Solvay « Terug naar discussie overzicht

Forum Solvay geopend

365 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » | Laatste
wouter1652
0
Hmm blijft dalen, is daar een relatie met Lanxess en zijn zwakke bedrijfskasstroom in 1Q23 ? Vreemd.
Hopper58
0
Zag plots deze onverklaarbare daling en ben direct ingestapt. Vooral voor de markt van composietmaterialen. Met de electrificatie is lichtgewicht belangrijk. Ik was al een tijdje de instap aan het overwegen.
expo 58
0
quote:

Hopper58 schreef op 15 maart 2023 17:18:

Zag plots deze onverklaarbare daling en ben direct ingestapt. Vooral voor de markt van composietmaterialen. Met de electrificatie is lichtgewicht belangrijk. Ik was al een tijdje de instap aan het overwegen.
beste Hopper

zelfde reactie, had enkele weken op aanraden van Trends aandeel verkocht en amper twee weken erna werd het aandeel opnieuw koopwaardig voor trends
Hopper58
0
Ik zag ergens een artikel dat ING het koersdoel verhoogt naar 145 €. Maar vind het nu nergens terug. Iemand?
Hopper58
0
Door ABM Financial News op 23 maart 2023 09:45 | Views: 394

(ABM FN) ING heeft donderdag het koersdoel voor Solvay verhoogd van 130,00 naar 145,00 euro bij handhaving van het koopadvies.

Analist Stijn Demeester verhoogde zijn ramingen voor de onderliggende EBITDA voor de periode 2023 tot en met 2025 met circa 9 procent, waardoor het koersdoel omhoog kon.

Het aandeel noteert volgens de analist momenteel tegen een korting ten opzichte van sectorgenoten en Demeester vindt de portefeuille met speciaalchemie en geavanceerde composieten ondergewaardeerd door de markt.

Ook is de analist positief over de geplande opsplitsing van het bedrijf in de tweede helft van dit jaar. Doel is om de strategische focus aan te scherpen en de groeimogelijkheden voor beide ondernemingen, SpecialtyCo en EssentialCo, te optimaliseren.

"We verwelkomen een dergelijke transactie, omdat niet-kernactiviteiten met lage marges worden afgestoten ten gunste van de groei, marges en kasstroom van het gehele bedrijf", aldus Demeester.

Het aandeel Solvay daalde donderdagochtend met 0,7 procent tot 100,05 euro.
Hopper58
0
Het is alsof het ING bericht pas op vrijdag door de markt opgepikt werd. Na een aanvankelijke daling een solide, rechtlijnige stijging. Ik heb gisteren het volgende gepost op het AMG-draadje:

'En met deze mentaliteit zal het weer even snel naar beneden donderen. Ik ben er uit colère over een post van JL (de woensdag geloof ik) weer volledig uitgestapt. Zolang ik geen ommekeer zie in de spotprijzen in Azië blijf ik weg. Ik doe mijn naam weer alle eer aan.

Zit met dat geld nu in Solvay die ook verdienen aan de omslag naar EV's maar een betere prijspositie hebben. Maar zulke bedrijven krijgen veel minder aandacht. Het is een beetje zoals UCB en Mithra. Bij Mithra ziet iedereen gouden bergen, maar het zal UCB zijn die uiteindelijk winst oplevert.'
voda
0
J.P. Morgan verhoogt koersdoel Solvay

Gepubliceerd door Trivano.com op 28 maart 2023 om 08:16

De analisten van J.P. Morgan waren dinsdag opnieuw positief over Solvay. J.P. Morgan herhaalde het advies overweight voor de aandelen van Solvay.

Het koersdoel werd verhoogd van 130,00 naar 134,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Solvay met 32% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 101,65 EUR. Daarmee is J.P. Morgan heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Solvay met 16% ziet stijgen tot 117,88 EUR.
Hopper58
0
Gek. Op beursduivel staat het zo:

JPMorgan Research herhaalt het koopadvies voor Solvay
woensdag 29 maart 2023 - 06:53u -

JPMorgan Research verhoogt het koersdoel van Solvay naar € 134,00 van € 108,00. Het koopadvies van woensdag 13 juli 2022 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van 38,43%.
Hopper58
1
De helft van een artikel over Solvay in De Standaard:

Natriumbicarbonaat, perfect tegen verzuring

KURT VANSTEELAND
Redacteur Beleggen

31 maart 2023 19:00
Solvay en Nationale Bank. Samen 331 jaar jong, maar bij de eerste treedt na de lange rit duidelijk minder verzuring op dan bij de tweede.

Voor dividendrendement moet je als belegger sowieso even niet bij de SNB en (de komende jaren) niet bij NBB zijn. Dat kun je beter terecht bij een andere krasse knar van de Brusselse beurs: Solvay
SOL. Met zijn 160 lentes is de chemiereus elf jaar jonger dan de NBB. Maar terwijl NBB meteen op het Brussels koersenbord noteerde, namen de erfgenamen van Ernest Solvay even hun tijd om het familiebedrijf naar de beurs te brengen: 104 jaar om precies te zijn, tot 1967.

Misschien wel het meest verbazende van het cijferseizoen is hoe koeltjes beleggers vorige maand de recordcijfers van Solvay onthaalden. Met een dividend dat 5 procent of 20 cent stijgt tot 4,05 euro bruto per aandeel. Dat lijkt niet enorm, maar het is belangrijk om op te merken dat Solvay er - ook voor de stabiliteit van de inkomsten van de in controlevehikel Solvac verenigde families - een erepunt van maakt het dividend niet te verlagen in moeilijke jaren, en dus ook in boerenjaren geen zotte dingen doet. De laatste dividendknip was in de vroege jaren '80.

1981 was voor Solvay net als voor België - 'het jaar staat met zwarte kool aangetekend', schreef NBB toen in zijn jaarverslag - een annus horribilis. Het moet gezegd: het management van de NV Solvay heeft sindsdien iets beter zijn best gedaan dan dat van de NV België om de toestand recht te trekken.

Met de slimme overname van Philips Duphar in de vroege jaren '80. De harde sanering in de vroege jaren '90, waarbij zelfs de 130 jaar oude sodafabriek in de Henegouwse bakermat Couillet dicht moet. De switch van bulkchemie naar speciaalchemie met de overname van het Italiaanse Ausimont in 2001. Mede dankzij die deal is Solvay, met een onderzoekslabo in het Italiaanse Bollate, wereldmarktleider in materialen om in herlaadbatterijen anodes en kathodes van elkaar te scheiden. 'In een klassieke auto zit gemiddeld 6 kilo Solvay, in een elektrische 9 kilo', zei CEO Ilham Kadri een tijd geleden.

Sinds het rampjaar 1981 heeft het management van de NV Solvay iets beter zijn best gedaan dan dat van de NV België om de situatie recht te trekken.
Diezelfde Kadri is van plan later dit jaar de volgende transformatie van de krasse knar door te voeren: een splitsing in twee. Daarbij zou de bakermat van Solvay, zoals de productie van natriumbicarbonaat, afgesplitst worden van sneller groeiende onderdelen zoals lichtgewicht composietmaterialen voor de auto- en luchtvaartsector en de kunststoffen voor smartphones en herlaadbatterijen.

Net als over de jaarresultaten zelf lijken initieel zeker in de Londense City kritische analisten de jongste weken iets milder gestemd over die splitsingsplannen. Mede omdat sindsdien de economische vooruitzichten opgeklaard zijn. Al maakte ondergetekende vorig jaar een serieuze faux pas door tegenover Kadri te suggereren dat Solvay (laat)cyclisch zou zijn. 'Dat woord geeft me altijd kippenvel', klonk het toen.

Schermvullende weergave

Beurshuis JPMorgan maakt deze week een opvallend optimistische som van de delen over het 'ontdubbelde' Solvay (zie illustratie). Volgens analist Chetan Udeshi zijn beleggers zowel voor 2023 als op middellange termijn te somber over natriumbicarbonaat. 'Het klopt dat de prijzen dalen, maar beleggers hebben die normalisatie van de prijzen al ruimschoots in de beurskoers verrekend', schrijft de analist.

Bovendien merkt Udeshi op dat tegenover een groter aanbod de komende jaren ook een grotere vraag naar soda staat, om lithium - een essentieel goedje in de goedkope LFP-autobatterijen waar Tesla-CEO Elon Musk bij zweert - te ontginnen. De hipsterfactor van natriumbicarbonaat is sinds deze week helemaal off the charts, nu in de aanloop naar Vlaanderens mooiste flink wat renners al eens een portie Solvay bij het ontbijt blijken in te nemen.

Als u dus zondag vanuit uw luie zetel renners opvallend vlot de Paterberg op ziet vlammen, denk er dan aan: Solvay inside.
Hopper58
1
Op de blog van De Tijd:

06:12
De som van de delen van Solvay (is groter dan geheel)
In het beursweekboek zoomden we in op twee veteranen van de Brusselse beurs met sterk uiteenlopende vooruitzichten:Nationale Bank en Solvay.
.

Met onder meer een woordje uitleg bij deze door beurshuis JPMorgan becijferde som van de delen van de chemiereus, die later dit jaar in twee wil splitsen.

Schermvullende weergave: krijg ik niet gecopieerd maar komt 17,52 miljard € of 167 €/aandeel
NSBB
0
*KBC Securities verhoogt koersdoel Solvay van 135,00 naar 155,00 euro
*KBC Securities verhoogt advies Solvay van Accumuleren naar Kopen.
17-04-2023 ABM News Belgium Dutch , Realtime
voda
0
PERSBERICHT: Participatiemelding van Blackrock Inc.

Participatiemelding van Blackrock Inc.

Brussel, 19 april 2023, 8u30 CET - In overeenstemming met de Belgische wetgeving op de openbaring van belangrijke deelnemingen (wet van 2 mei 2007), heeft BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A.) transparantiemeldingen naar Solvay gestuurd om aan te geven dat de drempel van 5% is overschreden. Hier is een samenvatting van de bewegingen:

Stemrechten
Datum van na de Aan stemrechten gelijkgestelde financiële instrumenten
drempeloverschrijding transactie na de transactie Totaal
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------
12 april 2023 4.32% 0.74% 5.06%
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------
13 april 2023 3.91% 0.72% 4.64%
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------

De laatste kennisgeving van 14 april 2023 bevat de volgende informatie:

-- Reden van de kennisgeving: Verwerving of overdracht van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten

-- Kennisgeving door: BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY,
10055, U.S.A.)

-- Datum van drempeloverschrijding: 13 april 2023

-- Overschreden drempel van directe stemrechten: 5% neerwaarts

-- Noemer: 105 876 416

-- Toegevoegde informatie: de informatieverplichting ontstond doordat
stemrechten verbonden aan aandelen voor BlackRock, Inc. onder de 5%
daalden.
De verklaringen en de volledige keten van gecontroleerde ondernemingen waardoor het bedrijf feitelijk wordt aangehouden, is beschikbaar in de Investor Relations-rubriek www.globenewswire.com/Tracker?data=T3... op de website van Solvay.

Bijlages

-- Solvay_2023-04-12_Issuer_signed
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Solvay_2023-04-13_Issuer_signed
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- 20230419_transparency declaration Blackrock-NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
0
PERSBERICHT: Participatiemelding van Blackrock Inc.

Participatiemelding van Blackrock Inc.

Brussel, 27 april 2023, 8u30 CET - In overeenstemming met de Belgische wetgeving op de openbaring van belangrijke deelnemingen (wet van 2 mei 2007), heeft BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A.) een transparantiemelding naar Solvay gestuurd om aan te geven dat de drempel van 5% is overschreden. Hier is een samenvatting van de beweging:

Stemrechten
Datum van na de Aan stemrechten gelijkgestelde financiële instrumenten
drempeloverschrijding transactie na de transactie Totaal
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------
20 april 2023 4.26% 0.77% 5.04%
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------

De kennisgeving van 21 april 2023 bevat de volgende informatie:

-- Reden van de kennisgeving: Verwerving of overdracht van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten

-- Kennisgeving door: BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY,
10055, U.S.A.)

-- Datum van drempeloverschrijding: 20 april 2023

-- Overschreden drempel van directe stemrechten: 5% opwaarts

-- Noemer: 105 876 416

-- Toegevoegde informatie: de informatieverplichting ontstond doordat
stemrechten verbonden aan aandelen voor BlackRock, Inc. boven de 5%
stegen.
De verklaringen en de volledige keten van gecontroleerde ondernemingen waardoor het bedrijf feitelijk wordt aangehouden, is beschikbaar in de Investor Relations-rubriek www.globenewswire.com/Tracker?data=YG... op de website van Solvay.

Bijlages

-- 20230427_transparency declaration Blackrock-NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Solvay_2023-04-20_Issuer_signed
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Solvay_2023-04-20_Issuer
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
0
Barclays verhoogt koersdoel Solvay

Gepubliceerd door Trivano.com op 2 mei 2023 om 12:59

De analisten van Barclays hebben zich dinsdag opnieuw negatief uitgelaten over Solvay. Barclays herhaalde het advies underweight voor de aandelen van Solvay.

Het koersdoel werd verhoogd van 128,00 naar 131,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Solvay met 21% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 108,00 EUR. Daarmee is Barclays heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Solvay met 11% ziet stijgen tot 119,76 EUR.
voda
0
PERSBERICHT: Participatiemelding van Blackrock Inc.

Participatiemelding van Blackrock Inc.

Brussel, 3 mei 2023, 8u30 CET - In overeenstemming met de Belgische wetgeving op de openbaring van belangrijke deelnemingen (wet van 2 mei 2007), heeft BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A.) transparantiemeldingen naar Solvay gestuurd om aan te geven dat de drempel van 5% is overschreden. Hier is een samenvatting van de bewegingen:

Stemrechten
Datum van na de Aan stemrechten gelijkgestelde financiële instrumenten
drempeloverschrijding transactie na de transactie Totaal
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------
27 april 2023 4.21% 0.73% 4.94%
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------
28 april 2023 4.31% 0.76% 5.07%
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------

De laatste kennisgeving van 1 mei 2023 bevat de volgende informatie:

-- Reden van de kennisgeving: Verwerving of overdracht van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten

-- Kennisgeving door: BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY,
10055, U.S.A.)

-- Datum van drempeloverschrijding: 28 april 2023

-- Overschreden drempel van directe stemrechten: 5% opwaarts

-- Noemer: 105 876 416

-- Toegevoegde informatie: de informatieverplichting ontstond doordat
stemrechten verbonden aan aandelen voor BlackRock, Inc. boven de 5%
stegen.
De verklaringen en de volledige keten van gecontroleerde ondernemingen waardoor het bedrijf feitelijk wordt aangehouden, is beschikbaar in de Investor Relations-rubriek www.globenewswire.com/Tracker?data=D7... op de website van Solvay.

Bijlages

-- 20230503_transparency declaration Blackrock-NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Solvay_2023-04-27_Issuer_signed
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Solvay_2023-04-28_Issuer_signed
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
voda
0
J.P. Morgan verhoogt koersdoel Solvay

Gepubliceerd door Trivano.com op 5 mei 2023 om 09:00

De analisten van J.P. Morgan hebben zich vrijdag opnieuw positief uitgelaten over Solvay. J.P. Morgan herhaalde het advies overweight voor de aandelen van Solvay.

Het koersdoel werd verhoogd van 134,00 naar 140,00 EUR. Dat betekent dat de analisten verwachten dat de aandelen van Solvay met 35% kunnen stijgen vanaf de huidige koers van 103,90 EUR. Daarmee is J.P. Morgan heel wat positiever dan de gemiddelde analist, die de koers van Solvay met 15% ziet stijgen tot 119,94 EUR.
voda
0
PERSBERICHT: Participatiemelding van Blackrock Inc.

Participatiemelding van Blackrock Inc.

Brussel, 16 mei 2023, 8u30 CET - In overeenstemming met de Belgische wetgeving op de openbaring van belangrijke deelnemingen (wet van 2 mei 2007), heeft BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY, 10055, U.S.A.) transparantiemelding naar Solvay gestuurd om aan te geven dat de drempel van 5% is overschreden. Hier is een samenvatting van de beweging:

Stemrechten
Datum van na de Aan stemrechten gelijkgestelde financiële instrumenten
drempeloverschrijding transactie na de transactie Totaal
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------
9 mei 2023 3.86% 0.79% 4.65%
---------------------- ----------- ----------------------------------------------------------- ------

De kennisgeving van 10 mei 2023 bevat de volgende informatie:

-- Reden van de kennisgeving: Verwerving of overdracht van
stemrechtverlenende effecten of stemrechten

-- Kennisgeving door: BlackRock Inc. (55 East 52nd Street, New York, NY,
10055, U.S.A.)

-- Datum van drempeloverschrijding: 9 mei 2023

-- Overschreden drempel van directe stemrechten: 5% neerwaarts

-- Noemer: 105 876 416

-- Toegevoegde informatie: de informatieverplichting ontstond doordat
stemrechten verbonden aan aandelen voor BlackRock, Inc. onder de 5%
daalden.
De verklaringen en de volledige keten van gecontroleerde ondernemingen waardoor het bedrijf feitelijk wordt aangehouden, is beschikbaar in de Investor Relations-rubriek www.globenewswire.com/Tracker?data=f0... op de website van Solvay.

Bijlages

-- 20230516_transparency declaration Blackrock-NL
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...

-- Solvay_2023-05-09_Issuer_signed
ml-eu.globenewswire.com/Resource/Down...
aossa
0
Solvay splitst op in 'Syensqo' en 'Solvay'

Legacy activiteiten (60% oude Solvay) komen in het "nieuwe SOLVAY" met focus op cashgeneratie (cq. dividenduitkeringen).

De groei activiteiten komen in een nieuw bedrijf met de wat speciale naam "SYENSQO" (40% oude SOLVAY )waarin de initialen EN en SY staan voor de stichter, wetenschapper, Ernest Solvay. Q (quantum mechanica) verwijst naar het eerste wetenschappelijk congres van de stichting waarop wereldvermaarde wetenschappers van die tijd waaronder, Albert Einstein en Marie Curie, aanwezig waren en aan de basis stond voor de Quantum mechanica.
De focus van het nieuwe bedrijf zal gericht zijn op "groei".

Lees ook: www.solvay.com/en/press-release/capit...

Aandeelhouders zullen na de splitsing (voor einde jaar) in het bezit komen van:
1 aandeel SOLVAY (nieuw)
1 aandeel SYENSQO (nieuw)
arconati
0
Zou het toeval zijn dat S&P op de expiratiedag van de opties meldt dat het de kredietwaardigheid van Solvay neerwaarts bijstelt bij opsplitsing?
365 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 15:02
Koers 29,980
Verschil -1,220 (-3,91%)
Hoog 31,330
Laag 29,920
Volume 141.335
Volume gemiddeld 504.338
Volume gisteren 307.607

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront