Peerbooms zei dat de financiële doelstelling voor het einde van 2025 is dat de business line algeningrediënten € 150 miljoen en 25% of € 25 miljoen EBIDTA bereikt onder de Advanced Strategy 2025 van het bedrijf.

Hij voegde eraan toe dat de ambitie het vertrouwen van het bedrijf in het groeipotentieel en de winstgevendheid van deze branche bevestigt.

DUURZAAMHEIDSCLAIMS
Corbion heeft gegevens gepubliceerd om de duurzaamheidsclaims van AlgaPrime DHA te ondersteunen.

In 2020 voltooide ze een volledige LCA, waarvan ze zei dat ze aantoonde dat de omega-3 vetzuren van AlgaPrime DHA een lagere koolstofvoetafdruk hebben dan traditionele visoliebronnen. Deze ISO 14040/44 compliant LCA is peer reviewed en geaccepteerd voor wetenschappelijke publicatie in Algae Researchop 15 september 2021.

Het bedrijf zegt dat het zijn productie heeft ontworpen om een geavanceerd niveau van duurzaamheid te bieden in de manier waarop het zijn op algen gebaseerde omega-3's produceert, waardoor een koolstofarme impact op water- en landgebruik wordt gegarandeerd.

De faciliteit is strategisch gelegen tussen de suikerrietvelden van Brazilië en naast een suikerrietmolen. Microalgen worden gekweekt in gesloten fermentatietanks waar ze suikers binnen enkele dagen omzetten in algen met omega-3-rijke biomassa.

Bovendien wordt suikerrietresidu gebruikt als een volledig hernieuwbare energiebron die de suikerfabriek en algenfaciliteit aandrijft.

deleciousfood.com/following-the-succe...
voda
0
Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Corbion

Van 41,00 naar 38,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam heeft maandag het koersdoel voor Corbion verlaagd van 41,00 naar 38,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Fernand de Boer is van mening dat de daling van het aandeel met 15 procent na de resultaten over het vierde kwartaal onterecht was en nu koopkansen creëert.

Volgens De Boer had de koersdaling vooral te maken met de zwakke prestaties van de PLA-joint venture in het vierde kwartaal, die bijna geen winst meer boekte, terwijl de verwachtingen op korte termijn niet goed zijn.

Het groeiverhaal van Corbion zal nu vooral komen te liggen bij de ontwikkeling van ingrediënten uit algen, hoewel dit nu nog maar 8 procent van de kernomzet uitmaakt. Verder is De Boer van mening dat Sustainable Food Solutions en Specialties hun sterke groeitrends kunnen doorzetten.

Verder merkte de analist op dat de verkoop van de Emulsifiers-activiteiten 300 miljoen euro op kan leveren, terwijl eerder nog werd gemikt op 200 miljoen euro aan opbrengsten. "Dit biedt wat meer geruststelling op het gebied van de schulden."

Het aandeel Corbion steeg maandagochtend met 0,9 procent tot 29,62 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Jan66
0
PJ
0
pipsi
0
Meer omzet Corbion door analistengilde verwacht
25 april 2023

Morgen zal het Nederlandse Corbion met haar resultaten over het afgelopen kwartaal komen. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 1.49 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 1.46 miljard euro verdiende.
De meeste analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 86 miljoen euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1.46 euro over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 20.71 te liggen.

Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 56 cent verwacht. Corbion 's dividendrendement is dus 1.85 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingsbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3.08 procent.

www.analist.be/berichten/928272-meer-...
voda
0
PERSBERICHT: Corbion: Interim Management Statement Q1 2023

Corbion, het in Amsterdam genoteerde duurzame ingrediëntenbedrijf dat middels de toepassing van wetenschap streeft naar behoud van alles wat belangrijk is, publiceert vandaag zijn resultaten over het kwartaal dat eindigde op 31 maart 2023.

Belangrijke ontwikkelingen eerste kwartaal 2023

-- De netto-omzet kwam uit op EUR 359,6 miljoen, een toename van 12,3%,
waarvan 8,9% autonoom

-- De aangepaste EBITDA bedroeg EUR 48,4 miljoen, een toename van 21,0%,
waarvan 18,5% autonoom

-- Het bedrijfsresultaat was EUR 26,9 miljoen; een afname van -10.9% door
een boekwinst vorig jaar van EUR 9,0 miljoen in verband met de verkoop
van een magazijn in de VS. De autonome groei was 16.5%

-- Netto-omzet kernactiviteiten: autonome groei van 9,9%; de hogere prijzen
compenseerden de volume/mix-daling ruimschoots

-- Aangepaste EBITDA kernactiviteiten: autonome groei van 18,5%

-- Vooruitzichten voor boekjaar 2023 zijn verbeterd: de autonome groei van
de aangepaste EBITDA van de kernactiviteiten komt uit aan de bovenkant
van de bandbreedte van 15-20%

-- Uitvoering strategie 'Advance 2025' op schema

Autonome
EUR miljoen Kw1 2023 Kw1 2022 Totale groei groei
------------------ -------- ------------
Netto-omzet 359,6 320,1 12,3% 8,9%
------------------ -------- ------------
Aangepaste EBITDA 48,4 40,0 21,0% 18,5%
------------------ -------- ------------ --------
Bedrijfsresultaat 26,9 30,2 -10,9% 16,5%
------------------ -------- -------- ------------ --------
Kernactiviteiten
------------------ -------- -------- ------------ --------
Netto-omzet 312,5 276,2 13,1% 9,9%
------------------ -------- -------- ------------ --------
Aangepaste EBITDA 41,6 34,7 19,9% 18,5%
------------------ -------- -------- ------------ --------

Olivier Rigaud, CEO, gaf de volgende toelichting op de vandaag gepresenteerde resultaten:

"In een omgeving met hoge inflatie lieten zowel de netto-omzet als de aangepaste EBITDA sterke groei zien in het eerste kwartaal. In de loop van 2022 voerden we met succes prijsverhogingen door ter compensatie van de hogere inputkosten. De inputprijzen vertonen nu de eerste tekenen van enige afname.

Bij Sustainable Food Solutions zagen we voorraadafbouw in de waardeketen, alsook enkele indicaties dat de vraag van consumenten afnam in lijn met de macrosituatie. Zoals eerder aangegeven, verwachten we dat onze uitbreidingsplannen gericht op aansluitende producten en markten zullen bijdragen aan de omzetgroei in het tweede halfjaar van 2023. Bij Lactic Acid & Specialties hielden de lagere verkopen aan de joint venture TotalEnergies Corbion aan, terwijl onze segmenten Pharma en Biomedical nog altijd goed presteerden. Het business segment Algae Ingredients boekte aanhoudend sterke en winstgevende groei, en we hebben activiteiten ontplooid gericht op het genereren van verdere groei buiten de aquacultuur.

Ondanks enkele uitdagende omstandigheden liggen we dankzij de resultaten van Corbion in het eerste kwartaal op koers voor een verbetering van onze aangepaste EBITDA in 2022 (in absolute termen). Daarom hebben we de verwachte groei verhoogd tot de bovenkant van onze richtbandbreedte van 15-20%. Bovendien verloopt het proces van desinvestering van onze Amerikaanse emulgatorenactiviteit goed en we verwachten voor eind 2023 de transactie af te ronden. "

Bijlage

-- 20230425 Corbion 1Q23 press release NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
0
Meer omzet en hoger resultaat Corbion

Vooruitzichten 2023 verbeterd.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft bij de resultaten over het eerste kwartaal de outlook voor 2023 bijgesteld en de kernomzet en de onderliggende resultaten zien oplopen. Dit bleek woensdagochtend uit de cijfers van de producent van biologische ingrediënten en biochemicaliën.

Corbion verwacht voor 2023 nu dat de kernactiviteiten een autonome groei van 7 tot 10 procent zullen laten zien tegen een eerdere verwachting van 5 tot 8 procent. Er wordt nog altijd een stijging van de aangepaste EBITDA voorzien met 15 tot 20 procent, maar het resultaat komt wel aan de bovenkant van deze bandbreedte uit.

Dit sluit aan op de richtlijnen voor de jaren tot en met 2025, die eind vorig jaar werden geformuleerd.

Van 2023 tot en met 2025 mikt Corbion op een autonome omzetgroei van de kernactiviteiten met 5 tot 8 procent per jaar. De aangepaste EBITDA moet met 15 tot 20 procent per jaar groeien naar 250 miljoen euro voor de kernactiviteiten in 2025.

Corbion zei eerder dit jaar 160 tot 190 miljoen euro te willen investeren. De schuldratio zal vermoedelijk dalen naar een bandbreedte van 2,5 tot 2,9, een verwachting die woensdag bleef staan.

Eerste kwartaal

De kernomzet steeg in het eerste kwartaal van 276,2 miljoen naar 312,5 miljoen euro, autonoom goed voor een groei met 9,9 procent. De totale omzet steeg van 320,1 naar 359,6 miljoen euro, een autonome stijging met 8,9 procent.

De aangepaste kern-EBITDA steeg over de verslagperiode van 34,7 miljoen tot 41,6 miljoen euro. Voor de groep kwam deze post uit op 48,4 miljoen euro tegen 40.0 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2022.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
Eend
0
voda
0
Beursblik: cijfers Corbion vallen tegen

Volumedaling in eerste kwartaal na prijsverhogingen.

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft met de omzet en marge over het eerste kwartaal niet voldaan aan de verwachtingen. Dit oordeelde ING woensdag.

ING rekende op een omzet van 374,4 miljoen en een marge van 14,2 procent, terwijl Corbion vanochtend over de eerste drie maanden met een omzet naar buiten trad van 359,6 miljoen euro en een marge van 13,5 procent.

Ook de EBITDA lag met 48,4 miljoen onder de verwachtingen van ING van 53,0 miljoen euro.

ING wees woensdag onder meer op een vertraging in de vraag in de eindmarkten van Corbion en illustreerde dat aan de hand van de prijsverhoging in het eerste kwartaal met 16 procent, terwijl de volume/mix met 6,1 procent afnam. Dit bleek een tegengesteld beeld ten opzichte van 2022, toen de prijzen met 23 procent werden verhoogd en de volumes met 1,2 procent bleven stijgen.

ING hanteert een Houden advies op Corbion met een koersdoel van 38,11 euro. Het aandeel daalde woensdagochtend 1,0 procent tot 29,06 euro.

De koers van het aandeel Corbion noteerde woensdag op een rood Damrak 1,0 procent lager op 29,06 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
[verwijderd]
0
Outlook 2023
Core organic Net sales growth is anticipated to be in the range of 7-10%, due to positive pricing
and a low single-digit volume/mix growth for the full year. We anticipate that volume/mix
growth will improve over the coming quarters, due to the expansion plans for Sustainable Food
Solutions and the first half of 2023 being impacted by lower sales to the TotalEnergies Corbion
joint venture.
The sales growth and realization of operational efficiencies are expected to result in a core
Adjusted EBITDA organic growth for the full year at the upper end of the previously stated range
of 15-20%.
The covenant net debt/covenant EBITDA ratio is expected to be in the 2.5 - 2.9x range by end of
2023. This range excludes the positive impact upon the realization of the divestment of our noncore emulsifier busines
[verwijderd]
0
Blijkbaar beseft de markt niet dat Corbion gewoon een mooie OUTLOOKVERHOGING heeft afgegegen ondanks dat Q1 cijfers misschien nog wat aan de dunne kant waren.

'WE ANTICIPATE THAT VOLUME/MIX GROWTH WILL IMPROVE OVER THE COMING QUARTERS'
743 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 34 35 36 37 38 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 18,700
Verschil -0,260 (-1,37%)
Hoog 18,760
Laag 18,510
Volume 136.729
Volume gemiddeld 139.293
Volume gisteren 95.522

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront