Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming maart 2023

12.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 ... 624 625 626 627 628 » | Laatste
Repelsteeltje
0
quote:

Mauke schreef op 27 maart 2023 22:30:

[...]

De koersdoelen hier van 1.40 tot 2 euro hier op het forum zijn een fractie van de koersdoelen van analisten. Hoe kijkt u dan tegen die analisten aan? Ik snap best dat die koersdoelen over langere tijd gaan, maar 1.14 euro is toch wel erg mager t.o.v de hogere koersen van kort geleden zonder goedkeuring?
Het gaat mij om de rekensommetjes. Het gaat erom wat de earnings zijn over vijf jaar en daar kun je een P/E-ratio tegevover.
Jojo13
7
quote:

DE MONITOR schreef op 27 maart 2023 22:35:

[...]

Ik zou betaalde artikelen niet plaatsen.
DEMONITOR, je irriteert me
Repelsteeltje
1
quote:

JvH schreef op 27 maart 2023 22:02:

Hoe zit het in de USA? Kun je je daar verzekeren voor medicijnen van boven de 500.000$?
Het duurste geneesmiddel in Nederland goedgekeurd in het basispakket kost 1 miljoen! Ik was verbaasd.
Sharen
10
quote:

win some... schreef op 27 maart 2023 22:33:

Weinig waardering voor Pharming na goedkeuring medicijn

Aandeelhouders van Pharming zijn waarschijnlijk teleurgesteld met de slechts 14% hogere slotkoers op maandag. ’s Ochtends stond er namelijk een ruim twee maal hogere plus op het koersenbord, in reactie op de goedkeuring die de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA vrijdagavond gaf aan zijn medicijn Joenja tegen de afweerstoornis APDS. De vraag is nu of aandeelhouders beloond worden als zij de komende jaren rustig blijven zitten.

De koerssprong in de ochtend leek een redelijke weerspiegeling van het verbeterde toekomstperspectief voor Pharming. Daarbij moet in het achterhoofd worden gehouden dat volgers van het bedrijf de kans op goedkeuring op 60 tot 90% schatten. Ceo Sijmen de Vries heeft zich nooit aan een concreet percentage gewaagd, maar zijn uitspraken wezen er wel op dat hij zich bij het optimistische kamp schaarde. Daarbij zag hij zich gesterkt door uitstekende testresultaten. Dat sommige analisten en beleggers het minder positief inzagen, komt deels doordat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) een maand geleden liet weten meer tijd nodig te hebben voor zijn oordeel. Voorts zullen zij hebben meegenomen dat de FDA medio 2020 tegen alle verwachtingen in het reumamedicijn van het grootste in Amsterdam genoteerde biotechbedrijf Galapagos afkeurde.

De goedkeuring aan Joenja (stofnaam leniolisib) betekent dat Pharming vanaf april twee medicijnen op de markt heeft, en dus niet meer een one-trick pony is. De timing is ook uitstekend, want het negen jaar geleden gelanceerde Ruconest, een middel tegen de acute erfelijke zwellingsziekte angio-oedeem, laat nog maar weinig groei zien. Na de omzetplus van 3% tot $206 miljoen in 2022 voorziet Pharming een soortgelijke vooruitgang in 2023.\n\nGroeipotentieel\n\nPharming schat het aantal patiënten dat lijdt aan APDS, een afweerstoornis waarvoor tot dusverre geen medicijn was, op ruim 1500. Hiervan zijn ruim 500 geïdentificeerd. Ongeveer 40% van de patiënten bevindt zich in de VS. Tijdens de maandagmiddag gehouden analistencall meldde Pharming dat een patiënt in de VS op jaarbasis $547.500 aan omzet kan opleveren, gebaseerd op tweemaal daags een inname van een pil van $750. Het bedrijf verwacht dat patiënten Joenja hun hele leven zullen slikken. Zoals gebruikelijk zullen de prijzen buiten de VS lager liggen. Pharming schat deze voor Europa op grofweg 60 tot 70% van die in de VS. Analisten hebben er over het algemeen vertrouwen in dat ook andere gezondheidswaakhonden tot een positief oordeel zullen komen. Sushila Hernandez van zakenbank Van Lanschot Kempen noemt goedkeuring door de EMA eind dit jaar zeer waarschijnlijk.\n\nOmdat waarschijnlijk niet alle ruim 1500 patiënten geïdentificeerd en behandeld worden, komen we op een enigszins voorzichtig aantal van 1100 over vijf jaar. Uitgaande van de huidige prijsindicaties levert dat de volgende omzetschatting op: 40% van 1100 maal $547.500 plus 60% van 1000 maal 65% van $547.500 = $476 miljoen.

Hernandez schat de piekomzet op $320 miljoen. Daarbij moet aangetekend worden dat Pharming bij de aankoop van de licentierechten van leniolisib in 2019 overeenkwam Novartis bij succes maximaal $190 miljoen te betalen plus 11-19% van de verkopen. Dit drukt de omzet en de winstgevendheid, maar deze kan volgens analisten nog altijd duidelijk hoger uitkomen dan die van Ruconest.\n\nInclusief Ruconest zou Pharming over vijf jaar grofweg $600 miljoen kunnen omzetten. Ervan uitgaande dat het bedrijf dan op een gemiddelde winstgevendheid in de sector zit, lijkt een waardering van 4 maal de omzet haalbaar. Andere biofarmaceuten zitten daar veelal nog wat boven. Dat levert bij de huidige euro-dollarkoers een beurswaarde op van €2,25 miljard. Rekening houdend met een beperkte stijging van het aantal uitstaande aandelen, komt dit met zo’n €3,15 per aandeel overeen. Dat is bijna drie maal de huidige koers, waarmee het perspectief voor de komende vijf jaar aantrekkelijk oogt. Het betekent echter niet dat beleggers Pharming zonder meer zouden moeten kopen. Zoals bij alle biotechbedrijven zijn de risico’s bovengemiddeld hoog. Dat Joenja niet op andere markten worden toegelaten, is maar één van de vele risico’s.

Inclusief Ruconest zou Pharming over vijf jaar grofweg $600 miljoen kunnen omzetten

Zozo…Kempen had het volgens mij eerder nog ‘maar’ over $500 miljoen

Ervan uitgaande dat het bedrijf dan op een gemiddelde winstgevendheid in de sector zit, lijkt een waardering van 4 maal de omzet haalbaar. Andere biofarmaceuten zitten daar veelal nog wat boven. Dat levert bij de huidige euro-dollarkoers een beurswaarde op van €2,25 miljard

Dat is ook nog weer een stuk hoger dan mijn eigen inschatting van €1,5 miljard enkele dagen geleden.
Guus_Geluk
5
quote:

win some... schreef op 27 maart 2023 22:33:

Weinig waardering voor Pharming na goedkeuring medicijn
Hernandez schat de piekomzet op $320 miljoen. Daarbij moet aangetekend worden dat Pharming bij de aankoop van de licentierechten van leniolisib in 2019 overeenkwam Novartis bij succes maximaal $190 miljoen te betalen plus 11-19% van de verkopen. Dit drukt de omzet en de winstgevendheid, maar deze kan volgens analisten nog altijd duidelijk hoger uitkomen dan die van Ruconest.\n\nInclusief Ruconest zou Pharming over vijf jaar grofweg $600 miljoen kunnen omzetten. Ervan uitgaande dat het bedrijf dan op een gemiddelde winstgevendheid in de sector zit, lijkt een waardering van 4 maal de omzet haalbaar. Andere biofarmaceuten zitten daar veelal nog wat boven. Dat levert bij de huidige euro-dollarkoers een beurswaarde op van €2,25 miljard. Rekening houdend met een beperkte stijging van het aantal uitstaande aandelen, komt dit met zo’n €3,15 per aandeel overeen. Dat is bijna drie maal de huidige koers, waarmee het perspectief voor de komende vijf jaar aantrekkelijk oogt.
www.telegraaf.nl/financieel/972691545...
3.15 euro per aandeel... dan hebben we nog een hele weg te gaan. De koers stond nabeurs in de US even op +7% maar dat kunnen we niet serieus noemen met een volume van 750 stuks. Ik verwacht toch wel een fors hogere koers voor Pharming de komende tijd.
BassieNL
2
quote:

Repelsteeltje schreef op 27 maart 2023 22:47:

[...]

Het duurste geneesmiddel in Nederland goedgekeurd in het basispakket kost 1 miljoen! Ik was verbaasd.
Dat is geen medicijn voor chronisch zieken. Joenja is voor een heel leven lang (en patiënten zijn vaak jong).
Braniek
3
quote:

DE MONITOR schreef op 27 maart 2023 22:16:

[...]

Duurt meestal niet zo lang.
ik denk, als, alsdan, verbaas, herhaling. 0,68 euro. ik ken de verhalen zo langzamerhand wel.
lucas D
3
Tja wie weet komen er nog 1500 patiënten bij! Pharming heeft niet voor niets 20 man aangesteld om patiënten te zoeken.
Stel dat die 20 man er per man 25 per jaar bij sprokkelen.
Waar blijven ze dan met die rekensommetjes.
Braniek
1
quote:

Kees J schreef op 27 maart 2023 22:18:

Er is in ieder geval 1 trend die Pharming zal helpen met identificeren van nieuwe patienten: lagere kosten van en toename van het gebruik van whole exome sequencing (WES). Toch is nieuwe patienten vinden nu lastig lijkt me omdat de symptomen niet heel duidelijk, ze niet meteen zeer acuut en ernstig zijn en veel artsen geen weet hebben van apds. Maar eenmaal gevonden heeft pharming daar jaren omzet van.

Over WES: Steeds vaker wordt WES ingezet bij kinderen met niet verklaarbare medische klachten. Hiermee kan al heel jong stofwisselingsziekten worden opgespoord. Capaciteit is flink uitgebreid de laatste jaren. Qua kosten kan het al dacht ik uit om dit te doen als algemene screening bij pasgeboren (zoals de hielprik), maar vooral in de VS een discussie of de kinderen nog verzekerbaar zijn na zo’n screening als ze een ziekte vinden en of kinderen een keuze hebben te weten dat ze een stofwisselingsziekte hebben die zich pas laat manifesteert.

Er van uitgaande dat Joenja ook effectief en veilig is voor kinderen (moet nog bewezen worden natuurlijk, maar kans is groot) zal een vroege screening en medicatie deze kinderen en hin familie echt een beter leven kunnen geven.
zou het kunnen zijn als bekend is dat er een medicijn is goedgekeurd de patienten met aandoening zich melden voor behandeling bij arts, ziekenhuis, specialist. zo onlogisch lijkt mij dat niet
Anton BioTrader
2
Ik was meer dan dik tevreden vandaag. Met een GAK van 0,84 zit ik lekker achterover te genieten van het gekeuvel over koersdoelen en verwachtingen. En het enige wat ik kan denken, is: had ik er maar meer........
Braniek
1
quote:

Pannenkoek schreef op 27 maart 2023 22:24:

[...]

Verkocht???? Dat MAG helemaal niet!!!!! Dan ben je een shorter.

;))))))
er staat toch ALS
Cedar
0
quote:

Repelsteeltje schreef op 27 maart 2023 22:47:

[...]

Het duurste geneesmiddel in Nederland goedgekeurd in het basispakket kost 1 miljoen! Ik was verbaasd.
www.goodrx.com/healthcare-access/drug...
Braniek
0
quote:

DE MONITOR schreef op 27 maart 2023 22:33:

[...]

De koers is vorig jaar ongefundeerd al hard gestegen op basis van hoge verwachtingen van leniolisib.
Ik was vandaag zeer verbaasd van de voorlopige omzetprognose van rond de 90 miljoen in de US die door Pharming werd genoemd. Een prognose die behoorlijk laag is op de voornaamste markt tegenover de hoge cijfers die geroepen werden richting analisten.
90 miljoen 2023. start april 2023?
Mr sponge
4
Pharming is er toch weer mooi in geslaagd om goed nieuws op precies het verkeerde moment te publiceren.
Geen inpuls aankopen. Maar een keurig uitgedacht plan om de koers te drukken.
Ze hadden gewoon een paar uur langer moeten doen over het opstellen van het persbericht. En dan maandag voor beurs ipv vrijdag na beurs publiceren.
En ja dat heeft zelfs op lange termijn effect. Bij goed nieuws slechts 15% stijgen is echt triest. Dat is evenveel als de onverklaarbare daling van 2 weken terug. En dat was zonder nieuws.
Wat PR betreft kunnen ze wel naar Musk kijken. De boel wat oppompen en een positieve stemming creëren...
Gelukkig had ik maar een paar turbo's long en heb ik vanmorgen meteen gecasht. Maar wat een management.... Om te janken.
Nu weet ik weer waarom ik geen aandelen voor de LT heb.
Ze weten best waar ze mee bezig zijn, medisch gezien. Maar ze weten alleen niet hoe ze er geld aan kunnen verdienen. Erg jammer.
Braniek
0
quote:

Mr sponge schreef op 27 maart 2023 23:25:

Pharming is er toch weer mooi in geslaagd om goed nieuws op precies het verkeerde moment te publiceren.
Geen inpuls aankopen. Maar een keurig uitgedacht plan om de koers te drukken.
Ze hadden gewoon een paar uur langer moeten doen over het opstellen van het persbericht. En dan maandag voor beurs ipv vrijdag na beurs publiceren.
En ja dat heeft zelfs op lange termijn effect. Bij goed nieuws slechts 15% stijgen is echt triest. Dat is evenveel als de onverklaarbare daling van 2 weken terug. En dat was zonder nieuws.
Wat PR betreft kunnen ze wel naar Musk kijken. De boel wat oppompen en een positieve stemming creëren...
Gelukkig had ik maar een paar turbo's long en heb ik vanmorgen meteen gecasht. Maar wat een management.... Om te janken.
Nu weet ik weer waarom ik geen aandelen voor de LT heb.
Ze weten best waar ze mee bezig zijn, medisch gezien. Maar ze weten alleen niet hoe ze er geld aan kunnen verdienen. Erg jammer.
ik onderschrijf dat het moment van PB niet veel heeft bijgedragen mbt gunstiger koersontwikkeling vandaag
Michael1970
0
Pharming heeft de plicht de markt meteen te informeren over beursgevoelige informatie. Een paar uur wachten is uit den boze. Stel je voor dat de FDA op haar website haar toestemming had gepubliceerd of het was op een andere manier uitgelekt en Pharming zou pas 3 uur later met een Persbericht komen, dan hadden ze grote problemen gekregen met de toezichthouders op de beurs
Betweter
0
Uiteindelijk is dit ook weer het mooie aan pharming, morgen verwacht iedereen een verdere teloorgang, en dan zul je zien.....
Braniek
0
quote:

Michael1970 schreef op 27 maart 2023 23:29:

Pharming heeft de plicht de markt meteen te informeren over beursgevoelige informatie. Een paar uur wachten is uit den boze. Stel je voor dat de FDA op haar website haar toestemming had gepubliceerd of het was op een andere manier uitgelekt en Pharming zou pas 3 uur later met een Persbericht komen, dan hadden ze grote problemen gekregen met de toezichthouders op de beurs
communicatie instanties over tijdstip uitgesloten?
Braniek
2
quote:

Betweter schreef op 27 maart 2023 23:30:

Uiteindelijk is dit ook weer het mooie aan pharming, morgen verwacht iedereen een verdere teloorgang, en dan zul je zien.....
morgen upswing
12.557 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 ... 624 625 626 627 628 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 15 apr 2024 17:35
Koers 0,988
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,014
Laag 0,988
Volume 5.323.102
Volume gemiddeld 6.407.533
Volume gisteren 5.323.102

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront