Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

ffff
3
Natuurlijk laat het jou ijskoud.......Zo goed ken ik jou al heel lang. Maar Herr Doktor Ingenieur , jouw gewezen bankier, Herr Brunner zou ONMIDDELLIJK ontslagen worden als zijn Directie erachter kwam, dat hij achter de rug van de Directie en ook achter de rug van Herr Doktor, zomaar transacties deed met diens zilverstaven.
Bij jou kan ik overigens niet dieper zakken, dus dat laat mij nou weer ijskoud. Wat de lezer constateert is dat de jonkheer er zich dit keer niet kan uitlullen.
En ook niet over goud proberen mee te praten. Want je vraag over BTW geeft overduidelijk aan, dat je er de ballen verstand van hebt.....

Peter

Ennuh, Fredje...... Al een mening.? Anders ben je zo razendsnel met insinuaties en als het er duimendik bovenop ligt.... zwijgt hij maar, want tja...Peter gelijk geven...Dat is drie bruggen te ver.
aexo
2
toen ik hier net begon, rond 2000, was er een vogel die ging elke week even een kilotje goud halen. maar je mocht er allemaal niks van zeggen , van deze flauwekul, je kreeg ruzie en werd gebant.
ffff
1
Aexo,

Een zin begint met een hoofdletter, kilootje schrijf je met twee o's en geband met een d.

Wat is jouw schoolniveau?
aexo
0
[verwijderd]
2
quote:

ffff schreef op 27 maart 2023 14:57:

[...]
Peter gelijk geven...Dat is drie bruggen te ver.
Wat ben je toch een ordinair ventje. Wat een triest niveau. Maar ja, je vader nam je mee naar de veemarkt.

Ik geloof al langere tijd helemaal niets van je grootspraak, maar het wordt tijd dat ook uit te spreken.

goud is vrijgesteld van btw sinds 1998. Matad kocht in de jaren 80. Tja, die vervelende feiten...
matad
3
quote:

gokker schreef op 27 maart 2023 07:29:

[...]

btw betaald?
Ja hoor.
Gewoon bij de AMRO gekocht.
Zonder btw, u bedoelt waarschijnlijk zwart gekocht. Met zwart geld heb ik zoveel onrustige momenten/moeite en gewetenswroeging gehad dat ik op een bepaald ogenblik geen zwart geld meer wilde.
Ik kan wel tientallen verhalen daarover vertellen doch een is heel erg leuk. Vooruit dan maar.

Er was eens een tijd dat ik deels zwart handelde. Edoch wat te doen met dat zwarte geld? Welnu wat er heel veel deden. Bankobligaties kopen met halfjaarlijkse coupons. Wat hebben de banken die in enorme hoeveelheden verhandeld. Je moest echter de coupons afknippen en inleveren op de vervaldatum. Je knipte je suf. Daarbij kwam dat de coupons allerlei verschillende vervaldata hadden. Leverde ze tweemaal per jaar in gewoon op een willekeurige datum dus je gaf nogal wat rente toe. Maar waar laat je die krengen? In huis? Zwart? Levensgevaarlijk terwijl je bij brand alles kwijt bent. Dus wordt je schatgraver. Bankpapieren opgerold, plastic vuilniszak erom en in een koker gestopt. Weer een plastic zak erom en dan? Tja, de oplossing was begraven. Geen probleem. Grond, tuin genoeg. Maar de mens is niet alleen vaak dom doch ook hebberig. In een koker ging voor een bepaald bedrag en vol is vol. Op een kaartje bijgehouden waar de kokers lagen. Lief erbij gehaald . Die verklaarde me voor gek doch moest wel af en toe met het kaartje in haar hand meelopen. Eerste koker ligt twee meter van de kersenboom naar rechts en dan een meter naar achteren. De tweede ligt aan de voet van de dijk net naast de notenboom. De derde ligt aan de achterzijde van het bakhuisje onder het eerste groene luik precies in het midden. En ga zo maar door. Op een zeker moment dacht ik dat is toch wel gevaarlijk. Stel dat wij beiden verongelukken dan is het geld foetsie. Broers ingelicht. Lachten zich suf. Ik trouwens ook. Op een bepaald moment waren we op vakantie in Tunesië. Nooit naar toe gaan valt tegen. Lagen aan het zwembad toen een ober naar ons kwam met een telegram. Afzender mijn broers. Inhoud: Matad wat is er aan de hand op jullie land? Er rijden bulldozers en kranen rond met allerlei mensen met overals aan met FIOD erop. Ergens dachten we wel: ze houden ons voor de gek doch bent toch ergens ongerust.
Bij thuiskomst alles ter gelde gemaakt en als contante verkoop in de kas gestort. Op het eind van het jaar merkte de accountant wel op dat we een fantastisch jaar hadden gehad maar dat het jammer was dat de belastingdruk toen net wat hoger was dan voorheen.
Heb vanaf die tijd wel rustig geslapen en geen gewetenswroeging meer gehad. Geen gegraaf en geknip meer.

Met de Belastingdienst altijd goede maatjes geweest doch dat was te wijten aan weer een ander geval.
Zwart geld…nooit doen.

Blijf een paar dagen weg.
Vliegen terug naar Nederland. Is wel zo rustig dan hier op dit draadje.
Sta wel verbaasd te kijken als we ‘s nachts midden in Dubai landen en het daar drukker is dan op Schiphol.
Stel je voor dat Schiphol op de Dam in Amsterdam ligt en er volop ‘s nachts wordt gevlogen. Rare wereld.
Maar wij willen toch vakjes?
[verwijderd]
0
quote:

matad schreef op 27 maart 2023 15:17:

[...]

gokker schreef op 27 maart 2023 07:29:
btw betaald?

Ja hoor.

4xf zal je nu wel als leugenaar betichten.
matad
2
quote:

leek2018 schreef op 27 maart 2023 09:30:

[...]
Ja, we zijn allemaal mensen, maar dat neemt niet weg dat je ze wel kan indelen. Een belangrijke indeling is bijvoorbeeld religieus of niet-religieus. In een samenleving zal men daar behoorlijk rekening mee moeten houden.
Het probleem is dan echter dat een ander er dan een racistisch of discriminerend labeltje aanhangt.
Vooruit dan maar.
Nog een en dan stop ik.

Ik mijn tijd dat ik vrijwillig voor AI werkte, toch zo’n tien jaar aan een stuk en verschrikkelijk interessant,gaf ik ook les/info op de basisscholen.
Ik vroeg dan aan de klas: wie heeft de beste punten? Iemand stak zijn vinger op en ik vroeg dan hoe hij dat deed.
Weet gewoon heel veel werd er dan geantwoord. Ik ben thuis ook de slimste. Ik vroeg dan wat hij daarvoor deed. Het antwoord was altijd: niets.
Vroeg dan wie er veel ziek was. Aan degene die zijn hand in de lucht stak vroeg ik hoe dat kwam. Was gewoon zo, zei hij.
Indien er een andere kleur in de meestal witte klas zat dan vroeg ik hoe hij/zij aan die kleur kwam. Hebben mijn ouders ook was meestal het antwoord. Op mijn vraag wie er een andere godsdienst op nahield dan zijn ouders hadden kreeg ik geen reactie.

Ik vroeg dan of het juist was dat de leerlingen dus blijkbaar niets konden doen aan hun kleur, godsdienst, gezondheid en verstand.
JP Samosa
2
quote:

matad schreef op 27 maart 2023 15:37:

[...]

Vooruit dan maar.
Nog een en dan stop ik.

Ik vroeg dan of het juist was dat de leerlingen dus blijkbaar niets konden doen aan hun kleur, godsdienst, gezondheid en verstand.
Dat was een bijzonder goeie vraag!

Je verhaal over dat geld verstoppen was ook erg leuk.
Mijn vader verstopte ook overal geld. Op zolder, in een schuur, in de grond. Hij was nergens bang voor, ook niet voor de fiod, nog enige gewetensbezwaren. ( en zo hoort het ook. Anders moet je het niet doen.)

Kortom,Matad, je bent goed op dreef met leuke verhalen..
Dus voor mij mag je hier gerust mee doorgaan!
De dagkoers
2
Toen mijn vader 3 jaar geleden verhuisde naar een zorginstelling wegens gevorderde dementie, wist ie oprecht niet meer of mijn moeders sieraden er nog waren. Of dat ie die al eerder te gelde had gemaakt (mijn moeder is overleden in 1986).
Hij had de jaren ervoor ook regelmatig wat begraven in tuin.
Die sieraden waren destijds als belegging aangeschaft en waren veel waard.
Na het hele huis en tuin te hebben afgezocht een metaaldetector gehuurd bij Boels. Helaas niets gevonden.

De man bij Boels vertelde dat ze zeer regelmatig
voor dit doel detectoren verhuurden. Een paar keer per week, al leek me dat wat sterk.
Maar dit komt kennelijk heel vaak voor.
Frilo
2
quote:

JP Samosa schreef op 27 maart 2023 15:50:

[...]

Dat was een bijzonder goeie vraag!

Je verhaal over dat geld verstoppen was ook erg leuk.
Mijn vader verstopte ook overal geld. Op zolder, in een schuur, in de grond. Hij was nergens bang voor, ook niet voor de fiod, nog enige gewetensbezwaren. ( en zo hoort het ook. Anders moet je het niet doen.)

Kortom,Matad, je bent goed op dreef met leuke verhalen..
Dus voor mij mag je hier gerust mee doorgaan!
Helemaal met je eens ,
En het liefst een verhaaltje bij het naar bed gaan als lief dat goed vindt.
Dank u wel alvast.
luchtschip
1
quote:

ffff schreef op 27 maart 2023 14:33:

Steek je nek eens uit: Wat vind jij van het verhaal van Gokker?
Je kunt zo goed insinueren, wit of zwart goud bij Peter, maar wat vind jij nu van die verkoop van Brunner terwijl de weldelzeergeleerde Heer Doktor Ingenieur Gokker daar helemaal geen toestemming voor heeft gegeven. Die bankier kijkt wel uit om transacties te doen waarvoor hij helemaal geen opdracht heeft gekregen
Wat loop je nu te bazelen ?

Het lijkt wel of je vervreemd bent van de normale mensen wereld,
Ben je soms uit Nederland gevlucht naar een ander land met onbetrouwbare figuren, waartussen je je beter thuis voelt ?

Dit gaat over een tijd lang geleden, veel gemoedelijker dan de huidige tijd, waar je voor bankzaken nog naar je vertrouwenspersoon op de bank ging
De persoon van de bank heeft een vertrouwensband met zijn client opgebouwd en heeft snel genoeg in de gaten of zijn client voor rede vatbaar is

De client gaat naar de bank en vraagtaan de medewerker om de zilverstaven maar te verkopen, want de koers zakt hard en kan nog harder zakken.
De bankmedewerker gaat in gesprek, ze nemen een bakkie koffie en de bankmedewerker zegt :
"zoudt U het wel verkopen want ik denk dat de prijs wel weer omhoog zal gaan "
En de client zegt : "Nou als U, dat denkt, laat het maar"

Vervolgens gaat de client weg en de zilverprijs blijft maar zakken
De bankmedewerker, neemt alsnog de beslissing tot de verkoop van de zilverstaven van zijn client over te gaan om hem te behoeden voor een nog groter verlies

Daarbij neemt de bankmedewerker de volgende overweging :

"wanneer de zilverprijs verder zakt is mijn client blij, dat ik toch mijn advies herzien hebt en hem behoedt heb voor een groter verlies"
en de overweging
"wanneer de zilverprijs plots weer de hoogte in schiet, heb ik het zilver van mijn client tegen een lagere prijs verkocht.
Maar ik ken mijn client, een gemoedelijke man en voor rede vatbaar. en hij zal begrijpen dat ik heb geprobeerd hem een verlies te besparen, echter ik heb nu te goedkoop verkocht en hem een winst ontnomen
Wanneer ik netjes uitleg dat ik de kan op daling groter achtte en hem wilde beschermen, dan zal mijn client daar begrip voor hebben"

Zo ging dat vroeger, de bankmedewerker kende zijn cliënten persoonlijk, kende zijn pappenheimers

De bankmedewerkers hadden natuurlijk ook te maken met cliënten, die om iedere cent een hoop heibel gingen maken en gingen schreeuwen dat de bank hen bedrogen had
Ja, bij die mensen vragen je dan in geval van verkoop van zilveren staven, of zij de opdracht willen bevestigen door op 3 formulieren een handtekening te zetten

Krijg de indruk dat jij bij de laatste categorie hoort en het daarom niet begrijpt dat er ook zaken kunnen gedaan worden op een manier van wederzijds vertrouwen

Jouw kritiek betekent niet dat je gelijk hebt,
maar geeft eerder aan dat je geen ervaring hebt met mensen die wederzijds vertrouwen in elkaar stellen

En dan ga je tot overmaat van ramp ook nog eens hier tentoonspreiden, dat je geen persoon bent die ervaring heeft met wederzijds vertrouwen,
en dan maar de onbeleefdheid neemt een gesprekspartner voor rotte vis uit te maken
en dan nog proberen je gelijk te halen door steun te vragen bij een derde persoon

Je zet jezelf wel te kijk
Frilo
8
quote:

luchtschip schreef op 27 maart 2023 17:07:

[...]

Wat loop je nu te bazelen ?

Het lijkt wel of je vervreemd bent van de normale mensen wereld,
Ben je soms uit Nederland gevlucht naar een ander met onbetrouwbare figuren

Dit gaat over een tijd lang geleden, veel gemoedelijker dan de huidige tijd, waar je voor bankzaken nog naar je vertrouwenspersoon op de bank ging
De persoon van de bank heeft een vertrouwensband met zijn client opgebouwd en heeft snel genoeg in de gaten of zijn client voor rede vatbaar is

De client gaat naar de bank en vraagtaan de medewerker om de zilverstaven maar te verkopen, want de koers zakt hard en kan nog harder zakken.
De bankmedewerker gaat in gesprek, ze nemen een bakkie koffie en de bankmedewerker zegt :
"zoudt U het wel verkopen want ik denk dat de prijs wel weer omhoog zal gaan "
En de client zegt : "Nou als U, dat denkt, laat het maar"

Vervolgens gaat de client weg en de zilverprijs blijft maar zakken
De bankmedewerker, neemt alsnog de beslissing tot de verkoop van de zilverstaven van zijn client over te gaan om hem te behoeden voor een nog groter verlies

Daarbij neemt de bankmedewerker de volgende overweging :

"wanneer de zilverprijs verder zakt is mijn client blij, dat ik toch mijn advies herzien hebt en hem behoedt heb voor een groter verlies"
en de overweging
"wanneer de zilverprijs plots weer de hoogte in schiet, heb ik het zilver van mijn client tegen een lagere prijs verkocht.
Maar ik ken mijn client, een gemoedelijke man en voor rede vatbaar. en hij zal begrijpen dat ik heb geprobeerd hem een verlies te besparen, echter ik heb nu te goedkoop verkocht en hem een winst ontnomen
Wanneer ik netjes uitleg dat ik de kan op daling groter achtte en hem wilde beschermen, dan zal mijn client daar begrip voor hebben"

Zo ging dat vroeger, de bankmedewerker kende zijn cliënten persoonlijk, kende zijn pappenheimers

De bankmedewerkers hadden natuurlijk ook te maken met cliënten, die om iedere cent een hoop heibel gingen maken en gingen schreeuwen dat de bank hen bedrogen had
Ja, bij die mensen vragen je dan in geval van verkoop van zilveren staven, of zij de opdracht willen bevestigen door op 3 formulieren een handtekening te zetten

Krijg de indruk dat jij bij de laatste categorie hoort en het daarom niet begrijpt dat er ook zaken kunnen gedaan worden op een manier van wederzijds vertrouwen

Jouw kritiek betekent niet dat je gelijk hebt,
maar geeft eerder aan dat je geen ervaring hebt met mensen die wederzijds vertrouwen in elkaar stellen

En dan ga je tot overmaat van ramp ook nog eens hier tentoonspreiden, dat je geen persoon bent die ervaring heeft met wederzijds vertrouwen,
en dan maar de onbeleefdheid neemt een gesprekspartner voor rotte vis uit te maken
en dan nog proberen je gelijk te halen door steun te vragen bij een derde persoon

Je zet jezelf wel te kijk
Nou, ik kan je vertellen dat wanneer de bankmedewerker mijn zilver of wat dan ook zonder mijn toestemming zou verkopen ,dat hij dan nog niet jarig zou zijn , en ik denk dat ik niet de enigste ben .
Wat een kul- verhaal.
izdp
0
Zeker een kulverhaal.
Veel logischer is dat de order al was doorgegeven en daarna een gesprek of het wel verstandig was.
Met als slot dat ze die order gingen annuleren.
Echter toch al uitgevoerd en dus niet meer te annuleren.
Beetje heel anders dan nu de muisklikken,
Behalve natuurlijk voor de zwarte goudkevertjes en liefhebbers van echte metaal blik;-)
DeZwarteRidder
0
quote:

A3aan schreef op 27 maart 2023 16:30:

Mijn zwarte geld ligt onder een hunebed in Drenthe, nr. 21
Dat is ook toevallig: mijn gouden munten liggen daar ook......!!!
luchtschip
0
quote:

Frilo schreef op 27 maart 2023 17:17:

[...]

Nou, ik kan je vertellen dat wanneer de bankmedewerker mijn zilver of wat dan ook zonder mijn toestemming zou verkopen ,dat hij dan nog niet jarig zou zijn , en ik denk dat ik niet de enigste ben .
Wat een kul- verhaal.
Maar in dit onderhavig geval bleek dat de prijs verder zakte na verkoop

Dus
jij hebt 1.000 ounces zilver a $ 23 gekocht is totaal $ 23.000

plots daalt de prijs naar $ 21 waarde totaal $ 21,000

Jij zegt tegen de bankeir verkoop maar, want kan nog verder dalen--bankier zegt ik zou het niet doen, want zal weer stijgen--jij zegt ok laat maar

Bankier verkoopt toch tegen $ 21 en jij krijgt $ 21.000 op je rekening

Prijs zakt verder naar $ 19 en jij ziet dat hij het toch verkocht had tegen $ 21

Jij denkt : ik heb geen opdracht gegeven en gaat op hoge poten reclameren :

Jij had 1.000 ounce van $ 21 op het moment van verkoop
Jij wilt jouw 1.000 ounce weer terug en de bankier moet maar zien hoe hij dat regelt
De bankier koopt 1.000 ounce a $ 19 en zet die 1.000 ounce op jouw rekening en haalt de $ 21.000 van jouw rekening met vermelding niet uitgevoerde transactie

De bankier zegt,
Ja maar ik houd nu $ 2.000 over

Jij reageert boos en zegt hem dat hij dat maar zelf moet oplossen

Ik denk dat jij niet de enige bent, die net als jij boos zou reageren
Het is geven en nemen, maar het moet wel volgens de regels gaan

Jij hebt jouw 1.000 ounce zilver weer en dat de bankier $ 2.000 opstrijkt is niet jouw probleem

Klinkt logisch
[verwijderd]
2
quote:

luchtschip schreef op 27 maart 2023 17:57:

[...]

Maar in dit onderhavig geval bleek dat de prijs verder zakte na verkoop

Schip, houd hier toch over op. Dat deze anekdote abnormaal is, is wel duidelijk. Anders was ik er niet over begonnen.
Dat figuren als 4xf en frilo me van leugens betichten, is hun probleem. Zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten.
Dat Frilo voor zijn commentaar een voor zijn doen record aantal duimpjes ontvangt, toont weer aan dat dit draadje zich als een soort fanclub manifesteert.

Het was overigens in een filiaal van de Schweizerische Kredit Anstalt (hier eerder bekend als CS) in Baden, Zwitserland.
De bank had toen nog een goede naam...
[verwijderd]
0
quote:

izdp schreef op 27 maart 2023 17:45:

Zeker een kulverhaal.
Veel logischer is dat de order al was doorgegeven en daarna een gesprek of het wel verstandig was.
Met als slot dat ze die order gingen annuleren.
Echter toch al uitgevoerd en dus niet meer te annuleren.
Beetje heel anders dan nu de muisklikken,
Behalve natuurlijk voor de zwarte goudkevertjes en liefhebbers van echte metaal blik;-)
Maar zo liep het dus niet. Mogelijk dat de opdracht die ik 's ochtends had ingevuld, opzij gelegd is. Daar wil ik niet op zweren.
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1028 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 1036 1037 1038 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront