Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

[verwijderd]
1
quote:

rene l schreef op 22 maart 2023 12:41:

[...]

Maar dat geldt eigenlijk alleen voor de Oostblokkers.
Hun zijn gemotiveerd om te werken, ze komen op eigen kosten naar Nederland, en ze pakken alles aan waarmee ze geld kunnen verdienen.
Ook werken hun hard.

Maar kijk nu eens naar al die types die als gelukszoeker uit o.a. Afrika gekomen zijn.
Zie de vele Somaliers bij ons, werken doen ze niet, ze spreken onze taal niet, wel hebben ze allemaal hun eigen huis gekregen en een gratis ING pinpas, en uiteraard gratis zorg.
Deze types zijn na meer dan 20 jaar totaal niet geintegreerd, contacten met de buren hebben ze amper.

Ook zie ik het met de vele Irritrejers die rond 2015 bij ons gekomen zijn, voor hun geldt precies hetzelfde.
Wel hebben ze inmiddels al een aardige kinderschare achter zich aanlopen.

Daarnaast heb je ook de vele Syriers.
Daar zaten zeker gemotiveerde types tussen waarvoor Nederland het beloofde land was.
We hebben bij ons ook een apotheker uit Aleppo die met zijn vrouw en kinderen gekomen is.
Hij had de plannen om bij ons zijn eigen apotheek te beginnen.
Zijn vrouw wilde advocaat worden.
Maar ja, de taal was een te grote barriere om de juiste diploma's te behalen.
Nu heeft hij een snoepwinkel waar hij de hele dag met zijn vrouw in staat.

Ook hadden we iemand die bouwvakker geworden was, hij heeft het eerlijk gezegd, ik moest 's morgens heel vroeg mijn bed uit en ik werd moe van het werken, dit had hij nooit verwacht toen hij naar ons land toe kwam.
Hij begon ook maar een eigen restaurant, en begon zijn eigen wiet te verbouwen, de tent ging op slot en ze hebben hem nooit meer terug gezien.

Vaak is het voor dit soort mensen ook hun grote wens, ze willen allemaal een eigen zaak oprichten, meestal een kapperszaak, een eigen eettentje of bijvoorbeeld een nagelstudio.
En ze worden nota bene door de overheid met een grote zak met geld ondersteund om iets dergelijks te beginnen.

En dat bedoel ik nou, dit soort types plegen een kaalslag onder onze eigen ondernemers.
Hard werken met hun handen is over het algemeen aan deze mensen niet besteed, juist de vakgebieden waar een tekort aan personeel is.

En door dit alles daalt Nederland in rap tempo af het ravijn in, kijk eens wat we aan geld kwijt zijn voor dit soort gasten.
Ik wacht op het moment dat het vak Nederlands op de basisschool helemaal afgeschaft gaat worden, het is namelijk veel te moeilijk voor velen.
Renee je bent net Matad en ffff ,alleen maar klagen dat er mensen geld krijgen.
Wat een totale bekrompenheid ,we zijn rijk hebben een huis een auto ik dan ook nog een bootje iedereen kan eten en drinken wat hij wilt en maar klagen,dat er mensen geld krijgen de 1 over vrouwen die anticonceptie moeten gebruiken iemand met 500 miljoen heeft het over de verpampering en gunt niemand hulp en jij altijd over buitenlanders .
Echt diep triest.Gun een ander ook wat stelletje zuurpruimen.Laatste post hier
aexo
0
vliegtuigen de hele dag rakelings over je hoofd, je verwacht het niet in zo'n bejaarden stad. de commercie weet waar ze zitten moeten.
aexo
0
In totaal heeft de minister een pot van 100 miljoen euro beschikbaar voor een impuls van de winkelgebieden. In een eerste ronde is er al 22 miljoen euro vergeven, nu wordt er 18 miljoen verdeeld. Dat gaat naar winkelgebieden in Heerenveen, Nordeast-Fryslân, Beekdaelen, Tilburg, Uithoorn, Oldenzaal, Dordrecht, Nissewaard en Rijswijk.

Tussen juni en september kunnen gemeenten zich aanmelden voor de volgende ronde van de regeling.

je moet geen subsie geven aan dingen waar mensen winkelen de hel vinden.
A3aan
2
quote:

aexo schreef op 22 maart 2023 14:04:

luxemburg, ik ben er veel geweest. ik heb er veel ellende meegemaakt.

een lekke fietsband, en geen luxemburger die mij de weg naar een fietsenwinkel kan wijzen.

allemaal zenden ze mij naar een bouwmarkt.

wat een verschrikkelijk land, dat niet weet waar de fietsenwinkel zit.
Daarom is mijn leuze dan ook: "is er wat te plakke of te lijme, ik heb de spullen bij me".
matad
3
quote:

rene l schreef op 21 maart 2023 17:02:

[...]

Dat ben ik beiden eerlijk gezegd wel met je eens.

Maar als ik het zo lees ben je er zo'n 6 jaar mee bezig geweest om een adoptiekind ergens uit een ander land te halen.
Op zich niks mis mee.

Hoe hebben jullie je echter zo voor het karretje laten spannen, ze hebben jullie het vuur aan de schenen gelegd, een flinke inbreuk op je privé leven gedaan, jullie hele doopceel gelicht, velen wilden de nodige dingen van jullie weten, de pastoor is er ook nog bijgehaald, ronduit belachelijk volgens mij.

En het heeft je ook nog de nodige centen gekost, ik heb er wel eens een stuk over op tv gezien, bepaalde types verdienen er bovendien ook grof aan, het is min of maar toch een vorm van lucratieve handel, een verdienmodel.

Als jullie het zelf "geregeld" hadden dan waren jullie heel wat sneller klaar geweest, en bovendien, jullie hadden heel wat jaren eerder kunnen genieten van jullie kind.
Even een paar rechtzettingen.
Wij hebben ons nooit voor het karretje laten spannen. Het is gewoon bij adoptie: take it or leave it. De adoptieouders zijn de vragende partij die geheel aan de willekeur van het bevoegde gezag zijn overgeleverd. Onze “doorlooptijd” voor de eerste adoptie, zo’n zes jaar is niet extreem lang. Overigens zijn we na vier adopties gestopt. Nooit spijt gehad en geloof me af en toe kunnen we ze wel achter het behang plakken. Dat het een lucratieve handel is is naar onze mening onwaar. Wel een lucratieve handel voor overheden, advocaten, reisbureaus etc.
Verder hebben wij alles zelf geregeld.
Een groot voordeel bij adoptie: indien er wat onenigheid over of met de kinderen is dan kunnen wij nooit zeggen dat heeft hij/zij van jou.

Naïef waren we wel voor de adoptie.
Waren ooit na een paar jaar huwelijk op vakantie in Thailand. Na een paar dagen sloeg de verveling al toe en zagen we bij de receptie van het hotel een briefje hangen van een weeshuis in de omgeving. Strekking van de tekst was: donaties welkom doch vooral aandacht voor onze wezen. Wij met de bathtaxi direct naar het weeshuis. Uiterst vriendelijke ontvangst. Gingen met de kinderen spelen en na een tijdje bleef er een, dacht jongetje, echt aan ons hangen. Mankeerde wat aan zijn ogen en beentjes. Kind was na een tijdje niet meer los te maken uit de armen van mijn vrouw. Ik keek haar aan en vroeg: meenemen? Geen vraag antwoordde mijn lief. Ik naar de hoofdnon en vertelde haar dat we dat kind meenamen naar Nederland. Domme, domme Matad. De hoofdnon, denk dat het overste heet, keek ons verwonderd aan en vroeg: “ hebben jullie papieren”. Naïef als we waren antwoorden we dat we direct een ticket zouden gaan boeken. Enkele maanden later begrepen wij welk pak papieren die lieve non bedoelde waar we vervolgens zes jaar over deden.

Na jaren zijn we toen een beetje expert geworden en hebben ook mensen echt kunnen helpen. Zelfs door soms fijn onwettig te handelen.
Kan er boekjes over schrijven en sommige heel leuk.
Noem slechts een leuk ding dat me te binnen schiet.
Onze vier kinderen vielen in ons dorpje zo’n 40 jaar geleden wel op vanwege hun huidskleur. Een van de leerlingen vroeg aan een andere leerling: “ Hoe komt Pietje ( gefingeerd) toch zo bruin?” De juf die erbij stond hoorde een ander kind zeggen: “zijn vader, ik dus, heeft een bruin zaadje.”

Vandaag het Nagasaki Atomic Bomb Museum bezocht. Allemaal met vol gemoed. Emotioneel een ramp.
Hoe kunnen mensen elkaar dit aandoen? Een Japanse suppoost zag wat er in me omging en verliet me geen moment. Alle Japanners zijn onbeschrijflijk vriendelijk, echt niet te geloven. Bij mijn vrouw rukte de wind een plakplaatje van haar blouse. Vier Japanse douanebeambten renden erachteraan. 75 jaar geleden storten zij zich voor het vaderland als piloot op een vliegdekschip.
Mensen.
Denk dan aan Harold Pinter: beschaving is een laagje vernis. Zijn wij werkelijk erger dan dieren of ontzettend dom?

.
Frilo
3
Ben zeer vaak, 21 x en overal in Thailand ( met partner ) geweest, daarom komt uw verhaal
Ietwat ;raar ; over .
ffff
2
Aexo,

Als ik jouw ervaringen zo lees, denk ik toch echt dat het helemaal aan jezelf ligt. Ten eerste een deugdelijke fiets meenemen en ten tweede wat beter Frans en Duits, desnoods Engels spreken, want je moet je probleem natuurlijk wel uitleggen.
Weet je Aexo, over precies vier weken komen ze weer met echt grote horden aanrijden...Wie? Nou die Nederlandse caravanbezitters en mobilhomebewoners die zich letterlijk met duizenden op de campings langs de Sür, langs de Alzette, langs de Moezel neerzetten en daar van twee tot wel degelijk vijf volle maanden verblijven. Ik denk altijd: Moeten die thuis niet eens de post ophalen of de administratie regelen. Maar neen hoor..Zo eind september, half oktober rijden de laatste mobil-homes na maanden verblijf en genot weer naar uitkeringbetalend Nederland terug.

Weet je Aexo, eens BETER rondkijken, eens met wat meer Nederlanders praten die er maandenlang vertoeven en vooral een fiets kopen met betere banden.

Peter
josti5
2
Tjongejongejonge, is Rutte nu zo dom, zo naïef (zoals de CDA-man concludeert), of zo'n slaaf van de USA?

Ongelofelijk:

www.youtube.com/watch?v=m7Sgnh46Joo&a...
Plein777
1
Analyse

Verzwakt Rutte IV is het oneens over hoe het verder moet met gevoelig stikstofdossier
======================================================================

Rutte IV Heeft de monsterzege van BBB gevolgen voor het landelijke stikstofbeleid? Het CDA vindt dat het „anders” moet, D66 wil graag weten wat dat concreet betekent. De coalitie hoopt tijd te kopen.

Pim van den DoolPhilip de Witt Wijnen uit NRC

22 maart 2023

„We kunnen niet over tot de orde van de dag”, zei CDA-leider Wopke Hoekstra dinsdagavond na urenlange gesprekken over de nederlaag van zijn partij.

„We houden ons graag aan de afspraken die we gemaakt hebben”, zei D66-vicepremier Sigrid Kaag eerder die dag.

De twee tegenstrijdige uitspraken laten zien dat de coalitiepartijen van Rutte IV nog niet goed weten hoe ze moeten omgaan met de grote overwinning van de BoerBurgerBeweging bij de Provinciale Statenverkiezingen vorige week. Alle partijen verwachten dat het kabinet moet bewegen op het gevoelige stikstofdossier, maar over de inhoudelijke onderhandelingsruimte en het tempo klinken verschillende geluiden.

Het voordeel voor het kabinet is dat er geen harde deadline is om er samen uit te komen. Het zou de coalitiepartijen helpen als er iets van eensgezindheid is voor het Kamerdebat van dinsdag 4 april over de gevolgen van de verkiezingsuitslag, maar noodzakelijk is dat niet. Het formatieproces in de provincies is pas net op gang gekomen en kan maanden duren, waardoor de deadline van 1 juli om de provinciale programma’s rond stikstof af te ronden onhaalbaar lijkt.

Binnen de coalitie is het de verwachting dat het kabinet ook geen haast zal maken met het naar de Tweede Kamer sturen van de nieuwe stikstofwet, met daarin de zo gevoelige deadline van 2030, het jaar waarin de stikstofuitstoot gehalveerd moet zijn. Dat zou nu „olie op het vuur” zijn, zegt een coalitiebron.

Initiatief aan de provincies
Bij de coalitiepartijen circuleren verschillende scenario’s voor de komende weken. Een daarvan is het initiatief nu aan de provincies laten, waar BBB aan zet is om met de onderhandelingen te beginnen. Voor partijen als VVD en CDA kan het gunstig zijn om af te wachten of BBB lokaal rond stikstof naar een compromis wil bewegen.

Maar ook als BBB in de provincies, gesteund door lokale VVD- en CDA-fracties, de ‘2030-afspraak’ uit het coalitieakkoord ter discussie blijft stellen, kunnen VVD en CDA in Den Haag tegenover coalitiepartner D66 de druk opvoeren om opnieuw over het stikstofbeleid te praten. Er is nu al „een andere politieke realiteit”, herhalen CDA’ers steeds. Bij D66 wordt de verkiezingsuitslag net even anders gezien: ja, BBB heeft een grote overwinning geboekt, maar een meerderheid van de kiezers heeft nog altijd vóór een ambitieus stikstofbeleid gestemd.



Een ander scenario is dat de provincies vóór de collegeonderhandelingen duidelijkheid eisen bij het kabinet: moeten zij nu gaan werken met een deadline van 2030 of 2035? In dat geval lijkt het onvermijdelijk dat er opnieuw onderhandeld moet worden over de afspraak uit het coalitieakkoord om de halvering van de stikstofuitstoot te versnellen van 2035 naar 2030.

D66 heeft steeds gezegd daar niet aan te willen tornen, omdat de rechter moet kunnen vaststellen dat het kabinet vaart maakt met natuurherstel. In de praktijk is de deadline al iets versoepeld met het rapport van bemiddelaar Johan Remkes van afgelopen zomer. Nadat CDA-leider Hoekstra 2030 „niet heilig” wilde verklaren, stelde Remkes voor twee tussentijdse meetmomenten in te lassen om te kijken of de deadline echt haalbaar is. Mogelijk is dat proces nog verder te flexibiliseren.

Bij eerdere crisismomenten in de afgelopen kabinetten – zoals de toeslagenaffaire in 2020 en de kredietcrisis in 2012 – had premier Rutte steeds de neiging om de leiding van de coalitie in het Catshuis bijeen te roepen om achter gesloten deuren tot een politieke oplossing te komen.

Die optie wordt nu ook wel genoemd, maar het CDA voelt daar weinig voor. Achterkamertjesoverleg zou geen passende reactie zijn op het kiezerssentiment van vorige week, dat „Den Haag alles bepaalt” en „niet luistert naar wat er leeft in het land”.

Genoeg onderdelen voor een ruzie
Bij het openbreken van het regeerakkoord geldt bovendien de politieke wijsheid: als één partij iets wil veranderen, willen andere partijen dat óók. Er zijn genoeg andere onderdelen van het zo moeizaam tot stand gekomen coalitieakkoord waar de vier regeringspartijen gemakkelijk ruzie over kunnen krijgen – denk aan migratie en klimaatbeleid.

Het is een publiek geheim dat Hoekstra en Kaag een stroeve verstandhouding hebben
Bij D66 vinden ze dat het CDA eerst maar eens duidelijk moet maken wat er precies „anders” zou moeten aan het stikstofbeleid. De partij zegt nog niets „concreets” van de christendemocraten te hebben gehoord.

Er is volgens coalitiebronnen sinds verkiezingsavond überhaupt nog geen persoonlijk contact tussen Hoekstra en Kaag geweest. Het is een publiek geheim dat de twee partijleiders een stroeve verstandhouding met elkaar hebben. Een jaar geleden was Kaag (Financiën) al geïrriteerd dat Hoek-stra (Buitenlandse Zaken) al vlak na de Russische inval in Oekraïne het regeerakkoord wilde herzien.

D66 vindt dat ook de VVD kleur moet bekennen, omdat de ambitieuze stikstofminister Christianne van der Wal (óók VVD) te maken heeft met provinciale VVD-fracties die in de verkiezingscampagne hebben gezegd zich tegen het landelijke stikstofbeleid te willen verzetten. „Premier Rutte moet nu leiderschap tonen”, klinkt het bij D66.

Twee belangrijke ontwikkelingen zouden komende maand de politieke patstelling kunnen doorbreken. Een nieuwe uitkoopregeling van minister Van der Wal voor ‘piekbelasters’, boeren rond beschermde natuurgebieden, moet agrarische bedrijven gaan verleiden om de komende maanden vrijwillig te stoppen. Als de regeling een succes wordt, kan het terugdringen van stikstof op gang komen en is het misschien niet nodig boeren gedwongen te onteigenen, een uitdrukkelijke eis van BBB.



Een andere doorbraak kan het Landbouwakkoord zijn dat minister Piet Adema (ChristenUnie) in april hoopt af te ronden. Over het akkoord, dat de boeren na al het ‘zuur’ rond stikstof perspectief moet bieden op een nieuw verdienmodel, wordt al weken onderhandeld. Donderdag loopt een tweedaagse onderhandelingssessie in Ermelo af. Het is twijfelachtig of daar een doorbraak wordt bereikt.

Na de goede verkiezingsuitslag van BBB hebben boerenorganisaties de hakken in het zand gezet. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak eiste woensdag een „koerswijziging” op stikstof. Agractie, een club van activistische boeren, dreigt de overlegtafel te verlaten te verlaten als minister Adema donderdag niet aan hun eisen tegemoetkomt.
asti
0
quote:

matad schreef op 21 maart 2023 16:16:

[...]

(...)

Het zal zo’n vijftig jaar geleden zijn dat mijn lief en ik besloten dat het toch een beetje onzinnig zou zijn om dat te doen wat iedereen zowat kan: kinderen op de wereld zetten. Dat was het makkelijkste deel doch liefdevol opvoeden en proberen ze een goede toekomst te geven en daarvan ook uiteraard zelf te genieten, tja, dat was het moeilijkste deel. En primair er liepen nogal wat weeskinderen en sukkeltjes rond die liefde heel hard nodig hadden. Weet je wat dat besluit ons aan moeite heeft gekost nog nagelaten de kosten? Nee dat weet je niet gelet op je idiote post.

Wij gingen het traject adoptie in. Dat houdt in dat eerst de accountant verklaart dat je een kind financieel uitstekend kunt onderhouden. Met deze verklaring ga je naar een notaris voor legalisatie. De verklaring van de notaris laat je vervolgens legaliseren door de arrondissementsrechtbank. De verklaring van genoemde rechtbank laat je weer legaliseren boor Binnenlandse Zaken. Deze verklaring laat je weer legaliseren door Buitenlandse Zaken. Dan alles vertalen naar de taal van het land waaruit je wilt adopteren en vervolgens alles inleveren bij de ambassade van dat land.
Intussen loopt er de procedure met de Raad van de Kinderbescherming. Die gaat langs bij: de buren, vrienden, de wederzijdse ouders, de pastoor, de notaris, de politie, de huisarts etc. Ik zal er wel wat vergeten zijn maar dat is niet belangrijk.
Vervolgens wordt je lief en jezelf minimaal één keer of tien “ondervraagd”. Zorg er dan wel voor dat je minimaal Spock hebt gelezen.
Na een jaar of drie en na ontvangst goedkeuring van de Raad kom je op de wachtlijst van een of ander adoptiebureau. Na een jaar of zes en omgerekend naar de huidige munt ben je al snel 25.000 euro kwijt per kind.

En…….nu wilt u me mee laten betalen aan de uitkering van een alleenstaande moeder die te lam was om een voorbehoedsmiddel te gebruiken en een verwekker die van alles fijn vond doch beslist niet het vaderschap? Het wordt tijd dat u eens nadenkt.
En kom aub niet aanzetten dat de moeder en het kind toch recht hebben op. Mijn hoela. Ze hebben voor mijn part overal recht op maar voor kortzichtigheid, domheid, gemakzucht en luiheid gelieve ze niet bij ondergetekende aan te kloppen.

Lees soms ook dat de armoede in Nederland groter wordt. Wat een flauwekul. De luxe wordt groter dat is het probleem. Waar vroeger mensen veeleer hun verantwoording namen of deze kindertjes tot “nakomertjes” van de moeder van de biologische moederwerden gebombardeerd en de echte moeder gewoon bleef werken dient in de huidige tijd de maatschappij daar maar voor op te draaien.

(...)
Is het zo dat u wel bereid bent om voor anderen hun biologische kinderen te zorgen, maar alleen als de ouders de kinderen compleet in de steek hebben gelaten of zijn overleden? Of gaat het u er (meer) om dat het financieel bijdragen aan kinderen die door anderen op de wereld zijn gezet op vrijwillige basis hoort te gebeuren?

Ik probeer te begrijpen op basis waarvan u het onderscheid maakt tussen de uit het buitenland geadopteerde kinderen en de kinderen in Nederland die worden verwaarloosd omdat hun ouders zich niet verantwoordelijk gedragen.
A3aan
2
Jammer dat een plaatsing over het adopteren van kinderen prompt weer wat trappen in de rug oplevert. Stop daarmee om iemand pijn te doen. Heel veel echtparen zijn blij dat ze een kindje kunnen adopteren. Dat doen ze niet zo maar, maar bewust met liefde geven aan dat kindje,
Beperktedijkbewaking
3
quote:

gokker schreef op 21 maart 2023 22:30:

Jaarlijkse groei van M3 in de "eurozone" sinds 1970. Dit is voor de simpele zielen op dit draadje die moeite hebben de maandelijkse fluctuaties weg te denken.
Je kunt beter op M2 letten.
asti
0
quote:

A3aan schreef op 22 maart 2023 18:47:

Jammer dat een plaatsing over het adopteren van kinderen prompt weer wat trappen in de rug oplevert. Stop daarmee om iemand pijn te doen. Heel veel echtparen zijn blij dat ze een kindje kunnen adopteren. Dat doen ze niet zo maar, maar bewust met liefde geven aan dat kindje,
Doelt u op mijn post? Ik vind het zeer lovenswaardig dat matad en zijn vrouw kinderen hebben geadopteerd.
[verwijderd]
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 22 maart 2023 19:00:

[...]
Je kunt beter op M2 letten.
Be my guest. M2 en M3 verlopen perfect parallel dus ik heb geen idee wat je probeert te zeggen.

tradingeconomics.com/euro-area/money-...
tradingeconomics.com/euro-area/money-...
[verwijderd]
0
quote:

gokker schreef op 22 maart 2023 20:46:

[...]

Be my guest. M2 en M3 verlopen perfect parallel dus ik heb geen idee wat je probeert te zeggen.

tradingeconomics.com/euro-area/money-...
tradingeconomics.com/euro-area/money-...
Hier het totale plaatje (laatste maandelijkse verandering). Ik heb geen idee waarom jowi hier over begon. Er is helemaal niets aan de hand.
Bijlage:
izdp
0
quote:

gokker schreef op 22 maart 2023 09:49:

[...]

Hier een zeer gedetailleerd verhaal. Het is niet zo simpel...
www.rabobank.nl/kennis/d011184379-hoe...
Gokker, je zou verwachten op een beleggingssite met zoveel oude mensen, dat ze alles zo ongeveer weten over M1,M2 en M3 in samenhang met de geld- en kapitaalmarkt.
Niet dus. De oude onderbuiken vertellen hun eigen maagsapjes.

Voor het gedoe met SVB en het vervolg was de ECB serieus bezig met het korten van hun balans.
In mijn ogen een sterker wapen om de in- en deflatie in te dammen dan het kwartjesgezeur op de geldmarkt.
Daar op letten lijkt mij heel belangrijk voor een echte belegger.
[verwijderd]
2
quote:

izdp schreef op 22 maart 2023 22:05:

[...]

Gokker, je zou verwachten op een beleggingssite met zoveel oude mensen, dat ze alles zo ongeveer weten over M1,M2 en M3 in samenhang met de geld- en kapitaalmarkt.
Niet dus. De oude onderbuiken vertellen hun eigen maagsapjes.

Voor het gedoe met SVB en het vervolg was de ECB serieus bezig met het korten van hun balans.
In mijn ogen een sterker wapen om de in- en deflatie in te dammen dan het kwartjesgezeur op de geldmarkt.
Daar op letten lijkt mij heel belangrijk voor een echte belegger.
De deelnemers van dit draadje baseren de meeste uitspraken op hun vooroordelen. En dan is er een flink aantal meelopers dat duimpjes plaatst uit solidariteit met de betreffende poster. Mooi voorbeeld was een posting van Dijkwacht die mij persoonlijk verantwoordelijk maakte voor het achterstallige onderhoud aan de kades in Amsterdam (met nog wat blabla over mijn academische achtergrond). Deze onzin werd beloond met maar liefst negen duimpjes.
izdp
0
quote:

asti schreef op 22 maart 2023 18:40:

[...]

Is het zo dat u wel bereid bent om voor anderen hun biologische kinderen te zorgen, maar alleen als de ouders de kinderen compleet in de steek hebben gelaten of zijn overleden? Of gaat het u er (meer) om dat het financieel bijdragen aan kinderen die door anderen op de wereld zijn gezet op vrijwillige basis hoort te gebeuren?

Ik probeer te begrijpen op basis waarvan u het onderscheid maakt tussen de uit het buitenland geadopteerde kinderen en de kinderen in Nederland die worden verwaarloosd omdat hun ouders zich niet verantwoordelijk gedragen.
Ik moest het een paar keer herlezen, eerlijk gezegd.
Ik denk te begrijpen wat je vraagt.
Waarom in een vraag verpakt?
Matad is immers genadeloos naar in zijn ogen mindere ouders en verwekkers.
Bij mij schiet dat in een verkeerd keelgat.
En ik hoefde ook geen eigen bloedjeskinderen.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1015 1016 1017 1018 1019 1020 1021 1022 1023 1024 1025 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.409,91 +1,28%
 EUR/USD 1,0613 -0,29%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront