Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

BBB

76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Cézan
2
Wordt dit wat??
Of krijgen we straks mss de bekende ruzies?
Wel ongekend, de overwinnning.

Die we maar al te goed kennen.

Stikstof.hmm..weet alleen dat NB er belabberd bij ligt.

Benieuwd hoe ze het gaan oplossen als er iets op te lossen valt. ????
Wel ongekend, de overwinnning.

Mag die tante wel,. Komt geloofwaardig over.
ffff
0
Hé Cézan,

Wat een verrassing ! Leef jij toch ook nog! Vaak afgelopen half jaar gedacht: Cézan lezen we ook niet meer.....

Tja en dan BBB? Prachtig al die overzichtsartikelen te lezen zowel in Nederland, maar ook in het buitenland. Ze ( de pers) zijn er maar druk mee.

Nu het stof wat is gaan liggen blijft bij mij wat hangen dat met de keuze van 20 procent van het Nederlandse volk het grote onderliggende probleem, wat doen we aan de stikstof nou niet direct een degelijke oplossing krijgt. Zelf heb ik sterk het vermoeden dat de belasting weer in de tijd vooruitgeschoven wordt, zoals eigenlijk vrijwel alle echt grote problemen voor politici.
Politici durven langzamerhand geen lastige vervelende oplossingen voor te stellen, want dan worden ze weggevaagd. Zie CDA in Nederland en zie hoe in België enorm nar de gang van zaken in Nederland gekeken wordt, met angst voor eenzelfde electorale pandoering....dus wordt alles wat zachter, wat comfortabeler gemaakt, met wel natuurlijk toch die negatieve invloed op de natuur.

Voor de rest Cézan volg Frankrijk/ Macron eens goed. Machtig interessant wat daar gebeurt. Als Putin of Erdogan of Orban in Hongarije hetzelfde zouden doen als Macron in Frankrijk doet, dan stonden de media BOL van de verontwaardiging en woorden als tirannen etc. Maar de door mij zo bewonderde en gewaardeerde Macron doet het toch ook: Even GEEN democratie, want anders krijg je dat dwarsliggende volk geen hoogstnoodzakelijke maar vervelende maatregel aangesmeerd als de noodzakelijke verhoging van de pensioenleeftijd. Schitterend al die discussies op France 1 en France 2 , maar men blijft rond de pot draaien: WIJ< Fransen wij willen van alles, maar beseffen maar niet dat het onbetaalbaar wordt.

En zo Cézan heeft " Democratie" ook zijn schaduwkanten...... Het volk wil sinterklaaspolitici, lange vakanties, heel veel uitkeringen, heel vroeg met pensioen en hoe dat betaald moet worden...Ach dat moeten de bedrijven maar doen! Prachtig die retirades op de Franse zender over de rijkste Fransen als Bernard Arnault , Bernard Hinault en Mevrouw Betancourt, de rijkste vrouw in Europa.....

Met BBB moet ik mijn brandnetelplaag dus maar wat langer accepteren en van de bramen afblijven, want die zijn volgens de lokale pers alhier besmet met een ziektemakend agens.

Leuk, dat je weer eens langs kwam, Cézan.

Peter
[verwijderd]
0
From Dusk till down. Gaat BBB deze weg als Thierry Baudet met zijn FvD? Immers FvD was in 2019 ook de grote winnaar van de verkiezingen. Het kan dus ook weer snel afgelopen zijn met BBB.
Han 2
0
De boeren grijpen de macht, nu het CDA hen in steek laat. Na jarenlange subsidies voor de agri wil de BBB de subsidies graag voortzetten. Wee hen die worden geregeerd door boeren. Suc 6 allen
Succes
0
Nu moet duidelijk worden of BBB een levensvatbare partij is

www.nrc.nl/nieuws/2023/03/17/nu-moet-...

BBB wordt bejubeld als winnaar van de provinciale verkiezingen. De vraag is of de partij ook organisatorisch komende politieke spanningen zal overleven, waarschuwen Léonie de Jonge en Gerrit Voerman.

Bij de provinciale verkiezingen kwam BoerBurgerBeweging (BBB) woensdag als grootste partij uit de stembus. In de afgelopen maanden was al duidelijk dat de partij terrein zou gaan winnen, maar de opmars van deze politieke nieuwkomer bleek nog groter dan verwacht: de partij van Caroline van der Plas werd de grootste in vrijwel alle windstreken én in de Eerste Kamer. Daarmee overtrof ze zelfs de historische overwinning van Forum voor Democratie in 2019.

De verkiezingszege van BBB is in meerdere opzichten opmerkelijk. In 2011 was het voor het laatst dat een partij zoveel zetels behaalde in de Eerste Kamer. In dat jaar won de VVD 16 zetels – maar dat was bepaald geen politieke nieuwkomer. Nooit eerder werd een compleet nieuwe politieke partij bij haar eerste verkiezingsdeelname de grootste fractie in de Senaat. In 2011 kreeg de PVV in een klap 10 zetels, en in 2019 maakte Forum zijn entree met 12 senatoren, maar BBB stevent nu af op 15 of 16 zetels. Opvallend is dat deze partij ook in de grote steden een substantieel aantal kiezers voor zich wist te winnen. In Utrecht en Amsterdam behaalde de plattelandsbeweging zo’n 5 procent van de stemmen, in Groningen zelfs 10 procent.

Toch is het voorbarig om te concluderen dat BBB als succesverhaal de geschiedenisboeken in gaat. Er zijn namelijk verschillende graadmeters van succes.

Persistentie

Politicologen maken doorgaans onderscheid tussen electorale doorbraak en persistentie. Bij een ‘doorbraak’ is er sprake van significante resultaten bij een enkele verkiezing, terwijl ‘persistentie’ verwijst naar de levensduur van een politieke partij. Hoewel onmiskenbaar verwant, zijn dit verschillende processen die niet altijd door dezelfde factoren kunnen worden verklaard.

Vanwege het ontbreken van een kiesdrempel en een lage kiesdeler is een electorale doorbraak in Nederland vrij eenvoudig te bereiken. Hiervoor zijn onder andere media-aandacht, issue-ownership (aandacht voor ‘eigen’ onderwerpen) en een sterke en charismatische leider cruciaal.

Maar na de doorbraak begint het eigenlijke werk pas. Voor electorale persistentie (dus langdurig succes) zijn andere factoren doorslaggevend, zoals een overtuigend inhoudelijk programma, een eigen identiteit en een geïnstitutionaliseerde partijstructuur. Bij de institutionalisering van een partij is een bindend leiderschap cruciaal, zodat eventuele interne conflicten en problemen met volksvertegenwoordigers niet gelijk tot scheuringen leiden.

Ervaringen uit het verleden laten zien dat nieuwkomers met name aan de rechterkant van het politieke spectrum niet altijd blijvers zijn. Na de eeuwwisseling volgden op de initiële electorale successen van de LPF, de PVV en FVD hoog oplopende interne conflicten. Terugblikkend blijkt dat alleen de PVV zich tot een duurzaam onderdeel van het politieke bestel heeft kunnen ontwikkelen. De verschillen in electorale persistentie zijn deels te wijten aan de partijorganisatie.

e in februari 2002 opgerichte LPF koos voor een democratische partijstructuur, met leden die op de congressen spreek- en stemrecht hadden. Maar de ledeninvloed vergrootte de chaos waarin de partij na de moord op Fortuyn was beland. Na zijn wegvallen ontstond er ruzie in de partij, wat uiteindelijk leidde tot afsplitsingen en haar implosie. Uit angst voor ‘LPF-achtige toestanden’ koos Wilders voor een ledenloos en autocratisch partijmodel, waarin zijn macht feitelijk onbeperkt is. FvD opteerde voor een tussenmodel met weliswaar veel leden, maar zonder hen veel invloed te geven. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is de partij in de praktijk nogal ondemocratisch georganiseerd.
Dominante leider

Toch kent ook het autocratische model juist door de centrale positie van de partijleider inherente spanningen. De vaak narcistische, solistische, grillige en dominante leider zet eigenmachtig de koers uit en is weinig ontvankelijk voor kritiek, wat conflicten al snel persoonlijk maakt en de loyaliteit van medestanders zwaar beproeft. Daarbij komt dat garanties voor de organisatorische continuïteit ontbreken. Omdat de leider met zijn of haar partij samenvalt, is het de vraag of de laatste het uiteindelijk onvermijdelijke vertrek van de eerste overleeft.

Zo kan een sterke en charismatische leider voor een electorale doorbraak zorgen, maar daarna electorale persistentie in de weg staan of zelfs onmogelijk maken. Zal dat ook met BBB gebeuren? Natuurlijk herbergt de enorm snelle groei van de partij – niet alleen wat betreft kiezers, maar ook leden – aanzienlijke risico’s. Het is nog maar de vraag hoe sterk de partijorganisatie in de afgelopen jaren is geïnstitutionaliseerd. Ook zullen de leden en kandidaten minder in en door de partij zijn gesocialiseerd dan in de gevestigde partijen, wat tot conflicten kan leiden. Aan de andere kant lijkt de partijleider van BBB in een aantal opzichten te verschillen van Fortuyn, Wilders en Baudet: ze is niet alleen vrouw, maar ogenschijnlijk ook een minder polariserende en meer samenbindende persoon – waarmee electorale persistentie gebaat is. Maar of dat voldoende is voor de partij om haar electorale succes in de toekomst voort te zetten, valt nog te bezien.
jowi
2
objectief
1
Het CDA en de BBB kunnen samen gaan; het CDA heeft de bestuurders en het BBB de zetels. (Problem solved.)
En Rutte zijn coalitie heeft daardoor een meerderheid in de beide Kamers.
Cézan
1
Ha FFFF dank voor je bijdrage. Ach ik dacht laat ik ff kijken. Volg de boel wel..ook geopolitiek en binnen Nl.
En de beleggingen; wel benieuwd wat gaat er gebeuren met Wopke en zijn CDA. Heeft nu nog maar 5 zetels.

Czn.
[verwijderd]
0
De middelmaat is als een olievlek die zich verspreidt over heel Nederland. Er zal straks een grote kloof onstaan tussen arm en rijk. Nederland heeft 1 miljoen analfabeten en 2.5 miljoen laaggeletterden. Maar liefst 2,5 miljoen laaggeletterde Nederlanders kunnen moeilijk functioneren in de maatschappij. Dit is een serieus probleem voor ons allen.

Vroeger kwamen de Turken en Marokanen naar Nederland toe voor het vieze werk waarvoor geen Nederlanders te krijgen waren. Tegenwoordig komen de buitenlanders naar Nederland toe voor de goed betaalde banen want de Nederlanders zijn niet goed genoeg met hun middelmatige opleiding. Bij veel internationale bedrijven werken veel buitenlanders, zoals bij ASML en ING bank.

In politiek den Haag hebben ze geen interesse in de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs en ze maken zich liever druk over de boeren en de stikstof problematiek. Nederland heeft masaal op BBB gestemd alsof die partij Nederland verder vooruit gaat helpen. Nederland is een klein land en dan geldt wie niet sterk is, die moet slim zijn. In sommige Afrikaanse landen hebben ze geen of nauwelijks goed onderwijs en dan blijven die landen altijd arm. De opkomst van China als wereldmacht hebben ze in politiek den Haag nooit zien aankomen.
b.west.invest
6
quote:

objectief schreef op 21 maart 2023 08:02:

Het CDA en de BBB kunnen samen gaan; het CDA heeft de bestuurders en het BBB de zetels. (Problem solved.)
En Rutte zijn coalitie heeft daardoor een meerderheid in de beide Kamers.
Dat gaat nooit gebeuren , eerst D'66 eruit .Dat snap je zelf toch ook wel dat 2 tegenpolen niet de coalitie gaan ondersteunen ?
Man man wat een droefheid , deze beoordeling .
Joost_K
0
Linksom of rechtsom, als de nederlandse staat weer de oplossingen naar de toekomst uitschuift zal ook daar weer een uitspraak van het hooggerechtshof of het europese hof uit voortkomen. Uitstellen of geitenpaadjes lijkt een beetje op het herenigingsbeleid van de VVD. Juridisch onhoudbaar.

Laten we hopen dat de BBB ook echt doet wat ze belooft : Luisteren naar de boeren, perspectief scheppen, lange-termijn neerleggen en oplossingen vinden.
objectief
0
quote:

Joost_K schreef op 21 maart 2023 16:38:

Laten we hopen dat de BBB ook echt doet wat ze belooft : Luisteren naar de boeren, perspectief scheppen, lange-termijn neerleggen en oplossingen vinden.
Dat is gunstig voor de boeren, maar de andere burgers moeten daar alleen maar aan meebetalen. Sympathie kost hier een flinke duit.
DurianCS
2
quote:

Joost_K schreef op 21 maart 2023 16:38:

Linksom of rechtsom, als de nederlandse staat weer de oplossingen naar de toekomst uitschuift zal ook daar weer een uitspraak van het hooggerechtshof of het europese hof uit voortkomen. Uitstellen of geitenpaadjes lijkt een beetje op het herenigingsbeleid van de VVD. Juridisch onhoudbaar.

Laten we hopen dat de BBB ook echt doet wat ze belooft : Luisteren naar de boeren, perspectief scheppen, lange-termijn neerleggen en oplossingen vinden.
Luisteren naar de boeren is prima, maar dan moeten de boeren wel met bruikbare oplossingen komen voor het stikstofprobleem. Succes...
josti5
1
O o o:

'The BBB was established on 1 October 2019, with the cooperation of marketing company ReMarkAble. This company may count major players in the food industry among its clients. For instance, the Bayer-Monsanto company (Bayer owns Monsanto) is a major client of ReMarkAble.

It is not the first time a political party has hired a marketing firm, but it may be a first time that a political party emerges from a marketing firm.
The founder, owner and marketing director of ReMarkAble, are also secretary and treasurer at the BBB. Along with other employees, they have been actively involved in the BBB's election campaign.

The BBB has received donations from ReMarkAble from 2019, totalling EUR 174,0001. Of this amount, the BBB declared EUR 160,000 on their Facebook page.

deplas.png(Ugly Trojan horse, Caroline Van der Plas)

The address of the BBB is the same as the address of Bayer Monsanto's communications office in the Netherlands: Groningerstraat 21, 7418 BX Deventer.

• Address BBB: • Address ReMarkAble: remarkable.nl/en/contact

henrymakow.com/2023/03/boerburgerbewe...
josti5
0
Ik ben mij rot geschrokken, en heb het BBB-bestuur gevraagd om een reactie op dit artikel.

Is dan werkelijk niets meer, wat het lijkt?

Wordt (hopelijk) vervolgd!
voda
0
BBB en Van der Plas door extreemrechts
Artikel van De redactie • 3 uur geleden

In uiterst rechtse kringen wordt Caroline van der Plas gezien als een verrader en werktuig van de vijand. ‘Via sociale media en mailtjes krijg ik te horen dat ik een ‘boerenverrader’ ben. Ik word ‘kartelhoer’ genoemd, of een ‘WEF-puppet”, zei ze, termen die uit de hoek van FvD lijken te komen.

© ANP

BBB wil niet ingaan op de intimidaties, schrijft De Volkskrant. ‘We willen het hier nu niet over hebben’, laat campagneleider Henk Vermeer weten. ‘Dit kan voor Caroline weer meer bedreigingen opleveren.’ Ook de NCTV ‘doet nooit uitspraken over de veiligheid van personen of eventuele beveiligingsmaatregelen’.

In Vandaag Inside zei Van der Plas te vrezen voor mensen die ‘allemaal theorieën over mij verspreiden’ en ‘ervan overtuigd zijn dat ik het kwaad ben’. In de zomer zegde ze al eens haar publieke optredens af vanwege bedreigingen, ‘de laatste weken is het weer erg onrustig’, vertelde ze aan de tafel van VI.

Forum heeft bij monde van Gideon van Meijeren al in het openbaar de jacht op BBB geopend. De grote winst van Van der Plas stinkt, is het oordeel op de complotkanalen. ‘Toevallig’, schrijft Dienie Kars een dag na de verkiezingen op haar site, ‘een bijna onbekende kleine partij BBB vlot gewonnen in alle 12 provincies’. Voor haar lijdt het geen twijfel. ‘We zijn al heel wat gewend op verkiezingsfraudegebied wereldwijd, maar Nederland spande gisteren de kroon.’

Bron(nen): Volkskrant

www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/bbb-e...
adritromp
2
quote:

DurianCS schreef op 21 maart 2023 21:20:

[...]
Luisteren naar de boeren is prima, maar dan moeten de boeren wel met bruikbare oplossingen komen voor het stikstofprobleem. Succes...
Die zijn er zat. Pak de rest maar aan, schiphol tata steel. Ons wagenpark , en nog zat andere dingen. Niet alles bij de boeren leggen.

Trouwens van mij hoeft het niet zo idioot allemaal zolang de rest van de grote landen weinig doen. India,China, Rusland, Amerika etc.
De Europese unie draaft door
[verwijderd]
0
De FvD zegt weg met de buitenlanders maar Nederland heeft tienduizenden arbeidsmigranten nodig voor werk dat niemand wil doen.

Het werk dat de migranten doen is namelijk 'vrijwel volledig additioneel' ten opzichte van bestaande werknemers. Ze doen vaak simpel en routinematig productiewerk tegen relatief lage lonen; werk dat maar weinig mensen willen doen.
josti5
0
quote:

josti5 schreef op 22 maart 2023 10:54:

Ik ben mij rot geschrokken, en heb het BBB-bestuur gevraagd om een reactie op dit artikel.

Is dan werkelijk niets meer, wat het lijkt?

Wordt (hopelijk) vervolgd!
Zo, dát is een snelle reactie van BBB:

Dag John,



Dank voor je bericht. Een slecht voorbeeld van onderzoeksjournalistiek; BBB is niet gevestigd op hetzelfde adres als Bayer. Onzin. BBB heeft geen enkele, en ik benadruk, geen enkele band, ook geen financiële band met Bayer of welke “Big Agro: dan ook.

Het juiste verhaal is dat BBB een politieke partij is, opgericht door Caroline, Henk en Wim; deze laatste twee zijn/waren directeur van communicatiebureau ReMarkAble en hebben BBB in de campagne bijgestaan. Het totaalbedrag van EUR 170.000,-- hebben zij vervolgens kwijtgescholden. Vanaf 1-4-2021 heeft BBB een zakelijke relatie met ReMarkAble, zij hebben ons de afgelopen campagne ook op commerciële basis. En Bayer is misschien ook een klant van ReMarkAble, weet ik niet. De kern van BBB is dat leden deze partij bouwen, vormen en funden. De afgelopen campagne hebben leden zelf spandoeken, vlaggen gekocht en geplaatst. Dit is campagnevoeren met het hart.
jowi
0
quote:

Dr. JV schreef op 22 maart 2023 11:51:

De FvD zegt weg met de buitenlanders maar Nederland heeft tienduizenden arbeidsmigranten nodig voor werk dat niemand wil doen.

Het werk dat de migranten doen is namelijk 'vrijwel volledig additioneel' ten opzichte van bestaande werknemers. Ze doen vaak simpel en routinematig productiewerk tegen relatief lage lonen; werk dat maar weinig mensen willen doen.
Als je stuurt op groei, groei en nog eens groei dan hebben we idd handjes tekort.
Ms. moeten we ons eens afvragen of al die windowdress groei wel nodig is.
Het levert in ieder geval voor de NL staatskas niet veel op en de nadelen overstijgen de voordelen.
Het wordt tijd dat er een LT visie komt over de inrichting van ons (schaarse) land.

Waarom investeren BTL bedrijven in NL in blokkendozen (logistiek) om vervolgens massa's aan arbeidsmigranten
te werven (lage lonen). En wie ondervindt de nadelen ? En wat levert dat de NL staatskas op?

En zo zijn er nog legio voorbeelden.

En een ding is zeker. Door al die groei wordt de EU rekening alsmaar hoger!
76 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  18:05
 Germany40^ 18.086,70 -0,28%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 -0,35%
 US30^ 38.353,31 -0,39%
 Nasd100^ 17.524,13 +0,24%
 US500^ 5.072,39 +0,05%
 Japan225^ 37.998,76 +0,16%
 Gold spot 2.316,11 -0,25%
 EUR/USD 1,0697 -0,04%
 WTI 82,90 -0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront