Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
NovAliX neemt onderzoeksactiviteiten Galapagos in Romainville over

Vanwege nieuwe strategische richting.

(ABM FN-Dow Jones) NovAliX neemt de Franse onderzoeksactiviteiten van Galapagos in Romainville over. Dit maakte Galapagos in een persbericht bekend zonder financiële details te geven.

De onderzoekscapaciteiten van Galapagos en de daarmee verbonden werknemers, gevestigd in het Franse Romainville, zullen worden overgedragen aan NovAliX. Galapagos behoudt wel de flexibiliteit om toegang te krijgen tot de nodige expertise en middelen door een vijfjarige samenwerkingsovereenkomst.

Galapagos spreekt van "een geïntegreerde samenwerking op het gebied van geneesmiddelenonderzoek".

De transactie vloeit volgens het biotechbedrijf voort uit de in 2022 aangekondigde nieuwe strategie 'Forward, Faster'.

De financiële impact was al opgenomen in Galapagos' eerder aangekondigde 'cash burn guidance' voor 2023, die een bandbreedte van 380 en 420 miljoen euro kent.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting in juli 2023 worden afgerond.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
4800 vrouwen eisen miljoenen
Massaclaim tegen fabrikant borstimplantaten
Door RENATE CURFS

Updated Gisteren, 22:25
Gisteren, 21:02
in BINNENLAND

Voor 4800 vrouwen start woensdag de rechtszaak tegen Amerikaanse farmaceut Abbvie. Deze zou tot 2018 gebrekkige borstimplantaten hebben geleverd aan bij elkaar zo’n zestigduizend Nederlandse vrouwen. Zeker een deel van de vrouwen heeft hierdoor ernstige gezondheidsschade opgelopen. Daarvoor willen ze compensatie. Eerdere pogingen er zelf uit te komen met de farmaceut liepen op niets uit.

Beeld ter illustratie ANP

De vrouwen zijn verenigd door Bureau Clara Wichmann die nu voor hen een schadevergoeding eist voor de rechter. Deze kan oplopen tot zo’n 900 miljoen euro. Jantina Hiemstra, advocate van Wichmann: „Dit bedrag is niet alleen voor de 4800 vrouwen. Maar is ook bedoeld voor de 55.000 andere vrouwen die deze implantaten hebben gekregen.” Met het geld zouden ze hun implantaten gratis kunnen laten verwijderen en hersteloperaties kunnen laten uitvoeren. Dat doet de zorgverzekeraar niet zonder medische noodzaak.

Vrouwen wilden de implantaten vanwege een borstreconstructie of borstvergroting. Wichmann besloot uiteindelijk naar de rechter te stappen omdat de fabrikant weigerde enige verantwoordelijkheid te nemen voor de schade die de vrouwen hebben opgelopen. Tot nu toe zou farmaceut Abbvie, voorheen Allergan, niet eens het gesprek hebben willen aangaan over een collectieve schadeafwikkeling. Hiemstra: „Dat geeft wel aan hoe ze erin staat. Zij wijzen hiermee alle aansprakelijkheid af.”

’Bekend’
Maar die is er volgens Hiemstra zeer zeker: „ Al tientallen jaren is in de medische literatuur bekend dat dit type implantaat een bepaalde vorm van lymfeklierkanker kan veroorzaken. Dat wist de farmaceut. Of dat had hij moeten weten. En daar had naar gehandeld moeten worden.” Volgens Hiemstra heeft de farmaceut dat in dit geval helemaal niet gedaan. Zo zijn de vrouwen die kozen voor dit type implantaat nooit voldoende gewaarschuwd.

Het gaat in deze zaak om zogenaamde getextureerde implantaten: implantaten met een coating van Biocell die zorgt voor een ruwe buitenkant. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) hebben vrouwen met deze specifieke implantaten een verhoogd risico op BIA-ALCL, een bepaalde vorm van lymfeklierkanker. Inmiddels zouden al zeker 52 vrouwen met deze implantaten deze vorm van lymfeklierkanker hebben gekregen. De inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) geeft wel aan dat het risico op deze ziekte klein is. Ook stelt de IGJ dat verwijdering van de implantaten niet altijd nodig is, omdat een operatie ook niet zonder risico’s is.

Abbvie verkocht de implantaten zo’n dertig jaar. Tot de fabrikant in 2018 besloot ze van de Europese markt te halen. In 2019 werden de implantaten wereldwijd niet meer verkocht.

Voortslepende zaak
Ook al is de kans op winnen volgens Hiemstra groot, de strijd zal voorlopig nog niet zijn gestreden. De advocate gaat ervan uit dat de zaak nog jaren kan voortslepen. Omdat het om zoveel geld gaat. „Maar al gaat Abvvie door tot en met de Hoge Raad, wij houden vol.”

Abvvie was dit weekend niet bereikbaar voor commentaar.

www.telegraaf.nl/nieuws/1124933893/ma...
voda
0
PERSBERICHT: Rhythm Pharmaceuticals kondigt overname aan van Xinvento B.V. en portfolio van Investigational Therapeutics

-- Bedrijf dat zich richt op zeldzame ziekten bezig met preklinische ontwikkeling voor congenitaal hyperinsulinisme --

-- De overname is zeer strategisch, sluit aan bij de huidige focus van Rhythm op zeldzame neuro-endocrinologische ziekten en biedt belangrijke nieuwe ontwikkelingskansen --

-- De klinische ontwikkeling zal naar verwachting in 2024 starten --

BOSTON, Mass. en AMSTERDAM, Nederland, April 04, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Rhythm Pharmaceuticals, Inc. (Nasdaq: RYTM), een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het transformeren van het leven van patiënten en hun naasten die leven met hyperfagie (pathologische / onverzadigbare honger) en ernstige obesitas veroorzaakt door zeldzame melanocortine-4-receptor (MC4R)-pathway-ziekten, kondigde vandaag aan dat Rhythm's Nederlandse dochteronderneming Rhythm Pharmaceuticals Netherlands B.V. ("Rhythm BV") Xinvento B.V. heeft overgenomen, een in Nederland gevestigd biotechbedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van behandelingen voor congenitaal hyperinsulinisme (CHI). CHI is een zeldzame genetische ziekte waarbij de insuline secretie is ontregeld en hypoglykemie (hypo) kan veroorzaken, wat kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder epileptische aanvallen, coma, permanente hersenbeschadiging en overlijden.

Xinvento werd in 2021 opgericht door Claudine van der Sande, een ervaren biofarmaceutisch leider die eerder functies bekleedde bij Roche en Sanofi, en wier ervaring als verzorger van haar zoon die met CHI leeft, een inspiratie was voor haar missie om een effectievere behandeling voor CHI-patiënten te zoeken. Mevrouw Van der Sande leidde deze wetenschappelijke inspanning samen met medisch chemicus dr. Piet Wigerinck, die 10 jaar lang als Chief Scientific Officer van Galapagos werkzaam was. Xinvento ontwikkelt nieuwe therapeutische onderzoekskandidaten met als doel de zorg voor patiënten met CHI te verbeteren.

Na het afronden van deze overname zal mevrouw van der Sande, oprichter en CEO van Xinvento, bij Rhythm werkzaam zijn als Vice President, hoofd van het CHI-programma, en zal zij haar diepgaande expertise op het gebied inzetten voor de voortgang van het CHI-programma.

"Als moeder en belangrijkste verzorger van een kind met CHI weet Claudine dat er een belangrijke onvervulde behoefte is aan nieuwe behandelingsopties die de frequentie van hypo's veilig kunnen verlagen en de incidentie van onomkeerbare hersenschade bij mensen met CHI kunnen helpen minimaliseren. In twee korte jaren heeft ze een slagvaardige, op wetenschap gerichte organisatie aangestuurd met als doel een veelbelovende therapeutische kandidaat naar het ziekenhuis te brengen", aldus David Meeker, arts, voorzitter, president en Chief Executive Officer van Rhythm. "We zijn enthousiast over de mogelijkheid om onze pijplijn uit te breiden naar CHI, een zeldzame ziekte die goed aansluit bij onze bedrijfsstrategie en onze focus op zeldzame endocrinologische indicaties. We kijken ernaar uit om in 2024 een nieuwe therapeutische kandidaat naar het ziekenhuis te brengen."

"Ik word dagelijks geconfronteerd met de constante uitdagingen en angsten van leven met CHI en de dringende behoefte aan een effectieve nieuwe behandeling. Ik geloof dat Rhythm's ervaring met klinische ontwikkeling, regelgeving en commercie op het gebied van zeldzame ziekten het de ideale partner maakt om Xinvento's CHI-programma te versnellen", aldus mevrouw Van der Sande. "Ik ben blij dat ik deel uitmaak van het Rhythm-team en ons werk voort te zetten om een nieuwe behandeling te brengen aan patiënten en hun naasten die betere opties nodig hebben om deze moeilijke, chronische ziekte te behandelen."

Volgens de voorwaarden van de overnameovereenkomst zal Rhythm B.V. 100 procent van Xinvento's volledig verwaterde aandelen kopen tegen een vooruitbetaling van $5 miljoen (onderhevig aan gebruikelijke aanpassingen), met een aanvullende betaling van maximaal $6 miljoen aan mijlpalen in preklinische ontwikkeling en tot maximaal $50 miljoen extra te betalen voor bepaalde Amerikaanse of EU-goedkeuringen. Rhythm B.V. zal ook tot $ 150 miljoen extra betalen aan bepaalde commerciële netto-verkoopmijlpalen met betrekking tot de hoofdkandidaat of een tweede molecuul, als een tweede molecuul wordt geselecteerd, ontwikkeld en goedgekeurd.

Over congenitaal hyperinsulinisme

Congenitaal hyperinsulinisme (CHI) is de meest voorkomende oorzaak van ernstige, willekeurige en aanhoudende hypo's bij pasgeborenen en kinderen. Hypoglykemie is het gevolg van een ontregeling van de insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel gevaarlijk laag wordt. Zonder juiste en onmiddellijke behandeling kunnen kinderen met CHI epileptische aanvallen krijgen, in coma raken of zelfs overlijden en kunnen patiënten, op langere termijn, ontwikkelingsachterstand, epilepsie, cerebrale parese en andere neurologische schade ervaren. De geschatte incidentie voor CHI is volgens de literatuur 1:29.000 tot 1:31.000.(1)

Over Rhythm Pharmaceuticals

Rhythm is een biofarmaceutisch bedrijf dat zich inzet voor het transformeren van het leven van patiënten en hun naasten die leven met hyperfagie en ernstige obesitas veroorzaakt door zeldzame melanocortine-4-receptor (MC4R)- pathway ziekten Rhythm is marketing autorisatie houder in de VS, EU en het Verenigd Koninkrijkvan setmelanotide, geregistreerd voor de behandeling van hyperfagie en ernstige obesitas veroorzaakt door aantal van deze ziekten.. Daarnaast werkt Rhythm aan een klinisch ontwikkelingsprogramma voor de behandeling van andere zeldzame MC4R-pathway ziekten, evenals aan een preklinisch pakket van kleine moleculen voor de behandeling van congenitaal hyperinsulinisme. Het hoofdkantoor van Rhythm is gevestigd in Boston, MA.
voda
0
Johnson & Johnson wil talkpoederzaak voor 9 miljard dollar schikken

Positief ontvangen op de beurs.

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft een schikking van 8,9 miljard dollar voorgesteld om een claimzaak in verband met talkpoeder te beëindigen. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdag nabeurs bekend.

Dit bedrag zal betaald worden over een periode van 25 jaar.

Daarmee ligt het bedrag een stuk hoger dan de 2 miljard dollar die eerder werd geboden.

Meer dan 60.000 gedupeerden zouden akkoord zijn met de voorwaarden van de deal, stelt LTL Management, een dochterbedrijf van Johnson & Johnson.

Johnson & Johnson blijft op het standpunt dat het talkpoeder veilig is en dat de claims wetenschappelijk niet standhouden. Volgens de aantijgingen zou het talkpoeder onder meer kanker veroorzaken.

Het aandeel lijkt bijna 3 procent hoger te gaan openen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
0
Honderden miljoenen in Delftse biotechcampus DSM
Door GERT VAN HARSKAMP

9 min geleden
in FINANCIEEL

DELFT - DSM gaat komende jaren honderden miljoenen investeren in de Biotech Campus Delft (BCD). De onderzoekslocatie van het voedingsingrediëntenbedrijf moet wereldwijd koploper worden in biowetenschappen, waar duurzame voedselinnovaties worden ontwikkeld. Als de fusie met het Zwitserse Firmenich is afgerond, komt op de locatie van de Delftse, oude gistfabriek het wereldwijde hoofdkantoor smaak, structuur en gezondheid van DSM-Firmenich.

Artist impression van de Biotech Campus Delft

DSM en ASR Dutch Science Park Fund slaan voor de uitbreiding van BCD de handen ineen en willen gerenommeerde onderzoeksinstituten, onderzoek en ontwikkeling, start- en scale-ups, fermentatie-expertise en commerciële activiteiten samenbrengen in Delft. Het fonds koopt de bestaande kantoren en laboratoria, die DSM gaat verhuren aan startende bedrijven. Komende twintig jaar wordt er zo’n €500 miljoen geïnvesteerd in vastgoed op het terrein.

BEKIJK OOK:
’DSM profiteert nu al van Zwitserse partner’

Combinatie met smaak
Eerder heeft DSM op het terrein al het grote onderzoeksinstituut Rosalind Biotch Center gebouwd. DSM blijft eigenaar van de BCD en het Rosalind Biotech Center. ASR Dutch Science Park Fund investeert overigens ook in het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor dat momenteel in Delft wordt ontwikkeld voor DSM’s bedrijfsonderdeel Food & Beverage. Dit wordt na de voorgenomen fusie met het Zwitserse Firmenich een gecombineerde divisie smaak, structuur en gezondheid en is goed voor een omzet van €3 miljard.

BEKIJK OOK:
’Gist wordt Chemelot van biotechnologie’

www.telegraaf.nl/financieel/876609239...
voda
0
Abbvie verlaagt winstverwachting

Neemt last van 150 miljoen dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Abbvie moest in het eerste kwartaal een last nemen van 150 miljoen dollar, voor kosten van onderzoek, ontwikkeling en mijlpaalbetalingen, waardoor de winst per aandeel 8 dollarcent lager uitvalt. Dat maakte het farmaciebedrijf woensdag bekend in een document dat het toestuurde aan beurswaakhond SEC.

Abbvie rekent nu op een aangepaste winst per aandeel van 2,31 tot 2,41 dollar in het eerste kwartaal. Voor heel 2023 rekent het bedrijf op 10,62 tot 11,02 dollar.

In februari zei Abbvie nog te rekenen op 10,70 tot 11,10 dollar winst in 2023.

Analisten geraadpleegd door FactSet rekenen gemiddeld op een aangepaste winst van 2,56 dollar per aandeel in het eerste kwartaal, en op 11,01 dollar voor het hele jaar.

Het aandeel noteerde donderdag 1,9 procent lager in de handel voorbeurs.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
voda
2
Moderna: binnen zeven jaar vaccin tegen kanker
Artikel van Redactie • 3 uur geleden

© Copyright Faqt

Binnen zeven jaar kunnen mensen zich laten inenten tegen kanker. Dat heeft farmaciefirma Moderna laten weten. Ze werken aan een dergelijke vaccin en zien dat de ontwikkeling goed gaat. De Coronapandemie heeft een impuls gegeven aan de innovatie in de wetenschap. Het wijdverbreide gebruik van mRNA-vaccins versnelt de hoop dat er binnen afzienbare tijd vaccins tegen allerlei ziektes op de markt kunnen komen.

Al enige tijd beschouwen wetenschappers de mRNA-technologie ook als hoop voor de toekomst in de kankertherapie. Er is zelfs een wedloop uitgebroken voor de volgende medische doorbraak. Nadat het farmaceutische bedrijf Biontech een samenwerkingsovereenkomst had gesloten met de Britse gezondheidsdienst, is nu ook het Amerikaanse bedrijf Moderna in het offensief.

Moderna ziet mRNA als de sleutel voor nieuwe behandelingen van verschillende vormen van kanker, hart- en vaatziekten en auto-immuunziekten. De technologie kan het immuunsysteem stimuleren om kankercellen te herkennen en te vernietigen. Het is ook mogelijk om met één enkele injectie meerdere infecties van de luchtwegen te bestrijden. Zo worden kwetsbare mensen tegelijkertijd tegen Covid of griep.

Alle studies naar vaccins zijn 'veelbelovend' zegt Moderna. Vooral dankzij Corona. Onderzoekers zeggen dat een proces van normaal vijftien jaar in slechts achttien maanden kan worden afgewikkeld.

Met sub-links:

www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/modern...
*voetnoot
1
quote:

voda schreef op 11 april 2023 14:37:

Moderna: binnen zeven jaar vaccin tegen kanker
Artikel van Redactie • 3 uur geleden

© Copyright Faqt

Binnen zeven jaar kunnen mensen zich laten inenten tegen kanker. Dat heeft farmaciefirma Moderna laten weten. Ze werken aan een dergelijke vaccin en zien dat de ontwikkeling goed gaat. De Coronapandemie heeft een impuls gegeven aan de innovatie in de wetenschap. Het wijdverbreide gebruik van mRNA-vaccins versnelt de hoop dat er binnen afzienbare tijd vaccins tegen allerlei ziektes op de markt kunnen komen.

Al enige tijd beschouwen wetenschappers de mRNA-technologie ook als hoop voor de toekomst in de kankertherapie. Er is zelfs een wedloop uitgebroken voor de volgende medische doorbraak. Nadat het farmaceutische bedrijf Biontech een samenwerkingsovereenkomst had gesloten met de Britse gezondheidsdienst, is nu ook het Amerikaanse bedrijf Moderna in het offensief.

Moderna ziet mRNA als de sleutel voor nieuwe behandelingen van verschillende vormen van kanker, hart- en vaatziekten en auto-immuunziekten. De technologie kan het immuunsysteem stimuleren om kankercellen te herkennen en te vernietigen. Het is ook mogelijk om met één enkele injectie meerdere infecties van de luchtwegen te bestrijden. Zo worden kwetsbare mensen tegelijkertijd tegen Covid of griep.

Alle studies naar vaccins zijn 'veelbelovend' zegt Moderna. Vooral dankzij Corona. Onderzoekers zeggen dat een proces van normaal vijftien jaar in slechts achttien maanden kan worden afgewikkeld.

Met sub-links:

www.msn.com/nl-nl/nieuws/other/modern...
Wat een mooi nieuws vandaag!
voda
0
PERSBERICHT: Biognosys presenteert nieuw kankeronderzoek op de proteomica-platforms van het bedrijf, en bevordert gegevensanalyse met de lancering van Proteoverse(TM) tijdens de AACR Annual Meeting 2023

-- In samenwerking met vooraanstaande biofarmaceutische bedrijven en
academische instellingen zal Biognosys de technologische vooruitgang en
veelzijdigheid van de TrueDiscovery(TM), TrueTarget(TM) en
TrueSignature(TM) proteomica-platforms over het hele spectrum van
oncologisch onderzoek en klinische ontwikkeling demonstreren.
-- Proteoverse(TM) biedt intuïtieve en interactieve datavisualisatie om
proteomica-gegevens toegankelijker te maken en gemakkelijk bruikbare
biologische inzichten te identificeren voor biomarker- en
biofarmaceutisch onderzoek.
ZÜRICH, Zwitserland en CAMBRIDGE, Massachusetts, April 12, 2023 (GLOBE NEWSWIRE) -- Biognosys, een leider in proteomica-oplossingen van de volgende generatie voor de ontdekking en ontwikkeling van geneesmiddelen, kondigde vandaag de details aan van hun aanwezigheid op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research (AACR) Annual Meeting 2023, die van 14 tot 19 april 2023 in Orlando, Florida, zal worden gehouden. Het bedrijf zal 8 wetenschappelijke posters presenteren rond hun drie onderzoeksdienstplatforms, TrueDiscovery(TM), TrueTarget(TM) en TrueSignature(TM), in samenwerking met toonaangevende biofarmaceutische en academische onderzoekers.

Het team van wetenschappelijke experts van Biognosys zal ook aanwezig zijn op standplaats #319. Naast de presentatie van hun pakket onderzoeksplatforms en -toepassingen, zal het bedrijf voor het eerst hun nieuwe Proteoverse-gegevensverkenningstool onthullen en demonstreren.

"Onze sterke wetenschappelijke aanwezigheid met vooraanstaande medewerkers op de AACR Annual Meeting laat het groeiende momentum van op massaspectrometrie gebaseerde proteomica in oncologisch biomarkeronderzoek en geneesmiddelenontwikkeling zien," zei Kristina Beeler, Ph.D., Chief Business Officer van Biognosys. "De lancering van Proteoverse(TM) zorgt voor een revolutie in de analyse van proteomica-gegevens en betekent een belangrijke sprong voorwaarts om proteomica nog toegankelijker en bruikbaarder te maken voor onderzoekers om nieuwe biomarkers en geneesmiddelentargets te identificeren - wat helpt om dit voorwaartse momentum voort te zetten."

De strategische partner van Biognosys, Bruker, zal aanwezig zijn op standplaats #1818 om hun proteomica-ecosysteem en beeldvormingsmogelijkheden in de oncologie te presenteren.

Proteoverse(TM): Proteomica toegankelijk maken met intuïtieve datavisualisatie

De innovatieve platforms voor onderzoeksdiensten van Biognosys bieden toonaangevende diepte en kwaliteit in het genereren van massaspectrometriegegevens. Proteoverse verbetert de toegankelijkheid van deze rijke gegevens en biedt een breed scala aan intuïtieve en interactieve gegevensvisualisatie- en verkenningsfuncties. Klanten kunnen snel en gemakkelijk waardevolle biologische inzichten verkrijgen om hun onderzoek te bevorderen door uit duizenden eiwitten de interessantste analyten te ontdekken, hun structuur op peptidenniveau te verkennen en hun biologische relevantie te onderzoeken.

De tool wordt aangeboden naast de TrueDiscovery-onderzoeksserviceprojecten van Biognosys, eerst als een early-access-versie en uiteindelijk voor alle klanten.

8 wetenschappelijke posterpresentaties: transformatieve inzichten van ontdekking tot praktijk

De posters kunnen vanaf woensdag 19 april gedownload worden op biognosys.com/aacr23 www.globenewswire.com/Tracker?data=UO... .

-- Uittreksel 185
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... :
Wereldwijde inkaartbrenging van de trajectmodules en
fosforyleringsnetwerken in PDX en overeenkomstige organoïde (PDXO)
modellen die zijn behandeld met doelgerichte therapieën

-- Presentator: Jakob Vowinckel, Ph.D.

-- In samenwerking met: Crown Bioscience

-- Platform, technologie en toepassing: TrueDiscovery, Hyper Reaction
Monitoring, Phosphoproteome Profiling

-- Sessie: Tumororganoïden voor therapeutische tests

-- Datum en tijd: zondag, 16 april, 2023, 1:30 PM -- 5:00 PM
-- Uittreksel 2024
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... : Beperkte
proteolyse met een hoge resolutie (HR-LiP), een nieuwe structurele
benadering van proteomica voor de voorspelling van bindingsgebeurtenissen
tussen kleine moleculen en eiwitten
voda
0
Deel 2:

-- Presentator: Nigel Beaton, Ph.D.

-- In samenwerking met: Cedilla Therapeutics

-- Platform, technologie en toepassing: TrueTarget, beperkte
proteolyse met een hoge resolutie, Drug Target Validation

-- Sessie: Proteomica en het detecteren van biomarkers

-- Datum en tijd: maandag, 17 april, 2023, 9:00 AM -- 12:30 PM

-- Uittreksel 2991
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... : De
aanvullende waarde van het in kaart brengen van klasse I en II
neoantigenen in dikkedarmkanker met een hoog MSI-gehalte in
weefselmonsters ter grootte van een naaldbiopsie

-- Presentator: Christopher Below, Ph.D.

-- In samenwerking met: Indivumed

-- Platform, technologie en toepassing: TrueDiscovery, Hyper Reaction
Monitoring, Immunopeptidome Profiling

-- Sessie: Tumorantigenen en antigeenrepresentatie

-- Datum en tijd: maandag, 17 april, 2023, 1:30 PM -- 5:00 PM

-- Uittreksel 5059
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... :
Monitoring bij een hoge doorvoer van proteovormen en -trajecten via
meervoudige en aanpasbare massaspectrometrische analysepanelen

-- Presentator: Yuehan Feng, Ph.D.

-- Platform, technologie en toepassing: TrueSignature, Parallel
Reaction Monitoring, Pharmacodynamic Biomarkers

-- Sessie: Farmacologische benaderingen

-- Datum en tijd: dinsdag, 18 april, 2023, 1:30 PM -- 5:00 PM
-- Uittreksel 3974
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... : De
detectie en validering van therapeutische doelwitten in immuuncellen via
massaspectrometriegebaseerde proteomica

-- Presentator: Jakob Vowinckel, Ph.D.

-- In samenwerking met: Genmab

-- Platform, technologie en toepassing: TrueDiscovery, Hyper Reaction
Monitoring, Mechanism of Action Studies

-- Sessie: De identificatie van moleculaire doelwitten 2 / Nieuwe
niet-klinische modellen voor doelwitten

-- Datum en tijd: dinsdag, 18 april, 2023, 9:00 AM -- 12:30 PM
-- Uittreksel 3847
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... : De
doelwitidentificatie van een aan meerdere passages gekoppelde
G-eiwitreceptor via aan beperkte proteolyse gekoppelde massaspectrometrie
(LiP-MS)

-- Presentator: Nigel Beaton, Ph.D.

-- In samenwerking met: InterAx Biotech

-- Platform, technologie en toepassing: TrueTarget, aan beperkte
proteolyse gekoppelde massaspectrometrie, Drug Target
Deconvolution

-- Sessie: Structurele en chemische biologie

-- Datum en tijd: dinsdag, 18 april, 2023, 9:00 AM -- 12:30 PM

-- Uittreksel 5300
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... : Op
massaspectrometrie gebaseerde eiwit-biomarkeranalyse in
chemo-immunotherapiecombinaties identificeert unieke
immuniteitskarakteristieken in alvleesklierkanker

-- Presentator: Nigel Beaton, Ph.D.

-- Met dank aan: Parker Instituut voor kankerimmuuntherapie (PICI)

-- Platform, technologie en toepassing: TrueDiscovery, Hyper Reaction
Monitoring, Biofluid Biomarker Discovery

-- Sessie: Biologische massaspectrometrie en systeembiologie

-- Datum en tijd: dinsdag, 18 april, 2023, 1:30 PM -- 5:00 PM

-- Uittreksel 4352
www.abstractsonline.com/pp8/#!/10828/... : Het
benutten van diepe proteoomprofilering van uit plasma en serum afkomstige
extracellulaire blaasjes voor het detecteren van melanoombiomarkers en
het analyseren van de ziekte

-- Presentator: Yuehan Feng, Ph.D.

-- In samenwerking met: Universitair ziekenhuis Zürich en
Stanford University

-- Platform, technologie en toepassing: TrueDiscovery, Hyper Reaction
Monitoring, Biofluid Biomarker Discovery

-- Sessie: Biomarkers met therapeutische voordelen 4

-- Datum en tijd: dinsdag, 18 april, 2023, 9:00 AM -- 12:30 PM
Over TrueDiscovery(TM)

Het Biognosys TrueDiscovery-platform biedt geïntegreerde proteomica-oplossingen voor de gehele ontwikkelingspijplijn van geneesmiddelen.

TrueDiscovery wordt aangedreven door Hyper Reaction Monitoring (HRM)-massaspectrometrie, een geavanceerde Data Independent Acquisition (DIA)-gebaseerde eiwitkwantificatietechnologie die mede is uitgevonden en gepatenteerd door Biognosys.

TrueDiscovery is het enige platform dat het volledige proteoom doorzoekt om duizenden van de meest relevante eiwitten te kwantificeren, waaronder een onbeperkt aantal proteovormen. Het platform maakt de diepste onpartijdige profilering van weefsel- en biovloeistofproteomen mogelijk met een onovertroffen specificiteit op grote schaal. De gegenereerde gegevens zijn zeer reproduceerbaar en gemakkelijk overdraagbaar naar klinisch onderzoek. Studies kunnen worden uitgevoerd in een GLP-gecertificeerde en GCP-conforme omgeving. Ga voor meer informatie naar www.globenewswire.com/Tracker?data=Aw... truediscovery.bio.
voda
0
Deel 3:

Het Biognosys TrueTarget proteomica-platform pakt op unieke wijze de meest dringende uitdagingen in de vroege ontdekking van geneesmiddelen aan door on- en off-targets te identificeren om de ontwikkeling van geneesmiddelen in de hele pijplijn te versnellen en de risico's te verminderen.

TrueTarget wordt aangedreven door Limited Proteolysis Mass Spectrometry (LiP-MS), een gepatenteerde chemoproteomica-technologie die mede is ontwikkeld door Biognosys. TrueTarget is het enige hulpmiddel om structurele veranderingen in het volledige proteoom te onderzoeken met resolutie op peptide-niveau, waardoor unieke inzichten worden verkregen in de binding van verbindingen en doelidentificatie.

Het platform bevordert duidelijke werkingsmechanismen en onthult onverwachte toxiciteiten. Ga voor meer informatie naar truetarget.bio www.globenewswire.com/Tracker?data=Aw... .

Over TrueSignature(TM)

Het Biognosys TrueSignature-platform biedt zeer nauwkeurige aanpasbare proteomica-panelen voor farmacodynamische uitlezingen en klinische biomarkerbewaking.

Parallel Reaction Monitoring-massaspectrometrie drijft het platform aan, waardoor volledige aanpassing en onafhankelijkheid van op affiniteit gebaseerde herkenning en reagensbeschikbaarheid mogelijk is. De TrueSignature-panelen bieden een ongekend niveau van multiplexing, waardoor de gelijktijdige absolute kwantificering van maximaal 100 eiwitten mogelijk is.

TrueSignature-panelen kunnen binnen enkele weken worden ontwikkeld en zijn beschikbaar als een standalone oplossing of als een geïntegreerde oplossing, waarbij inzichten uit TrueDiscovery-onderzoeken de keuze van eiwitten in het aangepaste paneel begeleiden. De metingen worden met ongekende snelheid en verwerkingscapaciteit uitgevoerd in de ultramoderne faciliteit van Biognosys, 's werelds grootste moderne GLP-gecertificeerde en GCP-conforme massaspectrometrielaboratorium. Ga voor meer informatie naar truesignature.bio www.globenewswire.com/Tracker?data=Aw... .

Over Biognosys

Bij Biognosys geloven we dat diepgaande inzichten in het proteoom de sleutel vormen tot baanbrekende ontdekkingen die de wetenschap veranderen voor een beter leven. Met ons veelzijdig portfolio van proteomica-oplossingen van de volgende generatie, waaronder de onderzoeksdienstplatforms TrueDiscovery(TM), TrueTarget(TM) en TrueSignature(TM), ons vlaggenschip Spectronaut(R) , en de PQ500(TM)-kit, maken wij het proteoom bruikbaar voor onderzoek, geneesmiddelenontwikkeling en klinische besluitvorming. Onze oplossingen bieden een multidimensionaal beeld van eiwitexpressie, -functie en -structuur in alle biologische soorten en soorten monsters. Onze unieke, gepatenteerde technologieën maken gebruik van hoge-resolutie massaspectrometrie om duizenden eiwitten te kwantificeren met toonaangevende precisie, diepte en verwerkingscapaciteit. Door onze strategische samenwerking met Bruker (Nasdaq: BRKR) maken wij proteomica wereldwijd toegankelijk. Ga voor meer informatie naar www.globenewswire.com/Tracker?data=UO... biognosys.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.
InvestTechFonds
0
Als vermogensbeheerder ben ik zeer geïnteresseerd in nieuwe technologieën en innovaties die de ontwikkeling van geneesmiddelen kunnen versnellen en de risico's kunnen verminderen. Het Biognosys TrueTarget proteomica-platform lijkt veelbelovend in deze zin, omdat het on- en off-targets kan identificeren en unieke inzichten kan verschaffen in de binding van verbindingen en doelidentificatie. Dit kan helpen bij het ontwikkelen van duidelijke werkingsmechanismen en het onthullen van onverwachte toxiciteiten.

Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd in het TrueSignature-platform van Biognosys, dat zeer nauwkeurige aanpasbare proteomica-panelen biedt voor farmacodynamische uitlezingen en klinische biomarkerbewaking. Dit kan van onschatbare waarde zijn bij het identificeren van eiwitten die betrokken zijn bij de ontwikkeling van ziekten en het evalueren van de werkzaamheid van geneesmiddelen.

Als vermogensbeheerder ben ik altijd op zoek naar innovatieve bedrijven die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de gezondheidszorg en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten. Biognosys lijkt een dergelijk bedrijf te zijn met hun portfolio van proteomica-oplossingen van de volgende generatie, waaronder TrueDiscovery, TrueTarget en TrueSignature, die de proteomica bruikbaar maken voor onderzoek, geneesmiddelenontwikkeling en klinische besluitvorming.
voda
0
Michael J. Fox blij met doorbraak in Parkinson-onderzoek
Artikel van ANP Producties • 1 uur geleden
© ANP

Michael J. Fox is te spreken over vorderingen van zijn stichting in het onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Dat vertelt de 61-jarige acteur, die zelf lijdt aan de ziekte, aan de Amerikaanse website Stat News.

Onderzoek van de Michael J. Fox Foundation, in 2010 opgericht, heeft onlangs aangetoond dat aan de hand van een bepaalde proteïne vroegtijdig kan worden vastgesteld of iemand Parkinson onder de leden heeft. "Dit is het, dit is de grote beloning. Dit is de trofee", vat Fox de onderzoeksuitkomst samen.

Voor zijn jarenlange inzet tegen de ziekte kreeg Fox vorig jaar tijdens de Governors Awards een ere-Oscar uitgereikt. Komende maand verschijnt op streamingdienst Apple TV+ de documentaire Still waarin te zien zal zijn welke invloed Parkinson had op de acteercarrière van de meervoudig Emmy-winnaar.

www.msn.com/nl-nl/entertainment/nieuw...
Bijlage:
voda
0
Waarschuwing voor bijwerkingen bij Galapagos-medicijn

Thieu Vaessen

Vestiging van Galapagos in Leiden. Het advies voor het gebruik van het enige goedgekeurde medicijn van het bedrijf is aangescherpt. Foto: Peter Hilz/ANP

De ontstekingsremmer van het Nederlands-Belgische biotechbedrijf Galapagos kan ernstige bijwerkingen hebben, waaronder een verhoogde kans op kanker en hart- en vaatziekten. Om die reden is het gebruiksadvies in veel andere Europese landen aangescherpt. In Nederland heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) vorige maand geadviseerd de ontstekingsremmer alleen aan kwetsbare patiënten voor te schrijven als er geen andere behandeloptie is.

Het commerciële toekomstperspectief van het medicijn met de stofnaam filgotinib verbleekt met het aangescherpte advies verder. Financieel analisten zagen jaren geleden een belangrijke rol weggelegd voor het middel en voorspelden een jaaromzet van mogelijk €6 mrd. Van die verwachting is weinig meer over. Eerder dit jaar verlaagde Galapagos zijn eigen prognose naar een maximale omzet van €400 mln per jaar. Galapagos komt begin volgende maand met nieuwe kwartaalcijfers.

Ook andere ontstekingsremmers
De waarschuwing van het CBG kwam niet als een verrassing. Het Europese Medicijnagentschap (EMA) adviseerde vorig jaar oktober al om bij het voorschrijven van filgotinib terughoudender te zijn, met name bij patiënten die 65 jaar of ouder zijn en die kampen met hart- en vaatziekten of die een verhoogde kans hebben om kanker te krijgen, bijvoorbeeld doordat ze roken.

De waarschuwingen van het CBG en de EMA betreffen niet alleen filgotinib maar ook andere geneesmiddelen uit dezelfde klasse van zogenoemde JAK-remmers. Die worden vooral voorgeschreven aan patiënten met reuma. De risico's op bijwerkingen — inclusief een grotere kans op overlijden — zijn naar voren gekomen in een uitgebreid vervolgonderzoek naar tofacitinib, de JAK-remmer van Pfizer. Uit voorzorg zijn de resultaten van dat onderzoek ook van toepassing verklaard voor vergelijkbare middelen, waaronder filgotinib.

Controleren op huidkanker
Galapagos, Pfizer en twee andere fabrikanten van JAK-remmers hebben vorige maand zelf een Nederlandstalige waarschuwing gepubliceerd. Daarin melden de bedrijven onder meer dat de aanbevolen doseringen van de JAK-remmers zijn herzien, wat in de praktijk betekent dat de hoogste doseringen in de ban zijn gedaan. Ook schrijven de bedrijven: 'Voor alle patiënten wordt periodiek onderzoek naar huidkanker aanbevolen.'

Vanwege het risico op bijwerkingen stuitte filgotinib in 2020 al op bezwaren bij de Amerikaanse medischtoezichthouder, de FDA. Het medicijn is vervolgens nooit in de Verenigde Staten geïntroduceerd. Voor andere JAK-remmers zijn de voorschriften in de VS aangescherpt. Mede door het strengere advies zag Pfizer de wereldwijde omzet uit tofacitinib vorig jaar met 27% afnemen tot €1,8 mrd. De Europese omzet daalde met 17% tot €668 mln.

Teleurstellend onderzoek
Galapagos kwam eind 2021 met filgotinib op de markt in Europa, als laatste van de vier leveranciers van JAK-remmers. Het bedrijf boekte met filgotinib vorig jaar een omzet van €87,6 mln. De ontstekingsremmer is in Europa en Japan goedgekeurd voor de behandeling van reuma en colitis ulcerosa, een aandoening aan de dikke darm. Galapagos had gehoopt het middel ook te introduceren tegen de ziekte van Crohn, een chronische darmaandoening, maar moest die ambitie begin dit jaar opgeven na teleurstellende onderzoeksresultaten.

Nederlandse reumatologen onderstrepen dat filgotinib en andere JAK-remmers nog een rol van betekenis kunnen spelen, ondanks het aangescherpte advies. 'Deze waarschuwing betekent een nog wat scherpere afweging bij het voorschrijven van JAK-remmers', zegt hoogleraar Ronald van Vollenhoven van het Amsterdam UMC. 'Maar met de kanttekening dat we al langer op de hoogte waren van het extra risico.'

'Soms spectaculaire resultaten'
Van Vollenhoven wijst er ook op dat het risico op kanker of hart- en vaatziekten bij het gebruik van JAK-remmers slechts een klein beetje toeneemt, met minder dan een half procent. Veel patiënten zullen dat risico op de koop toe nemen, verwacht de hoogleraar, 'als ze daarvoor een medicijn krijgen met een uitstekend effect op de dagelijkse pijn van reumatoïde artritis.'

Ook hoogleraar Jaap van Laar van het UMC Utrecht waarschuwt voor te veel negativisme. 'Voor de grootste groep patiënten kunnen we deze medicijnen veilig voorschrijven', aldus de reumatoloog. Dat is van belang, omdat ongeveer een derde van de reumapatiënten niet goed meer reageert op medicijnen die al langer worden voorgeschreven.

Van Laar vertelt dat hij alle vier de JAK-remmers met enige regelmaat voorschrijft, 'soms met spectaculaire resultaten'. De hoogleraar is momenteel zelf betrokken bij een onderzoek naar de effectiviteit van filgotinib, met name bij patiënten met zeldzame vormen van reuma in Nederland. Galapagos verkoopt filgotinib onder de merknaam Jyseleca. Het is tot nu toe het enige goedgekeurde medicijn van het bedrijf.

Lees het volledige artikel: fd.nl/bedrijfsleven/1473296/waarschuw...
voda
0
Leuke premie...

Merck neemt Prometheus Biosciences over

Premie van 75 procent voor maker auto-immuun-behandelingen.

(ABM FN-Dow Jones) Merck neemt Prometheus Biosciences over voor 10,8 miljard dollar om zijn activiteiten te vergroten in behandelingen van auto-immuunziekten. Dat maakte het farmaciebedrijf maandag bekend.

Merck betaalt 200 dollar per aandeel, een premie van zo'n 75 procent op de slotkoers van vrijdag van 114,01 dollar. Prometheus had vrijdag bij het sluiten van de markt een marktkapitalisatie van 5,4 miljard dollar.

Zondag meldde The Wall Street Journal dat een deal ophanden leek. De transactie zou in het derde kwartaal moeten worden afgerond.

Medicijnen tegen auto-immuunziekten genereren grote omzetten en hebben vaak hoge verkoopprijzen.

Sectorgenoot AbbVie haalt veel omzet uit een middel tegen artritis, Humira genaamd, maar dat krijgt nu concurrentie van goedkopere versies van dit middel.

Ook Amgen begaf zich recent op deze markt met de overname van Horizon Therapeutics voor bijna 28 miljard dollar.

Het aandeel Prometheus Biosciences lijkt maandag 70 procent hoger te gaan openen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
lucas D
0
Foutje op de website:

woensdag 18 april 2023 (woensdag moet dinsdag zijn)
| Bedrijfs
Mithra publiceert jaarverslag 2022
voda
0
Johnson & Johnson verhoogt outlook

Winst in eerste kwartaal beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft de outlook voor 2023 verhoogd na in het eerste kwartaal de winstverwachtingen te hebben overtroffen. Dit bleek dinsdagmiddag uit de cijfers van het Amerikaanse farmabedrijf.

Johnson & Johnson rekent voor 2023 op een omzet van 97,9 tot 98,9 miljard dollar tegen eerder een omzet van 96,9 tot 97,9 miljard dollar.

De aangepaste winst per aandeel wordt nu verwacht uit te komen op 10,60 tot 10,70 dollar tegen eerder 10,45 tot 10,65 dollar.

Eerste kwartaal

Het nettoresultaat daalde het afgelopen kwartaal van een winst van ruim 5,1 miljard dollar tot een verlies van 68 miljoen dollar, of een verlies van 0,03 dollar per aandeel. Dit was het gevolg van eenmalige posten.

De aangepaste winst van 2,68 dollar was evenwel beter dan de 2,51 dollar waar analisten geraadpleegd door FactSet op rekenden. Een jaar eerder lag deze post op 2,67 dollar.

De omzet van Johnson & Johnson steeg op jaarbasis met 5,6 procent op jaarbasis naar ruim 24,7 miljard dollar, waar de markt rekende op 23,6 miljard dollar.

Bij Consumer Health kwam de omzet 7,4 procent hoger uit op ruim 3,8 miljard dollar. Bij het onderdeel Pharmaceutical steeg de omzet op jaarbasis met 4,2 procent tot ruim 13,4 miljard dollar.

Bij de divisie MedTech steeg de omzet met 7,3 procent tot 7,5 miljard dollar.

Het aandeel Johnson & Johnson noteerde dinsdag voorbeurs 1,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
6.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil -0,024 (-2,60%)
Hoog 0,910
Laag 0,875
Volume 4.203.859
Volume gemiddeld 6.865.849
Volume gisteren 6.519.524

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront